سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز



هشدار اکثریت مجلس نمایندگان به اوباما
کد خبر: ۲۰۹۰۳۸
۱۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۵
فرارو- شمار زیادی از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا از اوباما این کشور خواسته اند در روند مذاکره با ایران سخت گیری های بیشتری اعمال کند.

به گزارش «رویترز»، 354 عضو مجلس نمایندگان آمریکا در نامه ای که برای جان کری، وزیر خارجه این کشور ارسال کرده اند، خواستار سخت تر شدن موضع آمریکا در مذاکره با ایران شده اند؛ این نامه پس از آن ارسال می شود که نتانیاهو در جریان حضور خود در آمریکا، خواستار اتخاذ موضع جدی تری در مقابل ایران شد.
این اعضای مجلس در نامه‌ای که متن آن روز پنجشنبه در وبسایت مجلس نمایندگان منتشر شده است، به رئیس جمهوری آمریکا هشدار دادند که ایران باید به طور کامل پاسخ سوالات آژانس درباره جوانب نظامی احتمالی برنامه هسته‌ای خود پاسخ بدهد.
اکثریت مجلس نمایندگان دیروز در نامه‌ خود به باراک اوباما گفتند که آمادگی ایران برای آشکار کردن کامل تمام جوانب برنامه هسته‌ایش بزرگترین امتحان برای اثبات قصد ایران برای اجرای تعهداتش اش در آینده است.
این نمایندگان که اکثرا از حزب جمهوریخواه هستند با تکرار ادعاهای گذشته خود درباره برنامه صلح آمیز هسته ای ایران، کشورمان را به سنگ اندازی در راه بازرسان آژانس و پنهانکاری متهم کردند.
هشدار آنها در حالی به رئیس جمهوری آمریکا منتقل شد که روز چهارشنبه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در کاخ سفید به دیدار باراک اوباما رفته بود تا از جمله درباره برنامه هسته‌ای ایران با وی گفتگو کند.
نخست وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا حامیان زیادی دارد، به ویژه در مجلس نمایندگان که ۸۰ درصد اعضایش با امضای نامه یاد شده گفته‌اند که نگران توافق هسته‌ای با ایران هستند که در آن "عدم شفافیت" ایران پذیرفته شود.
به گفته این اعضای کنگره، پاسخ کامل ایران به آژانس برای تعیین ماهیت برنامه هسته‌ای ایران بسیار مهم است.
این نمایندگان می‌گویند از حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه هسته ای ایران حمایت می کنند و از باراک اوباما خواسته اند که به دقت همکاری ایران با آژانس را زیر نظر داشته باشد.
به گفته این نمایندگان، توافقی که بتواند مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته ای شود باید شامل روشن شدن ابعاد فعالیت های اتمی تحقیقاتی ایران در گذشته نیز بشود.
گفتنی است آخرین دور مذاکرات هسته ای ایران و 5+1 هفته گذشته با حضور وزیر خارجه کشورمان در مقر سازمان ملل انجام گرفت. این مذاکرات در حالی پایان یافت که ایران از کندی روند مذاکرات خبر می داد و در نهایت دو طرف تنها بر سر ادامه گفتگوها به توافق رسیدند. مذاکرات قرار است طی 10 روز آینده بار دیگر از سر گرفته شود.



کارتر: قادر بودم با تسلیحات نظامی ایران را از نقشه محو کنم

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «جیمی کارتر»، رییس جمهور اسبق آمریکا طی مصاحبه با شبکه خبری «سی ان‌بی‌سی» گفت: «شکست عملیات آزاد سازی گروگان‌های آمریکایی در تهران فرصت را از وی برای غلبه بر «رونالد ریگان»، دیگر رییس جمهور اسبق آمریکا گرفت.»
کارتر در این مصاحبه تاکید کرد که اگر وی علیه ایران می‌جنگید، اهالی این کشور او را برای بار دوم در سال 1980 به ریاست جمهوری انتخاب می‌کردند.
کارتر در این زمینه گفت: «اگر علیه ایران عملیات نظامی انجام می‌دادم به عنوان ریاست جمهور جدید انتخاب می‌شدم. من قادر بودم ایران را با سلاح‌های که در اختیار داشتیم از نقشه حذف کنم اما به خاطر حفظ جان بیگناهان و نیز در خطر بودن جان گروگان‌های آمریکایی از انجام آن منصرف شدم . دعاهای من نیز البته مستجاب شده و گروگان‌ها سالم آزاد شدند. من  بر این باورم که تصمیم مناسبی اتخاذ کردم که البته کار آسانی نیز نبود.»
همسر جیمی کارتر نیز که در این جلسه حضور داشت با انتقاد از افکار عمومی آمریکا گفت: «در کشور ما صلح بسیار دشوار و جنگ محبوب می‌باشد.»




ابنا ـ پایگاه خبری المسله عراق تصاویری از بیعت برخی شیوخ و بزرگان موصل با گروه تروریستی داعش منتشر کرده است.

هم‌چنین منابع عراقی از حُقه جدید سرکرده داعش برای ممانعت از فرار تروریست‌های تحت فرمانش از مقابل نیروهای امنیتی عراقی و حملات هوایی و بیعت بزرگان موصل با البغدادی پرده برداشتند.

منابع محلی در موصل اعلام کردند: «ابوبکر البغدادی» سرکرده داعش پول‌های زیادی به سرکرده‌های این گروهک برای تشویق آن‌ها به ادامه جنگ و فرار نکردن از مقابل نیروهای عراقی و حملات هوایی داده است.

سازمان ملل متحد نیز در گزارش خود تاکید کرد تروریست‌های داعش در اعدام دسته جمعی، تجاوز به زنان و استفاده از کودکان برای جنگیدن در عراق دست داشته‌اند.

این سازمان در گزارش خود که «نیکلای مالدینوف» نماینده ویژه سازمان ملل در امور عراق تدوین کرده است به قتل عام شمار زیادی از غیرنظامیان بیگناه در عراق اشاره کرد.




سه پرسش اساسی در قبال توافق هسته‌ای با غرب
کارشناسان غربی وقتی درباره مذاکرات هسته‌ای صحبت می‌کنند اصطلاح توافق بر سر محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران را به کار می‌برند حال با توجه به میزان این محدودیت و امتیازاتی که قرار است غربی‌ها در قبال این اقدام ایران انجام دهند می‌توان سطوح توافق را طبقه‌بندی کرد و سوالاتی را از طرف غربی مطرح کرد.

سرویس سیاسی «فردا»: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مراحل دشوار و بسیار پیچیده ‌ای را طی کرده است و طبق ادعای طرف‌های مذاکره کننده تا 95 درصد مسائل میان دوطرف حل شده است اما آنچه باقی مانده آن بخشی از موضوع برنامه هسته ای است که می‌تواند تمام 95 درصد دیگر را با چالش روبه‌رو کند.

با پاسخ به سه سوال اساسی می‌توان به این نتیجه رسید که آیا واقعا توافقی بین ایران و 1+5 حاصل خواهد شد یا خیر

سوال اول: آیا دو ماه برای رسیدن به توافق بین دو طرف کافی است؟

وب‌سایت انگلیسی زبان میت‌نیوز در پاسخ به این سوال به سراغ "جیم والش" متخصص و فعال در گسترش سلاح‌های هسته‌ای رفته است. وی در پاسخ به این سوال می‌گوید اقدام ایران در اکسید کردن ذخایر اورانیوم خود گام بسیار خوبی بوده است که تا حدود زیادی حسن نیت این کشور برای رسیدن به توافق را اثبات کرده است علاوه بر این به نظر می‌رسد مذاکره کنندگان درخصوص برخی از مسائل بسیار دشوار به توافق رسیده‌اند اما برخی موضوعات درخصوص اقدامات ایران در فاصله سال‌های 1998 تا 2003 همچنان باقی است.

یک موضوع بسیار اساسی باقی مانده توافق بر سر تعداد سانتریفیوژهای فعال در ایران است. آمریکایی‌ها معتقدند که تعداد 1500 سانتیفیوژ می‌تواند در ایران باقی بماند اما طرف ایرانی معتقد است که به 1000 سانتریفیوژ برای هر نیروگاه و در مجموع بیست هزار سانتریفیوژ نیاز دارد لذا اخلافات بر سر تعداد سانتریفیوژها آنقدر چشمگیر است که بعید به نظر می‎رسد توافقی بر سر آن صورت گیرد. تنها راه‌حل بر سر این موضوع انعطاف‌پذیری دو طرف و رسیدن به یک حد میانی است.

سوال دوم: اگر به توافق نرسیم چه می‌شود؟

والش درخصوص لزوم توافق بر سر تعدا سانتریفیوژها موضوعی جالبی را مطرح می‌کند. می‌گوید اگر فرض کنیم که دو طرف بر سر تعداد به توافق نرسد نتیجه چه خواهد شد. در گام اول مذاکرات شکست می‌خورد بعد از آن ایران به توسعه برنامه هسته‌ای خود ادامه می‌دهد تحریم‌های غرب تشدید شده و دو طرف دائما نسبت اقدامات یکدیگر واکنش نشان می‌دهند و نتیجه این روند چیزی به جز جنگ نخواهد بود.

پس ضرورت دارد که طرفین تاحدودی نسبت به یکدیگر انعطاف به خرج دهند تا شاهد یک بحران جدید در خاورمیانه جلوگیری کنند البته باید این نکته را هم در نظر داشت جون ایران یک قدرت منطقه‌ای به شمار می‌رود احتمالا چنین جنگی ابعاد بین‌المللی پیدا خواهد کرد.

سوال سوم: در قبال توافق با غرب چه چیزی نصیب ایران می‌شود؟

چند روز پیش آلن ایر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا سوال جالبی را از ایرانی‌ها مطرح کرد که معنای عبارت "وسط دعوا نرخ تعیین کردن" چیست؟ نکته ظریف مطرح شده در این عبارت این است که اگر ایران طی یک دوره اعتمادسازی با غرب با هر مدت زمانی قرار بگیرد و آمریکایی‌ها بر سر موضوعات دیگری بهانه تراشی کنند تکلیف چیست؟

درواقع چه تضمینی وجود دارد که توافق احتمالی بین دو طرف پایدار باقی بماند و هر از چندگاهی تحت تاثیر اختلافات منطقه‌ای بین ایران و غرب قرار نگیرد. از سوی دیگر علاوه بر موضوع رفع تحریم‌ها از جانب غرب که تکلیف خاصی را برای ایشان تعریف نمی‌کند چه چیزی از این توافق عاید ایران خواهد شد.

ما به غربی‌ها تضمین می‌دهیم که تا حجم مشخصی غنی‌سازی انجام دهیم و غربی‌ها در قبال آن تحریم‌های اعمال بر سر پرونده هسته‌ای را برخواهند داشت اما آیا تحریم‌ها بر سر موضوعات و اختلافات بی‌شمار دیگر باز خواهند گشت.

از سوی دیگر تغییر دولت‌ها در کشورهای موثر بر توافق چه تاثیری بر آینده برنامه هسته‌ای ایران و وعده‌های طرف غربی خواهد داشت؟

اینها مسائلی است که باید در مدت باقی مانده از مذاکرات پاسخ داده شود و این موضوعات پیچیدگی خاصی به موضوع توافق بخشیده است که به اراده دو طرف برای اعتماد به طرف مقابل و انعطاف‌پذیری در مذاکرات وابسته است. نباید تصور کرد که حتی با انجام توافق در طول چند ماه آینده پرونده هسته‌ای ایران و حواشی آن پایان یافته است بلکه باید چشم‌اندازی درخصوص آینده مذاکرات‌هسته‌ای ترسیم کرد تا مطابق با آن منافع ملی کشور تامین گردد.




کد خبر: ۲۰۹۱۶۰
۱۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۰

برای نخستین بار هواپیمای پهن پیکر ایرباس 380 در 30 سپتامبر برابر با 8 مهرماه امسال در فرودگاه امام خمینی با صدها مسافر به زمین نشست. این هواپیما که متعلق به شرکت هواپیمایی امارات است تاکنون به دو مقصد پروازی جده و کویت پرواز داشته و احتمالا فرودگاه امام خمینی (ره) به دلیل حجم بالای مسافرت‌ها میان دبی و تهران به عنوان سومین مقصد پروازی این هواپیما انتخاب می شود. 
  
به گزارش صبحانه، ایرباس پهن پیکر 380 به دلیل شرایط خاص فنی و ابعاد به تجهیزات خاصی برای نشست و برخاست در فرودگاه ها نیاز داشت که وجود این توان فنی بالا در فرودگاه امام موجب تقاضای این ایرلاین برای پرواز ایرباس 380 به ایران شد و خوشبختانه همه چیز هم به خوبی و با برنامه ریزی درست پیش رفت. 
  
ایرباس 380 بزرگترین هواپیمای مسافربری جهان است که با گنجایش 555 نفر در سه کلاس و 840 نفر در یک کلاس و با بردی معادل هشت هزار ناتیکال مایل بدون توقف، برای نخستین بار در آوریل ۲۰۰۵ به پرواز در آمد. این هواپیما در سال 2002 وارد مرحله تولید شد و تولید اولین نمونه تجاری هواپیمای ایرباس A380 از ماه مه سال 2004 آغاز شده است. 
  
اما شاید برای آنهایی که تصاویر مربوط به این موضوع را دنبال کردند این سوال پیش بیاید که چرا خلبان این هواپیما، پس از فرود و توقف اقدام به نشان دادن پرچم کشورمان به تصویربرداران کرد و با خوشحالی این اقدام خود را دقایقی تکرار نمود؟ 
  
اگرچه در برخی رسانه ها اشاره ای به ایرانی بودن این خلبان شدن بود اما بررسی های صبحانه اطلاعات جدیدی را در این خصوص نشان می دهد. نام خلبان این پرواز مهم، کاپیتان کامبیز پورقناد است که از خلبانان برجسته شرکت هواپیمایی امارات محسوب می شود. 
  
این خلبان 43 ساله ایرانی، 4 سال پیش با هدایت غول پیکر ترین هواپیمای مسافربری حال حاضر جهان از مبدا دوبی به مقصد لندن، نام خود را به عنوان اولین خلبان ایرانی که با هواپیمای ایرباس 380-800 پرواز می کند به ثبت رسانید.

  

این خلبان ایرانی با دریافت بیش از 30 گواهینامه از هواپیماهای مختلف و پرواز با هواپیماهای غول پیکری همچون بوئینگ 747-400 و ایرباس 340-500 و پس از انجام امتحانات و کسب بالاترین نمره به عنوان اولین خلبان ایرانی بر روی هواپیمای ایرباس A380 در حال فعالیت می باشند که باعث افتخار ایرانیان فعال در صنعت هوانوردی است. 
  
اگرچه شرکتهای هواپیمایی منطقه مانند ترکیش ایرلاین یا فلای امارات در تلاش برای جذب هرچه بیشتر خلبانان مجرب و با استعداد ایرانی برای تکمیل و ارتقاء کادر پروازی خود هستند و باید مراقب اینگونه اقدامات و نتایج آن در تضعیف صنعت هوانوردی کشورمان بود اما از سوی دیگر چنین حضور درخشانی از سوی خلبانان ایرانی در صنعت هوانوردی جهان کمک خواهد کرد در سالهای آینده تجارب این افراد در جهت رشد صنعت هوانوردی کشورمان نقش مهمی ایفا کند. 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد