سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز







چابهار به عنوان تنها بندر ایران که به آب‌های اقیانوسی دسترسی دارد مورد توجه سرمایه‌گذاران هند قرار گرفته است
 به گزارش مشرق، طی روزهای اخیر سفیر هند به همراه یک گروه اقتصادی از این کشور از مناطق بندری و مرزی استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی بازدید کرد. به گفته مسئولان هدف از این سفر، فراهم‌سازی شرایط سرمایه‌گذاری در بندر چابهار و بررسی مسیرهای ارتباطی به بازارهای افغانستان و آسیای میانه بوده، مسیرهایی که هند برای گسترش مناسبات تجاری خود در منطقه چاره‌ای جز انتخاب آنها ندارد.

در این سفر "دی پی سریوا استاوا"، سفیر هند و "هرش میشرا"، مدیر بازرگانی بین‌المللی گروه "آدانی" هند به صورت مستقیم از ظرفیت‌های بندری و مرزی شرق ایران بازدید کردند.

مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری سیستان و بلوچستان در ارتباط با سفر هیأت سیاسی- اقتصادی هند گفت: هدف از سفر این هیأت، فراهم‌سازی شرایط سرمایه‌گذاری 100 میلیون دلاری دولت هند در چابهار است. در واقع این گروه در صدد یافتن مناسب‌ترین مسیرهای ارتباطی برای رسیدن به بازارهای افغانستان و آسیای میانه در آستانه شروع سرمایه‌گذاری در چابهار است. براساس یادداشت تفاهمی که به تأیید نخست‌وزیر هند رسیده و به زودی میان ایران و هند به امضا می‌رسد؛ قرار است هند در زمینه توسعه بندر چابهار سرمایه‌گذاری کند.

کارشناسان اقتصادی می‌گویند علاوه بر اینکه هند اجازه ندارد از طریق پاکستان به افغانستان صادرات کند؛ مسیر ترانزیتی چابهار به افغانستان به مراتب از بندر "گوادر" پاکستان برای صادرات هند به افغانستان امن‌تر، نزدیک‌تر و به صرفه‌تر است.
چرا پایانه مرزی

سفیر هند: چابهار برای هند یک فرصت استراتژیک بزرگ است

چابهار تنها بندر  ایران است که به آب‌های اقیانوسی ارتباط دارد. این بندر برای هند اهمیت استراتژیک دارد؛ زیرا خارج از محدوده خلیج فارس و تنگه هرمز قرار گرفته و از سواحل غربی هند به آسانی قابل دسترس است.

سفیر هندوستان در بازدید از پایانه مرزی "میلک" در منطقه سیستان واقع در شمال سیستان و بلوچستان با اشاره به ظرفیت‌های بندری و مرزی جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: سیستان و بلوچستان هم در بخش مرزهای دریایی و هم مرزهای خشکی موقعیت مناسبی برای تجارت خارجی دارد.

"دی پی سریوا استاوا" با اشاره به ظرفیت‌های بندر چابهار و لزوم توسعه زیرساخت‌های تخلیه و بارگیری در این بندر، گفت: این بندر قابلیت انواع ترانزیت از جمله، کالا و انرژی را دارا است و موضوع توسعه ترانزیت کالا از بندر چابهار مورد توجه ویژه گروه اقتصادی هندوستان قرار دارد.

وی با بیان اینکه بندر چابهار در شرایط کنونی فرصتی طلایی برای ایفای نقش منطقه‌ای یافته،‌ یادآور شد: ایران و هند بندر چابهار را ابزاری در راستای ارتقای روابط تجاری بین‌المللی خود می‌دانند. چابهار برای هند یک فرصت استراتژیک بزرگ نه تنها برای ورود به ایران، بلکه برای رسیدن به بازارهای افغانستان و آسیای میانه است.
چرا پایانه مرزی

پایانه مرزی "میلک"، نزدیک‌ترین مسیر به افغانستان

کارشناسان نزدیک‌ترین راه ارتباطی چابهار به افغانستان را مرز "میلک" شهرستان هیرمند منطقه سیستان می‌دانند. این پایانه مرزی در فاصله 40 کیلومتری شهرستان زابل و چهار کیلومتری مرکز ولایت "زرنج" افغانستان قرار دارد و  از سال 1375 فعالیت خود را آغاز کرده است.

به گفته مسئولین محلی، وسعت پایانه مرزی بین‌المللی "میلک" 12.5 هکتار بوده و  برای دو هدف مسافربری و تجاری احداث شده است.

سفیر هند در ایران در بازدید از مرز "میلک" با اعلام این که تجار هند سرمایه‌گذاری در این پایانه را افزایش می‌دهند؛ بیان کرد: گسترش فعالیت این پایانه از طریق جا‌بجایی کالا و مسافر، علاوه بر توسعه پایدار منطقه، زمینه افزایش درآمدهای ارزی بین دو کشور را نیز فراهم می‌کند.

مشاور امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی نیز در مورد مسیر ارتباطی چابهار به افغانستان به رسانه‌ها گفت: امکان ارتباط با "زرنج" افغانستان از طریق بندر چابهار که در فاصله 880 کیلومتری این بندر قرار دارد؛ فراهم است. همچنین با استفاده از جاده "زرنج- دلارام" که در سال 2009 میلادی توسط هند احداث شده؛ می‌توان به بزرگراه کمربندی افغانستان و از طریق آن به چهار شهر بزرگ "هرات، قندهار، کابل و مزارشریف" دسترسی پیدا کرد.

از طرفی ایران نیز برای استفاده از ظرفیت اقتصادی بندر چابهار و ایجاد راه ارتباطی مناسب به آسیای میانه به اجرای طرح‌های احداث جاده ترانزیتی چابهار- "میلک"،  راه‌آهن چابهار- خاش- زاهدان- مشهد و توسعه بندر "شهید بهشتی" چابهار اقدام کرده است.

در حال حاضر جاده ترانزیتی چابهار- "میلک" در قطعات مختلف در حال ساخت است. باقر کرد، معاون عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان در مورد بخش بزرگ‌راهی این طرح در محور زاهدان- زابل به طول 230 کیلومتر گفته که 40 درصد این پروژه تکمیل شده و در صورت تأمین اعتبار پروژه تا دو سال آینده به پایان می‌رسد. همزمان با این بخش، قطعات جنوبی این محور در منطقه بلوچستان نیز در حال ساخت است.

محمود میری، معاون عمرانی سابق استانداری سیستان و بلوچستان در مورد طرح راه‌آهن چابهار- زاهدان که سال ۸۵ به تصویب هیأت دولت رسید و در یک سال گذشته عملیات اجرایی آن شروع شده، گفت: راه‌آهن چابهار- مشهد، بزرگ‌ترین پروژه عمرانی تاریخ سیستان و بلوچستان و یکی از حجیم‌ترین پروژه‌های عمرانی کشور محسوب می‌شود.
علی‌اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان نیز در جمع خبرنگاران ضمن تأکید بر این نکته که دولت در سخت‌ترین شرایط اقتصادی به دنبال توسعه سیستان و بلوچستان است؛ گفت: تاکنون 119 میلیارد تومان برای پروژه ساخت راه‌آهن چابهار تزریق شده و تا پایان سال نیز 790 میلیارد تومان از محل فروش سهام شرکت‌های فولادی کشور به این طرح اختصاص می‌یابد.
به گفته مسئولان قرار است راه‌آهن چابهار- زاهدان براساس برنامه‌ای 60 ماهه با اعتبار 2041 میلیارد تومان تا پایان سال 1398 توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) به پایان برسد.منبع: نسیم




منابع عراقی از ادامه پیشروی نیروهای امنیتی و مردمی در جنوب تکریت در استان صلاح الدین و آزادی شهرک "یثرب" در شهرستان بلد در این استان خبر دادند.
به گزارش مشرق، روزنامه الصباح نوشت: منابع امنیتی عراقی اعلام کردند: نیروهای امنیتی و مردمی در ادامه عملیات علیه داعش مناطق گسترده ای را در اطراف بلد، الضلوعیه در جنوب تکریت آزاد کردند.نیروهای امنیتی و مردمی مناطق الجمعیه و الزور واقع در غرب ناحیه یثرب در جنوب تکریت را لوث داعش آزاد کردند.

از سوی دیگر خبرنگار المیادین در عراق گزارش داد که ارتش عراق و نیروهای مردمی توانستند کنترل کامل شهرک"یثرب" در شهرستان بلد در استان صلاح الدین را به کنترل خود در آوردند. این منابع همچنین از هلاکت 20تروریست داعش در منطقه یثرب در جنوب تکریت خبر دادند.

شهر یثرب عراق آزاد شد+نقشه

 

 شبکه خبری المنار نیز در این ارتباط گزارش داد: ارتش و نیروهای مردمی عراق وارد یثرب شده و تروریست‌های داعش دچار فروپاشی شده است. نیروهای مردمی و امنیتی عراق در حال پیشروی به سوی ناحیه "البوجیلی" در جنوب شرق منطقه بلد هستند

در جنوب تکریت منابع امنیتی عراقی از پاکسازی بخش شرقی رود الرصاصی و پیشروی نیروهای امنیتی و مردمی به سوی منطقه البوصلیبی اشاره کردند و افزودند: تروریست‌های داعش از روستای البو محمد از توابع ناحیه یثرب با پیشروی‌های نیروهای امنیتی و مردمی گریخته‌اند.کریم النوری از فرماندهان شاخه نظامی سازمان بدر گفت: نیروهای امنیتی و مردمی با نظارت هادی العامری عملیات نظامی از منطقه الحاوی به سوی الضلوعیه در 80 کیلومتری جنوب تکریت انجام دادند که بر اثر آن بسیاری از مناطق آزاد شدند و فرودگاه الضلوعیه در محاصره قرار گرفت و به احتمال زیاد تمامی منطقه طی ساعات آینده آزاد شود.

هلاکت ده‌ها تروریست در غرب الرمادی

عاشور الحمادی فرمانده شورای بیداری الانبار گفت: مناطق النعیمیه و جبه در نزدیکی منطقه الدولاب در غرب الرمادی آزاد شده است و عبدالقادر عبدالرزاق عناد الکعود زخمی شده است.

وی افزود: نیروهای امنیتی و بیداری و نیروهای مردمی و عشایر الانبار تلفات و خسارات فراوانی به تروریست ها در این دو منطقه وارد کردند. عبدالقادر عبد الرزاق عناد الکعود به شدت زخمی شده و به بیمارستان هیت برای درمان برده شده است.برادر وی حاتم عبدالرزاق العناد الکعود مسئول امنیت کل داعش در هیت و اطراف آن است.

در همین حال وسام الحردان رئیس شورای بیداری فرزندان عراق تاکید کرد: نیروهای امنیتی و مردمی در مناطق القطنیه و النسریه در نزدیکی هیت تلفات و خسارات فراوانی به تروریست ها وارد کرده اند و 60 تروریست را به هلاکت رسانده اند. یک مسئول نظامی در الانبار نیز بیان کرد: نیروهای امنیتی و پلیس 14 روستا در غرب الرمادی را آزاد کرده اند.

غارت بانک رافدین از سوی داعش در مقابل دیدگان شهروندان موصلی

در موصل منابع امنیتی از غارت بانک رافدین شعبه 112 موصل در برابر دیدگان شهروندان خبر دادند و افزودند: داعشی ها هزار منزل مسکونی شهروندان را تخریب کرده اند. در شهر سنجار در 120 کیلومتری غرب موصل منابع آگاه از درگیری خیابانی که در نتیجه آن 20 داعشی به هلاکت رسیدند خبر دادند و افزودند: درگیری ها در منطقه بربروش در جریان است و در درگیری ها از انواع سلاح ها استفاده می شود.جنگنده های ائتلاف در حال پرواز هستند و مراکز داعش را هدف قرار می دهند.منابع وابسته به پیشمرگه از بازپس‌گیری مناطق برفروش، بازار زری و سیده زینب در سنجار خبر دادند و بیان کردند: نیروهای پیشمرگه بر 25 درصد از شهر مسلط هستند و 45 درصد در اشغال داعش است.این در حالی است که عزیز احمد مسئول واحد 433 نیروهای پیشمرگه از تسلط نیروهای پیشمرگه بر بخش اعظم شهر و همه ارتفاعات استراتژیک مشرف به مراکز داعش خبر داد.منبع: تسنیم




مسئولان در اتحادیه اروپا اذعان کردند که این اتحادیه اصلاح سیاست خود در قبال سوریه را آغاز کرده و دریافته است که سیاست تلاش برای حذف رئیس جمهوری این کشور اشتباه بوده است.

به گزارش مشرق، پس از آنکه گزارش‌های متعدد از جمله گزارش اخیر وبگاه خبری-تحلیلی اسرائیلی «دبکا» نشان داد که احتمال انقلاب راهبردی در سیاست آمریکا در قبال سوریه در منطقه وجود دارد و نوشت که تلاش برای حذف بشار اسد رئیس جمهوری سوریه از اولویت دولت آمریکا خارج شده است، اکنون گزارش‌های متعدد نشان از کنار رفتن این اولویت، این بار، در اتحادیه اروپا دارد.

همزمان با افزایش زمزمه‌ها درباره تقویت هماهنگی امنیتی با ارتش سوریه علیه داعش، به نظر می‌رسد اروپایی‌ها در نشست‌های اخیر خود تغییر سیاست در قبال دمشق را آغاز کرده‌اند.

طبق اطلاعات ویژه‌ای که به روزنامه «الاخبار» لبنان رسیده است، برخی از مسئولان بلندپایه اروپایی در نشست اخیر وزرای خارجه این اتحادیه در 11 ماه دسامبر، هیچ تردیدی در گفتن این جمله که تلاش برای کنار زدن بشار اسد «سیاستی اشتباه بود» نکرده‌اند و تأکید کرده‌اند که باید این سیاست تغییر کند.

این مسئولان با اشاره به طرح کنونی «استفان دی‌میستورا» فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، (برای تعلیق درگیری در برخی نقاط سوریه مانند حلب)، تنها راهکار خروج از بحران کنونی سوریه را در این طرح می‌بینند.

در جلسه دی‌میستورا و وزرای خارجه اتحادیه اروپا چه گذشت؟

یک مسئول اروپایی که در نشست 11 دسامبر دی‌میستورا و وزرای خارجه اتحادیه اروپا حضور داشت گفت که اصلاح سیاست اروپایی‌ها در قبال سوریه آغاز شده است.

او توضیح داد که نشست مذکور مانند همه جلساتی که اروپایی‌ها مسئله‌ای حساس را برگزار می‌کنند، پشت درهای بسته انجام شد. دی‌میستورا جدیدترین وضعیت سوریه را در چارچوب منطقه‌ای و بین‌المللی بحران سوریه تشریح کرد و گفت که در نظر دارد طرحش را ظرف 3 ماه اجرا کند وگرنه دیگر قدرت اجرای آن را نخواهد داشت.

دی‌میستورا به وزرای خارجه اتحادیه اروپا چه گفت؟

آنچه نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه به مسئولان اروپایی در جلسه 11 دسامبر گفت، در این خلاصه می‌شود که تعلیق درگیری در سوریه باید اول از حلب آغاز شود و آمریکایی‌ها اکنون نرمش بیشتری نشان می‌دهند و او در صدد است که به عربستان برود و سعودی‌ها را متقاعد به همراهی کند.

خلاصه محورهای سخنان دی‌میستورا:

■ طرح تعلیق درگیری در حلب، تنها گزینه موجود است و غیر از آن امیدی نیست. برای همین اروپا باید عملا و نه صرفا با حرف، آن را حمایت کند.

■ بشار اسد که آمادگی کامل خود برای موفقیت این طرح را اعلام کرده، کسی است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه را به قبول این طرح متقاعد کرده و در متقاعد شدن ایران به این طرح نقشی مهم ایفا کرده است. این مسئله خیلی مهم است زیرا روسیه مردد بود زیرا معتقد است که به اقدامات آمریکایی-ناتویی هیچ اعتمادی نیست.

■ با اینکه آمریکایی‌ها در ابتدا در این طرح شک کردند، اما اکنون نرمش بیشتری نشان می‌دهند و موافقتشان را با موافقت متحدان منطقه‌ای‌شان که منظورشان البته در درجه نخست، عربستان است، مشروط کرده‌اند. در هر حال من به ریاض خواهم رفت تا مسئولان سعودی را به سودمند بودن این طرح متقاعد کنم. اگر به موافقت اولیه آنان برسم، تلاشم را در دمشق تکمیل خواهم کرد تا در کوتاه‌ترین زمان کار را آغاز کنیم زیرا وقت تنگ است.

بر اساس این گزارش، اروپایی‌ها از این طرح دی‌میستورا حمایت می‌کنند. آنها معتقدند بعد از زمان استعفای الاخضر الابراهیمی فرستاده سابق سازمان ملل در امور سوریه، باید تلاش‌های سیاسی برای حل بحران میان دولت و مخالفان سوریه را حفظ کرد، اول برای اینکه دولت سوریه تک‌روی نکند و نگوید که فعلا تلاش سیاسی وجود ندارد. دوم برای اینکه به مخالفان که در حال فروپاشی هستند، القاء شود که غرب (اعضای ناتو) هنوز از آنان حمایت می‌کنند. و سوم اینکه در سایه روابط بحرانی آمریکا و روسیه در خصوص اوکراین، دیگر فرصتی برای ایده دیگر نیست. این بحران اروپایی‌ها را به این نظر رسانده است که مواضع مسکو در حمایت از بشار اسد سرسختانه‌تر شده است. در نتیجه امیدی به وجود احتمالی برای اعمال فشار بیشتر بر نظام سوریه نیست مگر از طریق متحدش ایران. البته این هم تحولی مهم در بروکسل است.

کینه وزیر خارجه عربستان از بشار اسد

بر اساس این گزارش، ذکر این نکته ضروری است که الاخصر الابراهیمی (فرستاده سابق سازمان ملل در امور سوریه) بارها به اروپایی‌ها گفته بود که استعفای او، خیال دو نفر را آسوده می‌کند، اول بشار اسد، دوم سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان را. زیرا روابط الابراهیمی با این دو بدتر از بد بود و غالبا تاکید می‌کرد که «کینه شخصی سعود الفیصل، مانع حل بحران می‌شود». همچنین همه می‌دانند که بشار اسد از همان دیدار اول خود با الابراهیمی به نیات وی شک کرد بخصوص اینکه این فرستاده الجزائری‌الاصل ایده کناره‌گیری اسد را مطرح کرد و قصد داشت با فاروق الشرع معاون اول اسد دیدار کند اما اسد مانع او شد و او توانست در نهایت گفت‌وگویی تلفنی با الشرع انجام دهد و بعدا نیز فاروق الشرع از معاون اولی (و از دولت سوریه) کنار گذاشته شد.

تأثیر ترکیه، ایران، عربستان و روسیه در حل بحران

ترکیه مشکل اصلی است و برای اروپا مایه نگرانی است

■ از نظر اروپایی‌ها، ترکیه مشکل اصلی (حل بحران سوریه) است. برخی مسئولان اروپایی از ناتوانی خود در پیش‌بینی کردن رفتار ماجراجویانه ترکیه سخن می‌گویند. برخی دیگر معتقدند که ترکیه اکنون تنها کشوری است که نفوذ پیکارجویان (تروریست) به سوریه را تسهیل می‌کند و هنوز موضع خودش را در قبال مبارزه با داعش معلوم نکرده و جامعه بین‌الملل را با اقداماتش تحریک می‌کند.

اروپایی‌ها بر این اساس، دو گزینه احتمالی را ذکر کرده‌اند؛ اول، فشار بر ترکیه تا حد هشدار که ممکن است لجاجت (رجب طیب) اردوغان (رئیس جمهوری ترکیه) را افزایش بدهد و سبب شود بیش از پیش به روسیه و ایران نزدیک شود، دوم، تلاش برای جذب و نزدیک شدن به ترکیه و وادار کردنش به التزام به مبارزه با داعش و متوقف کردن نفوذ پیکارجویان (تروریست) خارجی (به سوریه) اما در هر دو حالت موضع ترکیه برای اروپا نگران‌کننده خواهد ماند.

ایران کشوری محوری است؛ حتی قبل از توافق هسته‌ای باید با آن مذاکره کرد

■ ایران در بحران سوریه و عراق کشوری محوری شده است. با وجود ملاحظات برخی‌ها، باید با این واقعیت کنار آمد. مانعی نیست که حتی قبل از امضای توافق هسته‌ای با ایران وارد بحث جدی درباره سوریه شد. این در درجه نخست، سبب کسب امتیاز سیاسی از نظام سوریه می‌شود اما این مسئله در پس‌زمینه اندیشه اروپایی‌ها، حضور شرکت‌های اروپایی در خاک ایران را تقویت خواهد کرد. چه‌بسا این مسئله نیازی اساسی برای اروپایی‌ها شده است هر چند که فرانسوی‌ها ملاحظاتی دارند؛ فرانسوی‌هایی که می‌توان آنان را از طریق روابطشان با ریاض و اصرارشان بر عصبانی نکردن اسرائیل درک کرد.

حل بحران بدون عربستان امکان ندارد چون با اکثر مخالفان اسد در اتباط است

■ نمی‌توان بدون عربستان به حل جدی یا راهکار موقت برای حل بحران سوریه فکر کرد، زیرا با بیشتر مخالفان بشار اسد در ارتباط است. مهم، آسوده کردن خیال سعودی‌هاست مبنی بر اینکه هدف تلاش‌های اروپا بازسازی نظام سوریه نیست. دی‌میستورا تشریح کرد که فضای کلی در عربستان، از طرح او استقابل کرده است حال آنکه وزیر خارجه اسپانیا بروشنی گفت که ریاض با طرح موافق است و به سود فرانسه است که از لحن انتقاد خود از طرح بکاهد زیرا به نظر می‌رسد که پاریس افراطی‌تر از ریاض (عربستان) شده است و این اصلا قابل فهم نیست. حتی وزیر خارجه اسپانیا پا را از این فراتر گذاشت و پیشنهاد برگزاری اجلاسی برای سوریه در کشورش را ارائه کرد چرا که ممکن است این پیشنهاد مقبول همه باشد.

روسیه هم مانعی اساسی است؛ باید گفت‌وگو با مسکو را تقویت کرد

■ روسیه (نیز) مانعی اساسی در مقابل هر راهکاری است که مسکو را راضی نکند هر چند مورد قبول نظام (سوریه) باشد. با وجود مناسبات بد آمریکا و اروپا با روسیه بر سر مسئله اوکراین، باید راهکاری برای جدا کردن مسئله سوریه و موضع کنونی مسکو در قبال اوکراین یافت. برخی مسئولان اروپایی قصد دارند تقویت گفت‌وگو با مسکو را در دستور کار قرار بدهند زیرا «درست نیست به منطق جنگ سرد رجوع شود». شاید سفر «فدریکا موگرینی» مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا به مسکو، قریب‌الوقوع باشد. از آنجا که مسکو در حل سیاسی (بحران سوریه) جدی و فعال است، شاید دور ماندن اروپایی‌ها از مسکو، به معنای حذف اروپا از جانب آمریکا و روسیه (از مسئله سوریه) باشد.

نظر اتحادیه اروپا پس از شنیدن سخنان دی‌میستورا؛ اروپایی‌ها با اسد و علیه اسد

با طرح تعلیق درگیری در حلب موافقیم، اما..

پس از آنکه دی‌میستورا مطالب فوق را با مسئولان اروپایی بررسی کرد و از دیدارهای اخیرش و امیدواری سوری‌ها به این طرح گفت، مواضع متناقضی از مسئولان اروپایی مشاهده کرد.

اول؛ همه با طرح دی‌میستورا در حلب موافقند، اما..

اروپایی‌ها به این عنوان که طرح دی‌میستورا تنها تلاش سیاسی موجود در مقابل تلاش‌های اخیر مسکو است که سعی می‌کند معارضان را در نشستی در مسکو گرد هم آورد، با طرح دی‌میستورا موافقند اما فرانسه که روابط تجاری قوی با عربستان دارد و انگلیس که پیشگام برقراری ارتباط با ایران است تأکید کرده‌اند که این طرح نباید منجر به حمایت از ارتش سوریه یا به ضرر افراد مسلح در حلب شود (افراد مسلحی که آنان را میانه‌رو خواندند). «نباید این طرح اینگونه وانمود کند که ما اروپایی‌ها رفتارمان با ارتش سوریه و نیروهای مسلح میانه‌رو یک‌شکل است».

با وجود نظراتی در دولت کنونی فرانسه مبنی بر در پیش گرفتن خط سیاسی جدید در قبال سوریه، بخصوص پس از آنکه اقداماتی تروریستی در خاک فرانسه انجام شد، وزیر خارجه فرانسه (در جلسه 11 دسامبر) از همه تندتر بود. لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه (با اشاره به توافق آتش‌بس افراد مسلح در حمص در بهار امسال که منجر به خروج تروریست‌ها از این شهر مهم شد) گفت: نمی‌خواهیم آنچه سابقا در حمص اتفاق افتاد، این بار در حلب رخ بدهد»؛ جایی که افراد مسلح سلاح‌شان را تحویل دادند و با اتوبوس‌های دولت سوریه از حمص خارج شدند.

در اینجا یک مسئول اروپایی به الاخبار گفت که «خروج آن‌هنگام افراد مسلح مسخره‌ بود... نتیجه این شد که تبلیغ رسانه‌های و حقیقت میدانی به سود رژیم (سوریه) تمام شد.

وزیر خارجه فرانسه تأکید می‌کند که «نباید رژیم (سوریه) از این طرح به سود خود استفاده کند. بدین معنا که نباید خیالش را از بابت حلب آسوده کنیم که به جبهه‌های دیگر (نبرد) در مناطق دیگر برود».

این سخنان فابیوس در حال مطرح شد که اخباری به اتحادیه اروپا رسیده است که نشان می‌دهد ارتش عراق و سوریه خود را برای عملیات نظامی مشترک و وسیعی در دیرالزور (استان شرقی سوریه در مرز عراق) آماده می‌کنند.

طرح برکناری اسد و حتی تکیه بر آمریکایی‌ها اساسا اشتباه بود

دوم؛ روابط اروپا با اسد ممکن است، اما..

از بحث‌های جلسه اخیر اتحادیه اروپا روشن شد که خلأی در سیاست اروپا در قبال روابط با سوریه وجود دارد. مثلا یک مسئول اروپایی در ژنو (سوئیس) گفت که تعدادی از همتایان اروپایی‌اش عملا اکنون از شکست سیاست اتحادیه اروپا (در قبال سوریه) و «اشتباهی ناخواسته» در طرح موضوع زودهنگام بشار اسد سخن می‌گویند.

برخی اروپایی‌ها ارزیابی‌هایشان را اشتباه می‌دانند و برخی دیگر می‌گویند اساسا اعتماد کردن به آمریکایی‌ها اشتباه بود. زیرا آمریکا اساسا طبق عادتش، منافعش را بر متحدانش مقدم می‌کند و اینگونه اروپایی‌ها را معمولا دچار زحمت می‌کند. اما گروه سومی از اروپایی‌ها اشتباه در ارزیابی قدرت ارتش سوریه و متحدانش را اشتباه بزرگ می‌دانند.

بر این اساس، اکنون مسئولان اتحادیه اروپا، در جست‌وجوی «اصلاح» سقف سیاسی خود درباره سوریه هستند که از سه سال پیش تعیین کرده‌اند. از جمله نشانه‌های این اصلاح، حذف ادبیات «کناره‌گیری اسد» و استفاده از عبارات واقعگرایانه‌تر است مثلا مدتی است که می‌گویند «اسد جزء راهکار نهایی حل بحران سوریه نیست» یا اینکه «اسد در پایان روند حل سیاسی بحران نمی‌ماند»، یا اینکه «طبیعی است که راهکار سیاسی در نهایت به انتقال برخی اختیارات بشار اسد و نه همه اختیاراتش، منجر شود». از جمله نشانه‌های دیگر این تغییر سیاست اروپا، حذف جمله «آغاز روند انتقالی در سوریه» و استفاده از «دعوت به آغاز روند انتقالی» به جای آن است.

به نظر می‌رسد که موگرینی تا حدی در جا انداختن این دیدگاه که «ما با نتیجه نهایی موافقیم اما واقعیت سیاسی روز ایجاد می‌کند که مسیرمان را اصلاح کنیم و عبارات جدید به کار ببریم» موفق بوده. به معنای دیگر، حتی اگر همه در اروپا خواستار این بوده باشند که بشار اسد کناره‌گیری کند، اما واقعیت میدانی ایجاد می‌کند که اندیشیدن به این موضوع ناممکن است و باید راهکاری سیاسی را حمایت کرد که در نهایت شاید به آن هدف منجر شود، یعنی اینکه این موضوع (کناره‌گیری اسد) دیگر اولویت اروپا نیست.

منبع: فارس




یکی از سرکردگان بازداشت شده داعش در عراق خبرداد که حقوق ماهانه و دائمی عناصر این گروه سیصد دلار تا یک هزار دلار است.
به گزارش مشرق، یکی از سرکردگان نظامی داعش که مقامات عراقی وی را بازداشت کرده اند در گفتگو با المیادین از دست داشتن خود در انفجارهایی در مناطق مختلف عراق خبر داد که اعراب و عناصر خارجی غیرعرب در اجرای آن مشارکت داشته اند. 
وی افزود: یک آلمانی و یک استرالیایی را آماده کردم که عملیات انتحاری انجام دهند. همچنین برخی از اعراب اتباع عربستان، تونس و الجزایر را برای این کار آماده می کردیم. در میان آنها اردنی و سوری نیز وجود داشت. 
وی گفت حقوق ماهانه و دائمی ما سیصد دلار بود اما گاهی به یک هزار دلار هم  می رسد.




مسئولان صنایع دفاعی ترکیه اعلام کردند که در حال حاضر مذاکرات با مسئولان کشور عربستان برای فروش تعداد 20 فروند بالگرد آتاک به این کشور انجام شده است.
به گزارش مشرق، شاید یک دهه پیش اگر حرف از ارتباط میان کشورهایی مانند عربستان و ترکیه یا عربستان و رژیم صهیونیستی به میان می آمد، کسی باور نمی کرد که چنین ارتباطی بین این کشورها شکل گیرد اما طی سال های اخیر نحوه ارتباط کشورها در جهت منافع ملی با تغییراتی گسترده همراه شده است.

در شکل گیری نظم نوین جهانی به نظر می رسد آل سعود با ثروت برخاسته از نفت خود، تلاش بسیاری برای تاثیرگذاری در معادلات منطقه دارد. نمونه بارز آن نیز تاثیرگذاری بر کاهش قیمت نفت با ارزان فروشی نفت خام بود که اقتصاد برخی کشورهای منطقه را به سود غرب و آمریکا دچار مشکل کرد.

حالا این روزها نیز حکومت آل سعود آرایشی جنگی به خود می گیرد. آرایشی به نظر می رسد نشات گرفته از ترس و اضطراب عربستان از حملات احتمالی است. حملاتی که هم از خارج و هم از درون، نظام آل سعود را نشانه رفته است.

همین مسئله سبب شده تا سعودی ها 20 فروند بالگرد آتاک را از ترکیه خریداری کنند. در این باره مسئولان صنایع دفاعی ترکیه اعلام کردند که در حال حاضر مذاکرات با مسئولان کشور عربستان برای فروش تعداد 20 فروند بالگرد آتاک به این کشور انجام شده است.

در این باره گفتنی است که این تعداد بالگرد آتاک از سال 2017 به این کشور تحویل داده خواهد شد و نیروهای مسلح ترکیه تعهد تعمیر و نگهداری این بالگردها را با سال 2020 بر عهده خواهد داشت.

البته اعراب عربستان این روزها نه تنها ارتباط خود را از طریق ثروت اندوخته شده با کشورهای مختلف منطقه افزایش می دهند، بلکه با همین ثروت خود طی یک همکاری گسترده با رژیم صهیونیستی، به حمایت از گروهک های تروریستی منطقه پرداخته اند.

منبع: دانا




نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد