جلسه ستاد اجرای خدمات سفر استان خوزستان با محوریت نوروز 94 با حضور استاندار روز شنبه (13 مرداد 93) در سالن شهید هاشمی استانداری خوزستان برگزار شد.
در ابتدای این نشست افشین حیدری، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان، با بیان این که نوروز 93 رتبه دوم کشور را در گردشگری کسب کردیم گفت: با کسب رتبه دوم در جذب گردشگر اتفاقات خوب و مثبتی در حوزه گردشگری در خوزستان افتاد و اتفاقات بزرگ دیگری در حال رخ دادن است. از زحمات شهرداران و فرمانداران در نوروز 93 تشکر می کنم هر چند که این ستاد دایمی است و جلسات آن باید به صورت مداوم تشکیل شود. از معاونان استاندار هم تشکر می کنم چراکه کسب مقام دوم در نوروز 93 حاصل زحمات و هماهنگی همه بود.
وی با اشاره به این که میزان اسکان استان خوزستان رشد قابل توجهی داشته است خاطرنشان کرد: ستاد اجرای خدمات سفر استان خوزستان که در نوروز گذشته فعالیت خود را شروع کرد نقاط قوت و ضعفی داشت. رشد میزان اسکان، توانمند شدن و وجود هماهنگی مستمر از نقاط قوت بودند.
حیدری با بیان این که از تمام تریبونها می توان استان را معرفی کرد ادامه داد: از ضعف های ما عدم معرفی خوزستان بود. در معرفی باید وارد فاز جدیدی شد. معرفی از مشکلات استان است و خوزستان در سطح کشور ناشناخته است. خوزستان یکی از معدود استان هایی است که دارای این همه ظرفیت است و استان ما از لحاظ فرهنگی جای معرفی دارد. برای معرفی کارهای خوبی تدوین شده است که اگر انجام شود گام خوبی است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان اظهار کرد: بحث دیگر احصا و شمارش گردشگران بود. سال گذشته آمارها موردی و تقریبی بود. امیدوارم در سال 94 با برنامه ریزی و ساماندهی حضور بیشتر گردشگران در استان را مشاهده باشیم.
سپس عبدالحسین مقتدایی، رییس ستاد اجرایی خدمات سفر و استاندار خوزستان، اظهار کرد: در ایام نوروز تردد مستمر و متنوع است. خوزستان هم به لحاظ ویژگی طبیعت و دوران دفاع مقدس مخاطبان زیادی دارد. پنج میلیون نفر به خوزستان تردد دارند که حضور آنها باید هدفمند باشد. مسافران بدون شک برای روز و شب برنامه دارند. بنابراین مهم این است که ما برنامه داشته باشیم.
وی افزود: با توجه به حجم مهمانان در خوزستان باید هر ساله این برنامه را داشته باشیم و هر بار این برنامه باید آسان و میزان رضایتمندی بالا باشد. گردشگر به جایی می رود که دارای خاطره خوش باشد. برای شناخت بیشتر مخاطبان از خوزستان جاهایی که خاطره خوش ایجاد می کنند را بایدفراهم کنیم و هر ساله باید دنبال موضوعاتی باشیم که این جذابیت را ایجاد کنیم. هنر ما این است که موضوعات جدید خلق کنیم که موجب جذابیت برای مخاطبان باشد.
استاندار خوزستان بیان کرد: فرمانداران شهرستان ها به عنوان مسوولان شهرستانی از هم اکنون باید فکر کنند برای آن چه که در پیش داریم چه اقداماتی انجام دهند که با سال گذشته متفاوت باشد و باید ببینند شهرشان چه ویژگیهایی دارد. سازمان های مردم نهاد تعیین کننده هستند زیرا آن قدر قدرت دارند که اگر سازماندهی شوند می توانند کارهای بزرگی انجام دهند. یکی از وظایف شهرستان ها به کارگیری سازمان های مردم نهاد تخصصی با موضوع گردشگری است.
مقتدایی تاکید کرد: فرمانداران باید ابتکار عمل را در درست بگیرند. اگر سازمان های مردم نهاد را خوب آموزش دهیم آنها خود به خود دنبال اسپانسر خواهند رفت. از فرمانداران می خواهیم که ظرف مدت 10 روز آینده برنامه خود را به ما بدهند و از کارهای خاص و ویژه خودشان برای شهرشان بگویند. ببینند چه ویژگیهایی دارد و خلاقیت به خرج دهند. برخی کارها ذاتی است که باید آنها را انجام داد اما به غیر از آن ها پیشنهادات فرمانداران چیست. تک تک فرمانداران باید برنامه هایشان را به ستاد اجرایی بدهند تا برنامه هایمان را براساس برنامه فرمانداران بچینیم.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر استان خوزستان بیان کرد: انتظار من از فرمانداران این است که برنامه هایشان را بدهند و NGO ها را تقویت کنند. این کار باید هدفمند انجام شود. جاده ها باید احیا شوند و ضریب امنیت آنها بالا برود. گردشگری که می آید باید تغییر را ببیند. سازمان های مردم نهاد در صورت فعال شدن درون جامعه و دانش آموزان می روند و یک راهنما هستند. باید از ظرفیت های مردم استفاده شود.
سپس فرج الله خبیر، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خوزستان اظهار کرد: گردشگری بحث مهمی است که در کشور ما دارای مشکلاتی است و تا این مسایل حل شود زمان می برد. باید بدانیم به چه نحوی گردشگری کرد که با آداب ما مخالف نباشد. خوزستان جاذبه های طبیعی و تاریخی و ظرفیت های فرهنگی و مذهبی و دفاع مقدسی زیاد و منحصر به فردی دارد.
وی با بیان این که باید به سازماندهی بپردازیم تا مشکلات حل شود افزود: هر کدام از شهرستان های ما ظرفیت خاص خود را دارد. نمی شود از ابتدا کار بزرگ کرد. باید به تدریج کارهای خود را گسترش دهیم و به فراهم کردن زیر ساخت ها توجه کنیم.
خبیر خاطرنشان کرد: در بعضی موارد سازمان های ما هماهنگی ندارند. اگر اقتصاد مردم برای مسوولان مهم است باید به این مساله بپردازند که با چه ترتیبی وارد عمل شوند. تاثیرات گردشگری و مسایل فرهنگی غیر قابل انکار است. باید شرایطی فراهم کنیم که مردم از آن استفاده کنند. همین مسافرت ها و اختلاط فرهنگی بسیار تاثیر گذار است چراکه هم روی مهمان و هم روی میزبان و روی بالا رفتن فرهنگ عمومی تاثیر دارد.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خوزستان با اشاره به این که هر شهرستانی باید برنامه داشته باشد، خاطرنشان کرد: شما از سال گذشته تجاربی کسب کرده اید و می توانید براساس آن ها برنامه خودتان را تدوین کنید. این برنامه می تواند به صورت نقشه عملیاتی در بیاید و در ورودی شهرها در اختیار گردشگران قرار بگیرد.