به گزارش مشرق، دهها هزار شهروند فلسطینی در راهپیماییهای بیست و هفتمین سالروز تاسیس جنبش حماس در نوار غزه شرکت کردند و در این مراسم برای اولین بار پهپاد شناسایی «ابابیل» حماس به معرض نمایش گذاشته شد که این اقدام اسرائیل را غافلگیر کرد.
مشارکت گسترده مردم فلسطین در راهپیمایی تاسیس «حماس» در شمال، مرکز و جنوب نوار غزه، پایگاه گسترده مردمی این جنبش را به رغم همه محاصرهها و تجاوزات به تصویر کشید، محاصره و تجاوزاتی که هدف از آن پایان بخشیدن به حمایتهای گسترده مردمی از این جنبش است.
سخنگوی حماس در خان یونس گفت: مشارکت گسترده مردمی حامل پیامی روشن به دوستان و دشمنان است و آن اینکه این جنبش هرگز در برابر توطئهها سر تسلیم فرود نخواهد آورد و از پایگاه مردمی گسترده برخوردار است که هرگز توطئهها بر آن تاثیر منفی نخواهد گذاشت.
«حماس رقب» افزود: این پایگاه مردمی نشانگر پایبندی حماس به اصول و آرمانهایش و موفقیت طرحهای راهبردی آن است.
«فتحی حماس» از رهبران این جنبش نیز در واکنش به حضور پرشور ملت فلسطین در این راهپیمایی گفت که مشارکت باشکوه فلسطینیان در این راهپیمایی مهر تاییدی از سوی آنان بر درستی مشی و گزینههای حماس است.
در این مراسم همچنین برای اولین بار پهپاد شناسایی «ابابیل» متعلق به گردانهای شهید عزالدین قسام، شاخه نظامی جنبش حماس به نمایش گذاشته شد و برای مدتی در آسمان غزه به پرواز درآمد.
در این مراسم که «اسماعیل هنیه» معاون دفتر سیاسی جنبش حماس نیز حضور داشت از سلاحهای جدید خود از جمله یک موشک نیز رونمایی شد.
به دنبال پرواز پهپاد بر فراز آسمان غزه، نیروی هوایی رژیم صهیونیستی به حالت آماده باش درآمد و جنگندههای اف ۱۶ این رژیم به پرواز درآمده و به گشت زنی پرداختند.
شبکه دهم تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد که افسران نیروی هوایی این رژیم بیم آن دارند که هواپیمای شناسایی حماس همانند پهپاد حزب الله وارد حریم هوایی اراضی اشغالی شده و عملیاتی را صورت داده و یا اقدام به جمع آوری اطلاعات حساس از این رژیم کند، به همین خاطر، جنگندههای اف ۱۶ به حالت آماده باش درآمدهاند.
در این گزارش که از سوی رسانههای انگلیسی منتشرشده، ادعا شده که دولت انگلستان طی سالهای قبل، به ایران در مبارزه با قاچاق مواد مخدر کمک میکرده اما در اعتراض به اعدام قاچاقچیان از چند سال پیش، این کمکها را قطع کرده است.
این گزارش توسط یک کمپین انگلیسی به نام Reprieve (به معنای تعویق اعدام) تهیه شده است.
این کمپین که علیه اعدام قاچاقچیان در ایران فعالیت دارد، ادعا کرده که دولت انگلستان به علت کمکهایی که در سالهای قبل برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر به ایران ارائه کرده، در اعدام 3 هزار قاچاقچی در ایران، شریک جرم است.
این گروه همچنین مدعی شده که در میان قاچاقچیانی که طی سالهای اخیر در ایران اعدام شدهاند، کودکان نیز وجود داشتهاند. همینطور این گروه حامی قاچاقچیان ادعا کرده که قاچاقچیان اعدامی در ایران، مورد شکنجه قرار گرفته و به طور مخفیانه و بدون وکیل محاکمه میشوند.
این گروه ادعا کرده که کمکهای مالی دولت انگلستان به ایران برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر، بیشتر از مجموع کمکهایی بوده که سایر کشورهای اروپایی به ایران کردهاند.
یکی از مسئولان کمپین Reprieve مدعی شده که در ایران و پاکستان، هیچگاه سران اصلی قاچاق مواد مخدر محاکمه نمیشوند، بلکه همیشه این افراد فقیر، کودکان و بیماران ذهنی و افراد عقبمانده هستند که قربانی مبارزه با مواد مخدر میشوند.
در این گزارش ادعا شده که دولت انگلستان طی سالهای 1998 تا 2012 حدود 6 میلیون پوند به 12 پروژه مبارزه با مواد مخدر در ایران کمک مالی و همینطور کمکهای تجهیزاتی اعطا کرده است.
دیگر ادعای مطرحشده در این گزارش، این است که حکومت ایران شماری از اغتشاشگران پس از انتخابات سال 1388 را به بهانه قاچاق مواد مخدر اعدام کرده است.
گزارش این کمپین با هدف اعمال فشار به دولت انگلستان بابت کمکهایی که ادعا میشود چند سال پیش برای مبارزه با مواد مخدر به ایران کرده، تهیه شده است.
گزارش این نهاد انگلیسی در حالی است که به گفته رحمانی فضلی، وزیر کشور، ایران به عنوان کشور خط مقدم مبارزه با قاچاق مواد مخدر از سوی سازمانهای بینالمللی مورد حمایت قرار نمیگیرد و حتی دستگاههای ایکسری و سگهای موادیاب هم مورد تحریم قرار گرفتهاند.
همچنین طی چند سال اخیر در اثر مبارزه با مواد مخدر چندین هزار نفر از اقشار نظامی و نیروهای غیرنظامی کشورمان به دست قاچاقچیان به شهادت رسیدهاند و کشورهای غربی و اروپایی هیچ کمکی به ایران نمیکنند. ایران به عنوان همسایه افغانستان (بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر) مسیر اصلی ترانزیت مواد مخدر به اروپا است اما کشورهای اروپایی حاضر نیستند برای مقابله با قاچاق، با ایران همکاری کنند.