سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز




قشقاوی گفت: کسانی که شانس داشته باشند و خود را سالم به ساحل استرالیا برسانند به دو جزیره گینه پاپوا یا کریسمس منتقل می شوند که از نظر آب و هوا و تغذیه شرایط بسیار نامساعدی دارند.
معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزیر امور خارجه اقدام عربستان سعودی در اعدام یک تبعه ایرانی زندانی در این کشور را غیرقابل قبول دانست و از احضار کاردار این کشور برای توضیح درباره این اقدام خبر داد.

حسن قشقاوی در مصاحبه با واحد مرکزی خبر گفت: مقامات سعودی می گویند اجرای این حکم اعدام فقط مربوط به تبعه ایرانی نیست و در دو سه ماه اخیر ۳۷ تبعه خارجی گردن زده شدند که یکی از آنان ایرانی بود.
وی افزود: مقامات عربستان می گویند در ایران نیز کسانی که چند کیلو مواد مخدر داشته باشند اعدام می شوند و استدلال دیگرشان این است که این حکم در روند قضایی اجرا شده است و هیچ ربطی به روابط سیاسی ندارد اما ما این استدلال ها را قبول نداریم.
قشقاوی گفت : برخورد با یک تبعه خارجی در هر حال آثار سیاسی دارد ، هیچ دولتی هم نمی تواند ادعا کند اعدام تبعه خارجی مانند شهروند کشورش تلقی می شود ، خیلی از ایرانی ها اکنون در برخی کشورها ممکن است به اعدام محکوم شده باشند اما این احکام اجرا نمی شود.
وی افزود: ما هم این کار را می کنیم همچنان که پارسال چند تبعه خارجی در ایران تا مرز اعدام پیش رفتند اما خودم بنا به مصلحت سیاسی در تماس با استاندار یکی از استان ها از او به عنوان رئیس شورای تامین خواهش کردم به احترام روابط دوجانبه این کار انجام نشود.
قشقاوی گفت: نمی خواهم در این باره آمار بدهم این کار معمول ماست و قوه قضائیه نیز توجه می کند و با آن که قوه مستقلی است وقتی از آنان می خواهیم به احترام روابط دوجانبه این کار را نکنند ، بزرگان قوه قضائیه نیز توجه می کنند.
معاون وزیر امور خارجه همچنین با اشاره به تحولات منطقه ای افزود: اکنون در شرایطی هستیم که تعامل همسایه ها لازم است اگر مدعی تقابل با داعش ، تروریسم و مقابله با بی ثباتی در منطقه هستند و به ثبات و گسترش روابط معتقدند ، این اقدام عربستان غیرقابل قبول بود.
وی با اشاره به احضار کاردار عربستان گفت: مدیرکل کنسولی ما دو روز قبل کاردار عربستان را در غیاب سفیر این کشور احضار کرد و از وی در این باره توضیح خواست.
قشقاوی با اشاره به اعدام ۱۷ ، ۱۸ نفر از اتباع زندانی کشورهای مختلف در عربستان در یکی دو سال قبل افزود : در این مقطع نیز انتظار اعدام این تبعه ایرانی را نداشتیم ضمن این که ما در فرآیند دادگاه وی نبودیم به نحوی که وکیل نداشت و از قبل هم اطلاعی از این اقدام نداشتیم.
وی گفت : در حالی که در این موارد طبق کنوانسیون وین ، باید سفارتخانه کشورها حضور داشته باشند نه این که دور از چشم حامی کنسولی که سفارت ماست کسی را اعدام کنند این ها غیرقابل قبول است و ما این را به صراحت به طرف سعودی اعلام کردیم ، این در ریاض هم به آنان اعلام شد.
معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری درباره اقدام وزارت امور خارجه در دفاع از دیگر اتباع ایرانی زندانی در عربستان گفت: نهایت تلاشمان را می کنیم زیرا افراد دیگری هم در این کشور زندانی اند که از نظر عربستان محکوم به اعدام شده اند اما چون از آغاز دادگاه در فرآیند دادرسی مشارکتی نداشته ایم احکام و اتهاماتشان را قبول نداریم.
قشقاوی افزود: بسیاری از این افراد ماهیگیران ساده اند که با تله گذاری بازداشت شده اند ، البته در مقام قضاوت نیستم که بگویم شکل تله گذاری چگونه بوده است اما براساس گزارش ها ، اینگونه بوده است.
وی با نکوداشت تبعه ایرانی که اخیرا در عربستان گردن زده شد گفت : صرف نظر از این که اتهامات وارده علیه وی صحت داشته یا نه ، طبق مطلبی که پارسال در زندان به یکی از مدیران مجموعه ما گفت ، برای نجات سه چهار نفر دیگر که در عین بیگناهی محکوم به اعدام شده بودند از روی دلسوزی و مردانگی مسئولیت این کار را به عهده گرفت و اعتراف کرد. او حاضر شد گردن خودش زده شود اما مجازات آن چند نفر به حبس تبدیل شد.
قشقاوی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا آماری از ایرانیان زندانی محکوم به اعدام در عربستان دارید گفت: این آمارها متنوع است؛ داریم اما چون خیلی از احکام را قبول نداریم اجازه دهید آمار دقیق را اعلام نکنیم.

هشدار درباره پیامدهای مهاجرتهای غیرقانونی

معاون کنسولی،امور مجلس و ایرانیان وزیر امور خارجه،مرگ پناهجوی ایرانی در استرالیا را ناشی از تسامح جدی یا تقصیر مشخص نهادهای ذیربط این کشور در انتقال وی به بیمارستان دانست.
حسن قشقاوی با تبیین نحوه مهاجرت های غیرقانونی به استرالیا و پیامدهای مرگبار آن گفت : این افراد ابتدا به پاکستان می روند و به نوعی خود را به اندونزی می رسانند بعد سوار کشتی هایی می شوند که واقعا کشتی مرگند و اغلب در میانه مسیر اندونزی و استرالیا غرق می شوند که نمی خواهیم گمانه زنی کنیم عمدی است یا نه .
وی افزود: البته قربانیان فقط ایرانی نیستند انبوهی از مهاجران و پناهجویان از کشورهای مختلف سوار این کشتی های مرگ می شوند و متاسفانه اغلب در جایی غرق می شوند که اندونزی و استرالیا آنجا را مرتبط با سرزمین خود نمی دانند .قشقاوی گفت: کسانی که شانس داشته باشند و خود را سالم به ساحل استرالیا برسانند به دو جزیره گینه پاپوا یا کریسمس منتقل می شوند که از نظر آب و هوا و تغذیه شرایط بسیار نامساعدی دارند.
وی افزود: این هموطن پناهجوی ما نیز در همین اردوگاه ها بود که به علت سرایت سموم فاضلاب آنجا به خونش دچار مرگ مغزی شد و با کمال تاسف به علت تسامح جدی یا تقصیر مشخص درحین انتقال به بیمارستان جان باخت.
قشقاوی گفت : در فرآیند پناهجویی تا قبل از اینکه چنین حوادثی روی دهد چون وزارت امور خارجه ساز و کاری ندارد که مطلع شود نمی تواند هیچ اقدامی کند به این معنی که پناهجویان ، مراکز و نهادهای ذیربط داخلی را از تصمیمشان مطلع نمی کنند. ما وقتی متوجه این رویدادها می شویم که افراد دچار مشکل می شوند یا دولت این کشورها به ما اطلاع می دهند .
معاون وزیر امور خارجه ، مبنای آگاهی این وزارتخانه از وضع این گونه اتباع را خود اظهاری دانست و گفت : گاهی در داخل تفسیرهای غیر واقعی ارائه و گفته می شود چرا ما پیگیری نکرده ایم یا چرا نمی دانیم چه کسی کجا می خواهد پناهنده شود درحالی که این افراد قصد شان را به نهادهای داخلی و سفارتخانه ما اطلاع نمی دهند ما که نمی توانیم نیت خوانی کنیم.قشقاوی افزود: پس از آگاهی از این وقایع ، اقداماتی مانند احضار سفیر، ارائه یادداشت اعتراضی ، مطالبه غرامت، بازگرداندن اجساد قربانیان ، استیفای حقوق آنان و اقامه دعوی با اقدام خانواده ها را در دستور کار قرار می دهیم.
وی در پاسخ به این پرسش که برای پناهجویی نیز که اخیرا کشته شد سفیر استرالیا را احضار کردید گفت: بله ، مرحوم براتی نیز چند ماه قبل در همین اردوگاه به قتل رسید و ما برای همه این اتفاقات مدام موضوع را پیگیری می کنیم در ۵-۶ ماه اخیر ۴ بار ۴ هیات از استرالیا در سطح معاون وزیر مهاجرت ، معاون وزیر خارجه و دو مدیر کل به ایران آمدند و در همین اتاق گفتگو کردیم . مدیر کل ما نیز با آنان گفتگو کرد و چند بار نیز سفیر را احضار کردیم. چند هیات نیز با سفر به این کشور موضوع را پیگیری کردند .
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که چه تعداد پناهجوی ایرانی در استرالیا حضور دارند گفت : یکی از ایرادهای رسانه ها به وزارت خارجه همین است که چرا آمار ایرانیان زندانی، پناهجویان و دانشجویان در خارج را نمی دانیم ؟ جوابش خیلی روشن است تا خودشان اظهار نکنند ساز و کاری برای کسب این آمار نداریم .
قشقاوی افزود: وقتی در کنار مسافران و جهانگردانی که قانونی از کشور خارج می شوند درصدی هم قصد پناهندگی داشته باشند چه ابزار و ماموری داریم که نیت خوانی کنیم و تشخیص دهیم از میلیون ها مسافر ایرانی دو سه نفر قصد پناهندگی دارند؟
وی با هشدار به خانواده ها درباره پیامدهای ناگوار مهاجرت های غیرقانونی و پناهجویی گفت : خانواده ها نگذارند چنین اتفاقی بیفتد و اسیر باندهای قاچاق انسان نشوند. پناهجویی روند بسیار وخیمی برای فرزندان و جوانانشان دارد زیرا به آنان پناهندگی درست و حسابی نمی دهند اشتغال برایشان ایجاد نمی کنند و بهشت موعود ، بهشت واقعی نیست بلکه آنان را سوار بر کشتی های مرگ می کنند که اغلب غرق می شوند و کسانی هم که به این جزایر برسند به علت وضع وخیم آنجا می میرند. قشقاوی افزود: اگر دولت های حاکم نیز اصطلاحا راستی یا ائتلاف راست باشند پناهنده پذیری سخت تر می شود مانند دولت کنونی استرالیا که از جناح راست است.


مذاکره برای تبادل زندانیان ایران و ترکمنستان
معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزیر امور خارجه از مذاکره رؤسای جمهور ایران و ترکمنستان برای اجرای موافقتنامه تبادل زندانیان دو کشور در حاشیه اجلاس شانگهای خبر داد.
حسن قشقاوی، شمار ایرانیان دربند در زندان‌های ترکمنستان را ۲۹۰ نفر اعلام کرد و گفت: دو هفته قبل در سفر هیئت ایرانی به ترکمنستان درباره تبادل زندانیان دو کشور چند دور مذاکره مفصل با مقامات وزارت امور خارجه این کشور انجام دادیم.
وی افزود: در این مذاکرات خوشبختانه درباره متن توافقنامه انتقال محکومان دو کشور به توافق رسیدیم که باید امضا و در مجالس دو کشور تصویب شود. قشقاوی گفت: اگر این موافقتنامه اجرا شود محکومان دو کشور مبادله می‌شوند و ادامه محکومیتشان را در کشورشان می‌گذرانند.
وی افزود: در این مذاکرات همچنین فهرستی از برخی زندانیان دو کشور مبادله شد که بر اساس آن هم برخی زندانیان آنها در ایران آزاد می‌شوند هم برخی زندانیان ما که در این باره در حال مذاکره‌ایم. معاون وزیر امور خارجه گفت: اگر آقای وردی محمد اف در اجلاس شانگهای حضور یابد و در حاشیه این اجلاس دیداری میان رؤسای جمهور دو کشور صورت گیرد یکی از محورهای پیشنهادی مذاکره به رئیس جمهور همین موضوع است که اگر صلاح بداند مطرح می‌شود.
قشقاوی افزود: در مذاکره با همتای ترکمنی پیشنهاد کردم عقربه را به صفر برسانیم و زندانیان مبادله شوند به‌ویژه زندانیان ایرانی که برخی به علت داشتن فقط چند قرص متانول از ۱۵ سال پیش بی‌گناه در ترکمنستان زندانی‌اند. وی اضافه کرد: برخی زندانیان ایرانی نیز در تله افتاده‌اند به نحوی که مواد مخدر در خودروی آنان جاسازی شده است که محکوم به زندان شده و خودرویشان را مصادره کرده‌اند؛ این افراد به ناحق متهم شده‌اند که برای آزادی آنان تلاش می کنیم اما همه این طور نیستند و برخی مطالبی که در رسانه‌های ما مطرح می شود قبول ندارم.
قشقاوی افزود: طرف ترکمنی در مذاکرات می گوید چرا شما در کشورتان درباره مواد مخدر این همه سخت می گیرید اما از ما انتظار سهل‌گیری دارید. معاون وزیر خارجه همچنین در پاسخ به پرسشی درباره زمان اجرا شدن این موافقتنامه گفت: مدیرکل بین الملل وزارت دادگستری در سفر به ترکمنستان این موافقتنامه را پاراف کرد که باید با حضور وزرای دادگستری دو کشور امضا شود بعد هم باید از مجلس تقاضا کنیم که در اولویت تصویب قرار داده شود که البته قطعا تصویب می‌شود.
وی افزود: از نظر بنده روند تصویب این موافقتنامه حداکثر سه ماه طول می کشد گرچه همه چیز در اختیار ما نیست مسئله‌ای دوجانبه است آنان نیز باید تسریع کنند، واقعیت این است که ما زندانیان بیشتری داریم شاید انگیزه طرف مقابل کمتر باشد.


به گفته مقام‌های نظامی آمریکایی، مسوولیت نظارت و ایجاد هماهنگی در عملیات چندملیتی علیه گروه "دولت اسلامی" به ژنرال بازنشسته جان آلن محول شده است.
کد خبر: ۴۳۳۸۳۹
تاریخ انتشار:۲۱ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۲-12 September 2014
به گفته مقام‌های نظامی آمریکایی، مسوولیت نظارت و ایجاد هماهنگی در عملیات چندملیتی علیه گروه "دولت اسلامی" به ژنرال بازنشسته جان آلن محول شده است.
به گزارش ایسنا نزدیک به ۴۰ کشور جهان در قالب ائتلافی بین‌المللی قرار است مواضع شبه نظامیان گروه دولت اسلامی (داعش) را در خاک سوریه و عراق هدف قرار دهند.
بنابر گفته مقام‌های آمریکایی، ژنرال آلن در این مسوولیت تازه وظیفه دارد بخش‌های مختلف نیروهای ائتلاف را سازماندهی کند.
با وجود این هنوز چنین انتصابی رسما از سوی کاخ سفید اعلام نشده است.
این ژنرال با تجربه آمریکایی، سابقه زیادی در هماهنگ‌سازی نیروهای بین‌المللی در خطوط مقدم جنگ دارد.او در فاصله سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ یکی از فرماندهان عالی‌رتبه آمریکا در افغانستان بوده است. ژنرال آلن همچنین از ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸ معاونت فرماندهی عملیات در استان انبار عراق را به عهده داشت و در همین زمان مسوول هماهنگی با عشایر سنی برای شکل دادن جبهه‌ای در برابر القاعده بود.
به عقیده این فرمانده آمریکایی، تاکتیک‌های نظامی دولت اسلامی به حدی پیشرفته است که طالبان افغانستان، پناه دهنده به القاعده در دهه ۱۹۹۰ و پیش از حمله به آمریکا در سال ۲۰۰۱، در مقایسه با آن "گروهی غارنشین بوده و هستند."در همین حال، جان کری، وزیر خارجه آمریکا می‌گوید کشورهای منطقه (خاورمیانه) کاملا برای مقابله با گروه دولت اسلامی آماده و همگام شده‌اند.
کری که روز پنجشنبه در عربستان سعودی حضور یافته بود به بی‌بی‌سی گفت: "کشورهای منطقه به خطری که حالا از جانب گروه دولت اسلامی سربرآورده کاملا واقف شده‌اند و از همین روست که امروز اینجا برای مقابله با آن همگام شده‌اند."با وجود این کری انتقاد "به نوعی سهم داشتن" اوباما در قدرت‌گیری داعش را نپذیرفت و مسئولیت اصلی را متوجه کسانی دانست که از داعش حمایت مالی کرده‌اند.او در پاسخ به این سئوال که "شاید اگر دو سال پیش آقای اوباما با شبه نظامیان تندرو در سوریه مقابله می‌کرد حالا آنها این قدر قوی نشده بودند"، گفت، نقش اصلی را آنهایی که از این گروه‌ها حمایت مالی کردند بر عهده دارند و همچنین بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه که رفتارهایش مانند کهربا پیکارجویان را به سوریه کشاند!
کری همچنین تاکید کرد که کاخ‌سفید برنامه‌ای برای همکاری با ایران در مواجهه با داعش ندارد.
او گفت ایران بارها در برابر داعش موضع‌گیری کرده و هم اکنون هم در بخش‌هایی به مقابله با شبه‌نظامیان گروه دولت اسلامی می‌پردازد اما آمریکا قصدی برای همکاری مستقیم با ایران در این رابطه ندارد.

باراک اوباما روز پنجشنبه گذشته و در نطق سالانه‌ای که رؤسای جمهور آمریکا در سالگرد ماجرای 11 سپتامبر ارائه می‌کنند، از یک «جبهه جهانی» حول محور آمریکا برای مبارزه با تروریزم خبر داد.
کد خبر: ۴۳۳۹۸۵
تاریخ انتشار:۲۲ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۶:۳۶-13 September 2014
سعدالله زارعی در یادداشت روز کیهان نوشت:

باراک اوباما روز پنجشنبه گذشته و در نطق سالانه‌ای که رؤسای جمهور آمریکا در سالگرد ماجرای 11 سپتامبر ارائه می‌کنند، از یک «جبهه جهانی» حول محور آمریکا برای مبارزه با تروریزم خبر داد. درباره میزان اهمیت نطق رئیس جمهور آمریکا و شکل‌گیری جبهه‌ای که از آن سخن گفت و قضاوت ما در این باره، سه گزینه وجود دارد؛ این جبهه‌ای که باراک اوباما از آن سخن گفت و آن را طراحی «راهبرد جامع و پایدار» دانست خیلی مهم است و باید در انتظار پیامدهای چندین ساله این راهبرد بود. می‌توانیم از سفرهای مداوم مقامات آمریکایی به منطقه و برگزاری اجلاسی با حضور 40 کشور در عربستان بعنوان دلایلی برای این تلقی یاد کنیم. گزینه دوم این است که نطق اوباما و جبهه‌ای که از آن سخن گفت اهمیت چندانی ندارد و از آنجا که در عمل راه به جایی نمی‌برد، نباید جدی گرفته شود. می‌توانیم ناتوانی آمریکا در مدیریت پرونده‌های مشابه و نیز جدی نبودن اصل مبارزه با تروریزم توسط آمریکا را بعنوان دلایلی بر این تلقی یاد کنیم. گزینه دوم این است که نطق اوباما و جبهه مورد اشاره او نه آنچنان اهمیت دارد و نه اینچنان بی‌اهمیت است و لذا باید به این موضوع بعنوان موضوعی با اهمیت متوسط نگاه کرد.

می‌توانیم از یک سو مشارکت 40 کشور و از سوی دیگر غیبت مهمترین کشورهای مقابله کننده با تروریزم در این چرخه را نشانه‌های این تلقی بدانیم. اما در خصوص این موضوع نکاتی وجود دارد:
1- بطور بنیادی، مکتب «واقع‌گرایی» (Realism) که غرب آن را کامل‌ترین و برترین مکتب سیاسی می‌داند و موفقیت‌های خود طی قرون اخیر را مرهون راهنمایی‌های این مکتب می‌داند، تروریزم و هر چیز دیگری را که دایره حقوق و حرمت ابناء بشر را تهدید کند، تنها در یک صورت «بد» می‌داند و آنهم در صورتی است که منافع نظام سلطه را تأمین نکند و یا در نقطه مقابل آن باشد. نیکو لوماکیاولی - فیلسوف ایتالیایی نیمه دوم قرن 15 و ربع اول قرن 16- که پدر نظریه واقع‌گرایی است و فرانسیس بیکن فیلسوف انگلیسی درباره او گفته است غرب و رهبران آن به ماکیاولی مدیونند چرا که او جهان را آنطوری که هست به آنان نشان داد، در کتاب معروف خود- شهریار- رهنمود داده است که: «حکومت اگر دارای صفات نیک باشد و به آن عمل کند، به ضررش تمام می‌شود در حالی که تظاهر به این موارد برایش سودآور است. مثلاً خیلی خوب است که انسان، دلسوز، وفادار، با عاطفه، معتقد به دین و درستکار جلوه کند اما فکر انسان همیشه باید طوری باشد که اگر روزی به کاربردن عکس این صفات لازم باشد بتواند به راحتی از خوی انسانی به خوی حیوانی برگردد و بی‌رحم و بی‌عاطفه و بی‌وفا و بی‌عقیده و نادرست باشد.»

باتوجه به این زیرساخت فکری، پرورش تروریزم نه تنها قابل سرزنش نیست که قابل تحسین هم هست. می‌توان آن را زمانی ساخت و زمان دیگر به نام مقابله با آن یک جبهه‌ای را شکل داد با این وصف و با توجه به زیرساخت نظری رهبران آمریکا باید دانست که اهداف پشت پرده آمریکا هیچ نسبت واقعی با مبارزه با تروریزم ندارد و رهبران این کشور حتی همین الان هم تروریزم را یک خطر به حساب نمی‌آورند و همانگونه که از رهنمود ماکیاولی ساخته و پرداخته می‌شود، تروریزم برای آمریکا یک سود سرشار و نعمت بی‌بدیل است. در این میان وقتی نطق اوباما را مورد بررسی قرار می‌دهیم در آن کلماتی می‌بینیم که هرگونه تردید درباره انگیزه‌های اصلی جبهه‌سازی اوباما را از بین می‌برد. او در نطق خود گفته است: «آمریکا ائتلاف بزرگی را علیه تروریزم رهبری می‌کند»، «در حال طراحی راهبرد جامع و پایدار علیه تروریزم هستیم»، «در هر جا لازم بدانیم علیه تروریزم وارد عمل می‌شویم»، «مخالفان سوریه را بار دیگر و در سطحی گسترده‌تر با مشارکت عربستان و... تجهیز می‌نمائیم» از این سخنان برمی‌آید که آقای اوباما تلاش می‌کند تا با بازسازی ماجرای 11 سپتامبر و محور قرار دادن امری که می‌توان در هر کجا به راه انداخت و سپس به آن استدلال کرد و براساس آن استدلال وارد عمل شد، قدرت فروپاشی شده آمریکا را بازسازی کند که البته در این راه با موانع بزرگی مواجه است و به جایی نمی‌رسد.

2- آمریکایی‌ها- آنچنان که از نطق اوباما و اظهارات سخنگوی کاخ سفید برمی‌آید- تلاش دارند تا یک رویه جدید را جایگزین هنجارهای نظام دو قطبی نمایند. در سیستم قبلی یک سلسله هنجارهای حقوقی وجود داشت و اصل مداخله و عدم مداخله در امور کشورها براساس این هنجارها صورت می‌گرفت براین اساس اگرچه در آن نظام، نادیده گرفتن حدود و حقوق کشورهای عضو سازمان ملل بطور کلی نفی نشده بود ولی به طی شرایط و تحقق یک سلسله اتفاقات حقوقی- مثل صدور قطعنامه از سوی شورای امنیت مبنی بر اینکه فلان کشور تهدید کننده صلح و امنیت بین‌الملل است- احتیاج داشت. با توجه به شکاف‌های رو به تزاید غرب با قدرت‌های شرقی عضو شورای امنیت، آمریکا نمی‌تواند با تکیه بر آن هنجارها، سیاست‌های مداخله‌گرایانه خود را پیش ببرد و از این رو آمریکا درصدد برآمده است تا با جمع کردن عده زیادی از کشورهای عضو سازمان ملل در زیر یک چتری که از قوانین سازمان ملل تبعیت نمی‌کند، این ضعف را بپوشاند و به یک هنجار جدید مورد حمایت جمعی از کشورها رسمیت بدهد. از این رو آمریکایی‌ها می‌گویند برای حمله به سوریه به بهانه مهار تروریزم سوری به موافقت دمشق احتیاج ندارند و اگر لازم باشد حریم آن را می‌شکنند. این در حالی است که اصولاً اگر موضوع واقعی مهار تروریزم باشد، دست زدن به هماهنگی با دولتی که می‌تواند از طریق پشتیبانی زمینی، مهار تروریزم را تسهیل کند، طبیعی است. 
جدای از اینکه چنین رویه‌هایی بیش از تروریزم برای جهان خطر دارد، شکست سیاست اوباما از همین جا آغاز می‌شود مسلما کشورهایی هم در روز پنجشنبه در عربستان گردهم آمدند نمی‌توانند از تبعات خطرناک چنین سیاستی در امان باشند و طبعا نمی‌توانند با آن موافقت کنند.
3- باراک اوباما دو سال مانده به پایان دوره ریاست‌جمهوری خود به یاد شعار «اصلاح» و «تغییر» افتاده و این در حالی است که شیپور را از سرگشاد آن می‌نوازد. چرا؟ جرج بوش یک سال پیش از پایان 8 ساله ریاست‌جمهوری خود دریافت که سیاست‌های آمریکا در دوره‌های گذشته و بخصوص تحت تاثیر مداخلات نظامی پس از ماجرای 11 سپتامبر، سبب انزوای فراوان آمریکا در افکار عمومی جهانیان از یک سو و عقب‌ماندگی اقتصادی  او در مقایسه با رقبای صنعتی از سوی دیگر شده است از این رو جرج بوش در نطق آغاز سال 2007 اعلام کرد که آمریکا سیاست‌های منطقه‌ای خود را تغییر می‌دهد و ثبات دولت‌های خاورمیانه را بر تغییر دمکراتیک آنان ترجیح می‌دهد و نیز سیاست‌های داخلی ناظر به حل مشکلات معیشتی آمریکایی‌ها را اولویت‌ بیشتری می‌بخشد. اوباما و حزب دمکرات هم اصولا با تکیه بر همین روند، یک سال بعد نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری را بردند. 

سیاست آمریکا در دوره اوباما جز در یکی- دو پرونده عملا حالت انفعالی داشت و در واقع از 7 سال ریاست‌جمهوری اوباما چیزی عاید حزب دمکرات نشده و آن را در آستانه تحمل یک شکست بزرگ انتخاباتی قرار داده است. آمریکای اوباما در این میان به دو پرونده چشم دوخته است، پرونده مذاکرات هسته‌ای ایران به این امید که تهران علاوه بر تعلیق غیررسمی فعالیت‌های هسته‌ای دوره روحانی، ایران را متعهد به کنار گذاشتن برنامه هسته‌ای خود لااقل برای یک دوره 10 ساله نماید. اوباما معتقد است نرمشهای یک ساله ایران، چنین امری را امکان‌پذیر ساخته است. پرونده دیگر پرونده جبهه مقاومت و قدرت فائقه منطقه‌ای ایران است که برای اوباما بصورت مهمترین شاخص ناکامی آمریکا درآمده است. باراک اوباما در درون جامعه آمریکا متهم است که نتوانسته قدرت و پیشروی ایران در منطقه را مهار کند و دستاوردی  در این منطقه داشته باشد. افکارعمومی در آمریکا بر این باور است که آمریکا در پرونده‌های فلسطین، لبنان، سوریه و عراق «بازنده مطلق» بوده و از این طریق بر روی موقعیت رژیم‌های دوست آمریکا در منطقه تاثیر منفی گذاشته و بعضی از آنها نظیر دولت یمن و دولت عربستان را در معرض خطر جدی سقوط  قرار داده است. آمریکا امیدوار است که بتواند با یک ترفند و تمهیدی صحنه را به نفع خود تغییر دهد. از این رو همزمان هیئت‌هایی را به یمن، عربستان، عراق، لبنان و سرزمین‌های اشغالی اعزام کرده تا جدیت خود را در تغییر شرایط نشان دهد. اما واقعیت این است که زمین این منطقه زیر پای آمریکا چندان سفت نیست.

4- در چارچوب آنچه در بند قبلی گفته شد، اوباما گمان می‌کند که می‌تواند خیمه‌ای را با «دیرک آمریکا» برپا کند و در زیر آن همه دولت‌های همخوان و ناهمخوان با سیاست و اهداف آمریکا را جمع نماید. او در طرح خود خیال کرده است می‌تواند ایران، عراق و سوریه را در کنار عربستان، ترکیه و رژیم صهیونیستی قرار داده و به نام «نبرد همگانی با تروریزم» به حل و فصل یا به عبارت بهتر به مدیریت پرونده‌های حساس امنیتی منطقه که بین اضلاع یاد شده و قدرت‌های اصلی آن پدید آمده است، بپردازد. بر این اساس آمریکا در روزهای گذشته وزیر خارجه دانمارک، مارتین لیدگارد را به تهران فرستاد تا از ایران برای عضویت در این گروه و ائتلاف دعوت کند کمااینکه فرد دیگری همزمان با سفر لیدگارد به دمشق فرستاده شده است. آمریکایی‌ها معتقدند اگر کل پرونده منطقه از لبنان و فلسطین تا هند را در اختیار داشته باشند می‌توانند قدرت خود را در دهه‌های آتی حفظ نمایند و از این رو پرونده این بحث (تروریزم) یک پرونده دارای ابعاد راهبردی و درازمدت است. 
سفر لیدگارد که بعد از اجلاس اخیر ناتو صورت گرفت و سخنانی که حمید طالبی معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور از قول وی گفت بیانگر آن است که غرب و بخصوص آقای اوباما در تلاش است تا در عین اعمال فشار شدید به ایران از ظرفیت‌ کشور ما برای حل پیچیده‌ترین پرونده‌های غرب در این منطقه آنگونه که تامین‌کننده یک جانبه منافع آمریکا باشد، استفاده نماید. در این  میان بعضی از مواضع مسئولان ارشد کشورمان به گونه‌ای بود که آمریکا آن را نشانه‌هایی از علاقه ایران به مشارکت در این فرایند به حساب آورد. البته جدای از مواضعی که یک مقام ارشد نظام و یک مشاور ارشد وزیر خارجه کشورمان بیان کردند، ورود به ائتلافی با محوریت آمریکا و در حالی که گرایش‌های ضدایرانی، ضدروسی، ضدسوری و ضدمقاومت آن برجسته است، حتما در عمل منتفی است و مسئولین تصمیم‌گیر در جمهوری اسلامی نشانه‌ای از حسن‌نیت در آمریکا مشاهده نمی‌کنند.
5- همانطور که گفته شد تروریزم که این روزها ترجیع‌بند سخنان مقامات ارشد آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، عربستان و ... است از سوی خود این کشورها مدیریت می‌شود. سعی آنان بر این است که تروریزم کنونی در سوریه، عراق و... که نیمه جان شده است را از وضع کنونی خارج نمایند. با توجه به نفرت شدید منطقه از آمریکا، مخالفت زبانی آمریکا با داعش و... به محبوبیت بیشتر گروه‌های تروریستی منجر می‌شود و در نتیجه زمینه مردمی بیشتری برای آنان فراهم می‌گردد این در حالی است که تروریست‌ها از حملات هوایی که اوباما وعده آن را می‌دهد، حتی اگر جدی باشد، آسیب چندانی نمی‌بیند.
مسئولان بلند پایه سوریه به افسران ارشد پدافند هوایی این کشور دستور داده‌اند هر هواپیمایی که حریم هوایی نقض کند، باید سرنگون شود.
کد خبر: ۴۳۳۸۴۸
تاریخ انتشار:۲۱ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۳-12 September 2014
مسئولان بلند پایه سوریه به افسران ارشد پدافند هوایی این کشور دستور داده‌اند هر هواپیمایی که حریم هوایی نقض کند، باید سرنگون شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری جنوب لبنان، مسئولان بلند پایه سوریه به افسران ارشد پدافند هوایی این کشور دستور داده‌اند هر هواپیمایی که حریم هوایی نقض کند، باید سرنگون شود.یک منبع دیپلماتیک بلند پایه سوری که نخواست نامش فاش شود گفت: دولت سوریه به هیچ کس اجازه نخواهد داد که تحت هیچ عنوان و بهانه‌ای حریم هوایی کشورش را نقض کند.
این منبع افزود: سوریه امروز در وضعیت جنگی قرار دارد و در امتداد مساحت جغرافیایی خود با تروریستم مواجه است و به این ترتیب باید به هر تجاوزی با تمام وسایل و امکانات موجود پاسخ بدهد.
وزارت خارجه سوریه امروز در واکنش به اظهارات اوباما در مورد حمله به داعش در خاک سوریه اعلام کرده بود که هر گونه عملیات نظامی آمریکا در خاک سوریه بدون موافقت دمشق تجاوز به حاکمیت سوریه خواهد بود.
دستورات مقامات سوری برای سرنگون کردن جنگنده‌های متجاوز به خاک سوریه بعد از آن صورت گرفت که باراک اوباما بامداد پنجشنبه به تشریح راهبرد جامع واشنگتن برای مقابله با گروه داعش پرداخت و انجام حملات هوایی علیه گروه داعش را به عنوان اولین راهبرد مد نظرش اینگونه عنوان کرد: «ما حملات هوایی نظام‌مندی علیه این تروریست‌ها انجام خواهیم داد.»
رئیس جمهوری آمریکا سپس افزود آمریکا رهبری ائتلافی گسترده برای عقب راندن این تهدید تروریستی را به عهده خواهد گرفت. هدف ما روشن است: ما داعش را ناتوان کرده و سپس با توسل به یک راهبرد ضدتروریستی جامع و پایدار آن را از بین خواهیم برد.»
آخرین تحولات سوریه؛
در درگیریهای روز گذشته میان ارتش سوریه
گزارش تحولات سوریه؛گروه بین الملل مشرق- برای مخاطبان گزارش‌های تحولات سوریه، از هشت جبهه متفاوت گزارش‌هایی رسیده است که مطالعه آنها را به علاقه‌مندان "تحولات در صحنه" سوریه توصیه می‌کنیم. تحولات میدانی جبهه «حماه»، تحولات میدانی جبهه «دمشق» و حاشیه آن، تحولات میدانی جبهه «جوبر»، تحولات میدانی «القلمون»، تحولات میدانی «ادلب»، تحولات میدانی جبهه «حسکه»،  تحولات میدانی جبهه «دیرالزور» و تحولات میدانی جبهه «رقه» رئوس گزارش امروز ما را تشکیل می دهد. با ما همراه باشید.

تحولات میدانی جبهه حماه 

بازپس گیری شهر استراتژِیک حلفایا توسط ارتش سوریه


در ادامه عملیات ارتش سوریه در حاشیه غربی شهر حماه مرکز استان حماه سوریه، شهر حلفایا یکی از بزرگترین دژهای گروه تروریستی جبهه النصره به تصرف کامل نیروهای ارتش، دفاع وطنی، رزمندگان حزب الله لبنان و حزب الله سوریه در آمد.

هم اکنون نیروهای جبهه خودی به فرماندهی "سرهنگ سهیل حسن" فرمانده کاردان و تیزهوش ارتش سوریه و یکی از فرماندهان ارشد حزب الله لبنان، در حال استقرار نیرو و تسلیحات سنگین و پاکسازی محله به محله این شهر هستند. در 48 ساعت اخیر زد و خوردهای بسیار سنگینی میان طرفین در جریان بود.

ارتش روز گذشته با تصرف تپه "ناصریه" که با توجه به موقعیت استراتژیک و مرتفع بودن آن، تسلط آتش و رصد توپخانه ای کاملی بر روستاها و شهرهای پایین دست حاشیه شمالی حماه را به یگانهای مستقر در آن می دهد، اجرای آتش توپخانه ای و موشکی بسیار سهمگینی بر مواضع جبهه النصره در اطراف و داخل شهر حلفایا داشته است.

همچنین نیروی هوایی ارتش سوریه با 57 سورتی پرواز نظامی از 4 فرودگاه "نظامی حماه"، "فرودگاه نظامی شعیرات در حمص"، "فرودگاه نظامی ابوظهور در استان ادلب" و"فرودگاه نظامی حمیمیم واقع در استان لاذقیه"، به دفعات مراکز استقرار، کاروانهای نظامی و جاده های مواصلاتی مورد استفاده تروریستهای جبهه النصره را هدف شدید ترین بمبارانهای خود قرار داده اند. 
 
کارشناسان نظامی معتقدند که تصرف تپه ناصریه تیر خلاص بر حضور نظامی گروه تروریستی جبهه النصره در منطقه حلفایا بوده و راهی بجز عقب نشنی و یا مرگ تحت ضربات حملات توپخانه ای وموشکی برای آنان وجود نداشته است.

گزارش تحولات سوریه؛

یک منبع میدانی به خبرنگار "مشرق" گفت: "همزمان با تصرف تپه ناصریه و شهر خطاب که از اهمیت فراوانی برای جبهه النصره برخوردار بوده است، گروهی از شیوخ و بزرگان منطقه حلفایا با فرماندهان میدانی ارتش وارد مذاکره شدند تا شهر را بدون درگیری خانه به خانه و نابودی ساختمانها و بمباران هوایی و توپخانه ای تسلیم کنند."

وی گفت:علت دخالت مشایخ منطقه حلفایا برای مذاکره با ارتش ترس آنها از مبتلا شدن به سرنوشت ساکنین منطقه خطاب در همسایگی حلفایا بوده که طی چند روز اخیر صحنه شدید ترین نبردهای ارتش و تروریستهای جبهه النصره بوده و آسیبهای زیر ساختی و تلفات انسانی فراوانی را متحمل شده است.

پیرو به نتیجه رسیدن مذاکرات، نیروهای امنیتی سوریه وارد شهر حلفایا شده و از بیمارستان و مراکز دولتی این شهر در کمال امنیت و بدون هرگونه تعرضی از سوی تروریستها بازدید کردند.

گزارش تحولات سوریه؛

نیروهای امنیتی سوریه دستور برافراشته شدن پرچم رسمی سوریه بر فراز ساختمانهای دولتی و غیر دولتی و همپنین تاسیس چند مراکز تفتیش و مراقبت (ایست و بازرسی) را در داخل و اطراف شهر را صادر و بر روند اجرای آن نظارت کردند. 

باتوجه به عهد شکنیهای مسبوق به سابقه تروریستهای تکفیری در مصالحه یک سال پیش با ارتش سوریه، تضمین حسن اجرای این توافقنامه و امنیت مراکز دولتی از سوی هیئت بزرگان و مشایخ شهر حلفایا تقبل شده است.

طبق این توافقنامه بنا شد تا نیروهای مسلح تکفیری بومی منطقه حلفایا خود و تسلیحاتشان را به ارتش سوریه تسلیم کنند و باقیمانده نیروهای گروه تروریستی جبهه النصره که اکثر اعضای آن را عناصر تروریست تکفیری غیر سوری تشکیل می دهند، از منطقه خارج شوند. 

گزارش تحولات سوریه؛

برخی گزارشها از قصد جبهه النصره برای عقب نشینی به منطقه "طیبه الامام" واقع در شرق حلفایا خبر داده اند اما اهالی این شهرک پس از اطلاع از نیت النصره، به آنها هشدار دادند به هیچ وجه وارد این منطقه نشوند. به همین دلیل ستون کاروان نیروهای النصره مسیر خود را به سوی منطقه "مطامنه"تغییر مسیر داده اند. به موازات عقب نشینی نیروهای النصره به سوی لطامنه ، هواپیماهای ارتش سوریه این منطقه را در هم کوبیده اند.

در ویدیویی که از اینجا قابل دریافت است، شدت بمباران منطقه لطامنه به خوبی قابل مشاهده است.

لازم به ذکر است که در چند روز اخیر ارتش سوریه با تصرف مناطق استراتژیک در حاشیه شمالی شهر حماه مانند منطقه "خطاب"، روستای "ارزه"، و تپه ناصریه ضمن وارد نمودن تلفات سنگین انسانی و تسلیحاتی بر سازمان رزم تروریستهای گروه جبهه النصره کلیه راههای امدادی آنها از سایر بخشهای حماه و همچنین استان "ادلب"، بطور کامل قطع کرده بود.

پیش بینی می شود که پس از بسط سیطره ارتش بر منطقه حلفایا، به زودی شاهد هجوم سریع و شدید آن به منطقه "محرده" و سپس حرکت به سوی مناطق "لطامنه"،"مورک"، "کفرزیتا" و در نهایت مناطق جنوبی استان ادلب مانند "خان شیخون" باشیم.
گزارش تحولات سوریه؛
درنقشه فوق موقعیت شهر خطاب و حلفایا که در سه روز گذشته به طور کامل تحت سیطره ارتش و دفاع وطنی سوریه، رزمندگان حزب الله لبنان و حزب الله سوریه درآمده مشخص شده است.

گزارش تحولات سوریه؛
پس از تصرف حلفایا ارتش در تدارک هجوم به محرده، لطامنه، مورک، کفرزیتا ودرنهایت خان شیخون است.

هلاکت فرمانده نظامی جبهه النصره

در درگیریهای روز گذشته میان ارتش سوریه و تروریستها "علی علوش" فرمانده نظامی کل جبهه النصره در سوریه به هلاکت رسید.

تحولات میدانی جبهه دمشق و حاشیه آن


تشدید درگیریها در منطقه "دخانیه"

درگیریها در منطقه دخانیه واقع در شرق شهر دمشق میان ارتش و دفاع وطنی با تروریستهای تکفیری از گروههای جبهه النصره و ارتش اسلام تشدید شده است. روز گذشته یکی از یگانهای ارتش سوریه که مامور تامین امنیت عقبه نیروهای دفاع وطنی در خط تماس عین ترما-  دخانیه بودند، بدون هماهنگی های لازم موقعیت استقرار خود را ترک کرده و موجب محاصره گروهی از نیروهای بومی دفاع وطنی در بخش شرقی دخانیه شدند. بلافاصله پس از این اقدام، نیروهای گروه تروریستی ارتش اسلام و النصره وارد منطقه شده و کلیه 40 نیروی دفاع وطنی مستقر در منطقه را غافلگیر و به شهادت رساندند.

ارتش سوریه اعلام کرده که منطقه دخانیه را بطور کامل در محاصره خود دارد ولی تروریستها دهها تونل از منطقه عین ترما به زیر ساختمانها در دخانیه و الکباس حفر کرده اند و از آنها برای نفوذ به منطقه و حمله به مراکز ارتش و دفاع وطنی استفاده میکنند.

گزارش تحولات سوریه؛

لازم به ذکر است که درگیریها در منطقه الکباس و دخانیه از هفته گذشته و با نفوذ ناگهانی صدها تن از تروریستهای النصره و ارتش اسلام به این دو منطقه و با هدف کاهش فشار و یا شکستن حصر منطقه جوبر که در مجاورت آنها قرار دارد آغاز و تا کنون در تداوم بوده است. با آغاز درگیری ها ارتش سوریه با استقرار 3 هزار نفر نیروی نظامی منطقه را تحت محاصره کامل خود درآورده و با تروریستها وارد درگیریهای بسیار شدید نظامی شده است. همچنین یگان توپخانه و نیروی هوایی ارتش نیز منطقه عین ترما را که مبدا نفوذ به الکباس و دخانیه بود، بطور روزانه هدف بمبارانهای گسترده و حملات موشکی قرار می دهند.

گزارش تحولات سوریه؛

گزارش تحولات سوریه؛

ویدیوی مرتبط با درگیریهای نظامی در منطقه دخانیه واقع در شرق دمشق را از اینجا دریافت کنید.
 
به موازات تحولات میدانی فوق الذکر، محلات جرمانا، کشکول، الشعلان، ابورمانه و صالحیه واقع در حاشیه شرقی دمشق روز گذشته توسط تروریستها هدف اصابت چندین گلوله خمپاره قرار گرفت که منجر به شهادت 2 نفر و جراحت دهها شهروند سوری و وقوع خسارات مالی فراوان شده است.

گزارش تحولات سوریه؛

گزارش تحولات سوریه؛

گزارش تحولات سوریه؛
پرتاب خمپاره از سوی تروریستهای تکفیری به محلات مسکونی شهر دمشق


گزارش تحولات سوریه؛
نقشه شهر دمشق از نظر مالکیت مناطق– رنگ سبز: مناطق تحت تسلط ارتش سوریه/رنگ قرمز: مناطق تحت تسلط تروریستهای تکفیری/رنگ آبی: مناطق مشمول مصالحه و توافقنامه آتش بس (عملا تحت سیطره ارتش)/نقاط زرد زنگ: روستاهای حاشیه دمشق که تحت تسلط ارتش هستند.

پایان درگیری میان داعش و گروههای مسلح رقیب در حجرالاسود

مرکز حقوق بشر سوریه (وابسته به مخالفان دولت سوریه) از پایان درگیری ها میان گروههای تروریستی در محله حجرالاسود واقع در جنوب شهر دمشق خبر داده است.

بنابر اعلان این مرکز پس از دوهفته درگیری و محاصره کامل چند ساختمان محل استقرار عناصر گروه تروریستی داعش از سوی گروههای رقیب، بالاخره عناصر داعش با شرایط زیر تن به مصالحه داده اند:

    -  آتش بس میان دوطرف.

    - ممنوعیت تکفیر کردن مردم  و گروههای تروریستی رقیب از سوی داعش.

    - تاکید بر دشمن واحد (شیعیان و دولت سوریه).

    - ممنوعیت هرگونه ناامنی از طرفین و حمله به دیگری.

    - پرداخت غرامت به خانواده های کشته شده های طرفین و ساکنین منطقه.

    - تشکیل کمیته مشترک امنیتی با حضور طرفین و تاسیس مراکز تفتیش مشترک در ورودی ها و خروجی های منطقه.

    - تعیین سرنوشت اسرای دوطرف.

لازم به ذکر است که در هفته های اخیر در پی درگیریهای شدید میان داعش با گروههای تروریستی رقیب دهها نفر از دو طرف به هلاکت رسیده و گروهی نیز زخمی شده اند.

تحولات میدانی جبهه جوبر 


تداوم درگیریها و استفاده تروریستها از سلاح شیمیایی

درگیریها در منطقه شرقی و شمالی شهر جوبر میان ارتش و تروریستهای تکفیری ارتش اسلام و جبهه النصره با شدت ادامه دارد. کانون درگیریها در اطراف مسجد طیبه بوده است. یک منبع میدانی ارتش سوریه در استفاده تروریستها از خمپاره های حاوی گاز سمی کلر علیه نیروهای پیشرو ارتش سوریه در منطقه اطراف مسجد طیبه در شرق جوبر خبر داده و افزود که پس از پیشروی یگانهای ارتش سوریه در این محور آثار مسمومیت در آنها ظاهر شده و به بیمارستان میدانی منتقل شده اند.
گزارش تحولات سوریه؛

جبهه القلمون: کمین ارتش و حزب الله علیه کاروان نظامی جبهه النصره

روز گذشته منطقه فلیطه شاهد کمین ارتش و حزب الله علیه یک کاروان نیروهای نظامی تروریستهای جبهه النصره بود. این کاروان از مبدا جرود عرسال درحال عزیمت به منطقه فلیطه بودند که در کیمن نیروهای ارتش و حزب الله افتاده و کلیه عناصر آن به هلاکت رسیدند.

گزارش تحولات سوریه؛

به موازات این کمین هواپیماهای ارتش سوریه کلیه راههای مواصلای القلمون خصوصا منطقه جرود عرسال که این روزها عرصه تاخت و تاز گروه های داعش و النصره است را هدف حملات مکرر هوایی قرار می دهند.

تحولات میدانی جبهه ادلب

تعیین رهبر جدید گروه احرار الشام

دو روز پس از هلاکت کلیه فرماندهان گروه تروریستی "احرارالشام"، اعضای باقیمانده شورای فرماندهی این گروه فردی بنام هاشم الشیخ ملقب به "أبو جابر" را به رهبری برگزیدند.

گزارش تحولات سوریه؛

امیر جدید این گروه نزدیک به القاعده، متولد 1968 شهر "مسکنه" واقع در حاشیه شهر حلب، مهندس مکانیک از دانشکده فنی دانشگاه حلب، کارشناس سابق وزارت کارخانه اسلحه سازی وزارت دفاع سوریه (تاپیش از وقوع شورشهای تروریستی بین المللی در سال 2011)، در سال 2004 به اتهام ارتباط با القاعده و عضوگیری برای گروه دولت اسلامی عراق (شاخه القاعده در عراق) و اعزام جوانان به عراق برای مبارزه با دولت قانونی این کشور دستگیر و چندین سال در زندان امنیتی منطقه "صیدنایا" واقع در منطقه القلمون (شمال استان دمشق) زندانی بوده است.با اغاز بحران سوریه به گروه تروریستی احرار الشام پیوسته و در رده های مختلف فرماندهی این گروه حضور داشته است.


صالح طحان مسئول جدید نظامی احرارالشام

متولد سال 1978 شهر تفتناز( حاشیه ادلب)، از نیروهای قدیمی شبکه تروریستی القاعده در سوریه و عراق، فرمانده گردان "علی ابن ابیطالب" در گروه تروریستی احرار الشام و جانشنی فرمانده کل نظامی گروه احرار الشام.

گزارش تحولات سوریه؛

تداوم ترور رهبران ارشد گروههای تروریستی 


شب گذشته (پنجشنبه) در ادامه ترورهای سریالی رهبران گروه های تروریستی در استان ادلب ، حسین علی قاسم ملقب به "ابوعلی" فرمانده گردان "اصحاب الیمین" وابسته به تیپ الفاتحین از گروه تروریستی "سپاه شام (فیلق الشام)" و "محمد قاسم" مسئول رسانه ای گروه تروریستی سپاه شام درحین متوقف کردن یکدستگاه کامیون بمب گذاری شده در جاده اطراف روستای "غدفه" واقع در شرق معره النعمان (جنوب ادلب) توسط  راننده این کامیون به رگبار گلوله بسته شده و در دم به هلاکت رسیدند.

رسانه های وابسته به تروریستها مدعی شده اند که کامیون فوق الذکر حامل 5 تن مواد منفجره بوده و پس از ترور دو فرد یاد شده توسط هواپیماهای ارتش سوریه بمباران و منهدم شده است.

 گروه تروریستی "اصحاب یمین"در شهرهای ادلب و  معره النعمان و تحت نظارت شورای نظامی ادلب (وابسته به مخالفان دولت) مشغول فعالیت است.
گزارش تحولات سوریه؛

لازم به یادآوریست که دوروز پیش در حمله انتحاری به مقر سری جلسه فرماندهان گروه تروریستی "احرار الشام (آزادگان شام)" کلیه فرماندهان ارشد و میدانی این گروه به هلاکت رسیدند.

گزارش تحولات سوریه؛

گزارش تحولات سوریه؛
محمد قاسم ، مسئول رسانه ای گروه تروریستی سپاه شام که دیروز ترور و به هلاکت رسید

اخبار ضد و نقیض از ترور فرمانده گروه "صقورالشام"

در چند روز گذشته اخباری مبنی بر ترور و هلاکت "احمد عیسی الشیخ" فرمانده گروه تروریستی "صقورالشام (بازهای شام)" در رسانه های معتبر منتشر شده بود.

رو گذشته یک منبع نزدیک به فرماندهی این گروه تروریستی در مصاحبه با رسانه های همسو،خبر ترور وی را تایید اما خبر هلاکت وی را بشدت تکذیب کرد.

این منبع گفت که سه روز پیش احمد عیسی ملقب به ابوعیسی فرمانده گروه تروریستی صقور الشام درحین تردد در یکی از جاده های مواصلاتی منطقه جبل الزاویه استان ادلب هدف ترور با خودروی بمبگذاری شده در مسیر تردد کاروان حامل وی مواجه شده اما جان سالم بدر برده و هم اکنون به دلایل امنیتی در حضور در انظار خودداری میکند!

گزارش تحولات سوریه؛

دربیانیه صادر شده از سوی گروه تروریستی صقورالشام نیز گروه تروریستی دولت اسلامی عراق وشام (داعش) تلویحا به این ترور متهم و تهدید به جنگی خونین و فراگیر شده است.


تحولات میدانی جبهه حسکه
درگیریها در منطقه "غویران واقع در جنوب شهر حسکه (کرد نشین) واقع در شمال سوریه میان عناصر گروه ترویستی داعش از یکسو و ارتش و کمیته های حمایت مردمی از سوی دیگر تداوم دارد و ارت سوریه موفق شد بر بخش وسیعی ازمناطق غربی این محله مسلط شوند.

گزارش تحولات سوریه؛

عناصر داعش در مقابل و در انتقام شکست میدانی ، مناطق مسکونی در مرکز شهر حسکه را با 11 خمپاره 12 م م هدف قرار دادند که منجر به شهادت یک زن و دختر کوچکش و جراحت 5 شهروند سوری دیگر شد.


تحولات میدانی جبهه دیرالزور

هواپیماهای ارتش سوریه همچنان به بمباران منظم اهداف و مواضع گروه تروریستی داعش مشغول هستند.به موازات بمبارانهای هوایی درگیریهای زمینی میان دوطرف در محلات حویقه ورشدیه و اخباریه این شهر نیز درجریان است.

روز گذشته گروه داعش یک جوان سوری را در میدان شهر "العشاره" به اتهام ارتداد اعدام و به صلیب کشید.

گزارش تحولات سوریه؛

ائتلاف جدید برای مبارزه با داعش

در اقدامی عجیب یگان حمایت مردمی کردهای سوریه با گروه تروریستی ارتش آزاد یک ائتلاف جدید با نام "آتش فشان فرات" کرده اند.
دربیانیه تصویری که از سوی این گروهها منتشر شده از عزم راسخ برای مبارزه با داعش سخن گفته و از جامعه بین المللی درخواست کمک کرده اند.

گزارش تحولات سوریه؛

این بیانیه به امضای فرماندهی "واحدهای دفاع مردمی کرد" و تعدادی از گروههای مسلح وابسته به ارتش آزاد سوریه رسیده است.


تحولات میدانی جبهه رقه – انفجار خودروی بمبگذاری شده در طبقه

روز گذشته در انفجار یکدستگاه خودروی بمبگذاری شده در منطقه "حی الاول" شهر طبقه واقع در استان رقه سوریه دهها نفر کشته و مجروح شدند. استان رقه از چند هفته پیش و با سقوط اخرین پایگاه نظامی ارتش سوریه در فرودگاه نظامی طبقه بطور کامل به اشغال گروه تروریستی دولت اسلامی عراق و شام (داعش) درآمده است.

گزارش تحولات سوریه؛

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد