سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز



دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در گفتگو با روزنامه فایننشنال تایمز؛
علی شمخانی: ایران به دنبال از سرگیری مناسبات دیپلماتیک با آمریکا نیست/ در جنگ نفتی، سعودی‌ها ۱۰۰ میلیارد دلار ضرر دیده‌اند

گروه سیاسی - رجانیوز: دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در گفت وگو با روزنامه انگلیسی «فایننشنال تایمز» گفت که تهران بدنبال ازسرگیری مناسبات دیپلماتیک با آمریکا نیست.

به گزارش رجانیوز، این روزنامه روز دوشنبه به نقل ازعلی شمخانی نوشت: «ایران بدنبال از سرگیری مناسبات دیپلماتیک با واشنگتن نیست؛ حتی اگر توافق جامع هسته‌ای، تنش‌های میان دو کشور را کاهش دهد.»
 
بر همین اساس، ایرنا گزارش داد: فاینشنال تایمز با اشاره به اینکه این اولین مصاحبه دبیرشورای عالی امنیت ملی ایران با یک نشریه خارجی است، نوشت: شمخانی در این مصاحبه گفت که موقعیت ایران درمنطقه با ایفای نقش در تسهیل تغییرصلح آمیز دولت عراق در تابستان گذشته و نیز ادامه بقای دولت بشار اسد در سوریه، قوی‌تر شده است.
 
علی شمخانی در دفترش در مرکز تهران، افزود: «ایران و آمریکا می‌توانند در مسیری رفتار کنند که از انرژی خودشان علیه یکدیگر ( در منطقه ) استفاده نکنند. البته هر چیزی بستگی به میزان صداقت آمریکایی‌ها در مذاکرات هسته‌ای دارد.»
 وی در پاسخ به این سوال که آیا نشست‌های عادی میان ایران و دیپلمات‌های آمریکایی در جریان مذاکرات هسته‌ای با گروه «پنج به علاوه یک»  می‌تواند منجر به یک روابط حسنه میان دو کشور شود، تکرار کرد: «نه! مذاکرات تنها درخصوص مسایل هسته‌ای صورت می‌گیرد.»
 شمخانی در این گفت‌و‌گو با رد سوء ظن‌های مطرح شده از سوی دیپلمات‌های غربی در جریان مذاکرات، درباره عدم علاقه (حضرت) آیت الله خامنه‌ای به آخرین توافق هسته‌ای صورت گرفته، گفت: «اگر ایشان بدنبال بهانه‌ای برای قطع مذاکرات هسته‌ای بودند، طی یک سال گذشته و با گذشت نیمی از مذاکرات زمان کافی برای این وجود داشت.» 
 
وی با بیان اینکه ایران خواهان دست وپنجه نرم کردن با تحریم‌های بین المللی نیست، تصریح کرد که ایران از حقوقش تحت پیمان منع گسترش سلاح هسته‌ای عقب نشینی نمی‌کند و افزود: «اگر توافق هسته‌ای صورت نگیرد ما نخواهیم مرد و اگر هم به یک توافق برسیم به بهشت نمی‌رویم». 
 شمخانی همچنین در این گفت‌و‌گو عنوان کرد: «امروز، عراق نزدیک‌تر از قبل به ایران شده است چرا که دولت و مردم این کشور متوجه شده‌اند که ایران عمق راهبردی این کشور است.» 
 دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران افزود: «تحولات سوریه نیز همچنین انعکاس پیروزی‌های ایران در منطقه بوده است.» 
 علی شمخانی همچنین ضمن ابراز امیدواری نسبت به اینکه بتواند به کاهش تنش‌ها میان ایران وعربستان سعودی کمک کند، گفت: «عدم درک موجود یا رقابت‌های تلخ بایستی از حالت خصمانه آن خارج و مبدل به تحرکات سیاسی معمولی شوند.»
 دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در همین حال گفت که برای دیدار از عربستان سعودی برنامه ریزی صورت نگرفته است.  
به گزارش نسیم، شمخانی افزود: «ایران و عربستان وارد جنگی نفتی شدند که در این جنگ عربستان تاکنون ۱۰۰ میلیارد دلار ضرر دیده است.»
 وی همچنین در ارتباط با تحولات عراق گفت: «آزادسازی شهر موصل دومین شهر بزرگ عراق از دست گروه تروریستی داعش زمان بر بوده و بستگی به عزم سنی‌های عراق دارد و البته آنان بایستی نگران این مساله باشند.»

کد خبر:214327 -





جروزالم پست: یمن پایگاه جدید ایران

یک روزنامه صهیونیستی طی گزارشی نوشت: کنترل پایتخت یمن از سوی حوثی‌ها زنگ خطری برای عربستان سعودی و اسرائیل است.

به گزارش فارس، روزنامه دست راستی «جروزالم پست» طی گزارشی تحلیلی تحت عنوان «تهدیدهای حوثی‌های تحت حمایت ایران علیه اسرائیل» که امروز سه‌شنبه منتشر شده است، در آغاز نوشت: به‌دست گرفتن پایتخت یمن از سوی حوثی‌هایی که ایران نیز از آن‌ها حمایت می‌کند زنگ خطر را نه تنها برای رقبای سنی منطقه همچون عربستان سعودی بلکه برای اسرائیل نیز به صدا درآورده است.
 
بر اساس این گزارش، اگر حوثی‌ها موفق بر احاطه بر بخش اعظم جنوب یمن که مشرف بر دریای سرخ است شوند، آنگاه شهر بندری ایلات در اسرائیل و همچنین برخی کشورهای دیگر از لحاظ ترافیک دریایی و موارد دیگر به خطر می‌افتند.
 
همچنین در صورتی که حوثی‌ها به موفقیت برسند، عربستان سعودی، اردن، مصر، اریتره و جیبوتی تحت خطر قرار خواهند گرفت و همکاری آن‌ها با اسرائیل در ابهام قرار گرفته و البته یمن مبدل به پایگاه ایرانی خواهد شد.
 
به نوشته این روزنامه، دولت ریاض به دلیل عصبانیت خود از برتری خوثی‌هایی که قدرتشان در حال افزایش است ارسال کمک به یمن را متوقف کرده است اما در مقابل ایران آشکارا استقبال خود را از پیروزی حوثی‌ها اعلام کرده است.
 
در انتهای این گزارش به نقل از یک مقام ارشد امنیتی یمن آمده است: «ایران به شدت حامی حوثی‌هایی می‌باشد که از سال 2004 به این سو علیه دولت مرکزی جنگیده‌اند.»





نقطه آغازپروژه ناامن تر شدن اسراییل چیست؟/ دبکا: فاز جدید روابط ایران حماس کلید خورده است

گروه بین الملل – رجانیوز: واکنش ها به سفر اخیر هیات بلند پایه حماس به ایران و پس از آن رژه گردان های قسام به مناسبت سالگرد تاسیس این جنبش و تقدیر از جمهوری اسلامی همچنان ادامه دارد.

به گزارش رجانیوز،  پایگاه صهیونیستی دبکا، نزدیک به منابع امنیتی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی مدعی شد که از سرگیری موشک‌پرانی حماس به سوی اسرائیل ناشی از بهبود روابط این جنبش با جمهوری اسلامی ایران است.

بر اساس این گزارش، چندی پیش گروهی از مقامات حماس به ایران آمدند که به گفته برخی منابع، هدفشان تحکیم روابط با ایران بود.بنابر ادعای دبکا، گروهی غیر از حماس مسئولیت عملیات شلیک موشک را برعهده خواهد گرفت اما واقعیت آن است که مسئولیت با حماس است.

این پایگاه صهیونیستی همچنین ادعا کرده که عربستان سعودی پیشنهادی به حماس داشته که رد کردن آن سخت بوده است و آن هم تخصیص بودجه سالانه به این جنبش است.

در برابر این پیشنهاد، حماس باید دو کار می‌کرد: اول، حمایت از عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر که با کودتا علیه اخوان المسلمین به قدرت رسید و دوم، قطع کامل روابط با ایران.این گزارش همچنین مدعی شده است که در روز یکشنبه ۱۴ دسامبر، سالگرد تاسیس حماس، این جنبش با رژه ۲۰۰۰ نفره گردان‌های عزالدین قسام، وفاداری خود به ایران را ابراز داشت.

اشاره دبکا به مراسم رژه گردان های عزالدین قسام است که در این مراسم ابوعبیده سخنگوی گردان های قسام اعلام کرد: ما از تمامی افراد و کشور که مقاومت را کمک کردند و در راس آنها ایران قرار دارد تشکر می‌کنیم.

روزنامه الاخبار لبنان نیز در مطلبی به قلم "عبدالرحمن نصار" تحت عنوان "پیشنهاد معیوب: رفح درمقابل ایران"، نوشته است: «درخواست جنبش حماس در سطح سیاسی یا رسانه ای نظامی، که با سخنان ابوعبیده سخنگوی گردانهای شهید عزالدین قسام از طریق شبکه های تلویزیونی ماهواره ای نظیر المنار و العالم به صورت زنده پخش شد؛ چیزی جز تاکید بر این نکته نیست که امر مهمی مطرح خواهد شد.

 عملا نیز دو روز پیش در مراسم تاسیس حماس، ابوعبیده به طور مفصل از ایران تشکر کرد. این تشکر به نظر می رسد کشورهای بزرگ عرب حاشیه خلیج فارس را تحریک کرد. عربستان آشکارا با رهبران حماس در خارج از سرزمین فلسطین تماس گرفت، تا خشم خود را از این نزدیکی روابط ابراز دارد.»

البته نزدیکی دوباره حماس به ایران بیش از همه متاثر از وقایع جنگ پنجاه روزه است به ویژه آنکه این تنها ایران بود که همزمان در دو عرصه دیپلماسی و نظامی حامی مقاومت به شمار می رفت.

از سوی دیگر تاکید رهبر معظم انقلاب بر ناامن شدن موجودیت رژیم صهیوینستی چه در صورت توافق هسته ای و یا عدم توافق بیانگر آن است که جمهوری اسلامی یک برنامه بلند مدت و اصولی برای تقویت گروهای مقاومت فلسطینی دارد و در این بین معیار حمایت از این گروه ها پایبندی آنان به آرمان مبارزه مسلحانه با این اسراییل است.

هر چند هر گروه مقاومتی که در برابر اسراییل قد علم کند مورد حمایت ایران قرار میگیرد با این حال گفته می شود جمهوری اسلامی در نظر دارد بر پایه یک استراتژی امنیتی با تقویت گروه های متعدد مقاومت فلسطینی عرصه مقابله با رژیم صهیونیستی را فراتر از دو یا سه گروه مشخص ببرد.

از سوی دیگر شکل‌گیری کانال های جدید با گروه‌های مقاومت کرانه باختری نوید آن را می‌دهد در صورت پایه ریزی یک برنامه دقیق امنیتی گروه های مقاومت در این منطقه به صورت مستقل وارد عرصه نبرد با رژیم صهوینیستی شوند. به ویژه آنکه موج جدیدی از تمایلات ضد صهیونیستی در بین جوانان کرانه باختری شکل گرفته که انسجام آن در قالب گروه های مقاومت می تواند نقش مهمی در مبارزه مسلحانه با رژیم صهوینستی به حساب آید.

هر چند ملاحظات امنیتی در کرانه باختری به مراتب گسترده تر از نوار غزه است و چرخه انتقال سلاح به این منطقه تقریبا غیر ممکن به نظر می رسد با این حال با توجه به موقعیت جغرافیایی این منطقه نقشه هایی از سوی فرماندهان نظامی برای تجهیز کرانه باختری طرح ریزی شده و به گفته برخی از منابع امنیتی در حال اجرایی شدن است.

به بیان دیگر پروژه ناامن تر شدن رژیم صهیونیستی در دو فاز کلید خورده است . اول تقویت بیشتر رابطه با گروه های مقاومتی که در نوار غزه علیه رژیم صهیونیستی مبارزه می کنند، دوم گسترش جبهه مقاومت به کرانه باختری با تقویت امنیتی، ساختاری و نظامی برخی گروه هایی که در سال های اخیر به دلیل عدم تشکیلات و تسلیخات مناسب نقشی در جبهه مبارزه با رژیم صهیونیستی نداشتند. 

کد خبر:214239 -






توپ لیزری آمریکا در خلیج فارس کارایی ندارد

 فرمانده نیروی دریایی سپاه در واکنش به ایجاد پایگاه نظامی دریایی انگلیس در بحرین گفت: شناورهای انگلیسی در خلیج فارس تحت اشراف اطلاعاتی سپاه قرار دارند.

 
سردار دریادار علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به توافق صورت گرفته میان مقامات انگلیسی و بحرینی برای ایجاد پایگاه نظامی دریایی در کشور بحرین اظهار کرد: انگلیسی‌ها پس از سال ۱۹۷۱ که شرّشان را از منطقه شرق کانال سوئز کم کرده بودند، دوباره به خلیج فارس برگشته‌اند؛ اما ایجاد این پایگاه برای ما اهمیتی ندارد.
 
وی اضافه کرد: وقتی شیطان بزرگ یعنی آمریکا پایگاه‌های مختلفی را در کشورهای جنوب خلیج فارس ایجاد کرده‌است، حضور شیطان کوچک‌تر در کنار آن شیطان بزرگ، چندان مهم نیست.
 
فرمانده نیروی دریایی سپاه با تأکید بر این که شناورهای انگلیسی نیز در خلیج فارس تحت اشراف اطلاعاتی سپاه قرار دارند، اظهار کرد: هیچ تحرکی در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز صورت نمی‌گیرد که تحت کنترل، رصد و اشراف اطلاعاتی نیروی دریایی سپاه نباشد.
 
سردار فدوی در ادامه به هیاهوی تبلیغاتی رسانه‌های غربی بر سر تجهیز تجهیز ناوهای‌ آمریکایی در خلیج فارس به توپ‌های لیزری اشاره و تصریح کرد: اساساً لیزر در مناطق دریایی به دلیل وجود رطوبت بسیار بالا و شرجی هوا، کارایی بسیار کمی دارد؛ حتی اگر ادعای آمریکایی‌ها مبنی بر کارایی اینگونه توپ‌ها صحت داشته باشد، خودشان اذعان کرده‌اند که بُرد این توپ‌ها ۵۰۰ متر است و این برد تأثیری در نبردهای احتمالی ندارد.
 
* ساخت زیردریایی‌های ویژه توسط سپاه
 
فرمانده ندسا همچنین درباره ویژگی‌ زیردریایی‌های سپاه، به دفاع پرس گفت: زیردریایی‌ مورد نظر نیروی دریایی سپاه، با تعریف روال معمولی که دنیا از زیردریایی دارد، متفاوت است.
 
وی اضافه کرد: هر وسیله‌ای اگر طبق تعریف روال معمول دنیا که عمدتا از سوی آمریکایی‌هاست ساخته شود، برای مقابله با تهدیدات آمریکا کارایی ندارد؛ چراکه علوم پایه چنین تجهیزاتی در اختیار آمریکایی‌هاست و لذا توان رویارویی با آن‌ها را دارند. زیردریایی نیروی دریایی سپاه نیز همانند قایق‌های تندرو در چارچوب جنگ ناهمطراز ساخته و به‌کار گرفته شده‌اند.
 
دریادار فدوی با اشاره به تلاش نیروی دریایی سپاه برای دستیابی قایق‌های تندرو سپاه به سرعت ۸۰ نات، اظهار کرد: طبق برنامه مقرر است تا آخر برنامه پنج‌ساله پنجم به این سرعت دست پیدا کنیم؛ ولی امیدواریم خیلی زودتر از انتهای برنامه پنجم این کار صورت گیرد.
 
فرمانده نیروی دریایی سپاه در خصوص قایق‌های پرنده نیز اظهار داشت: این قایق‌ها سال‌هاست که در سازمان رزم ما حضور دارد و درباره قایق پرنده “باور ۳″ نیز در آینده اخباری را اعلام خواهیم کرد.
 
وی همچنین به برخی تلاش‌ها برای دور زدن تنگه هرمز اشاره کرد و گفت: این کار مانند ایجاد خطوط لوله نفت به خارج از خلیج فارس، به لحاظ جغرافیایی امکان‌پذیر نیست و اگر به فرض محال این کار صورت بگیرد، تأثیری در اهمیت خلیج فارس ندارد؛ به این دلیل که انرژی در ساحل خلیج فارس است و امکان جابه‌جایی مخازن انرژی در عمق سواحل برای کسی مقدور نیست.
 
سردار فدوی افزود: این موضوع جدید نیست و از بدو پیروزی انقلاب اسلامی این گفته‌ها وجود داشته و این اقداماتی که از آن‌ها نام برده می‌شود، هیچ‌گونه تاثیری در کاهش اهمیت خلیج فارس ندارد.
 
* همکاری نیروی دریایی سپاه با ارتش در رزمایش محمد رسول‌الله(ص)
 
فرمانده ندسا در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به رزمایش آتی ارتش جمهوری اسلامی، اظهار کرد: انواع مختلفی از واحدهای شناوری نیروی دریایی سپاه در این رزمایش و در محدوده‌ای که پایگاه‌های چابهار و جاسک قرار دارد، شرکت دارند.
 
وی اضافه کرد: شلیک‌هایی که در چارچوب رزمایش باید انجام شود، توسط واحدهای شناوری نیروی دریایی سپاه صورت می‌گیرد، ولی با توجه به این که این رزمایش مختص ارتش است، این کار مطابق با طرح ارتش انجام می‌شود.
 
فرمانده نیروی دریایی سپاه در خصوص همکاری متقابل این نیرو با نیروی زمینی سپاه نیز گفت: در واقع دفاع ما از دریا آغاز می‌شود؛ که طبیعتاً این موضوع، پشتیبانی متقابلی را برای همه نیروها به‌وجود می‌آورد و در هنگام مواجهه با دشمن، نیروهای زمینی و دریایی سپاه یکدیگر را پشتیبانی خواهند کرد.
 
منبع: دفاع پرس


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد