فرماندار اندیمشک با اشاره به مقاومت و وقایعی که در 8 سال دفاع مقدس در این شهرستان اتفاق افتاد، گفت: اندیمشک در 8 سال دفاع مقدس به نوعی هم جنگ را پشتیبانی میکرد و هم تا حدود زیادی خط مقدم جبهه بود.
حمیدرضا گودرزی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) -منطقه خوزستان- اظهار کرد: مکان مقدسی در اندیمشک به نام معراج شهدا وجود دارد که این مکان، جایی بود که در زمان جنگ تمام پیکر شهدای جبهه جنوب غرب و خوزستان به اینجا آورده میشدند و اقدامات لازم مانند غسل و کفن برای شهدا در این مکان انجام میشد. سپس پیکر شهدا از این مکان به دست خانوادهها رسانده میشد. ما به دنبال این هستیم که این مکان را احیا و معرفی کنیم.
وی افزود: دو کوهه نیز منطقهای است در اندیمشک که شناسنامه جنگ است. دوکوهه معراج شهدا و محل ورود و خروج رزمندگان از سراسر کشور به جبهه خوزستان بود.
گودرزی ادامه داد: اندیمشک در زمان جنگ آماج موشکها بود. عراق این شهر را با توپخانه خود مورد هدف قرار میداد. 6 مهر در اندیمشک همچون روز شکست حصر آبادان برای ما اهمیت دارد ولی هیچ وقت از آن نامی برده نشده است.
فرماندار اندیمشک گفت: 6 مهر ماه سال 59 لشکر عراق خود را به پشت ضلع غربی کرخه رساندند؛ در این شرایط مردم اندیمشک چند روز در این منطقه مقاومت کردند و در برابر این مقاومت سرسخت و جانانه، لشکر عراق بالاخره متوقف شد.
وی اظهار کرد: اگر این مقاومت صورت نمیگرفت، اندیمشک به دست عراقیها میافتاد و راه برای تصرف خوزستان آسانتر میشد.
گودرزی در ادامه به واقعه 4 آذرماه 65 نیز اشاره کرد و افزود: در مدت زمان یک ساعت و 45 دقیقه، حدود 54 فروند هواپیما عراقی اندیمشک را مورد حمله هوایی قرار دادند. در کل جنگهای دنیا چنین اتفاقی نیافتاده است که این تعداد هواپیما در مدت یک ساعت و 45 دقیقه، یک شهر را مورد هدف قرار دهند.
وی افزود: متاسفانه وقایعی که در زمان جنگ تحمیلی در اندیمشک رخ داده، ثبت کشوری نشده است و در زمینه معرفی این وقایع، کوتاهی شده است که جای گلایه از بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس باقی است.
فرماندار اندیمشک گفت: هرچند اقدامات بازسازی پس از جنگ در اندیمشک صورت گرفته و در حال حاضر جایی نیست که بازسازی قرار نشده باشد ولی این بدین معنا نیست که مشکلی نداریم.