معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خوزستان گفت: با تاخیر 2 ماهه در کشت محصولات پاییزه به دلیل محدودیت منابع آبی، پیشبینی میشود 200 میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی استان وارد شود.
محمد قاسمینژاد در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقهخوزستان – عنوانکرد: براساس توافقات پیش از آغاز کشت پاییزه، سازمان آب و برق استان متعهد به تامین صدرصدی آب در حوضههای کارون و دز و 80 درصدی در مارون و کرخه شد اما متاسفانه اکنون ممنوعیت کشت در سطح 113 هزار هکتار در حوضه کرخه و 84 هزار هکتار در حوضه مارون اعمال شده است.
وی افزود: سازمان آب و برق متعهد به تامین 844 مترمکعب بر ثانیه نیاز آبی کشت پاییزه شده بود اما اکنون خلاف تعهدات خود عمل میکند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خوزستان بیانکرد: عدم تامین آب در حوضههای مارون و کرخه موجب کاهش کشت چغندر قند از یکهزار و 500 هکتار به 50 هکتار شده است. کشت این محصول از سال گذشته احیا شده بود اما امسال به دلیل محدودیت منابع آبی دوباره کنار گذاشته شد.
قاسمینژاد اظهارکرد: همچنین عدم تامین کمی و کیفی آب بر نخلیات استان نیز تاثیر منفی گذاشته، به طوری که 50 درصد خرمای درجه یک استان یعنی معادل 60 هزار تن، تبدیل به خرمای درجه 2 شده و ارزش ریالی آن 15 درصد کاهش یافته است.