پژوهشهای جدید محققان نشان میدهد، در صورت عدم حمایت صحیح والدین از کودکان خجالتی خود، آنها در بزرگسالی پرخاشگر خواهند شد.
به گزارش خبرنگار علمیوآموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقهخوزستان – محققان معتقدند قرارگیری کودکان خجالتی در محیطهای جدید کودک را عصبی کرده و در صورت تداوم قرارگیری در محیطهای ناآشنا و بدون مربی یا والدین خود، در بزرگسالی نسبت به سایر همسالانشان پرخاشگری و عصبانیت بیشتری از خود بروز میدهند.
به گفته محققان تنها در صورتی به شخصیت این کودکان آسیبی وارد نخواهد آمد که آنها در کنار والدین یا پرستاران در محیطی صمیمی قرار بگیرند، و یا زمانی که در محیطهای غریبه رفتوآمد دارند عوامل امنیتزا برایشان فراهم باشد.
محققان روانشناسی کودکان معتقدند 15 تا 20 درصد از کودکان خجالتی از ممانعت رفتاری رنج میبرند که این رفتار سبب میشود کودک در هنگام بازی از سوی سایر کودکان پسزده شود و آنها نیز نسبت به سایر محیطهای جدید از خود واکنش منفی نشان دهند.
در این میان نقش والدین و یا پرستار کودک میتواند در بروز این رفتار از سوی کودکان تاثیر انکار ناپذیری داشته باشد بر همین مبنا کودکانی که والدینشان محیط امنی را برای زندگی آنها فراهم میکنند کمتر در معرض آسیبهای رفتاری قرار دارند.
در این تحقیق حدود 65 درصد کودکان هنگام حضور در محیطهای غریبه در صورتی که والدینشان آنهارا در آغوش میگرفتند حس آرامش دوباره به آنها بازمیگشت.
نتایج این تحقیق حاکی از نقش قوی والدین در ارتباطگیری با کودکان در دوران کودکی است. محققان پیشنهاد میدهند که در صورت مشاهده رفتاری نادرست از سوی والدین، روانشناسان به آنها برای اتخاذ رفتاری درست با کودکانشان آموزشهای لازم را ارائه دهند.
نتایج این تحقیق در the journal child development منتشر شد.