موسس مرکز تحقیقات سرطان خوزستان گفت: کنترل ریزگردها در کنترل انواع بیماریها از جمله سرطان بسیار تاثیرگذار است اما اینکه چه اندازه و در بروز کدام سرطان موثر است، نیاز به تحقیقات گستردهای دارد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) -منطقه خوزستان- دکتر عبدالحسن طلائیزاده در همایش سرطان که امروز (15 بهمن ماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: یکی از اقدامات و تحقیقاتی که اکنون در حال انجام است، برآورد میزان رادیو اکتیو در ریزگردهاست. درباره این پدیده حرف و حدیثهای زیادی وجود دارد؛ آلودگی هوا میتواند آلودگی صنعتی، دود و سایط نقلیه، آلودگی صنایع نفتی و پتروشیمی است و گرد و غبار نیز انواع مختلف دارد.
وی ادامه داد: گرد و غبار به طور صددرصد بر سلامتی جامعه تاثیر میگذارد.
موسس مرکز تحقیقات سرطان خوزستان در ادامه به عوامل دیگر سرطانزا اشاره کرد و گفت: اضطراب و فشارهای روحی و روانی علاوه بر تاثیرگذاری بر ابتلا به سرطان، موجب عود سرطانها هم میشوند. کنترل استرس در افراد بسیار اهمیت دارد اما متاسفانه ما عادت نداریم برای کنترل روحیات خود به روانپزشک مراجعه کنیم.
طلائیزاده افزود: گاهی ممکن است شخص نتواند حوادث و اتفاقات ناگوار مقابله کند لذا مراجعه به روانپزشک، برای کنترل استرس بسیار موثر است البته این بدان معنا نیست که فرد، بیمار روانی است.
وی اظهار کرد: آنچه که بسیار مهم است، کنترل اضطرابهای درونی است. افرادی که همیشه مضطرب هستند در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند، به عبارتی اگر این اضطراب به طور مستمر ادامه یابد یکی از عوامل ایجاد سرطان خواهد بود و اگر خود نتوانیم کنترل اصولی بر روحیه خود داشته باشیم باید به روانپزشک مراجعه کنیم.
موسسه مرکز تحقیقات سرطان خوزستان گفت: سرطان سومین عامل مرگ و میر جهان بشری است. چندی پیش شایعهای تحت عنوان " سونامی سرطان" در ایران رواج پیدا کرد، البته به تناسب جمعیت به تبع شیوع نه تنها سرطان بلکه انواع بیماریهای دیگر افزایش مییابد.
طلائیزاده افزود: در این دو دهه اخیر جمعیت کشور رو به پیری رفته و بین ابتلا به سرطان نیز در کشور ما نسبت به سایر کشورها، پایین است به طوری که سرطان در افراد 45 سال به بالا شیوع بیشتری پیدا کرده است.
وی اظهار کرد: سرطان سینه شایعترین سرطان در زنان است؛ در کشور ما از هر 40 تا 45 خانم یک نفر مبتلا می شود این در حالی است که در کشورهای غربی از هر 8 خانم یک نفر دچار این نوع سرطان میشود.
این فوق تخصص جراحی سرطان با بیان اینکه سرطان معده بیشترین مرگ را در کشور ما در پی دارد، گفت: شایعترین سرطانها در کشور، سرطان سینه در زنان، سرطان پروستات و مثانه در مردان و در مجموع زنان و مردان دو سرطان معده و کولون (روده بزرگ) هستند.
طلائیزاده عنوان کرد: با توجه به یافتن روشهای مدرن درمانی در بحث سرطانها، امید به درمان و ادامه زندگی در کشور افزایش یافته است. سرطان را باید به عنوان یک بیماری مانند دیگر بیماریها بپذیریم. اگر بتوان به خوبی با آن کنار آمد، میتوانیم با امید به زندگی بالاتری ادامه حیات داشته باشیم.
وی به ضرورت آگاهسازی عامه مردم درباره بیماری سرطان و شناخت آن توسط مخاطبان تاکید کرد و گفت: صدا وسیما به رسالت خود در این زمینه عمل نکرده است. در کنار مباحثی چون ریزش مو، برطرف کردن کک و مک صورت و... باید به شناسایی سرطانها و عوامل سرطانزا، شیوههای مراقبتی و این گونه مباحث نیز بپردازد.
موسس مرکز تحقیقات سرطان خوزستان عنوان کرد: اقدامات خوبی در بحث پیشگیری و درمان سرطانها در استان انجام شده که جای تقدیر دارد اما قطعا این اقدامات کافی نیست. هم اکنون 4 کارگروه سرطان معده، کولورکتال، سینه و پروستات و مثانه با هدف بیماریابی در استان تدوین شدهاند و وظیفه ذاتی ما این است تا جایی که امکان دارد در زمینه آگاهسازی تلاش کنیم.
طلائیزاده درباره سرطان پوست نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه در جنوب کشور زاویه تابش خورشید بر زمین متفاوت از نقاط دیگر است، لازم است در پیشگیری از ابتلا به سرطان پوست راهکارهای موثرتری را به کار گیریم. کشاورزان که در فضای باز مشغول به کارند لازم است مراقبتهای بیشتری داشته باشند. استفاده از کرم ضدآفتاب، پوشش و کلاههای لبه دار مناسب و همچنین عینک آفتابی استاندارد در پیشگیری از آسیب در این زمینه موثر است. همچنین در این مناطق باید بیشتر مراقب کودکان باشیم.
وی افزود: همچنین برای افرادی که با علائم سوء هاضمه و رفلاکس مری به پزشک مراجعه میکنند، باید به خوبی مراحل تشخیص بیماری را انجام داد. بیمارانی که دچار رفلاکس مری میشوند در کشور بسیارند که پیگیری و درمان درستی در این زمینه برای آنها صورت نمیگیرد و پس از 15 تا 20 سال تبدیل به سرطان میشود. بنابراین افرادی که حتما سوءهاضمه ساده هم دارند باید به دقت بیماری آنها بررسی شود.
این فوق تخصص جراحی سرطان در ادامه عامل اصلی در بروز سرطان پروستات و مثانه را استعمال سیگار عنوان کرد و افزود: وقتی حرف سیگار میزنیم همه تصور میکنند که سیگار فرد را فقط دچار سرطان ریه میکند این در حالی است که استعمال هر گونه دخانیات یا قرار گرفتن در معرض دخانیات، علاوه بر سرطان ریه، موجب ایجاد سرطانهای دیگری چون سرطان مری میشود.
طلائیزاده اظهار کرد: در سیگار 40 نوع ماده مضر وجود دارد و یکی از عوامل مهم و اصلی ابتلا به سرطان مری است که اگر با مشروبات الکلی همراه شود،خط بروز سرطان تا 25 برابر افزایش مییابد.