سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز




حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری به منظور شرکت در اجلاس روسای جمهوری کشورهای حاشیه خزر بعد ازظهر فردا (یکشنبه) وارد آستراخان روسیه می شود.
به گزارش مشرق، مهدی سنایی سفیر ایران در روسیه امروز (شنبه) در صفحه شخصی خود نوشت: حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری به منظور شرکت در اجلاس روسای جمهوری کشورهای حاشیه خزر بعد ازظهر فردا (یکشنبه) وارد آستراخان روسیه می شود.
حجت الاسلام روحانی علاوه بر حضور و سخنرانی در این اجلاس و همچنین انجام دیدارها، با ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه، دیدار و گفت و گو می کند.وی افزود: گفتگوی رسانه ای و انجام دیدارهای دیگر از برنامه رییس جمهوری در سفر به آستاراخان روسیه است.سنایی یادآور شد: در این اجلاس چهار سند شامل اعلامیه، بیانیه، یادداشت تفاهم در زمینه شیلات و یادداشت تفاهم در زمینه کمک های اضطراری در خزر به امضا می رسد.
سفیر ایران در مسکو ادامه داد: رییس جمهوری را در این سفر علاوه بر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، وزیران کشور و راه و شهرسازی همراهی می کنند.سنایی خاطرنشان کرد: روحانی عصر دوشنبه، روسیه را به مقصد تهران ترک خواهد کرد. وی همچنین در ادامه نوشت: شرکت کنندگان در این اجلاس درباره موافقتنامه های پیشگیری و واکنش به شرایط اضطراری در دریای خزر، حفاظت و بهره برداری بهینه از منابع آبی زنده دریای خزر و آب شناسی و هواشناسی دریای خزر بحث و بررسی و اسناد آن را امضا می کنند.سفیر ایران در مسکو ادامه داد: همچنین در پایان این اجلاس بیانیه پایانی مورد توافق پنج کشور ساحلی به امضا می رسد.
 رییس جمهوری اسلامی ایران 31 شهریورماه به منظور شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل عازم نیویورک شد.
 وی دراین سفر 6 روزه، علاوه بر سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل، با مقامات و روسای کشورهای مختلف دیدار و گفتگو کرد.منبع: مهر



یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین عملیات‌ها در دکترین دیپلماسی عمومی یک کشور، عملیات‌های مردم‌یاری نیروهای نظامی آن کشور است.

گروه جنگ نرم مشرق- یکی از دیپلماسی‌های معمول که طی سال‌های اخیر توسط برخی کشورها به‌خوبی به کار می‌رود، دیپلماسی عمومی است. اهمیت دیپلماسی عمومی به‌ویژه به لحاظ ارتقای وجهه یک کشور مد نظر است و در واقع سازوکاری برای افزایش قدرت نرم به شمار می‌رود. در این رابطه، یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین عملیات‌ها در دکترین دیپلماسی عمومی یک کشور، عملیات‌های مردم‌یاری نیروهای نظامی آن کشور است.

عملیات مردم‌یاری، به عملیات‌هایی گفته می‌شود که توسط نیروهای نظامی انجام گرفته و در جهات مختلفی چون تکمیل عملیات روانی روی مردمی که به آنان کمک می‌شود یا تقویت عده‌ای جهت افزایش توان دفاعی‌شان ممکن است صورت بگیرد.

در میان کشورهای جهان، نیروهای نظامی آمریکایی و چینی جزو نظامیانی هستند که ظاهرا تعداد عملیات‌های مردم‌یاری‌شان نسبت به دیگر کشورها بیشتر بوده و آمریکایی‌ها نمونه‌های زیادی از آن را در جنگ‌های عراق و افغانستان جلوی دوربین برده‌اند. 

نیروی قدس سپاه، بازوی دیپلماسی عمومی ایران + تصاویر

نیروی قدس سپاه، بازوی دیپلماسی عمومی ایران + تصاویر

کشور چین هم در جهت افزایش قدرت دریایی خود یک بیمارستان دریایی را در یک کشتی به راه انداخته و آن را به و آمریکای جنوبی و مرکزی گسیل می‌کند تا به درمان بیماران بپردازد. نیروی دریایی ایالات متحده هم از این مهم عقب نمانده و قدرت نرم خود را با استفاده از کشتی‌های بیمارستانی به اقصی‌نقاط جهان صادر می‌کند.

نیروی قدس سپاه، بازوی دیپلماسی عمومی ایران + تصاویر

نیروی قدس سپاه، بازوی دیپلماسی عمومی ایران + تصاویر
کشتی چینی امدادرسان با نام Peace-Ark

از سوی دیگر اما نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در جهت انجام ماموریت‌های محوله، کمک فکری و یا آموزش مردم مستضعف منطقه را در دستور کار خود قرار داده و توانسته است یکی از بهترین انواع دیپلماسی عمومی را در جهت صدور انقلاب اسلامی به منصه ظهور برساند.

حوزه ماموریت نیروی قدس سپاه، خارجی بوده و کمک به نهضت‌های اسلامی، توسعه انقلاب اسلامی و کمک به مقاومت مظلومین درسراسر دنیاست و در کشورهایی مثل لبنان، سوریه و عراق که مردم به کمک نیاز داشته باشند، سپاه توسط نیروی قدس کمک می‌کند.

بنا به گفته سرلشگر جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، سپاه حمایت و دفاع از ملت‌هایی که تحت ستم آمریکا و اسراییل باشند را وظیفه خود می‌داند و هرگونه انتقال فناوری را که از انتقال سلاح هم مهم‌تراست، انجام می‌دهد کما اینکه از قبل هم اعلام کرده‌ایم و انجام هم شده است و به این مطالبات در هرجا که باشد، پاسخ می‌دهیم.

به زبان آوردن چنین جملاتی از سوی فرمانده کل سپاه به عنوان یکی از استراتژیست‌های جمهوری اسلامی، نشان‌دهنده اجرای دکترین دست دراز در مسائل فکری-فرهنگی توسط نیروی قدس سپاه است و انجام این مهم نیتجه‌ای جز صدور انقلاب نداشته و به خوبی می‌توان آن را در ذیل دیپلماسی عمومی انقلاب اسلامی در جهت استیفای حق از دست رفته مظلومین عالم برشمرد.

از این رو، همانطور که سرلشکر جعفری اذعان کردند: اقرار دشمنان بهترین ارزیابی از عملکرد نیروی قدس است؛ هرچه آنها بر ساقط کردن دولت سوریه یا ایجاد ناامنی درعراق تلاش کردند موفق نبودند و همچنین شاهد ایستادگی شیعیان جنوب لبنان بودیم این حمایت‌ها و پشتیبانی‌ها مواردی است که کاملا روشن وشفاف است و همه می‌دانند. البته اصل موفقیت در این کشورها خود مردم هستند و کمک‌های فکری و یا آموزشی دراین عرصه توسط نیروی قدس بوده که موفق هم شده است.

نیروی قدس سپاه، بازوی دیپلماسی عمومی ایران + تصاویر // در حال ویرایش

موفقیت‌های نیروی قدس سپاه پاسداران در حوزه دیپلماسی عمومی به فرماندهی سردار سلیمانی تا حدی در میان غربی‌ها مهم جلوه کرده است که به وی لقب سزار یا شاه‌مهره دیپلماسی عمومی ایران را داده‌اند.




افزایش بی سابقه تعداد پروازهای عبوری خارجی از فضای ایران

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی فرودگاه های کشور گفت: هم اکنون در طول شبانه روز فضای جمهوری اسلامی پذیرای ۹۰۰فروند هواپیمای خارجی است که این تعداد در طول تاریخ صنعت هوانوردی بی سابقه است.
'محمدعلی ایلخانی' روز شنبه در گفت و گوی با ایرنا در اهواز افزود: افزایش پروازهای عبوری از آسمان ایران مرهون تلاش و تعامل نیروهای مسلح با بخش غیرنظامی و دولتی می باشد.
وی گفت: فرایند همکاری نیروهای مسلح با بخش خصوصی و صنعت هوانوردی منجر به ارتقا سطح امنیت هوایی و امنیت پرواز در فضای کشور عزیزمان ایران شده است.
ایلخانی افزود: پروازهای خارجی سرویس خوب از صنعت هوانوردی کشور دریافت می کنند و امنیت هوایی را در کشور کاملا احساس می کنند.
وی مهمترین اولویت کاری شرکت مادر تخصصی فرودگاه های کشور را ارتقا ایمنی و توسعه زیرساخت های صنعت هوانوردی عنوان کرد و گفت: با توجه به افزایش پروازهای عبوری ، با یک شرکت سازنده دستگاه های نظارتی ، رادار و سوئیچینگ وارد مذاکره شدیم و موافقت نامه امضا کردیم تا در سال جاری بخشی از نیازمندی های صنعت هوانوردی را از طریق این شرکت تهیه کنیم که این اقدام ارتقا سطح ایمنی در فضای کشور را به دنبال خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی فرودگاه های کشور از رشد ۱۵درصد صنعت هوانوردی کشور در نیمه نخست امسال در مقایسه با سال گذشته خبر داد و گفت: پیش بینی ما در رشد صنعت هوانوردی در نیمه اول امسال ۹درصد بود ولی عملا شش درصد از میزان پیش بینی ها فراتر رفت.وی گفت: برخی فرودگاه های کشور در نیمه دوم امسال بیش از ۳۰درصد افزایش جابه جایی داشته اند که این یک موفقیت و رکورد در صنعت هوانوردی محسوب می شود.
ایلخانی روز شنبه به منظور شرکت در مراسم تودیعه و معارفه مدیرکل فرودگاه های استان خوزستان وارد اهواز شد.

*صنعت حمل و نقل هوایی امسال ۱۴درصد افزایش یافت


مدیرعامل شرکت مادر تخصصی فرودگاه های کشور از افزایش ۱۴درصدی صنعت حمل و نقل هوایی کشور در نیمه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه پارسال خبر داد.
'محمدعلی ایلخانی' روز شنبه در مراسم معارفه مدیرکل جدید فرودگاههای استان خوزستان در اهواز افزود: رشد صنعت حمل و نقل هوایی در سال ۹۲ به ۹۱ حدود دو درصد منفی بود ولی از نیمه دوم ۹۲ و نیمه اول سال ۹۳ ، شاهد رشد مثبت در این صنعت بودیم.وی ظرفیت فرودگاه های کشور را ۸۰میلیون نفر در سال عنوان کرد و گفت: پارسال ۴۳میلیون نفر از طریق فرودگاه های کشور جا به جا شدند که از این تعداد ۹میلیون نفر پرواز خارجی و بقیه داخلی بودند.



رئیس‌جمهور چچن مبتکر تشکیل داعش را معرفی کرد

رئیس‌جمهور چچن اعلام کرد که اطلاعاتی در دست دارد که نشان می‌دهد «داعش» توسط فرمانده سابق نیروهای ناتو و آمریکا در افغانستان تشکیل شده است.
به گزارش تسنیم، «رمضان قدیروف» رئیس‌جمهور چچن صریحا اعلام کرد: اطلاعاتی در دست دارم که نشان می‌دهد «داعش» توسط فرمانده سابق نیروهای ناتو و آمریکا در افغانستان تشکیل شده است.
«دیوید پترائوس» فرمانده سابق نیروهای ناتو و آمریکا در افغانستان بود که پس از پایان مأموریت در افغانستان به عنوان رئیس سازمان «سیا» هم مدت زیادی کار کرد.
تاکنون کارشناسان زیادی آمریکا را متهم به تشکیل گروه تروریستی داعش کرده‌اند، اما این اولین بار است که از جزئیات ایجاد و سازماندهی داعش گفته سخن به میان می‌آید.
به نقل از پایگاه خبری افغانستان رو، رئیس‌جمهور چچن همچنین گفت: با توجه به اطلاعات به دست آمده از برخی منابع، ابوبکر البغدادی رهبر گروه داعش توسط دیوید پترائوس آمریکایی استخدام شده است.
قدیروف هشدار داد: مسئله تروریسم در عراق، سوریه و سایر کشورهای منطقه خطرناک می‌شود و آمریکا و اروپا به گسترش این روند کمک می‌کنند.طبق گفته‌های رئیس جمهور چچن، آمریکا گروه‌های بسیاری را تشکیل داده، آن‌ها را حمایت مالی می‌کند و سپس این گروه‌ها را به جان یکدیگر می‌اندازد تا در این جنگ ده‌ها و صدها هزار نفر بی‌گناه کشته شوند .



روایت مرکز آمار ایران از نرخ تورم شهریور
تاریخ انتشار : شنبه ۵ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۰۱
مرکز آمار ایران، نرخ تورم شهری کشور در دوازده ماهه منتهی به شهریورماه امسال را 20.6 درصد و تورم نقطه به نقطه را 14.2 درصد اعلام کرد.
 

به گزارش مهر، مرکز آمار ایران گزارش شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری کشور در شهریورماه سال 1393 براساس سال پایه 1390 را اعلام کرد:

شاخص کل (بر مبنای 100=1390) در شهریورماه سال 1393 عدد 194.3 را نشان می دهد که نسبت به ماه قبل 0.8درصد افزایش داشته است. افزایش شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه)14.2 درصد می باشد که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (14.7) کاهش یافته است. درصد تغییرات شاخص کل (نرخ تورم شهری) در دوازده ماه منتهی به شهریور ماه سال 93 نسبت به دوره مشابه سال قبل 20.6درصد است که نسبت به همین اطلاع در مرداد ماه 1393 (22.3) کاهش یافته است.

شاخص گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات» در این ماه به رقم 230.2 رسید که نسبت به ماه قبل 0.7 درصد افزایش داشته است. شاخص گروه اصلی «خوراکی ها» در ماه مورد بررسی به عدد 228.0رسید که نسبت به ماه قبل 0.7 درصد افزایش نشان می دهد. شاخص گروه اصلی «خوراکی ها» نسبت ه ماه مشابه سال قبل 9.2درصد افزایش نشان می دهد و نرخ تورم دوزاده ماهه این گروه 21.0درصد است. شاخص گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات» نسبت به ماه مشابه سال قبل 9.0درصد افزایش نشان می دهد و درصد تغییرات این گروه در دوازده ماه منتهی به شهریور ماه 93 نسبت به دوره مشابه سال قبل 21.0درصد است که نسبت به همین اطلاع در مردادماه 1393 (24.2) کاهش یافته است.

شاخص گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» در شهریورماه 93 به رقم 182.0رسید که 0.8درصد نسبت به ماه قبل افزایش نشان می دهد. میزان افزایش شاخص گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» نسبت به ماه مشابه سال قبل 16.6درصد بوده است و نرخ تورم دوازده ماه منتهی به شهریور ماه سال 1393 نسبت به دوره مشابه سال قبل این گروه 20.4درصد است که نسبت به تورم دوازده ماهه منتهی به مرداد ماه 1393 (21.5) کاهش یافته است.

جدول نرخ تورم 29 ماهه براساس سال پایه 90

نرخ تورم (درصد)ماه
26.5فروردین 91
26.3اردیبهشت 91
25.8خرداد 91
25.5تیر 91
25.1مرداد 91
24.7شهریور 91
24.8مهر 91
25.1آبان 91
25.6آذر 91
26.3دی 91
27.4بهمن 91
28.6اسفند 91
29.8فروردین 92
31اردیبهشت 92
32.6خرداد 92
33.9تیر 92
35.1مرداد 92
36شهریور 92
36.2مهر 92
35.9آبان 92
35.5آذر 92
35دی 92
33.7بهمن 92
32.1اسفند 92
30.2فروردین 93
28.4اردیبهشت 93
26.2خرداد 93
24.2تیر 93
22.3مرداد 93
20.6 شهریور 93

 

در همین حال، بانک مرکزی هم اعلام کرده است: نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به شهریور‌‌ماه 93 نسبت به دوازده ماه منتهی به شهریور‌ماه 1392 معادل 21.1 درصد است، همچنین شاخص مذکور در شهریور‌ماه امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل معادل14.4درصد افزایش داشته است.



بررسی هدف‌گیری ائتلاف ضد داعش؛
این، یک جنگ فرسایشی است که در آن آمریکا نیاز دارد تا اختلافات نیروهای واگرای حاضر در ائتلاف را مدیریت کند تا بدین ترتیب هیچ یک از اعضای ائتلاف نتوانند در صورت دستیابی به هر نوع پیروزی در میدان، سرنوشت جنگ را نهایی کنند.
برای مقابله با جنگ فرسایشی آمریکا چه باید کرد؟/
گروه بین‌الملل مشرق - بعد از کنفرانس پاریس که به بهانه مبارزه با تروریسم در عراق برگزار شد، روند طرح باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا با عنوان جنگ بین‌المللی بر ضد تروریسم مشخص‌تر شد. جنگی که قرار است به سرکردگی آمریکا برگزار شود و ائتلافی بین‌المللی را ایجاد کند تا بعد از گذشت ربع قرن از تشکیل ائتلاف جهانی به رهبری این کشور برای آزاد سازی کویت، موقعیت برجسته آمریکا را به وی برگرداند. 

نقشه مواضع بین‌المللی بیش از پیش به واضح‌تر شدن این طرح کمک می‌کند، چرا که آمریکا لحن گفتمان وحدت بخش خود را بیشتر کرده تا بتواند کسانی که در پیوستن به این ائتلاف تردید دارند را نیز با خود همراه کند. 

وزیر جنگ آمریکا در این راستا تاکید کرد که آمریکا به دنبال ایجاد ائتلاف گسترده جهانی برای مقابله با تهدیدات داعش است، ائتلافی که در اصل ساخت آمریکاست و می خواهد پل ورود مجدد این کشور به منطقه باشد. وزیر جنگ آمریکا در دیدار با رئیس ستاد ارتش این کشور روش‌های این طرح در منطقه بویژه سوریه را تشریح کرده و گفت که حملات هوایی آمریکا در این کشور متعدد و مستمر خواهد بود و بر اساس روش غافلگیری و ترس نیست. 

پیش از اینها اوباما نیز در تشریح این جنگ گفته بود که این جنگ با جنگنده‌های آمریکایی از عراق آغاز خواهد شد و بعد به سوریه منتقل می‌شود، این جنگ دست کم سه سال زمان نیاز دارد و آمریکا می‌تواند در سال 2017 به آن پایان دهد. وی گفت که گمان می‌کند در دوره ریاست جمهوری وی این جنگ به پایان برسد. 

حطیط روزنامه لبنانی البناء در مقاله‌ای به قلم امین حطیط تحلیلگر مسایل راهبردی منطقه نوشت که آمریکا در موضع گیری های اخیر خود بار دیگر صحنه‌ای را ترسیم کرده که سوالات زیادی را ایجاد کرده است. این سوالات در مورد ماهیت جنگ مورد نظر آنها در منطقه و اهداف واقعی آن و نقش ائتلاف بین‌المللی در کشیده شدن به این جنگ است، بویژه اینکه آمریکا در سه دهه اخیر سعی کرده دیدگاه ائتلاف بین‌المللی برای آغاز جنگ‌ها را دنبال کند. درست است که آمریکا با این ائتلاف‌ها بخشی از اهداف خود را تامین کرده، اما در نهایت نتوانسته به هدف بزرگتر خود که ایجاد نظم نوین جهانی به رهبری خود است، دست پیدا کند. این همان چیزی است که الان واشنگتن را مجبور کرده برای جلوگیری از فروپاشی موقعیت خود در معادلات راهبردی جهان به تکاپو بیفتد. 

در سایه اوضاع استراتژیکی که آمریکا بر اساس تقسیم بندی های نظامی خود ایجاد کرده و با وجود ناامیدی های آمریکا و ناتوانی از تکرار اتفاقات افغانستان و بعد از اینکه پروژه‌های این کشور در سوریه بعد از چهار سال درگیری شکست خورد، آمریکا سعی دارد سیاست انتقام جویی را از منطقه در پیش بگیرد. به همین علت است که این کشور نیازمند ائتلاف بین‌المللی است که برنامه‌های این راهبرد را که تفاوت‌های زیادی با سالهای قبل داشته است، دنبال کند. 

برای مقابله با جنگ فرسایشی آمریکا چه باید کرد؟/

این در حالی است که آمریکا تصمیم گرفته وزنه نظامی خود را به صورت آرام از خاورمیانه به سمت آسیای شرقی منتقل کند تا بتواند در برابر نفوذ روز افزون چین بایستد. از سوی دیگر این کشور می‌ترسد دولت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی ضد آمریکایی ائتلاف رو به توسعه خود را در برابر این کشور تقویت کنند و بتوانند خلأهای ناشی از خروج آمریکا از خاورمیانه را پر کنند و بر این منطقه مسلط شده و خاورمیانه را برای اهالی آن روی ویرانه‌های رویاهای آمریکا بنا کنند. 

از ماهیت این جنگ و تجلی افکار و دیدگاه های آمریکایی‌ها مشخص است که برنامه آمریکا ایجاد جنگ فرسایشی طولانی مدتی است که مدیریت آن بر عهده این کشور باشد و بتواند آن را به صورت محدود در راستای اهداف خود قرار دهد.
 البته به شرطی که در این جنگ قبری برای نظامیان خود حفر نکند و ناوگان گسترده نظامی خود را به منطقه نفرستد و جبهه‌ای طولانی مدت ایجاد نکند که خون نظامیان آمریکایی بر خاک گرم خاورمیانه ریخته شود. به همین علت است که مهلت سه ساله و ده ساله از سوی این کشور مطرح شده و مهلت‌گیری‌های نامحدود دیگری نیز وجود دارد. 

این جنگ فرسایشی از دیدگاه ها و مواضع رئیس ستاد ارتش کاملا مشهود است، وی به امکان اعزام نیروهای زمینی آمریکا به عراق برای از بین بردن داعش اشاره کرده و در عین حال می‌گوید که آن‌ها نمی‌خواهند داعش را در سوریه از بین ببرند، بلکه می‌خواهند به آن ضربه بزنند.
 این در حالی است که آنها می‌دانند که داعش عراق و سوریه را جبهه واحدی می‌داند و از بین بردن داعش مستلزم این است که آنها در هر دو کشور با هماهنگی حاکمان و سران این کشورها داعش را از بین ببرند. اما آمریکا به دنبال این اقدامات در سوریه نیست، بلکه می خواهد داعش در منطقه باقی بماند تا جنگ فرسایشی ادامه داشته باشد. 

این یک جنگ فرسایشی است که در آن آمریکا نیاز دارد تا اختلافات نیروهای واگرای حاضر در ائتلاف را مدیریت کند تا به این ترتیب هیچ یک از اعضای ائتلاف نتوانند در صورت هر پیروزی در میدان، سرنوشت جنگ را نهایی کنند. همچنین این روند باعث می‌شود تا اجازه بهره‌برداری از پیروزی‌ها به دست نیاید، مگر اینکه این بهره برداریها در راستای ادامه درگیری‌ها و جنگ در منطقه باشد و مانع از تسلیم شدن یکی از طرف‌ها و پایان منازعه گردد. 

به همین علت آمریکا همواره به دنبال تامین نیازهای جنگ فرسایشی در منطقه است تا بتواند این آتش را به صورت دائمی روشن نگه دارد، به همین علت است که آمریکا ائتلاف جهانی را ایجاد کرده تا بتواند از اموال سعودی ها استفاده کند و برخی دولت‌های دیگر حاشیه خلیج فارس نیز به تروریست‌ها پناه دهند و مطالبات جنگ روانی را دنبال کنند. آمریکا نیز با جنگنده‌های خود در این میدان حضور خواهد داشت تا حملات هوایی را دنبال کند و تنور این جنگ را همواره داغ نگه دارد. به همین علت ما اعتقاد داریم دخالت هوایی آمریکا نیز تنها یک هدف اساسی دارد و آن هم حفاظت از خط آتش در میدان جنگ منطقه‌ای در راستای ادامه جنگ فرسایشی است. 

برای مقابله با جنگ فرسایشی آمریکا چه باید کرد؟/آماده انتشار

راهکار مقابله با توطئه جدید آمریکا در منطقه 

بعد از اینکه ماهیت طرح‌های آمریکا برای منطقه معلوم شد، الان باید به دنبال یک طرح دفاعی مناسب بود تا در برابر تجاوز طلبی‌های آمریکا ایستادگی کرد، طرح‌هایی که اگر در اهداف خود موفق شود، منطقه و محور مقاومت را از بهره برداری از پیروزی‌های اخیر خود در برابر پروژه صهیو-آمریکایی باز خواهد داشت. به همین علت طعمه‌های طرح تجاوز طلبانه جدید آمریکا نیاز به اجرای راهکارهای زیر دارند. 

-    ادامه مقابله سخت و تلاش در مسیر دو برنامه همزمان که در مرحله اول دوری از افراط در واکنش نشان دادن و عدم پناه بردن به قدرت افراطی است که انرژیها را در غیر از مکان مناسب آن به هدر دهد و در موضوع دوم نیز باید از بی توجهی و کم اهمیت نشان دادن خطرات مرحله کنونی خودداری کرد. 

-      باید از قربانی شدن و افتادن در دام جنگ روانی تروریسم جلوگیری کرد و همواره به یاد داشت که آمریکا در دو راستا کار می‌کند؛ اول اینکه نمی‌خواهد روند کلی اوضاع به سمت انفجار برود و دوم اینکه آتش درگیری‌ها خاموش نشود تا دشمن نتواند دستاورد میدانی داشته باشد. به همین علت است که انتظار نداریم که آمریکا با ارتش عربی سوریه یا هم پیمانان آن به صورت مستقیم وارد جنگ شود. 

-    مدیریت خود و محیط اجتماعی و انرژی‌ها و برنامه‌ریزی کامل متناسب با جنگ فرسایشی. این موضوع مرا به یاد تمرکز تلاش رسانه‌های غربی در راستای اطلاع یافتن از توان ارتش سوریه در جنگ فرسایشی می اندازد. 

-    ساختار جامعه و موسسات آن باید به گونه‌ای باشند که اولا بازدارندگی لازم را در برابر جنگ روانی ایجاد کنند و در ثانی بتوانند در سایه جنگ فراگیر و فرسایشی فعالیت کنند. چرا که جامعه تجزیه شده و اقتصاد منزوی فشار مضاعفی را بر تصمیم سازان کشور وارد می‌کند و دشمن را به سمت تحقق اهداف خود از جنگ فرسایشی به صورت کلی یا جزئی پیش می‌برد. 

برای مقابله با جنگ فرسایشی آمریکا چه باید کرد؟/آماده انتشار

سرنوشت آمریکا در جنگ جدید بهتر از قبل نیست

در یک نگاه کلی می‌بینیم که بسیاری از ساختارهای موفقیت در برابر جنگ فرسایشی آمریکا در منطقه موجود است، شرایط منطقه‌ مانند یک دهه قبل به نفع آمریکا نیست و ائتلاف بین‌المللی که این کشور به دنبال ایجاد آن است، به سادگی محقق نخواهد شد. شرایط جهانی نیز به نفع این کشور نیست و به همین علت مقدمات واقعی کار برای ایجاد جنگ فرسایشی بر اساس منافع آمریکا وجود ندارد. تمام اینها ما را به این سمت می‌برد که بگوییم این جنگ نمی‌تواند سرنوشتی بهتر از تلاش‌های شکست خورده قبلی این کشور داشته باشد. البته نباید از هزینه‌های سنگینی که ممکن است ما در مقابله با این توطئه‌ها مجبور به پرداخت آن شویم، غفلت کنیم. 




روحانی در نشست خبری نیویورک:
تمام تحریم‌ها علیه ایران باید برداشته شود/ توافق بدون غنی‌سازی قابل قبول نیست/ اگر ایران نبود بغداد سقوط می‌کرد
به گزارش مشرق، حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در پنجمین روز از سفر خود به نیویورک در نشست خبری با خبرنگاران رسانه‌های بین‌المللی گفت: مقطع امسال اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد با درد و رنج بزرگی در منطقه خاورمیانه و مواجهه مردم بی گناه این منطقه با تروریست های وحشی مقارن شده است. یکصدا و ندایی که امسال در سازمان ملل مشابه یکدیگر به گوش می رسید خطر خشونت و افراطی گری و تروریست در منطقه و جهان بود.

وی افزود:‌ این همان نکته ای است که من سال گذشته در اجلاس مجمع عمومی تاکید کردم و مجمع نیز در نهایت با تصویب قطعنامه ای جهان عاری از خشونت را به تصویب رساند.

*مبارزه نمایشی با تروریست نمی تواند ما را به هدف ثبات و امنیت در منطقه رهنمون کند

روحانی تاکید کرد: امروز وظیفه داریم مقابل این خطر جهانی برنامه ریزی درستی انجام دهیم و بدانیم که ریشه های آن کجاست؟ و به جد با آن مبارزه کنیم. مبارزه نمایشی با تروریست نمی تواند ما را به هدف ثبات و امنیت در منطقه رهنمون کند.

رئیس جمهور ادامه داد: تروریسم منابع مختلفی دارد بنابراین اگر می خواهیم با آن مبارزه کنیم باید آن را قطع کنیم و روشن کنیم که آن چه در این خشونت از لحاظ ایدئولوژیکی ادعا می شود دروغ و نابجاست.

روحانی گفت:باید بدانیم این خشونت ربطی به هیچ یک از ادیان الهی و آ‌سمانی از جمله اسلام ندارد و در این رابطه بار مبارزه بر دوش علما، فرهیختگان و نویسندگان است.

رییس جمهور ادامه داد:باید منابع انسانی تروریسم را قطع کنیم و کشورهایی که مسیر عبور و مرور تروریست ها هستند باید به وظایف و مسئولیت هایشان عمل کنند و نگذارند گروه های تروریستی افراد را از کشورهای مختلف جهان جذب و جلب کنند.

*باید منابع مالی تروریسم خشکانده شود

وی افزود: باید منابع مالی تروریسم قطع شود ، کشورهایی که تاکنون به گروه های تروریستی کمک کرده اند یا بخش های خصوصی در آن کشورها به تروریست ها کمک کرده اند با اجازه دولت و با اطلاع دولت های خودشان ، باید احساس مسئولیت کنند و کمک های مالی را به گروه های تروریستی قطع کنند.

رییس جمهور اضافه کرد: ممکن است افراد بگویند تروریست ها برخی از پادگان ها و منابع تسلیحاتی همان کشورها را تصرف کرده و به دست آورده اند اما سلاح هایی در اختیار تروریست‌ها قرار دارد که در انبارهای آن کشورها یافت نمی شود، معلوم است که این سلاح ها ساخت کجاست و از کجا آمده است.

روحانی گفت: همه کسانی که تروریست ها را تسلیح کرده اند باید از این کار دست بردارند، ما باید باید منابع ایدئولوژیکی ، انسانی ، مالی و تسلیحاتی تروریستها را قطع کنیم، با بمباران چند نقطه تروریسم از بین نخواهد رفت.

وی افزود: از سال 2001 تاکنون که هزاران بار ، کار بمباران هوایی در کشورها و مناطق مختلف تحت عنوان مبارزه با تروریسم انجام شده است امروز نتیجه آن را چنین می بینیم که تروریسم گسترش یافته ، قوی تر شده و دارای جاذبه بیشتری برای برخی از ناآگاهان شده است، پس از ابتدا به فکر کار نمایشی نباشیم، به کار ریشه ای بپردازیم و ریشه های تروریسم را بخشکانیم.

*در موضوع هسته ای از سال گذشته پیشرفت قابل توجهی داشته ایم

رییس جمهور در ادامه و با اشاره به موضوع هسته ای ایران ادامه داد:در موضوع هسته ای و مذاکرات ایران و گروه 5+1 از سال گذشته تاکنون پیشرفت های قابل ملاحظه ای داشته ایم .

وی افزود: برغم همه اختلافات و مسائلی که داشتیم، توانستیم در ژنو تحت عنوان اقدام مشترک به توافق کوتاه مدت دست پیدا کنیم.

روحانی گفت: پس از پایان آن توافق باز هم توافق کردیم که زمان را تمدید کنیم اما فکر می کنم بعد از 12 سال فراز و نشیب باید نسبت به آینده و در این باره شجاعانه تصمیم بگیریم.

رئیس جمهور افزود: البته باید بدانیم به هیچ عنوان تحریم مسیر صحیح و درستی نبوده است و ادامه آن کارساز نخواهد بود .

وی افزود: تحریم به ضرر همه ملت ها و دولت هایی است که تحریم کننده و یا تحریم شونده هستند، هیچ گاه تحریم نتوانسته کارساز باشد و در این مسئله ای که ملت ایران کاملا در هدف فناوری صلح آمیز هسته ای متحد است هرگز کارگر نخواهد بود .

رییس جمهور ادامه داد: ایران هیچگاه دست از فعالیت صلح آمیز قانونی خود بر نخواهد داشت و غنی سازی در ایران ادامه می یابد.

*هر  توافقی که در آن مسئله ادامه غنی سازی در خاک ایران محفوظ نشده باشد از نظر ما قابل قبول نخواهد بود

روحانی گفت :هر توافقی که در آن مسئله ادامه غنی سازی در خاک ایران محفوظ نشده باشد از نظر ما قابل قبول نخواهد بود .

رییس جمهور ادامه داد: تحریم ها بطور کامل باید برداشته شود و در هر توافقی که مسئله پایان تحریم به صراحت و قاطعانه بیان نشده باشد آن توافقنامه از دیدگاه مردم ایران قابل قبول نخواهد بود .

وی افزود: ایران همانند گذشته همه فعالیتش تحت نظر آژانس و در چارچوب مقررات بین المللی خواهد بود.

روحانی با تاکید بر اینکه به فکر یک معامله و مصالحه برد- برد هستیم گفت: مصالحه ای که احترام دو طرف در آن حفظ شده باشد و به نفع دو طرف باشد و مصالحه ای که از یک سمت حقوق مردم ایران ملحوظ شده باشد و از طرف دیگر شفافیت لازم برای اعتماد برای کشورهایی که احتمالا نگرانی دارند تامین شده باشد.

وی افزود: این همان معامله برد - بردی است که ما در پی آن و دنبال آن هستیم .

روحانی در ادامه نشست خبری گفت:‌ زمان باقی مانده برای توافق کوتاه است و پیشرفت هایی که در روزهای گذشته ما مشاهده کرده ایم بسیار بسیار کند بوده است.

وی افزود:‌ باید حرکت سریع تر باشد و با توجه به واقعیت ها بتوانیم این توافق را به نتیجه برسانیم.

رییس جمهور تصریح کرد: این توافق نه فقط به نفع ایران و 1+5 بلکه به نفع ثبات و امنیت کل منطقه خواهد بود.

رییس جمهور گفت:‌ توافق هسته ای آغازی برای راه طولانی همکاری و مشارکت است و ملت ایران بسیار علاقه‌مند است که اعتماد و اطمینان لازم را کسب کند و این توافق می تواند پایه خوبی برای اعتماد دو طرف باشد و فضا را برای مشارکت و همکاری فراهم کند.

*همه مسئولان عالیرتبه نظام از جمله مقام معظم رهبری با این مذاکره موافق هستند

روحانی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه ان پی آر که پرسید در مجلس ایران درخصوص توافقات هسته ای انتقادهایی وجود دارد و فکر می کنید اقداماتی برای دستیابی به توافق کامل هسته ای وجود دارد، گفت: خیلی طبیعی است که در یک مسئله مهم مثل مسئله هسته ای نظرات کاملا یکسان در سطح کشور نباشد.

وی افزود: مذاکرات با پشتوانه قاطبه مردم انجام می شود و همه مسئولان عالیرتبه نظام از جمله مقام معظم رهبری با این مذاکره موافق هستند و تنها راه منطقی هم مذاکره خواهد بود.

رئیس جمهور گفت: اگر دو طرف به توافق برسند، البته هر کدام درباره موضوعات داخلی خود مسئولیت هایی دارند که باید این مسئولیت را به عهده بگیرند و آن را به اتمام برسانند.

* تمامی تحریم هایی که علیه جمهوری اسلامی ایران وضع شده است باید برداشته شود

رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار پرس تی وی درمورد موضوع تحریم ها در مذاکرات ایران با 1+5 چگونه دنبال می شود، گفت:تحریم ها غیرانسانی است چه از طرف آمریکا و اروپا و چه قطعنامه هایی که از طرف سازمان ملل تصویب شده است.

روحانی تاکید کرد تمامی تحریم هایی که علیه جمهوری اسلامی ایران وضع شده است باید برداشته شود.

وی افزود:‌ در زمینه تحریم با مسئولان و شخصیت های مختلف از کشورهای گوناگون چه عضو گروه 1+5 و غیر آْن صحبت کردیم، همه به اتفاق معتقدند که باید توافق به سرعت صورت گیرد و معضلات دراین زمینه حل شود.

رئیس جمهور تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران تعدیل های ممکن در چارچوب منافع خودش را انجام داد و این طرف مقابل است که اینک نسبت به خواسته های خود باید تجدید نظر کند تا به سرعت به توافق برسیم.

روحانی در ادامه نشست خبری در پاسخ به خبرنگار تلویزیون آلمان که از وی درباره شرایط ایران و حاد شدن این شرایط پرسید؟ گفت: اگر شما از مردم ایران سوال کنید و اگر به جامعه ایران سفر کنید، می بینید که بعد از انتخابات سال گذشته که انتخابات پرشوری بود، امروز در جامعه ما آرامش، وحدت و انسجام بیشتری احساس می شود.

وی افزود: مسئله حقوق بشر هر کشور، مربوط به آن کشور است و در چارچوب فرهنگ آن کشور باید مورد بازبینی و بررسی قرار گیرد .

*شرایط را در ایران از لحاظ مسائل اجتماعی، حقوقی و قضایی نسبت به گذشته بسیار مناسب تر می دانم

رییس جمهور ادامه داد: به عنوان رئیس جمهور، یکی از وظایفم اجرای قانون اساسی است و به اصول قانون اساسی و حقوق شهروندی بسیار پایبندم و در انتخابات سال گذشته به آن قول دادم و هم اکنون در همان مسیر حرکت می کنم.

روحانی گفت: شرایط را در ایران از لحاظ مسائل اجتماعی، حقوقی و قضایی نسبت به گذشته بسیار مناسب تر می دانم و گزارش گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل نمی تواند معیاری برای بیان واقعیت ها باشد.

وی افزود : اگر شما به ایران سفر کنید و از مردم بپرسید، در می یابید که شرایط جامعه، دانشگاهها، احزاب و گروهها نسبت به گذشته کاملا متفاوت است.

در ادامه نشست خبری رئیس جمهور کشورمان در نیویورک خبرنگار شبکه تلویزیونی المیادین لبنان با اشاره به پیام های سعود الفیصل وزیر امور خارجه عربستان و همچنین دیدار کامرون نخست وزیر انگلیس با مقامات ایرانی پرسید: کشورهای غربی از جمله امریکا تلاش می کنند برای مبارزه با داعش به منطقه نیرو اعزام کنند و این در حالی است که نیروهای مخالف را در سوریه تقویت می کنند آیا این اقدام پیام های متناقضی در بر ندارد؟

روحانی پاسخ داد:‌ قبل از آنکه کشوری به مردم و ارتش عراق کمک کند، ایران در حوادث اخیر در عراق پیشتاز و پیشقدم بود.

وی گفت: ایران به دعوت مردم عراق پاسخ داد و به دولت و مردم عراق کمک کرد.

*اگر ایران نبود امروز بغداد سقوط می کرد

رئیس جمهور افزود: اگر آن هماهنگی ها و آن کمک ها نبود شاید امروز بغداد هم در اختیار تروریست ها بود بنابراین ایران عملا با تروریسم مبارزه می کند.

روحانی گفت:‌ مبارزه ایران با تروریسم و افراطی گری یک مبارزه جامع است به این معنی که از همه نظر مقابل تروریسم ایستاده است تا ریشه آن خشکانده شود.

وی افزود: اینکه دیگران دنبال ائتلاف هستند یا نیستند ما از جزئیات آن مطلع نیستم امامن به سهم خود درباره اینکه هدف از بمباران در سوریه چیست در تردیدم و بر این نکته تاکید می کنم که مبارزه با یک گروه تروریست و تقویت دیگر گروهها عملی متناقض است.

رئیس جمهور گفت: همه تروریست ها بدند و تروریست ها به خوب و بد تقسیم نمی شوند که به یکی کمک تسلیحاتی و مالی شوند و دیگر گروه بمباران شود.

روحانی افزود: امروز تروریست ها با هم متحد شده اند و همه خشونت طلبان را از سراسر جهان جذب می کنند.

وی تاکید کرد:‌ خواست من که در سخنرانی مجمع عمومی نیز مطرح شد این است که باید دست به دست هم دهیم، موضوع شوخی نیست، هیچ گاه خاورمیانه مثل امروز در معرض بی ثباتی و خشونت نبوده است و تنها در این منطقه نیز باقی نخواهد ماند.

رئیس جمهور گفت: تروریسم نه تنها پشت دروازه کشورهای اروپایی است بلکه در قلب آنها در حال تحرک است.

روحانی افزود: یادمان باشد بمبی که همه باید از آن بترسیم بمب خشونت است که هر روز در نقطه ای از جهان در حال انفجار است.

وی تاکید کرد:‌باید تصمیم قاطع و جامع بگیریم تا اساس تروریسم، خشونت و افراطی گری از بین برود.

*روابط ما با ایالات متحده در طی 35 سال روابطی پر تنش و در بسیاری از مقاطع خصمانه بوده است

روحانی در پاسخ به پرسش خبرنگار واحد مرکزی خبر در نیویورک مبنی بر این که در طول حضورتان در نیویورک در نشست های خبری مختلف از شما درباره سرنوشت کسانی مانند جیسون رضائیان سوال کرده اند، اقدامات دولت برای مشخص شدن سرنوشت ایرانیان ربوده شده در منطقه مانند افرادی که در حج ربوده شده اند چه بوده است گفت: فرد دستگیر شده که اکنون در ایران در دوران بازجویی به سر می برد ، طبیعی است که این دوره بازجویی باید پایان یابد، کار دادستان تمام شود و این پرونده به دادگاه برده شود در صورتی که دادستانی او را مجرم بداند ، ممکن است در مرحله دادستانی تبرئه شود.

روحانی گفت : اگر در مرحله دادستانی کیفرخواست برای او صادر شد به دادگاه می رود و برای او حکم صادر می شود البته آن چه اهمیت دارد این است که روند نسبت به همه آنانی که در کشورهای مختلف به هر اتهامی بازداشت می شوند باید عادلانه، حقوقی و در چارچوب قانون رفتار شود و همه کسانی که بازداشت شده اند باید حق داشتن وکیل برای دفاع از خودشان داشته باشند.

وی افزود: ایرانیانی هم هستند که در آمریکا یا در کشورهای دیگر به خواست دولت آمریکا دستگیر و زندانی شده‌اند و نسبت به سرنوشت همه آنان حساسیم البته همه باید تلاش کنیم زندانیانی را که امکان آزادی برایشان وجود دارد و روند قضایی درباره آنان طی شده و دولت ها می توانند کمک کنند برای آزادی آنان کمک کنیم.

رئیس جمهور ادامه داد: البته در این زمینه از طرق مختلف با مقامات آمریکایی در تماس بودیم، پیش تر گفتگو شده است و این گفتگوها همچنان ادامه دارد.

وی افزود: این گفتگوها در نهایت به آزادی همه افرادی که از نظر قانونی امکان آزادیشان وجود دارد منتهی شود.

روحانی در ادامه و در پاسخ به سوال خبرنگار بلومبرگ که پرسید، آقای روحانی شما در سخنرانی خود در مجمع عمومی درباره روابط خود با ایالات متحده صحبت کردید، مواضعی که شما درباره داعش گرفتید متفاوت از مواضعی است که رئیس جمهور ایالت متحده گرفته است، شما این روابط را در منطقه چگونه دنبال می کنید؟

روحانی در پاسخ گفت : روابط ما با ایالات متحده در طول سالهای بعد از انقلاب در طی 35 سال روابطی پر تنش و در بسیاری از مقاطع خصمانه بوده است و مردم ما از این نظر نسبت به آمریکا عصبانی بوده اند و عصبانی هستند.

وی افزود: البته ما هیچ وقت گذشته را فراموش نمی کنیم و مردم ما نیز دنبال این نیستند که گذشته را نه فراموش کنند و نه از گذشته بگذرند اما در عین حال باید همه ما به فکر آینده باشیم و منافع بلند مدت دو ملت را مد نظر قرار دهیم .

رئیس جمهور ادامه داد: البته ملت های ما همیشه روابط خوبی داشته اند و مردم ما به مردم آمریکا احترام می گذاشته اند و مردم آمریکا به مردم ما احترام می گذارند بلکه بحث بر سر سیاست دولتهاست ، بحث بر سر مردم نیست و ما خواهان آن هستیم که سیاست آمریکا حداقل در مسیر درست منافع مردم آمریکا قرار بگیرد چون این خصومت با مردم ایران حتما به نفع مردم آمریکا نبوده بلکه به ضرر مردم آمریکا بوده است .

وی افزود: اگر ما در زمینه مسئله هسته ای به توافق برسیم این توافق به معنی اولین گام در اعتماد است و شما می دانید مسائل ما با آمریکا غیر از مواردی که ما قابل بحث می دانیم و این مباحث را مهم می دانیم مهم تر از آن موارد بی اعتمادی است یعنی مردم بی اعتماد هستند و ما باید این اعتماد را برگردانیم و مردم ایران باید اعتماد کنند.

* اعتماد یک شبه ساخته نمی شود

رییس جمهور ادامه داد : البته اعتماد یک شبه ساخته نمی شود بلکه یک نردبانی است که پلکان آن زیاد است اما در نهایت اگر ما پای خود را روی این نردبان بگذاریم در نهایت به بامی می رسیم که آن بام اسمش منافع دو ملت و دو کشور است .

روحانی گفت : من امیدوارم پله اول به خوبی طی شود و سرآغازی برای حرکت به سمت منافع دو ملت باشد همانطور که من در یک مصاحبه دیگر نیز تصریح کردم بنا نیست برای همیشه روابط با آمریکا تنش آلود و یا خصمانه باشد و بهر حال یک روزی بین دو کشور روابط برقرار می شود .

وی افزود : ما باید زمان درست و صحیح آن را پیدا کنیم و دو دولت مکلف اند قدم به قدم شرایطی را فراهم بکنند که آینده بهتر از گذشته، نتیجه آن شرایط باشد.

* همکاری های هسته ای ایران با روسیه همواره صلح آمیز بوده است

روحانی در پاسخ به خبرنگار ایتارتاس که پرسید آینده همکاری های هسته ای ایران و روسیه درصورت توافق ایران و 5+1 چگونه خواهد بود؟ گفت: همکاری های هسته ای ایران با روسیه همواره صلح آمیز بوده است.

حسن روحانی افزود: ‌شما می دانید که یک نیروگاه برق هسته ای در بوشهر داریم که توسط روسیه تکمیل شده است و سوخت آن هم توسط این کشور تامین می شود و هم اکنون در حال مذاکره برای قردادهای دیگر در زمینه برق هسته ای هستیم .

رئیس جمهوری کشورمان گفت:‌توافق هسته ای با 5+1 شرایط را برای همکاری با روسیه و همچنین با سایر کشورها فراهم خواهد کرد.

وی گفت:‌ برخی از کشورهایی که دارای توان بالای هسته ای هستند از هم اکنون به ما پیشنهاد داده اند که بعد از توافق هسته ای ما می توانیم همکاری داشته باشیم.

رئیس جمهور تصریح کرد:‌ اساسا در اساسنامه آژانس بین المللی هسته ای همه کشورهایی که دارای فناوری صلح آمیز هسته ای هستند مکلفند در زمینه فناوری صلح آمیز به دیگران کمک کنند.

وی ابراز امیدواری کرد پس از توافق زمینه ای برای مشارکت با کشورهای مختلف در زمینه مسائل مختلف از جمله فناوری صلح آمیز هسته ای یا نیازهای صلح آمیز هسته ای ایران تامین شود.

* ما که چهار سال است داریم با داعش مبارزه می کنیم و می جنگیم

روحانی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری آسوشیتد پرس که پرسید آیا ایران آمادگی دارد به آمریکا در مقابله با داعش درعوض مصالحه در مسئله هسته ای کمک کند؟ با بیان اینکه فکر می کنم این تعبیر ممکن است خیلی دقیق نباشد،گفت: ما به آمریکا درباره داعش کمک کنیم؟ یا آمریکا به ما کمک کند.

وی افزود: ما که چهار سال است داریم با داعش مبارزه می کنیم و می جنگیم.

رییس جمهور ادامه داد: ما که در عراق بالاترین کمک را به مردم عراق کردیم برای اینکه داعش را پس برانیم و خود دولت عراق و مسئولان اقلیم کردستان عراق و مسئولان بخش های مختلف عراق گفته اند که اگر کمک ایران نبود شهرهای ما سقوط می کرد.

روحانی گفت: آمریکا نسبت به داعش کاری نکرده است و چند تا بمباران هوایی که گروه های تروریستی را از بین نمی برد.

رییس جمهور ادامه داد: آمریکا از سال 2001 تاکنون در افغانستان و پاکستان مشغول بمباران است آیا تروریسم در این کشورها تمام شده است.

وی افزود: همه باید حواسمان باشد مبارزه جدی و واقعی را با تروریسم آغاز کنیم، مبارزه فرهنگی باید باشد و پیشگیری از کمک مالی و تسلیحاتی انجام شود.

رئیس جمهور تصریح کرد: مسئله مهمتر این است که جوامع مختلف را از جمله جوامع خاورمیانه را آگاهی بدهیم تا محیط زیست را برای تروریسم تنگ کنیم تا محیط زیست برای آنها تنگ نشود.بمباران هوایی نمی تواند به طور کلی کارساز باشد.

روحانی گفت: هر روز گروه های تروریستی در یک کشور اجتماع می کنند و فاجعه می آفرینند.

*جمهوری اسلامی هرگز به دنبال بمب اتمی نبوده است

رییس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه خبر مبنی بر اینکه دیدار‌هایی که با روسای کشورهای انگلیس، فرانسه و همچنین گروه کشورهای 5+1 داشته‌اید، چه تاثیری می تواند درباره موضوع هسته ای داشته باشد؟ گفت:‌ در دیدار با سران کشورهای اشاره شده درباره موضوع هسته ای گفتگو کردیم به آنها گفتیم زمانی که پیش روی ماست زمان طولانی نیست بنابراین باید تلاش بیشتری صورت گیرد، اگر چه در برخی موارد اختلاف نظرهایی بین ما و آنها وجود دارد.

وی در نشست خبری در نیویورک افزود:‌ جمهوری اسلامی ایران درباره موضوع هسته ای کاملا شفاف است آژانس در طول 12 سال گذشته بازرسی های مختلفی از قسمت های مختلف فعالیت های صلح آمیز هسته ای داشته تاکنون هزاران بازرسی را از فعالیت های هسته ای ایران داشته و در گزارش های متعدد بر صلح آمیز بودن و عدم انحراف در فعالیت های ایران تاکید کرده است.

رئیس جمهور با اشاره ‌به توافق هایی که در سال 2003 و 2005 و همچنین در توافقی که به تازگی در ژنو درباره موضوع هسته ای صورت گرفت گفت: جمهوری اسلامی ایران همیشه پایبند به مذاکرات و اجرای آن بوده است و همه ناظر بودند که جمهوری اسلامی ایران به توافقات صورت گرفته در این مذاکرات پایند بوده است.

روحانی گفت: جمهوری اسلامی ایران هرگز به دنبال بمب هسته ای نبوده و درپی فعالیت های صلح آمیز هسته ای است.

*آنچه که ما در منطقه علیه تروریسم انجام می دهیم همواره با هماهنگی دولت های منطقه است

رئیس جمهور در ادامه نشست خبری در پاسخ به خبرنگار روزنامه گاردین که از وی پرسید آیا می توان شرایطی را تصور کرد که قابلیت های نظامی آمریکا و فرانسه علیه تروریسم از طرف شما مورد استقبال قرار بگیرد ؟ گفت : ما باید در مقام عمل ببینیم که اینها چه کار می کنند.

روحانی گفت: کاری که تا کنون از کشورهای غربی نسبت به گروههای تروریستی در منطقه دیده ایم ، گاهی حمایت و گاهی نیز سکوت بوده است.

وی افزود: تقریبا در این اواخر و چند هفته اخیر است که مسئله مبارزه با تروریسم مطرح شده است و ادعای خود آنها نیز این است که می خواهند برای مواردی از هواپیما استفاده کنند .

رییس جمهور ادامه داد : آنچه که برای ما اهمیت دارد، این است که مردم و دولت آن کشور نباید مخالف باشند و هر گونه عملیات در یک کشور باید در چارچوب مقررات و توافق با آن دولت و اجازه آن دولت باشد .

روحانی گفت: البته به نظر بنده با اجازه هم کافی نیست و اگر عملیات نظامی علیه یک گروه تروریستی بخواهد انجام شود باید طبق درخواست آن دولت باشد .

رئیس جمهور گفت : آنچه که ما در منطقه علیه تروریسم انجام می دهیم همواره با هماهنگی دولت های منطقه است.

*ما تروریست را ضد شیعه ضد سنی و ضد دین می دانیم

روحانی در ادامه نشست خبری در نیویورک در پاسخ خبرنگار روزنامه یو اس ای تو دی (USA TODAY) مبنی بر اینکه بسیاری در جهان از اینکه ایران می خواهد به مبارزه ضد تروریسم ملحق شود خوشحالند، اما ایران گروههایی را مانند حزب الله یا دولت بشار اسد حمایت می کند، آیا شما تصور می کنید که ایران روزی از این گروهها حمایت نکند؟ گفت:تعجب می کنم شما گروهی را که در لبنان عضو دولت و پارلمان و مورد احترام مردم و مقامات سیاسی هستند تروریست می دانید.

روحانی ادامه داد:‌ حتی در ملاقات های من با مقامات این کشورها آنها از مقاومت تجلیل می کنند بنابراین آیا مقاومت یک مردم ضد تجاوز را باید لقب تروریسم دهیم.

وی گفت:‌ مگر حماس با انتخابات و رای مردم روی کار نیامده است پس چطور آرای مردم را در کشوری قبول نمی کنید و آن را تروریسم می دانید و آن هم بعد از تجاوز رژیم صهیونیستی در غزه و حمله به خانه ها و کودکان .

رئیس جمهور گفت:‌همه دنیا و شبکه های اجتماعی و افکار عمومی به اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی اعتراف کردند حال آیا به جای تجلیل از مقاومت باید به آنها لقب تروریسم بدهیم.

روحانی گفت:‌ من نشنیدم که حماس در جایی از دنیا در آمریکا یا آسیا دست به اقدامی زده باشد بلکه همه ترورها مربوط به گروههای دیگر است.

وی افزود: در بحث تروریسم مذهب و دین مطرح نیست زیرا تروریستها ضد دین اند.

رئیس جمهور گفت:‌ درباره تروریسم تعبیر سنی و غیر سنی و شیعه و غیر آن نادرست است .اساس دین اسلام بر رحمانیت و هم زیستی مسالمت آمیز است.

رئیس جمهوری ادامه داد: ما پیش از این منافقین را به عنوان یک گروه تروریست می دانستیم که متاسفانه در کشورهای غربی لانه کردند و حتی امروز در آمریکا نیز حضور دارند.

روحانی گفت: بنابراین نخستین مبارزه ما با یک گروه تروریستی شیعه بود و این نشان می دهد که فرقی نمی کند که گروه تروریستی دارای چه مرام و مذهبی باشد.

وی افزود: ما تروریست را ضد شیعه، ضد سنی و ضد دین می دانیم.

*مهم این است که به سمت رفع مشکلات بین ایران و آمریکا حرکت کنیم

روحانی در پاسخ به پرسش خبرنگار ان اچ کی درباره احتمال تکرار تماس تلفنی با رئیس جمهور آمریکا افزود: مهم این است که به سمت رفع مشکلات حرکت کنیم ، حرکتی که به نفع مردم جهان ، ملت ها و دو ملت ایران و آمریکا باشد.

رئیس جمهور همچنین در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ان اچ کی درباره احتمال همکاری با غرب علیه داعش گفت : در موضوع مبارزه با داعش ، ما به وظیفه خودمان تاکنون عمل کردیم به عنوان دولتی مسئولیت پذیر در قبال مسئله مبارزه با تروریسم و باز هم حمایت خود را از مردم و دولت عراق و هر دولت یا کشوری که گرفتار باشد در برابر تروریسم و از ما درخواست کند ادامه خواهیم داد .

وی افزود: ما سالیان دراز با تروریسم در افغانستان مبارزه کردیم حتی قبل از 11 سپتامبر ، پیش از این تاریخ نیز حمایت می کردیم از گروه هایی که در برابر طالبان ایستاده بودند ، بنابراین در سوابق فعالیت ها در این باره ، ما پیشتاز مبارزه علیه تروریسم در منطقه هستیم. اگر دیگران می خواهند در زمینه تروریسم کاری کنند ، این آغازی هست باید ببینیم در مقام عمل چه کار می کنند .

*دلیلی برای تماس تلفنی نیست

روحانی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار یومی یوری ژاپن مبنی بر اینکه آیا فکر می کنید تماس تلفنی که با آقای اوباما داشتید تکرار شود؟ گفت:‌ مگر همیشه باید دو رئیس جمهور تلفنی با هم حرف بزنند، به هر حال یک زمانی به یک دلیلی تلفن شد و ما تلفنی با هم صحبت کردیم.

وی در این حال تصریح کرد: ‌بنا نیست هر سفری که به نیویورک می آییم با (تماس)تلفنی تمام شود به هر حال این چیزی نیست که جزو برنامه ما باشد .

رئیس جمهور گفت:‌ در برنامه ریزی ما در این سفر نه برنامه ملاقات و نه برنامه ریزی تماس تلفنی وجود دارد، آنچه که در برنامه ریزی ما قرار دارد برداشتن گام های رو به جلو برای حل مسائل مهم جهانی و منطقه ای و مشارکت بیشتر ملت‌ها و دولتها با یکدیگر است.

رئیس جمهور در پاسخ به سوال اسکای نیوز عربی که از وی پرسید، دیروز شورای امنیت قطعنامه ای در مورد درگیری‌هایی که در عراق و سوریه هست تصویب کرد، آیا فکر می کنید این قطعنامه ای که تصویب شده در مورد گروههایی که در این منطقه هستند هم لحاظ شود؟ گفت : آنهایی که با تروریسم می جنگند یا آنهایی که تروریست هستند ؟ ما دو گروه داریم یک گروه تروریست و یک گروه مردمی هستند که داوطلبانه آمده اند و با تروریسم مبارزه می کنند، ما این دو را که نباید کنار هم قرار داریم یکی حق و آن یکی باطل است، یکی از کشورش دفاع می کند و دیگری متجاوز است.

وی افزود : البته ما قبول داریم در هر کشوری دولتی که از لحاظ قانونی مسئول است باید با نظار ت او و در چارچوب هماهنگی با دولت هر کاری صورت گیرد وگرنه هر گروهی و به هر دلیلی بخواهد مسلح شود و با تروریست ها بجنگد این باعث هرج مرج می شود .

رئیس جمهور گفت : همیشه این گونه است که به جز ارتش منظم هر کشوری مردم هم داوطلب می شوند و تحت عناوین مختلف به دولت درباره مسائل مهم امنیتی آن کشور از جمله مبارزه با تروریسم کمک می کنند .

*توپ دز زمین طرف مقابل است

روحانی در پاسخ به خبرنگار روزنامه نیویورک تایمز درباره اینکه آیا برنامه ای برای ملاقات و تماس تلفنی با رئیس جمهوری آمریکا دارد گفت: در این سفر دیدار و تماس تلفنی جزو برنامه های ما نبوده است.

رییس جمهور در ادامه نشست خبری در نیویورک افزود:‌به طور طبیعی رهبران کشورهای مختلفی به آمریکا می آیند و برخی ها با مقامات آمریکایی ملاقات دارند و برخی ها ندارند.

وی گفت:‌ به خاطر مسائل حساسی که بین دو کشور وجود دارد من فکر می کنم زمانی اقدامات مفید خواهد بود که طبق یک برنامه ریزی بسیار دقیق و با نتایج روشن باشد و گرنه این کار مفید نخواهدبود.

رئیس جمهور در پاسخ به خبرنگار لوموند فرانسه درباره موضوع هسته ای و اینکه ایران چقدر تمایل دارد که این مسئله زود به پایان برسد و غنی سازی خود را پایین بیاورد گفت:‌ جمهوری اسلامی ایران طبق توافق اخیر و حرکت گام به گام در مورد اجرای توافقات می تواند تا حد نیاز زیر نظر آژانس غنی سازی کند.

روحانی افزود:‌ جمهوری اسلامی ایران در این زمینه تعدیل های لازم را به طور کامل انجام داده و اینک توپ در زمین مقابل است.

*برای گسترش روابط اقتصادی با ایتالیا آمده ایم

 رئیس جمهور در ادامه نشست خبری در پاسخ به خبرنگار روزنامه ایتالیایی که از وی درباره روابط ایران و ایتالیا پرسید گفت:‌ به طورکلی ما خواهان روابط صمیمانه با همه کشورهای اروپایی هستیم.

روحانی افزود: ایتالیا جزء‌ کشورهایی است که ما به طور سنتی روابط بسیار خوبی در بخش های اقتصادی،‌ فرهنگی و سیاسی با یکدیگر داشته ایم.

وی گفت: سال گذشته در نیویورک با نخست وزیر ایتالیا دیدار و گفتگو داشتیم و امسال نیز قرار بود که دیداری داشته باشیم اما نتوانستیم وقت آن را تنظیم کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به سفر وزیران خارجه دو کشور افزود:‌ کاملا برای گسترش روابط با ایتالیا آمادگی داریم.

روحانی گفت: ایتالیا جزء کشورهای دوست ایران در طول تاریخ بوده است و ما هیچ گاه با ایتالیا مشکل سیاسی نداشته ایم و امروز نیز خواهان توسعه و گسترش مناسبات با این کشور هستیم.

در ادامه نشست خبری رئیس جمهور کشورمان در نیویورک ، خبرنگار شبکه تلویزیونی سی سی تی وی (cctv) چین با بیان اینکه شما استراتژی آمریکا را در بمباران هوایی علیه داعش روش خوبی برای مقابله با تروریسم نمی دانید پرسید: آیا ایران پیشنهاد ویژه ای برای مقابله با تروریسم دارد ؟

رئیس جمهور کشورمان پاسخ داد : همه کشورها در قبال مبارزه با تروریسم وظیفه و مسئولیتی دارند که باید به آن عمل کنند اما کشورهای منطقه مشکل تروریسم و ریشه های آن را بهتر می شناسند.

روحانی افزود : طبیعی است آن کشوری که مورد هجمه قرار گرفته است در اولین اقدام از همسایگانش برای کمک دعوت می کند .

وی ادامه داد : در افغانستان این طور بود و قبل از سال 2001 این کشور از ایران درخواست کمک کرد .

روحانی گفت : در موضوع اخیر هم دولت عراق از ما درخواست کمک کرد و ما وارد مبارزه شدیم ، مبارزه ای موفق که باعث شد تا شهر مهم آمرلی با کمک ایران و مردم عراق آزاد و جلوی سقوط اربیل و بغداد گرفته شود .

وی افزود: کار مبارزه با تروریسم از جانب کشورهای منطقه آغاز شده است و باید همه توجه کنند که مرکزیت این مبارزه بر عهده دولتی است که هجمه علیه آن صورت گرفته است .

وی تصریح کرد : اگر عراق مورد هجمه است مرکزیت مبارزه با دولت آن کشور است و نه با دولت خارجی بنابراین اگر این واقعیت را بپذیریم کار آسان خواهد شد .

*باید گام های بلندتری برداریم

روحانی در ادامه نشست خبری در نیویورک در پاسخ سوال خبرنگار سی بی اس آمریکا مبنی بر این که گزارش هایی ارسال می شود درباره موضع گیری آمریکا در موضوع هسته ای ایران، آیا حس می کنید تغییری در مواضع آمریکا برای رسیدن به توافق در موضوع هسته ای شاهد بوده اید افزود: این عددها که بی معناست این ها تبلیغاتی است که در رسانه ها مطرح می شود. البته بنا نیست جزئیات مذاکرات در مصاحبه مطبوعاتی بیان شود.

روحانی با اشاره به پیشرفت های اندک در مذاکرات هسته ای با 1+5 تاکید کرد: اگر بناست در مدت کوتاه باقی مانده به توافق برسیم باید گام های بلندتری برداریم.

رئیس جمهور ادامه داد: آنچه اهمیت دارد این است که بناست در چارچوب قانون و مقررات شفافیت داشته باشیم و آنان نیز بناست که همه تحریم های غیرقانونی را بردارند، این اساس معامله است. مبنا و دو کفه این مصالحه این است که آنان همه تحریم ها را بردارند و ما شفافیت بیشتر قانونی داشته باشیم.

وی افزود: همه مردم جهان به ایران اعتماد دارند به این علت که مردمی صلح دوست دارد و در طول 200 سال گذشته به کشوری تجاوز نکرده و همیشه قربانی تروریسم، تجاوز و حتی قربانی سلاح کشتار جمعی یعنی سلاح شیمیایی بوده است.

*ما واقعا در مذاکرات گذشته تا امروز انعطاف های لازم را داشتیم

روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه عزم و اراده سرانی را که در این مدت کوتاه با آنها ملاقات داشتید در امور 1+5 در جهت حل این مشکل چگونه دیدید؟ که رئیس جمهور پرسید آیا مقصود شما هسته ای است، خبرنگار گفت بلکه هسته ای.

رئیس جمهور در پاسخ افزود:‌ شما گفتید مشکل، ما نمی دانستیم که مشکل به هر حال در بحث مبارزه با تروریسم یا مسائل دیگر است.

روحانی گفت:‌ در مسئله هسته ای من باید این جمله را بگویم که واقعا هیچ زمانی مثل این روزهای اخیر من لحن جدی برای حل مسئله ندیده بودم.

وی افزود:‌ یعنی تردید ندارم چون در جریان مذاکرات گذشته نیز بوده ام در طول 12 سال گذشته مذاکراتی که با غرب بوده با سه کشور اروپایی بوده و با 1+5 بوده امروز یک جدیت بسیار زیادی در کلام کاملا مشاهده می شود و این کلام نیز نمی تواند از اراده جدا باشد یعنی احساس می شود اراده وجود دارد.

رئیس جمهور افزود:‌ اما ما در این کار مهم باید شجاعت به خرج بدهیم و اراده توام با شجاعت و توام با رویکرد لازم و انعطاف لازم، اگر این کار صورت بگیرد ما به هدف خود می رسیم.

روحانی گفت:‌ما واقعا در مذاکرات گذشته تا امروز انعطاف های لازم را داشتیم و اکنون نوبت طرف مقابل است که آنها انعطاف نشان دهند تا مسئله حل شود.

وی افزود: فکر می کنم موضوع هسته ای ایران آنقدر طولانی شده است که من در ملاقات با سران کشورهای مختلف دیدم، همه خسته شده اند که چرا سریع تر مسئله حل نمی شود.

رئیس جمهور گفت: چون همه کشورها و شرکت ها از این داستان متضرر هستند همه کشورهای اروپایی، غیر اروپایی، منطقه، آسیا همه منتظر این هستند تا این مسئله سریع تر حل و فصل شود تا بتوانند روابط اقتصادی خود را گسترش بدهند.

روحانی در پایان تصریح کرد:‌ایران کشور بسیار مهم با ظرفیت بسیار مهم در منطقه است و مسلما ا ین توافق به نفع همه کشورها نه تنها در زمینه اقتصادی بلکه در زمینه سیاسی، صلح و ثبات و امنیت خواهد بود.
منبع: فارس
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد