سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

یک گزارش تاسف آور


عضو هیات علمی دانشگاه جندی شاپور: ابتلا به انواع بیماری های سرطانی در خوزستان در حال افزایش است

اهواز-ایرنا –عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه اینکه ابتلا به انواع بیماری های سرطانی در خوزستان در حال افزایش است گفت: از عوامل اصلی ایجاد سرطان می توان به عوارض هشت سال جنگ تحمیلی،گرد وغبار، و آلودگی های محیطی اشاره کرد.

ˈکاوه جاسبˈ یکشنبه در همایشر علمی بررسی ظرفیت های گردشگری رودخانه کارون که در محل اداره کل محیط زیست خوزستان برگزار شد افزود: 85 درصد از عوامل سرطانی محیطی و 15 درصد ژنتیکی است و بر اساس تحقیقات سال 91، انواع سرطان ها پس از بیماری های قلبی و سوانح جاده ای سومین عامل مرگ و میر در کشور است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: مصرف دخانیات و الکل ، مصرف غذا و مایعات داغ،قرار گرفتن در معرض امواج و پرتوها،مصرف داروهای شیمیایی،در معرض آفتاب بودن،چاقی و بی خوابی از دیگر عوامل بروز سرطان است.

جاسب، با بیان اینکه مواد نگهدارنده موجود در برخی از غذا ها نیز می تواند موجب بروز سرطان شود گفت: مواد نگهدارنده ای مانند نیترات و نیتریت که در فرآورده هایی همچون سوسیس و کالباس برای کاهش خطر ابتلا به باکتری و طعم دادن به این محصولات استفاده می شود، زمانی که در دمای سرخ کردن قرار می گیرد، نیترات موجود این مواد به نیتروزآمین تبدیل می شود که ماده ای بسیار سرطان زاست. 

وی با اشاره به وضعیت رودخانه کارون بیان کرد: یکی از مشکلات اصلی رودخانه کارون آلاینده های شهری و صنعتی بویژه آلاینده های بخش کشاورزی است.

عضو هیات علمی دانشگاه جندی شاپوراهواز با اشاره به اینکه منشاء بخش عمده بیماری سرطان در خوزستان، ترکیبات آب آلوده و ترکیباتی مثل سرب و جیوه است گفت: سهم آلاینده های رودخانه کارون به ترتیب بخش کشاورزی با 48 درصد، فاضلاب شهری 27 درصد و صنعت 23 درصد است.

جاسب بیان کرد: در 14 نوامبر 2004 ˈارنستو کارموناˈ روزنامه نگار شیلیائی در گزارشی اعلام کرد: هزاران کیلوگرم اورانیوم بر روی عراق و افغانستان ریخته شده که تمام منطقه اطراف را به اورانیوم آلوده کرده است که این مناطق شامل ایران، پاکستان، ترکیه، ترکمنستان، چین، هند، عربستان سعودی، سوریه، لبنان، فلسطین است.

وی بیان کرد: موسسه تحقیقات سرطان (IARC) در گزارش سال 92 خود بطور رسم گزارش داده آلودگی هوا و ذرات معلق آن درگروه نخست موارد ایجاد سرطان است.

عضو هیات علمی دانشگاه جندی شاپور اهواز گفت: همان زمان سازمان بهداشت جهانی (WHO) نیز برای دومین بار اهواز، مرکز تولید نفت ایران را به عنوان آلوده ترین شهر جهان معرفی کرد که مانند دیگر شهر های فهرست 10 شهر آلوده WHO شهری به شدت صنعتی است.

جاسب افزود:مراجعات جدید بیماران سرطانی به بیمارستان شفا اهواز در سال های 75 تا 91 افزایش چشمگیری داشته به طوری که تعداد بیماران جدید از 223 نفر در سال 75 به 998 نفر در سال 91 رسیده و این در حالی است که جمعیت خوزستان در این مدت حداکثر 25 درصد رشد دارد.

وی گفت: از سوی دیگر تعداد روزهایی که پدیده گرد و غبار در خوزستان اتفاق افتاده نیز طی سال های 80 تا 91 (از زمان نصب دستگاه های سنجش آلودگی هوا) افزایش حدود 800 درصدی آلودگی هوا را نشان می دهد بنابراین در صورتی که آلودگی هوا به عنوان یک شاخص آلودگی محیط زیست آب، هوا، غذا در نظر گرفته شود، میان افزایش تعداد بیماران سرطانی و تعداد روزهای وقوع پدیده گرد و غبار می توان به یک ارتباط منطقی و مستقیم رسید.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: تشکیل کمیته ی تحقیق وبررسی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی ،شهرداری، اداره آب و فاضلاب، هواشناسی، شهرداری و سازمان حفظ محیط زیست و استفاده از تصفیه خانه جدید اهواز با توجه به قدمت 44 ساله اهواز می تواند در شناسایی بهتر عوامل موثر در افزایش سرطان وکاهش این بیماری در اهواز کمک کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد