سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار فرهنگی - هنری خوزستان



سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی خوزستان از افتتاح دهمین کتابخانه عمومی در شهرستان گتوند خبر داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ منطقه خوزستان ـ آیین افتتاح کتابخانه عمومی نصر شهرک پنجم در شهرستان گتوند با حضور مدیر کل امور اجتماعی استانداری خوزستان، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی، فرماندار گتوند، شهردار گتوند، مسئولان شهرستان گنوند، اصحاب رسانه و عموم مردم برگزار گردید.

در این مراسم سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان گفت: امروز در شهرستان گتوند که دارای پیشینه تاریخی چهار هزار ساله و شهر شعر و ادب و دیار شاعر بزرگ انقلاب قیصر امین پور است؛ دهمین کتابخانه عمومی این شهرستان را در روستای شهرک پنجم با حضور مسولین استانی و شهرستانی افتتاح کرده ایم.

منصور کوهی رستمی افزود: این کتابخانه به مساحت 400 متر مربع و زیربنای 150 متر مربع توسط خیر محترم آقای فروتن قادری به نهاد کتابخانه های عمومی واگذار و توسط اداره کل کتابخانه های عمومی استان تجهیز شده است. با توجه به فقدان کتابخانه و مرکز فرهنگی در این روستا و همچنین نزدیکی به روستاهای همجوار، این کتابخانه می تواند در راستای ارتقاء فرهنگ کتاب و کتابخوانی و تقویت فرهنگ عمومی منطقه موثر واقع شود.

وی گفت: شهرستان گتوند با همت مسؤلین رشد و گسترش خوبی در شاخص های کتاب و کتاخوانی داشته است. در حال حاضر به ازای هر 6411 گتوندی یک کتابخانه عمومی وجود دارد. سرانه فضای کتابخانه ای در شهرستان 7/3 متر مربع می باشد یعنی به ازای هر صد گتوندی سه متر و هفت سانتی متر فضای کتابخانه ای وجود دارد. در این ده کتابخانه 68215 تسخه کتاب وجود دارد که به ازای هر گتوندی بیش از یک کتاب در کتابخانه های عمومی شهرستان وجود دارد. در شاخص عضو تنها 3646 گتوندی عضو کتابخانه های عمومی هستند یعنی نزدیک به شش درصد گتوندی ها عضو کتابخانه های عمومی هستند. که البته به تناسب رشد تعداد کتابخانه شاهد رشد شاخص عضو نبوده ایم. لذا در حال تدوین و اجرای برنامه های مدونی جهت جذب عضو و افزایش میزان امانت در کتابخانه های عمومی شهرستان هستیم.

او تاکید کرد: برای تحقق این هدف یکی از برنامه های اصلی اداره کل کتابخانه های عمومی تمرکز بر کودکان و نوجوانان، حانواده محور کردن کتاب و تعامل نزدیک با مدارس و دانشگاهها می باشد. همچنین در آینده نزدیک کتابخانه شهرهای سماله و  صالح شهر به ساختمان جدیدی که با کاربری کتابخانه ساخته شده است منتقل خواهد شد. و در شهرهای سماله و جنت مکان نیز مراحل ساخت کتابخانه استاندارد 280متر مربعی این شهرها در حال اجرا است که تا کنون بیش از 15 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

در ادامه مراسم افتتاح فرماندار گتوند از حضور مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان و نماینده مردم شهرستان در مجلس و دیگر مدعوین تشکر کرد و گفت: باتلاش و فعالیت همه مسئولان، شهرداراران،شوراهای اسلامی شهر و روستا و مسئول کتابخانه شهرستان گتوند اکنون دهمین کتابخانه عمومی در شهرک پنجم افتتاح شد .

محمد پور در ادامه با توجه به سابقه تاریخی و فرهنگی گتوند تاکید کرد: کتابخانه عمومی شهید علیجان امامی که از قدمت زیادی برخوردار است و کتابخانه خوب با منابع خوب در شهرستان می باشد دیگر با توجه به مراجعات بسیار زیاد به کتابخانه های عمومی و علی الخصوص این کتابخانه ظرفیت کافی ندارد و از نظر کمی و کیفی و فضا کمبوهای زیادی دارد و نیاز است بر فضای این کتابخانه افزوده شود.

وی افزود: مسؤولان شهرستان با توجه به اهمیتی که به بحث مطالعه می دهند در روستاها و بخشهای مختلف فضایی را اجاره کرده و به کتابخانه اختصاص می دهند تا نشان دهند کتابخانه و فرهنگ برای این منطقه در اولویت قرار دارد اما نیاز است برای این مناطق کتابخانه ساخته شود و ما تلاش خواهیم کرد زمین مورد نیاز را تامین کنیم.

محمدپور تاکید کرد: خوشبختانه کلنگ ساخت 2 باب کتابخانه در شهرهای سماله و جنت مکان به زمین زده شد و عملیات ساخت آن نیز شروع شده و نیاز به اعتبار بیشتری برای تسریع در سخت دارد که انتظار داریم با تامین اعتبار این کتابخانه ها به سرانجام برسند و در اختیار مردم قرار گیرند.فرماندار گتوند اظهار داشت: سیمای گتوند باتوجه به تعداد کنتبخانه ها و سرانه ای که هست شرایط خوبی است ولی باید بسترها فراهم شود ما باید به کتابخانه و کتاب نیاز پیداکنیم تا بتوانیم بسترهای لازم را با کمک سازمانها و نهادها فراهم کنیم. سابقه این شهرستان از نظر تدین و دین داری و مطالعه سابقه خوبی دارد که قیصرامین پور سمبل این افتخارات است.



تور مجازی سازه‌های آبی ـ تاریخی شوشتر به زودی آماده‌سازی و در وب‌سایت پایگاه میراث جهانی سازه‌های آبی ـ تاریخی شوشتر به نمایش گذاشته می‌شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ منطقه خوزستان ـ این پروژه که از سوی امور پایگاه‌های جهانی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور تعریف شده است طی روزهای آخر هفته گذشته در سازه‌های آبی شوشتر انجام پذیرفت.

بر اساس این پروژه تمامی محوطه‌های تحت نظر پایگاه میراث جهانی سازه‌های آبی ـ تاریخی شوشتر به صورت 360 درجه تصویربرداری شد که همراه با گزارش‌های تصویری دو زبانه و به صورت نرم‌افزاری بر روی وب‌سایت امور پایگاه‌های میراث فرهنگی قرار خواهد گرفت.






مراسم تحویل پرچم آستان مقدس حضرت اباعبدالله الحسین به ستاد استانی خوزستان، ویژه دوازدهمین اجلاس بین‌المللی تجلیل از پیرغلامان حسینی و گردهمایی مداحان و شاعران اهل بیت عصمت و طهارت(ع)، شب گذشته(11مهرماه) در مجتمع فجر اهواز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه خوزستان - عبدالحسن مقتدایی استاندار خوزستان، در این مراسم اظهارداشت: در دوران دفاع مقدس جامعه در تعامل زیبا در جنبه‌های مختلف نظامی، سیاسی، دفاعی و در رأس آن مباحث فرهنگی قرار داشت؛ پیام‌هایی که در قالب نوحه‌های حماسی که در حقیقت الگویی برای کشور بود، انتقال می‌یافت.

وی با بیان این‌که هر کجا قلمی به درستی و به صداقت مطالبی را نگاشت، آن مطلب نهادینه شده است، گفت: مقتل نمونه بارز آن است و همه مقتل‌ها با یک محتوا و نتیجه‌گیری در تاریخ ثبت شده‌اند. وظیفه آنانی که قلم به دست و شاعر هستند اثربخشی و درنظر گرفتن موقعیت جامعه است.

مقتدایی افزود: هیچ شخصی حق ندارد وقایع حماسی که مربوط به کل جامعه است را با دیدگاه خود تحلیل کند. باید از عاشورا برداشت واحدی که امام حسین(ع) در مسیر آن گام برداشتند، داشته باشیم. همچنین باید در کنار بهترین شیوه‌های مداحی بهترین شیوه عزاداری را ارائه دهیم.

استاندار خوزستان خطاب به مداحان حاضر در این گردهمایی اظهارکرد: ایام عاشورا بهترین فرصتی است که می‌توان از انحراف در عزاداری جلوگیری کرد؛ جمعیتی عزادار با عقاید مذهبی از حداقل تا عالی در اختیار ما قرار دارد و نباید اجازه دهیم که این دو مجموعه از دستمان برود. اشعار و صوت در مداحی می‌تواند تأثیرگذار باشد و جماعتی که به‌مناسبت محرم تا پایان صفر در اختیار مداحان قرار دارند امانت دست آن‌ها هستند و اگر کسی با صوت مداحان از اعتقادات خود عقب‌نشینی کرد، آن‌ها باید جوابگو باشد.

وی گفت: ما در دوران دفاع مقدس عشق توأم با علم را تجربه کردیم و آن‌ راه هم‌چنان ادامه دارد.

در این مراسم همچنین محمدحسین صوفی‌ معاون صدای رسانه ملی و رئیس دوازدهمین اجلاس بین‌المللی پیرغلامان حسینی، اظهارکرد: خوزستان، شهادت، دفاع مقدس، کربلا و عاشورا ترکیب ویژه‌ای را به ذهن متبادر می‌کند که مفهومی عجیب دارد.

وی افزود: مردم در جای جای این سرزمین نورانی همه دین خود را به اسلام، انقلاب اسلامی و شیعه ادا و ما و مردم را مدیون خود کردند. در سال‌های دفاع مقدس همه روزهای این سرزمین عاشورا و همه این سرزمین کربلا بوده است.

صوفی افزود: مردمی که از ظلم ستم‌شاهی به تنگ آمده بودند انقلابی را برای دست‌یابی به استقلال و آزادی به پیروزی رساندند و استکبار جهانی به سردمداری آمریکا و لابی صهیونیستی از آن جهت که نمی‌خواست ایران الگویی برای کشورهای آزادی خواه باشد به تعبیر مقام معظم رهبری برای به اضمحلال کشاندن انقلاب اسلامی جنگی نابرابر را به مردم تحمیل کردند.

معاون صدای رسانه ملی با اشاره به این‌که در آن زمان ارتش انسجام لازم را نداشت و بسیج و سپاه نیز تشکیل نشده بود، عنوان کرد: دشمن بعثی به بهانه‌ای واهی در یک توهم خودساخته از طریق خوزستان به ایران اسلامی حمله کرد و مردم خوزستان برابر آن‌ها مقاومت کردند. بر این اساس جنگ ما دفاع، دفاع ما مقاومت و مقاومت ما تحول‌آفرین و جریان‌ساز شد. مقاومت ملت و رزمندگان ایران تبدیل به فرهنگی فراگیر در غزه، سوریه و لبنان و الگوی انقلاب مردم ایران نیز در یمن و بحرین فراگیر شده است.

صوفی عنوان کرد:‌ دفاع مقدس و انقلاب اسلامی پیام‌های روشن و ارزشمندی از جمله فرهنگ مقاومت و ظلم ستیزی را دربرداشت که همگان ریشه در عاشورا و کربلا دارد. حضرت زینب(س)‌ و امام سجاد(ع) با قرائت خطبه قراء خود در محل حکومت یزید باعث تزلزل بنیان حکومت او شدند. از اینجا رسالت زینبی‌ها و سجادی‌ها آغاز شد و اکنون پس ازگذشت بیش از 1300 سال از نهضت عاشورا شاهد فروزان تر و روشن‌گرتر شدن آن هستیم.

معاون صدای رسانه ملی گفت: مداحان، شعرا و مرثیه‌سراها به نحو مطلوب توانستند رسالت حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) را برای ابلاغ و تبیین عاشورا به نحو مطلوب انجام دهند. به همین منظور رسانه ملی با تولی‌گری رادیو تجلیل از پیرغلامان حسینی را برگزار می‌کند. این اجلاس امسال در استان خوزستان برای تجلیل از مردمی که حماسه دفاع مقدس را خلق کردند و شعرا، مداحان و پیرغلامان این استان برای یادآوری آن دوران برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا همچنین سردار حسن شاهوارپور فرمانده سپاه حضرت ولی عصر(عج) استان خوزستان، با بیان این‌که حضور مداحان سراسر استان به کیفیت این مراسم افزوده است، اظهارداشت: این مراسم مقدمه‌ای برای آن اجلاس بزرگ است که استاندار و دیگر مسئولان در پی تدارک برنامه‌ای آبرومندانه هستند.

وی گفت: در دوران دفاع مقدس نمونه بارز اقدامات عملی نشأت گرفته از عاشورا را شاهد بودیم. آنچه که توانست دفاع مقدس را به موفقیت برساند و جوانان را با شور وارد عرصه کند تأسی از فرهنگ عاشورا بود. با توسل به فرهنگ عاشورا می‌توانیم جامعه را در مسیر پیشرفت و اصلاح متناسب با باورهای دینی و هماهنگ با آن‌چه مطلوب ائمه طاهرین(ع) است، به پیش بریم. با توسعه این فرهنگ می‌توان ظرفیت‌های جوان و نوجوان جامعه را به‌سوی اهداف عالی حرکت داد.

فرمانده سپاه حضرت ولی عصر(عج) استان خوزستان با اشاره به امر به معروف و نهی از منکر گفت: امام عاشورایی ما، صرفاً برای زنده نگه داشتن امر به معروف و مبارزه با منکری که یزیدیان آن را به‌وجود آوردند قیام کرد و لذا تأکید بر آن بسیار مهم است. توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری در راستای مداحی یکی از ملاحظات مورد انتظار است که همه ما باید توجهی جدی به آن داشته باشیم.

وی با اشاره به این‌که جریان‌های جدید در دنیا سعی در معرفی اسلام به‌عنوان دینی خشن و آدم‌کش دارند، افزود:‌ جریان‌های فرقه‌ای در عراق، سوریه و برخی کشورهای اسلامی در این زمینه فعالیت می‌کنند. باید لطافت عاشورا و امام حسین(ع) در ارتباط با جامعه و خانواده را به خوبی توسعه داد.

فرمانده سپاه حضرت ولی عصر(عج) استان خوزستان تصریح کرد: باید با تندروی‌هایی که برخی به نام جامعه مداحی خواسته یا ناخواسته در حال ترویج آن هستند، مقابله شود تا این مسیر به انحراف کشیده نشود. مداحان باید از اقدامات محققانه و کارشناسانه این عرصه استفاده کنند تا این مسیر را به کیفیت مورد نظر برسانیم.

شاهوارپور گفت:‌ تلاش در زمینه توسعه فرهنگ عاشورا می‌تواند در راستای تضمین نظام اسلامی و امنیت جامعه باشد و بسیج نیز در این میان مبنای عمل خود را بر اساس فرهنگ عاشورایی قرار داده‌است.

به گزارش ایسنا در این مراسم که با حضور همایون قنواتی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، علی عماد معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری خوزستان، صادق آهنگران و برخی مداحان استان خوزستان همراه بود، پرچم سرخ گنبد حرم امام حسین(ع) به ستاد استانی این اجلاس تحویل داده شد.




نمایش شاد و کودکانه "عروسی دختر حاجی الماس" در بهبهان روی صحنه است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ منطقه خوزستان ـ این نمایش به نویسندگی محمدرضا کوهستانی و بازنویسی عباس عبادی از شش مهر 93 به مدت 20 شب در محل تالار ارشاد بهبهان به صحنه رفته است.

این نمایش به کارگردانی هادی شجاعی محصول تئاتر تیرداد هر شب ساعت 30/7 پذیرای علاقه‌مندان به تاتئر است.

اجرای نمایش "عروسی دختر حاجی الماس" با همکاری دفتر انجمن هنرهای نمایشی و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بهبهان به صورت اختصاصی برای ادارات و ارگان‌ها و مدارس شهرستان نیز اجرا خواهد رشد.

در این نمایش سید اسماعیل سخایی، سعید حداد، پدارم مصفا، سعید بنایی و  مرضیه شجاعی به ایفای نقش می‌پردازند.




نمایش "من امشب خواستگار دارم" به کارگردانی حسین محمدی به مدت 20 شب در تالار آفتاب اهواز روی صحنه می‌رود.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ منطقه خوزستان ـ این نمایش از 12 تا پایان مهر 93 به مدت 20 شب هر شب از ساعت 19 در تالار آفتاب اهواز اجرا می‌شود.

 

"من امشب خواستگار دارم" نمایشی اثر کمدی ـ اجتماعی است که به مسایل روز اجتماع و ازدواج جوانان می‌پردازد.

 

این نمایش را که نوشته سیدصادق فاضلی و کاری از گروه فرهنگی و هنری "آزادگان" است با همکاری گروه تئاتر "زهور" و حمایت انجمن هنرهای نمایشی اهواز به صحنه می‌رود.

 

مصطفی عطایی، منوچهر بهارلویی، بدرالسادات برنجانی، نسرین بوستان، ماندانا محمودی، بنفشه برات‌پور، خانم کلاه‌کج، سیامک توانگر‌زاده، حمید علایی، جهانگیر بااحمدی، محمد بیت‌سوده، هوشنگ غیبی، آقایان جلالی و عطاران در "من امشب خواستگار دارم" ایفای نقش می‌کنند.





معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد خوزستان منظومه کارگاه‌های ادبی و هنری ویژه دانشجویان را برگزار می‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ منطقه خوزستان ـ این کارگاه‌ها شامل آموزش خوشنویسی، علوم و فنون قرآئت قرآن کریم، اصول و مبانی داستان‌نویسی، جریان‌های شعری معاصر ایران، مبانی کاریکاتور، عکاسی دیجیتال، اصول نگارش خبر و خبرنگاری است.

ثبت‌نام برای شرکت در این کلاس‌ها از پنج تا 16 مهر 93 انجام می‌شود. همچنین شروع کلاس‌ها از 19 مهر 93 خواهد بود.

علاقه‌مندان برای ثبت‌نام و دریافت آگاهی بیش‌تر می‌توانند به نشانی اهواز ـ ساختمان مرکزی دانشگاه شهید اهواز ـ راهروی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی خوزستان ـ اتاق 34 مراجعه کنند و یا با شماره تلفن 3335477 تماس بگیرند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد