سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز







در ائتلاف راهبردی ریاض و تل‌آویو، رژیم صهیونیستی در نقش تأمین کننده اطلاعات مهم امنیتی و انتخاب اهداف عمل می‌کند و آموزش عناصر انتحاری را نیز بر عهده دارد.
به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، ابراهیم الامین تحلیلگر برجسته منطقه‌ای و سردبیر روزنامه الاخبار لبنان در مقاله‌ای نوشت: معین ابو ضهر، عامل انتحاری سفارت ایران در بیروت، دوستان وی، بخشی از اقوام و هم شهری ها و عده ای از شهروندان سوری، فلسطینی و اردنی و بخشی از جهان عرب و اسلام را نباید یک گروه کوچک توصیف کرد. نتایج یک نظرسنجی صورت گرفته، صرف نظر از پیامدهای قانونی و غیرقانونی آن، نشان می‌دهد که بیش از ده درصد مصاحبه شوندگان، اقدام ابو ضهر را قهرمانانه توصیف می‌کنند. در این میان ده درصد نیز اقدام وی را توجیه نموده و معتقدند مسئولیت این اقدام متوجه محیط قربانیان است. حدود بیش از بیست درصد جامعه آماری مذکور( تکفیری) از محکوم کردن اقدام معین ابو ضهر و دیگر هم طیفان وی خودداری می کنند.

گروه های سیاسی – سخنگویان دستگاه های سیاسی و نه صاحب منصبان سیاسی- همچنان بر طبل هشدار می کوبند و گویا این بحران هنوز به نقطه انفجار نرسیده است. این در حالی است که مردم اعم از قربانیان، افرادی که اجباراً از آنچه حاصل شده متأثر شده اند و بسیاری از شرکت کنندگان در این فعالیت تروریستی، به زنگ هشدار و بیانیه های صادره درباره محکومیت این جنایت و نیز تحلیل‌های صورت گرفته توجه نمی نمایند. مهمترین گفته آنها این است که باید نظام  پادشاهی عربستان و کشورهای خلیج فارس و فضای داخلی این کشورها را متشنج کرد. دیگر آنکه وقت آن رسیده است که به غربیان حامیان فعالیت‌های اینچنینی و نیز اسرائیل فهمانده شود که بهای این اقدام مستقیماً از جانب آنها تحصیل شده است.

کسانی که در پی واقعیت هستند باید بدانند که پایگاه مردمی محور مقاومت و عناصر بارز نهادها، نیروها و کشورهای این محور به موضوع مذکور توجه دارند. این موضوع هم اکنون در داخل جلسات غیر علنی مطرح می شود و دیری نخواهد پایید که به طور علنی بر تریبون ها  اعلام خواهد شد.

آیا طرح دشمنان مقاومت به نتیجه رسیده است؟
 

ین سؤال دیگر برای سرکوب کسانی که در پی انتقام هستند، نافع نیست و کسانی که بعد از گذشت سال ها و قرون متمادی همچنان از لزوم ادامه ظلم و سرکوب سخن می گویند، از وضعیت نیم میلیون عراقی و بیش از چهل هزار سوری و صدها لبنانی که در پی برنامه های دامنه دار انتحاری وهابی ها و تکفیری ها کشته شده‌اند، پرده برمی دارند.
 

رسش دریاره پرهیز از عکس‌العمل تکفیری‌ها که دیگر برای سرکوب خشم جبهه مقابل کارساز نیست، بی فایده است. این خشم بر پایه این سؤالات استوار است: گناه ما چیست اگر وهابی‌ها و تکفیریها شکست خوردند؟ گناه ما چیست که سردمداران و زعما و فرماندهان و سخنگویان این جبهه، مخاطبان و طرفداران خود را تا این حد سرافکنده، نا امید و مأیوس کرده‌اند تا به انجام فعالیت‌های تروریستی فردی و گروهی روی آورند؟ گناه ما چیست که فرماندهانی را انتخاب کردیم که از میدان نبرد فرار نمی‌کنند و نسبت به واقعیت‌های دنیا و علوم نوین بی توجه نبوده و ضمن آنکه مقدرات خود را نادیده نمی‌گیرند، از سر استئصال به انجام چنین فعالیت های مذبوحانه‌ای روی نمی آورند؟ گناه ما چیست که با اسرائیل رویرو شدیم و آن را شکست دادیم؟ گناه ما چیست که عقل و احساسات خود را آنچنانکه باید در کنترل خود در آوردیم؟ گناه ما چیست که نسبت به فرماندهان، حکومتهای فاسد و مراجع غیر عادل خود وفادار نبوده و کسی را انتخاب کردیم که از اخلاص، درایت و شجاعت بیشتری برخوردار است؟

امروز هیچ دیندار دوراندیشی چنین اقدام تروریستی را نمی پذیرد و هیچ  فردی که دارای موضع انسانی است قبول نمی کند که فرزندان و برادران خود را به سمت این جنون خونبار رهسپار نماید. افزون بر آن، هیچ رهبر سیاسی دوراندیشی جرأت نمی کند که این خودکشی دیوانه وار را بپوشاند. با این حال باید اعتراف کنیم که عقل جمعی اهل سنت در جهان عرب بر این باور است که این بحران به حدی رسیده است که ایجاب می کند  طرفداران و حامیان، موافقت و مخالفت خود را با چنین اقداماتی اعلام نمایند. هر دو حالت، دارای هزینه‌هایی است. به هر حال فرو بردن سر در خاک و سکوت دیگر برای دفع خطرات ورود به نبردی که همه چیز را از بین خواهد برد، بی نتیجه است.  آنچه حامیان این جبهه باید بدانند این است که طرف مقابل می داند که در چنین نبردی، هزینه بسیاری بیش از آنچه فکر می‌کرد، خواهد پرداخت. منطق چنین حکم می کند که بر اساس شاخص ها و عناصر علمی، حامیان تفکر تکفیری به انجام فعالیت‌های انتحاری گروهی ادامه می‌دهند و با این کار در آتشی فرو خواهند غلطید که همه چیز را از بین می برد.

بعد از گذشت حدود یکسال از ورود حزب الله به صحنه نبرد در سوریه، بر میزان حامیان این اقدام افزوده شد. این در حالی است که افراد بیشتری نیز به دلایل این اقدام پی برند. این تنها حامیان حزب‌الله نیستند که این اقدام را ستودند، بلکه در جهان عرب و اسلام نیز کسانی هستند که از این اقدام حمایت می‌کنند. فعالیت‌های دیپلماتیک عربی و غربی در طی یک ماه گذشته در خصوص بحران سوریه از آن حکایت دارد که برخی گروه ها و نهادهای جهانی عملکرد حزب‌الله را توجیه نموده اند. در همین راستا، مخالفان این اقدام یعنی ترکیه و کشورهای حوزه خلیج فارس نیز خواهان این هستند که حزب الله سقف حضور خود در سوریه را مشخص نماید. آنها از حزب الله می خواهند تا در شمال و جنوب سوریه وارد نشود و تنها به مناطقی که در آن به سر می برد، اکتفا کند. غافلگیری بزرگتری که در گفته های مخالفان واقعی دولت سوریه طنین‌انداز شده اینکه آنها از حزب الله می خواهند تا مدتی از سوریه خارج نشود. شاید آنها به این خاطر دست به دامن حزب‌الله شده اند که از جریان های تکفیری بسیار هراس دارند و بعضی از آنها در نبردهای شدید اقلیت‌ها نیازمند یک عنصر قدرت هستند.

امروز در سوریه این ظرفیت وجود دارد تا نبردهایی به مراتب سنگین‌تر از پیکارهای هفته های گذشته روی دهد. واقعیت های موجود از آن حکایت دارد که مخالفان مسلح از جمله نیروهای وابسته به القاعده ناامید شده و کنترل اوضاع از دستشان خارج شده  و  قدرت آنها، تنها محدود به فرماندهی و کنترل شده است. آنها پایگاه مردمی بیست ماه گذشته را از دست داده‌اند. باید گفت خستگی و ضعف اعتماد به نفس باعث شده تا بیشتر نیروهای این گروه به این فکر بیفتند که باید سریعتر از آنچه دیگران فکر می‌کنند از میدان نبرد فرار کنند.

از سوی دیگر، گروهی وجود دارد که از نظر سنی، فکری و اخلاقی پیر شده‌اند وشاخصه ‌آنها افرادی است که انسانیت خود را ازدست داده و جنون بر آنها غلبه یافته است. به گونه ای که کشوری همچون عربستان و در پی آن امارات و اردن به این نتیجه رسیده اند که تا زمانی که دشمن  ایران، سوریه و یا حزب الله باشد، باید تعامل لوجستیکی، امنیتی، مالی و فکری بین اسرائیل و گروه های تکفیری وجود داشته باشد.

آنچه خیلی‌ها دوست ندارند آن را باور کنند، ورود مستقیم اسرائیل به بازی فعالیت‌های انتحاری در برابر ایران، سوریه و حزب‌الله است. در این میان رژیم صهیونیستی در نقش تأمین کننده بسیاری از اطلاعات مهم امنیتی ظاهر شده است. افزون بر آن،  رژیم مذکور به انجام فعالیت‌های نظارتی، شنود و انتخاب اهداف روی آورده و با حمایت سرویس های جاسوسی غرب و حامیان عرب خود به آموزش عناصر عرب برای انجام فعالیت های انتحاری اقدام نموده است.

اسرائیل که در پی خودداری آمریکا از حمله مستقیم به سوریه ناکام شد، از بحران ناتوانی در انجام حمله مستقیم به سوریه رنج می برد. رژیم صهیونیستی به خاطر ورود به یک بازی خطرناک و اقدامی ماجراجویانه که می داند پوشیده نخواهد ماند، مستقیم و غیر مستقیم با شکست روبروست. با این حال عده‌ای به خوبی می‌دانند که چطور باید بین توانایی و قدرت اسرائیل با توانایی و قدرت جبهه مقابل آن تفاوت قائل شوند. به هر حال آنگاه که لحظه انتقام فرا برسد، نه تنها حامیان مالی و لوجستیکی، که تمام طرف‌های شرکت کننده در جنایت اقدامات انتحاری متضرر خواهند شد.





یک سیاستمدار عراقی بر این باور است که نوری مالکی نقاط ضعف بسیاری داشت که یک بی اعتمادی بزرگ را برای مردم عراق و احزاب و گروه های سیاسی ایجاد کرده بود.
خدیجه غبیشاوی / نامه نیوز

«ماجد غماس» معروف به (ابوعارف) رئیس دفتر مجلس اعلای عراق در تهران است؛ با وی در دفتر مجلس اعلا در خیابان ملک تهران درباره شرایط امروز عراق به گفت‌وگو نشستیم، ابوعارف در این گفت‌وگو درباره علل عدم راه یابی مالکی به سومین دور نخست وزیری با وجود پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، نقش تهران در انتخاب نخست وزیر جدید این کشور و همچنین حضور و نفوذ داعش به خاک عراق گفت.
وی که با نامه نیوز به گفتگو نشسته بود، با اشاره به روند انتخاب نخست وزیر جدید عراق گفت: انتخاب دکتر «حیدر الجواد العبادی» بعد از آنکه کشمکشی میان «ائتلاف ملی» و «ائتلاف دولت قانون» پیش آمد، صورت گرفت. نمایندگان و احزاب سیاسی «ائتلاف ملی» عراق که نمایندگان احزاب شیعه هستند به این نتیجه رسیدند که انتخاب مالکی برای دوره سوم مشکلات بسیاری به بار خواهد آورد و از این جهت که مشکلات امنیتی کنونی از جمله سقوط موصل و تنش با برادارن اهل تسنن و کردهای عراق در زمان وی پیش آمد، قطعا انتخاب وی برای سومین دور متوالی از سوی احزاب سیاسی و پارلمان عراق ناممکن بود.

ادامه نخست وزیری مالکی، وی را به دیکتاتوری می کشاند

غماس با اشاره به اینکه حتی اگر نوری مالکی از سوی «ائتلاف ملی» عراق انتخاب می‌شدند در بعد وطنی و ملی، مردم عراق، نمایندگان اهل تسنن و کرد با این انتخاب موافقت نمی‌کردند، گفت: دومین علت عدم ورود مالکی به سومین دوره نخست وزیری این است که، معتقدم که یک دوره سوم نخست وزیری برای شخص نوری مالکی قدرت در عراق را به سمت دیکتاتوری سوق می‌داد آن هم به دلیل اقداماتی که وی در پیش گرفته بودند.
وی افزود: عراق اکنون و در دوران نخست وزیری عراق، وزیر کشور ندارد زیرا مالکی خود این سمت را برعهده گرفته است، عراق وزیر اطلاعات ندارد چون مالکی به عنوان وزیر اطلاعات نیز در کابینه عمل می‌کرد، همینطور به عنوان وزیر دفاع؛ همه‌ی جایگاه‌ها و سمت‌های امنیتی در دستان مالکی بود و از سوی وی اداره می‌شد و این موضوع مشکلات بسیاری را برای کشور به همراه داشته و پیشرفت‌های امنیتی به کندی و بعضا با ناکامی مواجه شده بود که نتیجه این عمکرد نیز اکنون در عراق عیان شده است.

مالکی به افسران بعثی اعتماد کرده بود/تنش میان مالکی و کردها، اهل تسنن و شیعیان یک بی اعتمادی بزرگ به وجود آورده بود

رئیس دفتر مجلس اعلای عراق در تهران با بیان اینکه استان موصل و بخش‌های دیگری از استان‌های غربی و شمالی عراق به دست داعش افتاده است که دلیل آن یکی دیگر از اقدامات اشتباه مالکی در اعتماد نابه جای وی به افسران بعثی بود، افزود: کسانی که در حکومت پیشین عراق با رژیم صدام همکاری نزدیکی داشتند و در جنگ ایران و عراق نیز شرکت فعالی داشتند وارد قدرت شده بودند، اعتقاد مالکی بر اینکه این افراد می‌توانند در ارتش و بدنه و ساختار امنیتی عراق حضور داشته باشند، و حلال مشکلات امنیتی عراق باشند. یکی از خطاهای وی بود. نیروهای مجاهدی که با صدام در حنوب عراق و در درگیری‌های با عناصر تروریستی در جنگ بودند و از نیروهای مخلص ارتش و نیروهای امنیتی بودند کنار گذاشته شدند و به جای آنها افراد بعثی وارد ساختار حکومت عراق شدند.
وی افزود: مشکلات خدماتی از جمله دیگر ضعف‌های مدیریتی مالکی بود، ما در سال‌های اخیر هیچ پیشرفت خدماتی نداشتیم و برق همچنان مشکل اساسی مردم عراق است، مواردی از این قبیل موضوعات دست به دست هم دادند تا حضور آقای مالکی برای دوره سوم با مشکلاتی مواجه شود. تنش‌هایی که میان دولت مرکزی و کردها، سنی‌ها و نیروهای شیعی به وجود آمد باعث شد که یک عدم اطمینان بزرگ به عملکرد مالکی در عراق به وجود بیاید و حتی اگر وی وعده‌ای نیز برای حل مشکلات مطرح می‌کردند دیگر کسی به آن اعتماد نکند. 

انتخاب العبادی علاجی برای مشکلات عراق است

ابوعارف گفت: آقای مالکی و ائتلاف دولت قانون به ریاست ایشان در انتخابات رای بالایی کسب کردند و ما به این مساله و اینکه دولت قانون حق معرفی کاندیدای مورد خود را برای تصدی پست نخست‌وزیری دارد احترام می‌گذاریم اما با توجه به بی اعتمادی گسترده‌ای که میان نیروهای سیاسی عراق و شخص مالکی به وجود آمده بود، باید با تاکید گفت که در شرایط کنونی که عراق در بحران امنیتی شدیدی به سر می برد انتخاب عبادی علاجی برای مشکلات عراق است؛  عبادی هم عضو ائتلاف دولت قانون است و هم یکی از سران حزب الدعوه که مالکی دبیر این حزب است و از این نظر، عبادی و مالکی از یک ابشخور سیاسی نشات می‌گیرند.

عملکرد ضعیف مالکی در عراق چند دستگی ایجاد کرد بود

وی با تاکید براینکه گروه‌های سیاسی عراق مشکل شخصی با نوری مالکی نداشتند اما عملکرد آقای مالکی سبب شد که بحران و چند دستگی در عراق به وجود بیاید و تشدید شود، خاطرنشان کرد: این موضوع زمینه مناسبی را برای داعش با هدف نفوذ به خاک عراق به وجود آورد و از اختلاف و چند دستگی درون عراق استفاده کرد. علاوه بر آن زمینه برای دخالت کشورهای خارجی را نیز فراهم کرد؛ روندی که متضرر اصلی و اول آن در صورت ادامه خود شیعیان عراق خواهند بود. لذا نیروهای سیاسی عراق دیدند که انتخاب فردی دیگر با همان مسلک و گرایش سیاسی و حزبی می تواند راه گشایی برای بسیاری از مشکلات باشد.
غماس گفت: البته افراد بسیاری در مجلس اعلاء عراق و افرادی دیگر از دیگر جناح‌ها و احزاب نیز بودند که در صورت معرفی اسامی آنها می‌توانستند در بعد عمومی و ملی عراق مورد قبول واقع شوند، افرادی مانند آقای چلبی، آقای عبدالمهدی و... کسانی هستند که میتوانند در عرصه سیاسی عراق جایگاهی داشته باشند، اما اکنون این مساله مسکوت مانده است تا جامعه عراق بتواند راه حلی میانه برای مقابله با مشکلات کشور پیدا کند.

مالکی مورد حمایت بود و بودجه خوبی در اختیار داشت اما نتوانست خوب عمل کند

این سیاستمدار عراقی گفت: وضعیت عمومی عراق مساله اصلی حال حاضر عراق بود که سبب شد فرد دیگری به جای مالکی انتخاب شود، برخی اینطور به فضای سیاسی و اجتماعی عراق القا کرده بودند که تنها آقای مالکی می‌تواند حلال مشکلات باشد، در حالی که شاهد آن بودیم که در زمان نخست وزیری مالکی نزدیک به نیمی از عراق از کنترل دولت مرکزی خارح شد. آقای مالکی مود پشتیبانی آمریکا، ایران، گروه‌های سیاسی، مردم و مرجعیت عراق بودند، بودجه عراق بودجه بسیار خوبی است، یک میلیون و 200 هزار نفر در ارتش و پلیس اطلاعات عراق خدمت می‌کنند، که کنترل همه آنها به دست آقای مالکی بود که متاسفانه نتوانستند کاری کنند، ایشان چه چیزی بیشتر از این باید در اختیار می‌داشتند تا عراق را از افتادن در مهلکه داعش نجات دهند و یا از آن جوگیری کنند؟
وی گفت: گروه‌های سیاسی عراق بر این باور بودند که اگر فرد دیگری برای سمت نخست‌وزیری عراق انتخاب شوند منجر به بازگشت اعتماد به بدنه سیاسی و اجتماعی عراق خواهند شد و بقیه گروه‌های سیاسی و اجتماعی که رابطه خود را با روند سیاسی عراق قطع کرده بودند به بدنه تصمیم گیری و سیاسی کشور بازگردند.

وضعیت کردستان عراق در خطر است

رئیس دفتر مجلس اعلای عراق در تهران با اشاره به اینکه اکنون وضعیت کردستان عراق در خطر است، تصریح کرد: اهل تسنن مشغول جنگ با داعش هستند که در حال حاظر متضرر اصلی این اوضاع اهل تسنن هستند. وقتی اینها کسی دیگر را در سمت نخست‌وزیری عراق ببینند دیگر بهانه‌ای برای مسئول دانستن مالکی ندارند و نوبت آنها می شود که خلوص نیت خود را نشان دهند، چیزی که اکنون نیز شاهد آن هستیم و از زمان انتخاب حیدر العبادی، پیام‌های همکاری و تبریک بسیاری از جانب گروه‌های کرد، سنی و شیعی فرستاده شده و همه اعلام کردند که این انتخاب می‌تواند بابی برای تفاهم و همکاری بیشتر باشد.
وی با اشاره به اینکه، حبدر العبادی تنها نیست و یک «ائتلاف ملی» با اساسنامه محکم و یک برنامه وزارتی تخصصی در حال تشکیل و پشتیبانی از دولت جدید است، گفت: اکنون کمیته‌ای متشکل از 7 نفر از اعضای «ائتلاف ملی» عراق برای آماده کردن یک برنامه وزارتی متناسب با وضعیت عراق تشکیل شده است.
هرکس در عراق روی کار می آید باید قدرت سیاسی ایران را مدنظر قرار دهد /العبادی مجبور به همکاری با ایران است

غماس همچنین با بیان اینکه معتقدیم که ایران باید همچون گذشته در موضوع عراق ، موثر عمل کند، افزود: ایران دوست ماست و این کشور همواره پشتیبان ملت عراق بوده و رابطه بسیار خوبی با همه گروه های سیاسی عراق دارد که نقطه قوتی برای ما محسوب می‌شود. به همین دلیل بر این باورم که ما باید از قدرت سیاسی و میدانی ایران استفاده کنیم چرا که این موضوعی قابل بحث نیست و هرکس که به صحنه قدرت در عراق می‌آید باید این موضوع را مد نظر داشته باشد، اقای عبادی در این مساله اگر بیشتر از مالکی نباشد کمتر هم نیست. اگر هم در این مسیر عمل نکند مجبور به این کار خواهد شد، چرا که استراتژی «ائتلاف ملی» همکاری با ایران است. 
وی گفت: از سوی دیگر دولت آقای روحانی هم اعلام کرده بود که از هرکس که از سوی مردم و «ائتلاف ملی» عراق برای نخست وزیری معرفی شود، استقبال می کنیم، جمهوری اسلامی ایران همچنین در سفر آقای شمخانی به بغداد نظر مرجعیت عراق را برای روشن شدن مواضع مرجعیت درباره شخص نخست وزیری، نیز جویا شد. 
سه شرط ایران در انتخاب عبادی لحاظ شد

غماس با اشاره به سه شرط ایران برای تغییر نخست وزیر در عراق، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در بحران اخیر سیاسی عراق بر سر نخست وزیری، در چند محور نظرات خود را بیان کرد، نخست بقای عراق به عنوان یکی از مراکز مهم قدرت شیعه و مقاومت، موضوعی که هدف مشترک میان تهران و بغداد است. دوم اعلام نظر مرجعیت دینی در عراق بود؛ ایران منتظر بود تا مرجعیت عراق نظر خود را درباره ادامه حضور مالکی اعلام کند که مرحعیت عراق اعلام کرد که به دنبال ادامه حضور مالکی در قدرت در عراق نیست. در جلسات مشترک مقامان ایران و عراق نیز این موضوع عنوان شد. ایران همچنین عنوان کرده بود که خط قرمز این کشور برای انتخاب شخص نخست وزیری جدید عراق است که فرد جدید نباید خارج از ائتلاف ملی عراق باشد؛ این سه نکته اساسی نظر جمهوری اسلامی ایران بود. که مورد موافقت ما هم بود.
او همچنین گفت: شروط ایران در انتخاب عبادی لحاظ شد، عبادی انسانی سیاستمدار است که در گرایشات سیاسی خود علیه تکفیری‌ها و اسرائیل مواضع واضح و روشنی  داشته است، دوم از ائتلاف ملی عراق کاندیدا و انتخاب شد و سوم اینکه مرجعیت رای مخالفی علیه ایشان نداشتند.
وی با بیان اینکه نظر مرجعیت عراق برای ما نظر اصلی محسوب می‌شود، افزود: ما منتظر بودیم که نظر مرجعیت در این باره داده شود و البته این موضوع به قوت و صراحت به ویژه در نماز جمعه‌های عراق اعلام شد؛ در نماز جمعه آخر هم خطیبان جمعه گفتند که در رابطه با کسانی که به سلطه چنگ می‌زنند احساس خطر می کنیم.
داعش با فروش نفت خود را تقویت کرده است/ سلاح های آمریکایی در اختیار داعشی ها

این سیاستمدار عراقی درباره موضوع داعش و نفوذ این تروریست ها در عراق، گفت: چند عامل دست به دست هم دادن تا قضیه موصل به وجود بیاید، نخست اینکه گروه داعش متشکل از 2 تفکر است، نخست تکفیری و سلفی که همیشه به نفی دیگران به خصوص شیعیان فکر می‌کنند، گروه دوم بعثیان که با صدام همراه بودند؛ اکنون اینها در خاک سوریه دست به دست هم دادند و با پشتیبانی‌ها و غارت‌هایی که از چند سال پیش آغاز کرده بودند و توانستند بافروش نفت خود را تقویت کنند و وضعیت مالی بسیار خوبی داشته کسب کنند و به سلاح های آمریکایی نیز دست پیدا کنند.
وی ادامه داد: نکته دوم اینکه روندی که دولت عراق در پیش گرفته بود، باعث شد که اهل تسنن در مناطق غربی احساس کنند که هیج رابطه‌ای با دولت مرکزی عراق ندارند و یک دشمنی و جدایی میان آنها پیش بیاید، از طرفی دیگر به بعضی ها القا شده بود که داعش بهتر از دولت مرکزی است. از سوی دیگر خیانت هایی از سوی برخی از افسران عشایر و مردمی که در این مناطق بودند به وجود آمد و  برخی بر این باور بودند که نباید تحت حکومت شیعیان باشند و به همین دلیل به داعش روی آوردند و اگر به آنها کمک نکردند در قبال آنها سکوت اختیار کردند.

ابوعارف گفت: نکته دیگر عملکرد سوء نیروهای امنیتی در این موضوع بود که علاوه بر آنکه نتوانستند کمکی برای دفع تروریست ها کنند در خود موصل عملکرد بسیار زشت و تحریک آمیزی داشتند و شنیده شده است که برخی از افسران از مردم و مغازه ها باج خواهی کرده بودند که عمل بسیار زشتی بود. این چند عامل در کنار ضعف دولت مرکزی و عملکرد دستگاه امنیتی عراق باعث شد که این حوادث دردناک را در عراق شاهد باشیم.
وی در پایان تصریح کرد: بعد از فتوای آیت الله سیستانی مبنی بر دفاع و جهاد، شاهد آن بودیم که سیلی از مردم به ارتش پیوستند و آموزش نظامی دیدند و راهی ارتش و دفاع شدند اینها بودند که تا الان از پیشروی داعش جلوگیری کردند، باید بدانیدکه هدف داعش گرفتن بغداد و کربلا بوده و گفتند که بعد از عراق نوبت ایران است. و درگیری ها اکنون در نزدیکی بغداد ادامه دارد.



در حالیکه همچنان افشاگری های "ادوارد اسنودن" درباره جاسوسی آمریکا از نهادها و چهره های سرشناس جهان ادامه دارد اسناد جدید حکایت از رصد فعالیت های وزیر امور خارجه سابق ایالات متحده از سوی آلمان ها دارد.
به گزارش مشرق، گزارش های رسانه های آلمانی نشان می دهد که سرویس اطلاعات خارجی این کشور دست کم یک بار تلفن "هیلاری کلینتون" را شنود کرده اند.
این وضعیت در حالی است که در تیرماه سال جاری برلین از بازداشت یک جاسوس دوجانبه خبر داده بود. در تاریخ 13 تیرماه سال جاری "جان امرسون" سفیر آمریکا در برلین به وزارت خارجه آلمان فراخوانده شد. دلیل این امر بازداشت یک مامور سرویس اطلاعاتی آلمان به اتهام خبرچینی برای آژانس امنیت ملی آمریکا، بود.
بر اساس گزارش های منتشر شده،  یک مامور ۳۱ ساله سرویس اطلاعاتی آلمان روز چهارشنبه هفته گذشته به اتهام جاسوسی بازداشت شد. این مامور متهم است در طول یک سال گذشته بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ سند محرمانه از سیستم مرکزی سرویس اطلاعاتی آلمان بیرون کشیده و بر روی فلش مموری ذخیره کرده است.
اسناد ذخیره شده توسط این مامور، موضوعات مختلفی را از جمله اسناد مربوط به کمیته تحقیق پارلمان آلمان درباره فعالیت های جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا در آلمان و شنود مکالمات تلفنی شهروندان و سیاستمداران این کشور شامل می شد.
گفته می شود فرد بازداشت شده بین سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ اطلاعاتی را به یک مامور مخفی سازمان اطلاعاتی آمریکا فروخته و در ازای آن 10 هزار یورو پول دریافت کرده است.
رصد تلفن وزیر امور خارجه سابق آمریکا در حالی انجام می شود که اغلب شخصیت های برجسته جهان از قبیل "آنگلا مرکل" صدر اعظم آلمان، "دیلما روسف" رئیس جمهور برزیل و جمعی دیگر از رهبران کشورهای آمریکای لاتین به صورت مرتب مورد رصد سرویس اطلاعاتی آمریکا بوده اند.
بر اساس اسناد منتشر شده توسط ادوارد اسنودن، مامور سابق سازمان سیا، در میان کشورهای اروپایی، آمریکا بیشترین میزان جاسوسی را از آلمان انجام می دهد بطوریکه فقط در عرض یک ماه بیش از 9 میلیون بسته اطلاعاتی درباره مکالمات تلفنی و فعالیت های آنلاین مردم کشورهای مختلف از جمله شهروندان آلمانی جمع آوری شده است.
انتشار خبر جاسوسی آمریکا از صدر اعظم آلمان، به شدت موجب سرد شدن روابط برلین و واشنگتن شد بطوریکه برخی از کارشناسان از تاثیر آن در انتخابات اخیر آلمان سخن می گفتند. احزاب مخالف مرکل، صدر اعظم آلمان را متهم به عدم به کارگیری اقدامات مناسب و نشان دادن عکس العمل مناسب به آمریکا می کردند.
اما صدراعظم آلمان در واکنش به انتقادهای انجام گرفته در مورد جاسوسی اطلاعاتی آمریکا از این کشور گفت: جاسوسی اطلاعاتی آمریکا از آلمان پذیرفتنی نیست با این حال ما گزینه دیگری به جز همکاری و نزدیکی با این کشور نداریم.
صدراعظم آلمان در گفتگو با کانال دوم تلویزیون آلمان (ZDF) تاکید کرد: همکاری های برلین-واشنگتن بر پایه مشارکت دو جانبه است اما در این میان ایده های متفاوتی وجود دارد. این اظهارات در حالی از سوی مرکل بیان می شود که واکنش دولت آلمان به جاسوسی سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا در این کشور ناخرسندی مقامات آمریکایی از جمله باراک اوباما را به همراه داشته است.
در این میان اسناد افشا شده توسط اشپیگل نشان می دهد که جاسوسان آمریکایی و ماموران سرویسهای مخفی این کشور علاقه زیادی به جمع آوری اطلاعات از 28 کشور عضو اتحادیه اروپا به ویژه در حوزه های سیاست خارجی، مبادلات تجاری و وضعیت اقتصادی این کشورها داشته اند.
به نوشته این مجله اگر اهمیت کشورهای هدف از یک تا پنج (از اهمیت زیاد به اهمیت کم) طبقه بندی شود، کشورهای عضو اتحادیه اروپا رتبه سوم را از لحاظ اهمیت برای جاسوسان آمریکا داشته اند.
پیشتر نیز اعلام شده بود که در میان کشورهای اروپایی، آلمان هدف نخست جاسوسان آمریکایی بوده به طوری که فقط در یک ماه 500 هزار بسته اطلاعاتی از مکالمات، پیامک ها و فعالیت های اینترنتی شهروندان آلمانی از سوی جاسوسان آمریکایی جمع آوری شده بود.به نوشته اشپیگل این سند، تائیدیه ای بر اسناد قبلی افشا شده از سوی اسنودن محسوب می شود که از جاسوسی آمریکا از دفاتر اتحادیه اروپا پرده برداشته بود.منبع: مهر





یک اندیشکده آمریکایی بر این باور است که گرم‌شدن روابط ایران با غرب می‌تواند به ایجاد اتحاد در میان گروه‌های اقلیت در خاورمیانه منجر شود، گروه‌هایی که همگی دارای منافع استراتژیک مشترکی هستند که همان مخالفت با حکومت سنی‌ها در منطقه است.
به گزارش مشرق، اندیشکده «استیمسون» در مقاله‌ای به قلم «جنیو عبدو»به بررسی رویکرد و موضع کشورهای عربی خاورمیانه در قبال توافق هسته‌ای ایران پرداخته است. نویسنده این مقاله معتقد است در حال حاضر نگرانی بسیاری در میان کشورهای سنی خاورمیانه از توافق هسته‌ای ایران وجود دارد. در واقع حکومت‌های سنی منطقه بر این باورند که گرم‌شدن روابط ایران و غرب به افزایش قدرت ایران در این منطقه، تضعیف قدرت حکومت‌های سنی و همچنین ایجاد ائتلاف اقلیت‌های خاورمیانه به رهبری ایران منجر خواهد شد.
 *متن کامل این مقاله بدون تأیید دیدگاه‌های مطرح شده و محتوای آن جهت استفاده کارشناسان و مخاطبان محترم در ادامه آمده است.

اندیشکده آمریکایی: نگرانی حکومت‌های سنی از توافق هسته‌ای

 ■ هراس کشورهای عربی منطقه از تمدید مذاکرات هسته‌ای ■

بیروت – تمدید مدت زمان مذاکرات میان ایران به عنوان یک کشور شیعه و قدرت‌های جهانی بر سر برنامه هسته‌ای ایران و همچنین چشم‌انداز روشن برای دستیابی به توافقی دائمی با غرب، به هراس حکومت‌های سنی منطقه دامن زده است و آنهااکنون نگران مسائلی فراتر از موضوع هسته‌ای ایران هستند. گرم‌شدن روابط ایران با غرب به واسطه ادامه رویکرد دیپلماتیک می‌تواند به ایجاد اتحاد در میان گروه‌های اقلیت در خاورمیانه منجر شود، گروه‌هایی که همگی دارای منافع استراتژیک مشترکی هستند که همان مخالفت با حکومت سنی‌ها در منطقه است.

■ دستیابی به یک توافق نهایی موجب افزایش قدرت ایران در منطقه خاورمیانه خواهد شد ■

این سناریو چندان هم بعید و دور از ذهن به نظر نمی‌رسد. بسیاری از سنی‌ها بر این باورند که تمدید زمان مذاکرات تنها به نفع منافع ژئوپلیتیک ایران خواهد بود. آنها معتقدند تمدید مذاکرات می‌تواند در نهایت به گرم‌تر شدن روابط ایران و غرب خواهد بینجامد و در نتیجه ایران به آسانی می‌تواند به حمایت‌های خود از حکومت بشار اسد در سوریه ادامه دهد، به منظور حفظ دولت شیعی در عراق با قدرت‌های جهانی و غرب هماهنگی داشته باشد و در نهایت با جلوگیری از اعمال فشار بر حزب‌الله لبنان و حمایت از این گروه از ظهور گروه‌های افراطی سنی در داخل لبنان جلوگیری نماید.
چندی پیش در بندر طرابلس واقع در شمال لبنان، با بسیاری از محققان و پژوهشگران سلفی در این باره گفتگو داشتم و آنها نیز نگرانی خود را در مورد دستیابی به توافق نهایی هسته‌ای ابراز کردند. آنها معتقد بودند در صورت دستیابی به یک توافق دائم میان ایران و شش قدرت جهانی موسوم به گروه ۱+۵، این امکان وجود دارد که ایران و حزب‌الله به متحدان آمریکا در منطقه تبدیل شوند. در آن زمان من چنین عقایدی را بیشتر به عنوان نمودی از تئوری توطئه خاورمیانه می‌پنداشتم و آن را رد کردم.


■ ایجاد «ائتلاف اقلیت‌های خاورمیانه» به رهبری ایران موجب وحشت حکومت‌های سنی منطقه خواهد شد ■

اما در طی سفر دیگری در اواسط ماه ژوئیه، دریافتم که نگرانی آنها از بهبود روابط ایران و آمریکا بی‌مورد نبود و تحلیل آنها از این موضوع نیز کاملاً دقیق بوده است. لزومی ندارد که نظر آمریکا به طور مشخص به ایران جلب شود، بلکه جریانی با نام «ائتلاف اقلیت‌ها» به رهبری ایران نیز می‌تواند نظر آمریکا را به سوی خود جلب کند. بر طبق گفته‌های «عماد سلامه» استاد علوم سیاسی دانشگاه آمریکایی لبنان، بسیاری از سنی‌ها از روند رو به رشد ائتلاف گروه‌هایی نظیر شیعیان، دُروزی‌ها، علویان، کردها و در برخی کشورها مانند لبنان، مسیحیان، به شدت هراس دارند. به گفته وی این گروه‌ها و اقلیت‌ها با حکومت سنی‌ها که برای چندین دهه است تمام خاورمیانه را تحت سلطه خود درآورده‌اند به شدت مخالف هستند.
در حال حاضر سیزده کشور از نوزده کشور منطقه خاورمیانه تحت حکومت سنی‌ها هستند. اگر زمانی ائتلاف نوپای اقلیت‌ها به طور کامل شکل گیرد، به اکثریتی تبدیل خواهند شد که برتری و تسلط عرب‌های سنی در منطقه خاورمیانه را به شدت تهدید خواهد کرد. این پیوند سیاسی مصلحتی میان گروه‌های غیرسنی می‌تواند قدرت سیاسی بیشتری را در اختیار اقلیت شیعه که هم‌اکنون در عراق و سوریه حکومت می‌کنند، قرار دهد. ایران به عنوان بزرگ‌ترین کشور شیعه، با همکاری و حمایت از رهبران دولت‌های شیعی عراق، سوریه و لبنان، در این امر پیشرو بوده است.

■ اتحاد میان ایران و غرب موجب تضعیف قدرت حکومت‌های سنی در منطقه خواهد شد ■

ایده ائتلاف اقلیت‌ها به رهبری ایران در حال تبدیل شدن به یکی از موضوعات ثابت بحث‌های عمومی در جهان عرب است. گزارشی که در هفدهم جولای در روزنامه”العرب” به چاپ رسید عنوان می‌کند که هدف از اتحاد میان ایران و غرب ایجاد تفرقه و چند دستگی در منطقه و تضعیف آن است. «سیف الدین العامری» نویسنده این گزارش در ادامه می‌گوید: «سیاست ایران در منطقه آن است تا کشورهای عرب همسایه را تا حد ممکن تضعیف کند، بنابراین ایران قادر خواهد بود به عنوان یک قدرت برتر در منطقه ظاهر شود و کنترل سیاستی، اقتصادی و همچنین مسیرهای بسیار مهم و حیاتی خلیج‌فارس و مصر را به دست گیرد.
در دورانی که هویت‌های مذهبی و قومی به واسطه شورش‌های جهان عرب (بهار عربی) در منطقه خاورمیانه بسیار مهم و چشمگیر هستند، ظهور و بروز یک ائتلاف سیاسی متشکل از اقلیت‌ها و هویت‌های مختلف منطقه ممکن است کمی متناقض به نظر برسد. در شرایطی که کردهای عراق (به عنوان یک حکومتِ خُرد) عملاً اجرای امور خود را به دست گرفته‌اند، مسیحیان به واسطه آزار و اذیت‌های مذهبی در حال ترک مصر، عراق و سوریه هستند و در بسیاری از کشورهای عربی میان نیروهای شیعه و سنی درگیری‌های فرقه‌ای به وجود آمده است، ائتلاف اقلیت‌ها و همکاری میان آنها تقریباً امری غیرممکن به نظر می‌رسد.

■ ایجاد چنین ائتلافی حتی برای گروه‌های غیرافراطی سلفی و رهبران سیاسی نیز نگران‌کننده است.■

اما عواملی چون ظهور دولت اسلامی عراق و شام موسوم به (داعش)، تصرف بخش وسیعی از خاک سوریه و عراق توسط این نیروها (که این امر می‌تواند موجب تغییر محدوده مرزهای برخی از کشورهای عربی شود)، افزایش شمار گروه‌های افراطی سلفی و همچنین به حاشیه رانده شدن دولت‌های میانه‌رو سنی توانسته موجب وحشت و هراس اقلیت‌های غیرسنی از حکومت‌های سنی و بالعکس شود.
ایجاد چنین ائتلافی حتی برای گروه‌های غیرافراطی سلفی و رهبران سیاسی نیز نگران‌کننده است. «داعی الاسلام الشهال» یکی از رهبران سلفی پرنفوذ و تأثیرگذاری که پدرش جنبش سلفی را در دهه ۱۹۵۰ میلادی در لبنان تأسیس کرد. وی طی مصاحبه‌ای در ماه ژوئن اینگونه عنوان کرد: «شرایط و وضعیت کنونی در سوریه و عراق حاکی از تلاش شیعیان به منظور تضعیف قدرت سنی‌ها است. تلاش و تمایل آمریکایی‌ها برای تضعیف قدرت حکومت‌های سنی منطقه یک رسوایی تاریخی است. وحشت آمریکایی‌ها از سنی‌ها سبب شده تا آنها از اقلیت‌هایی مانند شیعیان حمایت کنند.» این مصاحبه در حالی انجام گرفت که وی تحت حفاظت محافظان شخصی در منزل خود در طرابلس قرار دارد، چرا که وی عنوان می‌کند به تازگی پیام‌های تهدیدآمیزی را از سوی سازمان اطلاعاتی سوریه دریافت کرده است.

■ از دیدگاه حکومت‌های سنی منطقه، دستابی به توافق نهایی برای ایران منافع بسیاری را به همراه دارد ■

دیدگاه دیگری که در این زمینه وجود دارد این است که ایران هیچ تمایلی برای دستیابی به یک توافق هسته‌ای دائمی و پایدار ندارد و تنها به خاطر دلایل استراتژیکی خود در منطقه، تلاش می‌کند این مذاکرات را تا حد امکان طولانی‌تر کنند. در واقع ایران در طول مذاکرات جاری از زمان استفاده خواهد کرد و همزمان با ادامه همکاری با قدرت‌های جهانی، به دنبال منافع خود در جهان عرب خواهد بود. در بیستم جولای ایران و قدرت‌های جهانی بر سر ادامه مذاکرات برای دستیابی به توافق نهایی و تمدید مدت زمان مذاکرات تا چهار ماه آینده با یکدیگر به توافق رسیدند. روزنامه "الشرق الأوسط” در یکی از مقالات خود به نقل از «سمیح المعایطه» سخنگوی دولت اردن نوشته است:«من هیچ‌گونه آینده و دورنمای مثبتی را در مورد توافق میان ایران با قدرت‌های جهانی بر سر برنامه هسته‌ای نمی‌بینم. نه به این خاطر که دستیابی به چنین توافق دشوار است، بلکه به این دلیل که ایران می‌خواهد از این موقعیت به نفع خود بهره‌برداری کند تا منافع خود را در سوریه، عراق، لبنان و خلیج‌فارس پیش ببرد»
نگرانی‌هایی از این دست کاملاً قابل‌قبول هستند. مقامات ایران در ماه‌های اخیر به صورت علنی در مورد موفقیت در موضوع هسته‌ای ابراز امیدواری کرده‌اند و امیدوارند تا حل این مسئله راه را برای گفتگوهای بیشتر با غرب بر سر مسائلی نظیر عراق و سوریه هموار کند. با توجه به اهداف توسعه‌طلبانه دیرین ایران در منطقه خاورمیانه و همچنین ظهور گروه‌های سنی افراطی در این منطقه که باعث می‌شوند ائتلاف اقلیت‌ها به رهبری ایران جذاب به نظر آید، نگرانی سنی‌ها چندان هم بی‌مورد نیست.
منبع: اشراف



گزارشی از تحولات امروز سوریه؛
صبح پنجشنبه دروازه غوطه شرقیه دمشق که به‌مدت دوسال مامن تروریستهای تکفیری بود توسط نیروهای ارتش گشوده و شهر به اشغال کامل درآمد. از حدود 500 تروریست حاضر در منطقه، 170 نفر خود را به ارتش سوریه تسلیم کردند و تعدادی نیز موفق به فرار شدند.
گروه بین‌الملل مشرق -  سوریه همچنان در آتش جنگ داخلی تروریست‌ها می‌سوزد. آخرین تحولات سوریه به شرح زیر است:  

تحولات میدانی جبهه حاشیه شهر دمشق (غوطه شرقی)

آزاد سازی شهر استراتژیک ملیحه

روز گذشته و پس از 135 روز از آغاز عملیات نظامی در شهر ملیحه ارتش سوریه با کمک مجاهدین شیعه (حزب الله،تیپ فاطمیون و مجاهدان عراقی) موفق به تصرف کامل این شهر مهم شد. 

شهری که تروریستها در طی دوسال اخیر آنچه توانستند در تبدیل آن به دژی مستحکم و غیر قابل نفوذ بکار گرفته بودند. تحلیلگران نظامی معتقدند همانطور که تصرف شهر مهم و استراتژیک قصیر در نزدیکی مرز سوریه با لبنان توسط حزب الله و ارتش سوریه منشا تحولات بنیادین و تغییر شیوه عمل ارتش سوریه از حالت تدافعی به حالت تهاجمی و بازپس گیری مناطق مختلف سوریه از تروریستهای تکفیری شد و همانطور که تصرف شهر مهم یبرود در کوههای القلمون (مرز سوریه با لبنان) ضربه بسیار سهمگینی به وجهه و توان نظامی و عملیاتی تروریستهای تکفیری بین المللی در سوریه وارد آورد، تصرف ملیحه نیز سرآغازی برای پایان کار و نابودی کامل تروریستهای منطقه غوطه شرقیه دمشق خواهد بود.

تحولات میدانی سوریه 24مرداد93 
اهداف ارتش سوریه ار تصرف ملیحه 

1 - پاکسازی کامل و تامین امنیت شهر دمشق و مناطق حاشیه ای آن و بسط سیطره و حاکیمت دولت بر تمامی مناطق پایتخت

2 - تامین امنیت محلات امن دمشق که در نزدیکی ملیحه قرار داشتند و درتیررس آتش موشکی و خمپاره ای تروریستهای تکفیری قرار داشتند مانند منطقه جرمانا که در طول دوسال اخیر با بیش از 1500 فروند موشک و خمپاره هدف قرار گرفته بود ودهها شهید و صدهها مجروح و همچنین خسارات مادی فراوانی ببار آمده بود.

3 – تامین امنیت جاده مهم فرودگاه دمشق 

شهر ملیحه، یکی از دوراه اصلی نفوذ تروریستهای تکفیری به پایتخت دمشق هستند با تصرف ملیحه و آغاز قریب الوقوع عملیات در جوبر انشالله این منافذ مسدود خواهند شد. 

پیشروی ارتش سوریه از سه محور و در سه مرحله صورت پذیرفت:

مرحله اول -  تشدید محاصره شهر و قطع راههای امدادی و پشتیبانی – لجستیکی ازطریق تصرف کامل باغها و راههای اطراف شهر ملیحه و اشغال کامل آنها (زمان صرف شده برای این عملیات دوهفته) 

 مرحله دوم - تقسیم شهر و مناطق استقرار گروههای مختلف تروریستی و ایجاد فاصله میان آنها

مرحله سوم - هجوم وسیع زمینی و درگیریهای تن به تن با تروریستها در دو محور شمال و شمال شرق ملیحه (زمان صرف شده برای این عملیات دوماه)

درساعات ابتدایی صبح  پنجشنبه 23 مرداد دروازه غوطه شرقیه دمشق که بمدت دوسال مامن تروریستهای تکفیری بین المللی بود توسط نیروهای ارتش گشوده و شهر به اشغال کامل درآمد. از حدود 500 تروریست حاضر در منطقه ، 170 نفر خود را به ارتش سوریه تسلیم کردند و تعدادی نیز موفق به فرار به منطقه جسرین در نزدیکی ملیحه شده اند. حین فرار این گروه از تروریستها، ارتش سوریه اقدام به بمباران و موشک باران منطقه مزارع اطراف ملیحه به سمت جسرین و زبدین کرد که حدود 100 نفر از آنها به هلاکت رسیدند.

ارتش سوریه پس از تصرف ملیحه با استقرار نیرو و تسلیحات و در محلات مختلف این شهر اقدام به تثبیت موقعیت و پاکسازی محله به محله و خنثی سازی هزاران بمب و مین و تله های انفجاری کارگذاشته شده توسط تروریستهای تکفیری (باهدف جلوگیری از ورود ارتش ) کرده است 

تحولات میدانی سوریه 24مرداد93

کارشناسان نظامی ملیحه را دومین شهر پس از شهر دوما به لحاظ دارابودن استحکامات نظامی وبهره مندی از شبکه های متعدد و پیشرفته تونلهای زیرزمینی میدانند.به نحوی که ملیحه را شهر دوطبقه و شهری بر روی شهرک تونلهای زیرزمینی توصیف میکنند. 

تحولات میدانی سوریه 24مرداد93
صدها خودروی نظامی و مقادیر زیادی مواد منفجره و انبارهای سلاح و مهمات و بیمارستانهای میدانی مجهز نیز بدست نیروهای ارتش سوریه افتاده است.

 
تحولات میدانی سوریه 24مرداد93
درنقشه موقعیت شهر ملیحه برنگ زرد،جوبربرنگ قرمز و دوما واقع در شمال نقشه با رنگ سفید مشخص شده است
  
  تحولات میدانی سوریه 24مرداد93

تحولات میدانی سوریه 24مرداد93

تحولات میدانی سوریه 24مرداد93

تحولات میدانی سوریه 24مرداد93
گزارش تصویری از شهر ملیحه پس از آزاد سازی

انتشار لیست فرماندهان هلاک شده تروریستها در ملیحه!

انتشار اسامی سران و فرماندهان گروه های مختلف تروریستی مسلح که از ابتدای درگیری های چهار ماه گذشته تا امروز در شهر ملیحه توسط ارتش سوریه و مجاهدین شیعه به هلاکت رسیده اند. شمار زیاد این افراد نشان دهنده اهمیت استراتژیک ملیحه برای آنها است.

عبدالعزیز عرموش ، فرمانده گروه تروریستی  "جبهة النصرة" درغوطة شرقی 

ابوخالد حیدره ، فرمانده نظامی گروه تروریستی "آزادگان شام"وابسته به گروه تروریستی "جبهة إسلامی"

ابراهیم نصر ، فرمانده یگان ادوات و توپخانه گروه تروریستی " تیپ مادران مؤمنین"وابسته به گروه تروریستی ارتش آزاد.

مصباح مامون دروش ،  فرمانده " تیپ براء بن مالک" وابسته به گروه تروریستی "سربازان شام" 

ابومصطفی المیدانی ، فرمانده گردان "عبد الرحمن" وابسته به گروه تروریستی "سربازان شام"

ابوفهد بکریه ، فرمانده گروه تروریستی  "تیپ شهدای دوما"وابسته به ارتش آزاد

زیاد رجال معروف به ابوطارق ، فرمانده گردان  "سیف الله المسلول"وابسته به تیپ "مادران مومنین

زیاد علی طه ، فرمانده میدانی در گروه تروریستی " تیپ سپر غوطه شرقی" وابسته به ارتش آزاد

ابومحمد شامی ، جانشین گروه تروریستی "تیپ بدر"وابسته به گروه تروریستی ارتش اسلام

ادیب النبکی معرفو به ابو وائل ، فرمانده گردان "یاران حق"وابسته به گروه تروریستی ارتش آزاد 

ابواحمد عسعسی ، فرمانده گردان " گرگهای غوطه شرقی"وابسته به گروه تروریستی ارتش آزاد

ابومالک میدانی فرمانده گروه تروریستی  "جبهة النصرة"در بخش غربی غوطه شرقیه

ابواسامه انصاری ، فرمانده تیپ " طلوع اسلام" وابسته به گروه تروریستی تیپ شاهین های شام
 
عمر قاضی فرمانده گروه تروریستی "اتحاد اسلامی سربازان شام" 

ابراهیم سقرق فرمانده عملیات گروه تروریستی "اتحاد اسلامی سربازان شام 

سفیان قدرو معروف به ابوبکر ، فرمانده گردان "شمشیر اهل سنت"وابسته به گروه تروریستی ارتش آزاد 

علاء ضبعان معروف به ابوخالد ، فرمانده گردان  "شمشیر اسلام"وابسته به گروه تروریستی سربازان شام 

فرمانده گردان "دوستداران بهشت!"وابسته به گروه تروریستی ارتش آزاد

محی الدین علوش ،  فرمانده عملیات گروه تروریستی "تیپ شاهین های شام"وابسته به گروه تروریستی ارتش اسلام

آغاز شمارش معکوس برای حمله به جوبر!

پس از کنترل ملیحه که به دروازه غوطه شرقی معروف است، احتمالا محله جوبر در نزدیکی مرکز دمشق هدف بعدی ارتش سوریه خواهد بود. شبکه تونل های حفر شده توسط تروریستهای تکفیری در منطقه جوبر پیچیده تر و به لحاظ کمیت بیشتر از تونل ها در ملیحه است و احتمالا ارتش به سبب شباهت‌های تاکتیکی جنگ در ملیحه و جوبر، سناریو اجراشده در شهر ملیحه را در محله جوبر نیز اجرا خواهد نمود.

نزدیکی جوبر به مناطق امن شهر دمشق از سویی لزوم پاکسازی آن را بعنوان مهمترین منطقه مورد استفاده برای پرتاب خمپاره و موشک یادآور میشود و از سوی دیگر وجود برخی ملاحظات، اجرای عملیات وسیع و همه جانبه از سوی ارتش را دشوار کرده است.  به این دلیل که امکان دارد به محض آغاز عملیات نظامی، تروریست های تکفیری (عمدتا از دو گروه جبهه النصره و ارتش آزاد) با خمپاره باران و یا حفر تونل و حملات به مناطق امن دمشق، از طریق کشتن مردم غیر نظامی بی‌گناه ، اقدام به تلافی حملات ارتش سوریه کنند.
با عنایت به این مسائل ، عملیات نظامی ارتش سوریه در محله جوبر با حساسیت بیشتری مواجه شده است.
 
تحولات میدانی سوریه 24مرداد93
سناریوی دومی هم وجود دارد بدین شکل که ممکن است درصورت فشارهای مضاعف و تشدید محاصره جوبر ، گروههای تروریستی فعال در آن راضی به مصالحه و توافق با ارتش سوریه بشوند (که معمولا از مفاد اصلی آن تسلیم تسلیحات سنگین تروریستها به ارتش و در مقابل تضمین خروج امن از منطقه درگیری است) امکان عقب نشینی تروریستها از جوبر به سمت دوما در شمال غوطه شرقیه نیز محتمل است که البته همانطور که گفته شد این شهر در صدر لیست ارتش سوریه برای هجوم نظامی و تصرف قرار دارد.

اما قدر مسلم اینکه، محاصره کلی منطقه وسیع غوطه شرقی هر روز در حال تنگ تر شدن از سوی ارتش و مجاهدین شیعه است و پس از اینکه خیال ارتش سوریه از پاکسازی کامل و تثبیت امنیت ملیحه راحت بشود، عملیات نظامی در جوبر هم با شدت پیگیری خواهد شد. 

رسانه های وابسته به ارتش و دولت سوریه خبرهایی نیز از احتمال وقوع توافق و مصالحه در حرستا میان ارتش سوریه و تروریستهای تکفیری منتشر کرده اند که معلوم نیست این اخبار با هدف به‌ راه انداختن جنگ روانی علیه تروریستها و تمرکز زدایی از نیروهایشان در مناطق مختلف غوطه شرقیه صورت میگیرد و یا اینکه واقعا قصدی برای تصرف این مناطق بصورت همزمان یا به فواصل کوتاه ، وجود دارد ، اما آنچه تقریبا قطعی به نظر میرسد عزم جزم ارتش و مجاهدین شیعه برای پاکسازی تک تک شهرها و مناطق غوطه شرقیه و بازگرداندن امنیت کامل به شهر دمشق و ساکنان آن است.

اخباری از پیشرفت مذاکرات برای برقراری توافق آتش بس میان ارتش و تروریستها در شهر حرستا بگوش میرسد که درصورت انتشار اطلاعات تکمیلی در پستهای بعدی تقدیم خواهد شد.

درمنطقه زملکا ارتش سوریه در ادامه عملیات مبارزه با تروریستهای تکفیری امروز موفق به کشف و انهدام یک تونل عمیق که تروریستها از آن برای تردد و انبار کردن تسلیحات و مهمات بهره برداری میکردند، شد که بلافاصله با مقادیری مواد منفجره اقدام به بمگذاری و انهدام آن کرد که منجر به هلاکت ترویستهای داخل آن گردید.

در منطقه داریا که حرم حضرت سکینه (س)  دختر امام علی (ع) و خواهر حضرت زینب کبری (س) در آن قرار دارد، امروز ارتش سوریه موفق به کشف یک انبار مهمات و تسلیحات متعلق به گروه تروریستی جبهه النصره که در حیاط مسجد جامع عثمان بطرز ماهرانه ای جاساز شده بود گردید.
منطقه داریا در سه سال گذشته صحنه شدیدترین درگیریهای نظامی میان ارتش سوریه با تروریستهای ارتش آزاد و جبهه النصره است.    

تحولات میدانی سوریه 24مرداد93

تحولات میدانی سوریه 24مرداد93

تحولات میدانی سوریه 24مرداد93

تحولات میدانی سوریه 24مرداد93
تحولات میدانی شهر رقه 

درگیری ها میان ارتش سوریه و گروه تروریستی دولت اسلامی عراق و شام (داعش) در اطراف " فرودگاه نظامی طبقه"  در حاشیه غربی شهر رقه با شدت در جریان است و عناصر گروه تروریستی دولت اسلامی عراق و شام (داعش) از صبح روز گذشته با خمپاره و موشک‌های کاتیوشا فرودگاه نظامی طبقه و محوطه اطرافش را هدف قرار میدهند.

پس از تصرف مقر لشکر 17 و تیپ 93 توسط داعش، احتمال حمله گسترده به فرودگاه نظامی طبقه بعنوان آخرین مرکز ارتش سوریه در این شهر می‌رفت اما تنها درگیریهای پراکنده در ساعات مشخصی از روز یا شب رخ داده بود .ارتش سوریه با انتقال یک گردان نیروی مخصوص از حاشیه حمص به فرودگاه اقدام به تقویت توان دفاعی آن کرده است. گروهی متشکل از 137 نفر از نیروهای لشگر 17 رقه نیز به مدافعان فرودگاه ملحق شده اند.

در 24 ساعت اخیر درگیری ها میان دوطرف وسعت بیشتری گرفته است و صدای انفجارهای پیاپی از اطراف فرودگاه نظامی طبقه  به گوش می رسد. جنگنده بمب افکن های ارتش سوریه مناطق اطراف فرودگاه نظامی طبقه را بصورت مداوم هدف بمباران قرار میدهند. بالگردهای ارتش هم 2 بشکه انفجاری را بر سر مواضع تروریستهای تکفیری در نزدیکی فرودگاه پرتاب کرده اند.

برخی گزارش های تایید نشده حکایت از تصرف روستای عجیل در جنوب غرب فرودگاه نظامی طبقه توسط تروریستهای داعش دارد . یگان توپخانه و ادوات  ارتش سوریه مستقر در فرودگاه طبقه  مواضع داعش در داخل شهر طبقه و روستای" صفصافه" را هدف گلوله باران گسترده خود قرار داده است. 
 

تحولات میدانی سوریه 24مرداد93
درنقشه فوق موقعیت شهرطبقه، روستای صفصافه و روستای عجیل با رنگ زرد و موقعیت فرودگاه نظامی طبقه با رنگ قرمز مشخص شده است

لیست 70 نفره داعش برای کشتن معارضان نظام سوریه!

هیئت شرعی گروه تروریستی داعش در شهر رقه سوریه با صدور اطلاعیه ای حاوی اسامی و مشخصات و تصاویر 70 نفر از معارضان حکومت سوریه که بیشترشان از گروه معارضان خارجه نشین نظام سوریه هستند، این افراد را با عناوینی همچون "مرتد ، محارب با خدا و رسول خدا ، مزدور و دشمن اسلام و مانع اصلی بر سر راه تشکیل خلافت عظمی اسلامی در شام از طریق مخالفت با گروه تروریستی  داعش و رهبر این گروه یعنی ابوبکر بغدادی معرفی کرده و خواستار دستگیری و اعدام آنها شده است!

اسامی این افراد به شرح زیر است:

(رضوان زیادة، یاسین الحاج صالح، محمد خلیل، فضل الشقفة، عمار القربی، لمى الأتاسی، محمد حبش، أیهم الحسین، أمین عیسو، أحمد زکریا، محمد عودات، عمر إدلبی، عبدالحنان ولی، آزاد جمعة، رامی عطار، میساء آقبیق، خولة یوسف، أحمد معاذ الخطیب، کامل البوردینی، جوان سعدون، محمود المطر، خالد عبو، خلیل حم سورک، محمد الحاج صالح، رباب البوطی، جوان معمو، عمار جلو، محمد صبحی، براء عقیل، کمال اللبوانی، أنوار العمر، ملهم الحسنی، ابراهیم حماد، عماد غلیون، نوشین ابراهیم، فراس الحاج صالح، سمیر المتینی، ابراهیم الحاج علی، محمد منصور، زکریا تأمر، عمر کوش، عبدالوهاب بدرخان، شادیة محمد، عبدالرحمن مطر، أنس العلی، کمال الطویل، ولید النبوانی، أنس البیانونی، ناصر النقری، محمد العوید، عمر العظم، أحمد نقاش، اسماعیل خلیل حسن)


تحولات میدانی جبهه حلب

در ادامه درگیریهای خونین مسلحانه میان گروههای تروریستی داعش و النصره و ...! عناصر گروه تروریستی داعش، روستاهای اطراف شهر مارع  (در حاشیه شمال شرق شهر حلب) بنامهای "صالحیه ، سنبل ،تل مالد مناطق شرقی شهر را به تصرف کامل درآورده و درواقع مارع را از سمت شرق به محاصره در اوردند.

در چند روز اخیر گروه داعش با گروه جبهه اسلامی که از هم پیمانان گروه تروریستی جبهه النصره (شاخه رسمی القاعده در سوریه) است مشغول جنگ شدیدی بوده است.  برخی منابع رسانه ای گزارش کرده اند که گروه تروریستی جبهه النصره به منظور عدم مواجهه و درگیری با داعش در حال ترک شهر" مارع" است.

لازم بذکر است در پی پیشروی های اخیر داعش در مناطق تحت سیطره گروههای تروریستی رقیبش در حاشیه شمالی و شمال شرق حلب و تصرف چند شهر مهم در این مناطق اختلافات داخلی میان این گروهها اوج گرفته و فرماندهان و رسانه های هرکدام از این گروهها یکدیگر را به خیانت متهم میکنند.
 
تحولات میدانی سوریه 24مرداد93
ارتش سوریه روز گذشته بیمارستان کندی واقع در شمال شهر حلب را تصرف کرد و هجوم وسیع و سریعی را برای تصرف اردوگاه و روستای حندرات را آغاز کرده است.

روستای حندرات به جهت اینکه در نقطه ای مرتفع و مشرف به جاده کاستلو (تنها راه امدادی و لجستیکی و پشتیبانی باقیمانده برای تروریستهای تکفیری در مناطق تحت استقرارشان در شهر حلب) واقع شده است دارای اهمیت حیاتی برای ارتش و تروریستهای تکفیری است. و در صورت موفقیت آمیز بودن حمله ارتش سوریه به این منطقه و تصرف آن عملا برتری اجرای آتش به نفع ارتش سوریه است. و تروریستها امکان استفاده از این محور را ندارند.

تحولات میدانی سوریه 24مرداد93
در نتیجه امکان پشتیبانی تسلیحاتی و امدادی این گروهها در مناطق حضورشان کاملا مسدود و عملا در محاصره کامل جغرافیائی – تسلیحاتی توامان واقع خواهند شد. 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد