رویترز به نقل از تجار و بازرگانان سوری می نویسد بانک مرکزی سوریه از افت قیمت نفت و تاثیر آن بر اقتصاد ایران و توانایی این کشور در تداوم حمایت از مهم ترین متحد منطقه ای اش یعنی سوریه، نگران است.
خبرگزاری رویترز با انتشار گزارشی می نویسد سوری ها که تا حدود زیادی بقای خود را در شرایط کنونی به تداوم حمایت های ایران وابسته می دانند، از
افت قیمت نفت و تضعیف وضعیت اقتصادی ایران به عنوان مهم ترین متحد استراتژیک شان در منطقه نگران اند.

به گزارش
عصر ایران این خبرگزاری به نقل از یک "مقام اقتصادی " سوری در دمشق که نمی خواهد نامش فاش شود ، می نویسد:" اگر حمایت ایران نبود ما نمی توانستیم در برابر جنگ داخلی دوام بیاوریم. تداوم حمایت ایران از ما بسیار مهم و حیاتی است. در مقابل این حمایت ، ما طی این مدت به ایران بیش از گذشته وابسته شده ایم و درهای بیشتری را روی آنها گشوده ایم تا در سوریه سرمایه گذاری کنند."
بر اساس گزارش رویترز در ماه جولای سال گذشته میلادی (تیر 92) ایران یک خط اعتباری (وام) 3.6 میلیارد دلاری برای خرید محصولات نفتی سوریه از ایران و یک خط اعتباری (وام) 1 میلیارد دلاری برای خرید محصولات غیر نفتی اختصاص داد.
سوریه پیش از آغاز جنگ داخلی در این کشور، نفت استخراج می کرد ولی از زمان آغاز ناآرامی ها و جنگ داخلی تولید نفت این کشور به رقم صفر نزدیک شده است چرا که بخش اعظمی از میدان های نفتی این کشور تحت کنترل شورشیان مسلح قرار گرفته است.
رویترز به نقل از گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) می نویسد سفر اخیر نخست وزیر سوریه به تهران به منظور اطمینان یافتن از ادامه تامین نفت سوریه از سوی ایران بوده است.
قیمت نفت در بازارهای جهانی از ماه ژوئن سال جاری میلادی روندی نزولی یافته است و هم اینک به حدود 50 دلار در هر بشکه رسیده است.
رویترز می نویسد ارزش لیره سوریه که از آغاز بحران داخلی این کشور بیش از 70 درصد افت داشته است تنها در یک شب هفته گذشته 10 درصد دیگر افت پیدا کرده است.
ناظران اقتصادی در سوریه یکی از دلایل اصلی این افت ارزش را کاهش قیمت نفت و نگرانی در دمشق از ادامه حمایت های اقتصادی ایران از حکومت سوریه می دانند.
رویترز به نقل از تجار و بازرگانان سوری می نویسد بانک مرکزی سوریه از افت قیمت نفت و
تاثیر آن بر اقتصاد ایران و توانایی این کشور در تداوم حمایت از مهم ترین متحد منطقه ای اش یعنی سوریه، نگران است.
دو مقام اقتصادی سوری می گویند ایران سال گذشته به منظور حفظ و تقویت ارزش پول ملی سوریه،مبلغی بین 500 تا 750 میلیون دلار را به بانک مرکزی این کشور تزریق کرد.
ایران و روسیه مهم ترین متحدان و حامیان حکومت بشار اسد در برابر شورشیان مسلح به حساب می آیند که اقتصاد هر دو کشور در ماه های گذشته به واسطه کاهش شدید قیمت نفت تحت تاثیر قرار گرفته است.
کد خبر: ۴۵۹۷۱۸
تاریخ انتشار:۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۶-
20 December 2014 گزارشها حاکی از آن است که نیروهای پیشمرگه توانستهاند تروریستها را بیش از ۱۰۰ کیلومتر وادار به عقبنشینی کنند و بیش از ۷۵ داعشی در درگیریهای اخیر کشته شدند.
به گزارش فارس به نقل از المیادین، نیروهای پیشمرگه اعلام کردند که با شکسته شدن محاصره منطقه سنجار 30 روستا را از دست داعش آزاد کردند.
بنابراین گزارش، نیروهای پیشمرگه در طی 48 ساعت توانستند 102 کیلومتر در سنجار پیشروی کنند و نیروهای داعشی را به عقب برانند.
به لحاط جغرافیایی منطقه سنجار در شمال غرب موصل واقع است و از توابع استان نینوی محسوب می شود. اهمیت کوهستانهای سنجار در این است که اگر نیروهای پیشمرگه سیطره خود براین منطقه را تکمیل کنند می تواند مرکز ثقل پیشروی نیروها به سمت مناطق جنوب و جنوب شرقی نظیر تلعفر و موصل واقع گردد. ضمن انکه سیطره بر سنجار به این معنی است که می تواند قبضه امنیتی بر بخش وسیعی از مرزهای عراق و سوریه از ربیعه گرفته تا مرزهای الانبار شمالی را تثبیت کند.
بنابر گزارش المیادین، در ادامه درگیریها میان نیروهای پیشمرگه و تروریستهای داعشی در سنجار 75 تروریست کشته شدند.
همزمان ارتش عراق و نیروهای پیشمرگه از ابتدای هفته گذشته عملیاتی را برای مقابله با تروریستها آغاز کردهاند و همزمان با عملیات نیروهای پیشمرگه و پیشروی به سمت جنوب، نیروهای ارتش و مردمی نیز به سمت شمال حرکت کردهاند تا بتوانند موصل را از کنترل داعش خارج کنند.
از سوی دیگر پایگاه خبری العهد گزارش داد که 40 تروریست در حملات هوایی آمریکایی به مواضع داعش در شمال موصل 40 تروریست کشته شدند.
عملیات سنجار با توجه به بشارتی که اخیرا حیدر العبادی نخست وزیر عراق مبنی بر ازاد سازی کامل موصل در اینده نزدیک داد از اهمیت بالایی برخوردار است می تواند مقدمهای باشد بر باز پس گیری موصل دومین شهر بزرگ عراق توسط ارتش این کشور که از خرداد ماه گذشته در یک تبانی داخلی، منطقه ای و بین المللی به اشغال گروهک تروریستی داعش در آمد.