روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه از دستگیری اعضای یک تیم تروریستی در منطقه "سرباز" در جنوب شرق کشور خبر داد.به گزارش ایسنا؛ با تلاش رزمندگان قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه و نیروهای نظامی و انتظامی تحت امر این قرارگاه و انجام کار مستمر و دقیق اطلاعاتی، یک تیم تروریستی شناسایی و در عملیاتی موفق، دستگیر شدند.بنا به این گزارش، این تیم در گذشته در چندین اقدام کور تروریستی تعدادی معلم و نیروهای بسیجی را در منطقه جنوب شرق کشور به شهادت رسانده بودند.منبع: ایسنا
هاشم الهاشمی کارشناس مسائل امنیتی هم در مصاحبه با سایت الجزیره گفت: حضور قاسم سلیمانی به مدیریت درگیری ها و جنگ ها با داعش و مشارکت تاثیرگذار در ستاد فرماندهی در عراق محدود می شود.

سایت شبکه الجزیره در گزارشی به نقل از خبرنگار خود در بغداد با عنوان "قاسم سلیمانی آزادانه در عراق رفت و آمد می کند" به بررسی حضور فرمانده نیروی قدس سپاه در عراق پرداخت.
به گزارش
عصرایران، به نوشته الجزیره موضوع حضور قاسم سلیمانی فرمانده ارشد سپاه پاسداران ایران در عراق همچنان ذهن بسیاری از افراد و گروه های سیاسی در این کشور و قدرت های منطقه ای را مشغول کرده است.
در گزارش الجزیره آمده است: داعش هم اکنون مناطق گسترده ای را در شمال و مرکز عراق تصرف کرده است. شهرهای موصل و تکریت از جمله مهمترین شهرهای عراق در اشغال داعش هستند.
حضور افسر ایرانی در سطح سلیمانی در عراق به معنی ائتلاف استراتژیک و سرنوشت ساز میان ایران (به عنوان بزرگترین دولت اسلامی شیعی) و دولت عراق است. کابینه عراق از زمان سقوط صدام در سال 2003 تاکنون در کنترل احزاب شیعی است.
از سوی دیگر حضور سلیمانی در عراق نشان می دهد حمایت مادی و نظامی ایران از این کشور از مرحله کمک و مساعدت عبور کرده و تهران در کنار دولت بغداد وارد درگیری و جنگ با داعش شده است.
در ماه های اخیر تعداد زیادی عکس و فیلم در شبکه های اجتماعی منتشر شده که نشان می دهد قاسم سلیمانی در کنار هادی عامری و "ابومهدی المهندس" رئیس و عضو ارشد سپاه بدر و اعضای ارشد حزب الله عراق و گروه های شبه نظامی دواطلب شیعی در صحنه های جنگ و درگیری در مناطقی از عراق حضور دارد.
با این حال همه این عکس ها و خبرها، به بحث و جدل ها درباره حضور سلیمانی در عراق را پایان نداده است. تاکنون هیچ خبر رسمی نیز از ایران در این باره منتشر نشده است.
العامری و المهندس از فرماندهان سپاه بدر هستند که در دهه 80 میلادی به عنوان شاخه نظامی مجلس اعلای اسلامی عراق در ایران تشکیل شد. تشکیل این گروه در راستای فعالیت های ایران برای سرنگونی حکومت صدام حسین رئیس جمهور وقت عراق بود.ابومحمد عضو گروه های داوطلب شیعه در حال جنگ با داعش به عنوان شاهد عینی نیز گفت: من می توانم تایید کنم که سلیمانی در بسیاری از مناطق عراق حضور دارد. حضور سلیمانی در مدیریت جنگ با داعش نقش برجسته ای دارد. من در کنار سلیمانی به هنگام جنگ آزادسازی منطقه "جرف الصخر" در استان بابل از اشغال داعش حضور داشتم. او در این جنگ نقش مهمی داشت.
ابومحمد همچنین از کارآیی بالای سلیمانی سخن گفت و تاکید کرد: سلیمانی در همه درگیری های نیروهای داوطلب شیعه حضور جدی دارد.وی افزود: ایران در زمینه بقای رژیم سیاسی فعلی عراق بیشترین نقش را داشته است. ایران از بسیاری از گروه های شبه نظامی داوطلب در عراق حمایت می کند.
الجزیره ادامه داد: در سطح رسمی و شبه رسمی سخن گفتن درباره حضور نظامی ایران در عراق دیگر به مانند گذشته خط قرمز نیست با این حال سخن گفتن درباره این حضور همچنین با احتیاط و ابهاماتی همراه است.
"حسین المهندس" عضو ارشد سپاه بدر در کنفرانس مطبوعاتی اخیر خود در بغداد نیز گفته بود ایران روزانه سه هواپیمای حامل سلاح به عراق می فرستد.
هاشم الهاشمی کارشناس مسائل امنیتی هم در مصاحبه با سایت الجزیره گفت: حضور قاسم سلیمانی به مدیریت درگیری ها و جنگ ها با داعش و مشارکت تاثیرگذار در ستاد فرماندهی در عراق محدود می شود.
وی ادامه داد: مهمترین درگیری هایی که قاسم سلیمانی در آنها حضور یافته می توان به طوزخرماتو، آمرلی و آزادس ازی جاده سامرا ، سعدیه، منطقه العظیم و جرف الصخر در جنوب بغداد اشاره کرد.
مقامات سعودی درباره هویت و نام مهاجمان چیزی منتشر نکرده اند اما به نظر می رسد این عملیات مسلحانه و انتحاری توسط گروه داعش صورت گرفته است.
2 نظامی عربستان سعودی در حمله انتحاری در مرز عراق کشته شدند.
به گزارش
عصرایران، وزارت کشور عربستان سعودی با صدور بیانیه ای که در خبرگزاری رسمی این کشور منتشر شد؛ اعلام کرد: دو نفر از نیروهای مرزبانی عربستان سعودی در حمله مسلحانه و انتحاری صبح امروز دوشنبه در مرز مشترک با عراق کشته شدند.
مقامات سعودی درباره هویت و نام مهاجمان چیزی منتشر نکرده اند اما به نظر می رسد این عملیات مسلحانه و انتحاری توسط گروه داعش صورت گرفته است.
تاکنون هیچ گروه و فردی مسؤولیت این حمله را برعهده نگرفته است.
با این حال سخنگوی وزارت ک
شور عربستان سعودی، عوامل این حمله را "پیروان افکار گمراه" توصیف کرده است. معمولا در عربستان سعودی برای اعضا و حامیان القاعده و داعش از این توصیف استفاده می شود.عربستان سعودی و عراق مرز مشترک زمینی بسیار زیادی دارند.
بخشی از مرزهای مشترک عربستان سعودی و عراق در اختیار نیروهای داعش و بخشی نیز در کنترل دولت مرکزی بغداد است.
منطقه مرزی که این حمله مسلحانه در آن روی داده در سمت عراق در کنترل داعش است.
در ادامه بیانیه وزارت کشور عربستان سعودی آمده است: یکی از گشتی های مرزبانی عربستان سعودی در مرزهای شمالی این کشور با تیراندازی عناصر تروریستی روبه رو شد. به دنبال این حادثه مهاجمان محاصره شدند و یکی از آنها در درگیری با مرزبانی سعودی، کشته شد.
در این درگیری یکی از عناصر تروریست کمربند انتحاری خود را منفجر کرد که در نتیجه مهاجم انتحاری به همراه دو مرزبان سعودی کشته شدند و مرزبان سوم زخمی شد. این حادثه در مرکز سویف در منطقه "عرعر" در مرزهای شمالی عربستان روی داد.
در منطقه مرزی عرعر عربستان سعودی، داعش در آن سوی مرز کنترل خاک عراق را در دست دارد.
گروه داعش قبل از این درباره حمله به خاک عربستان سعودی و تصرف این کشور تهدید کرده بود. در حال حاضر جنگنده های سعودی در ائتلاف بین المللی مشارکت دارند و مواضع داعش در عراق و سوریه را بمباران می کنند.با این حال بررسی زمینه های شکل گیری گروه داعش نشان می دهد افراد و گروه هایی از عربستان سعودی به صورت رسمی و غیررسمی در شکل گیری و حمایت های مالی و تسلیحاتی از داعش نقشم مستقیم و غیرمستقیم داشته اند.
گروه داعش هم اکنون مناطق وسیعی از عراق و سوریه را در تصرف خود دارد. استان الانبار به عنوان وسیع ترین استان عراق به استثنای مرکز و مناطق محدودی از آن در کنترل داعش است. استان الانبار با عربستان سعودی هم مرز است.
جزئیات حادثه
روزنامه سعودی الریاض به نقل از سخنگوی رسمی مرزبانی شمالی عربستان نوشت: در این عملیات تروریستی، فرمانده مرزبانی در مرزهای شمالی کشته و مدیر عملیات در مرزبانی شمالی نیز زخمی شد.
بنابراین گزارش سرتیپ "عوده معوض البلوی" فرمانده مرزبانی مرزهای شمالی در این حمله انتحاری کشته و مدیر عملیات در این واحد یعنی سرهنگ سالم طعیسان و راننده وی زخمی شدند.
همچنین در این حادثه، یکی از مهاجمان و شخص انتحاری نیز کشته شدند.
سرلشکر منصور ترکی سخنگوی وزارت کشور عربستان سعودی هم گفت در ساعت 4 و 30 دقیقه بامداد امروز دوشنبه یکی از گشتی های مرزبانی در مرکز سویف با تیراندازی عناصر تروریست روبه رو شد.
روزنامه الریاض مهاجمان مسلح را پیروان افکار گمراه کننده توصیف کرده است. رسانه ها و مقامات سعودی معمولا از این اصطلاح برای توصیف القاعده و داعش استفاده می کنند.
این روزنامه به نقل از منابع آگاه نوشت: مهاجمان دست های خود را به نشانه تسلیم بالا بردند و خواستار حضور فرمانده مرزبانی مرزهای شمالی شدند. به هنگامی نزدیکی نیروهای امنیتی به آنها فرد انتحاری خود را منفجر کرد.
جزییات دستگیری عوامل و پشت پرده ترور معلمان در بلوچستان
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۳
صبح دیروز طی یک عملیات اطلاعاتی ۹ نفر از عوامل اصلی ترور معلمان شیعه در بلوچستان دستگیر شدند.
به گزارش جهان نیوز، این عملیات در یکی از روستاهای جنوب سیستان و بلوچستان اتفاق افتاده است.
نکته قابل تامل آنکه از همان ابتدای دستگیری مشخص شده که این باند کاملا تشکیلاتی و با هدف و برنامه ریزی قبلی، ترورهای اخیر را انجام داده است.بر اساس پیگیری های اولیه خبرنگار جهان نیوز، این باند توسط یک چهره مذهبی محلی و مروج وهابی گری در جنوب بلوچستان اداره میشده و بر اساس فتواهای وی این ترورها صورت گرفته است.
عوامل این ترورها با گروه جیش العدل ارتباط تشکیلاتی نداشته و خود به عنوان یک گروه مستقل در داخل برخی روستاهای بلوچستان مشغول به فعالیت بوده اند.
همچنین برخی حواشی این دستگیری نشان می دهد که این ترورها کاملا هدفمند و منطبق با خواسته سرویس های اطلاعاتی و به منظور ایجاد تفرقه و رعب و وحشت در میان معلمان شیعه در بلوچستان صورت گرفته است.
بر اساس اطلاعات اولیه منشاء فکری و عقیدتی این باند به لحاظ مبانی با گروه جیش العدل و دیگر گروه های تکفیری تفاوت چندانی ندارد.
گفتنی است، کم توجهی به رشد وهابیت در جنوب سیستان و بلوچستان سبب آسیب های امنیتی در چند سال اخیر در جنوب شرق کشور شده است.لازم به ذکر است، در یکسال اخیر چند کارمند و سه معلم در بلوچستان به شهادت رسیده اند.
ایران؛ کابوسی که به جان آل سعود افتاد
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۰۱
یک نشریه آلمانی در مطلبی عربستان سعودی را در انبوهی از مشکلات داخلی و خارجی ارزیابی کرده و با اشاره به وخامت جسمانی ملک عبدالله و بحران جانشینی در این کشور همچنین قدرت روز افزون ایران را کابوس آل سعود دانست که محقق میشود.
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، نشریه "دی سایت" در مطلبی با عنوان کابوس عبدالله به بررسی بحران های بی شماری که در عربستان سعودی وجود دارد پرداخته و نوشت: مناقشات برای جانشینی ملک عبدالله پادشاه عربستان، مبارزه خاندان آل سعود با اقلیت ها، قیمت نفت در حال سقوط و ایرانی که روز به روز قدرتمند تر می شود اینها همه عربستان سعودی را در بحران قرار داده است. حالا هم ملک عبدالله به سختی بیمار است.
از آنجا که پادشاه عربستان سعودی در شب سال نو با مشکل تنگی نفس حاد با بالگرد به بیمارستانی در ریاض منتقل شد این مسئله در بین رعایای این پادشاهی ترس و ناامنی ایجاد کرده است.
پادشاهی عربستان سعودی ۴۸ ساعت بعد از انتقال ملک عبدالله به بیمارستان از پایداری حال وی وموفقیت آمیز بودن مراحل درمانی خبر داد.
نویسنده در ادامه از وخامت شدید حال ملک عبدالله و در معرض تهدید قرار گرفتن حیات وی خبر داده و نوشت: برای پادشاهی عربستان سعودی با بزرگترین ذخایر نفتی دنیا بحران تنفسی عبدالله در یک زمان بسیار بد اتفاق افتاد.
این کشور هم در عرصه داخلی و هم در عرصه خارجی با انبوهی از مشکلات مواجه است که نسبت به سابق هرگز این چنین نبوده است.
مسئله جانشینی ملک عبدالله در عربستان سعودی همواره حساس تر میشود. بخصوص به این دلیل که هیچ مکانیسمی در عربستان برای انتقال قدرت سلطنتی از افراد مسن وجود دارد و این قدرت باید به نسل سوم بنیانگذار آل سعود عبدالعزیر بن عبدالرحمن بن آل سعود که مسن هستند منتقل شود. سلمان بن عبدالعزیز ولیعهد ۷۸ ساله کنونی ظاهرا از عوارض یک سکته مغزی و شروع زوال عقل رنج می برد.
عبدالله، سلمان و مقرن پسران عبدالعزیز، بنیانگذار عربستان سعودی و اولین پادشاه آنند. ملک عبدالعزیز که معمولا به نام ابن سعود از او یاد میکنند سال ۱۹۵۳ درگذشت. از آن زمان عربستان پنج پادشاه داشته که همه از پسران عبدالعزیز بودهاند. گرچه او دهها پسر داشته اما این روند نمیتواند تا ابد ادامه پیدا کند.
کوچکترین پسر ابن سعود مقرن است که به تازگی به سمت معاون ولیعهد منصوب شده است و در بین ۳۴ گزینه واجد شرایط نشستن بر تخت پادشاهی مورد اختلاف است. از دید برخی از اشراف قدرتمند خاندان آل سعود وی حق جانشینی خاندان سلطنتی را ندارد چرا که پسر یک زن صیغهای یمنی است که به صورت رسمی به همسری پدر مقرن در نیامد و این نشانهای برای تنش های روزافزون در خاندان گسترده آل سعود برای جانشینی است.
یک مسئول سابق سعودی که خواست نامش فاش نشود، تصریح کرد: مقرن یک شاهزاده واقعی نیست زیرا مادرش یک برده بود و برادرهای دیگرش از شایستگی بیشتری نسبت به او (برای تصدی پست جانشینی ولیعهدی) برخوردار هستند و کسی تصور نمیکند که مقرن بتواند شاه عربستان شود.
نویسنده در ادامه این مطلب نوشت: البته در جامعه عربستان سعودی نیز مشکلاتی وجود دارد و به نارضایتی ها درباره جایگاه ویژه شاهزاده ها و افراد مرتبط با خاندان آل سعود منجر شده است. قیمت بسیار کاهش یافته نفت در سال ۲۰۱۵ یک کسری بودجهای تقریبا ۴۰ میلیارد دلاری را برای عربستان سعودی ایجاد می کند.
جمعیت شیعی در شرق عربستان سعودی جایی که تاسیسات نفتی فراوانی قرار دارد همواره ناآرام تر می شوند. تقریبا هر هفته شلیک هایی بین پلیس و اقلیت ها در این کشور رد و بدل می شود. رهبری استبدادی عربستان سعودی در برابر مخالفان سیاسی خود همواره جسورانه تر رفتار می کند.
متهمان در دادگاه ویژه و بدنام که برای تروریست ها در نظر گرفته شده محاکمه می شوند و فرقی نمی کند که آن ها از منتقدان خاندان آل سعود، فعال حقوق بشری یا زنانی که تنها به دنبال احقاق حق خود برای رانندگی هستند باشنددر خارج نیز عربستان سعودی با تهدید گروه تروریستی به سختی قابل پیش بینی داعش روبرو است بخصوص اینکه هیچ کس نمی داند چه تعداد از طرفداران این گروه تروریستی در بین جمعیت عربستان وجود دارد.
نویسنده در ادامه با اشاره به قدرت گرفتن حوثی های شیعی در یمن و افزایش نفوذ ایران در این کشور همچنین نوشت: به این ترتیب بزرگترین کابوس آل سعود می تواند محقق شود اگر دشمن درجه یک آن تهران بعد از سه دهه انزوا همچنین در سایه یک قرارداد اتمی با غرب در سطح بین المللی دوباره پذیرفته شود.