8اشتباه غذایی از نظر طب سنتی
دکتر مریم نواب زاده پزشک و محقق طب اسلامی در این زمینه میگوید: این روزها ما نه از موهبتهای سفرههای سنتی برخورداریم و نه از منافع غذاهای مدرن بهره میبریم.
به گزارش گروه اجتماعی مشرق، بعضی از عادتهای نادرست غذایی باعث بروز بیماریهای متعدد میشود. در این باره متخصصان طب سنتی توصیههای متعدد کرده اند.
دکتر مریم نواب زاده پزشک و محقق طب اسلامی در این زمینه میگوید: این روزها ما نه از موهبتهای سفرههای سنتی برخورداریم و نه از منافع غذاهای مدرن بهره میبریم.
وی به چند اشتباه رایج غذایی از دیدگاه طب سنتی اشاره کرده است.
مصرف ماست و دوغ همراه با غذاهای گوشتی
مصرف همزمان ماست و غذاهای گوشتی، یکی از ممنوعیتها در طب سنتی است.
طبق گفته حکما، مصرف همزمان ماست با غذاهای گوشتی علاوه بر اینکه تولید بلغم میکند، موجب فساد گوشت در معده و در برخی موارد بروز لک و پیس میشود.
خوردن زیاد عدسی
عدس غذایی سودازاست و مصرف زیاد آن موجب بروز و افزایش غلظت خون میشود، متأسفانهامروزه شاهد هستیم که به علت تبلیغات زیاد درباره خون ساز بودن عدس، مردم سایر حبوبات را کنار گذاشته اند و یا از عدس بیشتر استفاده میکنند.
تنوع خواری در یک وعده غذایی
چنین شیوه غذا خوردن، موجب به هم خوردن تنظیم گوارش میشود که بسیار مضر است. زمانی که چند ماده غذایی متنوع را در یک وعده میل میکنید، آنزیمهای هاضمه دچار اختلال میشود و هضم غذا ناقص خواهد شد، زیرا مواد غذایی متفاوت، زمان هضم متفاوتی با یکدیگر دارند. در نتیجه از ترکیب این مواد، اخلاط فاسد در بدن تولید میشود.
حذف سبزی از سفره و جایگزینی سالاد
طبع اغلب سبزیها گرم است و به هضم غذا بسیار کمک میکند.
سبزی سرشار از مواد معدنی و ویتامین است. همچنین به علت دارا بودن فیبر، مانع یبوست میشود؛ اما سالاد بر خلاف سبزی طبع سردی دارد و هضم غذا را (برخلاف تصور مردم) مختل میکند.
مصرف ناصحیح ادویه جات
یک باور نادرست این است که ادویه برای کبد مضر است. باید گفت تنها مورد احتیاط ادویه، برای افراد صفراوی است مصرف ادویه با غذا موجب فعال شدن کبد و کارکرد منظم دستگاه گوارش میشود.
مصرف مداوم و بلند مدت ادویه، بلغم و سودای اضافه بدن را کاهش میدهد و در تخفیف و درمان بیماریهای ناشی از بلغم و سودا بسیار موثر است؛ بیماری هایی مثل آرتروز، درد مفاصل، نفخ معده، کاهش حافظه، صرع، شب ادراری، عفونتهای زنانه، افسردگی و... .
مصرف پنیر به تنهایی در وعده صبحانه
مصرف پنیر به تنهایی بسیار مضر و بلغم زاست. خوردن پنیر به تنهایی در وعده صبحانه، فرد را دچار رخوت، سستی و بی حالی و کندی در یادگیری و کاهش تمرکز ذهن میکند.
غده پاراتیروئید، وظیفه تنظیم کلسیم و فسفر بدن و جذب آنها را بر عهده دارد. این غده کلسیم و فسفر را با یکدیگر و در کنار هم میشناسد، بنابراین زمانی که ماده غذایی حاوی کلسیم مصرف میکنیم، باید همراه آن فسفر نیز مصرف کنیم، در غیر این صورت، غده پاراتیروئید، فسفر را از مغز برمی دارد که موجب کند ذهنی میشود.
بهترین زمان مصرف پنیر، وعده شام و به همراه مصلحات آن (گردو، زیره، سیاه دانه و آویشن) است، زیرا بیشترین میزان ترشح توسط غده پاراتیروئید در هنگام شب صورت میگیرد.
مصرف زرشک پلو با مرغ و باقلا پلو با ماهی
این دو غذا، بسیار سرد است و به مرور زمان در صورت مصرف زیاد، باعث غلظت خون میشود و مقدار زیادی اخلاط مضر بلغم و سودا در بدن تولید میکند. ماهی، مرغ، برنج، زرشک، باقلا، روغن نباتی همگی سرد و بلغم زاست. حال اگر همراه این غذاها، سالاد، ماست یا ترشی هم مصرف شود، مشکل چند برابر خواهد شد. در صورت مصرف چنین غذاهایی، حتماً باید ادویه و مواد غذایی گرم مانند فلفل سیاه، زنجبیل، آویشن، سیاه دانه، عسل، کنجد و خرما مصرف کنید.
وعده غذایی ظهر
از نظر طب سنتی وعده غذایی ظهر، مضر است و بلغم و سودا را در بدن زیاد میکند و سبب غلظت خون میشود. ترک وعده ناهار موجب تقویت ایمنی بدن، تناسب اندام، حفظ تعادل مزاج و رفع بیماریها میشود. گرمترین زمان در طول روز، ظهر است که بهترین کار در آن ساعات، سرد کردن بدن است، نه خوردن غذا. در طب سنتی توصیه شده است که انرژی بدن در زمان ظهر با خواب قیلوله تأمین شود.