سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز



روزنامه هاآرتص در مطلبی با اشاره به اقدام تلافی‌جویانه حزب‌الله، تهاجم موشکی رژیم صهیونیستی به بلندی‌های جولان را غیرضروری و اشتباهی استراتژیک و عملیاتی خواند.
فارس: روزنامه «هاآرتص»‌ در مطلبی با اشاره به حمله چهارشنبه حزب الله علیه نظامیان صهیونیستی که منجر به کشته شدن ۱۵ تن از آنها شد،‌ این اتفاق را «پاسخی قابل پیش‌بینی» در مقابل تهاجم موشکی رژیم صهیونیستی علیه رزمندگان حزب‌الله در بلندی‌های جولان دانست و نوشت: با توجه به نگرانی از تنش و شروع جنگی دیگر در مرزهای شمالی، این حس وجود دارد که عملیات اسرائیل یک «اشتباه استراتژیک و عملیاتی» بوده است. این اتفاق همچنین سئوالاتی را درباره ارزیابی تصمیم‌سازانی چون نخست وزیر، رئیس ستاد مشترک و موشه یعلون (وزیر جنگ رژیم صهیونیستی) به وجود آورده است.
 
این روزنامه نوشت: هر اسرائیلی باید این سئوال را مطرح کند که آیا تهاجم نظامی اسرائیل ضروری بود و آیا این تهاجم به امنیت شهروندان منجر شد؟ آیا این عملیات از دست دادن چهار سرباز را که در عملیات تلافی‌جویانه حزب‌الله صورت گرفت، توجیه می‌کند؟
 
به نوشته هاآرتص، نمی‌توان مشخص کرد که آیا میان تهاجم موشکی رژیم صهیونیستی علیه رزمندگان حزب‌الله با رقابت‌های انتخاباتی نتانیاهو ارتباط وجود دارد یا خیر اما ژنرال «یواف گالانت» یکی از کاندیداهای عضویت در کنست (پارلمان اسرائیل) افشا کرد زمانی که فرمانده بوده فرصت‌های بسیاری وجود داشته تا «احمد جابری» از نیروهای نظامی حماس را ترور کنند اما او در نوامبر ۲۰۱۲، ۹ هفته قبل از انتخابات در اسرائیل ترور شد. به همین دلیل، می‌توان نتیجه گرفت زمان این اتفاق با انتخابات پارلمانی بی‌ارتباط نبوده است.



نتایج یک گزارش که روز گذشته منتشر شده نشان می‌دهد که آژانس جاسوسی الکترونیکی کانادا، روزانه بیش از ۱۵ میلیون فایل‌های بارگذاری شده در سراسر جهان را رهگیری و نظارت می‌کرده است.
تسنیم: نتایج یک گزارش که روز گذشته منتشر شده نشان می‌دهد که آژانس جاسوسی الکترونیکی کانادا، روزانه بیش از ۱۵ میلیون فایل‌های بارگذاری شده در سراسر جهان را رهگیری و نظارت می‌کرده است.

به گزارش سی بی سی، اسناد فاش شده ادوارد اسنودن پیمانکار سابق اطلاعاتی آمریکا نشان می‌دهد که آژانس جاسوسی الکترونیک کانادا به عنوان بخشی از برنامه نظارت جهانی خود، روزانه بیش از 15 میلیون فایل بارگذاری شده را رهگیری کرده و مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است.

منتقدان اعلام کردند که این اطلاعات فاش شده، در اسنادی که در سال 2012 میلادی توسط ادوارد اسنودن به دست آمده و به خبرنگاران درز پیدا کرده است، آمده است. این مساله نشان می دهد که نظارت بیشتری باید بر سازمان امنیت ارتباطات مخابراتی کانادا، اعمال شود.

این اسناد نخستین نشانه ها از پرونده های اسنودن است که نشان می دهد، کانادا هم برنامه نظارت بر محیط اینترنت برای مقابله با نیروهای تندرو داشته است. سرویس جاسوسی الکترونیک کانادا در این مدت فعالیت های اینترنتی در کشورهای متحد خود یعنی آمریکا، بریتانیا، برزیل، آلمان، اسپانیا و پرتغال را نیز زیر نظر داشته است.

دولت برزیل که پیش از این به خاطر جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا از دیلما روسف رئیس جمهور این کشور، به شدت از واشنگتن انتقاد کرده بود، از گزارش منتشر شده در خصوص جاسوسی کانادا نیز انتقاد کرده است. وزارت خارجه برزیل با انتشار بیانیه ای، نسبت به جاسوسی غیر قانونی از مقام های خارجی توسط سرویس های جاسوسی، ابراز تاسف کرده است.
پیش از این نیز اتهاماتی در خصوص اقدام آژانس جاسوسی الکترونیک کانادا در رهگیری و ضبط مکالمات تلفنی و ایمیل های شهروندان کانادایی، مطرح شده بود.




کمیته ملی المپیک عربستان پیشنهاد کرد این کشور می‌تواند در آینده با همکاری بحرین میزبانی المپیک را برعهده بگیرد به شرطی که فقط مردان در عربستان رقابت کنند.
فارس: عربستان برای میزبانی المپیک در آینده پیشنهاد جالبی داده است. با توجه به مشکلاتی که بانوان برای ورزش کردن در این کشور دارند عربستان پیشنهاد داده در بازی‌های المپیک رقابت مردان در این کشور و بانوان در کشور دیگری یعنی بحرین برگزار شود.

دیلی میل در گزارشی که در این باره نوشته به این موضوع اشاره کرده که بانوان اجازه رقابت در عربستان را ندارند. پرنس فهد بین آل سعود مشاور روابط بین‌الملل عربستان در این باره تاکید کرد این کشور مشکل زیادی برای پذیرفتن بانوان در خصوص برگزاری مسابقات دارد. به بانوان ورزشکار در این کشور اجازه داده نمی‌شود تا در مجامع عمومی لباس‌های ورزشی بپوشند. این بزرگترین مشکل عربستان برای اعلام آمادگی در خصوص پذیرفتن رقابت‌های بزرگ بین‌المللی است.

فهد در بخشی دیگر از صحبت‌های خود به این موضوع اشاره کرده که عربستان فقط می‌تواند میزبانی مردان را داشته باشد و بانوان می‌توانند به راحتی در کشور دیگری به عنوان مثال بحرین رقابت کنند.

پیش از این توماس باخ رئیس کمیته بین‌المللی المپیک در گفت‌وگویی به رقابت بدون تبعیض اشاره کرده بود و به عربستان نیز هشدار داده شد تا به بانوان اجازه حضور در مسابقات در المپیک داده شود. "رقابت آزادانه" شعار IOC برای برگزاری رقابت‌های المپیک است.


وزیر ارتباطات گفت: برخی می گویند چون در فضای مجازی کمتر حضور اثرگذار داریم پس باید این فضا مسدود شود. دسته دوم معتقدند باید حضور جدی و فعال داشت و از این فضا برای تبلیغ و نشر تفکرات اسلام، شیعه و جمهوری اسلامی استفاده کرد که دولت معتقد به تفکر دوم است.
فارس: محمود واعظی با حضور در جمع بسیجیان مخابرات با اشاره به نقش مستقیم ICT در زندگی امروز جامعه و خانواده گفت: این حوزه در تمام شئونات و سبک زندگی مردم اثرگذار است و همین مسئولیت را بسیار سنگین کرده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به شکل گیری دو تفکر درباره فضای مجازی در جامعه ایران گفت: برخی می گویند چون در فضای مجازی کمتر حضور اثرگذار داریم پس باید این فضا مسدود شود. دسته دوم نیز این نگرش را دارند که باید حضور جدی و فعال داشت و از این فضا برای تبلیغ و انتشار تفکرات ناب اسلام، شیعه و نظام مقدس جمهوری اسلامی استفاده کرد.

وی در ادامه گفت: تفکر ما در دولت تفکر دوم است که در دیدار به مراجع و علمای قم نیز این موضوع را اعلام کرده‌ام.

واعظی گفت: امروز با تدابیر مقام معظم رهبری و تاسی از نگرش ناب امام راحل (ره) بسیج همواره در خدمت مردم بوده و از اهداف خود خارج نشده است. همین عوامل سبب شده تا بسیج وابسته به هیچ حزب، جریان یا گروه خاصی نباشد بلکه متعلق به شجره طیبه ملت است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: امروز نگاه ما به بسیج یک نیروی اثرگذار در همه حوزه ها از جمله حوزه ict کشور است و می تواند  در نهضت محتوایی و بومی سازی برنامه های کاربردی، شبکه ها، نرم افزارها و اپلیکیشن ها به ما کمک کنند.




وقتی سلاح تحریم بی اثر می شود
دیر زمانی این امریکایی ها و غربی ها بودند که می توانستند برای ایران خط و نشان بکشند و از گزینه های روی میز خود صحبت کنند. اما اکنون ایران با رونمایی از گزینه روی میز خود 1+5 و به خصوص امریکا را در وضعیت دشواری قرار داده است. طی روزهای اخیر منابع خبری غربی از توقف تلاش های گسترده موافقان تحریم بیشتر ایران در کنگره و سنای امریکا خبر داده اند.
گروه سیاسی فردا : دیر زمانی این امریکایی ها و غربی ها بودند که می توانستند برای ایران خط و نشان بکشند و از گزینه های روی میز خود صحبت کنند. اما  اکنون ایران با رونمایی از گزینه روی میز خود 1+5 و به خصوص امریکا را در وضعیت دشواری قرار داده است. 

طی روزهای اخیر منابع خبری غربی از توقف تلاش های گسترده موافقان تحریم بیشتر ایران در کنگره و سنای امریکا خبر داده اند. 

بر اساس این گزارش، افرادی که قبلا با حرارت زیاد از لزوم تحریم ایران سخن می گفتند ، اکنون می گویند بهتر است به دیپلماسی فرصت داده شود تا کارکرد خود را در مدت زمان تعیین شده نشان دهد. 

تا 1 ماه قبل ، تندروهای کنگره و سنای امریکا بر ضرورت تهیه و تدوین لوایح جدید تنبیهی بر ضد ایران پافشاری می کردند و در عوض این اوباما و کری بودند که به هر نحو ممکن با آن مخالفت کرده و حتی رئیس جمهور امریکا طراحان تحریم را تهدید به وتو کرد. 

طبق قانون "ریاستی" در امریکا، همه قوانین تنها در صورت امضای رئیس جمهور رسمیت می یابد و در صورت خودداری او از امضاء قانون تصویب شده هرگز به مرحله اجرا در نخواهد آمد. 

طرح ایران و عقب نشینی موافقان تحریم

تا همین چند ماه قبل طرفداران تحریم آماده بودند که تحریم های کمر شکنی را  بر ضد ایران تصویب کنند اما ناگهان ایران برگ برنده را رو کرد. 
چیزی که اکنون تهران در اختیار دارد برنامه غنی سازی 60 درصدی است که مطرح شدن آن غربی ها را به شدت نگران کرده است. 
واقعیت این است که اگر ایران بر اثر عدم حصول توافق در موعد مقرر، غنی سازی 60 درصد را که توانایی انجام آن را هم دارد، آغاز کند دستاورد سالها مذاکرات در پایتخت های مختلف جهان هدر می رود و 1+5 بازنده دیپلماسی خواهند بود. 

از همین رو و از زمانی که بحث غنی سازی 60 درصدی مطرح شده امریکا به شدت نگران شکست مذاکرات بر اثر اقدام اشتباه تندروها مثل اعمال تحریم های جدید است. جن ساکی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به تصمیم مجلس ایران برای تصویب طرح غنی سازی 60 درصد اورانیوم از ایران خواست تا در چارچوب برنامه مشترک اقدام باقی بماند. در این میان سختگیری و مراقبت شدید تر را اوباما اعمال کرده تا اقدامی صورت نگیرد که موجب شود ایران روی به غنی سازی 60 درصدی بیاورد. 

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز  نوشت: 'باراک اوباما' جمهوری خواهان کنگره آمریکا را تهدید کرد که در طی دو سال آینده ریاست جمهوری اش منفعل نخواهد بود و مصوبات خصمانه آنها را از جمله درباره تشدید تحریم ها علیه ایران وتو خواهد کرد. 
او  از نمایندگان خواست که پیگیر تحریم جدید علیه ایران نباشند، زیرا چنین اقدامی اختیارات وی را تضعیف می کند و می تواند موجب انحراف مسیر مذاکرات شود. 

اما اینکه چه دلیلی موجب شده که رئیس جمهور امریکا با اعمال تحریم های بیشتر بر ضد ایران مخالفت کند ، به نظر می رسد تهدید ایران به از سرگیری غنی سازی 60 درصدی است. 

کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اواخر دی ماه از آماده بودن طرح مجوز به دولت برای غنی سازی 60 درصدی با 205 امضاء در صورت ادامه تحریم ها خبر داد که بر اساس آن اگر تحریم های جدید آمریکا  اعمال شوند این طرح به هیات رییسه مجلس ارایه خواهد شد. 

حتی بالای 60 درصد

برخی دیگر از اظهار نظرها حتی حکایت از این دارد که غنی سازی بالای 60 درصد هم می تواند مد نظر ایران باشد. در همین خصوص علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی وجود طرح غنی سازی 60 درصدی را تائید کرد و گفت: برخی نمایندگان طرحی را دنبال می کنند که براساس آن اگر غرب اقدام به تحریم های جدید برعلیه کشورمان کند، ایران در بحث فناوری هسته ای هر درجه ای از غنی سازی را که بخواهد، دنبال می کند. 

با این وصف اکنون امریکایی ها باید نگران تر از هر زمان دیگر باشند. سلاح تهدید به تحریم از سوی آنها کارایی خود را از دست داده و ایران در صورت حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی اثرات تحریم های جدید را حس نخواهد کرد و در عین حال به هر میزان که بخواهد می تواند غنی سازی کند که این موضوع برای امریکا و 1+5 برابر با باخت است. 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد