شمخانی در باره فعل و انفعالهای صورت گرفته در عراق اذعان داشت که جایگزینی «حیدر العبادی» با «نوری المالکی» در مقام نخست وزیری عراق موجب تقویت مواضع ایران در خاورمیانه شده است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در مصاحبه اختصاصی با یک روزنامه انگلیسی از عدم علاقه تهران برای برقراری رابطه دیپلماتیک با آمریکا حتی در پی توافق هستهای خبر داد.
به گزارش فارس،«علی شمخانی» دبیر شورای امنیت ملی و وزیر پیشین دفاع ایران در مصاحبه با روزنامه انگلیسی «فایننشل تایمز» اظهار داشت:« تهران در پی از سرگیری رابطه دیپلماتیک با واشنگتن نخواهد بود حتی اگر توافق هستهای کمک به از بین رفتن تنش بین 2 طرف نماید.»
بر اساس این گزارش، شمخانی در این مصاحبه که چند روز پیش صورت گرفت و متن آن امروز در روزنامه فایننشل تایمز انتشار یافته است، افزود که موضع ایران در منطقه با تغییر دولت بغداد و ادامه بقاء دولت «بشار اسد» در سوریه مستحکمتر شده است.
وی در باره روابط ایران و آمریکا گفت:«ایران و آمریکا میتوانند در مسیری رفتار نمایند که از انرژی خود در منطقه خاورمیانه علیه هم استفاده نکنند. یک توافق هستهای میتواند در این زمینه بسیار حیاتی باشد. البته همه چیز بستگی به صداقت آمریکا در گفتوگوهای هستهای دارد.»
شمخانی که در دفتر خود در این مصاحبه خبری شرکت جست، در ادامه افزود:«مذاکرات ما با آمریکا تنها در زمینه هستهای میباشد.»
شمخانی در ادامه گمانه زنیها در باره عدم علاقه رهبری عالی ایران در ادامه مذاکرات هستهای با گروه 1+ 5 را رد کرد و گفت:«اگر مقام رهبری ایران در پی قطع مذاکرات هستهای بودند، طی سال گذشته و با گذشت نیمی از مذاکرات زمان کافی برای اینکار وجود داشت.»
دبیر شورای امنیت ملی ایران افزود:«اگر توافق هستهای نیز صورت نپذیرد،ما از بین نخواهیم رفت و اگر هم به توافق برسیم به بهشت نمیرویم.»
شمخانی در باره فعل و انفعالهای صورت گرفته در عراق اذعان داشت که جایگزینی «حیدر العبادی» با «نوری المالکی» در مقام نخست وزیری عراق موجب تقویت مواضع ایران در خاورمیانه شده است.
وی در این زمینه نیز اظهار داشت:«امروز عراق و ملت این کشور به ایران نزدیکتر از قبل شده و متوجه شده است که ایران عمق راهبردی این کشور است. فعل و انفعالهای سوریه نیز انعکاس دهنده پیروزی ایران بوده است.»
شمخانی با اظهار خوشبینی از رفع کدورت بین تهران و ریاض گفت:«عدم تفاهم موجود و رقابت تلخ بهتر است به تحرکات سیاسی معمول مبدل شود.»
وی در پایان در زمینه آزادسازی شهر موصل عراق از دست نیروهای داعشی افزود که این امر زمانبر است و البته بسته به عزم سنیهای عراق دارد و آنها باید نگران این مسئله باشند.»
اولین وعده بزرگ گازی وزیر نفت به رئیس جمهور محقق شد تا با افزایش 100 میلیون متر مکعبی فرآورش روزانه گاز در پارس جنوبی، ایران به محدوده خط قرمز قطریها در این میدان مشترک نزدیک شود.
به گزارش مشرق، افزایش 100 میلیون مترمکعبی تولید روزانه گاز طبیعی از پارس جنوبی مهمترین برنامه شرکت ملی نفت ایران در سال جاری است که با گذشت حدود 9 ماه از سال ظرفیت فرآورش گازهای ترش از میدان مشترک با قطری ها نزدیک به 100 میلیون مترمکعب در روز افزایش یافت.
بیژن زنگنه وزیر نفت فروردین ماه سال جاری با ارائه برنامهای به حسن روحانی رئیس جمهوری از افزایش 100 میلیون مترمکعبی تولید گاز از پارس جنوبی، تاکید کرده بود: تا پایان سال جاری ظرفیت برداشت و فرآورش گازهای ترش از این میدان مشترک دست کم حدود 100 میلیون مترمکعب در روز افزایش می یابد.
بر این اساس از ابتدای سال جاری تاکنون 13 ردیف پالایشگاهی در قالب طرح توسعه فاز 12، 15، 16، 17 و 18 پارس جنوبی راه اندازی شده است که در کنار راه اندازی واحدهای پالایشگاهی، تاکنون چهار سکوی دریایی هم در این میدان مشترک با قطر راه اندازی و در مدار تولید گار قرار گرفته اند.
راهاندازی بزرگترین فاز پارس جنوبی در غیاب خارجیهابه گزارش مهر، از سال 1386 تاکنون که عملیات اجرایی طر توسعه فاز 12 به عنوان بزرگترین فاز پارس جنوبی منعقد شده است با وجود مذاکرات متعدد با شرکتهای اروپایی همچون او.ام.وی اتریش و شرکت های غیر اروپایی همچون شرکت نفت ونزوئلا و برخی از شرکتهای هندی، اما تاکنون پای هیچ یک از شرکت های خارجی به این مگا پروژه گاز ایران باز نشده است.علاوه بر این در میانه توسعه فاز 12 پارس جنوبی هم شرکت سونانگول آنگولا که 10 درصد سهام این پروژه را در اختیار داشت به دلیل شرایط تحریم و محدودیتهای بینالمللی از طرح توسعه بزرگترین فاز پارس جنوبی کناره گیری کرد.
با این وجود با مشارکت متخصصان داخلی تاکنون از مجموع سه سکو، دو سکوی فراساحلی این پروژه گازی در خلیج فارس راه اندازی شده است و به طور متوسط روزانه نزدیک به 40 میلیون مترمکعب گازهای ترش این فاز به پالایشگاه های ساحلی انتقال داده می شود.در بخش ساحلی هم از مجموع 6 ردیف شیرین سازی گاز تاکنون پنج ردیف گاز در مدار بهره برداری قرار گرفته است که پیش بینی می شود اخرین ردیف پالایشگاهی تا بهمن ماه امسال راه اندازی شود.
هم اکنون ظرفیت پالایش و فرآورش گازهای ترش در پالایشگاه فاز 12 پارس جنوبی به مرز 60 میلیون مترمکعب در روز رسیده است که بخشی از این پالایشگاه با استفاده از خوراک گاز فاز 6 تا 8 پارس جنوبی فعالیت می کند.
بهره برداری زودهنگام از طرح توسعه فاز 12 پارس جنوبی همچنین منجر به افزایش ظرفیت تولید و صادرات میعانات گازی ایران شده است به طوریکه تاکنون پای یک محموله 1.5 میلیون بشکهای میعانات گازی این پروژه به بازارهای جهانی باز شده است.
ثبت رکوردهای جهانی در غیاب غولهای نفتی طرح توسعه فاز 17 و 18 پارس جنوبی هر چند دی ماه سال جاری هفت ساله شده است اما در طول 6 ماه گذشته تاکنون یک رکورد جهانی در راه اندازی اولین سکوی گاز ترش این پروژه در غیاب شرکتهای بزرگ نفت و گاز جهان همچون توتال فرانسه، شل انگلیس و گازپروم روسیه به ثبت رسیده است.
در حال حاضر اولین سکوی دریایی و نخستین ردیف شیرین سازی گاز در پالایشگاه طرح توسعه فاز 17 و 18 پارس جنوبی انجام شده است و ظرفیت تولید گاز در این پروژه به 12.5 میلیون مترمکعب در روز رسیده است.
علاوه بر این مسئولان این پروژه مشترک گازی وعده داده اند تا پایان بهمن ماه سال جاری دومین سکوی دریایی و دو ردیف واحدهای شیرین سازی گاز در پالایشگاه فاز 17 و 18 پارس جنوبی را در مدار بهره برداری قرار دهند که در این صورت ظرفیت فرآورش گاز این پروژه از مرز 37 میلیون مترمکعب در روز عبور می کند.
طرح توسعه فاز 15 و 16 هم در کنار فاز 17 و 18 پارس جنوبی در طول چند سال گذشته تاکنون بیشترین تاخیر را داشته اند با این وجود پائیز سال جاری اولین سکوی دریایی این پروژه راه اندازی شد تا با احتساب سه ردیف شیرین سازی گاز ظرفیت فرآورش این پروژه به حدود 30 تا 35 میلیون مترمکعب در روز افزایش یابد.
هم اکنون انتقال گازهای ترش از اولین سکوی دریایی به پالایشگاه فاز 15 و 16 پارس جنوبی آغاز شده است و مابقی خوراک مورد نیاز پالایشگاه این پروژه از محل فاز 6 تا 8 پارس جنوبی تامین می شود.
ایران وارد خط قرمز گازی قطریها شدظرفیت تولید گاز ایران از پارس جنوبی در طول چند سال گذشته در محدوده 300 میلیون مترمکعب در روز تثبیت شده بود که با بهره برداری از سکوها و ردیف های جدید شیرین سازی گاز، ظرفیت فرآورش گاز به حدود 400 میلیون مترمکعب و ظرفیت استخراج گازهای ترش به حدود 350 میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته است.
با این وجود در صورتی که طرح افزایش 100 میلیون مترمکعبی افزایش تولید گاز از فازهای جدید به ویزه طرح توسعه فاز 19 پارس جنوبی سال اینده وارد مدار بهره بردایر شود عملا ظرفیت تولید گاز ایران در پارس جنوبی به مرز 500 میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید.
این در حالی است که برنامه نهایی ایران برای استخراج گازهای ترش از پارس جنوبی روزانه 750 میلیون مترمکعب بوده که مطابق با برنامه زمان بندی شرکت ملی نفت ایران این افزایش تولید گاز باید تا سه سال آینده محقق شود.
با افزایش تولید گاز پارس جنوبی به محدوده 750 میلیون مترمکعب در روز نه تنها تولید گاز ایران از قطر پیشی می گیرد که شانس احتمال توقف روند مهاجرت گاز را هم ارتقا می دهد.
منبع: مهربا 2 ماه تاخیر؛
از اواسط تابستان امسال روند تدریجی کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی آغاز شد و هماینک به حدود نصف رسیده است.

گروه اقتصادی مشرق-نتیجه طبیعی نصف شدن قیمت طلای سیاه، نصف شدن درآمد نفتی کشورهای بزرگ صادرکننده نفت از جمله ایران است. در حالی که ایران تا اواسط تابستان امسال نفتش را با قیمت بالای 100 دلار میفروخت، این روزها مجبور است به رقم زیر 60 دلار اکتفا کند.
با توجه به وابستگی بالای بودجه دولت به قیمت نفت، کاهش درآمدهای حاصل از صادرات این محصول، تاثیر مستقیم در عملکرد دولت خواهد داشت که بررسی آن موضوع این گزارش نیست.
آنچه در این گزارش، مدنظر است، مواضع وزیر نفت دولت یازدهم نسبت به تحولات بازار نفت است. بیژن زنگنه تا همین یکی دو هفته پیش هم از اساس منکر این بود که کاهش قیمت نفت ناشی از توطئه سیاسی کشورهای غربی و عربی برای تحت فشار قرار دادن ایران و روسیه است.
از اواخر تابستان، کارشناسان و صاحبنظران نفتی با علم به این که روند نزولی قیمت نفت، ناشی از دلایل فنی و اقتصادی نیست و حتما نقشهای سیاسی در پشت پرده است، به دولت یازدهم توصیه میکردند برای جلوگیری از تداوم سقوط بهای نفت، اقدامات عملی و موضعگیری رسانهای انجام دهد. توصیه کارشناسان در آن زمان، آن بود که اگر دولت ایران تقاضای تشکیل جلسه اضطراری اوپک را مطرح کند، همین اقدام چه به تشکیل جلسه اضطراری بیانجامد و چه نتیجه درخوری از جلسه بیرون نیاید، تاثیر روانی مثبت خود را بر بازار جهانی نفت خواهد گذارد و منحنی قیمت نفت را صعودی خواهد کرد.
اما هرچه کارشناسان بر این توصیهها اصرار میکردند، مسئولان نفتی دولت یازدهم اعتقاد دیگری داشتند و روند قیمت نفت را عادی و طبیعی میخواندند.اوج این مواضع عادی خواندن تحولات بازار نفت، اواسط مهرماه از سوی زنگنه مطرح شد که از اساس منکر آن شد که کاهش قیمت نفت ناشی از توطئه سیاسی است. او تاکید داشت که
قیمت نفت بر اثر شرایط فنی و اقتصادی، کاهش یافته است. مقصود زنگنه این بود که بر خلاف اظهارات منتقدان، چون کاهش قیمت نفت، ریشه بازرگانی و اقتصادی دارد، بنابراین درخواست برای تشکیل اوپک، خاصیتی ندارد.ولی ماجرا با مواضع زنگنه، پایان نیافت. طی بیش از دو ماهی که از اظهارات زنگنه درباره بازار نفت گذشت، روند نزولی بهای طلای سیاه شدیدتر هم شد و دیگر برای دولتیها نیز هیچ تردیدی باقی نگذاشت که در پس این سقوط، توطئهای قرار دارد.
به تدریج
مسئولان ارشد دولت یازدهم صراحتا
کاهش قیمت نفت را توطئه سیاسی خواندند و به طور غیرمستقیم،
تحلیل وزیر نفت را نادرست اعلام کردند.
سرانجام زنگنه نیز هفته گذشته بدون اشاره به مواضع دو ماه پیش خود، از توطئه بودن کاهش قیمت نفت سخن گفت.مرور همین یک واقعه نشان داد آقای زنگنه که مسئولان قبلی وزارت نفت را گروهبان و خود و یارانش را ژنرال خطاب کرده بود، هنوز به اندازه آن گروهبانها درباره بازار جهانی نفت و تحولات منطقه، شناخت و احاطه کافی ندارد.
براساس این قرارداد، ایران آماده است مطابق با اعلام نیاز بازار روسیه تولید مواد غذایی خود را افزایش دهد.
تارنمای روزنامه پراودای روسیه روز دوشنبه در گزارشی از توافق فدراسیون روسیه و جمهوری اسلامی ایران درباره تغییر پرداخت ها به واحد پول دو کشور خبر داد.
به گزارش ایرنا به نقل از این روزنامه به نقل از گزارش سازمان فدرال نظارت بر بهداشت دام و کشاورزی روسیه نوشت: روسیه و ایران امروز موافقت کردند در تجارت دوجانبه مواد غذایی از واحد پول دو کشور استفاده کنند.
براساس این گزارش، مسکو و تهران ضمن ابراز علاقه مندی به تضمین مناسبات پایدار تجاری دوجانبه با کنترل موثر بر کیفیت و سلامت محصولات، بر لزوم حفظ قیمت ها در سطح قابل قبول تاکید کرده و قصد دارند با هدف تقویت مبادلات دوجانبه تجاری، تولید مواد غذایی خود را افزایش داده و آنرا متنوع کنند.
براساس این قرارداد، ایران آماده است مطابق با اعلام نیاز بازار روسیه تولید مواد غذایی خود را افزایش دهد.
بر اساس گزارش شاهدان عینی داعش مجبور شد به محاصره سنجار پایان دهد و دهها نظامی داعش در این عملیات کشته شدند. جسد دهها نیروی داعش در منطقه بر جا مانده است.
منطقه
سنجار در کوهستان های مرز عراق و سوریه 3 روز پیش به طور کامل از سوی نیروهای پیشمرگه کرد آزاد شد.
به گزارش
عصر ایران این منطقه که بیش از 3 ماه در محاصره داعش بود و این محاصره سبب آوارگی هزاران ایزدی کرد ساکن در منطقه به کوهستان های اطراف شده بود، روز چهارشنبه در عملیاتی موفق از سوی پیشمرگه ها با پشتیبانی هوایی ائتلاف ضد داعش از عناصر گروه تروریستی داعش پاکسازی شد.
بر اساس گزارش شاهدان عینی داعش مجبور شد به محاصره سنجار پایان دهد و دهها نظامی داعش در این عملیات کشته شدند. جسد دهها نیروی داعش در منطقه بر جا مانده است.
داعش با محاصره سنجار صدها نفر از ایزدی های ساکن این منطقه را کشته و صدها زن و کودک ایزدی را به اسارت گرفته بود. سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری بین المللی اقدامات داعش در این منطقه در نزدیک به 3 ماه گذشته را مصداق جنایت علیه بشریت دانستند.
تصاویر زیر منطقه سنجار (به زبان کردی شنگال) را پس از آزاد سازی نشان می دهد.
جسد تروریست های داعش که در منطقه سنجار باقی مانده است
خبرنگار ۷۴ ساله آلمانی که در میان عناصر تروریستی داعش حضور داشت گفت: برای نابودی داعش باید کل موصل ویران شود.
به گزارش مشرق, «یورگن تدنهوفر» خبرنگار آلمانی که با مجوزی که از «ابوبکر البغدادی» خلیفه خودخوانده داعش گرفت در مناطق تحت سلطه این گروه تکفیری حضور پیدا کرد.
رهبر گروه تروریستی داعش در مجوزی که مُهر کرده به نیروهای خود دستور داده است که از این خبرنگار آلمانی و تیم همراهش مراقبت کنند.
خبرنگار ۷۴ ساله آلمانی که به تازگی از شهر موصل تروریستهای داعش را خطرناکتر از آنچیزی که فکر میکنند عنوان کرد و گفت تلاش میکرده سرنوشتی مانند «جیمز فولی» خبرنگار آمریکایی که به دست داعش ذبح شد پیدا نکند.
وی افزود: طی این روزها میدیدم که صدها نفر افراطی از گوشه و کنار دنیا میآیند به داعش ملحق میشدند.
یورگن آمار تروریستهای داعش در موصل را پنجهزار نفر عنوان کرد و گفت برای نابودی داعش باید کل موصل ویران شود.
خبرنگار آلمانی در ادامه با اشاره به کشتار اقلیتهای دینی در موصل گفت: کشتار این اقلیتها بزرگترین پاکسازی قومی در طول تاریخ بشریت است.