از دهه 1980 میلادی، انواع سلاحهای تکتیرانداز کالیبر50 بهوفور در ارتشهای جهان استفاده شده است. برخورد این گلوله در نواحی مثل بالا تنه در بسیاری از موارد به دو نیمهشدن فرد انجامیده و هنگام برخورد به دست یا پا نیز به احتمال بسیار بالا به قطع کامل عضو منجر میشود.
گروه دفاع و امنیت مشرق - بیش از 1 ماه از آغاز تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه می گذرد و با شروع فاز تهاجم زمینی صهیونیست ها به این منطقه، غافلگیری نیروهای اسراییلی به دست رزمندگان فلسطینی نکته بسیار مهمی از نظر نظامی و روانی محسوب می شود.
موشک های ضد زره ای که کابوسی برای زره پوش های صهیونیست ها شده تا تله های انفجاری و حملات هدفمند خمپاره ای که تا به امروز بیش از 100 نظامی صهیونیست را به هلاکت رسانده است، از جمله اقدامات قابل تحسین و مهم رزمندگان مقاومت است اما یکی از جدیدترین تاکتیک های مقاومت برای اشغال گران در این جنگ، سلاح های تک تیر انداز کالیبر سنگین بود که تلفات قابل توجهی را به نظامیان صهیونیست وارد کرده است که بر این اساس، نگاهی به اهمیت و تاثیر این سلاح ها در جنگ فعلی خواهیم داشت.
در ابتدا بهتر است که کمی در تاریخ به عقب برگشته و به یکی از خونین ترین نبردهای تاریخ بشریت که تک تیراندازان نقشی مهم در آن ایفا کردند بپردازیم. در جریان نبرد استالینگراد در جنگ جهانی دوم، تک تیراندازهای شوروی تعداد بسیار زیادی از افسران ارشد آلمانی، دیده بانها و حتی تک تیراندازان آلمانی را شکار کرده و راه را برای پیروزی ارتش سرخ هموار کردند.
واسیلی زایتسزف از تک تیرانداز مشهور روس در نبرد استالینگرادیکی از اثرات حضور این تیراندازان، ضربه روانی بود که به ارتش آلمان وارد شد و در حقیقت با ایجاد فضایی از ترس، روحیه سربازان آلمانی را نابود کرده و از طرفی روحیه سربازان شوروی را به شدت افزایش دادند.
امروز و در جریان نبرد غزه نیز صهیونیستها وارد منطقه ای شدند که به وسیله حملات هوایی و توپخانه ای خودشان به شدت آسیب دیده است. اما این خانه ها و تاسیسات آسیب دیده یک مشکل بزرگ برای نیروهای زمینی اسراییل ایجاد کردند و آن هم این مسئله است که این شرایط برای یک تک تیرانداز یک وضعیت ایده آل به حساب می آید.
بر اساس تصاویری که پیش از این از نیروهای مقاومت در دسترس بود این نیروها به سلاح تک تیرانداز معروف روسی یعنی سیمینوف مجهز بودند. این سلاح روسی در بسیاری از جنگ های دهه اخیر به خوبی وارد عمل شده و توانسته است اثر گذار باشد. اما یک نکته عملکرد این سلاح را در نبرد بر علیه سربازان اسراییلی محدود می کند.
با توجه به تصاویر موجود، اکثر سربازان اسراییلی که در این تهاجم شرکت کرده اند به جلیقه های ضد گلوله مدرن مجهز هستند و تک تیرانداز فلسطینی در صورتی که می خواستند با سلاحی مثل سیمینوف آنها را به صورت موثر هدف قرار دهند می بایست بیش از حد به آنها نزدیک می شدند که این مسئله می توانست به لو رفتن موقعیت آنها منجر شود.

رزمنده فلسطینی مجهز به سیمینوف
اما در چند سال اخیر، ورود دو سلاح به سازمان رزم نیروهای مقاومت فلسطینی باعث شد تا این نیروها در این بخش دست برتر را پیدا کنند. آنچه از تصاویر مشخص است نیروهای مقاومت به اسلحه ای مجهز شده اند که شباهت فراوانی به سلاح تک تیرانداز ایرانی یعنی صیاد 2 دارد.
اسلحه تک تیرانداز صیاد 2 بر اساس تلاش های مهندسان ایرانی بر اساس یک سلاح اتریشی به تولید انبوه رسیده و به یگان های نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تحویل شده است. این سلاح از گلوله های کالیبر 12.7 میلی متری بهره برده و سرعت دهانه گلولههای آن در حدود 879 متر بر ثانیه است.
رزمندگان فلسطینی مجهز به سلاح شبیه به صیاد-2برد موثر این سلاح تا فاصله 1500 متری به همراه دقت بالا تضمین شده است. اما نکته مهم در مورد این سلاح قدرت تخریب و نفوذ بالای آن است.
از دهه 1980 میلادی به این سو سلاح های تک تیرانداز کالیبر 50 به وفور توسط ارتش های مختلف جهان مورد استفاده قرار گرفته است. برخورد این گلوله در نواحی مثل بالا تنه شامل سینه و شکم در بسیاری از موارد به نصف شدن فرد مورد اصابت قرار گرفته منجر شده و در زمان برخورد به دست و یا پا نیز به احتمال بسیار بالا به قطع کامل عضو منجر می شود.
گلوله 12.7 میلی متریدر حقیقت می توان گفت که پوشیدن و یا نپوشیدن جلیقه ضد گلوله برای هدف این سلاح هیچ تفاوتی نداشته و نفوذ تخریبی صد در صد این گلوله ضمانت شده است.
برای درک این قدرت به نظر این مثال کافی می باشد: « انرژی گلوله یک سلاح هجومی در زمان خروج از دهانه 1291 پوند بر هر فوت است که این رقم برای گلوله های کالیبر 12.7 برابر با 12943 پوند بر هر فوت است.این یعنی 11652 پوند بر فوت بیشتر که خود نشان می دهد قدرت تخریب این گلوله در چه حدی است. حتی در صورت پنهان شدن در پشت یک دیوار سیمانی یا بتی و یا حتی در درون زره پوش ها نیز هدف مورد نظر سالم نخواهد ماند.»
برای دیدن قدرت تخریب این گلوله ها به تصاویر زیر دقت کنید. توجه داشته باشید که دیدن این تصاویر به همه افراد توصیه نمی شود.

عبور گلوله کالیبر 12.7 میلی متری از 7 سانتی متری هدف و اثر به جای مانده بر روی پوست

اثابت مستقیم گلوله کالیبر 12.7 میلی متر به سر

انفجار یک گلوله 12.7 میلی متری در دست سرباز آمریکایی و نتیجه آن
اما داستان سلاحهای سنگین تکتیرانداز مقاومت به همین جا ختم نشد و همزمان با اوجگیری نبرد غزه، نیروهای مقاومت از سلاح تکتیرانداز جدید خود به نام "غول" رونمایی کردند. منابع فلسطینی اعلام کردند که این سلاح تکتیرانداز کالیبر 14.5 میلی متر بوده و برد آن در حدود 2000 متر است.
اطلاعات زیادی از سلاح جدید مقاومت منتشر نشده است، اما احتمالا با وجود پیچیدگی های خاص مربوط به ساخت این گونه از سلاحها احتمالا دانش ساخت آن به غزه منتقل و در آنجا به تولید رسیده است. برای نمونه و با مقایسه ای با دیگر سلاحهای تکتیرانداز کالیبر 14.5 میلیمتر می توان سرعت دهانه گلوله این سلاح را بیش از 1100 متر در ثانیه عنوان کرد.
ناگفته پیداست که انرژی و قدرت تخریب "غول" فلسطینی حتی از صیاد 2 نیز بیشتر است.
گلوله 14.5 میلی مترنکته جالب اینجاست که پس از رونمایی از این سلاح، یک پزشک اسرائیلی در مصاحبه با شبکه دوم تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که تا آن تاریخ نزدیک به 150 سرباز صهیونیست به دلیل مورد اصابت قرار گرفتن با گلولههای سلاح "غول" دست و یا پای خود را از دست داده اند.
البته به دلیل سانسور شدید اخبار و تصاویر مربوط به تلفات نظامیان صهیونیست در نبرد غزه نمی توان به رقم صحیحی دست یافت اما شاید بتوان صحبت همین پزشک صهیونیست را نشانه ای هر چند کوچک از عمق تلفات وارده به نظامیان صهیونیست دانست.
رونمایی از سلاح غول و استفاده از آن ضد نظامیان صهیونیست
با این اوصاف می توان امیدوار بود، حال که این دو سلاح جدید در زمان مناسب به دست رزمندگان فلسطین رسیده و اشغالگران قدس را با غافلگیری تلخ رو به رو کرده، اثرات آن با تولید بیشتر و انتقال آن به مناطق مختلف فلسطین اشغالی، بیش از امروز عیان و قابل بررسی باشد.
یک منبع آگاه از تسلیح گروه تروریستی داعش توسط ناتو از طریق برخی کشورهای اروپای شرقی به ویژه یوگسلاوی و ترکیه خبر داد.
کد خبر: ۴۲۶۱۴۱
تاریخ انتشار:۲۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۴-
16 August 2014 یک منبع آگاه از تسلیح گروه تروریستی داعش توسط ناتو از طریق برخی کشورهای اروپای شرقی به ویژه یوگسلاوی و ترکیه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه آمریکایی ورلد تریبون، برخی کشورهای اروپای شرقی با نظارت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) گروه تروریستی دولت اسلامی شام و عراق (داعش) را تسلیح کرده اند.
بنا بر این گزارش به نقل از منابع دیپلماتیک اعلام شده است که این گروه از کشورهای وابسته به اتحاد جماهیر شوروی سابق چون بلغارستان، کرواسی، رومانی و اوکراین تسلیحات نظامی ضد تانک، موشک، خمپاره و تجهیزات زرهی درخواست کرده و منابع اطلاعاتی ناتو روند انتقال این تسلیحات را از اروپا تحت عنوان کمک های بشر دوستانه به سوریه تسهیل نموده اند.
این منبع همچنین فاش کرد که گروه تروریستی داعش این سلاح ها و تجهیزات نظامی را در سال 2013 از این کشورها درخواست کرد و ترکیه و یوگسلاوی نقش مهمی در عملیات تجهیز تسلیحاتی این گروه ایفا کرده اند.
وال استریت ژورنال ادامه داد: دولت اوباما به هنگام جنگ غزه، انتقال محموله هایی از موشک های ضد زره "هیل فایر" به اسرائیل را متوقف کرد. این اقدام پس از آن صورت گرفت که وزارت دفاع آمریکا تایید کرد انتقال این محموله موشک به اسرائیل بدون اطلاع کاخ سفید در حال انجام بود.
کاخ سفید از ارسال محموله های سلاح از آمریکا به اسرائیل اطلاع نداشت.
به گزارش
عصر ایران، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال نوشت: اسرائیل در ماه گذشته میلادی و به هنگام جنگ غزه از وزارت دفاع آمریکا سلاح دریافت کرد. این انتقال سلاح البته بدون کسب موافقت کاخ سفید (ریاست جمهوری آمریکا) و وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) انجام شد.
این دریافت سلاح در قالب برداشت اسرائیل از انبارهای سلاح و مهمات آمریکا در اسرائیل صورت گرفت.
وال استریت ژورنال ادامه داد: دولت اوباما به هنگام جنگ غزه، انتقال محموله هایی از موشک های ضد زره "هیل فایر" به اسرائیل را متوقف کرد. این اقدام پس از آن صورت گرفت که وزارت دفاع آمریکا تایید کرد انتقال این محموله موشک به اسرائیل بدون اطلاع کاخ سفید در حال انجام بود.
این روزنامه اضافه کرد: رابطه میان ارتش های اسرائیل و آمریکا به صورت طبیعی ادامه دارد اما دو طرف در سطح دیپلماتیک در وضعیت برخورد قرار دارند.
توپخانه ارتش اسرائیل در نزدیکی منطقه غزه
وال استریت ژورنال تاکید کرد: کاخ سفید تلاش می کند مانع از حملات اسرائیل به غزه شود اما همزمان با درخواست سری و محرمانه ارتش اسرائیل از ارتش آمریکا برای دریافت مهمات بدون کسب موافقت اوباما روبه رو می شود. رویترز هم در گزارشی با عنوان " آمریکا نظارت بیشتری بر انتقال سلاح به اسرائیل اعمال می کند" نوشت: وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده دولت اوباما تصمیم گرفت ارسال سلاح به اسرائیل تحت نظارت بیشتری قرار بگیرد.
هم اکنون حماس و اسرائیل در آتش بس چند روزه ای به سر می برند. جنگ اسرائیل علیه غزه منجر به کشته شدن 1945 فلسطینی شد که بیشتر آنها غیرنظامی بودند. در مقابل، 69 اسرائیلی هم در این جنگ کشته شدند که 64 نفر آنها نظامی و 3 اسرائیلی هم غیرنظامی بودند.وال استریت ژورنال توضیح داد: مسؤولان کاخ سفید و وزارت خارجه امریکا به هنگام جنگ غزه، از اینکه اسرائیل به راحتی توانست از وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) مهمات دریافت کند متعجب و شگفت انگیز شده اند.این روزنامه اضافه کرد: از آن زمان تاکنون دولت اوباما تاکید دارد روند انتقال سلاح به اسرائیل با نظارت بیشتری همراه شود.
وال استریت ژورنال گزارش داد:
حملات هوایی آمریکا در هفته جاری، به پیشمرگهها امکان بازپسگیری دو شهر در دامنههای اربیل را داد، که چند روز پیش از آن در یک شکست حیرتآور در مقابل داعش، از دست داده بودند و این گروه افراطی توانسته بود تا حدود ۳۰ کیلومتری مرکز اقلیم کردستان عراق نزدیک شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :وال استریت ژورنال نوشت: ایران و آمریکا، گروه تروریستی «داعش» را دشمن مشترک خود میدانند.
به گزارش «انتخاب»، مبارزات پیشمرگههای کرد در عقب راندن شورشیان افراطی داعش باعث شد که ایران و آمریکا در کنار هم قرار بگیرند و برای تقویت نیروهای مبارز کرد، برای شکست دادن دشمن مشترک، وارد عمل شوند.
حملات هوایی آمریکا در هفته جاری، به پیشمرگهها امکان بازپسگیری دو شهر در دامنههای اربیل را داد، که چند روز پیش از آن در یک شکست حیرتآور در مقابل داعش، از دست داده بودند و این گروه افراطی توانسته بود تا حدود ۳۰ کیلومتری مرکز اقلیم کردستان عراق نزدیک شود.
روز دوشنبه، در مخمور، یک گزارشگر شاهد دیدار فرماندهان ارشد کرد با مشاوران ایرانی در مرکز فرماندهی عملیات بود. حدود ۵۰ کیلومتر دورتر در شهر اربیل، مشاوران آمریکایی با فرماندهان پیشمرگه و نیروی هوایی عراق در این هفته دیداری مشابه داشتند.
به باور وال استریت ژورنال، این دیدارهای موازی به روشنی نشان میدهد که دو رقیب دیرینه برای نفوذ در عراق، دریافتهاند که با دشمنی مشترک روبرو هستند و با تلاشی هماهنگ به تجدید حیات پیشمرگهها که برای زمانی طولانی بصورت اسطورهای در میان نیروهای مختلف عراقی شناخته شده بودند و از آنها به عنوان تواناترین نیروی مبارز عراق یاد میشد، کمک کردند.
وزارت امور خارجه آمریکا اذعان کرده است که ایالات متحده و ایران از درک و تفاهم متقابل در تهدید ناشی از «داعش» برخوردارند، ولی ماری هارف، سخنگوی این وزارتخانه میگوید «این لزومأ به معنای داشتن منافع استراتژیک مشترک نیست.»
در طول یک مرز حدوداً ۱۰۰۰ کیلومتری، که زمانی امنترین و مرفهترین منطقه عراق به حساب میآمد، نیروهای کرد اکنون با شورشی که به یک ارتش تبدیل شده و هرگز تصور آن را نمیکردند، روبرو شدهاند.
در حالی که داعش به سوی اربیل پیشروی میکرد، پیشمرگهها عقب نشستند. پیشمرگهها در داخل و خارج عراق به عنوان خط اول دفاعی علیه افراطیون محسوب میشدند. اما عملیات داعش و واکنش پیشمرگهها در هفته گذشته، هم واقعیت و هم تصوراتی که در باره این گروه وجود داشت، را نشان داد .
عراقیها، کردها و آمریکاییها به سرعت به واقعیات مربوط به تواناییهای پیشمرگهها پی بردند.
مقامهای کرد میگویند این اضطراری بودن تهدید است که متحدان غیرمحتمل را در کنار پیشمرگهها، که در موضع بهتری از هر نیروی دیگری در خاورمیانه قرار دارند، گرد آورده است تا از سوی آنها علیه داعش، که قصد برپایی خلافت اسلامی افراطی را دارد، بجنگند.
هلگرد حکمت علی، یک سخنگوی پیشمرگه، میگوید «تمام مرزهای ما مورد تهدید قرار گرفته و سراسر یک جبهه جنگ شده است.»
وی همچنین گفت از مشارکت ایرانیها در جبهه مخمور بیخبر بوده، اما در ادامه افزود انتظار داشت که کشورهای منطقه به کمک پیشمرگه ها بشتابند، و ما از این امر استقبال میکنیم.
رامان مجید، یک نماینده سیاسی اتحادیه میهنی کردستان، که دارای روابط تاریخی با ایران است، گفت «ایران حمایت خود را نشان داده است.»
وال استریت ژورنال در ادامه این مقاله مینویسد، برای آمریکا، پیشمرگه در خط مقدم جبهه استراتژیک آمریکا برای عقب راندن داعش از عراق قرار دارد. در حالی که حملات هوایی آمریکا با هدف متوقف کردن پیشروی داعش آغاز شده، با این حال آمریکا امیدوار است که نیروهای کرد، پیکارجویان داعش را به عقب براند.
تلاش برای متوقف کردن داعش، به دخالت حدود ۱۰۰۰ پرسنل نظامی آمریکا در عراق و همکاری مصلحتی بین کردها و دولت مرکزی عراق منجر شد. فرانسه هم روز پنجشنبه ارسال سلاح و مهمات به عراق را آغاز کرد و از دیگر کشورهای اروپایی خواست از آن کشور پیروی کنند.
حالا، هر روز صبح، وزیر پیشمرگهها با دیگر فرماندهان کرد، فرماندهان نظامی عراق و مشاوران آمریکایی در اتاق عملیات مشترک دراربیل دیدار میکنند.
فارن افرز:
همزمان با این پیشروی ها ، اقدامات این گروه بحران شدید انسانی را در میان اقلیت های مسیحی و ایزدی عراق به دنبال داشته و موجی از ترس و وحشت را در سراسر منطقه کردستان عراق به راه انداخته است .
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :فارن افرز در گزارشی به قلم باراک مندلسون تحت این عنوان که « چرا داعش به دنبال رویارویی با آمریکاست » نوشت: دولت اسلامی عراق و شام ، داعش ، در حال پیشروی است. این گروه دو ماه پس از حملات گسترده خود در شمال و مرکز عراق اکنون پیشروی به سمت اربیل مرکز کردستان عراق را آغاز کرده است.
به گزارش «انتخاب»، همزمان با این پیشروی ها ، اقدامات این گروه بحران شدید انسانی را در میان اقلیت های مسیحی و ایزدی عراق به دنبال داشته و موجی از ترس و وحشت را در سراسر منطقه کردستان عراق به راه انداخته است .
داعش همچنین به پیشروی های خود در سوریه ادامه داد و حتی ظرف چند روز توانست بخش های شهر مرزی عرسال لبنان را به اشغال خود درآورد.
اقدامات داعش بسیاری را به هراس انداخته و این گروه دشمنان بسیاری پیدا کرده است. نظامیان عراقی ، سوری و لبنانی ، شبه نظامیان شیعه عراقی و لبنانی ، کردهای عراق ، سوریه و ترکیه و نیز نیروهای مخالف سوری اسلام گرا و سکولار برای مقابله با این گروه بسیج شده اند و آمریکا نیز به صف دشمنان داعش پیوسته است.
از چشم انداز نظامی ، تمایل داعش برای مقابله با گروه های مختلف در جبهه های متعدد اقدامی در خور توجه است. این گروه با تضعیف بسیاری از رقبای خود تا حدودی جسورتر شد . تسلیحات پیشرفته و مرگباری که این گروه در مسیر پیشروی در عراق به غنیمت گرفت به تقویت این گروه کمک کرد و داعش در نهایت توانایی حیرت آوری در سازماندهی و استقرار مجدد نیروهای خود همزمان با تغییر نیازهای عملیاتی این گروه نشان داد.
شهرت این گروه در زمینه برخورداری از قابلیت های نظامی و ارتکاب اقدامات وحشیانه رو به افزایش گذاشت و در مقابل تضعیف مقاومت ها در برابر اقدامات این گروه و فرار غیرنظامیان را از هر شهر و منطقه ای به دنبال داشت که داعش در حال پیشروی به آنجا بود.
پیشروی تقریبا بلامانع داعش به سمت اربیل، موجب حیرت کاخ سفید و بسیاری از دیگر ناظران شد. بسیاری پیش بینی می کردند کانون فعالیت های این گروه در عراق ، در بغداد پایتخت که اکثر ساکنان آن سنی هستند متمرکز باشد. آنها همچنین معتقد بودند نیروهای پیشمرگه کرد از توانایی و قدرت کافی برای مقابله با حملات داعش برخوردار هستند و قادر به پیشگیری از پیشروی های این گروه خواهند بود.
اما این پیش بینی ها اشتباه از آب درآمد و دولت اوباما را وادار به مداخله کرد. برخی همچنان معتقدند حملات هوایی آمریکا علیه داعش ممکن است به تضعیف این گروه بینجامد و به همین علت راهبرد داعش ممکن است غیرقابل پیش بینی به نظر برسد.
در واقع اقدامات اخیر داعش ادامه تلاش های اولیه این گروه برای گسترش کنترل خود بر مناطق جدید و منابع طبیعی ، اجرای ایدئولوژی افراط گرایانه و نیز افزایش برتری این گروه در میان گروه های تندرو قلمداد می شود.
در حال حاضر نمی توان گفت که آیا قصد داعش، تحریک آمریکا برای مداخله است یا این ارزیابی اشتباه است. باور این موضوع که داعش متوجه نبود تهدید مرکز منطقه کردستان عراق به منزله به چالش کشیدن ائتلاف آمریکا با کردها و تحریک این کشور به اقدامی مقابله جویانه است دشوار به نظر می رسد.
احتمال می رود داعش این چالش را به عنوان شرایط برد- برد تلقی می کند.
چنانچه آمریکا نمی توانست از متحدان خود محافظت کند، نیروهای داعش قادر بودند به عمق خاک منطقه کردستان عراق پیشروی کنند و بسیاری از ساکنان غیرسنی مجبور به فرار می شدند.
اگر آمریکا تصمیم می گرفت از جانب متحدان خود مداخله کند همچنانکه به این اقدام نیز متوسل شد در آن صورت داعش باید به این باور می رسید که می تواند مواضع خود را در میان گروه های تندرو تقویت کند.
داعش می تواند از حملات هوایی به عنوان مدرکی دال بر آن استفاده کند که واشنگتن در حال راه اندازی جنگ علیه اسلام است و خود را حامی مسلمانان در برابر حملات « صلیبی » نشان دهد.
به طور کلی چنانچه داعش بخش وسیعی از قلب خاورمیانه را به تصرف خود درآورد ، حاکمیت اسلامی را اجرا و با رژیم های مرتد و حامیان آنها مقابله کند القاعده مجبور به حمایت کامل از این گروه خواهد شد.
هواداران داعش از پیشتر از همه جهادیون خواسته اند تا از عمر البغدادی سرکرده این گروه حمایت کنند. در نتیجه احتمال می رود شمار جنگجویانی که با ترک القاعده به داعش می پیوندند افزایش یابد.
علاوه بر این فرماندهان القاعده نیز برای ترک این شبکه و عضویت در داعش تحت فشار قرار خواهند گرفت.
در واقع کشاندن پای آمریکا به مداخله نظامی در عراق خطرات چشمگیر و قابل توجهی به دنبال خواهد داشت.
داعش پاسخی برای حملات هوایی آمریکا ندارد. آمریکا قادر است با حملات هوایی خود ضربات مهلکی به داعش وارد کند که می تواند به تضعیف این گروه بینجامد و با حمایت از نیروهای کرد در جبهه زمینی مانع از پیشروی های داعش در شمال عراق شود.
اما رویکرد محتاطانه باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا درباره مداخله خارجی و نیز بی میلی آشکار وی از اینکه بار دیگر گرفتار جنگ عراق شود ظاهرا موجب کاهش خطرات پیش روی داعش شده است.
در واقع به نظر می رسد آمریکا تمایل به مداخله نظامی چندان گسترده ای در عراق ندارد و ترجیح می دهد دامنه این مداخله محدود باشد.
علاوه بر این ، اجتناب اوباما از توسل به هر اقدامی در سوریه بدان معناست که مناطق تحت کنترل داعش صرفنظر از آنچه در عراق روی می دهد به مکانی امن برای این گروه تبدیل خواهد شد.
مداخله در عراق خطرات و پیامدهایی را به دنبال خواهد داشت اما چنانچه آمریکا در این زمینه پیشگام نباشد تهدید های داعش رو به افزایش خواهد گذاشت.
دستیابی به یک راه حل پایدار برای این مسئله، مستلزم تحولات سیاسی عمیق در عراق و سوریه است که واشنگتن نسبت به این مسئله توجه چندانی نشان نداده است.
بعید به نظر می رسد این تحولات به قدری سریع محقق شود که بتواند به تهدیدی فوری پاسخ داد. عملیات هوایی داعش را به میزان قابل توجهی تضعیف خواهد کرد اما حملات محدود آمریکا تنها کمکی جزئی و ناکافی خواهد بود.
مقابله با داعش تا حدودی خشم و نفرت از آمریکا را به دنبال خواهد داشت اما خطر پیشروی های داعش بسیار بیشتر خواهد بود.