سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز



فرمانده نیروی زمینی ارتش:
امیر سرتیپ 'احمدرضا پوردستان' فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: در چهل کیلومتری عمق خاک عراق برای گروهک های تروریستی خط قرمز کشیدیم.
کد خبر: ۴۶۴۲۳۳
تاریخ انتشار:۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۴-06 January 2015
امیر سرتیپ 'احمدرضا پوردستان' فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: در چهل کیلومتری عمق خاک عراق برای گروهک های تروریستی خط قرمز کشیدیم.
وی در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا با اعلام این مطلب افزود : زمانی که گروهک تروریستی و تکفیری داعش از مرزهای غربی عراق وارد این کشور شد و به نزدیکی مرزهای ایران رسید نیرو زمینی ارتش برای سرکوبی این گروهک تروریستی آمادگی کامل داشت.
وی افزود: در آن زمان علاوه بر آمادگی کامل در مرزها خط قرمزی در چهل کیلومتری عمق خاک عراق ترسیم و تاکید کردیم که اگر از این خط قرمز عبور کنند با اقدام قاطع نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران روبه رو خواهند شد.
فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: در آن زمان دیدیم که گروهک تروریستی و تکفیری داعش پیام ما را دریافت کرد و بسرعت از محدوده مد نظر دور شد.
امیر پوردستان ضمن تاکید بر اقتدار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در صحنه های مختلف به خصوص مرزهای کشور گفت: یگان های نیروی زمینی ارتش برای حفاظت و حراست از مرزهای ایران اسلامی در هر لحظه ای آمادگی کامل دارند.
وی پیش از این نیز تاکید کرده بود که این گروهک ها را به صورت کامل رصد می کنیم و با شیوه کار آنها آشنا هستیم.در همین حال در جریان برگزاری رزمایش مشترک نیروهای چهارگانه ارتش تحت عنوان محمد رسول الله (ص) در جنوب شرق ایران تاکتیک های جنگ های نیابتی و مقابله با تروریست تمرین شد.این رزمایش 4 تا 10 دی ماه برگزار شد.

یک رسانه صهیونیستی با اشاره ضمنی به خبر تلاش نافرجام موساد در ترور یکی از نخبگان هسته‌ای ایران، هدف موساد را «کند ساختن پیشرفت‌های هسته‌ای ایران» نامید.
کد خبر: ۴۶۴۲۵۷
تاریخ انتشار:۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۵-06 January 2015
یک رسانه صهیونیستی با اشاره ضمنی به خبر تلاش نافرجام موساد در ترور یکی از نخبگان هسته‌ای ایران، هدف موساد را «کند ساختن پیشرفت‌های هسته‌ای ایران» نامید.
به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه صهیونیستی«هاآرتص» ضمن اشاره به خبر 2 روز قبل تلاش ناموفق جاسوسان موساد در ترور یکی از دانشمندان هسته‌ای ایران ، به نقل از «دان راویو» خبرنگار شبکه خبری «سی‌بی‌اس نیوز» آمریکا به تلاش‌های گسترده موساد در ترور نخبه‌های هسته‌ای ایران اذعان کرد.بر اساس این گزارش، دان راویو که کارشناس امور اطلاعاتی اسرائیل است، تاکید کرد موساد در سال‌های قبل درصدد توطئه و ترور دانشمندان ارشد هسته‌ای ایران بوده است.
راویو در این زمینه اذعان کرد که هدف موساد کاستن از پیشرفت هسته‌ای ایران بوده است.
این خبرنگار آمریکایی در ادامه گزارش خود مدعی شد که موساد سعی می‌کند تا مانع از پیوستن ایرانیان تحصیلکرده به برنامه‌های هسته‌ای ایران شود.
راویو در گزارش خود از ترور 5 دانشمند هسته‌ای ایران از سوی موساد خبر داد و مدعی وجود جاسوسان اسرائیلی در داخل ایران شد.
در گزارش خبرنگار سی‌بی‌اس تاکید شده است که نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از ترس دستگیری جاسوسان موساد در ایران و اعدام آن‌ها شخصا دستور توقف عملیات ترور داشنمندان هسته‌ای ایران را صادر کرده است(!).
گفتنی است، روزنامه صهیونیستی هاآرتص در حالی اقدام به انتشار این خبر کرده است که 2 روز قبل معاون عملیات فرماندهی حفاظت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از خنثی شدن طرح دشمن صهیونیستی در ترور یکی از دانشمندان هسته‌ای و با حضور به موقع سربازان گمنام امام زمان (عج) خبر داده بود.

رسانه های کویت از آماده باش امنیتی در مرزهای این کشور با عراق در پی حمله انتحاری در مرزهای عربستان سعودی خبر دادند.
کد خبر: ۴۶۴۲۷۸
تاریخ انتشار:۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۵-06 January 2015
رسانه های کویت از آماده باش امنیتی در مرزهای این کشور با عراق در پی حمله انتحاری در مرزهای عربستان سعودی خبر دادند.
به گزارش مهر به نقل از روزنامه القبس چاپ کویت، مسئولان امنیتی کویت در مرزهای مشترک این کشور با عراق حالت آماده باش اعلام کردند.
این تصمیم در پی حمله انتحاری به مرزهای شمالی عربستان و عراق اتخاذ شده است. به موجب این تصمیم، گروهی از نیروهای امنیتی به مرزهای مشترک کویت و عراق اعزام شده اند و نظارت گشتی ها و بازرسی در این مرزها شدت می یابد.
در حال حاضر مسئولان عراق و کویت در حال رایزنی برای کنترل اوضاع و مقابله با هر گونه ناامنی هستند.

ترکیه از تفاهم قریب الوقوع با آمریکا برای آموزش هزاران نیروی مخالف حکومت بشار اسد خبر داده است.
کد خبر: ۴۶۴۲۰۶
تاریخ انتشار:۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۶-06 January 2015
ترکیه از تفاهم قریب الوقوع با آمریکا برای آموزش هزاران نیروی مخالف حکومت بشار اسد خبر داده است.

وب سایت شبکه خبری بی.بی.سی امروز گزارش داد: مقامات ترکیه گفته‌اند که این تفاهم نامه تا پایان ماه ژانویه امضا و از ماه مارس امسال به اجرا درخواهد آمد.

قرار است طی سه سال حداقل ۱۵ هزار نفر از مخالفان میانه روی حکومت بشار اسد در خاک ترکیه، عربستان سعودی و اردن آموزش نظامی ببینند و مسلح شوند.

این در حالی است که آمریکا و متحدانش پیش‌تر آموزش شماری از مخالفان سوری را در عربستان سعودی و اردن آغاز کرده بودند تا آنها را برای مبارزه با گروه تروریستی داعش آماده کنند.

گسترش دامنه آموزش مخالفان بشار اسد در ترکیه از این نظر می‌تواند مهم باشد که ترکیه می‌خواهد از این نیرو‌ها نه فقط علیه داعش بلکه ضد حکومت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، استفاده کند.

ماری هارف، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه از اظهار نظر درباره جزئیات برنامه آموزشی مخالفان سوری خودداری کرد.

و در عین حال گفت: "ما در تلاش خود برای تقویت توانایی نظامی مخالفان سوری میانه رو بر مبارزه با داعش تمرکز داریم. در عین حال، به طور کامل انتظار داریم که مخالفان از این توانایی نظامی برای ادامه مبارزه با رژیم اسد هم استفاده کنند."

یک مقام وزارت خارجه ترکیه دوشنبه به خبرگزاری‌ها گفت که در سال میلادی جاری بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر از مخالفان میانه رو در خاک ترکیه آموزش خواهند دید.

به گفته این مقام، نیروهای نظامی آمریکایی و ترکیه ماموریت آموزش مخالفان را برعهده خواهند داشت.
ترکیه در کردستان عراق به نیروهای پیشمرگ کرد برای مقابله با داعش آموزش می‌دهد و برنامه آموزشی محدودی هم برای آماده کردن مخالفان سوری در داخل خاک خود دارد.

با این حال، آنکارا نبرد با گروه تندروی داعش را کافی نمی‌داند و می‌گوید برای حل بحران جاری در سوریه، بشار اسد باید از قدرت کنار گذاشته شود.

این در حالی است که به نظر می‌رسد که برای واشنگتن جلوگیری از پیشروی داعش و شکست دادن این گروه بیشتر از تغییر حکومت در دمشق اولویت داشته باشد.

ترکیه همچنین رابطه بسیار نزدیکی با بعضی از گروه‌های مخالف حکومت سوریه دارد، از جمله ائتلاف ملی سوریه.
ائتلاف ملی سوریه روز دوشنبه در استانبول ترکیه رهبر تازه‌ای به نام خالد خوجه انتخاب کرد.

خالد خوجه، ۵۶ ساله، اعلام کرد که حاضر نیست که در مذاکرات صلحی که مسکو برای برگزاری آن در ماه میلادی جاری تلاش می‌کند، شرکت کند.
او به خبرنگاران گفت: "فکر نمی‌کنم کسی در ائتلاف حاضر به باشد که به مسکو برود. ائتلاف ما به مردم سوریه تعهد دارد نه به مسکو."

خالد خوجه در استانبول روسیه را یکی از دشمنان انقلاب سوریه خواند و گفت هیچ یکی از اعضای ائتلاف ملی حاضر به شرکت در مذاکرات مسکو نیست.
مسکو و تهران در جنگ داخلی سوریه به طور گسترده از حکومت بشار اسد حمایت کرده‌اند.
ترکیه، عربستان سعودی، قطر و امارات نیز از گروه‌های مخالف مورد نظر خود حمایت مالی و نظامی کرده‌اند؛ دخالت غیرمستقیم در جنگ خونینی که بیش از ۲۰۰ هزار نفر کشته بر جای گذاشته و به نظر هم نمی‌رسد به این زودی‌ها تمام شود.
در پی وخامت حال پادشاه سعودی؛
با وخیم شدن شرایط سلامت ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی، طی روزهای اخیر بار دیگر بحث درباره آینده عربستان و بحث جانشینی در این کشور بالا گرفته است. این بحث به ویژه از آن جهت این بار اهمیت بیشتری یافته که به نظر می‌رسد وضعیت جسمانی ملک عبدالله واقعاً وخیم‌تر از دفعات گذشته است.
کد خبر: ۴۶۳۹۶۷
تاریخ انتشار:۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۵-05 January 2015
پس از عبدالله، چه سرنوشتی در انتظار عربستان خواهد بود؟با وخیم شدن شرایط سلامت ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی، طی روزهای اخیر بار دیگر بحث درباره آینده عربستان و بحث جانشینی در این کشور بالا گرفته است. این بحث به ویژه از آن جهت این بار اهمیت بیشتری یافته که به نظر می‌رسد وضعیت جسمانی ملک عبدالله واقعاً وخیم‌تر از دفعات گذشته است.

به گزارش «تابناک»، سایت تحلیلی «المانیتور» در مطلبی به بررسی اوضاع جاری در عربستان سعودی پرداخته و می‌نویسد، با بستری شدن ملک عبدالله طی روزهای اخیر، این احتمال که عربستان در سال ۲۰۱۵ شاه جدیدی داشته باشد، قوت گرفته است. با این حال، مسائل مربوط به جانشینی وی همچنان به طور جدی مطرح هستند.
 
عبدالله ۹۱ ساله است و تاکنون چندین عمل جراحی روی کمرش انجام شده است. دولت سعودی نخست اعلام کرد، وی برای انجام چند آزمایش به بیمارستان ملک عبدالعزیز رفته، ولی ‌بعد‌تر اعلام شد که وی مشکل ذات‌الریه داشته و با ‌لوله نفس می‌کشد. عبدالله سالیان سال به شدت سیگار می‌کشید و گفته می‌شود ‌به سرطان ریه نیز مبتلاست. 

شاهزاده سلمان، ولیعهد سعودی که متولد ۳۱ دسامبر ۱۹۳۵ است و‌ همزمان سمت وزارت دفاع این کشور را نیز بر عهده دارد، چندین ماه است ‌ریاست جلسات کابینه را بر عهده دارد و از وقتی که در سال ۲۰۱۲ به ولیعهدی انتخاب شد، تقریباً در همه سفرهای خارجی، او به جای ملک عبدالله حضور پیدا کرده است. در این راستا، وی طی این مدت به کشورهای چین، ژاپن، هند، پاکستان، مالدیو و فرانسه سفر کرده است. 

سلمان پیش از ولیعهدی، ۴۸ سال فرماندار ریاض بود. زمانی که وی در سال ۱۹۶۳ به فرمانداری این شهر رسید، ریاض مجموعاً ۲۰۰ هزار سکنه داشت؛ اما اکنون تعداد ساکنین آن به بیش از هفت میلیون نفر رسیده است. موقعیت وی برای پادشاهی به ویژه از آنجا مناسب‌تر از دیگر گزینه‌هاست که وی در دوره فرمانداری خود به عملکرد خوب و عدم فساد شناخته می‌شد. از سوی دیگر، با توجه به اینکه اکثر شاهزادگان سعودی در ریاض زندگی می‌کنند، وی در این سال‌ها به نوعی «داروغه» خانواده نیز بوده و هر گونه حرکت مخالف را به سرعت و‌پنهانی و غیرعلنی سرکوب کرده است. 

علاوه بر این، سلمان در دهه ۱۹۸۰ و در جریان اشغال نظامی افغانستان توسط شوروی، بر جمع‌آوری کمک‌های مالی برای مجاهدین افغان نظارت می‌کرد و در این راستا، همکاری نزدیکی با دستگاه وهابیت عربستان دارد. در سال‌های نخست جنگ افغانستان و پیش از آنکه آمریکا و عربستان حمایت پنهانی خود از گروه‌های ضد شوروی را تثبیت کنند، منابع مالی مذکور نقشی حیاتی در عرصه نبرد داشت، به گونه‌ای که در یک مقطع، سلمان ماهانه ۲۵ میلیون دلار برای مجاهدین کمک ارسال می‌کرد. 

شناخته شده‌ترین فرزندان سلمان، یکی شاهزاده سلطان است که در سال ۱۹۸۵ با فضاپیمای دیسکاوری آمریکا به دور کره زمین گشته تا لقب نخستین فضانورد مسلمان را به خود اختصاص دهد و دیگری، شاهزاده فیصل، فرماندار مدینه است. یکی دیگر از پسران وی به نام شاهزاده خالد نیز خلبان و عضو نیروی هوایی سلطنتی سعودی است که در عملیات‌ اخیر نیروهای ائتلاف در سوریه شرکت داشته است. خانواده سلمان بیشتر رسانه‌های عربستان را تحت کنترل خود دارند. 

البته خود سلمان نیز با مشکلات جسمانی دست به گریبان بوده و یک بار نیز دچار حمله قلبی شده است. در فوریه ۲۰۱۳، شاهزاده مقرن‌ جانشین ولیعهد معرفی شد تا موضوع تداوم در جانشینی با چالش مواجه نشود. مقرن که متولد پانزده سپتامبر ۱۹۴۵ است، در کالج سلطنتی نیروی هوایی در انگلیس تحصیل کرده و سپس به عنوان خلبان در نیروی هوایی سعودی خدمت کرد. پس از آن، وی به سمت استانداری مدینه و سپس ریاست سازمان اطلاعات سعودی منصوب شد. وی ارتباط بسیار نزدیکی با ملک عبدالله دارد. 

هر سه این افراد (عبدالله، سلمان و مقرن)، فرزندان ملک عبدالعزیز، بنیانگذار خاندان سعودی هستند که مجموعاً ۴۴ پسر داشت. فرزندان عبدالعزیز، اکنون اعضای «شورای بیعت» را تشکیل می‌دهند که عبدالله در سال ۲۰۰۷ آن را برای تسهیل روند انتخاب جانشین تأسیس کرد. اما در عمل، این شورا تنها وظیفه تأیید تصمیمات پادشاه را بر عهده دارد. 

باور عمومی ‌این است که مقرن آخرین فرد کارآمد در میان پسران عبدالعزیز است؛ بنابراین، هر زمان که سلمان پادشاه شده و مقرن به ولیعهدی برسد، آل سعود با چالش بی‌سابقه‌ای برای انتخاب نفرات بعدی از میان نوه‌های عبدالعزیز مواجه خواهد شد. این امر، آل سعود را با نوعی بحران مشروعیت مواجه می‌سازد که تاکنون در تاریخ این خاندان سابقه نداشته است. 

عبدالله از زمانی که وضع سلامت ملک فهد در سال ۱۹۹۵ رو به وخامت گذاشت، عملاً به حکمران سعودی تبدیل شد و یک دهه بعد، پس از مرگ فهد، به پادشاهی رسید. سعودی‌ها بر این باورند که عبدالله بیست سال ثبات عربستان را تضمین کرده و سلمان نیز همین مسیر را ادامه خواهد داد. با این حال، مشخص نیست که پس از وی و در آینده نیز این روند به همین صورت ادامه داشته باشد.

نقدی بر نقش عربستان در کاهش قیمت نفت؛
اعتقاد به توطئه عربستان در میان مسئولان کشورمان به امری حتمی تبدیل شده است و آن‌ها نیز از ابراز این تحلیل هیچ گونه هراسی ندارند. کافی است واکنش‌های اخیر بلندپایه‌ترین مسئولان دولتی و مجلس را در چند روز اخیر پیرامون دلایل افزایش قیمت نفت بررسی کرد تا مشخص شود به چه میزان به نقش عربستان در کاهش قیمت نفت تأکید می‌شود.
کد خبر: ۴۶۴۰۲۳
تاریخ انتشار:۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۸-05 January 2015
در روزهای پایانی سال ۲۰۱۴ میلادی هر بشکه نفت خام، قیمت زیر ۶۰ دلار را تجربه کرد. این قیمت اما در روزهای آغازین سال ۲۰۱۵ اندکی افزایش یافت. قیمت نفت در بازارهای جهانی به قیمت ۳۴ سال پیش برگشته است. 

به گزارش «تابناک»، در حالی که قیمت نفت به تدریج در حال رسیدن به ارقام نگران‌کننده برای کشورهای تولیدکننده است، علت این کاهش و سیاسی یا اقتصادی بودن آن به معمایی تبدیل شده است. با توجه به اینکه بیشتر کشورهای تولیدکننده نفت، بودجه سالانه خود را با پیش بینی و در نظر گرفتن رقم ثابتی از فروش نفت می‌بندند، کاهش قیمت‌ها، تحقق درآمد بودجه‌ای این کشور‌ها را دچار چالش می‌​کند. 

معتقدان به دلایل اقتصادی بیان می‌دارند، کاهش سرعت رشد اقتصادی در اروپا و چین، در کنار پیشرفت ایالات متحده در استفاده از تکنولوژی‌های جدید در استخراج نفت شیل و مهم‌تر از آن افزایش تولید نفت عربستان سعودی، عراق و لیبی را مهم‌ترین علت‌های سقوط بهای نفت در بازارهای جهانی می‌دانند. 

اما عده‌ای که تعداد آن‌ها نیز کم نیست، معتقدند علت کاهش قیمت نفت سیاسی است و دو کشور عربستان و امریکا را دارای بیشترین سهم در این تصمیم گیری سیاسی می‌دانند. این عده که به تئوری توطئه این کشور‌ها معتقدند، بیان می‌کنند عربستان و امریکا در توافقی نانوشته تصمیم گرفته‌اند با حفظ وضعیت تولید و پایین آوردن قیمت نفت به کشورهای تولید کننده به خصوص ایران و روسیه فشار بیاورند تا بتوانند به اهداف خود در موضوع هسته‌ای برای تغییر مواضع ایران و تغییر در مواضع روسیه در اوکراین دست پیدا کنند.

جالب اینکه اعتقاد به توطئه عربستان در میان مسئولان کشورمان به امری حتمی تبدیل شده است و آن‌ها نیز از ابراز این تحلیل هیچ هراسی ندارند. کافی است، واکنش‌های اخیر بلندپایه‌ترین مسئولان دولتی تا مجلس را در چند روز اخیر پیرامون دلایل افزایش قیمت نفت بررسی کرد تا مشخص شود به چه میزان به نقش عربستان در کاهش قیمت نفت تأکید می‌شود؛ برای نمونه، در آخرین اظهارنظر، محمد باقر نوبخت، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی در گفت‌و‌گو با العالم در مورد بحث توطئه آمریکا و عربستان برای کاهش قیمت نفت می‌گوید: «تصمیم برای جلوگیری از عدم افزایش قیمت نفت یا تلاش برای کاهش آن امر اقتصادی نیست، بلکه انگیزه‌ها و اغراض سیاسی هم در آن وجود دارد... ما خوشبین هستیم که برادران ما در کشور مسلمان عربستان با مسئولان مسلمان کشور ایران برای نفع دو ملت تصمیمات سنجیده‌ای بگیرند». 

یا علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در اختتامیه پنجمین دوره مسابقات بین المللی قرآن دانشجویان مسلمان در ارتباط با علل کاهش قیمت نفت می‌گوید: «برای برخی کشور‌ها، افتخاری است که نفت زیادی بفروشند و قیمت نفت را پایین بیاورند که سایر کشورهای اسلامی ضرر کنند، به خیالشان که به ایران خیلی ضرر زدند؛ این‌ها اشتباه می‌کنند». 

هرچند قطعاً یکی از دلایل کاهش قیمت نفت، موضوع اهداف سیاسی برخی کشور‌هاست، نباید اعتقاد به توطئه سیاسی باعث شود که علل اقتصادی کاهش قیمت نفت را نادیده بگیریم و از سوی دیگر، نقش یک کشور را به قدری در کاهش قیمت نفت افزایش دهیم که عربستان می‌تواند هر چه بخواهد در عرصه قیمت نفت انجام دهد. 

سیاست پررنگ کردن نقش عربستان در کاهش قیمت نفت به قدری افزایش پیدا کرده است که حتی روزنامه الشرق الاوسط در یک مقاله می‌نویسد: «ما انتظار تمام سناریو‌ها را داشتیم، غیر از اینکه مسیر نجات اقتصاد ایران از دروازه ریاض بگذرد». 

در واقع چرا باید ما در تحلیل‌های سیاسی و اقتصادی به قدری اشتباه عمل نماییم که عربستانی‌ها بدین گونه احساس قدرت کنند. این در حالی است که نگاهی به دلایل اقتصادی کاهش قیمت نفت، نشان می‌دهد که تحلیل سیاسی بودن کاهش قیمت نفت ضعیف‌تر از دلایل اقتصادی است. 

یکی از دلایل مهم کاهش قیمت نفت، افزایش عرضه آن در بازار جهانی است؛ اما آیا به راستی فقط عربستان تن به کاهش عرضه نداده است؟ نگاهی به تولید کشورهای دیگر از جمله روسیه و عراق و حتی امریکا موضوع دیگری را مشخص می‌کند. 

در اواخر ماه ژوئن ۲۰۱۴ دولت آمریکا برای نخستین ‌بار پس از چهل سال مجوز صدور نفت به خارج را صادر کرد. دلیل این امر افزایش بی‌سابقه استخراج نفت در آمریکا با استفاده از فن‌آوری فراکینگ (استخراج نفت و گاز از درون سنگ‌های زیرزمینی) بود. این کشور در سال ۲۰۰۸ روزانه چهار میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت تولید می‌کرد. این میزان در پایان ماه دسامبر سال ۲۰۱۴ به حدود ۹ میلیون بشکه رسید (در نمودار زیر میزان تولید امریکا را در سال‌های اخیر مشاهده می‌نمایید).
مسیر نجات اقتصاد ایران از دروازه ریاض می گذرد!

روسیه نیز در سال ۲۰۱۴ به رغم تحریم‌ها و بحران اقتصادی در این کشور، رکورد استخراج نفت خود را پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق شکست. تولید نفت خام در این کشور در سال ۲۰۱۴ افزایشی ۷/ ۰ درصدی داشت. وزارت انرژی روسیه، روز جمعه (دوازدهم دی / دوم ژانویه) اعلام کرد که تولید نفت خام در این کشور در سال ۲۰۱۴ به ۱۰ میلیون بشکه در روز رسید (در نمودار زیر میزان تولید روسیه را در سال‌های اخیر می‌بینید).

مسیر نجات اقتصاد ایران از دروازه ریاض می گذرد!

صادرات نفت عراق نیز اکنون بسیار بیشتر از سابق شده است. به گفته یکی از مقامات وزارت نفت عراق، صادرات نفت این کشور در ماه دسامبر سال ۲۰۱۴ میلادی ۹/ ۲ میلیون بشکه در روز بوده است. خبرگزاری سومریه نیوز روز جمعه (دوازدهم دی / دوم ژانویه) گزارش داد که صادرات این میزان نفت، از دهه ۱۹۸۰ تاکنون در عراق بی‌سابقه بوده است (در نمودار زیر میزان تولید عراق را در سال‌های اخیر می‌بینید).


مسیر نجات اقتصاد ایران از دروازه ریاض می گذرد!

جالب اینجاست که نگاهی به میزان تولید نفت در عربستان، نشان می‌دهد این کشور در ماه‌های اخیر، میزان تولید خود را پایین آورده و به تقریباً ۹/۶ میلیون بشکه در روز رسانده است که شیب تولید نیز به سمت کاهش حرکت می‌کند (در نمودار زیر میزان تولید عربستان را در سال‌های اخیر مشاهده می‌نمایید).

مسیر نجات اقتصاد ایران از دروازه ریاض می گذرد!

البته با توجه به وضعیت اقتصادی ایران و تحریم‌های بانکی و نفتی، کاهش قیمت نفت می‌تواند تأثیرات و مشکلات متعددی برای اقتصاد ایران به وجود آورد؛ اما با انداختن کاهش قیمت نفت به گردن دیگران و تلاش نکردن برای جایگزینی درآمدهای نفتی، نه تنها کمکی به اقتصاد کشورمان نمی‌کند، بلکه باعث می‌شود قدرت تأثیرگذاری کشورهایی همچون عربستان را بدون جهت بالا می‌بریم و آن‌ها را در موضع بالاتری قرار می‌دهیم! (در نمودار زیر میزان تولید ایران را در سال‌های اخیر مشاهده می‌نمایید).

مسیر نجات اقتصاد ایران از دروازه ریاض می گذرد!

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد