سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز



انگلیس به دنبال احیاء جاسوسخانه لندن در تهران/
از ورود تجهیزات جاسوسی جلوگیری شد؛ فریاد انگلیس در آمد/ هموند:عدم جواز انتقال تجهیزات کامپیوتری، مانع بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران!

 گروه بین الملل – رجانیوز: وزیر امور خارجه انگلیس به صورت تلویحی اعلام کرده است برای بازگشایی سفارت این کشور در تهران و تبدیل آن به یک مرکز جاسوسی با مانع روبرو شده است.

به گزارش رجانیوز، فیلیپ هموند، وزیر خارجه انگلیس گفته است: «تلاش‌ها برای بازگشایی سفارت این کشور در تهران به دلیل موافقت نکردن دولت ایران با ورود تجهیزات کامپیوتری مورد نیاز سفارت، با مانع روبرو شده است.»

به گزارش بی بی سی، وی  به نمایندگان مجلس عوام گفت: "مشکلات فنی‌ای وجود دارد که به سادگی قابل حل نیست. ما نیاز داریم که مقدار قابل توجهی تجهیزات وارد ایران کنیم... بخش زیادی از تجهیزات عملیاتی سفارت در جریان وقایع نوامبر ۲۰۱۱ از بین رفت. اگر قرار باشد ما آنجا شروع به کار کنیم، نیاز داریم تجهیزاتمان را به شیوه‌ای امن و مورد اطمینان به آنجا منتقل کنیم."

منظور وزیر امور خارجه انگلیس از تجهیزات کامپیوتری مورد نیاز، وسایل کاربردی در زمینه دریافت اطلاعات و جاسوسی است که در جریان تسخیر سفارت مشخص شد اعضای سفارت از این ابزار در جهت دریافت و ارسال اطلاعات محرمانه استفاده می کردند.  

پس از تعطیلی سفارت انگلیس در تهران روند دریافت اطلاعات محرمانه از ایران و ارسال به لندن برای دستگاه جاسوسی این کشور با مشکل روبرو شد.

موضوعی که برای دستگاه جاسوسی انگلیس ناخوشایند بود به همین دلیل در گزارش راهبردی کمیته روابط خارجی مجلس عوام تعطیلی سفارت را سبب بروز مشکلات در جاسوسی از ایران عنوان می کند.

در گزارش راهبردی روابط خارجی مجلس عوام که مرداد ماه سال جاری منتشر شده در این باره آمده است: تعطیلی سفارت انگلستان سبب توقف اقداماتی همچون جمع‌آوری اطلاعات، تحلیل وقایع و تحولات در ایران، برقراری ارتباطات با اشخاص مختلف به منظور بهره‌برداری‌های بعدی، بررسی تحولات و تغییرات سیاسی در ایران، و ارائه تحلیل‌های کارشناسی به متحدان منطقه‌ای درباره دیدگاه‌ها و عقاید عامه مردم ایران، شده است.

اعتراف مقامات و نهادهای انگلیس به تلاش برای اعمال نفوذ در ایران از طریق سفارتخانه این کشور در تهران در حالی است که در زمان فتنه 88 و همزمان با حضور میلیبند در راس وزارت امور خارجه انگلیس، سفارت این کشور در تهران به عنوان مرکز فرماندهی، هدایت و خط‌دهی اقدام‌های مداخله گرانه دولت خود در پروژه طراحی شده توسط برخی از عوامل داخلی فتنه، بی‌بی‌سی فارسی و سرویس امنیتی این کشور را بر عهده داشت.

سفارت انگلیس تحت پوشش نیروهای محلی،افرادی را بین اغتشاشگران فرستاده ومطالب مورد نظر خود را به آنها و به جامعه القا می‌کرد. آنها با استفاده از بعضی اغتشاشگران اخباری را در این زمینه جمع آوری و برای شبکه‌های خبری خود ارسال می‌کردند. درپی بروز دخالت‌های افراد سفارت انگلیس درهمان روزها 8 تن از کارمندان سفارتخانه دستگیر شدند تا نقش مبهم آنها در حوادث انتخابات آشکار شود. عصبانیت وواکنش مقام‌های انگلیسی پس از دستگیری کارمندان سفارت انگلیس در تهران خود بیان کننده ترس آنها ازفاش شدن مسائل پشت پرده در خصوص دخالت‌های مخربشان در قضایای پس از انتخابات ایران بود.

حسین رسام تحلیلگر ارشد سفارت انگلیس در بخشی از اعترافات خود در دومین جلسه دادگاه متهمان براندازی نرم در مورد کیفیت اقدام‌های سفارت انگلیس در تهران می‌گوید: سفارت انگلیس به دلیل سیاست‌های خصمانه‌اش درایران وترس ازافشای ارتباطگیری‌اش بامنابع داخلی اقدام به ارتباط‌گیری از طریق کارکنان محلی می‌کند و به دستور مقام‌های سفارت من نیز اقدام به ارتباط‌گیری می‌کردم. من حدود 130 مرتبط داشتم که متعهد شدم تعداد آنها را به 180 نفر برسانم و تماس‌های من با آنها در اماکن عمومی، رستوران‌ها و کافی شاپ‌ها با هزینه سفارت انگلیس بود که مطالب مورد گفت و گو در این جلسه‌ها نیز به اطلاع مقام‌های لندن می‌رسید.

تحلیلگربخش سیاسی سفارت انگلیس در ادامه سخنان خود در مورد تلاش‌های سفارت به‌ویژه در جلب روشنفکران و دگراندیشان ایرانی می‌گوید: منبع اصلی ما روشنفکرانی بودند که دارای زاویه با نظام هستند. وی به نقش‌آفرینی شورای فرهنگی بریتانیا دراین ارتباط‌گیری‌ها اشاره دارد. رسام در این باره می‌گوید: دوبخش بورس‌ها وپروژه‌ها ازمهمترین بخش‌های شورای فرهنگی بریتانیا بود. برای ایجاد مرتبطین جدید در هر دوره از امتحان‌های آیلس که حدود 2 هزار نفر در آن شرکت می‌کردند استفاده می‌شد و اطلاعات این افراد در اختیار شورای فرهنگی بریتانیا قرار می‌گرفت.

رسام به اقدام‌های این شورا برای تاثیرگزاری در ارکان حکومتی در جمهوری اسلامی ایران اشاره می‌کند و در ادامه اعتراف‌های خود می‌گوید:این شورا از طریق انعقاد پروژه‌هایی مثلاً ازوزارت بهداشت هم اطلاعات راجمع آوری می‌کرد وهم تلاش می‌کرد این نهادها راتحت تأثیرخود قراردهد.

وی شناسایی وجذب نخبگان ازطریق بورس‌های مختلف به‌ویژه بورس مخصوص وزارت خارجه انگلیس و نیز تلاش درجهت دستیابی به پیشرفت‌های علمی کشوررا ازدیگراهداف شورای فرهنگی بریتانیاوسفارت انگلیس درتهران بر می‌شمارد.

حمید رسام با اشاره به ارتباط گیری سفارت انگلیس باNGOها،در مورد اهمیت راهبرد دیپلماسی عمومی برای سفارت انگلیس می‌گوید: راهبردوسیاست دیپلماسی عمومی ازاساسی ترین شیوه هادرکشورهای موردهدف بودوسفارت انگلیس درتهران ازطریق وزارت خارجه،سالانه 300 هزارپوند برای این منظوردریافت می‌کرد.

از سوی دیگر چند ماه پس از اعلام رسمی «جان ساورز»، رئیس دستگاه امنیتی انگلیس مبنی بر لزوم ورود به عملیات‌های پنهانی در قبال برنامه هسته‌ای ایران، موج ترور دانشمندان هسته‌ای ایران آغاز شده و پس از ترور شهید علی‌محمدی و ترور شهید شهریاری اعتراضات گسترده‌ای را به دنبال داشت؛ به نحوی که در سالگرد ترور این شهید و در حالی که انگلیس محوریت طراحی تحریم‌های جدید غرب علیه بانک مرکزی ایران را به عهده گرفته بود، تجمع اعتراضی دانشجویان در مقابل سفارتخانه این کشور در تهران، به ورود آنها به داخل سفارتخانه این کشور منجر شد.

در همین حال و همزمان با این اقدام اعتراضی، مجلس شورای اسلامی نیز با تصویب طرحی دولت را ملزم به کاهش سطح مناسبات با دولت انگلیس کرد اما دولت انگلیس تلاش کرد با بهانه قرار دادن ورود دانشجویان به سفارت انگلیس و باغ قلهک و با هدف کاهش فشارها وارد شده در قبال تصمیم دولت ایران برای کاهش روابط دیپلماتیک، روابط خود با ایران را قطع کند.

با این حال علی رغم تلاش های گسترده انگلیس برای راه اندازای دوباره جاسوسخانه خود در ایران مقامات امنیتی کشور تاکنون با این موضوع مخالفت کردند.

بر اساس اسناد ارائه شده، دولت انگلیس از موضع خود مبنی بر ورود تجهیزات جاسوسی به ایران کوتاه نمی آید چرا که کوتاه آمدن از این موضوع به معنای آن است که بخشی از فرآیند جاسوسی در ایران دچار خدشه شده و این امر هدف اصلی از بازگشایی سفارت یعنی جاسوسی از ایران را تحت الشعاع قرار می دهد.

 به بیان دیگر دولت انگلیس بازگشایی سفارت در تهران را تنها با هدف جاسوسی از ایران دنبال می کند و اگر مقدمات رسیدن به این هدف که بخشی از آن ورود تجهیزات جاسوسی به سفارت خانه است محقق نشود ترجیح می دهد سفارت تعطیل بماند.

مقامات انگلیسی برای دستیابی به این هدف از ارسال تجهیزات جاسوسی منصرف نمی شوند بلکه فشار خود را بر مقامات ایرانی به ویژه مقامات وزارت امور خارجه ایران بیشتر می کنند تا مقدمات بازگشایی سفارت انگلیس با ورود تجهیزات جاسوسی تسهیل شود، نکته ای که در این بین حائز اهمیت است ایستادگی دستگاه های امنیتی و مجلس دربرابر فشارهای داخلی و خارجی برای بازگشایی سفارت است، چرا که بازگشایی سفارت بر اساس همان مبنایی که در گذشته بوده به معنای بازگشایی شعبه MI6 در ایران است.

مجلس و وزارت امور خارجه ایران باید به این مساله توجه داشته باشند جاسوسی و رفتار غیر متعارف سفارت لندن در تهران به ضرر منافع ملی کشور است و زمانی که مقامات و نهادهای انگلیسی دلیل اصلی حضور خود در ایران را جاسوسی عنوان می کنند، دلیلی بر بازگشایی سفارت وجود ندارد ، درواقع تا زمان تغییر رویکرد مقامات انگلیس و تاکید لندن بر این نکته که هدف آنان از بازگشایی سفارت جاسوسی از ایران نیست، سفارت انگلیس در تهران باید تعطیل بماند.

به ویژه آنکه بر اساس گزارش های نهادهای امنیتی در زمان بازگشایی سفارت انگلیس در تهران و به دلیل تعطیلی سفارت آمریکا، میان MI6 و سازمان سیا و موساد همکاری امنیتی برای پروژه های جاسوسی ضدایران شکل گرفته بود که بنابر اظهارات جان ساورز رئیس MI6 ترور دانشمندان هسته ای محصول پیوند این سه سازمان جاسوسی علیه ایران بوده است.

کد خبر:211846 -


وزیر نفت ایران با اظهار نگرانی از اثرگذاری اوپک در آینده گفت: عربستان بزرگترین متضرر قیمت پایین نفت است.
کد خبر: ۴۵۳۵۰۴
تاریخ انتشار:۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۶-29 November 2014
وزیر نفت ایران با اظهار نگرانی از اثرگذاری اوپک در آینده گفت: عربستان بزرگترین متضرر قیمت پایین نفت است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از یورو نیوز، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران بعد از پایان اجلاس اوپک گفت: «این از نگرانی های مهم تاریخی اوپک است. بقولی سهم بازار اوپک چقدر باشد. در سالهای گذشته مرتبا و متوالیا سهم اوپک در بازار جهانی کم شده است.»
وزیر نفت ایران درباره کاهش بیش از حد تولید روزانه نفت اوپک هشدار داد و گفت: «قطعا سهم اوپک اگر از یک حدی کمتر بشود اثرگذاری خیلی ناچیز می شود. و این مطلبی است که تعیین کننده است برای اینکه به قولی قیمت معقول برای اوپک که هم بتواند سهم خودش را حفظ کند و هم درآمد کافی برای اعضا هم برای اداره کشورهایشان و هم برای اینکه بتوانند سرمایه گذاری های لازم را برای افزایش تولیدشان انجام بدهند، به دست بیاورد.»
بیژن نامدار زنگنه درباره موضع عربستان سعودی گفت: «در هر موضوعی اینطور است. در مورد این تصمیمات باید اجماع باشد. وقتی که بحث کاهش تولید است بله خیلی مهم است نقش عربستان ولی بزرگترین ضررکننده هم در این میان عربستان می‌شود.»




قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از ارسال نامه‌ای از طریق وزارت خارجه به مقامات آلمانی در پی ادعای آنها در رابطه با کشف هروئین در بسته‌بندی ایرانی خبر داد و گفت: منتظر دریافت ریز اطلاعات این ادعا هستیم.
کد خبر: ۴۵۳۴۹۸
تاریخ انتشار:۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۹-29 November 2014
قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از ارسال نامه‌ای از طریق وزارت خارجه به مقامات آلمانی در پی ادعای آنها در رابطه با کشف هروئین در بسته‌بندی ایرانی خبر داد و گفت: منتظر دریافت ریز اطلاعات این ادعا هستیم.به گزارش خبرگزاری فارس، 2 ماه بود که پلیس آلمان ادعا کرد یک محموله 330 کیلوگرمی هروئین جاسازی شده در محموله‌ای از ایران را کشف کرده است.
پلیس آلمان این محموله را بزرگترین محموله هروئینی کشف شده در طول چند دهه گذشته در آلمان خواندند و از دستگیری دو برادر در این رابطه خبر دادند.
ارزش این مواد بر اساس نرخ رایج مواد مخدر قاچاق در خیابان‌های آلمان، حدود 50 میلیون یورو ارزیابی شده است.به گفته بازرسان پلیس فدرال آلمان 31 شهریور این مقدار هروئین در محموله‌‌ای که از ایران فرستاده شده و ظاهراً حامل خیارشور و سیرترشی بوده است.
علیرضا جزینی، ائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفت‌وگو با خبرنگار احتماعی خبرگزاری فارس در مورد ادعای پلیس آلمان در رابطه با کشف یک محموله بزرگ هروئین با بسته بندی ایرانی توضیحاتی داد.وی گفت: ستاد مبارزه با موادمخدر ایران از طریق وزارت خارجه نامه‌ای را به مقامات آلمانی داده و از آنها تقاضا کرده تا اطلاعات خود در این زمینه را با طرف ایرانی به اشتراک بگذارند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: پلیس آلمان تنها گزارش داده که این مقدار مواد کشف شده است اما اینکه از چه طریقی به خاک المان راه پیدا کرده و با چه مکانیزمی قاچاق شده است، نیازمند مطالعه و کار اطلاعاتی است و در این خصوص ما نیاز به اطلاعات پلیس آلمان داریم.
وی با بیان اینکه پلیس آلمان هنوز به درخواست ایران جواب مثبت نداده است تاکید کرد: این ماجرا را از طریق وزارت امور خارجه و پلیس بین الملل ( اینترپل) پیگیری می‌کنیم.

در پی تمدید مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+ ۵، یکی از مهم‌ترین مباحثی که در محافل مختلف سیاسی و تحلیلی مورد توجه قرار گرفته، رویکردی است که کنگره آمریکا تحت سیطره جمهوری خواهان در مقابل این موضوع اتخاذ خواهد کرد. برخی تحلیلگران به چهار روش اصلی که جمهوری خواهان ممکن است برای ضربه زدن به مذاکرات به کار ببرند و راه‌های مقابله احتمالی اوباما با آن‌ها اشاره می‌کنند.
کد خبر: ۴۵۳۳۳۷
تاریخ انتشار:۰۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۷-28 November 2014
چهار اقدام احتمالی کنگره آمریکا علیه مذاکرات هسته‌ای ایراندر پی تمدید مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+ ۵، یکی از مهم‌ترین مباحثی که در محافل مختلف سیاسی و تحلیلی مورد توجه قرار گرفته، رویکردی است که کنگره آمریکا تحت سیطره جمهوری خواهان در مقابل این موضوع اتخاذ خواهد کرد. برخی تحلیلگران به چهار روش اصلی که جمهوری خواهان ممکن است برای ضربه زدن به مذاکرات به کار ببرند و راه‌های مقابله احتمالی اوباما با آن‌ها اشاره می‌کنند.

به گزارش «تابناک»، روزنامه «گالف نیوز» در مطلبی به بررسی رویکرد آتی کنگره آمریکا در قبال مذاکرات هسته‌ای ایران پرداخته و می‌نویسد، با پیروزی جمهوری خواهان در انتخابات میان دوره‌ای سنا، این گمانه در سطح وسیعی مطرح می‌شود که احتمالاً کنگره ضمن موضعی تند‌تر در این زمینه، در تلاش برای جلوگیری از توافق نهایی میان ایران و ۱+ ۵ برخواهد آمد. کنگره جدید که تحت سیطره جمهوری خواهان است، از سوم ژانویه آغاز به کار می‌کند. 

در نوزدهم اکتبر، نیویورک تایمز با انتشار گزارشی از افزایش تنش‌ها میان کاخ سفید و کنگره بر سر موضوع هسته‌ای ایران خبر داد. در این گزارش آمده بود، کاخ سفید یک تصمیم بسیار مهم اتخاذ کرده است: در صورتی که توافق نهایی با ایران به دست آید، اوباما هر کاری که بتواند برای جلوگیری از تأثیرگذاری کنگره بر آن انجام خواهد داد. 
در این گزارش به نقل از برنادت میهان، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا آمده بود، کنگره به هر حال در سیاست‌های آمریکا در قبال ایران نقش دارد، اما در حال حاضر اعضای کنگره خواستار ایفای نقشی برجسته‌تر و فرا‌تر از رایزنی و مشاوره صرف هستند. 
اکنون مشخص شده که اوباما قصد دارد از اختیار ریاست جمهوری برای بخشودگی تحریم‌ها استفاده کرده و آن را درباره بخشی از تحریم‌های موجود علیه ایران به کار ببرد. در این میان، در بیستم نوامبر، ۴۳ عضو جمهوری خواه سنا با ارسال نامه‌ای برای اوباما، درباره سیاست‌هایش در قبال ایران به وی هشدار داده و تأکید کردند در صورت وارد نکردن کنگره به روند مذاکرات، هیچ گونه توافقی که توسط دولت آمریکا حاصل شود، مورد تأیید کنگره قرار نخواهد گرفت. 
چند روز بعد و پس از اعلام تمدید مذاکرات نیز چند تن از سناتورهای عضو کمیته روابط خارجی، شامل جان مک کین، لیندسی گراهام و کلی آیوت با انتشار بیانیه مشترکی اعلام کردند: «ما بر این باوریم که تمدید مذاکرات باید با افزایش تحریم‌ها و همچنین لزوم ارسال توافق نهایی به کنگره برای تأیید آن همراه شود». 
بر اساس برنامه اقدام مشترک ایران و ۱+ ۵، (توافق نامه ژنو)، ایالات متحده باید از وضع تحریم‌های جدید علیه ایران خودداری کند. در ماه ژانویه، اوباما علناً تهدید کرد در صورت وضع هر گونه تحریم جدید از سوی کنگره، آن را وتو خواهد کرد. وضع هر تحریم جدیدی از سوی آمریکا، به معنای تخطی از اصول برنامه اقدام مشترک خواهد بود. 
اما سؤال اینجاست که به طور کلی، کنگره برای ضربه زدن به تلاش‌های دولت آمریکا جهت حصول توافق با ایران، چه راه‌هایی را مدنظر دارد؟ 
باید اشاره کرد که از الان تا پایان سال جاری میلادی، احتمال اینکه تندروهای جمهوری خواه بتوانند طرح تحریم جدیدی را علیه ایران مطرح نمایند، بسیار اندک است. هری رِید، رهبر کنونی اکثریت سنا این اختیار را دارد که از مطرح شدن چنین طرحی در صحن سنا جلوگیری کند. وی قبلاً نیز این کار را کرده و در ماه ژانویه از مطرح شدن طرحی که توسط مارک کرک و رابرت منندز علیه ایران تدوین شده بود، جلوگیری کرده است؛ اما با روی کار آمدن اکثریت جمهوری خواه در سنا، میچ مک کانل جمهوری خواه، جای رید را خواهد گرفت. 
به طور کلی، کنگره جمهوری خواهان می‌تواند از چهار طریق به مذاکرات هسته‌ای ایران لطمه بزند؛ نخست، ممکن است اعضای کنگره تحریم‌های جدید و شدیدتری را علیه ایران به تصویب برسانند. دوم، آن‌ها می‌توانند با تصویب طرحی، اختیارات اوباما برای بخشودگی تحریم هار ا کاهش دهند. سوم، آن‌ها می‌توانند قطعنامه‌هایی مبنی بر عدم موافقت خود با توافق به تصویب رسانده و توانایی اوباما برای اجرای توافق را محدود نمایند. چهارم، آن‌ها می‌توانند تحریم‌هایی را با نام «تحریم‌های غیرمرتبط با موضوع هسته‌ای» علیه ایران به تصویب رسانده و به این ترتیب، درصدد محدود کردن امتیازاتی برآیند که ایران از محل تخفیف تحریم‌ها به دست آورده است.
 اما با وجود این راهبرد‌ها، اکثر قریب به اتفاق تحلیلگران بر این باورند که اوباما هرگونه طرحی در این زمینه را وتو خواهد کرد. برای جلوگیری از وتوی اوباما، کنگره نیاز به کسب اکثریت آرا در هر دو مجلس نمایندگان و سنا دارد. در مقابل، اوباما نیز برای حفظ قدرت وتوی خود، نیاز به همراهی ۳۴ نفر از ۱۰۰ عضو سنا دارد. بسیاری از تحلیلگران با ارائه چهار دلیل، اظهار می‌دارند که اوباما در این زمینه موفق خواهد بود. 
دلیل نخست، وضعیت آشفته خاورمیانه است؛ به عنوان مثال، ظهور گروه‌های افراطی و وضعیت بی‌ثبات موجود در عراق و سوریه. دولت اوباما و بسیاری از دموکرات‌ها به خوبی می‌دانند که ایران هم در عراق و هم در سوریه از نفوذ خوبی برخوردار است. ایران به همراه متحدان منطقه‌ای خود می‌تواند مبارزه‌ای موثر و هماهنگ را علیه داعش سازماندهی کند. موفقیت در مذاکرات می‌تواند سبب تسهیل زمینه‌های همکاری ایران و آمریکا برای مبارزه با تروریسم شود. 
دوم، در صورتی که مذاکرات شکست بخورد، چرخه معیوب سابق تکرار خواهد شد. در این چرخه، آمریکا مدام تحریم‌های خود را تشدید خواهد کرد و ایران نیز برنامه هسته‌ای خود را به طور مستمر توسعه خواهد داد. اما این روند نمی‌تواند تا ابد ادامه پیدا کند و ممکن است به تقابل نظامی منجر شود. با این حال، تجربه عراق و افغانستان سبب می‌شود آمریکا خواستار ورود به جنگی دیگر نباشد. 
سوم، فائق آمدن بر وتوی ریاست جمهوری امری است که به ندرت اتفاق افتاده است. طی صد ساله اخیر، کنگره تنها دو بار توانسته چنین کاری انجام دهد. مورد نخست درباره ریچارد نیکسون در سال ۱۹۷۳ و مورد دوم، درباره رونالد ریگان در سال ۱۹۸۶. 
چهارم، ممکن است اروپایی‌ها کنگره آمریکا را به چالش بکشند. بر اساس برخی گزارش‌ها، یک منبع نزدیک به مذاکرات گفته اتحادیه اروپا به کنگره هشدار داده در صورتی که مسئولیت شکست مذاکرات به دوش کنگره باشد، این اتحادیه به صورت یکجانبه وارد تعامل با ایران خواهد شد؛ این بدان معناست اگر کنگره بخواهد صرفاً دستور کار سیاسی خود را به پیش ببرد، در عمل تحریم‌ها از هم فرو می‌پاشد.

یک روزنامه چاپ ترکیه روز جمعه گزارش داد که نتیجه دور اول داوری بین المللی در باره شکایت ترکیه از گرانی گاز صادراتی ایران، به نفع ایران بوده است.
کد خبر: ۴۵۳۳۴۵
تاریخ انتشار:۰۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۹-28 November 2014
یک روزنامه چاپ ترکیه روز جمعه گزارش داد که نتیجه دور اول داوری بین المللی در باره شکایت ترکیه از گرانی گاز صادراتی ایران، به نفع ایران بوده است.

به گزارش ایرنا، ترکیه با طرح شکایت گرانی گاز صادراتی ایران و تحویل ناقص گاز در فصل زمستان نزد دیوان داوری بین المللی، خواهان تعدیل نرخ گاز ایران به میزان 32 و نیم درصد شده است.

ایران دومین صادرکننده گاز به ترکیه است و سالانه تا سقف 9.6 میلیارد متر مکعب گاز به این کشور صادر می کند.

بررسی پرونده شکایت ترکیه نزد دیوان داوری بین المللی در ژنو ماه فوریه گذشته آغاز شد. شرکت بوتاش (شرکت سهامی خطوط لوله نفت و گاز ترکیه) که طرف شرکت ملی گاز ایران می باشد، این درخواست را مطرح کرده است.

ایران و ترکیه در هشتم اوت سال 1996 میلادی قراردادی 25 ساله در خصوص تجارت گاز منعقد کردند. واردات گاز ترکیه از ایران در 10 دسامبر سال 2011 میلادی شروع شده و از آن تاریخ تاکنون این کشور نزدیک به 66 میلیارد مترمکعب گاز از ایران وارد کرده است. مدت قرارداد ایران و ترکیه در سال 2026 میلادی سررسید می شود.

'اسماعیل آلتین سوی' روزنامه نگار ترک طی مقاله ای در روزنامه «زمان» نزدیک به جماعت نور به رهبری فتح الله گولن از مخالفان دولت رجب طیب اردوغان، در شماره امروز این روزنامه گزارشی در باین باره با عنوان «ایران، برنده دور اول داوری بین المللی» منتشر کرد.

به نوشته روزنامه زمان، بخش اول رسیدگی به شکایت ترکیه مربوط به تحویل ناقص گاز بود که آنکارا این دعوا را باخته است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که تیم مذاکره کننده با پشتکار و دقت و عقلانیت از ارزش‌های انقلاب و منافع ملی دفاع کرد، اظهار کرد:‌ در این مذاکرات انسجام خوبی در کشور به عنوان پشتوانه مذاکره کنندگان به وجود آمد.
کد خبر: ۴۵۳۵۶۵
تاریخ انتشار:۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۱-29 November 2014
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که تیم مذاکره کننده با پشتکار و دقت و عقلانیت از ارزش‌های انقلاب و منافع ملی دفاع کرد، اظهار کرد:‌ در این مذاکرات انسجام خوبی در کشور به عنوان پشتوانه مذاکره کنندگان به وجود آمد.

به گزارش ایسنا، محسن رضایی صبح امروز در نشست خبری خود با اشاره به این که در مذاکرات چه در سطح کلان نظام و چه در سطح مجلس و دولت هماهنگی خوبی به وجود آمده بود، خاطرنشان کرد: مذاکرات جایگاه بین‌المللی ایران را به اثبات رساند و نشان داد که در مساله هسته‌ای قدرت‌های جهان حاضرند با ایران گفت‌وگو کنند.

وی ادامه داد: تقریبا چنین میزی در تاریخ دیپلماسی جهان به وجود نیامده است، این مذاکرات قدر و منزلت ایران را نشان داد.

رضایی در ادامه بااشاره به این که من به تیم مذاکره کننده خسته نباشید می‌گویم افزود:‌ اثبات شان و جایگاه یبن‌المللی نظام کمتر از نتیجه فنی مذاکرات نیست.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت در ادامه درباره‌ی طرح مجمع تشخیص مصلحت برای تعیین رئیس بانک مرکزی اظهار کرد:‌طرح‌هایی که پیش از این برای بانک مرکزی نوشته می‌شد 5 ساله بود، بنابراین ثبات لازم را نداشت.رهبری حل این معضل را به مجمع محول کردند که در این زمینه کار کارشناسی انجام گرفت و ما این طرح را برای رهبری فرستادیم. در صورت اجرای این طرح در نحوه انتخاب عزل یا استعفای رئیس بانک مرکزی ثبات ایجاد می‌شود.

وی همچنین افزود: طرح سیاست‌های کلی انتخابات از امروز در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت قرار گرفت، این طرح را رهبری برای مشورت به مجمع فرستاده بودند امروز با حضور 20 تن از اعضا مجمع کلیات این طرح مورد بحث قرار گرفت و ما از فردا وارد بندهای آن می‌شویم.

رضایی خاطرنشان کرد: در سطح منطقه، نظام جمهوری اسلامی ایران یکی از دموکرات‌ترین نظام‌هاست، اما اشکالاتی در زمینه‌ی انتخابات وجود دارد تاکنون بیش از 50 بار آیین نامه انتخابات تغییر کرده است که این تغییرات مشکلاتی را به وجود آورده است. با تصویب و اجرای سیاست‌های کلی انتخابات تا ده سال آینده ثباتی در زمینه‌ی انتخابات شکل می‌گیرد.

رضایی همچنین درباره‌ی طرح استانی شدن انتخابات گفت:ما در بررسی‌های خود درباره‌ی سیاست‌های کلی انتخابات این طرح را نیز مورد بحث قرار می‌دهیم.

وی در ادامه اظهار کرد:‌در روند بررسی این طرح وزارت کشور و وزارت اطلاعات نیز حضور داشته و دارای رای هستند، بنابراین اگر نمایندگان این دو وزارتخانه در جلسات مجمع شرکت کنند، می‌توانند در این طرح تاثیر گذار باشند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره‌ی طرح رسیدگی به اموال مسئولان نیز گفت: ما در این زمینه پژوهش‌های خوبی انجام داده‌ایم و درباره‌ی افرادی که باید اموال آنها مورد بررسی قرار بگیرد و همچنین شیوه بررسی این اموال بحث کرده‌ایم . ان شاءالله این طرح نیز به سرانجام می‌رسد و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد. راهکارهای ما به گونه‌ای است که اموال همه مسئولان مورد توجه قرار می‌گیرد هر چند شاید شیوه‌ی بررسی اموال مسئولان گروه بندی شود.

رضایی در پاسخ به پرسشی درباره‌ی طرح افزایش اختیارات وزارت دادگستری خاطر نشان کرد: بررسی این طرح به عهده‌ی مجمع تشخیص مصلحت نیست و تاکنون چنین طرحی به مجمع نرسیده است.

وی در پایان با بیان این‌که نتیجه مذاکرات نشان داد تدبیر رهبری درباره‌ی اقتصاد مقاومتی بجا بودخاطر نشان کرد: سند اقتصاد مقاومتی از پیشرفته‌ترین اسناد اقتصادی دنیاست و مردم و مسئولان برای حل مشکلات اقتصادی باید به آن توجه کنند ما نباید منتظر نتایج فنی مذاکرات باشیم. ان شاءالله ما در مذاکرات موفق خواهیم بود، اما در کنار مذاکرات باید به اقتصاد مقاومتی نیز توجه کنیم.

هیاتی از حزب کارگران کردستان ترکیه (پ‌.ک‌.ک) از 28 نوامبر جاری تا دوم دسامبر آتی سفری به دمشق خواهد داشت که این سفر بنا به درخواست وزارت دادگستری سوریه صورت می‌گیرد.
کد خبر: ۴۵۳۵۵۴
تاریخ انتشار:۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۳-29 November 2014
هیاتی از حزب کارگران کردستان ترکیه (پ‌.ک‌.ک) از 28 نوامبر جاری تا دوم دسامبر آتی سفری به دمشق خواهد داشت که این سفر بنا به درخواست وزارت دادگستری سوریه صورت می‌گیرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه مصری الیوم السابع، این حزب چپ‌گرا در بیانیه‌ای اعلام کرد: این هیات به ریاست یونس سونر، رئیس دفتر روابط حزب کارگران کردستان ترکیه و به همراه تعدادی خبرنگار به دمشق می‌رود.
این حزب در کنفرانسی به عنوان تروریسم و تندروی که توسط وزارت دادگستری سوریه برگزار می‌شود، شرکت می‌کند.
قرار است که هیات پ‌.ک‌.ک در این کنفرانس که هیات‌هایی از چند کشور در آن حضور دارند، سخنرانی کند.یونس سومر نیز سخنرانی تحت عنوان «راه‌حل منطقه‌ای چگونه دفاع کنیم و کشورهایمان را متحد سازیم» ایراد خواهد کرد.
رییس ارکان و امور مشترک نیروهای مسلح گفت: بغداد، عتبات عالیات و محل دفن ائمه اطهار(ع) در عراق نیز همگی جزء خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران به‌شمار می‌رود که اگر اینها به خطر بیفتد، جمهوری اسلامی خود مستقیم وارد عمل خواهد شد.
کد خبر: ۴۵۳۵۴۵
تاریخ انتشار:۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۳-29 November 2014
رییس ارکان و امور مشترک نیروهای مسلح گفت: بغداد، عتبات عالیات و محل دفن ائمه اطهار(ع) در عراق نیز همگی جزء خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران به‌شمار می‌رود که اگر اینها به خطر بیفتد، جمهوری اسلامی خود مستقیم وارد عمل خواهد شد.
به گزارش دفاع پرس سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری، رییس ارکان و امور مشترک نیروهای مسلح درخصوص واکنش جمهوری اسلامی ایران به تعرض احتمالی تروریست ها به مرزهای کشور گفت: ایران خطوط قرمزی دارد که اگر کسی از آن عبور کند، ما به صورت مستقیم وارد عمل خواهیم شد، همچنین رییس شورای عالی امنیت ملی نیز اخیراً اعلام کرده که اگر تروریست ها وارد حاشیه نوار مرزی ما شوند با آن ها به شدت برخورد خواهد شد.

بغداد به خطر بیافتد جمهوری اسلامی وارد عمل می شود

وی افزود: البته بغداد، عتبات عالیات و محل دفن ائمه اطهار(ع) در عراق نیز همگی جزء خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود که اگر اینها به خطر بیفتد، جمهوری اسلامی خود مستقیم وارد عمل خواهد شد و با دفاع مجدّانه و مقتدرانه اشرار را منهدم خواهد کرد.
سرلشکر باقری با بیان اینکه دوستان جمهوری اسلامی ایران نگرانی نداشته باشند؛ چراکه ما آن ها را تا رسیدن به موفقیت و پیروزی پشتیبانی و حمایت خواهیم کرد، گفت: اگر منافع دوستان و هم پیمانان ما به خطر بیافتد بنا به تدبیر فرمانده معظم کل قوا ما به هر روشی همراهان ملت ایران را پشتیبانی کرده و به آن ها آموزش های لازم را برای مقابله با هر خطری ارائه می دهیم.
رییس ارکان و امور مشترک نیروهای مسلح با تأکید بر اینکه نوع حمایت جمهوری اسلامی ایران از هم پیمانان خود متفاوت است، افزود: بر اساس تدبیر مقام معظم رهبری و شورای عالی امنیت ملی، در هر جا اقدامات مختص به آن محل را انجام خواهیم داد.

وضعیت امنیت در شمال غرب و جنوب شرق کشور

وی درخصوص وضعیت امنیت پایدار در شمال غرب و جنوب شرق کشور با توجه به بهره گیری از نیروهای بومی، افزود: ما در شمال غرب و جنوب شرق نسبت به گذشته در وضعیت بسیار مطلوبی به سر می بریم حتی بعضی سال ها میزان تلفات نیروهای مسلح ما در شمال غرب کمتر از میزان تلفات در برخی استان های کشور بوده است.
«این حداقل تلفات هم صرفاً تلفات غیر رزمی است؛ یعنی تلفاتی است که در حوادثی مانند تصادفات صورت می گیرد».
سردار باقری در خصوص تحرکاتی که موجب هراس برخی از اهالی روستاهای شمال غرب و حتی جنوب شرق می شود، گفت: در سه سال اخیر با سرمایه گذاری که برخی از دشمنان در کشورهای همجوار انجام داده اند، شاهد برخی ناامنی های موردی در جنوب شرق و پیش از آن در شمال غرب بوده ایم که خوشبختانه به خوبی مدیریت می شود.
وی افزود: ما بخش عمده ای از مسئولیت تأمین امنیت را به بومی های منطقه یعنی برادران بلوچ ما در جنوب شرق و برادران کُرد ما در شمال غرب واگذار کردیم. خوشبختانه با این تدبیر افراد مسئول، وظیفه تأمین امنیت را به خوبی انجام داده و در مقابله با اشرار و تحرکات غیر اصولی و بدون عقبه، نقش موثر و مفیدی را ایفا می کنند.
رییس ارکان و امور مشترک نیروهای مسلح گفت: مناطق ناامن مرزی در شمال غرب را کاملاً پاکسازی کرده ایم و نیروهای مسلح با نظارت های دقیق و مدبرانه هرگونه تحرک و حمله احتمالی را تحت نظر دارند.

تسط کامل ایران بر مرکزیت گروه های ضدانقلاب در خاک کشورهای همسایه

این فرمانده ارشد نیروهای مسلح با تأکید بر اینکه ما اکنون تسلط کاملی بر مرکزیت گروه های ضدانقلاب در خاک کشورهای همسایه داریم، اظهار داشت: با انجام نشست های متعدد و ایجاد تعامل با دولت های کشورهای همجوار، خوشبختانه طرح های دفاعی و امنیتی به نحو شایسته ای اجرا می شود. اهالی شمال غرب و جنوب شرق مطمئن باشند که اکنون هیچ گونه مشکل امنیتی در استان های مرزی شمالغرب و جنوب شرق نداریم.
سرلشکر باقری با اشاره به برقراری امنیت پایدار در استان های مرزی کشور افزود: برای توسعه و سرمایه گذاری دولت و بخش خصوصی و ایجاد اشتغال هیچ گونه مشکلی وجود ندارد البته اقدامات مردم یاری نیروهای مسلح، ایجاد اشتغال و کمک به مردم هم در جریان است و روز به روز هم وضعیت بهتری را در این مناطق شاهد خواهیم بود.

تسلیح کرانه باختری به زودی اجرایی می شود

رییس ارکان و امور مشترک نیروهای مسلح پیرامون تأکید مقام معظم رهبری بر تسلیح کرانه باختری، گفت: تاکنون هرچه که فرمانده معظم کل قوا فرموده اند اجرایی شده و این تأکید و تکلیف فرمانده معظم کل قوا هم اجرایی و مطمئناً این اتفاق مهم به زودی عملیاتی خواهد شد.
کمیسیون امنیتی در استان دیالی اعلام کرد قرآن‌های بمب‌گذاری شده‌ای را پیدا کرده است که تروریست‌های داعش آنها را در مساجد و برخی از انبارها گذاشته بودند تا این قرآن‌ها را بعدا در روستاها و مناطق تحت تصرف خود توزیع کنند.
کد خبر: ۴۵۳۴۹۱
تاریخ انتشار:۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۵-29 November 2014
کمیسیون امنیتی در استان دیالی اعلام کرد قرآن‌های بمب‌گذاری شده‌ای را پیدا کرده است که تروریست‌های داعش آنها را در مساجد و برخی از انبارها گذاشته بودند تا این قرآن‌ها را بعدا در روستاها و مناطق تحت تصرف خود توزیع کنند.
به گزارش ایسنا، صادق حسینی، رئیس کمیسیون امنیتی در استان دیاله در مصاحبه تلفنی با العربیه گفت: پس از اینکه دو منطقه السعدیه و جلولاء را آزاد کردیم و کمین‌های تروریست‌ها، راه‌ها و خانه‌ها را پاکسازی کردیم، این قرآن‌ها را پیدا کردیم و برخی از این قرآن‌ها کاملا بمب‌گذاری شده بودند.
حسینی افزود: این اقدام نشانگر روحیه جنایتکارانه‌ای است که به تمامی مقدسات برای رسیدن به اهداف خرابکارانه خود اهانت می‌کند.
وی به این مساله اشاره کرد که گروه‌های مسوول خنثی‌سازی مواد منفجره این قرآن‌ها را که به روش‌های مختلف بمب‌گذاری شده بودند، خنثی کردند.

رییس جمهوری روسیه تاکید کرد ;
رییس جمهوری روسیه تاکید کرد که کشورش به حمایت از مردم سوریه در مقابله با تروریسم، اتخاذ اقدامات لازم برای گذار از حوادث تاسف‌بار حال حاضر این کشور و تحقق اتحاد و صلح در سریع‌ترین زمان ممکن ادامه خواهد داد.
کد خبر: ۴۵۳۳۶۱
تاریخ انتشار:۰۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۵-28 November 2014
رییس جمهوری روسیه تاکید کرد که کشورش به حمایت از مردم سوریه در مقابله با تروریسم، اتخاذ اقدامات لازم برای گذار از حوادث تاسف‌بار حال حاضر این کشور و تحقق اتحاد و صلح در سریع‌ترین زمان ممکن ادامه خواهد داد.

به گزارش ایسنا ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه در گفت‌وگو با خبرگزاری آناتولی ترکیه، تاکید کرد: تماس‌های مسکو با نمایندگان دولت سوریه و گروه‌های مخالف در این کشور و همچنین رایزنی با شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله ترکیه، با هدف دستیابی به سازش و پایان بحران در سوریه صورت می‌گیرد.

پوتین اظهار داشت: وضعیت کشور سوریه به شدت نگران‌کننده است و ما فشار سنگینی که در جریان درگیری‌های خونین سوریه بر ترکیه وارد می‌شود را درک می‌کنیم. اوضاع جاری در ترکیه و خطری که این کشور و دیگر کشورها را تهدید می‌کند و نیز بحرانی شدن اوضاع سوریه به دلیل فعالیت‌های داعش و دیگر گروه‌های تروریستی است که یک زمان کشورهای غربی بر روی آنها سرمایه گذاری کرده بودند، با آنان همسو شند و آنها را تشویق کردند.

رییس جمهوری روسیه افزود: روسیه مقابله با تروریست‌ها و گروه‌های تندرو در کشورهای آشوب‌زده خاورمیانه و شمال آفریقا از جمله سوریه را یکی از مهم‌ترین اولویت‌های جامعه بین‌الملل می‌داند اما تاکید دارد که تلاش‌ها برای جلوگیری از این خطر باید براساس قطعنامه‌های شورای امنیت و پایبند به اجرای قوانین بین‌المللی و قبل از آن براساس اصل حفظ حاکمیت کشورها، عدم دخالت در امور داخلی آنها، اصل شفاف‌سازی و بدون هیچ‌گونه دستورالعمل پنهانی انجام شود.

پوتین با تاکید بر ادامه حمایت کشورش از دولت‌های سوریه و عراق و دیگر کشورهایی که با افراط‌گری مقابله می‌کنند، گفت: به طور کلی بر این باوریم که بررسی مسائل و خطرات در خاورمیانه و شمال آفریقا باید به شکل کامل و با تحلیل عمیق انجام شود.

وی افزود: واضح است که افراطی‌ها از اختلاف همیشگی کشورهای عربی و اسرائیل، برای جذب نیروهای جدید به ویژه در بین جوانان سوء استفاده‌های بسیاری کرده‌اند.

پوتین تاکید کرد: روسیه از ابتدای بحران کشور سوریه برای دستیابی سوری‌ها به سازش سیاسی و براساس بیانیه ژنو مبنی بر دستیابی به توافق از طریق گفت‌وگوی داخلی بدون هیچ پیش‌شرط و دخالت خارجی تلاش کرده است.

پوتین در پایان گفت: تقویت گروه‌های تروریستی در سوریه و خاورمیانه به شکل کلی نیازمند این است که همه گروه‌های مختلف سیاسی و غیرتروریستی این کشور برای دستیابی به سوریه‌ای متحد و دموکرات که در آن امنیت و صلح براساس عدالت و مساوات در میان گروه‌های مختلف و شهروندان برقرار باشد، تلاش کنند. 


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد