سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز



اصلی‌ترین اپوزیسیون سوریه که تحت حمایت غرب است، به روسیه اعتماد ندارد و می‌گوید که هر نوع مذاکره سازش باید براساس توافق ژنو باشد.
وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد: مذاکرات صلح میان دولت سوریه و اپوزیسیون ماه آتی (ژانویه) در مسکو برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، مذاکرات مذکور احتمالا پس از 20 ژانویه برگزار می‌شود وبه گفته الکساندر لوکاشویچ، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در مرحله اول مذاکرات نمایندگان اپوزیسیون داخلی و خارجی سوریه شرکت خواهند داشت و در مرحله بعدی، دولت سوریه به آن‌ها می‌پیوندد.
روسیه که در جریان جنگ داخلی سوریه همواره پشتیبان دمشق بوده است، اخیرا پیشنهاد داد تا مذاکراتی بدون پیش شرط میان طرفین درگیر برگزار شود. لوکاشویچ به نام افراد و یا گروه‌هایی که قرار است در مذاکرات شرکت کنند، اشاره‌ای نکرد و گفت: مسکو هنوز منتظر پاسخ برخی گروه‌ها است.

اصلی‌ترین اپوزیسیون سوریه که تحت حمایت غرب است، به روسیه اعتماد ندارد و می‌گوید که هر نوع مذاکره سازش باید براساس توافق ژنو باشد. طبق آن گذار سیاسی در سوریه به سمت دموکراسی باید اتفاق بیفتد و این کار باید از طریق تشکیل دولت موقت با اختیارات کامل اجرایی صورت بگیرد.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد، احتمالا ولید معلم، وزیر خارجه سوریه نماینده دمشق در مذاکرات خواهد بود ولی احتمال مشارکت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در مذاکرات اندک است.
با این حال وی گفت: نمی‌توان هیچ احتمالی را رد کرد اما در شرایط کنونی حضور در مذاکرات در سطح ریاست جمهوری مطرح نیست چرا که نشست‌ها با هدف رایزنی برگزار می‌شود.
وی همچنین حضور استفان دی میستورا، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه را در مذاکرات رد نکرد. این مقام روسی با تاکید بر اینکه درگیری سوریه باید با ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک حل و فصل شود، بار دیگر گفت: مسکو از دولت سوریه در مبارزه با شبه نظامیان داعش و سایر افراط گرایان حمایت می‌کند.منبع: ایسنا


جنگنده‌های ائتلاف ضد داعش در ساعات گذشته 31 بار مواضع این گروه تروریستی را بمباران کردند.

به گزارش مشرق، النشره نوشت: مرکز فرماندهی ائتلاف ضد داعش اعلام کرد که جنگنده‌های ائتلاف ضد ینس المللی ضد داعش تحت رهبری آمریکا در ساعات گذشته 31 بار مواضع گروه تروریستی داعش را عراق و سوریه بمباران کردند.

روز گذشته نیز تلویزیون العربیه خبر داد که جنگنده‌های ائتلاف حملات هوایی گسترده‌ای را به مواضع داعش در شهر موصل و حومه آن انجام دادند.

این حملات در شرایطی انجام می‌شود که در روزهای اخیر همزمان با عملیات زمینی مشترک نیروهای ارتش عراق و پیشمرگه کرد برای آزاد کردن مناطق اطراف موصل انجام شده است.

منبع: فارس



آنچه در کنفرانس استراتژی عربی در دوبی گذشت
پل کروگمان در پاسخ به این که آیا کاهش قیمت نفت، توطئه‌ای مشترک از سوی عربستان و آمریکا برای وارد کردن فشار به روسیه است؟ گفت: «باور کند. من این آدم‌ها را می‌شناسم، آنقدر باهوش نیستند."
عصرایران - ایام پایانی سال ، روزهای بررسی و عملکرد سال و پیش بینی سال جدید است. این سنت در غرب سالهاست که اجرایی می شود. اما چند سالی است که منطقه خاورمیانه نیز با دعوت از برخی از چهره های معروف چنین نشست هایی را میزبانی می کند. کمتر از یک هفته پیش امارات میزبانی کنفرانسی را بر عهده گرفت که اهمیت زیادی از منظر اندیشه های سیاسی داشت.

 دوبی ، میزبان چهره‌های زیادی نخبگان سیاسی دنیا از جمله فرانسیس فوکویاما نویسنده کتاب پایان تاریخ، پر کروگمان برنده نوبل در اقتصاد، وزیر خارجه سابق مصر ، دبیرکل اوپک و تعدادی از چهره‌های سرشناس دیگر است که هدف آنها ترسیم نقشه‌ای از آینده دنیا و همین طور دنیای عرب در سال 2015 است. این کنفرانس با عنوان «استراتژی عربی» در حالی در مرکز ریتس کارلتون در مرکز بین‌المللی مالی دوبیبرگزار شد که تحولات پرشتاب خارومیانه در سال 2014 ، این سال را یکی از پرتنش ترین سالهای اخیر در این منطقه کرده بود. 

این کنفرانس که در سال 2001 برای اولین بار برگزار شد، روی پیش‌بینی آینده و رسیدن به درکی عمق‌تر از مسائل سیاسی و اقتصادی که بر کشورهای عرب و جامعه جهانی اثر می‌گذارد تمرکز می‌کند. سخنرانان قبلی این کنفرانس بیل کلینتون رئیس جمهور سابق آمریکا و رفیق حریری نخست‌وزیر سابق لبنان بوده‌اند. 

برنامه های کنفرانس 2014 شامل نشست‌هایی است که در آنها تغییرات در جهان سیاست دنیا و کشورهای عرب مورد بحث قرار می‌گیرد. مشکلات سیاسی و چالش‌های منطقه‌ای هم بخشی از کنفرانس امسال است. 

از نقطه نظر اقتصادی، کارشناسان روش‌ها و چالش‌های اقتصادی را در رشد دنیا بررسی می کنند. کارشناسان این کنفرانس همچنین راه‌حل‌های مشخص برای عبور از چالش‌ها را با رویکرد تقویت رقابت در دنیای اقتصاد مورد بحث قرار می‌دهند. 

پیش بینی تغییرات سیاسی و اجتماعی در دنیای عرب

 از همه جالب توجه تر، پیام افتتاحیه این کنفرانس بود که  محمد بن راشد ْآل مکتوم حاکم دوبی در آن معتقد بود که دنیای عرب شاهد تغییرات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی‌ای خواهد شد و دولت‌های عرب باید با اتحاد سیاست‌های انعطاف‌پذیر و تصمیمات خردمندانه خود را برای آنها آماده کنند.

شیخ محمد گفته است که سیاست‌مداران، اقتصاددانان و روشنفکران باید به فکر پاسخ‌ به مسأله هایی باشند که در آینده مطرح می‌شوند و با خود تغییرات را به همراه خواهند آورد. 
بخشی از این بیانیه چنین است: «بخشی از سرمایه‌گذاری در آینده، سرمایه‌گذاری برای پیش‌بینی آن و آماده کردن ابزارهای و نقشه‌های مناسب برای آن است ."

این سخنان شیخ محمد ناشی از چیست؟ آیا او نیز همانند بسیاری از حکام سنتی عربی پس از فروکش کردن موج بهار عربی در منطقه و مهار شدن آن توسط نظامیان در مصر و گروه های لیبرال در تونس و شکست در سوریه، موج جدیدی از اعتراضات را پیش بینی کرده اند که چنین سخن می گویند.

به نظر می رسد که شیخ محمد تغییرات سیاسی و اجتماعی مورد نظرش در منطقه را افراط گرایی گروه های اسلام سیاسی مانند داعش می داند که البته حق نیز با اوست.

فوکویا علیه ایران 

فرانسیس فوکویاما زندگی حرفه‌ای مورد توجه ای در دنیای آکادمیک و دنیای سیاست داشته است. او عضو هیات آمریکا در مذاکارت مربوط به فلسطین میان اسرائیل و مصر بوده و عضور شواری ریاست جمهوری آمریکا در کمیته اخلاق‌زیستی بوده است.
  او همچنین عضور دپارتمان علوم سیاسی موسسه راند کورپوریشن بوده و درحال حاضر عضو هیات مدیره تراستیز است.  او یکی از سخنرانان این نشست بود که در مورد قیمت رو به کاهش نفت و تاثیرات آن بر کشورهای نفت خیر سخن گفت. 
 نویسنده شهیر کتاب پایان تاریخ بدون اشاره به اینکه کشورهایی نظیر عربستان با مخالفت خود باکاهش سقف اوپک باعث کاهش سرسام آور قیمت نفت شده اند  گفت که معتقد است عربستان سعودی نسبتا از تاثیرات اقتصادی کاهش قیمت نفت مصون است و دلیل آن را ذخایر مالی عظیم این کشور دانست. فوکویاما در ادامه کاهش قیمت نفت را به عنوان گزینه ای برای تغییرات در ایران و روسیه دانست:«کشورهایی مانند ایران، روسیه و ونزوئلا از کاهش قیمت نفت ضربه خواهند خورد و این خوب است! این می‌تواند ثبات را به هم بریزد و یک کاتالیزور برای تغییرات باشد.»

بحران بزرگ در روسیه
پل کروگمان اقتصاددان برنده نوبل اقتصاد نیز یکی از سخنرانان این نشست بود که سخنان مهمی در مورد کاهش قیمت نفت،اقتصاد چین ،اروپا و آمریکا در سال 2015 بیان کرد. او در این نشست گفت که استراتژی تنوع اقتصادی در این منطقه این کشورها را در موقعیت بهتری قرار داده است تا در برابر کاهش قیمت نفت مقاومت کنند و امارات متحده و مشخصاً دوبی ، شاید حتی به عنوان پیامد کاهش قیمت نفت، از افزایش تجارت جهانی سود ببرد. اینجا صحبت از کاهش قیمت نفت نیست،البته این منطقه وابسته به نفت است بنابراین تاثیر خود را خواهد گذاشت، اما امارات حالا بیشتر از گذشته تنوع اقتصادی دارد. اگر پانزده سال پیش بود، کاهش قیمت نفت می‌توانست ضربه منفی بیشتری بزند. دوبی قطعا از هر چیزی که روی تجارت جهانی تاثیر منفی بگذارد حتما ضربه خواهد خورد اما می‌تواند از فعالیت‌های تشدید شده‌ای که ناشی از قیمت پایین نفت است هم سود ببرد.»

کروگمان همچنین گفت که سه دلیل عمده برای کاهش قیمت نفت وجود دارد: کاهش تقاضا به خاطر شرایط ضعیف اقتصادی در آسیا و اروپا؛ افزایش تولید در دنیا به خاطر افزایش تولید در آمریکا؛ و قیمت بالای نفت آمریکا که باعث شده است تا عربستان تولید خود را در همین سطح نگه دارد که در نهایت به کاهش قیمت نفت آمریکا منجر خواهد شد. 

او در پاسخ به این که آیا کاهش قیمت نفت، توطئه‌ای مشترک از سوی عربستان و آمریکا برای وارد کردن فشار به روسیه است؟ گفت: «باور کند. من این آدم‌ها را می‌شناسم، آنقدر باهوش نیستند."

 کروگمان همچنین تصویری کلی از اقتصاد جهان در سال 2015 ترسیم کرد. او گفت که بحران اقتصادی سال 2009 همچنان روی اقتصاد جهانی تاثیر می‌گذارد. او همچنین گفت که اروپا تا اندازه زیادی به تورم نزدیک شده است و آینده بانک مرکزی اروپا بسیار ترسناک است. از نظر او، آمریکا ریکاوری بهتری نسبت به سال 2009 داشته است و آرام به پیش رفته است. ژاپن، چین و روسیه همگی از نظر او پتانسیل بالایی برای بروز مشکلات اقتصادی دارند. 

او همچنین پیش‌بینی کرد که روسیه هم در بحران عمیقی فرو برود و پیش‌بینی کرد که این کشور در آینده،‌می‌تواند ترسناک باشد: "روسیه واقعا ترسناک به نظر می‌رسد. این کشور یک ونزوئلا با سلاح‌های هسته‌ای است و این واقعا ترسناک است."



ارسال به دوستان
یک پایگاه خبری روس: عربستان سعودی محکوم به فروپاشی است

یک پایگاه خبری خبری-تحلیلی روسیه‌ای نوشت: با توجه به نوع مدیریت امور در رژیم عربستان سعودی و در پرتو روندهای داخلی در این پادشاهی، روشن می شود که عربستان سعودی به فروپاشی محکوم شده است.

خبرگزاری فارس: یک پایگاه خبری روس: عربستان سعودی محکوم به فروپاشی است

 به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، پایگاه خبری-تحلیلی ایران‌رو در گزارشی با اشاره به اینکه در هفته‌های اخیر عربستان سعودی بار دیگر به دلیل نقشی که در زمینه کاهش قیمت نفت ایفا کرده بر سر زبان‌ها افتاده است، نوشت: «ثروتمند ترین کشور جهان عرب در آستانه تحولات ریشه ای قرار دارد و ممکن است به عنوان یک کیان دولتی از بین برود. اکثریت قریب به اتفاق تحلیلگران هم عقیده هستند که خاندان حاکم آل سعود که مدتهاست که مانعی بر سر راه به روز آوری و بازسازی کشور شده است،  دستخوش انحطاط فزاینده و همه گناهان و مفاسد مرگبار می شود و نمی تواند فرآیندهای پیچیده سیاسی در داخل و خارج از عربستان سعودی را هوشیارانه بسنجد. آنچه که برای سراسر جهان خطر ایجاد می کند. این است که آل سعود به تشویق افراطی گری و تروریسم ادامه می دهد.»

نویسنده این مطلب با اشاره به حمایت مستمر عربستان سعودی از گروه‌های تروریست و تکفیری در اقصی نقاط جهان تصریح کرد: « تاکنون مصر، لیبی، سوریه، یمن، عراق، افغانستان و پاکستان قربانی این سیاست شده‌اند که به دستور آل سعود به ورطه جنگ ها و مناقشات داخلی انداخته شدند. متحدان اساسی عربستان سعودی هم به خوبی شناخته شده اند که آنها القاعده و شعب منطقه‌ای تروریست‌ها هستند.»

این پایگاه خبری تحلیلی مستقر در روسیه در ادامه به تفصیل به فساد اخلاقی فراگیر در خانواده سلطنتی عربستان و در میان شاهزادگان سعودی می‌پردازد و تاکید می‌کند که درآمدزایی از فروش زنان و دختران، مشروبات الکلی و مواد مخدر تنها بخشی از فساد در خانواده آل سعود است و عربستان سعودی در چنین شرایطی محکوم به فروپاشی و نابودی است.

ایران‌رو در ادامه با بیان اینکه در داخل خانواده سلطنتی عربستان به دلیل بیماری پادشاه و ولیعهد و دیگر فرزندان نسل اول رقابت شدیدی میان شاهزادگان برای ارتقا قدرت در گرفته است،‌ نوشت: مشکل بتوان آینده عربستان سعودی بعد از مرگ ملک عبدالله را پیش بینی کرد. البته ممکن است این کشور قبل از آن تحت فشار عوامل داخلی و خارجی از هم بپاشد.

این پایگاه خبری در پایان چنین نتیجه گیری می‌کند: «عربستان سعودی که در نزدیکی مرزهای خود در جهان عرب با "انقلاب‌های رنگین" درگیر است، گسترش افراطی‌گری و تروریسم در منطقه را تشویق می‌کند، با کشورهای شیعه ایران و عراق رویارویی شدیدی می‌کند، قیمت نفت را به نفع آمریکا و به ضرر خود کاهش داده، داعش که با پول سعودی ایجاد شده جدیداً گسترش جهاد خود را به سرزمین عربستان اعلام کرد و انفجار جدید زورگویی علیه شیعیان استان شرقی بروز کرده و اولین عملیات تروریستی معنی دار تا کنون اتفاق افتاد؛ در این شرایط روشن می‌شود که خاندان آل سعود که از افراد پیر و بیمار، و شاهزادگان منحرفی تشکیل شده است به هیچ عنوان نمی‌تواند در برابر خطرات خارجی و داخلی به ایستد. فروپاشی این پادشاهی به پایان حکومت خانواده بدوی آل سعود تبدیل خواهد شد که 85 سال پیش با اتکا بر بریتانیا دولت مصنوعی خود را به وجود آورد. بعید است که این فروپاشی موجب تعجب کسی بشود.» 

انتهای پیام/

- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931001001240#sthash.QjBeYWjm.dpuf
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد