در گیر و دار معضل بیآبی، خیلیها در انتظار بارش باراناند اما شاید در گوشهای از شهر اهالی خانهای تابستان را بیشتر از زمستان و پاییز دوست داشته باشند و شاید کودکی باشد که دعا کند ای کاش باران نبارد...
معنی زندگی را زمانی درک میکنیم که مریض بدحالی در انتظار رسیدن آمبولانس به در خانه باشد یا اهالی خانهای با چشمانی نگران منتظرند ببینند آیا ماشینهای آتشنشانی میرسند که باقی مانده اسباب و اثاثیهشان که تنها داراییشان است و دارد در آتش میسوزد را حفظ کنند یا نه؟
افسوس که کوچههای باریک و قدیمی شهر، راه را برای آمبولانس باز نمیکند و زندگی خانوادهای دود میشود و به هوا میرود و سقف اتاق خانه آن کودک به خاطر بارش باران خراب میشود. میتوانید به این فکر کنید که هنگام وقوع حوادثی مثل زلزله، انفجار گاز، آتشسوزی و ... ممکن است چه بر سر اهالی این خانهها بیاید؟
داشتن خانهای مقاوم که قابل دسترسی هم باشد آرزوی همه است اما هستند مردمی که در خانههایی ناپایدار زندگی میکنند؛ به حدی که با یک باران هم سقفشان میریزد. بعضیها هم کوچههایشان به قدری باریک است که در مواقع اضطرار نمیتوان به خانههایشان دسترسی پیدا کرد.
بافت فرسوده؛ محدودهای دارای خانههایی با سه ویژگی ناپایداری(غیرمقاوم)، ریزدانگی(کوچک و با مساحتی محدود) و نفوذناپذیری(غیرقابل دسترسی) است.
سالهاست که یکی از دغدغههای اصلی مدیریت شهری در کشور، بهسازی و نوسازی بافت فرسوده بوده؛ شهر اهواز نیز به عنوان یکی از کلانشهرهای ایران، در مجموع دارای 1100 هکتار بافت فرسوده است. ضروری است که به اوضاع و احوال این مناطق و اهالیشان و راهکار عملیاتی در جهت خروج این مناطق از وضعیت بحران بیشتر توجه شود.
فضل احمدینیا، مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری اهواز در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه خوزستان – در این باره، گفت: از شهریورماه سال قبل یعنی از 15 ماه پیش، تسهیلات بافت فرسوده کاملا قطع شده است. پروندههایی در نوبت دریافت تسهیلات قرار دارند که مقدمات کارشان انجام شده ولی از آن جا که پرداخت تسهیلات متوقف شده، مردم بلاتکلیف ماندهاند.