سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز



دیدار وزیر جنگ اسرائیل از جمهوری آذربایجان
این قرارداد برای چند سال در نظر گرفته شده است اما از همین حالا با توجه به اطلاع موجود می‌توان پیشبینی کرد که به آذربایجان پهپادهای تحویل داده خواهد شد که بر اضافه دستگاه‌های اکتشافی و تجهیزات جنگ رادیو الکترونیکی، امکان سوار کردن موشک‌های "هوا به زمین"، بمب‌های عمقی و... وجود خواهد داشت.
سرویس سیاسی«فردا»: دم خروس همسایه شمالی ایران به مرور در حال عیان شدن است.  امروز در حالی وزیر دفاع جمهوری آذربایجان گزارشها درباره انجام اقدام خصمانه علیه ایران از طریق حریم هوایی این کشور را رد کرد   که وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در حال دیدار از جمهوری آذربایجان  بود و این رژیم بارها از آمریکا و غرب خواسته تا اقدام نظامی علیه ایران انجام دهند.



در همین رابطه خبرگزاری فرانسه گزارش داد که موشه یعلون روز چهارشنبه در سفری دو روزه به جمهوری آذربایجان سفر کرد و این اولین سفر وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به این کشور بوده است.وزارت جنگ رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد که این دیدار با هدف تقویت همکاریهای دوجانبه و گفتگو درباره مسائل راهبردی منطقه است.

اسرائیل از آذربایجان چه می خواهد؟

مشارکت استراتژیک و بویژه گسترش همکاری‌های نظامی-فنی میان آذربایجان و رژیم صهیونیستی، امنیت منطقه‌ای را با تهدید و چالشی فزاینده روبرو کرده است.    "الهام علی اف" رئیس جمهوری آذربایجان همکاری‌های کشورش با اسرائیل را مشابه کوه یخی دانسته است که 90 درصد آن از چشم تحلیگران پنهان مانده است بطوریکه افزایش همکاری‌ها واقعیت این بیانیه رئیس جمهوری آذربایجان را بیشتر نشان می‌دهد.
  در این خصوص کافی است تا جزئیات قرارداد 6/1 میلیارد دلاری   میان باکو و تل آویو برای خرید تسلیحات، مورد توجه قرار گیرد. قرارداد تسلیحاتی میان باکو و تل آویو تقریبا نصف هزینه‌های دفاع ملی آذربایجان در سال 2011 را تشکیل می‌دهد و 6/1 میلیارد دلار عملا کل هزینه‌هایی است که در بودجه سال 2012 آذربایجان برای وزارت صنایع دفاعی این کشور در نظر گرفته شده است.
همچنین این رقم معادل بیش از نصف میزان مبادله کالا بین اسرائیل و آذربایجان است که در سال گذشته میلادی فراتر از 5/2 میلیارد دلار معرفی شده است.در پی قرارداد ماه فوریه سال 2012، اسرائیل به یکی از مهم‌ترین شرکای تجاری آذربایجان و این کشور نیز در میان کشورهای شوروی سابق به مهم‌ترین طرف تجاری اسرائیل تبدیل شد.با این حال همکاری‌های نظامی- فنی، هسته اصلی مبادله بازرگانی 2 طرف را تشکیل می‌دهد.
یکی از تحلیل‌گران مسائل منطقه، باتوجه به روند همکاری‌های نظامی- فنی باکو و تل آویو، چنین خاطرنشان کرد: آذربایجان به دلیل روابط نزدیک با اسرائیل به سطح جدیدی از تسلیحات در جهت تحکیم ارتش خود دست می‌یابد. زیرا این کشور به دلیل محدودیت‌های قانونی، چنین تجهیزاتی را نه از آمریکا و اروپا و حتی نه از بلاروس و اوکراین نمی‌تواند دریافت کند.این تحلیل‌گر چنین ادامه می‌دهد: در حالی که باقی کشورهای غربی به دلیل نگرانی از احتمال شیوع تازه درگیری‌ها برای تسلط بر سرزمین‌های اشغالی "قره باغ" کوهستانی، از فروش تجهیزات نظامی زمینی منصرف می‌شوند، اسرائیل در زمینه عرضه قابل توجه تسلیحات و دریافت سود از مشتری پولدار خود، دست باز دارد.

*قرارداد همکاری‌های نظامی- فنی باکو- تل آویو، جواز ورود به ائتلاف ضد ایرانی

با آنکه رسانه‌ها به طور کافی جریان انعقاد قرارداد تسلیحاتی را بازتاب داده بودند باز هم یک مورد جالب از نظر آن‌ها پنهان ماند: بر اساس اعلام برخی از منابع، این قرارداد آنچنان برای آذربایجان دارای شرایط تسهیلات مالی می‌باشد که حتی آن را می‌توان کمک بلاعوض عنوان کرد.
برخی بر این باورند که این قرارداد به معنای جواز ورود آذربایجان به "ائتلاف غربی" است.ولی به نظر می‌رسد که تعریف مناسب‌تر "جواز ورود آذربایجان به ائتلاف ضد ایرانی" خواهد بود.
این نکته نیز قابل توجه است که قبل از امضای قرارداد جمهوری آذربایجان و اسرائیل، الهام علی اف و "شیمون پرز" در حاشیه اجلاس جهانی اقتصادی در "داووس" ملاقاتی انجام داده بودند.پس از این دیدار بود که رسانه‌های گروهی، اعلام کردند، انتظار می‌رود در سال 2012 بین باکو و تل آویو چندین پروژه در جهت توسعه همکاری‌های بازرگانی و همچنین ایجاد شرکت‌های مشترک به مرحله اجرا درآورده شود.جالب است که تماس‌های جمهوری آذربایجان و اسرائیل همواره منجر به افزایش هزینه‌های دفاعی باکو می‌شود.

*پهپادهای اسرائیلی مونتاژ شده در آذربایجان چه می‌کنند؟

در ماه ژوئن سال 2009 در جریان سفر شیمون پرز به آذربایجان قرارداد ساخت کارخانه تولید پهپاد به ارزش 400 میلیون دلار به امضا رسید و از سال 2011 کار این مجتمع تولیدی پهپاد اسرائیلی اغاز شد.
 این در  حالی است که در مقایسه با سال 2010، بودجه نظامی سال 2011 آذربایجان با 2 برابر افزایش، 1/3 میلیارد دلار را تشکیل داد (معادل 2/6 درصد مجموع تولید ناخالص ملی این کشور).
در حال حاضر در آذربایجان تولید پهپادهای Orbiter (محدوده عمل تا 50 کیلومتر و هزینه هر فروند، حدود 600 هزار دلار) آغاز شده و مونتاژ پهپاد Aerostar (محدوده عمل تا 200 کیلومتر و هزینه هر فروند یک و نیم تا 2 میلیون دلار) در حال انجام است.تولید این نوع پهپادها از سوی شرکت مشترک وزارت دفاع آذربایجان Azad Systems و شرکت اسرائیلی Aeronautics efense Systems راه اندازی شده است.

*پهپادهای آذربایجانی- اسرائیلی و جاسوسی برفراز کشورهای همسایه

در حال حاضر پهپادهای فوق سبک و تا حدی غیر قابل رویت (با موتور الکتریکی) Orbiter که در آذربایجان با همکاری متخصصین اسرائیلی مونتاژ شدند، در مرزهای آذربایجان با قره باغ و ایران به انجام عملیات مشغولند.همچنین در امر نظارت و مونیتورینگ، پهپادهای نوع Hermes-450 UAVs استفاده می‌شوند که 10 فروند از آن را آذربایجان طی سال‌های 2009-2012 از شرکت اسرائیلی  Israel's Elbit Systems خریداری کرده است. 
تل آویو متعهد شده که یک سری (60 فروند) از پهپادهای Heron و Searcher که دارای امکان پرواز طولانی‌تر و محدوده عمل بیشتر می‌باشند و همچنین تجهیزات اطلاعاتی الکترونیکی، یعنی چند دستگاه رادار "گرین پاین" را به باکو تحویل دهد. این ایستگاه‌ها وابسته به سیستم دفاع موشکی اسرائیل "ARROW 2" (پیکان) می‌باشند که به تدریج به آذربایجان تحویل داده خواهند شد.
این قرارداد برای چند سال در نظر گرفته شده است اما از همین حالا با توجه به اطلاع موجود می‌توان پیشبینی کرد که به آذربایجان پهپادهای تحویل داده شده  که بر اضافه دستگاه‌های اکتشافی و تجهیزات جنگ رادیو الکترونیکی، امکان سوار کردن موشک‌های "هوا به زمین"، بمب‌های عمقی و... وجود خواهد داشت.
اما طبق این قرارداد، آذربایجان در قلمرو خود پهپادهای اکتشافی و تهاجمی را دریافت می‌کند که کنترل واقعی بر آن‌ها نه با وزارت دفاع این کشور بلکه با متخصصین اسرائیلی  است. بنابراین پشتیبانی از عملیات‌های اسرائیل علیه ایران تنها از قلمرو 2 کشور می‌تواند صورت گیرد که یکی آذربایجان و دیگری افغانستان است.
در افغانستان حمایت از اقدامات هواپیمایی اسرائیل می‌تواند توسط پهپادهای اسرائیلی که از پایگاه‌های آیساف در هرات، قندهار و شیندند به پرواز در می‌آیند، انجام شود.منابع مستقل می‌گویند که نمایندگان و واحدهای "فرماندهی عملیات‌های دوردست" وابسته به ارتش اسرائیل در مناطق غربی افغانستان با پوشش کارشناسان فنی نیروهای هوایی آمریکا فعال می‌باشند.احتمال حضور نمایندگان این فرماندهی اسرائیل در لباس کارشناسان فنی در حال حاضر در آذربایجان بعید  نیست. 


ائتلافی که در پس آن ائتلاف دیگری نهفته است
ائتلاف «علیه داعش»‌ درواقع ائتلافی برای سامان دادن به جبهه شکست خورد غرب و حکومت‌های مرتجع در مقابل محور مقاومت است. در این میان ژنرال جان آلن ماموریت دارد تحت پوشش مبارزه علیه داعش این ائتلاف را سازمان دهد.
سرویس سیاسی «فردا»؛ داعش دشمنی است که این روزها سبب ائتلاف کشورهای منطقه و جهان شده است. ائتلافی که به زعم کارشناسان در پس آن ائتلافی دیگر با اهداف دیگری نهفته است. پس از انتشار تصاویر ذبح دو آمریکایی به دست داعش، کاخ سفید دست به کار شد و طی اجلاس سالانه ناتو برنامه‌ریزی برای مقابله هماهنگ با داعش طرح ریزی کرد. پس از آن بود که ائتلافی بین المللی در این زمینه میان کشورهای عضو ناتو و حکومت‌های عربی با عنوان « ائتلاف نابودی داعش» بوجود آمد اما بدون حضور دو کشور قدرتمند منطقه یعنی ایران و ترکیه. 

اما چرا ایران و ترکیه در این ائتلاف حضور ندارد. این سئوالی است که با پیگیری اهداف این ائتلاف تازه متولد شده می‌توان به پاسخ آن دست یافت. جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا نیز اعلام کرده است که لزومی به حضور ایران در این ائتلاف نمی بیند. این درحالی است که پیش از این‌ بسیاری از مقامات و رسانه‌های غربی به طور معناداری همکاری با ایران را از  جمله موارد موثر و مهم نابودی داعش یاد می کردند. شاید سئوال اول در مورد ایران نیز در درون سخنان جان کری نهفته باشد. چرا نیازی نیست تا ایران در این ائتلاف شرکت کند؟ چرایی آن نیز به مساله محور مقاومت و جنگ طولانی مدتی که غرب و کشورهای مرتجع عربی با محور مقاومت به راه انداخته‌اند باز می ‌گردد. درواقع داعش و گروه‌های تروریستی محصول همین مبارزات نیابتی آمریکایی‌ها علیه محور مقاومت هستند که چندی پیش مساله شکل گیری داعش با عنوان تاکتیک «‌لانه زنبور» از آن پرده برداری شد. 

اهداف آمریکا در سوریه به خوبی مشخص است. آمریکایی‌ها مطرح می کنند که برنامه ‌آنها در مقابله با داعش به دوطریق انجام می‌شود. تجهیز مبارزان بومی علیه داعش و همچنین پشتبانی از این مبارزان با استفاده از حمله هوایی به مواضع این گروهک تروریستی. 

در این روند نیز آمریکایی‌ها با توجه به بهانه خوبی که بدست آورده‌اند دیگر نیازی به کسب اجازه از سوریه برای اجرای عملیات هوایی در خاک و آسمان این کشور ندارند. اوباما در این باره گفته است که « بدون تردید کشورش بدون اجازه دمشق و برای هدف قرار دادن مواضع داعش به این کشور حمله نظامی می‌کند.» این موضوعی است که با مخالفت سوریه و روسیه همراه شده است. از سوی دیگر جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره این ائتلاف گفت که 40کشور با ارسال کمک‌های انسانی یا تسلیح کردهای عراق، به ائتلاف مبارزه با گروه تروریستی «داعش» پیوسته‌اند. او افزود که وزیر خارجه آمریکا از نهم سپتامبر برای بررسی موارد ایجاد ائتلاف بین‌المللی ضد «داعش» و کمک‌رسانی به مخالفان سوریه با سران کشورهای منطقه، به اردن و عربستان سعودی سفر می‌کند. بنابر گزارش‌ها، مسوولیت نظارت و هماهنگی، با ژنرال بازنشسته «جان آلن» است.

به گفته کری، تمام کشورهای شرکت‌کننده در نشست نقشی را در رویارویی با تروریسم ایفا خواهند کرد که از جمله آن می‌توان به کمک‌های مادی و نظامی و نیز جلوگیری از رسیدن پول و جنگجو به «داعش» اشاره کرد.  با این اوصاف این ائتلاف از دو سو هم زمینه مداخله جدید ٱمریکا در خاورمیانه را تامین می کند و هم دست این کشور را در مداخه در جبهه سوریه که تا پیش از این با شکست جبهه ائتلاف غرب و حکومت‌های عربی همراه بوده است باز می‌کند. جالب اینجاست که آمریکا از تجهیز مخالفان بشار اسد سخن می گوید. مساله ای که پیشتر‌ خود سبب بوجود آمدن خشن ترین و بی رحم ترین گروهک تروریستی جهان یعنی داعش شد. 

همچنین شبکه عراقی "سومریه نیوز" نیز اعلام کرد که پنتاگون بدون ارایه جزئیات بیشتری تنها اعلام کرد که هواپیماهای آمریکایی برای عملیات علیه داعش از شهر اربیل به پرواز درخواهند آمد و این به معنای استقرار پایگاه هوایی در کردستان عراق است. باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا پنج شنبه گذشته اعلام کرد که فهرست اهداف در داخل عراق را امضا خواهد کرد و 475 مستشار دیگر آمریکایی را برای کمک به نیروهای عراقی به این کشور اعزام خواهد کرد. دولت آمریکا هنوز اعلام نکرده است که آیا انجام این عملیات از اربیل، با هماهنگی دولت عراق انجام خواهد شد یا خیر. 

کارشناسان بین‌المللی بیان می کنند که آمریکا در مقابله با داعش استراتژی مشخصی ندارد و از سوی دیگر این ائتلاف برای سامان دادن به اوضاع مغشوش و ترمیم شکست‌های گذشته آمریکا در خاورمیانه است. کشورهای عربی مانند عربستان سعودی و قطر نیز که پیش از اینها در حمایت لجستگی و مالی از داعش سهم بسزای داشته‌اند حالا با توجه به شکست‌هایی که از محور مقاومت خورده‌اند در پی ترمیم جایگاه خود هستند و این ائتلاف هم موقعیت مناسبی برای احیا دوباره آنهاست. این درحالی است که کارشناسان مطرح می‌کنند تنها بستن منافذ کمک‌های مالی از داعش مهمترین عامل برای تضعیف این گروهک تروریستی است.

جان آلن که فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان بوده و نقش مهمی در جنگ عراق داشت توسط جان کری وزیر امور خارجه آمریکا به عنوان مسئول ویژه برای ایجاد ائتلاف علیه داعش انتخاب شده است و در هماهنگی با وزیر خارجه آمریکاست.

همچنین براین اساس قرار است بریت مک گورک که در وزرات امور خارجه آمریکا مسئول پرونده ایران و عراق است به عنوان جانشین جان آلن برگزیده شده است.

- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930621000847#sthash.SOSZwEzy.dpuf
با این اوصاف ائتلاف « علیه داعش»‌ درواقع ائتلافی برای سامان دادن به جبهه شکست خورد غرب و حکومت‌های مرتجع در مقابل محور مقاومت است. در این میان ژنرال جان آلن ماموریت دارد تحت پوشش مبارزه علیه داعش این ائتلاف را سازمان دهد. این در حالی است که این جریان همواره در مقابل تدابیر محور مقاومت و ژنرال نامدار ایرانی سردار سلیمانی با شکست‌های مفتضحانه‌ای روبرو شده‌ است. جان آلن که فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان بوده و نقش مهمی در جنگ عراق داشت توسط جان کری وزیر امور خارجه آمریکا به عنوان مسئول ویژه برای ایجاد ائتلاف علیه داعش انتخاب شده است و در هماهنگی با وزیر خارجه آمریکاست.

همچنین براین اساس قرار است بریت مک گورک که در وزرات امور خارجه آمریکا مسئول پرونده ایران و عراق است به عنوان جانشین جان آلن برگزیده شده است. با این اوصاف باید این جابه جایی ها را چیدمان‌های برنامه ریزی شده و استراتژیک قلمداد کرد.

آنچه مشخص است، این است که آمریکایی‌ها در خاورمیانه خواهان ثبات نیستند و موضوع داعش به مانند مساله کودک ناخلفی می‌ماند که توسط پدر و پدرخوانده‌های خود باید تربیت شود. آمریکایی‌ها با کمک کشورهایی مانند عربستان ماشین جوجه کشی تروریست را تهیه کرده اند و این تروریست‌ها در موارد بسیاری بنابر منافع آنها جنگیده و بخصوص با تز وهابی گری علیه شیعیان قدم علم کرده‌اند. اما در این میان داعش سرکشی کرده است و آمریکا نمی خواهد داعشی ها بیش از این بزرگتر شوند چراکه ممکن است منافع و امنیت آنها و همپیمانشان را در منطقه به خطر بیندازند. تجربیات گذشته مقابله آمریکا با گروه‌های تروریستی نیز این موضوع را اثبات می‌کند.  
شبکه عراقی "سومریه نیوز" پنتاگون بدون ارایه جزئیات بیشتری تنها اعلام کرد که هواپیماهای آمریکایی برای عملیات علیه داعش از شهر اربیل به پرواز درخواهند آمد.
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا پنج شنبه گذشته اعلام کرد که فهرست اهداف در داخل عراق را امضا خواهد کرد و 475 مستشار دیگر آمریکایی را برای کمک به نیروهای عراقی به این کشور اعزام خواهد کرد. اوباما تاکید کرد که برای اولین بار اجازه حمله هوایی به سوریه خواهد داد.
دولت آمریکا هنوز اعلام نکرده است که آیا انجام این عملیات از اربیل، با هماهنگی دولت عراق انجام خواهد شد یا خیر. - See more at: http://fa.alalam.ir/news/1631606#sthash.eV7aDGaW.dpuf


در مورد کشور ترکیه نیز باید گفت که این کشور تاکنون در جنگ‌های منطقه واشنگتن به عنوان یک متحد و عضو ثابت ائتلاف آمریکا ظاهر می‌شد، این‌بار اعلام کرد در هیچ عملیات نظامی علیه داعش شرکت نخواهد کرد. آنکارا به علاوه اعلام کرد که اجازه نخواهد داد ائتلاف تحت رهبری آمریکا از پایگاه‌های هوایی ترکیه برای حمله به داعش (در عراق و سوریه) استفاده کند. این موضعگیری ترک‌ها که به نوعی غافلگیرکننده بوده است سبب شد تا  «جان کری» وزیر خارجه آمریکا را به آنکارا سفری داشته باشد. اما آنان که با مسائل بین الملل بخصوص خاورمیانه آشنا هستند می‌دانند که سیاست پراگماتیسم تر‌ک‌ها در این شرایط زمانی به آنها اجازه ورود به کارزار مقابله با داعش را نمی‌دهد؛ چه اینکه سیاست این کشور همکاری با اخوانی‌هاست که در این میان با منافع سعودی‌ها در تضاد است وحتی در مساله مصر نیز علنا به کشمکش سیاسی تبدیلی شد که البته با پیروزی سعودی ها کودتای دولت السیسی همراه شد. با این اوصاف باید دید که آمریکایی‌ها در پس ائتلاف جدید خود چه مسائلی را مد نظر قرار دارند و چقدر این ائتلاف در آینده در فضای مقابله با گروهک داعش موثر خواهد بود.


معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه مذاکراتی در سطح اشتون و ظریف و دیگر اعضای ۱+۵ وجود دارد و نیازی به بالا‌تر بردن سطح مذاکرات نیست، گفت: تلاش می‌کنیم تا قبل از ۴ آذر به نتیجه برسیم اما اگر به توافق نرسیم، راجع به آن تصمیم گیری خواهیم کرد.

باشگاه خبرنگاران: "مجید تخت‌روانچی" معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه در مراسم بزرگداشت پنجاهمین سالگرد تاسیس روابط دیپلماتیک میان ایران و مکزیک که صبح امروز در دفتر مطالعات بین المللی وزارت امور خارجه برگزار شد، درباره گزارش مغرضانه دبیرکل سازمان ملل متحد نسبت به ایران در جمع خبرنگاران گفت: برای اولین بار نیست با این گزارشات مغرضانه روبرو  می‌شویم، البته ما بار‌ها اعلام کرده‌ایم که با سیاسی شدن موضوع حقوق بشر مخالفیم.  
 وی تصریح کرد: ما به اسلام اعتقاد داریم و به ارتقای حقوق بشر اهمیت زیادی قائل هستیم و با سیاسی شدن آن مخالفیم و این نوع نگاه از نظر ما کاملا مردود است.  
 معاون وزیر امور خارجه اظهار داشت: هر وقت که این گزارش به مجمع عمومی سازمان ملل رسد ما نظرات خود را اعلام می‌کنیم.  
 وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در مذاکرات اخیر با اعضای ۱+۵ پیشرفتی به وجود آمده یا خیر، بیان داشت: در مذاکرات وین و ژنو درباره متن توافق مذاکره نشده، اما درباره اینکه بتوانیم آسان‌تر به تفاهم برسیم صحبت کردیم.  
 تخت‌روانچی ادامه داد: در دو دور اخیر مذاکرات نظر بر این نبود که دیدگاه‌هایمان نزدیک شود، چرا که هنوز اختلافات وجود دارد.  
 معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه تصریح کرد: از طرف ایران حسن نیت وجود دارد و تلاش می‌کنیم تا قبل از ۴ آذر به توافق برسیم، اما نه به هر قیمتی.  
 وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در نیویورک ملاقات‌هایی بین وزیر خارجه کشورمان با مقامات کشورهای دیگر صورت می‌گیرد یا خیر، اظهار داشت: طبیعتا ملاقات‌هایی بین وزرای خارجه کشور‌ها به سازمان ملل صورت می‌گیرد و اگر دکتر روحانی هم به نیویورک بیاید جلساتی با روسای جمهوری سایر کشور‌ها خواهند داشت.  
 عضو تیم هسته‌ای کشورمان افزود: مذاکراتی در سطح خانم اشتون و آقای ظریف و دیگر اعضای ۱+۵ وجود دارد و نیازی به بالا‌تر بردن سطح مذاکرات نیست.   
تخت‌روانچی در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا برنامه‌ای برای تمدید مذاکرات وجود دارد یا خیر، خاطرشان کرد: زود است که در این باره صحبت کنیم اما تلاش می‌کنیم تا قبل از ۴ آذر به نتیجه برسیم اما اگر به توافق نرسیم، بعدا راجع به آن تصمیم گیری خواهیم کرد.



سیاست یک بام و دو هوای آمریکا در قبال داعش
در هفته‌های اخیر نیز تهدیدات رسانه‌های اجتماعی، حضور حامیان داعش در آمریکا را اثبات کرده است. داعش به تازگی تصویری را از پرچم خود در مقابل کاخ سفید را با این پیام توییت کرد: ما هم‌اکنون در کشور شما هستیم. ما در شهرهای شما هستیم. ما در خیابانهای شما هستیم. شما در همه جا هدف ما هستید.
سرویس سیاسی «فردا»؛‌ ارتباط داعش و آمریکا به مساله مرموز این روزهای جهان بین الملل بدل شده است. آمریکایی‌ها در جنگ علیه حکومت بشار اسد با واسطه عربستان سعودی و قطر کمک شایان توجهی به رشد و شکل گیری داعش کردند اما بعد از شکست طرح های آمریکا علیه بشار اسد موضوع به گونه دیگری رقم خورد و داعش به عراق حمله کرد و قسمت های از عراق از جمله شهر موصل را اشغال کرد. گفته می‌شود که آمریکا پیش از حمله داعش به موصل و تسخیر این شهر توسط این گروه تروریستی که در نوع خود بسیار عجیب و قابل توجه است، آگاه بوده است. کاخ سفید در اوائل امر به این موضوع با بی‌اعتنایی نگاه می کردند اما بعد از اینکه داعش خبرنگار آمریکایی را توسط یک انگلیسی سر برید موضع این کشور تغییر کرد. 
 چندی پیش روزنامه آمریکایی واشنگتن‌تایمز طی خبری اعلام کرد که دولت آمریکا در حال حاضر حدود 300 شهروند آمریکایی که در کنار گروه تروریستی «داعش» در سوریه و عراق مبارزه می‌کنند را تحت تعقیب قرار داده است زیرا نگران است که این افراد برای انجام اقدامات تخریبی به آمریکا بازگردند. این درحالی است که تعداد غربی هایی که در گروه تروریستی داعش می جنگند رقم بسیار بالایی و همین موضوع سبب نگرانی کشورهای غربی شده است. در این میان در دستگاه تروریستی داعش آمریکایی‌ها و اتباع غربی هستند که نقش کلیدی در هدایت این جریان تروریستی را می کنند که این امر در نوع خود بسیار قابل توجه و تامل است که در ادامه سوابق و فعالیت های برخی از عناصر آمریکایی داعش می پردازیم.

ابومحمد الامریکایی

ابومحمد الامریکایی یکی از کارمندان خطوط هوایی آمریکا بود که در جریان جنگ آمریکا علیه بشار اسد به سوریه سفر کرده بود . وی که به عنوان یکی از اسناد همکاری آمریکا با داعش نیز به حساب می آید توسط خود آمریکایی‌ها به هلاکت رسید.


نیروهای هوایی ارتش سوریه یکشنبه 16 شهریور در چند حمله هوایی٬ مواضع داعش را بمباران کردند و در این حملات بود که الآمریکایی که یکی از عناثر تاثیرگذار داعش نیز به حساب می‌آمد کشته شد.
داعش در چندین عملیات‎٬ از این تروریست که متخصص صنایع هوایی بوده و پیش‎تر در خطوط هوایی آمریکا فعالیت داشته است؛ به عنوان عامل پیروزی یاد کرده بود.
گفتنی است٬ دولت آمریکا نیز خبر کشته شدن تبعه خود در سوریه را تایید کرده است.


خواننده رپ آمریکایی که عضو داعش شد

چندی پیش کاخ سفید از کشته شدن یکی از اعضای دیگر آمریکایی داعش در تحولات اخیر سوریه خبرد داد. کاخ سفید با تایید این خبر اعلام کرد: فرد کشته شده "داگلاس مک آرتور مک کین" نام داشت. وی پیش از پیوستن به داعش خواننده موسیقی رپ بوده و به ورزش بسکتبال نیز علاقه داشت.


داگلاس که ۳۳ سال سن داشت در نبرد داعش با جبهه النصره ( دیگر گروه تروریستی حاضر در سوریه) کشته شد."کایتلین هایدن" سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در این رابطه گفت: مطلع شدیم که داگلاس مک آرتور از شهروندان آمریکا در سوریه کشته شده و ما این موضوع را تایید می کنیم.
یک مقام دیگر آمریکایی که خواست نامش فاش نشود نیز در این رابطه گفت: پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) در حال تحقیق در مورد مرگ داگلاس است. و وزارت خارجه نیز در حال تماس و تحقیق از خانواده داگلاس در مورد ارتباطات داگلاس است.

مرگ مرموز استیون ساتلوف 

«استیون ساتلوف» دومین خبرنگار آمریکایی بود که با انتشار فیلمی که گفته می شود توسط عناصر داعش تهیه شده است کشته شد. روزنامه‌های صهیونیستی اعلام کردند که این خبرنگار آمریکایی که گفته شده توسط عناصر داعش ذبح شد تابعیت اسرائیلی داشت و در کنار تروریست‌های عضو داعش در سوریه می‌جنگید.


خبرگزاری نون به نقل از رسانه‌های اسرائیلی نوشت: این خبرنگار فقط برای رفت و آمد به کشورهای عربی از گذرنامه امریکایی استفاده می‌کرد.
این رسانه‌ها در کشته شدن استیون ساتلوف نیز شک کرده و با انتشار تصاویر وی در سوریه می‌گویند: وی در کنار تروریست‌ها برعلیه نظام سوریه جنگید و تصاویر اعدام وی چیزی جز یک نمایش خنده دار نیست.


این رسانه‌ها تصریح می‌کنند که هرشخصی که این تصاویر ویدیویی را ببیند تشخیص می‌دهد که این تصاویر در دو مکان مختلف گرفته شده است زیرا در این تصاویر قاتل سایه دارد ولی استیون سایه ندارد.

خبرگزاری نون عراق به نقل از این رسانه ها افزود: میکروفون استیون نیز نشان می‌دهد که او در استودیو است و نه در بیابان و تهیه کننده، کارگردان و مونتاژ کننده این ویدیو آمریکاست و در روزهای آینده این حقیقت برملا می‌شود.

بازداشت زن آمریکایی حامی داعش

چندی پیش مسئولان فدرال آمریکا درشهر دِنوِر مرکز ایالت کلرادو آمریکا، یک زن را به اتهام حمایت مالی از گروه تروریستی داعش بازداشت کردند.رویترز در این زمینه گزارش داد، بر اساس اسناد موثق در دادگاه کلرادو ودادخواست کیفری طرح شده در این دادگاه، زنی به نام " شانون مورین کونلی" در " فعالیت های جهادی " مشارکت داشته و اقداماتی را بر خلاف قوانین آمریکا انجام داده است.


سلاح‌های آمریکایی‌ دردستان عناصر تروریستی داعش 
براساس این دادخواست، کونلی در سال 2013 از طریق اینترنت، با یک توطئه گر ارتباط داشته است که نامی از وی در اسناد دادگاه برده نشده و فقط به اختصار دو حرف از اسم وی یعنی وای و ام (y – m)ذکر شده است.
طبق این دادخواست، این دو نفر درتماس خود اعلام کرده اند که اسلام، مشارکت در " جهاد سخت ضد غیرمومنان " را ضروری می داند و فردی که با اسم اختصاری "وای- ام" از او یاد شده، از این زن به عنوان عضوی فعال در گروه دولت اسلامی عراق و شام نام برده است.


سلاح‌های آمریکایی در دستان عناصر گروه تروریستی داعش 
براساس این دادخواست، کونلی قصد سفر به سوریه از طریق ترکیه برای دیدار با "وای – ام " را داشته و در فوریه سال جاری در جلسه های آموزشی برای فراگیری تاکتیک های نظامی و سلاح های گرم مشارکت کرده است.

نگرانی آمریکا از داعش 

دیلی سرج هم در این زمینه گزارش داده است که، مایک راجرز، نماینده جمهوری خواه کنگره آمریکا با واقعی خواندن تهدید آمریکا اعلام کرد که این گروه در حال حرکت به سوی آمریکا است و گزارش رئیس کمیته اطلاعات سنای آمریکا نشان می دهد که موضوع جدی است.
مقامات آمریکایی نگران هستند که این شهروندان آمریکایی به کشور خود بازگردند و از مهارت‌های تروریستی تازه به دست آورده‌اشان در آمریکا استفاده کنند.
در هفته‌های اخیر نیز تهدیدات رسانه‌های اجتماعی، حضور حامیان داعش در آمریکا را اثبات کرده است. داعش به تازگی تصویری را از پرچم خود در مقابل کاخ سفید را با این پیام توییت کرد: ما هم‌اکنون در کشور شما هستیم. ما در شهرهای شما هستیم. ما در خیابانهای شما هستیم. شما در همه جا هدف ما هستید.
اینجاست که تروریست خوب و بد در ساختار سیاست خارجی آمریکا به خوبی مشخص می‌شود. درواقع آمریکایی‌هایی که امروز در ساختار گروه تروریستی داعش در عراق می جنگند همان کسانی هستند که پیش از این در سوریه علیه بشار اسد حملات تروریستی ترتیب می دادند و به عنوان تروریست خوب شناخته می شدند و حتی آمریکا در تسلیح این گروه نیز نقش عمده‌ای ایفا کرد. در این میان به خوبی می‌توان سیاست یک بام و دو هوای آمریکا در قبال گروه‌های تروریستی را درک کرد. سیاستی که بر اساس منفعت طلبی صرف برنامه ریزی شده است و هر گاه یک گروه ترویستی هم جهت با اهداف کاخ سفید عملیات تروریستی انجام دهد آمریکایی‌ها آن را حمایت می‌کند اما وقتی خطر بالقوه‌ای برای آمریکا محسوب شود کاخ سفید با آن مقابله می‌کند و جالب اینجاست که در این میان مردم مظلوم سوریه و عراق باید تاوان این سیاست دوگانه را بدهند. 


گزارش پایگاه المانیتور درباره سیاست ضد تروریستی روسیه
دلایل بسیاری وجود دارد که باور داشته باشیم اهمیت خاورمیانه رو به فزونی است؛ به‌ویژه آنکه در حال حاضر نشانه‌های اولیه پیشرفت در اوضاع اوکراین و افزایش اعتماد روسیه به توان مدیریت تأثیر تحریم‌های غرب بروز کرده است. رهبران روسیه حتی در مورد بسیج منابع داخلی مفید در نتیجه تحریم‌های غرب سخن گفته‌اند.
سرویس سیاسی «فردا»؛ پایگاه اینترنتی المانیتور 9 سپتامبر 2014 (18 شهریور) در مقاله‌ای به سیاست‌های روسیه در قبال تهدید تروریسم در غرب آسیا و شمال آفریقا پرداخت و نوشت: در ماه‌های اخیر، بحران اوکراین و وخیم‌ شدن روابط روسیه و غرب با بحران خاورمیانه نیز همراه شده است. گسترش ناگهانی و سریع تروریسم در غرب آسیا و شمال آفریقا و نیز موفقیت‌های نظامی تروریست‌ها در عراق سبب شده روسیه تمرکز بر منطقه را در اولویت‌های خود قرار دهد. به‌علاوه، دلایل بسیاری وجود دارد که باور داشته باشیم اهمیت خاورمیانه رو به فزونی است؛ به‌ویژه آنکه در حال حاضر نشانه‌های اولیه پیشرفت در اوضاع اوکراین و افزایش اعتماد روسیه به توان مدیریت تأثیر تحریم‌های غرب بروز کرده است. رهبران روسیه حتی در مورد بسیج منابع داخلی مفید در نتیجه تحریم‌های غرب سخن گفته‌اند. اوضاع بی‌ثبات منطقه، روابط روسیه با جهان عرب و بازیگران غیرعرب منطقه مانند ایران، ترکیه و اسرائیل [رژیم صهیونیستی] را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.
در ادامه مقاله آمده است: مسکو مدت‌ها تلاش کرده توجه شرکای خارجی خود را به ضرورت مبارزه با گروه‌های تروریستی در سوریه جلب کند. روسیه حمایت کامل خود را از عراق در جنگ علیه داعش اعلام کرد و به‌سرعت تصمیم به ارسال نخستین هواپیمای سوخو-25 گرفت. همچنین این کشور خواستار تصویب قطعنامه‌ای در محکومیت جنایات داعش در جلسه ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل در 1 سپتامبر شد. در عین حال، دیپلمات‌های روسی بار دیگر تأکید کرده‌اند که افزایش تهدید تروریسم به دلایل مختلف، نتیجه مداخله نظامی غیرقانونی خارجی در کشورها به‌منظور تحقق دستورکار ژئوپلیتیک و مزدورانه بوده است. با وجود این، حملات نیروی هوایی آمریکا به مواضع شبه‌نظامیان داعش در عراق به واکنش‌های منفی در مسکو منجر نشده است؛ در درجه اول به این دلیل که این حملات پس از درخواست مقامات عراقی صورت گرفت. همچنین روسیه به نابودی هسته‌های تروریستی در منطقه به‌شدت علاقه‌مند است، زیرا خود نیز هدف تهدیدات تروریستی به شمار می‌رود. تنها تعداد اندکی از کارشناسان انتقاد کرده‌اند؛ اما همگی در مورد مشروعیت اقدامات آمریکا ابراز تردید نکرده‌اند. برخی متذکر شدند که مخالفت غرب با تروریست‌ها گزینشی و با رویکرد غیرمنصفانه همراه است. یا اینکه غرب در مقابله با تروریست‌ها موفق نخواهد شد و یا لابی جنگ‌طلب آمریکا شبه‌نظامیان بی‌رحم داعش را هدایت می‌‌کند.
در پایان مقاله آمده است: توجه فزاینده روسیه به منطقه نیز از حوادث مربوط به کشمکش اسرائیل و فلسطینی‌ها ناشی می‌شود. همچنین روسیه پس از اقدام 31 آگوست در تصرف حدود 400 هکتار از اراضی بیت‌اللحم واکنش نشان داد و از اسرائیل خواست این طرح‌های خود را مورد بازنگری قرار دهد، زیرا این گونه اقدامات به چشم‌انداز روند صلح اسرائیل و فلسطینی‌ها آسیب خواهد زد. 
در این باب باتوجه به مسائل مطرح شده چیزی که از اهمیت بسزایی برخوردار است مناقشه قدرت روسیه و غرب و بویژه آمریکاست. روسها در بحران اوکراین نشان دادند که می خواهند خود را از حصار آمریکا خارج کنند و در این منازعه نیز بخش‌هایی از خاک اوکراین به خاک روسیه ضمیمه شد.
به نظر می‌رسد در این میان نزاع غرب و روسیه گسترش یابد و خاورمیانه نیز محل بعدی این نزاع باشد. روسیه در پی سیاستی که پوتین در پیش گرفته است سعی دارد خود را به یک قدرت جهانی بدل کند اما در این روند با توجه به مشکلات ساختاری که وجود دارد روسیه با تنگناهای زیادی روبروست. بعلاه اینکه روسها در سیاست‌های متناقض پیشین خود که حاصل نفوذ لابی های مختلف در این کشور است یک نوع بی اعتمادی عمومی را در سیاست خارجی خود به جهانیان تزریق کردند و همین امر سبب شده است که همکاری با روسیه در میان کشورهای مختلف منطقه به یک چاقوی دولبه تیز تعبیر شود. سیاست‌های پراگماتیستی روسیه البته هنوز ادامه دارد و در این روند پوتین سعی دارد که با توسل به امتیازی که در زمینه انرژی دارد چالش جدید خود با غرب و بخصوص اتحادیه اروپا را حل کند اما به نظر می‌رسد که در طولانی مدت این نزاع‌ها افزایش یابد و غرب برای در قفس انداختن خرس تحریم‌های بیشتری را تصویب کنند. تحریم هایی که تا به امروز بیشتر حالت تبلیغاتی داشته و هنوز عمیق نشده است.
مانور مبارزه با تروریست در این میان هم با سیاست ها و منافع روسیه همخوانی دارد و هم اینکه می‌تواند راهی برای جلب اعتماد کشورهای منطقه باشد. روسیه در زمینه در اختیار گذاشتن هواپیماهای سوخو به عراق این سیاست را به اجرا گذارد اما سیاست روسها که کمی محافظه کارانه و با چاشنی منفعت طلبی همراه است تاکنون نتوانسته پاسخگوی این امر باشد.


گزارشی از چهار سنت دیپلماتیک آمریکا در خاورمیانه
در طول چند هفته گذشته سیاست خارجی آمریکا دچار تغییرات اساسی شده است. سیاستمداران آمریکایی که سال گذشته به دنبال حمله نظامی به سوریه بودند اکنون از مقابله با گروه‌های تروریستی در این کشور سخن می‌گویند.

سرویس سیاسی «فردا»: 13 سال پیش کتابی به نام " مشیت ویژه" نوشته " والتر راسل مید" در آمریکا به چاپ رسید این کتاب تاکنون توانسته است بهترین تجزیه و تحلیل را از روند سیاست خارجه آمریکا ارائه کند.

مید استدلال می‌کند که آمریکا در سیاست خارجی خود دارای چهار سنت اساسی است. این چهار سنت عبارتند از:

1- سنت "ویلسونیسم" یا همان تمدن و حقوق بشر با قرائت آمریکایی است.

2- سنت"همیلتونیسم" یا ایجاد جهانی امن برای گسترش نفوذ اقتصادی آمریکا در جهان

3- سنت "جفرسونیسم" یعنی ترس ازسرمایه‌گذاری بیش از در خارج از آمریکا که آزادی را در این کشور به خطر بیاندازد

4- سنت "جکسونیسم" که تلفیقی از وطن‌پرستی، تعصب و انزوا طلبی است.

سنت چهارم بیشتر به بحث ما در مورد سیاست آمریکا در عراق و سوریه مرتبط است. تقریبا یک سال پیش در چنین روزهایی دولت اوباما تلاش می‌کرد تا جامعه جهانی را برای آنچه نقض حقوق بشر توسط دولت بشار اسد با استفاده از سلاح‌های شیمیایی می‌خواند، قانع کند. دخالت کرملین و احتمال گسترش بحران سبب شد تا آمریکایی‌ها از حمله نظامی منصرف شوند. خیلی‌ها معتقدند کشاکش بین هملیتونی‌ها و ویلسونیسم‌ها منجر به عدم حمله نظامی به سوریه شد.

با تمام تبلیغاتی که در طول سال گذشته علیه بشار اسد صورت گرفت وقتی یک موسسه نظرسنجی در مورد اقدام نظامی علیه وی از مردم آمریکا نظرسنجی کرد تنها 20 درصد مردم آمریکا با این اقدام موافق بودند ولی در مورد اقدام نظامی علیه داعش بیش از 63 درصد مردم این کشور با این اقدام موافقت کرده اند.

در طول چند هفته گذشته احتمال اقدام نظامی فراگیر علیه داعش قوت گرفته است اما اینبار کلاف سرنوشت خاورمیانه بسیار پیچیده شده است چرا که آمریکا اگر واقعا به‌دنبال مبارزه با گروه‌های تروریستی در منطقه باشد باید آنچه که بر ضد دولت سوریه اتفاق می‌افتد را نیز تروریست تلقی کند و این مخالف با سنت ویلسونیسم در سیاست خارجه آمریکاست. چرا که آمریکایی‌ ها سالیان سال حکومت بشار اسد در سوریه را ناقض حقوق بشر معرفی می‌کردند و زمانی که در سال گذشته بشار اسد از جامعه جهانی برای مقابله با تروریست‌ها کمک می‌خواست آمریکا با اتهام زنی به دولت وی او را ناقض حقوق بشر خواند و خواستار اقدام نظامی برای ساقط کردن حکومت وی شد.

از سوی دیگر اقدام نظامی آمریکا علیه داعش نشان می‌دهد که مقامات کرملین در سیاست خارجی واقع بین تر از آمریکایی‌ها هستند چرا که سیاست روسیه از ابتدا در بحران سوریه و عراق دارای یک مشی مشخص بوده است ولی آمریکایی‌ها با گذشت یک سال از یک سمت منازعه به سمت دیگر آن کوچ کردند.

مقامات آمریکایی در واقع به نوعی درگیری با متحد سنتی خود در خاورمیانه یعنی عربستان نزدیک‌ می‌شوند چرا که این کشور از بدو شروع بحران در سوریه تا تشکیل گروه داعش در عراق همواره از تمام گروه‌های تروریستی در دو کشور حمایت مالی و لجستیکی کرده است. هر چند روابط دولت عربستان با آمریکا بسیار نزدیک و صمیمی است ولی به نظر می‌رسد چشم انداز منافع این دو کشور با شیب تندی در حال فاصله گرفتن از هم است.

اوباما در نطق چند روز پیش خود گفت: " مسئله اصلی خاورمیانه در حال حاضر ایران یا اختلاف شیعه و سنی نیست، بلکه افراط گرایی تندرو مانند گروه دولت اسلامی است." این درست منطبق با مشی سیاست خارجه ایران است که بزرگترین معضل خاوریانه را افراطی گری توصیف می‌کند.

هر چند آمریکایی ها خیلی دیر متوجه ماهیت گروه تروریستی داعش شده اند و یا آنکه بر سر منافع خود با این گروه اختلاف پیدا کردند اما برایند تمام گزینه‌های پیش رو در عراق به نفع ایران و سایر مخالفان سنتی آمریکا در خاورمیانه است. در صورت حمله نظامی آمریکا به داعش و خروج این گروه از عراق برخی کشورها چون اردن و عربستان مقصد اصلی گروه‌های تروریستی خواهند بود و اگر آمریکا اقدام نظامی را نیز در دستور کار قرار ندهد موفقیت‌ گروه‌ها و جریانات موافق با ایران در نبرد میدانی موجب استحکام جایگاه تهران در معادلات خاورمیانه خواهد شد.

حداقل زمان پیش بینی شده برای از بین بردن گروه داعش دو تا سه سال است که احتمالا هزینه نظامی سنگینی را به کاخ سفید تحمیل می‌کند حتی اگر فرض دست داشتن آمریکا در تشکیل این گروه تروریستی و سخنان اخیر "هیلاری کلینتون" درخصوص نقش سازمان‌های جاسوسی غربی در تجهیز داعش را نادیده بگیریم؛ مقابله با این گروه چه اثراتی را بر آینده خاورمیانه و سرنوشت سیاسی اوباما بر جای خواهد گذاشت. آیا چهار سنتی اصلی آمریکا در مواجه با موضوع خاورمیانه می‌تواند روند سریع تحولات در این منطقه را به نفع این کشور به پایان برساند؟

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد