سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز



رئیس جمهور:
امروز باید علما،‌ بزرگان، روحانیون و دانشگاهیان و هم‌چنین کارگزاران و کارآفرینان جامعه دست به دست هم بدهیم و همه استعدادهای بالقوه را بالفعل کنیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 رییس‌جمهور کشورمان با تاکید بر این که مذاکره‌کنندگان هسته‌ای منافع ملی را می‌فهمند و درک می‌کنند و چارچوب‌های سیاسی را بلدند و به استقلال کشور احترام می‌گذارند گفت:‌ آن‌قدر ایرادهای نیشگونی مطرح نکنیم بلکه به یکدیگر احترام بگذاریم چرا که چنان‌چه می‌خواهیم در سیاست خارجی موفق باشیم به حمایت یک ملت، رهبری، علما و نخبگان نیازمند هستیم.

به گزارش «انتخاب»، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رییس‌جمهور کشورمان در دیدار با علما،‌ ایثارگران و نخبگان استان بوشهر با تاکید بر این که هرچه امروز از عزت، عظمت و استقلال و افتخار داریم ایثارگران بنیان‌گذار آن بوده‌اند، گفت: ایثارگران از ایام پیروزی انقلاب اسلامی تا دفاع مقدس و تا امروز برای ایستادگی و مقاومت دربرابر همه آن‌هایی که چشم طمع به سرزمین ما دوخته‌اند ایستادگی کرده‌اند.

وی با اشاره به فداکاری‌های ایثارگران و مردم بوشهر در دوران 8 سال دفاع مقدس خاطرنشان کرد: بوشهر باعث شد که ما بتوانیم در برابر تجاوز هواپیماهای دشمنان بهتر ایستادگی کنیم.

روحانی با اشاره به برتری دشمنان در مقابل ایران در دوران 8 سال دفاع مقدس اظهار کرد: دوران دفاع مقدس روزگار سختی بود و هیچ کس در آن دوران حاضر نبود که حتی یک سلاح سبک در اختیار ما قرار دهد و ما برای تهیه سیم‌های خاردار نیز با مشکل مواجه بودیم. دشمن هر روز به انواع سلاح‌ها مجهزتر می‌شد و ما کارمان هر روز سخت‌تر می‌شد.

رییس‌جمهور با اشاره به انتقال هواپیماهای اف - 14 از اصفهان به بوشهر در دوران دفاع مقدس گفت: در دوران دفاع مقدس ما برای این که بتوانیم زمان عکس‌العمل در برابر هواپیماهای دشمن را 15 دقیقه کاهش دهیم ساعت‌ها و روزها فکر و تلاش کردیم تا توانستیم در مقابل دشمن ایستادگی کنیم. ما توانستیم با انتقال هواپیماهای اف - 14 از اصفهان به بوشهر تحولی بزرگ در دفاع هوایی ایجاد کنیم.

او با تاکید بر این که در دوران دفاع مقدس کارهای بسیار عظیم و تلاش‌های شبانه‌روزی انجام گرفت تصریح کرد: اینجاست که ایثار با نخبگی با هم ضمیمه می‌شوند و حماسه‌های بزرگ را می‌آفرینند. دیروز در دفاع مقدس ایثار در کنار نخبگی قرار گرفت و توانست ما را در برابر توطئه‌ای جهانی که دنیایی پشت دشمنان ما قرار داشت و ما تنها بودیم پیروز کند.

روحانی در ادامه به اتحاد و یکدلی ایثارگران، رزمندگان و مردم در دوران دفاع مقدس اشاره و خاطرنشان کرد: ما در دوران دفاع مقدس مشاهده کردیم که وقتی یک ملت یکپارچه می‌شود و نخبگی، تفکر، علم و دانش در کنار ایثار قرار می‌گیرد آن ملت در برابر جهانی از دشمن پیروز می‌شود. رزمندگان ما افتخار بزرگی در دوران دفاع مقدس آفریدند.

وی با تاکید بر این که امروز ما به ایثار و نخبگی نیازمند هستیم گفت: امروز باید علما،‌ بزرگان، روحانیون و دانشگاهیان و هم‌چنین کارگزاران و کارآفرینان جامعه دست به دست هم بدهیم و همه استعدادهای بالقوه را بالفعل کنیم.

رییس جمهور در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به افزایش جمعیت ایران نسبت به اوایل انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: اوایل انقلاب شهید رجایی از کشور به عنوان دولتی 36 میلیونی یاد می‌کرد و امروز جمعیت ما 80 میلیون نفر است اما سرزمین ایران همان سرزمین قبلی است و بسیاری از منابع نسبت به آن دوران کاهش یافته است و شرایط آب و هوایی نیز خیلی به نفع ما تغییر نکرده است. در این شرایط ما باید تلاش کنیم تا با علم و دانش از زمین کم، محصول ایجاد کنیم و از منابعی که تاکنون استفاده نکرده‌ایم استفاده کنیم و ارزش افزوده را بالا ببریم.

روحانی با اشاره به استعدادهای استان بوشهر گفت: بوشهر استانی مرزی و بندری است و ما می‌توانیم در این استان با توسعه بندرگاه‌ها و استفاده از ساحل و هم‌چنین جذب توریست اقدامات خوبی برای توسعه استان انجام دهیم. در همین راستا نخبگان استان باید در کنار مسوولان اجرایی، دانشگاهیان و علمای کشور قرار بگیرند و استان و کشور خود را با دست خود آباد کنند.

وی با تاکید بر این که با تکیه بر نفت نمی‌شود کشور را اداره کرد گفت: ما نمی‌توانیم تنها به یک منبع اکتفا کنیم بلکه باید منابع متنوعی داشته باشیم.

رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: زمانی تولیدکنندگان نفت برای مصرف کنندگان تعیین تکلیف می‌کردند اما امروز شرایط برعکس شده است. در این شرایط ما باید ببینیم که آیا می‌توانیم شرایط را عوض کنیم؟

روحانی در ادامه با بیان این که نمی‌شود بگوییم که ما می‌توانیم همه مشکلات کشور را به تنهایی و با دست‌های خودمان حل کنیم، اظهار کرد: درست است که امروز هنوز قدرت‌های برزگی وجود دارند که برای جهان برنامه‌ریزی و توطئه چینی می‌کنند اما این امکان وجود دارد که صحنه جهانی را با تفکر و برنامه‌ریزی قدم به قدم عوض کنیم.

او با تاکید بر لزوم توجه به اولویت‌های کشور گفت: باید فرصت‌ها و اولویت‌های خود را موردنظر قرار دهیم. در این مسیر جایی باید ایستادگی کرد، جایی باید فداکاری کرد، جایی باید خون داد و جایی نیز باید عقلانیت به کار گرفت.

روحانی در ادامه به زندگی پیامبر اکرم (ص) اشاره کرد و گفت: همان پیامبری که در بدر و احد می‌جنگد در صلح حدیبیه نیز صلح می‌کند. پس از این صلح برخی مسلمانان از عقب‌نشینی پیامبر ناراحت بودند و توان تحمل آن را نداشتند اما پیغمبر تحمل کرد.

رییس‌جمهور ادامه داد: اگر رسول خدا می‌خواهد پیامش را به شبه جزیره عربستان و دنیا ابلاغ کند یک جا نیاز به گذشت دارد. یک جا نیاز به صلح دارد. جایی نیاز به کوتاه آمدن دارد و جایی نیز نیاز به عفو دارد.

وی هم‌چنین با بیان این که باید در کشور با یکدیگر برادر و دوست باشیم اظهار کرد: رقابت کردن و تضارب آرا و جناح‌ها هیچ اشکالی ندارد اما باید یادمان باشد که همه اهل یک کشور هستیم و زیر پرچم یک قانون اساسی قرار داریم. ما نباید فراموش کنیم که منافع‌مان یکی است و دارای یک رهبر هستیم. باید یادمان باشد که ما ادامه دهنده راه امامیم و برای این انقلاب و کشور فداکاری‌های بسیاری شده است.

روحانی اضافه کرد: ما نمی‌توانیم هیچ‌گاه فداکاری و بزرگان دیروز و هم‌چنین منابع فردای خود را از یاد ببریم.

او هم‌چنین تصریح کرد: ما نباید در مسائل جزیی مسائل بزرگ‌تر و هدف‌های بلندتر را از یاد ببریم.

رییس‌جمهور در ادامه با بیان این که دنیای امروز دنیای رقابت است گفت: ما امروز تنها نیستیم بلکه در یک میدان دو حرکت می‌کنیم. در این میدان باید در حالی‌که دیگران نیز در حال حرکت هستند ما حرکت کنیم تا برنده شویم.

روحانی با تاکید بر این که ما را نباید به چیزهای بی‌خود مشغول کنند اظهار کرد:‌ ما اگر می‌خواهیم در کشور پیشرفت کنیم و کشور را به جلو ببریم باید تحریم را بشکنیم و راه دیگری نداریم. ما باید دستاوردها، استقلال و هم‌چنین حیثیت‌مان را حفظ کنیم.

وی با بیان اینکه افرادی که امروز در سیاست خارجی و مسائل هسته‌ای با دنیا مذاکره می‌کنند منافع ملی را می‌فهمند و درک می‌کنند و چارچوب سیاست را بلدند و به استقلال کشور احترام می‌گذارند، گفت:‌ آن‌قدر ایرادهای نیشگونی مطرح نکنیم؛ به هم احترام بگذاریم و در بحث کردن جوری بحث نکنیم که فکر کنیم فقط ما بلدیم و هیچ کس بلد نیست. همه بلد هستیم و همه باید کنار هم باشیم.

روحانی خاطرنشان کرد:‌ اگر می‌خواهیم در سیاست خارجی موفق باشیم به حمایت‌های ملت، رهبری، علما و نخبگان نیازمند هستیم.

رییس‌جمهور با بیان این که ما در برابر 6 قدرت جهان حرف می‌زنیم و مذاکره می‌کنیم اظهار کرد: ما مخالف نیستیم که اگر کسی نقدی دارد اعلام کند و راه حل بهتری ارائه دهد اما این کار، کار ساده‌ای نیست و شرایط ما شرایط خاصی است. ما باید این شرایط خاص را نیز موردنظر قرار دهیم.

او با بیان این که من به آینده کاملا امیدوار هستم گفت: ما از مشکلات فعلی با هم‌فکری، هم‌دلی و وحدت عبور خواهیم کرد و نباید در برابر مشکلات تسلیم شویم. ما باید تلاش کنیم تا برای امروز و فردای خود برنامه‌ریزی‌های درستی داشته باشیم.

روحانی تصریح کرد:‌ در صحنه سیاست خارجی و داخلی نیز باید هم به آینده امیدوار باشیم و هم برای آینده تدبیر کنیم و هم‌چنین از امکانات موجود استفاده و بهره‌برداری کنیم.

رییس‌جمهور در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به تصمیمات و برنامه‌ریزی‌های دولت برای استان بوشهر گفت:‌ در تهران طی جلساتی که در مورد وضعیت استان بوشهر برگزار کردیم، آن چه که از دست دولت برمی‌آمد و دولت یازدهم می‌تواند آن را در دوران حضور خود انجام دهد را برنامه‌ریزی و اعلام کرده‌ایم.

روحانی با اشاره به طرح راه‌آهن بوشهر و اتصال این راه‌آهن به شیراز گفت: ما درباره اتصال راه‌آهن شیراز به بوشهر خیلی فکر کردیم اما با توجه به وضعیت و شرایط نمی‌توانیم در این‌باره قولی به مردم بدهیم. در عین حال اعلام می‌کنیم که ما این طرح را دنبال می‌کنیم و هیچ گاه آن را فراموش نمی‌کنیم. 




مقتدا صدر رهبر جریان صدر عراق بر این باور است که حمله کنندگان به نشریه شارلی ابدو فرانسه این کار را به خاطر کاریکاتور موهن به پیامبر اکرم (ص) انجام ندادند بلکه این اقدام با هدف انتقام از ترسیم کاریکاتور ابوبکر البغدادی خلیفه خودخوانده آنان صورت گرفت.
کد خبر: ۴۶۶۷۵۴
تاریخ انتشار:۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۰-14 January 2015
مقتدا صدر رهبر جریان صدر عراق بر این باور است که حمله کنندگان به نشریه شارلی ابدو فرانسه این کار را به خاطر کاریکاتور موهن به پیامبر اکرم (ص) انجام ندادند بلکه این اقدام با هدف انتقام از ترسیم کاریکاتور ابوبکر البغدادی خلیفه خودخوانده آنان صورت گرفت. 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سی ان ان مقتدا صدر در صفحات اجتماعی خود تصریح کرد: اهانت به رسول اکرم (ص) در اروپا و بر اساس تقابل کهنه برخی اسلامگرایان با مسیحیان سابقه ای طولانی دارد و می توان گفت این اهانت ها اولین پدیده تخاصم های دینی از این دست در اروپا بود اما در کمال تعجب مشاهده می کنیم که حمله به نشریه موهن فرانسوی نه به دلیل توهین به پیامبر گرامی اسلام بلکه به علت انتشار کاریکاتور خلیفه خودخوانده داعش ابوبکر البغدادی رخ داد. داعشی ها برای ابوبکر البغدادی اقدام به حمله کردند نه برای رسول اسلام. آنها برای خلیفه خود به پا خواستند همانطور که قرن ها پیش سر نواده پیامبر اکرم، امام حسین (ع) را بریدند.
مقتدا صدر همچنین خواستار این شد که نظم قاطعی در کشورهایی اتخاذ شود که مهاجران مسلمان از آنها خارج می شود ، به ویژه اینکه بیشتر آنها مخالفان دولت هایشان نیستند و از ظلم و ستم آن ها فرار نکرده اند.وی بر ضرورت گفتگو بین ادیان تاکید کرد به گونه ای که از تندروی تندروها بهره برداری نشود بلکه تندروها از فضای باز موجود اروپا استفاده کنند زیرا بدترین چیز برای تندروها بسته نگه داشتن آنهاست.رهبر جریان صدر همچنین از دولت فرانسه به علت «وضع قوانین اسلام ستیزانه و در راس آنها ممنوعیت حجاب» انتقاد کرد و این قوانین را اشتباه خواند.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 کشورهای عراق و افغانستان به‌دلیل داشتن مرز مشترک و همچنین بازار مناسب برای کالاهای ایران، مهم‌ترین بازارهای منطقه‌ای برای صادرات تولیدات داخلی ایران محسوب می‌شوند. براساس آمار اعلام شده عراق دومین و افغانستان چهارمین مقصد کالاهای صادراتی ایران به‌شمار می‌روند و هر ‌سال حجم مناسبی از کالاهای غیرنفتی ایران به این دو کشور صادر می‌شود. با توجه به فضای مناسب این دو بازار منطقه‌ای و حجم بالای صادرات ایران به این دو کشور به نظر می‌رسد که باید اهمیت ویژه‌ای برای صادرات به این دو کشور قائل شد و با صدور کالاهای با کیفیت این بازار را برای صادرات مستمر حفظ کرد.

اما نکته مهم در این بین عدم توجه اساسی به حفظ کیفیت در صادرات به این کشورهاست که باعث شده تا اخیرا صادرات به عراق و افغانستان کاهش یافته و در برخی از موارد شاهد مرجوع شدن کالاهای صادر شده به این دو کشور باشیم. آنچه باعث بروز چنین شرایطی می‌شود عدم آینده‌نگری در برخی از صادرکنندگان است که سود آنی و زودگذر را بر حفظ بازار و در نهایت تأمین منافع ملی ارجح دانسته و با صدور کالاهای بی‌کیفیت و بعضا تاریخ گذشته اعتبار بدنه صادراتی ایران را زیر‌سوال برده‌اند.

گلایه‌های رسمی و دیپلماتیک از تجار
این موضوع باعث شد تا چندی پیش سفیر عراق نیز نسبت به کیفیت پایین کالاهای ایرانی صادر شده به عراق گلایه کرده و اعلام کند که دولت متبوعش قصد دارد در مبادی ورودی کالاهای ایرانی به عراق کنترل کیفی کالا را جدی گرفته و از ورود کالاهای بی‌کیفیت ایرانی جلوگیری کند. البته برخی از مسئولان این موضوع را تأیید کرده‌اند به‌طوری‌که «سیدعباس عراقچی»، سخنگوی دستگاه سیاست خارجی کشورمان در مردادماه ‌سال گذشته با اذعان برصدور کالاهای بی‌کیفیت خاطرنشان کرد:  «متاسفانه باید به این حقیقت اذعان داشت که برخی از تجار ایرانی در رابطه با صادرات کالا به کشورهای منطقه مانند عراق، افغانستان و کشورهای حوزه آسیای میانه و قفقاز برداشت نادرستی دارند و گمان می‌کنند که سطح استانداردهای زندگی در این کشورها به گونه‌ای است که می‌توانند هر کالایی را صادر کنند. متاسفانه این تجار به بازار و صادرات کالاهای ایرانی صدمه زده‌اند و به رقبای ما کمک کرده‌اند تا با کالاهای با‌کیفیت‌تر وارد صحنه شوند و بازار عراق را به تصاحب خود درآورند. شکوه و گلایه از عملکرد تجار ایرانی در رابطه با سایر کشورهای منطقه نیز مطرح شده است که امیدوارم شرکت‌های سرمایه‌گذار خود به این موضوع توجه داشته باشند که به دست آوردن یک بازار بین‌المللی حتی در عراق کار بسیار دشوار و باقی ماندن در این بازار از آن نیز دشوارتر است.»

کاهش صادرات به عراق و افغانستان
البته این موضوع در آمار صادرات ایران نیز مشخص است، به‌طوری‌که  براساس آماری که در اواخر مردادماه ‌سال جاری منتشر شده در چهارماهه نخست امسال ٥‌میلیون و ٣٣٤‌هزار تن کالا به عراق صادر شده است که ارزش آن با یک‌میلیارد و ٨٤٢‌میلیون دلار برابری می‌کند که به این ترتیب میزان صادرات به این کشور حدود ١٧‌درصد از کل صادرات ایران را تشکیل می‌دهد. کشور عراق نیز درحالی رتبه دوم را در دریافت صادرات ایران در ‌سال ١٣٩٣ به خود اختصاص داده است که میزان صادرات به این کشور نسبت به‌سال گذشته بیش از ٩‌درصد کاهش داشته است. براساس همین گزارش در مدت مورد نظر ٧٥٠‌هزار تن کالا به ارزش ٥٥٢‌میلیون دلار نیز به افغانستان صادر شده و درحالی‌که افغانستان همچنان در رتبه چهارم واردکننده کالای ایرانی قرار دارد، صادرات به این کشور نسبت به مدت مشابه‌سال گذشته بیش از ٢٠‌درصد کاهش یافته است. این درحالی است که ایران در ‌سال گذشته ٩٧٢‌هزار تن کالا به ارزش ٦٩٥‌میلیون دلار به افغانستان صادر کرده بود.

نبود کامیون‌های یخچال‌دار و هزینه حمل و نقل
«ابوالفضل شریف» نایب‌رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق ایران درخصوص دلایل صدور کالاهای بی‌کیفیت توسط برخی از تجار به «شهروند» می‌گوید: درحال حاضر عمده بازارهای صادراتی ایران را کشورهای عراق و افغانستان تشکیل می‌دهند. این دو کشور به دلیل وجود مرزهای مشترک با ایران و همسایگی حجم زیادی از صادرات غیرنفتی ایران را به خود اختصاص داده‌اند. اما در این میان وجود امکانات نامناسب حمل‌ونقل باعث شده تا در زمینه صادرات به این دو کشور با مشکلات اساسی مواجه باشیم. نبود امکانات حمل‌ونقل ریلی در سراسر کشور از یکسو و مجهز نبودن بیشتر کامیون‌های ایرانی به یخچال از سوی دیگر صادرکننده ایرانی را آزار می‌دهد. این عضو اتاق بازرگانی می‌افزاید:   این موضوع باعث شده برخی از کالاهای صادراتی ما به این دو کشور با مشکل کاهش کیفیت همراه شوند.

بیشتر اقلام صادراتی ما به این دو کشور سیمان و لبنیات است. درنظر بگیرید که لبنیات در ردیف محصولات فسادپذیر است و با توجه به این‌که درخصوص داشتن کامیون‌های یخچال‌دار در مضیقه هستیم ممکن است در برخی از موارد، محصول هنگامی که به دست مصرف‌کننده خارجی رسیده باشد به‌دلیل قرار نداشتن در فضای مناسب خراب شده و کیفیت خود را از دست داده باشد. هزینه بالای حمل‌ونقل بحث دیگری است که در بروز این مشکل نقش داشته‌است.

وی در این خصوص معتقد است: هزینه‌های بالای حمل‌ونقل نیز برمشکلات صادرات ایران اضافه کرده است. به همین دلیل از وزیر صنعت، معدن و تجارت و مسئولان سازمان توسعه تجارت درخواست می‌کنیم که نسبت به اختصاص مشوق‌های صادراتی و ایجاد سهولت در امر حمل‌ونقل صادراتی اقدام کنند. این فعال اقتصادی کشور تاکید می‌کند: توجه به زیرساخت‌های صادراتی و فراهم آوردن زمینه‌های لازم برای توسعه صادرات باید در اولویت موضوع تجارت کشور قرار گیرد تا بتوانیم از طریق رشد و توسعه صادرات بازاریابی مناسبی برای تولیدات داخلی داشته باشیم.

متولی نظارت گمرک و سازمان استاندارد
این‌که چه نهادی متولی نظارت برکیفیت کالاهای صادراتی ایران به سایر کشورهاست و تا چه اندازه بر این بخش نظارت می‌کند نیز مسأله دیگری است که در بروز چنین مشکلاتی موثر بوده است. به گفته شریف، اتاق بازرگانی مسئولیتی در این خصوص ندارد و سازمان استاندارد و گمرک باید به‌عنوان متولی این وظیفه را برعهده گیرند.

وی اضافه می‌کند: البته صدور کالای بی‌کیفیت و بعضا تاریخ گذشته به هیچ عنوان تأیید نمی‌شود، اما باید گفت که وظیفه نظارت و بازدارندگی در این خصوص متوجه دولت است و اتاق بازرگانی نمی‌تواند اقدامی در جهت ممانعت از صدورکالاهای بی‌کیفیت انجام دهد.

وی ادامه می‌دهد: به عبارت دیگر گمرک یکی از مراجعی است که می‌تواند مانع از صدور کالاهای بی‌کیفیت به خارج شود. من این موضوع را کتمان نمی‌کنم که تعداد کالاهای مرجوعی از کشورهای دیگر زیاد شده اما وقتی که نهادهای ذیربط نظارتی مانند سازمان استاندارد، گمرک و وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدامی اصولی اتخاذ نمی‌کنند ممکن است که تعداد این کالاهای مرجوعی زیاد‌تر شود. علاوه‌بر این آموزش و فرهنگ‌سازی نیز اقدامی موثر قلمداد می‌شود تا در سایه آن کمتر شاهد این اقدامات نادرست که به کل تجارت خارجی کشور لطمه می‌زند باشیم. 

این عضو کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران درخصوص نقش اتاق بازرگانی در این بخش خاطرنشان می‌کند: اقدام بازدارنده باید توسط دولت انجام شود اما اتاق بازرگانی آمادگی دارد تا در صورت لزوم با دولت همکاری کند. باوجود این‌که گمرک و سازمان استاندارد وظیفه نظارت و بررسی کالاهای صادراتی را برعهده دارند، اما تاکنون هیچ اقدامی در این جهت انجام نشده است. برخورد عملی با این موضوع نیز بدون نظارت دقیق امکان‌پذیر نیست و باید نهادهای دولتی ذیربط دست به کار شوند.

منبع: روزنامه شهروند
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد