سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

 

 

پشت‌پرده تلاش برای ارتباط دادن گروهک تروریستی "خراسان" به ایران /'الفضلی' رهبرالقاعده درایران بود!
چرا سرکرده گروه تروریستی خراسان به راحتی کشته شد؟
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۱
 
تحلیلگران امنیتی مطرح شدن قطره چکانی اطلاعات درباره گروه تروریستی "خراسان" و نوعی ارتباط قرار دادن با ایران را علائم یک پروژه بزرگ عملیات روانی و امنیتی بیان می‌کنند.
تصویری که ادعا می‌شود متعلق به محسن الفضلی سرکرده به هلاکت رسیده "گروهک خراسان" است.
گروه بین‌الملل جهان‌نیوز: برای اولین بار «جیمز کلاپر» مدیر اطلاعات ملی آمریکا در سخنانی در یک کنفرانس خبری در سازمان در واشنگتن تأکید کرد گروهی شناخته شده به اسم «خراسان» در حال حاضر در منطقه فعالیت می‌کند و می‌تواند همچون داعش تهدید بزرگی علیه ایالات متحده آمریکا محسوب شود!

در کنار ارزیابی اطلاعاتی که از این گروه پیش از این توسط جهان نیوز منتشر شد (لینک)، اینک برخی علائم نشان می‌دهد که بخشی از اهداف چند لایه مطرح شدن نام گروه تروریستی جدید، ایران را نیز مورد هدف قرار می دهد.

در همین حال، روزنامه ایندیپندنت چاپ لندن به نقل از مقامات ایالات متحده مدعی شد که شبکه تروریستی «خراسان» به رهبری یک عضو ارشد القاعده به نام محسن الفضلی در سوریه رشد کرده که احتمالاً بیش از گروه‌های دیگر مصمم به حمله به آمریکاست.

به گفته این روزنامه انگلیسی الفضلی، ۳۳ ساله، دستیار اسامه بن‌لادن و یکی از معدود افرادی است که از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر خبر داشت.

این گزارش می افزاید: نزدیک به ده سال است که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا الفضلی را زیر نظر دارند. او بعد از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر، از افغانستان متواری شد؛ مدتی همراه با گروه اندکی از اعضای القاعده در ایران زندگی کرد، و مدت اقامتش در ایران را در حبس خانگی گذرانده است!

بنا بر این ادعا، الفضلی دو سال پیش به عنوان رهبر القاعده در ایران شناسایی شده(!) و برای اطلاعاتی که منجر به دستگیری او شود، مبلغ هفت میلیون دلار پاداش درنظرگرفته شد.

در حالیکه "جان کربی" سخنگوی وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون) اعلام کرده که "محسن الفضلی" سرکرده گروه تروریستی موسوم به "خراسان" در سوریه ( یکی از شاخه های گروه تروریستی "جبهه النصره" در سوریه) به همراه خانواده اش، در جریان حملات روز گذشته جنگنده های آمریکا و ائتلاف به هلاکت رسیده است، معلوم می شود آمریکا با طرح هدفمند مطرح کردن این گروه در رسانه ها و دسترسی آسان برای کشتن وی بیشتر به دنبال قهرمان سازی و اقتدار سازی از چهره آمریکا بوده است.

به راحتی قابل مشخص است که آمریکایی‌ها از توان به هلاکت رساندن سریع و راحت سرکرده "خراسان" اطلاع داشته‌اند و تنها به دنبال نوعی عملیات روانی در افکار عمومی بوده‌اند. زیرا در این سال‌های اخیر هیچ نامی از این گروه توسط مقامات امنیتی آمریکا برده نشده و به یک‌باره پس از چند روز از رسانه‌ای شدن این گروه، مقامات نظامی آمریکا می‌گویند که سرکرده این گروه را کشته اند!

به همه این نیز اضافه کنید که پس از مدت‌ها، آمریکایی‌ها نتیجه محاکمه برخی از عناصر اصلی القاعده منجمله داماد بن لادن را نیز همزمان با حملات هوایی به سوریه رسانه‌ای کرده اند.

از سوی دیگر ژنرال «ویلیام مایویل» از مسئولان ارشد وزارت دفاع آمریکا نیز در این خصوص اظهار داشت: بیش از ۴۰ فروند موشک از نوع " توماهاک" از ناو جنگی که در دریای سرخ مستقر بود به سمت مواضع داعش در سوریه شلیک شد که غالب این موشک‌ها به مواضع گروه خراسان در سوریه اصابت کرده و این حملات موشکی انبار تسلیحات و تاسیسات مخابراتی و مراکز فرماندهی گروه خراسان را مورد هدف قرار داد.

مایویل همچنین در ادامه خاطر نشان شد که هدف گروه تروریستی خراسان جنگ با نظام سوریه نیست بلکه محکم کردن پایگاه‌های خود در سوریه با هدف آغاز حملاتی تروریستی علیه غرب و آمریکاست.

با این وجود در این میان برخی تحلیلگران امنیتی مطرح شدن قطره چکانی اطلاعات درباره گروه تروریستی "خراسان" و نوعی ارتباط قرار دادن با ایران را علائم یک پروژه بزرگ عملیات روانی و امنیتی بیان می‌کنند:

این تحلیل‌گران در اینباره موارد ذیل را به عنوان ملاحظات اولیه در اینباره مطرح می کنند:

الف: برقرار کردن نوعی ارتباط پنهان میان ایران و القاعده سال‌هاست از طرف آمریکایی‌ها برای تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی و متهم کردن به تروریسم مطرح شده است. طرح رسانه‌ای کردن هدفدار گروه ترویستی "خراسان" [که از قضا،نام یکی از استان‌های معروف ایران است] و همچنین شرایط جنگی منطقه –حملات هوایی آمریکا و متحدانش به بهانه مبارزه با تروریسم به عراق و سوریه- و معطوف شدن افکار عمومی به این تحولات زمینه مناسبی برای طرح مجدد و بهتر این اتهام را برای رسانه های غربی و دستگاه های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس فرآهم کرده است.

‌ طرح این مسئله که برخی سرکرده‌های گروه تروریستی خراسان در ایران زمانی حضور داشته اند و بدین ترتیب به نحوی با دستگاه های امنیتی ایران مرتبط بوده اند این هدف را دنبال می کند که در صورت عملیات امنیتی و ترویسم توسط این گروه در غرب، پای جمهوری اسلامی ایران نیز به ماجرا کشیده شود.

ج: آمریکایی‌ها تاکنون گروه‌های تروریستی متعددی در منطقه به خصوص در منطقه مشترک میان پاکستان، افغانستان و ایران بوجود آورده‌اند. یکی از دلایل اصلی بوجود آوردن این گروه‌ها زمینه‌سازی برای جذب برخی شهروندان مرزی ایران به این گروه‌ها و ایجاد ناامنی‌های گسترده در محیط داخلی ایران بوده است. تصور آمریکایی‌ها این است که انتخاب نام "خراسان" و همچنین راه‌اندازی سایت‌‌های فارسی زبان برای تبلیغ این گروه و مطرح کردن بی‌سابقه آن در عالی‌ترین سطح رسانه‌ای و اطلاعاتی احتمالا سبب جذب برخی شهروندان مرزی در ایران و دردسرهای جدید امنیتی برای جمهوری اسلامی بشود. پیش از این نیز چنین تبلیغاتی برای گروه‌های هچون القاعده، طالبان در سال‌های گذشته و اخیرا برای گروه داعش انجام شده که همگی با شکست مواجه شده است.

د: در هفته‌های اخیر دولت اوباما در مواجه با این سوال افکار عمومی که چه کسانی داعش را اینقدر تقویت کردند که امروز مجبور به جنگ با آن باشند؟ حتی مجبور شده مسئولیت تقویت داعش را رسما به برخی متحدین منطقه‌ای‌اش بیاندازد. در همین حال در حالیکه در افکار عمومی متحدین آمریکایی در منطقه متهم به تقویت تروریسم به خصوص در سوریه هستند تخریب وجهه جمهوری اسلامی برای ارتباط با تروریست‌ها برای ایجاد موازنه در افکار عمومی یک امر بدیهی به شمار می رود. گروه خراسان اعلام شده که با جبهه النصره با سوریه در ارتباط هست. گرچه این مسئله به یک طنز شبیه است ولی آمریکایی ها با پروگاندای رسانه ای تلاش می کنند که در تحولات سوریه ایران را نیز به عنوان بخشی از ماجرای تقویت ترویست ها معرفی کنند همچنانکه یکی از مقامات آمریکایی اخیرا گفته است دولت بشار اسد دلیل تقویت داعش بوده است!  
 
 
 
 
یازدهمین نشست کمیسیون دائمی همکاری‌های تجاری و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در روزهای هفدهم و هجدهم شهریورماه 93 در تهران برگزار شد.
کد خبر: ۴۳۷۲۷۸
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۴ - 26 September 2014
در متن یادداشت تفاهمی که به امضای رؤسای دو هیأت مذاکره رسید، در بخش نفت، گاز و پتروشیمی ۱۸ بند به‌عنوان توافقات فی‌مابین ذکر شده است.

به گزارش تسنیم، یازدهمین نشست کمیسیون دائمی همکاری‌های تجاری و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در روزهای هفدهم و هجدهم شهریورماه 93 در تهران برگزار شد.

ریاست هیأت ایرانی را بیژن نامدار زنگنه (وزیر نفت ایران) و ریاست فدراسیون روسیه را الکساندر نواک (وزیر انرژی روسیه) به‌عهده داشتند. طرفین در مذاکرات ضمن ارزیابی مثبت از توسعه روابط تجاری و اقتصادی ایران و فدراسیون روسیه تمایل مشترک خود را به تقویت و تعمیق روابط و اجرای توافقات ابراز کردند و بر نقش مهم این کمیسیون در نیل به این اهداف تأکید نمودند.
در متن یادداشت تفاهمی که به امضای رؤسای دو هیأت مذاکره رسید، در بخش نفت، گاز و پتروشیمی 18 بند به‌عنوان توافقات فی‌مابین ذکر شده است.

1. طرفین ضمن حمایت از مذاکرات و توافقات به عمل آمده اخیر میان وزارتخانه‌های نفت و انرژی دو کشور در زمینه‌های مختلف، بر همکاری‌های استراتژیک در حوزه نفت و گاز تأکید نمودند.

2. دو کشور جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه علاقمندی خود را به‌منظور همکاری سازنده با یکدیگر در مجامع بین المللی نفت و گاز اعلام داشتند.

3. طرف روس موافقت نمود حداکثر دو ماه پس از دریافت فهرست پروژه‌های مورد نظر طرف ایرانی، نتیجه بررسی‌های خود را جهت سرمایه گذاری و مشارکت در طرحهای پیشنهادی به‌همراه اطلاعات شرکت‌های متقاضی روس برای همکاری در هر پروژه به‌تفکیک اعلام نماید.

4. طرفین از همکاری در زمینه تأمین تجهیزات و کالاهای مورد نیاز صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران از روسیه حمایت و موافقت کردند همراه با مبادلات کالا، انتقال تکنولوژی ساخت تجهیزات نیز با تأسیس شرکت‌های مشترک صورت پذیرد.

5. مقرر گردید در جهت گسترش همکاری‌های مشترک پژوهشی و فناوری در حوزه‌های مختلف نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی دو کشور، پژوهشگاه صنعت نفت از سوی طرف ایرانی ظرف مدت دو ماه پروژه‌های مربوطه را به طرف روس منعکس و طرف مقابل نیز طی دو ماه نتیجه بررسی‌های خود را جهت همکاری در پروژه‌های مذکور اعلام نماید.

6. طرفین حمایت خود را از مذاکرات و تفاهمات شرکت زاروبژنفت با طرف ایرانی (شرکت نفت مناطق مرکزی) ابراز داشته موافقت نمودند اجرای تفاهمات به عمل آمده را مورد پیگیری قرار دهند.

7. طرفین موافقت نمودند در زمینه حفظ سلامت محیط زیست در دریای خزر با یکدیگر همکاری نموده و با احداث خط لوله انتقال گاز که موجب آلودگی زیست‌محیطی دریای خزر شود، موافقت ننمایند.

8. طرفین نسبت به احیای کارگروه مشترک همکاری‌های نفت، گاز و پتروشیمی با یکدیگر موافقت نمودند.

9. طرفین توافق نمودند جهت اجرایی شدن توافقات بین شرکت‌های نفت، گاز و پتروشیمی دو کشور تشکیل کارگروه مشترک نظارتی را مورد بررسی قرار دهند.

10. طرف روسی از طرف ایرانی دعوت نمود تا در سرمایه گذاری و احداث پالایشگاه نفت در روسیه (منطقه کوبالسک) مشارکت نماید و طرف ایرانی نیز موافقت نمود که موضوع را مورد بررسی قرار دهد.

11. طرف ایرانی از پیشنهاد شرکت گازپروم نفت جهت همکاری و مشارکت در پروژه‌های اکتشاف و توسعه میادین نفت و گاز ایران استقبال نمود.

12. طرف ایرانی موافقت نمود پیشنهاد شرکت سفینات جهت همکاری طرفین در زمینه حمل و نقل نفت خام و فرآورده‌های نفتی را مورد بررسی قرار دهد.

13. طرف ایرانی موافقت نمود توانمندی شرکت‌های ذیل را با توجه به استانداردهای مورد تأیید وزارت نفت جهت صدور تجهیزات نفت و گاز به ایران بررسی نماید.

ــ شرکت ODK سازنده توربین‌های گازی
ــ شرکت GMS سازنده پمپ، کمپرسور و مبدل‌های حرارتی و مخازن
ــ شرکت Russ Gas Engineering سازنده و طراح مبدل‌های حرارتی و مخازن تحت فشار
ــ گروه شرکت‌های انرژی استاندارد، سازنده انواع تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی
ــ شرکت PTPA سازنده لوله

14. طرفین علاقمندی خود را نسبت به همکاری‌های مرکز ملی توسعه فناوری (دلتا) روسیه با مؤسسات تحقیقاتی ایرانی در زمینه‌های امنیت داده‌ها، سیستم‌های کنترل، نرم‌افزار و اندازه گیری اعلام نمودند.

15. شرکت مهندسی CTG روسیه از طرف ایرانی درخواست نمود که از شرکت یادشده جهت پروژه‌های IGAT 6، 7، 9 و ساخت پالایشگاه گاز به‌عنوان پیمانکار اصلی دعوت به عمل آورد. طرف ایرانی موافقت نمود که موضوع را مورد بررسی قرار دهد.

16. طرف روس آمادگی شرکت دولتی روس گئولوگیا را جهت توسعه همکاری با طرفهای ایرانی در زمینه ارائه خدمات فنی و امکان سنجی در میادین هیدروکربنی ایران اعلام نمود.

17. شرکت تکنوپروم اکسپورت آمادگی خود را جهت احداث پالایشگاه‌های نفت و گاز و تأمین تجهیزات مربوطه و همچنین تأمین تجهیزات مورد نیاز میادین نفت و گاز ایران اعلام داشت.

18. شرکت Western Siberian Oil & Gas Company که در زمینه امکان سنجی پروژه‌ها و تأمین تجهیزات نفت و گاز فعالیت می‌نماید، آمادگی خود را جهت احداث پالایشگاه‌های نفت و گاز و ارائه تجهیزات میادین نفت و گاز و خطوط انتقال فرآورده‌های نفتی در ایران اعلام نمود.

 

 

 

هرچند روند تنش های چند ماه اخیر در روابط روسیه با غرب، به مباحث موجود درباره چشم انداز وقوع تقابلی جدی میان قدرت های بزرگ جهانی دامن زده، اما شواهد حاکی از آن است که این روند می تواند دربردارنده برخی فرصت ها نیز – به ویژه برای ایران باشد. ابراز تمایل اتحادیه اروپا به واردات گاز طبیعی از ایران، یکی از مهمترین فرصت های ایجاد شده از این طریق است.
کد خبر: ۴۳۷۱۸۸
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۴ - 25 September 2014
ایران می‌تواند در رقابت گازی با روسیه پیروز شود؟هرچند روند تنش های چند ماه اخیر در روابط روسیه با غرب، به مباحث موجود درباره چشم انداز وقوع تقابلی جدی میان قدرت های بزرگ جهانی دامن زده، اما شواهد حاکی از آن است که این روند می تواند دربردارنده برخی فرصت ها نیز – به ویژه برای ایران باشد. ابراز تمایل اتحادیه اروپا به واردات گاز طبیعی از ایران، یکی از مهمترین فرصت های ایجاد شده از این طریق است.

به گزارش «تابناک»، خبرگزاری رویترز در مطلبی به بررسی رویکرد جدید اتحادیه اروپا نسبت به روابط اقتصادی با ایران پرداخته و می نویسد این اتحادیه به شکلی بی سر و صدا در حال تدوین برنامه هایی برای واردات گاز طبیعی از ایران است. این اقدام در شرایطی صورت می گیرد که روابط غرب با ایران رو به بهبودی و در مقابل، روابطش با روسیه در حال تیره تر شدن است.

به نوشته این خبرگزاری، در حال حاضر تنها دو عامل وجود دارد که تحقق آن ها می تواند سبب عملی شدن طرح های اتحادیه اروپا در این زمینه شود: یکی برداشته شدن تحریم های موجود علیه ایران و دیگری، اضافه کردن خط لوله های جدید به ساختار کنونی خط لوله های گاز در ایران. این موضوع را یکی از مقامات کمیسیون اروپا که در امر تدوین راهبردهای انرژی اتحادیه فعالیت دارد بیان کرده است.

این مقام اروپایی با بیان اینکه ایران یکی از اولویت های اصلی اتحادیه اروپا برای کاهش وابستگی به واردات گاز از روسیه است، می افزاید: «گاز ایران می تواند به آسانی به اروپا انتقال داده شود و از جنبه سیاسی نیز روابط ایران و غرب آشکارا در مسیر بهبودی قرار دارد». 

روسیه در حال حاضر بزرگترین تأمین کننده گاز اروپاست و با کسب سالانه 80 میلیارد دلار درآمد از این طریق، تأمین یک سوم از نیازهای گاز کشورهای اروپایی را بر عهده دارد. اتحادیه اروپا که به دلیل مواضع روسیه تحریم هایی را علیه مسکو وضع کرده، اینک نیاز بیشتری به تأمین گاز از دیگر منابع دارد. ایران با دارا بودن دومین ذخایر بزرگ گاز در دنیا پس از روسیه، به عنوان جایگزینی بالقوه برای روسیه در این زمینه مطرح است.

در طرحی که به همین منظور تدوین و در پارلمان اروپا ارائه شده، آمده است: «پتانسیل بالا برای تولید گاز، اصلاحاتی که در بخش انرژی داخلی این کشور در حال انجام است و چشم انداز عادی شدن روابط ایران با غرب، ایران را به جایگزینی معتبر برای روسیه تبدیل کرده است». با این حال، در این طرح استدلال شده که با توجه به تحریم های موجود و نیز تغییرات مورد نیاز در حوزه زیرساختی، این جایگزینی در کوتاه مدت اتفاق نخواهد افتاد.

اما طرح های موجود در این زمینه به ویژه از آن جهت جنبه جدی تر به خود می گیرد که ایران نیز مایل به یافتن بازارهای جدید برای فروش گاز خود است. در این زمینه، حسن روحانی، رئیس جمهور ایران روز چهارشنبه در جریان دیدار با هاینز فیشر، همتای اتریشی خود گفت: «ایران می تواند یک منبع مطمئن انرژی برای اروپا باشد». 

در این میان، به نظر می رسد روسیه از روند جاری شکل گرفته میان ایران و اروپا ناخرسند است. امیر هندجانی، کارشناس مسائل نفت و گاز در دبی می گوید: «ایران تلاش دارد خود را در اروپا به عنوان جایگزینی برای گاز روسیه مطرح کند. این کشور بازی بسیار پیچیده ای را انجام می دهد؛ بدین شکل که از یک سو درباره همکاری جهت کاهش تحریم ها با روسیه گفت و گو می کند و از سوی دیگر، برای جایگزینی گاز روسیه مشغول مذاکره با اروپایی هاست». 

به هر حال، روند جاری و تمایل اتحادیه اروپا به یافتن جایگزینی برای منابع گازی روسیه، احتمال ایفای نقشی جدی تر از سوی ایران در زمینه تأمین گاز اروپا را مطرح کرده است. احتمالی که البته همان گونه که اشاره شد، تحقق آن از یک سو به موفقیت آمیز بوده مذاکرات هسته ای و برداشته شدن تحریم های ایران و از سوی دیگر، به ایجاد زیرساخت های لازم در این زمینه بستگی دارد. 

 

 

 

 

ورود دراماتیک مخالفان دولت یمن به صنعا و آتش‌بس بعد از آن، لبخند را بر لب ایران، اشک را به چشمان دوحه، سکوت را بر چهره ریاض و سیاست صبر و انتظار را برای واشنگتن به ارمغان اورد. مهره‌های شطرنج خاورمیانه در حال حرکت هستند، طی سه سال رخ و فیل‌های ایران در سوریه و عراق در تهدید بودند ولی ناگهان در یمن، یک شاه کیش و مات شد
کد خبر: ۴۳۷۲۴۳
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۳ - ۰۱:۲۱ - 26 September 2014
در شطرنج پیچیده یمن، کدام کشورها کیش و مات شدند؟

ورود دراماتیک مخالفان دولت یمن به صنعا و آتش‌بس بعد از آن، لبخند را بر لب ایران، اشک را به چشمان دوحه، سکوت را بر چهره ریاض و سیاست صبر و انتظار را برای واشنگتن به ارمغان اورد. مهره‌های شطرنج خاورمیانه در حال حرکت هستند، طی سه سال رخ و فیل‌های ایران در سوریه و عراق در تهدید بودند ولی ناگهان در یمن، یک شاه کیش و مات شد و بلوک به رهبری عربستان و اتحاد ترکی- قطری بدتر از هر کس دیگری، یکی از پایگاه‌های خود را از دست دادند.

تنگه باب‌المندب در غرب یمن راه ورود به دریای سرخ و دریای مدیترانه است، متحدان شیعه ایران در یمن یعنی انصارالله یا حوثی‌ها کنترل صنعا را به دست گرفتند و کلید این کشور را در اختیار ایران قرار دارند که همین حالا کنترل تنگه هرمز یعنی راه ورود به خلیج فارس را در اختیار دارد. هدیه ارزشمند حوثی‌ها، ایران را بر آبراهه‌های استراتژیک خاورمیانه مسلط کرد.

علی‌رغم اهمیت کنترل باب‌المندب، این مساله قابل مقایسه با موفقیتی بزرگتر یعنی برتری بدون رقیب ایران در حیاط خلوت عربستان سعودی نیست. محمد مرندی استاد دانشگاه‌های ایران در این باره می‌گوید: «سالها پیش، عربستان سعودی در نبرد با چند صد رزمنده حوثی ناموفق بود، حالا چه خواهد شد وقتی که تعداد این رزمنده‌ها چندهزار نفر باشد؟» وی ادامه می‌دهد که «ممکن است اوضاع از نظر امنیتی خوب نباشد ولی متحدان ایران در یمن اکنون در اکثریت هستند.» جنوبی‌ها و حوثی‌ها بخش بزرگی از جامعه یمن را تشکیل می‌دهند ولی در سوی مقابل، حزب الاصلاح که از وابستگان به اخوان المسلمین و مورد حمایت قطر است و رئیس جمهور یمن عبد رب منصور هادی که متحد ریاض است و افراطی‌ها یعنی القاعده و حامیان داعش متحد نیستند.

ولی هنوز در عربستان سعودی، پرسش‌هایی در باره این تحولات وجود دارد. در حالی که دولت عربستان سعودی از توافق بین دولت یمن و حوثی‌ها استقبال کرده، هنوز بسیاری در عربستان در باره ان چه که در یمن اتفاق افتاده، در حالت ابهام و گیجی هستند. عبدالله الشمری از دیپلمات‌های سابق و تحلیلگران سعودی در این باره می‌گوید: «آن چه که در هفته گذشته اتفاق افتاد، عجیب است» به گفته وی «این پیچیدگی‌ها دو موضوع را بازتاب می‌دهد: یا دیپلماسی عربستان سعودی کاملا در تحولات اخیر غایب بوده و یا این که اگر چه باور آن ممکن نیست ولی تصور کنیم که عربستان سعودی از این تحولات خوشحال است».

دلایلی وجود دارد که بتوان باور کرد که عربستان سعودی چندان از تحولات یمن احساس تهدید نمی‌کند. ملاقات وزرای خارجه ایران و عربستان در 21 سپتامبر در نیویورک در همان روزی که توافق سخت یمن حاصل شد، علامت روشنی از این است که اوضاع بین ایران و عربستان به اندازه که تصور می‌شود وخیم نیست. ایران و عربستان با سبک و سنگین کردن گزینه‌های خود برای حل مشکلات متنوعی که در منطقه با ان مواجه هستند، به نظر می‌رسد که به نتیجه مشترکی رسیده‌اند: همکاری کردن برای چیره شدن بر مشکلات منطقه لازم است.

به گفته مرندی: «تصمیم سعودی‌ها برای بمباران داعش مساله ساده‌ای نیست، وهابی‌ها در حال بمباران وهابی‌ها هستند، و این در یک کشور وهابی مساله قابل قبولی نیست». به گفته وی « ایران اماده معامله بزرگی با سعودی‌ها در منطقه است و سعودی‌ها باید این موضوع را جدی بگیرند. ایران اماده است بین عربستان و عراق و سوریه و عربستان پلی ایجاد کند. حتی در یمن نیز ایران می‌تواند کمک بزرگی بکند. حوثی‌ها حتی می‌توانند خطر افراطیونی را مهار کند که از قلمرو یمن می‌توانند تهدیدی برای منطقه باشند».

در چند سال اخیر، هواداران ایران و عربستان در چند جنگ نیابتی درگیر بودند و اکنون این وضعیت در بحرین، عراق، لبنان، سوریه و یمن حاکم است. اساسا یک درگیری منطقه‌ای وجود دارد که در آن عناصر امنیتی، اقتصادی، سیاسی، رسانه‌ای و حتی ورزشی وجود دارد. به گفته الشمری چندین تلاش برای بهبود روابط ایران و عربستان در جریان بوده است. « ایران برای رسیدن به این هدف در تلاش بوده و هر بهبودی به نفع ایران است؛ دلیل این مساله این است که ایران تصویری روشن و یک استراتژی برای منطقه دارد. سیاستگذاری ایران فراتر از واکنش‌های مقطعی است».

هر توافقی بین ایران و عربستان البته به امتیازدهی هر دو طرف نیاز دارد. با توجه به توافق‌های اخیر، عراق و یمن در مسیر درست قرار گرفته‌اند و بعد از این نوبت بحرین، لبنان و سوریه است. به گفته یک منبع ایرانی که نخواسته نامش اعلام شود، احتمالا به زودی اتفاق مثبتی در بحرین به وقوع خواهد پیوست.

به گفته این منبع «گفت و گوهای جدی بین خانواده پادشاهی و مخالفان برای رسیدن به توافقی در دست اقدام است که احتمالا به شرکت مخالفان در انتخابات پارلمانی منجر خواهد شد». این منبع ایرانی از توضیح بیشتر در این باره خودداری کرده ولی به گفته یک منبع نزدیک به مخالفان دولت بحرین، اگر برخی درخواست‌های مشخص مخالفان برآورده شود، ممکن است بحران در بحرین به پایان برسد. به گفته وی اکنون این مسائل مورد مذاکره قرار دارد: «اصلاح قوانین انتخاباتی، تغییر ترکیب کابینه، آزادی زندانیان سیاسی به استثنای انهایی که خواستار سرنگونی حکومت شده‌اند و مشارکت مخالفین در انتخابات پیش رو». چنین توافقی به اختلافات داخلی بحرین که از فوریه سه سال پیش شروع شده، پایان خواهد داد.

به نظر می‌رسد پس از حل و فصل احتمالی اختلافات در بحرین، بر سر آینده لبنان نیز توافقی صورت پذیرد و کاخ ریاست جمهوری این کشور برای پذیرایی از رئیس جمهور بعد از پنج ماه خالی بودن، آب و جارو شود.

 

 

داعش: دجال در اختیار ماست!
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۰۵
 
گروه تروریستی - تکفیری داعش با انتشار تصویری از نوزادی یک چشم در شبکه‌های اجتماعی مدعی شد که این نوزاد، همان "دجال" است.
به گزارش جهان به نقل از خبرگزاری اهل بیت، داعش با سوءاستفاده از این تصویر، از آن به عنوان ابزاری برای جذب افراطی‌های مسلمان بهره برده و اعلام کرد: این نوزاد یک چشم در اسرائیل به دنیا آمده و تولد او نوید آخرالزمان و پایان جهان را می‌دهد!

داعش همچنین مدعی شده است که این نوزاد یک چشم اکنون در اختیار آنان است.

در سال ۱۳۸۵ در هندوستان و در سال ۱۳۸۷ در بولیوی دو کودک یک چشم به دنیا آمدند که پس از تحقیقات مشخص شد این دو کودک دچار یک نقص ژنتیکی به نام سایکلوپیا (Cyelopia) بوده‌اند و در اثر استفاده از داروهای ضدسرطانی یک چشم متولد شدند.  
 
 
 
 
 
کدام کشور عربی بیشترین آسیب پذیری را از داعش دارد؟!
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۵۳
 
اردنی ها ابتدا از ائتلاف علیه داعش استقبال نکردند ولی در فاصله پس از چند روز با فشار آمریکا مجبور به همراهی با این ائتلاف شدند. پس از آن اردن از حمله هوایی به برخی مواضع داعش در چارچوب ائتلاف بین المللی علیه این گروه تروریستی به رهبری آمریکا خبر داده است.
گروه بین الملل جهان نیوز: پیش از این گروه "داعش" در نوار ویدیویی، اردن را به حملات انتحاری در داخل این کشور تهدید کرد. داعش در این نوار صوتی ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن را "دیکتاتور" خوانده و تهدید کرد که سر وی را از تنش جدا خواهد کرد.

همچنین خبرگزاری الشرق الاوسط، اعلام کرد که داعش در این نوار ویدیویی تهدید کرده با استفاده از کمربندهای انتحاری عوامل سازمان اطلاعات در اردن را هدف قرار خواهد داد و قسم یاد کرد که با انفجارهای متعدد اردن را به تلی از خاک تبدیل خواهد کرد.

احتمال آسیب پذیری از داعش بسیاری از مقامات امنیتی و سیاسی اردن را بسیار نگران کرده است. اما اردن چرا اینقدر نگران است؟ در این باره نکات ذیل قابل توجه است:

الف: بسیاری از نیروهای مخالف بشار اسد در اردن آموزش دیده اند. بسیاری از این افراد امروز عضویی از داعش هستند. این اعضا نسبت به خاک اردن برآوردهای خوبی دارند.

ب: گروه های جهادی سلفی فراوانی در اردن فعال هستند که این گروه ها می توانند به راحتی به بهانه حمایت از داعش محیط داخلی اردن را تحت فشار قرار بدهند.

ج:
موقعیت جغرافیایی و همسایگی اردن با عراق و سوریه که امروز بخش هایی از آن تحت تصرف داعش قرار دارد، اردن را در حوزه نفوذ زمینی داعش قرار داده و این کشور را بسیار آسیب پذیر کرده است.

د: یکی از گروه های صاحب نفوذ در اردن اخوان المسلمین می باشد. اخوانی ها اقدام اردن را به خاطر همراه شدن با آمریکا و ذیل سیاست های این کشور قرار گرفتن، محکوم می کنند. این نوع گفتمان می تواند مردم اردن را علیه حاکمیت بسیج کند. همچنین مشکلات اقتصادی و زمینه های تبعیض گسترده نظام پادشاهی اردن سبب شکل گیری نارضایتی های گسترده مردمی در اردن شده که این کشور را به انبار باروت تبدیل کرده است.

ه: ارزیابی های اطلاعاتی نشان می دهد که هدف بعدی داعش پس از عراق کشور اردن خواهد بود. داعشی ها تصرف اردن را به عنوان یک نقشه راه برای خود می دانند و تصرف اردن بخشی از برنامه استراتژیک آنها در آینده می باشد.

گفتنی است، چندی قبل گروه "دولت عراق و شام" موسوم به داعش شاخه دیگری را برای به کار گرفتن اعضای جدید در اردن تاسیس کرده که به گفته مسئولان این گروه هدف این شاخه جدید اعزام تروریست‌ها و همچنین ارسال سلاح به کشورهای همجوار است.

ابو محمد البکر، ازمسئولان گروه داعش همچنین اعلام کرد که هدف داعش برپایی "خلافت اسلامی" است و اردن بخشی از این خلافت خواهد شد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد