سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز



کدخدایی:
مشاور عالی دبیر شورای نگهبان گفت: عدم تایید صلاحیت آقای هاشمی در انتخابات 92 به دلیل کهولت سن نبوده است و در مجموع افرادی رأی نیاوردند از جمله آقای مشایی که تعداد آرای وی خیلی کمتر از آقای هاشمی بود.
کد خبر: ۴۶۰۳۴۳
تاریخ انتشار:۰۲ دی ۱۳۹۳ - ۰۱:۱۱-23 December 2014
مشاور عالی دبیر شورای نگهبان گفت: عدم تایید صلاحیت آقای هاشمی در انتخابات 92 به دلیل کهولت سن نبوده است و در مجموع افرادی رأی نیاوردند از جمله آقای مشایی که تعداد آرای وی خیلی کمتر از آقای هاشمی بود.

عباسعلی کدخدایی مشاور عالی دبیر شورای نگهبان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس که مشروح آن متعاقباً منتشر شد، درباره جرائم حقوقی سران فتنه که در حال حاضر در حصر به سر می‌برند اظهار داشت: تعیین مصادیق مجرمانه بر عهده قضات محترم دادگستری است که حالا هر وقت انشاء‌الله دادگاه صالحه‌ای برای رسیدگی به جرائم آنها تشکیل شد و امیدواریم چنین کاری هم انجام بگیرد، عناوین در آن زمان روشن می‌شود اما آنچه اکنون از قانون مجازات برداشت داریم یک عنوان مجرمانه‌ای که بسیار هم سنگین است، اقدام علیه امنیت کشور است.

*امیدواریم دادگاه رسیدگی به جرائم موسوی و کروبی تشکل شود

کدخدایی تصریح کرد:‌ مرجع قانونی از معترضان به نتیجه انتخابات دعوت کرد که دلایل خود را مطرح کنند اما آنها در میادین شهر فحاشی کردند و یکی از آنها می‌گفت من هیچ‌کس را قبول ندارم؛ آنها مردم را دور خود جمع کردند و یک عده ناآگاه هم به اموال شخصی و اموال بیت‌المال خسارت وارد کردند، لذا در سال 88 اقدام علیه امنیت ملی بیشترین و خسارت به اشخاص حقیقی و حقوقی و اموال عمومی کمترین مصادیق مجرمانه است که در قانون آمده است.

سخنگوی سابق شورای نگهبان تاکید کرد: مجازات اقدام علیه امنیت ملی تا اعدام هم هست و در قانون مجازات نیز تعیین شده است. مجازات آن بر حسب مورد طبق قانون، حبس‌های مختلف است و تا اعدام هم می‌رسد.

*علت رد صلاحیت هاشمی‌رفسنجانی فقط «کهولت سن» نبود

مشاور عالی دبیر شورای نگهبان در خصوص رد صلاحیت مربوط به انتخابات ریاست جمهوری 92 و رد صلاحیت هاشمی و مشایی خاطرنشان کرد: این افراد ناشناس نبودند بلکه برای اعضای شورای نگهبان و مردم شناخته شده بودند و درباره آنها بحث‌هایی شد. نهایتاً رأی‌گیری کردیم و این 2 نفر از مجموع آرا، رأی لازم را نداشتند کما اینکه خیلی‌های دیگر هم نداشتند اما اینکه به دلیل خاص یا الزاماً سن و کهولت بوده است، اینطور نیست.

کدخدایی افزود: یکی ممکن بود کهولت سن را در نظر بگیرد و رأی منفی دهد یا کسی جریاناتی که آن موقع نسبت به افراد اتفاق افتاده بود را در نظر بگیرد از این رو ما باید هفت رأی مثبت در شورای نگهبان داشته باشیم در حالی که هفت رأی مثبت نسبت به این افراد وجود نداشت.

*آرای مثبت مشایی در شورای نگهبان خیلی کمتر از هاشمی‌ بود

وی یادآور شد: در مجموع عدم رأی آقای هاشمی به دلیل کهولت سن نبوده است. اما یک دلیل خاص نیز نبود و در مجموع افرادی رأی نیاوردند از جمله آقای مشایی که به همین صورت بود و تعداد آرای ایشان خیلی کمتر از آقای هاشمی بود.

*رای آقای روحانی در شورای نگهبان در مجموع مثبت بود

کدخدایی درباره مباحثی که در خصوص عدم تأئید صلاحیت روحانی مطرح بوده است نیز گفت: ما به عنوان عدم تأئید نداشتیم اما بحث‌هایی بود که پیرامون افراد مطرح می‌شد و پیرامون آقای روحانی هم در یکی دو نوبت مطرح شد اما نهایتاً رأی مثبت را داشت که اعلام شد.

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد ;
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدرگفت: بنابر اعلام سازمان ملل متحد، 85 درصد کشفیات جهانی تریاک و 35 درصد کشفیات جهانی هروئین در ایران صورت می گیرد.
کد خبر: ۴۶۰۲۸۸
تاریخ انتشار:۰۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۵-22 December 2014
 قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدرگفت: بنابر اعلام سازمان ملل متحد، 85 درصد کشفیات جهانی تریاک و 35 درصد کشفیات جهانی هروئین در ایران صورت می گیرد.

به گزارش ایرنا، «علیرضا جزینی» عصر دوشنبه در نشستی خبری در تالار شهید زین الدین فرمانداری قم اظهار داشت: در مورد مواد مخدر سنتی وکشت خشخاش در افغانستان یک تهدید است که اکنون 240 هزار هکتار از زمین های این کشور زیر کشت خشخاش است .

وی افزود: هفت هزار تن مواد مخدر در این کشور تولید می شود که نسبت به سال های گذشته افزایش چشم گیری داشته است.

جزینی ابراز داشت: تولید، قاچاق و ترانزیت مواد مخدر در سراسر جهان 85 میلیارد دلار ارزش مادی دارد که سهم کشاورزان افغان یک درصد و قاچاقچیان افغان از این میزان تجارت دو درصد است.

وی ادامه داد: در هشت ماهه گذشته 495 تن مواد مخدر با منشا تریاک در کشور بدست آمده و کشفیات به ترتیب تریاک، حشیش، هروئین، شیشه و مرفین را شامل می شود.

جزینی یکی از آسیب های اساسی در کشور را روی آوردن معتادان به مصرف مواد مخدر صنعتی ذکر کرد و گفت: 26 درصد معتادان کشور شامل معتادان به مواد مخدر صنعتی می باشد .

وی ادامه داد: به منظور پیشگیری از اعتیاد جوانان به مواد مخدر بویژه مواد مخدر صنعتی پخش برنامه هایی را به صورت ثابت در تلویزیون و رادیوهای سراسری و استانی در دستور کار قرار داده ایم.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به موضوع تجهیزات و واگذاری امکانات به نیروی انتظامی به منظور مبارزه با مواد مخدر گفت: در این زمینه تفاهم نامه ای با نیروی انتظامی به امضاء رسانده ایم و اعتبارات دراین زمینه متمرکز بوده و به صورت جداگانه به استانها تعلق نمی گیرد.

وی با اشاره به آمار زنان مصرف کننده مواد مخدر در کشور گفت: از یک میلیون و 325 هزار نفر معتاد در کشور نزدیک به 10 درصد را زنان تشکیل می دهند که پیش از این آمار بالغ بر پنج درصد بوده است.

وی تاکید کرد:ساماندهی زنان معتاد که بعضا برخی از آنان دست به تن فروش نیز می زنند با توجه به انتقال برخی بیمارهای خاص از این طریق مورد توجه ما است و کارگروهی اخیرا تشکیل شده است که نسبت به ساماندهی سریع این معضل اقدام کند.

جزینی گفت:بسیج در مبارزه با مواد مخدر با ما در حال تعامل است و برنامه ای با این نهاد در دو استان به صورت نمونه در نظر داریم و با همکاری بسیج در جهت مبارزه با مواد مخدر در درمان، پیشگیری و مقابله اقدام خواهیم کرد که این برنامه در حال تنظیم است.

وی تاکید کرد: یکی از مسائل بسیار مهم در استان قم ساماندهی معتادین متجاهر است و این درصورتی است که معتادینی که خود معرف باشند بیمار محسوب شده و چنانچه گواهی کارت درمان نداشته باشند و در خیابان بی خانمان باشند معتاد متجاهر محسوب شده و مجرم هستند.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: معتادین متجاهر با دستور قاضی دستگیر شده و به مراکز درمان ارجاع می شوند و متاسفانه نبود یک کمپ درمانی مناسب در قم برای ساماندهی این معتادان ملموس بود.

وی افزود: بحث ساماندهی زنان معتاد نیز در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قم به تصویب رسیده است و در حال حاضر دو مرکز نگهداری معتادان زن و مرد به صورت جداگانه در استان قم تا 10 دی ماه به طور رسمی افتتاح خواهد شد.

وی ادامه داد: این مراکز حدود 300 الی 350 نفر معتاد را می تواند پذیرا باشد و اعتباراتی از سوی ستاد به استان قم واگذار شده است تا کسری های موجود در این مراکز تامین شود .

وی ادامه داد : در عین حال در ارتباط با مراکز دولتی و کاهش آسیب در استان قم با کمبود مواجه هستیم و باید پنج مرکز دولتی و دو مرکز کاهش آسیب در قم راه اندازی شود.

جزینی افزود: یکی از موضوعات اساسی ما کنترل مرگ و میر معتادان است که در استان قم شاهد افزایش آن هستیم و باید کمیته درمان استان قم در ارتباط با این موضوع برنامه ریزی خاصی داشته باشد تا با توجه به اقداماتی که از سوی دانشگاه علوم پزشکی و سایر مراجع زیربط انجام می شود کنترل مرگ و میر را در بین معتادان استان قم داشته باشیم.

وی بر استفاده از ظرفیت خیرین در قم تاکید کرد و افزود: در این زمینه اقدامات خوبی در استان صورت گرفته اما کافی نیست و در این زمینه باید فرهنگ سازی بیشتری برای جلب کمک های خیرین در ارتباط با کنترل آسیب های اجتماعی صورت گیرد.وی در پایان گفت: در حوزه مقابله با مواد مخدر در 9 ماهه اخیر سه هزار و 200 کیلوگرم مواد مخدر در استان قم کشف شده است که نسبت به مدت مشابه شاهد کاهش کشفیات بوده ایم و در این زمینه چهار هزار و 600 نفر نیز دستگیر شده اند که برخی از این تعداد آمار دستگیری معتادان متجاهر است. 

طی هفته‌های اخیر، روندهایی از بهبود روابط میان قطر از یک سو و دیگر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس از سوی دیگر شکل گرفت که از سوی خود این کشور به شدت بعد تبلیغاتی پیدا کرد. با این حال، شواهد موجود و همچنین اظهارات پشت پرده، حکایت از آن دارد که در عمل، کشورهای مذکور نتوانسته‌اند در هیچ یک از موضوعات مورد اختلاف به تفاهم برسند.
کد خبر: ۴۵۹۹۸۷
تاریخ انتشار:۳۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۰-21 December 2014
ناکامی سعودی‌ها در متحد کردن کشورهای عرب منطقه علیه ایرانطی هفته‌های اخیر، روندهایی از بهبود روابط میان قطر از یک سو و دیگر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس از سوی دیگر شکل گرفت که از سوی خود این کشور به شدت بعد تبلیغاتی پیدا کرد. با این حال، شواهد موجود و همچنین اظهارات پشت پرده، حکایت از آن دارد که در عمل، کشورهای مذکور نتوانسته‌اند در هیچ یک از موضوعات مورد اختلاف به تفاهم برسند.
به گزارش «تابناک»، روزنامه «نیویورک تایمز» در مطلبی به بررسی روند اخیر بهبود روابط میان قطر و دیگر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس (به ویژه عربستان سعودی و امارات) پرداخته و می‌نویسد، با وجود شکل‌گیری این روند، شکاف‌ها همچنان میان آن‌ها موجود و قابل مشاهده است. 
در این مطلب آمده است: پادشاهان کشورهای عرب منطقه خلیج فارس، این ماه دور یکدیگر جمع شده و با دست دادن و بوسیدن پیشانی یکدیگر، تلاش کردند چنین نشان دهند که بر اختلافات هجده ماهه خود غلبه کرده و برای مقابله با دشمنان مشترک خود ـ که آن را ایران و داعش می‌دانند ـ با هم متحد خواهند شد. 

اما شکاف میان قطر و دیگر کشورهای منطقه همچنان مشهود است، به ویژه در نقطه‌ای که برای نخستین بار این شکاف بروز کرد؛ یعنی سقوط دولت محمد مرسی در مصر.
یک مقام ارشد مصری که نخواسته نامش فاش شود درباره رویکردهای موجود به این مسأله می‌گوید: «هیچ چیز تغییر نکرده است. هیچ چیز. هیچ چیز». این در حالی است که اختلاف میان کشورهای عرب منطقه، آن‌ها را از اتخاذ رویکردی مشخص و هماهنگ در قبال سوریه باز داشت و همین موضوع خود از عوامل ظهور داعش بود.
از سوی دیگر، همین موضوع سبب شده در موضوعی که شورای همکاری خلیج فارس با عنوان توسعه نفوذ ایران از آن یاد کرده و درصدد مقابله با آن است، موفقیتی برای این کشور‌ها حاصل نشود. در لیبی نیز هر یک از کشورهای عربی از یکی از گروه‌های مسلح حمایت می‌کند که همین موضوع خود به تشدید جنگ داخلی در این کشور منجر شده است.
 اما در محور منازعه، موضوع ترویج اسلام اخوانی از سوی قطر در دیگر کشورهای منطقه، به ویژه عربستان سعودی و قطر قرار دارد. قطر که با هدف توسعه نفوذ منطقه‌ای، خود را در اتحاد با اخوان المسلمین نگه داشته، از نظر مالی از دولت محمد مرسی در مصر حمایت می‌کرد. در پی سقوط این دولت به دست نظامیان، قطر وقایع رخ داده را «کودتا» خواند و به مخالفان دولت جدید پناه داد. شبکه خبری «الجزیره» قطر نیز به کار انتقاد از دولت جدید مصر مشغول بوده است. 
عربستان سعودی و امارات که هر دو، اخوان المسلمین را تهدیدی برای ثبات خود می‌بینند، از دولت جدید مصر حمایت ‌و هر دو بر قطر فشار وارد کرده‌اند تا اخوانی‌ها را از کشورش اخراج کرده و فعالیت شبکه الجزیره را نیز محدود کند.
طی هفته‌های منتهی به نشست اخیر کشورهای مذکور، منابع خبری مختلف در منطقه گزارش دادند که قطر در عمل تسلیم شده و هر دو درخواست فوق را پذیرفته است. در همین راستا، در بیانیه نهایی این نشست، از مصر و همچنین «نقشه راه» عبدالفتاح السیسی برای تحول سیاسی در این کشور اعلام «حمایت کامل» شده بود. 
اما اکنون مقامات دولتی کشورهای مختلف عربی می‌گویند، قطر تغییر چندانی در مواضع خود نداده است. در عوض، عربستان و امارات مبارزه خود علیه اخوان المسلمین و قطر را متوقف کرده‌اند، زیرا معتقدند در حال حاضر تهدیدات مهمتری وجود دارد که باید برای آن‌ها چاره‌اندیشی کرد. 
یک مقام ارشد قطری نیز که نخواسته نامش فاش شود می‌گوید، بیانیه مشترک قرائت شده در پایان نشست اخیر، صرفاً یک «مطلب مطبوعاتی» بوده که اهمیت چندانی ندارد. وی با بیان اینکه قطر همیشه از مردم مصر حمایت می‌کند، گفته، شبکه الجزیره نیز از نظر تیم رسانه‌ای مستقل است و دیگر کشور‌ها نباید فقط به خاطر اینکه یک شبکه خبری واقعیات را بازتاب می‌دهد، مسأله را سیاسی کنند. 
از سوی دیگر، هرچند قطر از برخی اعضای اخوان خواسته به دلیل انجام فعالیت‌های سیاسی، دوحه را ترک کنند، ‌۱۰ نفر یا کمتر از آن‌ها این کار را انجام داده‌اند. مقام قطری می‌گوید: «ما از آن‌ها نخواسته‌ایم ‌تحت هر شرایطی دوحه را ترک کنند و ما به هیچ وجه آن‌ها را آزار نداده‌ایم». 
افزون بر این، شبکه الجزیره نیز همچنان به فعالیت‌های سابق خود در مصر ادامه می‌دهد. به عنوان مثال، این شبکه اخیراً اظهارات یک تحلیلگر را پخش کرد که می‌گفت، حسنی مبارک و عبدالفتاح السیسی هر دو باید به دلیل کشتن تظاهرکنندگان مخالف خود، به اعدام محکوم شوند. 
به هر حال، از مجموعه این تحولات می‌توان چنین برداشت کرد که هرچند طی ماه‌های اخیر، عربستان سعودی سعی داشته ضمن متحد کردن دوباره کشورهای عرب منطقه حول محور خود، زمینه تحقق هر چه بیشتر و بهتر برنامه‌هایش را فراهم کند، ‌آنچه در عمل رخ داده، تنها مجموعه‌ای از اقدامات تشریفاتی بوده و شکاف‌های ایجاد شده میان قطر و عربستان و امارات همچنان به قوت خویش باقی است.

یک منبع محلی موصل خبر داد املاک اقلیت‌های آواره در استان نینوا در شمال عراق که تحت اشغال داعش است به قیمت‌های جذابی خریداری و به تاجران صهیونیست فروخته می‌شود تا زمینه اسکان 2 هزار یهودی در شمال عراق فراهم شود.
کد خبر: ۴۶۰۳۴۴
تاریخ انتشار:۰۲ دی ۱۳۹۳ - ۰۱:۱۵-23 December 2014
یک منبع محلی موصل خبر داد املاک اقلیت‌های آواره در استان نینوا در شمال عراق که تحت اشغال داعش است به قیمت‌های جذابی خریداری و به تاجران صهیونیست فروخته می‌شود تا زمینه اسکان 2 هزار یهودی در شمال عراق فراهم شود.

یک منبع محلی در شهر موصل مرکز استان نینوا در شمال عراق در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد تاکید کرد: شماری از صاحبان دفاتر املاک و مستغلات در مناطقی از شهر موصل و دیگر شهرهای استان نینوا اقدام به خرید املاک آوارگان این شهرها و بخصوص مسیحیان، ایزدی‌ها و دیگر اقلیت‌ها با قیمت‌های جذاب و به نفع تاجرانی می‌کنند که اسرائیلی هستند.

این منبع افزود: حدود 2 هزار یهودی کرد در برهه اخیر به اقلیم کردستان عراق بازگشته‌اند تا در مناطقی خارج از این اقلیم در شمال عراق که آن را یهودی می‌شمرند سکونت گزینند.

این منبع که خواست نامش فاش نشود تاکید کرد: خانه‌ها و دیگر املاک آوارگان مسیحی، ایزدی، شبکیه ای‌ها، ترکمان‌ها و یا دیگر اقلیت‌ها در موصل که در پی حمله داعش به دیگر استان‌ها پناه برده‌اند به 2 برابر بهای اصلی خریداری می‌شوند و این در حالی است که به خاطر شرایط امنیتی و سیطره داعش قیمت املاک  در نینوا به پایین ترین سطح خود رسیده است.

این منبع گفت: عمده فروش املاک و مستغلات مربوط به مناطقی است که یهود آن را میراث تاریخی خود برمی‌شمرد و در محدود بین قره قوش، تل اسقف، عقره و الحمدانیه است و این علاوه بر املاکی است که در داخل شهر موصل یا در حوزه استحفاظی اربیل در کردستان و الانبار تا جنوب نینوا به فروش می‌رسد.

گزارش های آمریکایی و منطقه ای طی چند سال اخیر هم از طرح اسرائیل برای افزایش حضورش در عراق و سیطره بر بخش‌هایی از عراق برای تحقق رویای «اسرائیل بزرگ» با حمایت آمریکا خبر داده اند.

مبنای این طرح اسکان یهودیان کرد در شهر موصل و استان نینوا در شمال عراق تحت پوشش سفرهای زیارتی و دینی از قبور قدیمی یهودیان بوده است.

یهودیان کرد از زمان حمله آمریکا به عراق در سال 2003، به خرید زمین‌هایی که آنها تحت تملک تاریخی قوم یهود می‌دانند، اقدام کردند.

اسرائیلی‌ها همچنین به مقبره‌های انبیاء از جمله «ناحوم»، «یونس» و «دانیال» یا آرامگاه‌های «عزرا»، «حزقیل» و سایر بزرگان یهود اهتمام ویژه‌ای دارند و رژیم صهیونیستی آنها را به چشم بخشی از اسرائیل همانند کرانه باختری و قدس می نگرد.

پس از حمله آمریکا به عراق هم تیم‌های مختلفی از موساد با کمک مزدوران خود و همکاری شبه‌نظامیان کرد، حملاتی را علیه کلدانی‌های عراقی در موصل، اربیل، الحمدانیة، تل أسقف، قره قوش، عقره و غیره انجام داده‌ و این حملات را به گردن القاعده انداختند تا آنها را با توسل به خشونت، به مهاجرت وادارند و منطقه را برای سیطره اسرائیل بر آن و پس گرفتن از ساکنان اصلیش که مسیحیان هستند، خالی کنند. زیرا آنها این زمین را یهودی و توراتی می‌دانند.

محمد ایرانی
کد خبر: ۴۵۸۹۲۷
تاریخ انتشار:۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۴-16 December 2014

منابع لبنانی خبر دادند رئیس جمهوری سوریه برای بررسی طرح مشترک روسیه و ایران برای حل بحران کشورش، به زودی و پس از تعطیلات سال نو میلادی به مسکو سفر می‌کند. بشار اسد در سفر به مسکو، طرحی را برای حل بحران کشورش بررسی خواهد کرد که به نوشته روزنامه السفیر، کار مشترک مسکو و تهران است.در صورتی که این سفر انجام شود، اولین سفر اسد به خارج از سوریه از زمان آغاز بحران در این کشور از سال ۲۰۱۱ است.


به گزارش «تابناک»؛ در این طرح رئیس جمهوری سوریه اعلام خواهد کرد که از برخی اختیارات خود چشم‌پوشی می‌کند و سپس موافقت خود را با برگزاری گفتگو در مسکو و سپس دمشق اعلام خواهد کرد. بر اساس این طرح، افراد معارضی که مقبول دمشق هستند و در گفتگوها شرکت خواهند کرد «معاذ الخطیب» رئیس پیشین ائتلاف مخالفان خارج‌نشین سوریه، «حسن عبدالعظیم» معارض داخلی، «قدری جمیل» معارض داخلی و دبیر حزب اراده مردمی که پیشتر معاون نخست‌وزیر بود و همچنین ۱۲ حزب کُرد و چند حزب و جریان دیگر که ارتباطی با داعش ندارند.

این منابع همچنین گفتند که گفتگوها شامل گفتگو با گروهک «جبهة النصره» نمی‌شود و طرح شامل تشکیل دولت جدید در آوریل آینده (فروردین) به ریاست معاذ الخطیب است که بیشتر وزرای آن از معارضان خواهند بود اما این امر منوط به اصلاح قانون اساسی و فراهم کردن مقدمات برای انتخابات پارلمان جدید است بدین شرط که وزارت دفاع برای بشار اسد محفوظ باشد و این همان نکته‌ای است که روس‌ها بر آن تأکید می‌کنند.

همچنین بر اساس این طرح سه نهاد نظامی شامل نیروی هوایی، امنیت نظامی و نهاد امنیت داخلی سوریه برای بشار اسد محفوظ است اما وزیر جدید کشور از معارضان خواهد بود. این منابع همچنین گفتند که طرح مذکور شامل بازگرداندن برخی افسران جدا شده از ارتش و پیوسته به گروهک موسوم به ارتش آزاد خواهد شد که در این میان نام «مناف طلاس» برای وزارت دفاع مطرح شده است.

در این حال «میخائیل بوگدانوف» معاون وزیر امور خارجه و نماینده ویژه رییس جمهوری روسیه در امورخاورمیانه با اسد در دمشق دیدار و گفتگو کرد. بوگدانوف دیروز از طریق بیروت وارد دمشق شد. گفته می شود از جمله اهداف سفر بوگدانوف به دمشق گفتگو با مقامات سوری در باره توافقاتی است که در جریان سفر ماه گذشته هیات ارشد سیاسی دیپلماتیک سوریه به ریاست ولید المعلم وزیر خارجه این کشور به مسکو صورت گرفت. بررسی راهکارهای برون رفت از بحران سوریه از طریق راه حل های سیاسی، دیگر دستورکار سفر نماینده ویژه پوتین به دمشق اعلام شده است.

در همین زمینه محمد ایرانی سفیر سابق ایران در لبنان و اردن و کارشناس مسائل سوریه در گفت و گو با تابناک آخرین وضعیت میدانی و همچنین طرح جدید ایرانی و روسی را مورد سوریه مورد بررسی قرار داده است.

چه عواملی باعث شد که در ماه های گذشته داعش از سوریه به عراق تغییر مکان دهد؟

وقتی صحبت از داعش می کنیم باید بین مقاطع مختلف حضور این گروه در منطقه تفاوت قائل شویم. می توان برای حضور داعش در منطقه سه مقطع نام برد.

1- بعد از حضور امریکایی ها در عراق و سقوط نظام صدام حسین ، مجموعه ای از جنگجویان مربوط به القاعده از افغانستان وارد عراق شدند و یک تشکیلاتی را به وجود آوردند که آقای زرقاوی در راس این گروه بود. تا زمانی که در سال 2006 زرقاوی کشته شد، جانشینان وی یک تفکری را را در عراق پیش بردند که در تعارض با دیدگاه القاعده بود و عملاً جریان جدیدی تحت عنوان پایه های اولیه داعش توسط جانشینان زرقاوی که آخرین آنها ابوبکر بغدادی بود، ایجاد شد. بنابراین تا سال 2011 پایه های اولیه داعش شکل می گیرد.

2- مقطع دوم زمانی است که تحولات سوریه شکل می گیرد. از سال 2011 به این طرف با به هم ریختن ثبات در سوریه و امکانات جریان تروریستی در این کشور داعش هم وضعیت خودش را طوری تنظیم کرد که از عراق به تدریج و ارام وارد حوزه سوریه و در اطراف حلب و اطراف دیر الزور اقامت پیدا کرد. در این مقطع داعش عملاً با جبهه النصره که نماینده القاعده و ایمن ظواهری بود درگیر می شود. ایمن ظواهری از ابوبکر البغدادی می خواهد که به عراق برگردد و در سوریه دخالت نکند. این قضایا باعث شد که جبهه النصره قدرت را در دست بگیرد و عملا جریان داعش در سوریه ضعیف می شود و به طرف مرزهای عراق عقب نشینی می کند . در این زمان داعش احساس می کند که فضای عراق برای تحرکات آنها در عراق بیشتر است. در واقع پاسخگویی به خواسته های داعش در سوریه امکان پذیر نبود. در این دو مقطع داعش ضعیف ظاهر می شود.

3- در مقطع سوم داعش وارد فلوجه، الرمادی و.. شد و در یک حرکت خزنده در عراق اقدام به عضوگیری می کند و افراد خود را در مکان های مختلف مستقر و همکاری جدی را با باقی مانده حزب بعث در عراق آغاز می کند. همچنین داعش از تحرکات بعضی از کشورهای منطقه از جمله ترکیه و عربستان استفاده و شرایط جدیدی را تعریف می کند که باعث سقوط موصول در بیست خرداد امسال می شود.

داعش بعد از متصرفات سرزمینی که در مقطع سوم به دست اوردند به مرز سوریه سرازیر می شوند و به تصرف شمال سوریه دست می زنند که تا الان هم این سیاست ادامه دارد. در مقاطع اولیه داعش در شرایط ضعیفی بود و از طرف دیگر قدرت یابی دوباره ارتش اسد باعث شد که داعش بتوانند از سوریه به سمت عراق حرکت کند.

ایا امروز تقویت داعش در عراق باعث تقویت در داعش در سوریه شده است ؟

عملا داعش بعد از اینکه پیروزی هایی در موصل و برخی از شهرک های عراق به دست اورد، از دو جهت فضای روانی جدیدی در منطقه حاکم کرد.

به دلیل فضای روانی خوف و هراس و با اعمال وحشیانه ای که داعش در راس کارهای خودش قرار داد مقاومت ها در برابر داعش کم شد. از طرف دیگر پیوستن گروه های تروریستی پراکنده در مکان های مختلف عشایری و برخی از شهرک های داخل سوریه و عراق کمک کرد که یک فضای جدیدی شکل بگیرد. برخی از جوانان عرب نیز که از انقلاب های اخیر مردمی سرخورده شده بودند و نتوانسته بودند در محورهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی چیزی را به دست بیاورند ؛ احساس کردند که در شرایط جدید می توانند نقشی را ایفا کنند. بنابراین به این گروه پیوستند. البته فضای تبلیغاتی که در آن اوایل ایجاد شد؛ کمک بسیار زیادی کرد که این ها با تجهیزات و با اموالی که از داخل عراق به دست اوردند و سلاح هایی که از کشورهای عرب گرفته بودند بتوانند خودشان را به سرعت به حلب و دیرالزور برسانند.

حتی جبه النصره که در قبل بر داعش پیروز شده بود در این مقطع یا فرار کردند یا با داعش بیعت کردند. داعش حتی توانست نفوذ خود را در بخش مرکزی سوریه گسترش دهد. در واقع داعش علاوه بر تجهیزات و تعریف جدیدی که از امکانات خودش کرده بود؛ توانستند سرزمین های زیادی را در اختیار بگیرد.

وضعیت ارایش میدانی نیروهای داخلی و معارضان و گروه های تروریستی در سوریه را چگونه ارزیابی می کنید؟

شرایط نسبت به گذشته تغییر محسوسی در صحنه میدانی داشته است. ارتش سوریه با تمهیداتی که در دو و سه سال تجربه بهخ دست آورده است به تدریج توانست فضای احتمال شکست را به احتمال بقا تبدیل کند. در واقع احتمال سقوط که خیلی ها پیش بینی می کردند از بین رفت و به جای آن ماندن دولت بشار اسد جانشین آن تفکر اولیه شد. خیلی از دولت های اطراف سوریه که روی رفتن بشار اسد شرط بندی کرده بودند، مواضع خودشان را تعدیل کردند. شرایط فعلی صحنه میدانی سوریه به طور محسوسی البته نه تعیین کننده، به سود دولت تغییر پیدا کرده است. چرا که سوری ها توانستند با تشکیل ارتش مردمی در بخش های مختلف سوریه در شهرک ها مختلف از مردم همان محل عضوگیری و آموزش دادند و از مشورت از دوستان خودشان هم استفاده کردند و پیروزی های خوبی را در مقاطع مختلف به دست آوردند. به طوری که الان هرگونه امکان رسیدن سلاح و نیرو از داخل لبنان به طرف دمشق تقریباً غیرممکن شده است و این منطقه بسته شده است. در حال حاضر فروریختن پایتخت که مد نظر مخالفان بود تقریبا غیرممکن به نظر می رسد. یعنی شرایط کاملا به نفع دولت تغییر کرده است ولی این به این معنا نیست که کلیه مناطق یا کانون های بحران در سوریه الان شرایط مساعدی داشته باشد یا به نفع دولت تغییر کرده باشد. به نظر می رسد به گونه ای در برخی از نقاط بن بست همچنان حاکم است و امکانی که دولت بتواند بر مخالفان مسلط شود و مخالفان قدرت اینکه مناطق از جمله حلب و مناطقی در درعا و بخش های در حوزه مرکزی مثل و کنار مرز سوریه شهر ادله را کاملا در اختیار بگیرند ندارند. این ها همچنان کانون های بحرانی است که وجود دارد. اما اگر بخواهیم با سال گذشته مقایسه کنیم، دولت پیشروی های محسوسی در صحنه میدانی پیدا کرده است علاوه بر اینکه در صحنه سیاسی چه در منطقه و چه در صحنه بین الملل وضعیت دولت سوریه به مراتب نسبت به گذشته بهتر شده و حتی برخی دولت های عربی که روابط خودشان را با سوریه قطع کرده بودند امروز مجددا سفرای خودشان را می خواهند به سوریه اعزام کنند یا بحث هایی در مورد اینکه احتمالا سوریه به اتحادیه عرب برگردد؛ حکایت از این دارد که سایه ای از ناامیدی و یاس در دیدگاه دولت های مثل عربستان و قطر که کمر به سرنگونی دولت بشار بسته بودند مشاهده می شود.

چند وقتی است که از طرح روسی- ایرانی برای حل بحران سوریه صحبت می شود و همچنین یک سری از جزئیات آز آن فاش شده است. نظر شما در مورد این طرح چیست؟

البته در رابطه با جزئیات زیاد نمی توان صحبت کرد. اما در مورد احتمالات می شود بحث کرد. دیدگاه روسیه و ایران از ابتدا مبتنی بر این بوده است که باید بحران سوریه سیاسی حل شود و از طرف دیگر گفت و گو ها باید سوری- سوری و بدون دخالت خارجی شکل بگیرد. روس ها توانسته اند با تعداد زیادی از مخالفان اقای بشار اسد مذاکره کنند و آنها را به مسکو دعوت نمایند. روس ها از جمله معاون وزیرخارجه روسیه اقای بوگانادف فعالیت های خیلی زیادی را طی هفته های اخیر داشته است. البته با طولانی شدن بحران سوریه و ناامیدی در صفوف مخالفان ، موجب شد که بخش هایی از آنها مایوس شدند و الان دنبال یک راه حل مسالمت آمیز سیاسی هستند و به این نتیجه رسیده اند که با در اختیار گرفتن سلاح و جنگ مسلحانه با دولت سوریه کار به جایی نخواهند رسید. بنابراین افرادی مثل اقای معاذ الخطیب و برخی از روشنفکرانی که در جبهه مخالفان وجود داشتند این ها اعلام امادگی کردند با دولت سوریه سوریه مذاکره کنند. اما بحث خواسته های طرف مقابل و دولت هنوز با هم فاصله دارد.

پیش بینی شما از اینده تحولات سوریه چیست؟

تحقق هر گونه توافقی در سوریه می بایست پشتوانه بین المللی هم داشته باشد. در واقع علاوه بر کسانی که امروز بحث نزدیک شدن دولت سوریه را بحث می کنند باید حتما نگاه منطقه ی و بین المللی از جمله توافقاتی که بین روسیه و امریکا که در این زمینه شکل می گیرد را نیز مورد توجه قرار بدهند. بحران سوریه چون فراتر از مسئله داخلی سوریه است همه کشورهای منطقه و بین المللی در آن حضور دارند. بنابراین پیدا کردن یک راه حل جدی و طولانی مدت برای از بین رفتن بحران در سوریه نیاز به یک توافق جمعی در سه سطح داخلی-منطقه ای و بین المللی دارد.

پیچیدگی مسائل منطقه و درآمیختگی این حوزه های به همه ریخته ای که امروز شاهد آن هستیم چه در عراق و چه در سوریه و در بقیه حوزه های منطقه این ها به شکلی به همدیگر مرتبط هستند. داعش می تواند محور توافق هم نیروهای دولت های منطقه ای و فرامنطقه ای قرار بگیرد. برای اینکه فعلا به نظر می رسد که تهدید اولیه برای همه دولت های منطقه و فرا منطقه ای همین موضوع باشد.

مهمترین تحول این است که سوریه و عراق از بحران خارج شوند و یک نوع توافق جمعی میان قدرت های منطقه ای و بین المللی ایجاد شود. البته زمینه های این توافق کم دیده می شود؛ اما همچنان به سمت پررنگ ترشدن حرکت می کند.




گروهک تروریستی داعش از بازداشت برخی غلاة (غلو کنندگان) در میان عناصر خود که برای کودتا برنامه‌ریزی می‌کردند، خبر داد.

کد خبر: ۴۶۰۲۹۷
تاریخ انتشار:۰۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۱-22 December 2014
گروهک تروریستی داعش از بازداشت برخی غلاة (غلو کنندگان) در میان عناصر خود که برای کودتا برنامه‌ریزی می‌کردند، خبر داد.

به گزارش شبکه العالم، گروهک تروریستی داعش با انتشار یک فایل تصویری اعلام کرد که یک گروهک متشکل از چهار نفر از عناصر خود را که به زبان ترکی سخن می گویند و برای کودتا علیه داعش و ایجاد ناامنی در مناطق تحت سیطره این گروهک برنامه ریزی می کردند، بازداشت کرده است.

بر طبق آنچه در این فایل تصویری منتشر شده، به نظر رسد که این افراد دارای افکار دینی بسیار افراطی تر از گروهک تندروی داعش هستند.
به نوشته "رأی الیوم" یکی از عناصر داعش در این نوار تصویری که روز دوشنبه در پایگاه های مربوط به اخبار جهادی ها منتشر شده گفت: اعضای این گروهک برنامه ریزی کرده بودند که علیه دستگاه "خلافت" دست به سلاح ببرند.
وی افزود: "آنها می خواستند با ایجاد ناامنی در داخل "دولت اسلامی" زمینه ضربه زدن به آن توسط صلیبی ها و ارتش آزاد و نظام سوریه فراهم شود. اما اقدامات امنیتی دولت اسلامی مانع آنها شد".
در این فیلم که با نام "دستگیری گروهکی از غُلاة که برای طغیان علیه دستگاه خلافت برنامه ریزی کرده بودند" منتشر شده است، صدای افرادی به گوش می رسد که با زبان ترکی با لهجه ای نزدیک به آذری صحبت می کنند و به نظر رسد ضبط صدا بدون اطلاع آنها صورت گرفته است. آنها اعلام می کنند که قصد دارند علیه دولت اسلامی که مناطق وسیعی از سوریه و عراق را به کنترل دراورده است، دست به سلاح ببرند.
این افراد در بخش دیگری از این فیلم که بعدا به عنوان اعترافات آنها در نظر گرفته شد، اعلام کردند که قصد داشتند با گروهک دولت اسلامی به عنوان یک گروه کافر وارد جنگ شوند زیرا داعش ملت سوریه و عراق را تکفیر نمی کند و ابوبکر بغدادی سرکرده داعش اموالی از ملتی کافر می گیرد از این رو خودش نیز کافر است.
در این فایل تصویری به سرنوشت اعضای این گروهک اشاره ای نمی شود بلکه با این آیه "انما جزاء الذین یحاربون الله ورسوله ویسعون فی الارض فسادا ان یقتلوا او یصلبوا او تقطع ایدیهم وارجلهم من خلاف او ینفوا من الارض ذلک لهم خزی فی الدنیا ولهم فی الاخرة عذاب عظیم " ختم می شود که از این آیه می توان برداشت کرد اعضای این گروهک کشته شدند.
در همین حال روزنامه فایننشال تایمز روز شنبه نوشت: گروهک داعش 100 نفر از عناصر بیگانه خود را که قصد فرار به سمت شهر رقه داشتند، اعدام کرد.
به نوشته این روزنامه، عناصری در رقه تاکید کردند که داعش یک پلیس نظامی برای نظارت بر عناصر بیگانه که به وظایف خود عمل نمی کنند، تشکیل داده است و تاکنون با یورش به چندین منزل، بسیاری از "جهادی" های سابق بازداشت شده اند.

طی هفته‌های اخیر، روندهایی از بهبود روابط میان قطر از یک سو و دیگر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس از سوی دیگر شکل گرفت که از سوی خود این کشور به شدت بعد تبلیغاتی پیدا کرد. با این حال، شواهد موجود و همچنین اظهارات پشت پرده، حکایت از آن دارد که در عمل، کشورهای مذکور نتوانسته‌اند در هیچ یک از موضوعات مورد اختلاف به تفاهم برسند.
کد خبر: ۴۵۹۹۸۷
تاریخ انتشار:۳۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۰-21 December 2014
ناکامی سعودی‌ها در متحد کردن کشورهای عرب منطقه علیه ایرانطی هفته‌های اخیر، روندهایی از بهبود روابط میان قطر از یک سو و دیگر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس از سوی دیگر شکل گرفت که از سوی خود این کشور به شدت بعد تبلیغاتی پیدا کرد. با این حال، شواهد موجود و همچنین اظهارات پشت پرده، حکایت از آن دارد که در عمل، کشورهای مذکور نتوانسته‌اند در هیچ یک از موضوعات مورد اختلاف به تفاهم برسند.

به گزارش «تابناک»، روزنامه «نیویورک تایمز» در مطلبی به بررسی روند اخیر بهبود روابط میان قطر و دیگر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس (به ویژه عربستان سعودی و امارات) پرداخته و می‌نویسد، با وجود شکل‌گیری این روند، شکاف‌ها همچنان میان آن‌ها موجود و قابل مشاهده است. 

در این مطلب آمده است: پادشاهان کشورهای عرب منطقه خلیج فارس، این ماه دور یکدیگر جمع شده و با دست دادن و بوسیدن پیشانی یکدیگر، تلاش کردند چنین نشان دهند که بر اختلافات هجده ماهه خود غلبه کرده و برای مقابله با دشمنان مشترک خود ـ که آن را ایران و داعش می‌دانند ـ با هم متحد خواهند شد. 

اما شکاف میان قطر و دیگر کشورهای منطقه همچنان مشهود است، به ویژه در نقطه‌ای که برای نخستین بار این شکاف بروز کرد؛ یعنی سقوط دولت محمد مرسی در مصر.

یک مقام ارشد مصری که نخواسته نامش فاش شود درباره رویکردهای موجود به این مسأله می‌گوید: «هیچ چیز تغییر نکرده است. هیچ چیز. هیچ چیز». این در حالی است که اختلاف میان کشورهای عرب منطقه، آن‌ها را از اتخاذ رویکردی مشخص و هماهنگ در قبال سوریه باز داشت و همین موضوع خود از عوامل ظهور داعش بود.

از سوی دیگر، همین موضوع سبب شده در موضوعی که شورای همکاری خلیج فارس با عنوان توسعه نفوذ ایران از آن یاد کرده و درصدد مقابله با آن است، موفقیتی برای این کشور‌ها حاصل نشود. در لیبی نیز هر یک از کشورهای عربی از یکی از گروه‌های مسلح حمایت می‌کند که همین موضوع خود به تشدید جنگ داخلی در این کشور منجر شده است.
 
اما در محور منازعه، موضوع ترویج اسلام اخوانی از سوی قطر در دیگر کشورهای منطقه، به ویژه عربستان سعودی و قطر قرار دارد. قطر که با هدف توسعه نفوذ منطقه‌ای، خود را در اتحاد با اخوان المسلمین نگه داشته، از نظر مالی از دولت محمد مرسی در مصر حمایت می‌کرد. در پی سقوط این دولت به دست نظامیان، قطر وقایع رخ داده را «کودتا» خواند و به مخالفان دولت جدید پناه داد. شبکه خبری «الجزیره» قطر نیز به کار انتقاد از دولت جدید مصر مشغول بوده است. 

عربستان سعودی و امارات که هر دو، اخوان المسلمین را تهدیدی برای ثبات خود می‌بینند، از دولت جدید مصر حمایت ‌و هر دو بر قطر فشار وارد کرده‌اند تا اخوانی‌ها را از کشورش اخراج کرده و فعالیت شبکه الجزیره را نیز محدود کند.

طی هفته‌های منتهی به نشست اخیر کشورهای مذکور، منابع خبری مختلف در منطقه گزارش دادند که قطر در عمل تسلیم شده و هر دو درخواست فوق را پذیرفته است. در همین راستا، در بیانیه نهایی این نشست، از مصر و همچنین «نقشه راه» عبدالفتاح السیسی برای تحول سیاسی در این کشور اعلام «حمایت کامل» شده بود. 

اما اکنون مقامات دولتی کشورهای مختلف عربی می‌گویند، قطر تغییر چندانی در مواضع خود نداده است. در عوض، عربستان و امارات مبارزه خود علیه اخوان المسلمین و قطر را متوقف کرده‌اند، زیرا معتقدند در حال حاضر تهدیدات مهمتری وجود دارد که باید برای آن‌ها چاره‌اندیشی کرد. 

یک مقام ارشد قطری نیز که نخواسته نامش فاش شود می‌گوید، بیانیه مشترک قرائت شده در پایان نشست اخیر، صرفاً یک «مطلب مطبوعاتی» بوده که اهمیت چندانی ندارد. وی با بیان اینکه قطر همیشه از مردم مصر حمایت می‌کند، گفته، شبکه الجزیره نیز از نظر تیم رسانه‌ای مستقل است و دیگر کشور‌ها نباید فقط به خاطر اینکه یک شبکه خبری واقعیات را بازتاب می‌دهد، مسأله را سیاسی کنند. 

از سوی دیگر، هرچند قطر از برخی اعضای اخوان خواسته به دلیل انجام فعالیت‌های سیاسی، دوحه را ترک کنند، ‌۱۰ نفر یا کمتر از آن‌ها این کار را انجام داده‌اند. مقام قطری می‌گوید: «ما از آن‌ها نخواسته‌ایم ‌تحت هر شرایطی دوحه را ترک کنند و ما به هیچ وجه آن‌ها را آزار نداده‌ایم». 

افزون بر این، شبکه الجزیره نیز همچنان به فعالیت‌های سابق خود در مصر ادامه می‌دهد. به عنوان مثال، این شبکه اخیراً اظهارات یک تحلیلگر را پخش کرد که می‌گفت، حسنی مبارک و عبدالفتاح السیسی هر دو باید به دلیل کشتن تظاهرکنندگان مخالف خود، به اعدام محکوم شوند. 

به هر حال، از مجموعه این تحولات می‌توان چنین برداشت کرد که هرچند طی ماه‌های اخیر، عربستان سعودی سعی داشته ضمن متحد کردن دوباره کشورهای عرب منطقه حول محور خود، زمینه تحقق هر چه بیشتر و بهتر برنامه‌هایش را فراهم کند، ‌آنچه در عمل رخ داده، تنها مجموعه‌ای از اقدامات تشریفاتی بوده و شکاف‌های ایجاد شده میان قطر و عربستان و امارات همچنان به قوت خویش باقی است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد