سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز



بدترین سناریوهای مورد نظر ارتش اسرائیل این است که مهاجمان بتوانند با نفوذ در سیستم‌های رایانه‌ای، کنترل پهپادهای اسرائیلی را از راه دور به دست گرفته و از آنها برای حمله به سرزمین‌های اشغالی بهره گیرند. هکرها نیز شاید به دنبال از کار انداختن بازار بورس و یا شبکه برق سرزمین‌های اشغالی باشند!
کد خبر: ۴۳۰۰۴۹
تاریخ انتشار:۰۶ شهریور ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۸-28 August 2014
رژیم اسرائیل مدعی مقابله با حمله گسترده سایبری ایران شد

ارتش و سرویس امنیت داخلی اسرائیل، مدعی مقابله با یک حمله سایبری گسترده در جریان تهاجم اخیر به غزه شده‌اند.

به گزارش «تابناک»، بنا بر گزارش رسانه‌های رسمی ارتش اسرائیل، این حمله بی‌سابقه از سراسر دنیا و توسط هکرهای ضد اسرائیلی و با کمک دولت ایران انجام گرفته و ادعا شده این حمله همزمان با روز جهانی قدس اجرا شده است.

گفته می‌شود، بخش سایبری ارتش اسرائیل به کمک گرفته شده تا با حمله سیستماتیک برای پایین آوردن سایت‌های صهیونیستی مقابله شود. شین بت سرویس امنیت داخلی نیز ظاهرا به تازگی واحد نخبه ویژه‌ای را برای مقابله با چنین حملاتی راه اندازی کرده است. 

صهیونیست‌ها اذعان کرده‌اند که همزمان با چالش حملات راکتی و شبکه تونلی نیروهای مقاومت، فضای سایبری اسرائیل نیز با تهدید واقعی از سوی دشمنی روبه روست که به نحو فزاینده‌ای خلاق است. 

بنا بر این گزارش، یک سرهنگ ارتش اسرائیل، حمله روز قدس را واقعیت جدیدی دانسته و اظهار داشته برای نخستین بار ارتش اسرائیل مجبور شده است، همزمان با درگیری نظامی، در فضای سایبری نیز به مقابله با حملات طرف مقابل بپردازد. 
در حالی که حملات سایبری گذشته به اسرائیلی‌ها توسط هکرهای تنها و به گونه‌ای آماتوری اجرایی می‌شده، حمله اخیر بسیار حرفه‌ای‌تر ارزیابی شده است. 
این افسر اسرائیلی مدعی شده که در جریان حمله جدید، مهاجمان به سرعت در حملات خود به اسرائیل به هماهنگی و اقدام دسته جمعی رسیده‌اند و حمله آنها از حیث گستردگی و کیفیت، ارتقای بسیاری یافته و این نشان‌دهنده توانایی فنی و سرمایه بزرگی است که برای این حمله به کار گرفته شده است. اما نکته نگران‌کننده برای صهیونیست‌ها این است که روند حمله سایبری با تحرکات میدانی نظامی هماهنگ بوده است. 
همچنین هرچند منابع اسرائیلی، مدعی دفع این حمله شده‌اند، ولی اذعان دارند که حملاتی از این دست ادامه خواهد یافت. 
بد‌ترین سناریوهای مورد نظر ارتش اسرائیل این است که مهاجمان بتوانند با نفوذ در سیستم‌های رایانه‌ای، کنترل پهپادهای اسرائیلی را از راه دور به دست گرفته و از آن‌ها برای حمله به سرزمین‌های اشغالی بهره گیرند. هکرها نیز شاید به دنبال از کار انداختن بازار بورس و یا شبکه برق سرزمین‌های اشغالی باشند!

«تابناک» بررسی کرد؛
آذربایجان در سال ۲۰۱۱ از این هواپیما برای جاسوسی از ارمنستان استفاده می‌کرد که ارمنستان موفق به ساقط کردن یکی از این پهپاد‌ها شد و میگ ۲۹ روسیه نیز یکی از این مدل پهپاد‌ها را که گرجستان خریده بود ساقط کرد. حال نیروی هوایی سپاه پاسداران یک فروند هواپیمای بدون سرنشینی از این نوع را سرنگون کرد. تصاویر و اینفوگرافی «تابناک» را در این باره ببینید.
کد خبر: ۴۲۹۷۷۷
تاریخ انتشار:۰۵ شهریور ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۵-27 August 2014
نگرانی اصولگرایان از تکرار سرنوشت روحانی و ناطق برای لاریجانی
هواپیمای بدون سرنشین رژیم صهیونیستی در شرایطی به تازگی در آسمان ایران ساقط شد که برخی از فن‌آوری‌های این نسل از پهپاد در نوع خود منحصربفرد بوده و شناسایی و سقوطش در خاک ایران، شناسایی مواضع حساس کشورمان را بیش از پیش دور از تصور خواهد ساخت و احتمالاً دشمنان کشورمان در آینده، تکنولوژی‌های بسیار پیشرفته‌تری را برای نفوذ به آسمان ایران به خدمت خواهند گرفت.

به گزارش «تابناک»، یکی از فن‌آوری‌های نظامی از آمریکا به سرزمین‌های اشغالی فلسطین منتقل شد، فن‌آوری تولید هواپیمای بدون سرنشین شناسایی و رزمی بود و نظامیان صهیونیست با اتکای به تکنولوژی وارداتی و با پشتوانه آمریکا، نه تنها پهپاد تولید کردند، بلکه آنها را به برخی از کشورهای جهان از جمله آذربایجان، برزیل، کلمبیا، کرواسی، قبرس، گرجستان، مکزیک، سنگاپور، انگلیس و البته خود آمریکا‌ ‌فروختند.


این پهپادها یکی از جنگ افزارهایی است که رژیم صهیونیستی علاوه بر هجوم به اهداف نظامی و غیرنظامی فلسطینی، در شناسایی این مناطق و البته جاسوسی از دیگر کشورها از آنها بهره برداری ‌می‌‌کند و از کشورهای دورتر نظیر کشورهای خلیج فارس بر‌ گزینه‌های متمرکز شده که علاوه بر رادارگریزی، توان مدت طولانی پرواز نیز داشته باشند و بدین شکل از قدرت مانور لازم بهره ببرند.
«البیت هرمس ۴۵۰ / Elbit Hermes 450» یکی از پهپادهای چندمنظوره تاکتیکی سایز متوسط است که جهت پروازهای طولانی است و در شرکت البیت سیستمز اسرائیل طراحی و توسعه یافته است. طول بال‌های این پهپاد ۱۰ متر است و می‌تواند حداکثر با وزن ۵۵۰ کیلوگرم از زمین به هوا برخیزد. 

هرمس ۴۵۰ می‌تواند بین ۱۷ تا ۲۰ ساعت پرواز مداوم در ارتفاع ۱۸ هزار پایی داشته باشد و شعاع عملیاتی این هواپیمای بدون سرنشین ۳۰۰ کیلومتر است. این پهپاد علاوه بر آنکه توانایی حمل موشک‌های رافائل را دارد، با انجام تغییراتی می‌تواند ماهواره‌های ارتباطی را نیز با خود حمل کند. اسرائیل از هرمس ۴۵۰ برای دو منظور یعنی تخریب اهداف نظامی و جمع‌آوری اطلاعات استفاده می‌کند و به دلیل پنهان ماندن از رادار‌ها نیز توانسته بازار فروش قابل توجهی داشته باشد، تا آنجا که در سال ۲۰۱۲ درآمد این شرکت ۲.‌۸ میلیارد دلار بوده است. 
یکی از ویژگی‌های خاص این هواپیمای بدون سرنشین، دوربین خاص به کار رفته در آن است که علاوه بر لیزر محدوده‌یاب و تصویربرداری هوایی رنگی، به واسطه استفاده از استابلیزور، کیفیت تصاویر در هر شرایطی از مانور پروازی هواپیما کاهش نمی‌دهد و ظاهراً این تصاویر را‌ آنلاین به پایگاه هدایت کننده ارسال می‌کند.

خدمه کامل هدایت از راه دور هرمس 450

آذربایجان در سال ۲۰۱۱ از این هواپیما برای جاسوسی از ارمنستان استفاده می‌کرد که ارمنستان موفق به ساقط کردن یکی از این پهپاد‌ها شد و میگ ۲۹ روسیه نیز یکی از این مدل پهپاد‌ها را که گرجستان خریده بود و برای جاسوسی از روسیه مورد استفاده قرار می‌داد ساقط کرد. 
حال نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک فروند هواپیمای بدون سرنشینی از این نوع را پیش از ورود به حریم هوایی تاسیسات هسته‌ای نطنز با موشک سرنگون کرد. سپاه پاسداران اعلام کرده برخی قطعات پهپاد سالم است و در حال تحلیل اطلاعات آن هستند؛ پهپادی که بنا بر اذعان یکی از وب‌سایت‌های رژیم صیهونیستی از یکی از کشورهای همسایه ایران وارد خاک کشورمان شده است.

هواپیمای بدون سرنشین صهیونیست‌ها چه تکنولوژی‌هایی داشت؟
به رغم سرنگونی مکرر هرمس ۴۵۰، همچنان برخی کشورها سرمایه‌شان را با خرید این هواپیما هدر می‌دهند

کمترین اتفاقی که با ساقط شدن این هواپیما رخ خواهد داد، کاهش وسیع بازارهای فروش این هواپیما‌هاست،‌ زیرا با ساقط شدن پی‌درپی هرمس در چندین کشور مشخص شده ادعای صهیونیست‌ها مبنی بر غیرقابل ردیابی بودن هواپیما‌هایش، تنها یک شعار تبلیغاتی برای فروش این هواپیماهای کنترلی به دیگر کشور‌ها و صادرات نظامی است. 
افزون بر این برای صهیونیست‌ها و هم‌پیمانانشان که گاهی از سر خامی اقدام به تهدید ایران می‌کنند، بیش از پیش مشخص شد که سیستم دفاع موشکی به روز ایران در قبال تحرکات این رژیم کاملاً هشیار است و کوچک‌ترین تلاش برای ورود به خاک ایران با نابودی هواپیمای متجاوز به خاک کشورمان همراه خواهد شد.



موضوع جنایات تروریست‌های تکفیری در عراق و سوریه و راه‌های مقابله با تهدید فزاینده این گروه، این روز‌ها به مهم‌ترین محور بحث در محافل رسانه‌ای و تحلیلی جهان تبدیل شده است. در این میان، گزارش‌های جدید منتشره از سوی سازمان ملل، نشانگر آن است که ابعاد قتل‌عام‌های صورت گرفته از سوی تکفیری‌ها، حتی بیش از آن چیزی است که تاکنون گمان می‌رفت.
کد خبر: ۴۲۹۳۴۶
تاریخ انتشار:۰۴ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۶-26 August 2014
جزئیاتی جدید از قتل عام 670 زندانی شیعه عراقی توسط تکفیری‌هاموضوع جنایات تروریست‌های تکفیری در عراق و سوریه و راه‌های مقابله با تهدید فزاینده این گروه، این روز‌ها به مهم‌ترین محور بحث در محافل رسانه‌ای و تحلیلی جهان تبدیل شده است. در این میان، گزارش‌های جدید منتشره از سوی سازمان ملل، نشانگر آن است که ابعاد قتل‌عام‌های صورت گرفته از سوی تکفیری‌ها، حتی بیش از آن چیزی است که تاکنون گمان می‌رفت.

به گزارش «تابناک»، سازمان ملل اعلام کرده، شواهدی وجود دارد که تروریست‌های عضو گروه داعش، در جریان حمله خود به موصل ۶۷۰ زندانی را تنها به دلیل شیعه بودن به قتل رسانده‌اند و افزون بر این، اقداماتی را در عراق مرتکب شده‌اند که مصداق «جنایت علیه بشریت» است. 
به نوشته «گاردین»، ناوی پیلای، کمیسر ارشد حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرده، داعش و دیگر متحدان تکفیری این گروه، ‌روزانه مرتکب جنایاتی بزرگ و هولناک می‌شوند. این جنایات شامل کشتار هدفدار، تغییر دین اجباری، آدم‌ربایی، قاچاق، به بردگی گرفتن و تجاوز می‌شود. 
پیلای اشاره کرده که تروریست‌های داعش، همچنین نسبت به تخریب بناهای مذهبی و تحت محاصره قرار دادن مردم مناطقی از عراق اقدام کرده‌اند. وی گفته: «آن‌ها‌ سیستماتیک مردان، زنان و کودکان را بر پایه تعلقات قومی، مذهبی و یا فرقه‌ای هدف قرار داده و در مناطق تحت کنترل خود، در راستای پاکسازی قومی و مذهبی تلاش می‌کنند». 
کمیسر ارشد سازمان ملل در ادامه، جزئیات جدیدی از قتل عام صورت گرفته به دست داعش در موصل در دهم ژوئن را نیز بیان کرده است. در آن تاریخ، تروریست‌ها به تازگی بر شهر موصل مسلط شده بودند و زندان موصل را هدف حمله خود قرار دادند. حدود سه هزار زندانی در زندان بادوش در این شهر نگهداری می‌شدند که در پی درگیری‌های رخ داده و فرار شماری از آن‌ها، تعداد زندانیان به ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ تن رسید. 
پیلای با استناد به گفته‌های شاهدان عینی می‌گوید، تروریست‌های داعش، با کامیون‌های نفربر و همچنین خودروهای مجهز به مسلسل به مقابل زندان آمدند و سپس، زندانیان را بر اساس مذهبشان تفکیک کرده و ۶۷۰ زندانی شیعه را از بقیه جدا کردند. در این میان، از زندانیان سنی نیز بازجویی شد و برخی شیعیان که تلاش داشتند برای فرار از مهلکه خود را سنی معرفی کنند، شناسایی شده و به میان دیگر شیعیان برده شدند. 
تروریست‌ها به زندانیان شیعه گفتند، ‌پس از تعیین هویت، آن‌ها را آزاد خواهند کرد. به این افراد گفته شد که به ترتیب، اقدام به شمارش خود کنند و از یک تا ۶۷۹، همه این کار را انجام دادند. تروریست‌ها سپس آن‌ها را سوار کامیون کرده و به منطقه‌ای صحرایی در سه یا چهار کیلومتری زندان بردند. 
در این منطقه، زندانیان به چهار صف تقسیم شده و به آن‌ها گفته شد که زانو بزنند و سپس تروریست‌ها به سمت آن‌ها شلیک کردند. پیلای می‌گوید این اطلاعات را بر اساس گفته‌های ۲۰ تن که موفق به فرار شده بوند و همچنین ۱۶ شاهد دیگر به دست آورده است. وی این کار داعش را مصداق جنایت علیه بشریت دانسته است.گفتنی است، دیگر گزارش‌های رسیده از عراق که مورد اشاره گاردین قرار گرفته نیز این اطلاعات را تأیید می‌کند.

گزارش «بی‌بی‌سی»؛
رابطه نزدیک و صمیمانه میان حاکمان برخی کشورهای منطقه خلیج فارس و دولت‌های غربی، به ویژه انگلیس، موضوعی است که از سال‌ها پیش تاکنون بر کسی پوشیده نبوده است؛ اما در این میان، شاید دانستن این نکته جالب باشد که رهبران ارشد برخی از این کشور‌ها، ‌مستقیم در انگلیس و در آکادمی سلطنتی این کشور آموزش نظامی دیده‌اند.
کد خبر: ۴۲۹۴۸۹
تاریخ انتشار:۰۵ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۰:۳۴-27 August 2014
کدام پادشاهان عرب فارغ‌التحصیل مدارس نظامی انگلیس هستند؟رابطه نزدیک و صمیمانه میان حاکمان برخی کشورهای منطقه خلیج فارس و دولت‌های غربی، به ویژه انگلیس، موضوعی است که از سال‌ها پیش تاکنون بر کسی پوشیده نبوده است؛ اما در این میان، شاید دانستن این نکته جالب باشد که رهبران ارشد برخی از این کشور‌ها، ‌مستقیم در انگلیس و در آکادمی سلطنتی این کشور آموزش نظامی دیده‌اند.

به گزارش «تابناک»، سایت شبکه خبری «بی‌بی‌سی» امروز با انتشار گزارشی به بررسی موضوع تحصیل شاهزادگان و رهبران کشورهای عرب منطقه خاورمیانه در آکادمی نظامی سلطنتی انگلیس پرداخته و افزون بر اهداف خود این افراد از حضور در آکادمی مذکور، به اهداف دولت انگلیس از آموزش آن‌ها نیز اشاره کرده است. 
در این مطلب به طور خلاصه آمده است: از سال ۱۸۱۲ تاکنون، آکادمی نظامی سلطنتی «سندهرست» مکانی بوده که افسران ارتش انگلیس در آنجا آموزش می‌دیده‌اند. افرادی که وارد این آکادمی می‌شوند، طی یک دوره ۴۴ هفته‌ای، از نظر جسمی و فکری ‌سنجش شده و همچنین با ارزش‌ها و معیارهای ارتش انگلیس آشنا می‌شوند. 
اما علاوه بر افسران آینده ارتش انگلیس، در سندهرست سنتی مبنی بر پذیرش دانشجو از خارج از کشور نیز هست، به گونه‌ای که بسیاری از خانواده‌های سر‌شناس خاورمیانه پسران و دختران خود را به این آکادمی فرستاده‌اند. شاید سر‌شناس‌ترین فرد در این میان، ملک حسین اردن باشد. 
چهار تن از افرادی که هم‌اکنون در کشورهای عربی حاکم هستند، از جمله فارغ‌التحصیلان سندهرست و کالج‌های وابسته به آن، ملک عبدالله اردن، ملک حمد بحرین، شیخ تمیم قطر و سلطان قابوس عمان هستند. از جمله حاکمان پیشین کشورهای عربی که وابسته به این کالج بوده‌اند نیز می‌توان به شیخ سعد، امیر کویت و شیخ حمد، امیر قطر اشاره کرد. این سنت در سندهرست، از زمانی که انگلیس در منطقه خلیج فارس به عنوان یک قدرت استعماری حاضر بوده، وجود داشته است. 

کدام پادشاهان عرب فارغ‌التحصیل مدارس نظامی انگلیس هستند؟

حبیبه حمید، استراتژیست سابق سیاست خارجی در کشور امارات، در این زمینه می‌گوید: «یکی از چیزهایی ‌که انگلیسی‌ها در آن عالی هستند، تحکیم سلطه خود از طریق نمایش است؛ زرق و برق، جشن‌ها، نمایش قدرت نظامی و ایجاد ترس و وحشت، همگی از سنت‌های نظامی انگلیس برآمده است». 

مایکل استفنز، قائم مقام مؤسسه خدمات متحده سلطنتی قطر می‌گوید، سندهرست جایی است که رهبران آینده، در آنجا با یکدیگر آشنا می‌شوند و نفوذ انگلیس در منطقه نیز از طریق همین آکادمی تأمین می‌شود. 
وی می‌گوید: «انگلیس میزان توجهی را از نخبگان سیاسی کشورهای خلیج فارس دریافت می‌کند که کشورهای دیگری در این سطح، همچون فرانسه و دیگران، از آن بی‌بهره‌اند. این امر به انگلیس اجازه می‌دهد تا بتواند بیش از وزن خود به ایفای نقش بپردازد». 

کدام پادشاهان عرب فارغ‌التحصیل مدارس نظامی انگلیس هستند؟

استفنز می‌افزاید: «شما با افرادی طرف هستید که زمانی را در انگلیس گذرانده‌اند. آن‌ها با هم‌دوره‌ای‌ها و همچنین آموزگاران خود ارتباطاتی برقرار می‌کنند. فاکتور آشنایی در سیاست، در چهارچوب منطقه خلیج فارس بسیار سودمند است». 

پیتر سینکوک، وابسته نظامی سابق انگلیس در عربستان سعودی نیز می‌گوید: «انگلیسی‌هایی که به سراسر جهان رفت‌و‌آمد می‌کنند ـ همچون خود من که یک سرباز بودم ـ با افرادی روبه‌رو می‌شوند که در سندهرست بوده‌اند و همین، سبب برقراری سریع ارتباط می‌شود. فکر می‌کنم این بسیار سودمند است، به ویژه در حوزه فروش تسلیحات». 
البته این عامل همیشه نیز جواب نمی‌دهد؛ برای نمونه، در سال ۲۰۱۳، با وجود دعوت شخصی دیوید کامرون، نخست‌وزیر انگلیس، امارات تصمیم گرفت از خرید جت‌های «تایفون» انگلیسی خودداری کند؛ اما در دیگر موارد، این احساسات مشترک به نفع انگلیس بوده است. 
در این باره، جین کینینمونت، قائم مقام برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در مؤسسه «چتم هاوس» می‌گوید: «پادشاهی‌های خلیج فارس به منابع مهم سرمایه تبدیل شده‌اند. شما ‌می‌بینید که سرمایه‌گذار ساخت بلند‌ترین ساختمان در لندن، قطری‌ها بوده‌اند و اماراتی‌ها نیز در حوزه زیرساخت‌ها و توسعه میدان‌های نفتی سرمایه‌گذاری کرده‌اند». 

دکتر کریستین کوتس اولریخسن از مؤسسه بیکر در هوستون بر این باور است که سیاست انگلیس در منطقه خلیج فارس، یک سیاست «تجاری» است و ملاحظات مربوط به حقوق بشر و اصلاحات در این سیاست ‌اولویت ندارند.
در سال ۲۰۱۲، کشور امارات، ‌۱۵ میلیون پوند برای ساخت یک مرکز اقامتی جدید در سندهرست به این آکادمی کمک مالی کرد و این ساختمان ‌به نام حاکم امارات «زاید» نام گرفت. در مارس ۲۰۱۳، مرکز ورزشی سندهرست به نام «مونس هال» با نام «سالن ملک حمد» بازگشایی شد و این پس از آن بود که شیخ حمد، پادشاه بحرین ـ که خود در یکی از کالج‌های وابسته سندهرست تحصیل کرده ـ ۳ میلیون پوند به این آکادمی کمک مالی کرد. 
در این میان، منتقدان به سبب رفتار شیخ حمد و حکومت او با اعتراض‌های سیاسی بحرین در سه سال اخیر به این تغییر نام انتقاد داشتند. از زمان آغاز درگیری‌ها بین اکثریت شیعه و اقلیت سنی حاکم در بحرین در سال ۲۰۱۱، بیش از ۸۰ غیرنظامی به دست نیروهای امنیتی کشته شده‌اند. 
پیتر سینکاک که ریاست انجمن دوستی بحرین و انگلیس را بر عهده دارد، می‌گوید: امیر بحرین که همواره نظر خوبی ‌به سندهرست دارد و حدود ۲۰ تن از اعضای نزدیک خانواده‌اش از این مدرسه فارغ التحصیل شده‌اند، متوجه نشد که چرا تغییر نام این سالن ورزشی با این همه انتقاد روبه‌رو شد!
 
با افزایش انتقاد‌ها، آکادمی سندهرست در بیانیه‌ای اعلام کرد ‌همه کمک‌های مالی به این آکادمی در چهارچوب تعهدات حقوقی داخلی و بین المللی انگلیس صورت گرفته و این مبالغ، باعث شده که پول مالیات دهندگان انگلیسی ذخیره شود. 
در اواخر دهه ۱۹۹۰ تلاش‌هایی در دولت تونی بلر صورت گرفت تا تحصیل کادرهای خارجی در سندهرست ممنوع شود؛ اما حضور نخست وزیر انگلیس در مراسم تشییع جنازه ملک حسین در سال ۱۹۹۹ باعث شد، ‌چنین طرحی به فراموشی سپرده شود. 
آرتور دنارو که در آن دوره مشاور امور خاورمیانه وزیر دفاع انگلیس و یکی از سران مدرسه سندهرست بوده، می‌گوید: «در آن تشییع جنازه تقریبا ًرهبران همه جهان بودند و نخست وزیر ما تونی بلر هم بود. او دید که من چگونه با بسیاری از رهبران کشورها‌ ‌در حال صحبت هستم افرادی مثل سلطان برونئی، سلطان عمان، بحرینی‌ها و سعودی‌ها. تونی بلر یک لحظه از من پرسید تو چطور همه این‌ها را می‌‌شناسی‌ و پاسخ من این بود که این افراد همگی در سندهرست بوده‌اند». 
امروزه بیش از هر کشوری، سندهرست کادرهای افسری امارات متحده عربی را تعلیم می‌دهد. بنا به آمار ورودی ماه می ۲۰۱۴ اکنون ۷۲ کادر خارجی در این مدرسه در حال تحصیل هستند که حدود ۴۰ درصدشان از خاورمیانه آمده‌اند. مریم الخواجه، رئیس موقت مرکز حقوق بشر بحرین می‌گوید: «مردم در آینده می‌بینند که انگلیس چگونه اوضاع خاورمیانه را به هم ریخت، چون می‌خواست به جای ایستادن پای ارزش‌های حقوق بشر و دموکراسی، جت‌های تایفون بیشتری به بحرین بفروشد».

چین در 7 ماه نخست سال جاری میلادی،‌ به طور میانگین روزانه 617 هزار و 670 بشکه نفت از ایران وارد کرد تا همچنان بزرگترین خریدار نفت تهران باشد...
صادرات نفت ایران به کشورهای آسیایی افزایش یافت.
به گزارش عصرایران به نقل از رویترز،‌ مشتریان بزرگ آسیایی خرید نفت از ایران را به میزان 29.4 درصد افزایش دادند.
این افزایش میزان صادرات نفت خام ایران مربوط به ماه گذشته میلادی (ژوئیه) در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته است.
چین بزرگترین واردکننده نفت خام از ایران بیشترین افزایش واردات نفت از این کشور را به خود اختصاص داد.چین،‌ هند ،‌ ژاپن و کره جنوبی در ماه گذشته میلادی در کل، روزانه یک میلیون و 29 هزار بشکه نفت از ایران خریداری کردند. این رقم نسبت به ماه قبل از آن نشان دهنده کاهش است.
در هفت ماه نخست سال جاری میلادی 2014 این چهار کشور آسیایی به طور میانگین روزانه 1.18 میلیون بشکه از نفت ایران خریداری کردند که در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته میلادی نشان دهنده افزایش 25.9 درصدی است.
چین در 7 ماه نخست سال جاری میلادی،‌ به طور میانگین روزانه 617 هزار و 670 بشکه نفت از ایران وارد کرد تا همچنان بزرگترین خریدار نفت تهران باشد.
ایران به دنبال توقف فشارهای آمریکا علیه فروش نفت اش،‌ توانست سطح صادرات نفت خود را اندکی بیش از یک میلیون بشکه در روز حفظ کند.

یک کار‌شناس که شمار اعضای داعش را نزدیک به صد هزار تن برآورد می‌کند، افزون بر اطلاعات می‌دانی، به صد‌ها حافظه رایانه‌ای دسترسی دارد که پس از کشته شدن یکی از فرماندهان ارشد داعش به دست آمده است. وی داعش را حالت گسترش‌ یافته و بزرگ‌تر گروه‌هایی می‌داند که به لحاظ ایدئولوژیک و تاریخی در این منطقه بوده‌اند.
کد خبر: ۴۳۰۲۲۵
تاریخ انتشار:۰۷ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۴-29 August 2014
تخمین‌های جدید از گسترش سرطانی داعش در عراق و سوریه

منابع امنیتی عراقی، شمار افراد وابسته به گروه تروریستی داعش را بسیار بیشتر از اعدادی برآورد می‌کند که فعلا در رسانه‌ها مورد بحث قرار گرفته است.

به گزارش «تابناک»، در حالی که دیپلمات‌ها و ناظران غربی، شمار جنگجویان داعش را بین بیست تا پنجاه هزار تن برآورد می‌کنند، هشام الهاشمی، کار‌شناس امنیتی ساکن بغداد، اعضای کنونی داعش را نزدیک به صد هزار تن می‌داند. 

بنا بر این گزارش، در صورت درستی این آمار، داعش پس از پیروزی‌های نظامی چند ماه اخیر خود به گونه‌ای سرطانی رشد کرده است. بنا به گفته هاشمی، اشغال موصل توسط داعش در این جریان تأثیر جدی داشته است. شهر سنی‌نشین و تقریبا دو میلیونی موصل، شمار بسیاری از افسران سابق بعثی را در خود جای داده است و در حالی که بسیاری با اکراه به صفوف داعش پیوسته‌اند، برخی دیگر از مردم منطقه، داوطلبانه به کمک داعش رفته‌اند. 
الهاشمی که به عنوان یک محقق گاهی به نیروهای امنیتی عراق نیز مشاوره می‌دهد، افزون بر اطلاعات میدانی، به صد‌ها حافظه رایانه ای دسترسی داشته که پس از کشته شدن یکی از فرماندهان ارشد داعش به دست آمد. وی داعش را حالت گسترش‌یافته و بزرگ‌تر گروه‌هایی می‌داند که به لحاظ ایدئولوژیک و تاریخی در این منطقه وجود داشته‌اند. 
این گزارش می افزاید: پیش از الهاشمی، ابراهیم الصمیدعی، کار‌شناس سابق اطلاعاتی و از تحلیلگران سیاسی مقیم اردن نیز چنین برآوردی از میزان اعضای داعش ارائه کرده بود. به گفته وی، شمار اعضای داعش به نحو خطرناکی افزایش یافته است. داشتن منابع مالی و اسلحه زیاد، باعث شده که داعش اعضای دیگر گروه‌های تروریستی را جذب خود کند. الصمیدعی البته تأکید دارد که همه اعضای داعش الزاما در درگیری‌ها نیستند.
به گفته الهاشمی، علاوه بر نیروهای رزمی و میدانی، داعش تعدادی از افسران ارشد ارتش صدام را نیز جذب کرده است.
سالم الجمیلی، یک کار‌شناس امنیتی و از اعضای سابق سازمان‌های امنیتی عراق، شخصا شمار بسیاری از اعضای داعش را می‌شناسد که یا عضو ارتش بعث و یا فرزندان آن‌ها هستند. به گفته وی، افسران ارشد بعثی اکنون در حکم برنامه‌ریزان جنگی و فرزندان آن‌ها و نیروهای جوان‌تر ارشد صدام به عنوان نیروی رزمی به داعش کمک می‌کنند. 
به گفته الهاشمی، در هر دو جبهه عراق و سوریه، مدیریت درگیری‌ها در دست افسران سابق بعثی است. داعش نیروهای خود را تقریبا مساوی بین عراق و سوریه تقسیم کرده است. 
برآورد‌ها حاکی از این است که در عراق، نیمی از نیروهای داعش رزمی هستند و نیم دیگر مشغول کارهای پشتیبانی؛ یعنی اداره امور و حمل و نقل یا کارهای اقتصادی مانند نظارت بر انتقال و فروش غیرقانونی نفت هستند. در سوریه نیز نیروهای داعش ساختار تقریبا مشابهی دارند. 
الهاشمی، شمار اعضای خارجی داعش را بیش از هفت هزار جنگجو برآورد می‌کند که نیمی از آن‌ها از آفریقای شمالی آمده‌اند. بسیاری از آن‌ها جوانانی هستند که پس از تحولات سال های اخیر کشورهای عربی به نام بهار عربی در کشورهایی مانند تونس، لیبی و الجزایر به افراط کشیده شده‌اند. داعش همچنین چند صد عضو از چچن و اروپای شرقی و حدود دوهزار عضو از کشورهای شمال اروپا و از جمله حدود ۴۵۰ بریتانیایی را در صفوف خود جای داده است. 
در همین حال نشریه معتبر اکونومیست نیز در گزارشی مفصل به جریان و چگونگی پیوستن نیروهای خارجی به داعش پرداخته است. گزارش به نقش پررنگ ترکیه در روند پیوستن اتباع اروپایی به داعش پرداخته و نوشته نیروهای خارجی پس از ورود به فرودگاه استانبول با پروازهای داخلی ترکیه به شهرهای مرزی با سوریه رفته و سپس از راه هایی مشهور وارد سوریه می‌شوند.


این گزارش پس از مرور کارزار سنگین تبلیغی در فضای مجازی برای جذب این افراد و توضیح چرایی کارساز بودن این تلاش‌ها، به توصیف وضعیت شهروندان اروپایی در رقه، مرکز حکومت داعش پرداخته است. نکته مهم اینکه برای این شهروندان اروپایی، وضعیت سوریه در قیاس با جهاد در کوه‌های افغانستان بسیار بهتر است و به همین دلیل آن‌ها برای توصیف کارهای خود از هشتگ «جهاد پنج ستاره» در فضای مجازی استفاده می‌کنند. 
برخی از این اتباع اروپایی پیش از رسیدن به سوریه، سابقه دست زدن به اسلحه را نداشته‌اند و پس از ورود به سوریه چنین آموزش‌هایی دریافت کرده‌اند. بعضی اتباع اروپایی در این دوره در قتل و کشتار همراه داعش بوده‌اند و برخی از آن‌ها حملات انتحاری نیز انجام داده‌اند. 
گروگان‌های رهایی یافته از دست داعش گزارش داده‌اند که اتباع اروپایی برای داعش نیروهایی کارآمد هستند که از آن‌ها به عنوان زندانبان گروگان‌های غربی و برای ارتباط برقرار کردن با خانواده‌های آن‌ها برای باج گیری استفاده می‌شود. 
یک مؤسسه تحقیقات امنیتی در نیویورک به نام Soufan Group برآورد کرده که تا پایان ماه می‌، حدود ۱۲هزار جنگجو خارجی از ۸۱ کشور و از جمله سه هزار شهروند غربی به داعش پیوسته‌اند. 
همچنین پیش‌بینی شده است که این تعداد پس از اعلام خلافت در ۲۹ ژوئن با سرعت بیشتری افزایش یافته باشد. به این ترتیب، جذب نیروی خارجی بسیار سریع‌تر از جنگ در افغانستان در دهه ۱۹۸۰ و در عراق پس از حمله امریکا در سال ۲۰۰۳ بوده است. جدول زیر، تعداد اعضای خارجی داعش را در دو دسته کشورهای دور و نزدیک و با عدد برای نشان دادن تعداد آن‌ها و با نمودار میله‌ای برای مقایسه تعداد نسبت به جمعیت کشور‌ها نشان داده است.


گزارش‌ها حاکی از آن است، در حالی که بیشتر اعضای غربی داعش زیر چهل سال دارند، اکنون ۱۰ تا ۱۵ درصد آنهایی که به سوریه می‌روند زن هستند. گفته می‌شود، تنها از سوئد ۳۰ زن به سوریه رفته‌اند؛ برخی به این امید که در آنجا ازدواج کنند و برخی دیگر برای پیوستن به واحدهای زنانه‌ای که مقررات مورد نظر داعش را در مناطق تحت کنترل آن اجرایی می‌کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد