مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان گفت: ابراهیم دیراوی یکی از سرمایه های معنوی کشور و گران بهاترین داشته های فرهنگی خوزستان است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ منطقه خوزستان ـ افشین حیدری در مراسم تجلیل از شیخ ابراهیم دیراوی، شاعر پیشکسوت خوزستان، که روز گذشته در اهواز برگزار شد بیان کرد: این شاعر از الگوهای فرهنگی و میراث معنوی ما است که خوزستان با اشعار زیبای او جلوه پیدا کرد.
وی افزود: دیراوی شاعری است که نسل جدید آشنایی کمتری با آن دارند اما وظیفه ما است که با انتشار اشعارش او را به مردم معرفی کنیم.
حیدری خاطرنشان کرد: طی سال های گذشته اشعار و کتاب های نفیسی که می توانست امروز در سراهای فرهنگی خوزستان مورد استفاده مردم قرار بگیرد متاسفانه به دلایل مختلف چاپ نشده و مردم استان از آن بی بهره مانده اند.
وی تصریح کرد: اداره کل میراث فرهنگی خوزستان در صدد است تا در راستای پاسداشت خدمات ارزشمند ابراهیم دیراوی آثار این شاعر بزرگ را چاپ و منتشر کند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان با بیان این که خوزستان با داشته ها و سرمایه های خود معرفی می شود اظهار کرد: علاوه بر ابراهیم دیراوی استان ما در پیکره خود بزرگانی همچون ابن سکیت دورقی را دارد که خیلی از مردم ما با او آشنایی ندارند. در حالی که بزرگان زیادی هستند که می توانیم با معرفی صحیح آنها سهم خود را در حق فرهنگ این فرهنگ و بوم ادا کنیم.
حیدری خاطرنشان کرد: به واقع شیخ ابراهیم دیراوی یکی از سرمایه های ناگفته خوزستان است که متاسفانه گمنام مانده است. وقتی ایده برگزاری مراسم تکریم از این شاعر بزرگ پیشنهاد شد اداره کل میراث فرهنگی آمادگی خود را در خصوص برگزاری این مراسم اعلام کرد.
وی همچنین گفت: برای معرفی میراث فرهنگی خوزستان در خصوص و قایع و رخدادهای فرهنگی مختلف در حال تدوین تقویم فرهنگی هستیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان با اشاره به موسیقی علوانیه نیز اظهار داشت: این موسیقی یکی از مهمترین میراث ناملموس خوزستان است که به دلیل بی توجهی کشور عراق اقدام برای ثبت جهانی آن کرد. با پی گیری هایی که در این خصوص انجام دادیم پرونده ثبت جهانی موسیقی علوانیه متوقف و قرار شد سازمان یونسکو این موسیقی را به دلیل اشتراکات فرهنگی با عراق به طور مشترک ثبت جهانی کند.
حیدری یادآوری کرد: یکی دیگر از موضوعات میراث فرهنگی که بسیار اهمیت دارد سبک زندگی در خوزستان است تا گردشگرانی که در استان ما حضور پیدا می کنند با این نوع سبک زندگی آشنا شوند.
وی افزود: خیلی از مردم ما با سبک زندگی اقوام خوزستانی مانند معدان آشنا نیستند و متاسفانه به دلیل بی توجهی سبک زندگی این اقوام به فراموشی سپرده شده است. امید است با اخذ مجوز معرفی مضیف به عنوان اقامتگاه گردشگری سبک زندگی اقوام استان معرفی شود.
او همچنین گفت: یکی از بناهای تاریخی ارزشمند کشور در شهرستان حمیدیه است که از میراثهای ناملموس و معنوی خوزستان به شمار می رود که متاسفانه برای معرفی آن اقدامی صورت نگرفته است. به زودی این اثر تاریخی از سازمان آب و برق تحویل گرفته می شود و به عنوان کانون فرهنگی در اختیار مردم حمیدیه قرار می گیرد.