ادعای خبرگزاری رویترز در باره نخستوزیری عبادی؛
تکذیب توافق ایران و آمریکا پس از سهجلسهمذاکره
کد مطلب : 51257
گروه بینالملل: در حالیکه خبرگزاری رویترز در گزارشی مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران و آمریکا درباره این که در وضعیت کنونی چه کسی مناسب نخست وزیری در عراق است، با یکدیگر مذاکره کردند و در نهایت بر سر حیدر العبادی، به توافق رسیدند، ایران و آمریکا این خبر را تکذیب کردند.
یک مقام مسئول در وزارت امور خارجه کشورمان، خبر منتشره از سوی خبرگزاری رویترز مبنی بر مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا در مورد تعیین نخست وزیر دولت عراق را کذب خواند. به گزارش ایرنا، این مقام مسئول بامداد پنجشنبه با بیان اینکه خبرسازی انجام شده در خبرگزاری رویترز مسبوق به سابقه است و بارها در موضوع های مختلف شاهد آن بوده ایم، افزود: این خبر از اساس کذب است. وی گفت: جمهوی اسلامی ایران همانگونه که بارها اعلام کرده است، تعیین مقام ها در عراق را فقط در چارچوب قانون اساسی، خواست و اراده مردم و همچنین ساز و کارهای سیاسی داخلی عراق دانسته و هرگونه دخالت خارجی در امور این کشور را مردود می داند.
حیدر العبادی روز دوشنبه گذشته از سوی محمد فواد معصوم رئیس جمهور عراق، مامور تشکیل دولت این کشور شد و این در حالی است که نوری مالکی همچنان نخستوزیری را حق خود میداند و میگوید انتخاب حیدر العبادی نقض قانون اساسی است و فقط به حکم دادگاه قانون اساسی از این منصب کناره گیری خواهد کرد! در این باره خبرگزاری رویترز به نقل از فردی که از او به عنوان «یک مسئول بلندپایه ایرانی که خواسته نامش فاش نشود»، نام برده است نوشته بود: ایران و آمریکا بر سر شخصی که می تواند با نخست وزیری در عراق، این کشور را از بحران های کنونی اش خارج کند، گفت و گو کردند. این مسئول ایرانی گفته است: «ایرانی ها و آمریکایی ها درباره نامزدهای احتمالی جانشینی مالکی دستکم 3 جلسه مذاکره کردند و بر سر عبادی به توافق رسیدند.»
او افزود: «عبادی شیعه است و با توجه به حساسیت وضعیت در عراق و نیاز مبرم برای تشکیل جبهه سیاسی واحد، ایران موافقت کرد تا گروه های شیعه را به حمایت از او متقاعد کند. در این تلاش ها شماری از روحانیون نجف شرکت کردند که در بسیج کردن حمایت ها از عبادی، نقش ایفا کردند.»
یک مسئول آمریکایی هم هرگونه تلاش واشنگتن برای رساندن عبادی به قدرت را رد کرد و گفت نام او از سوی کانال های سیاسی عراقی مطرح شد. این مسئول که او نیز خواسته نامش فاش نشود گفته است: «ما این روند را پیش نمی بریم. سعودی ها نیز به ما گفتند چنانچه عراق خود نمی خواهد برای خود کاری کند، آن ها برای عراق نمی کنند. صبر آن ها از مالکی لبریز شده بود.»
یک مسئول ایرانی دیگر که در گزارش رویترز او نیز بلندپایه توصیف شده، گفته است: «آیت الله علی سیستانی چند هفته پیش با آیت الله خامنه ای تماس گرفت تا راه را برای انتخاب نخست وزیر جدید هموار کند.» او ادامه داده است: «آیت الله سیستانی از ایران خواسته است اراده ملت عراق را در اختیار رهبری برای خود بپذیرد و ایرانی ها هم موافقت کردند.»
علاوه بر بحران های سیاسی، عراق اکنون با حمله بی سابقه شبه نظامیان تندرو روبرو است. گروه دولت اسلامی موسوم به داعش ماه ژوئیه گذشته در حملاتی ناگهانی، مناطق وسیعی از شمال عراق را تصرف کرد. این گروه در مناطق تحت تصرف خود در عراق و سوریه، برپایی خلافت اسلامی اعلام کرده است. آیت الله سیستانی مرجع عالی شیعیان عراق که ترجیح می دهد در پشت پرده سیاست عراق نقش ایفا کند، به شکلی صریح از عراقی ها خواست علیه گروه داعش، دست به اسلحه ببرند. در خطبه های نماز جمعه، سیستانی بارها از زبان دستیارانش از سیاستمداران عراق خواست تا بر ادامه حضور در پست های خود اصرار نکنند؛ سخنانی که اشاره روشن به نوری مالکی به شمار آمد.
به نوشته رویترز، همچنین با تلاش هایی در پشت پرده، آیت الله سیستانی از نفوذ خود استفاده کرد تا سیاستمداران شیعه را به کنار گذاشتن مالکی متقاعد کند. در نهایت هم نپذیرفتن درخواست پیشوای میلیون ها شیعی دیگر قابل قبول نبود. برخی اعضای ائتلاف ملی عراق که از گروه های شیعه تشکیل شده است گفته اند که سه هفته پیش این ائتلاف نمایندگانی از سوی خود برای گفت و گو، نزد آیت الله سیستانی فرستاد تا نظر او را درباره تحولات عراق و نخست وزیر جویا شوند.
یک سیاستمدار شیعه عراقی به رویترز گفته است: «مساله برای ما آسان نبود. تحت فشار سازمان دینی قرار گرفتیم و دیگر مساله از حدود سیاست تجاوز کرد و به تکلیف شرعی تبدیل شد. از این رو مکلف به حمایت از عبادی شدیم.» در نهایت موضع صریح آیت الله سیستانی به علاوه گرداب فشارها که پیشروی های گروه داعش یکی از آن ها است، شش تن از رهبران ائتلاف ملی را بر آن داشت تا تشکیل جلسه داده و به صورت رسمی با نامزدی عبادی برای پست نخست وزیری موافقت کنند. آن ها این موافقت خود را صورتجلسه کرده و در اختیار فواد معصوم رئیس جمهوری عراق قرار دادند.
عراق در تب و تاب بحران
نوری المالکی تا کجا پیش خواهد رفت؟
کد مطلب : 51262
گروه بین الملل: در حالیکه دادگاه قانون اساسی عراق شکایت نوری مالکی علیه فواد معصوم رییس جمهور این کشور را رد کرده است، نوری مالکی با کودتا خواندن اقدام فواد معصوم در تعیین حیدر عبادی، بر باقی ماندن خود در جایگاه نخست وزیری پافشاری می کند.
به گزارش شفقنا، العربیه به نقل از یک منبع موثق از دادگاه عراق نوشته است: تعیین حیدر العبادی برای تشکیل حکومت و تصدی پست نخست وزیری از نظر دادگاه عالی این کشور کاملا قانونی تلقی شده است. این منبع تاکید کرده که دادگاه عالی عراق شکایت نوری مالکی علیه فواد معصوم رییس جمهور این کشور را رد کرده است. این در حالیست که نوری مالکی با اعتراض به تعیین العبادی برای پست نخست وزیری، این انتصاب را به رسمیت نشناخت، ریاست دولت عراق را حق خود دانست و گفت که علیه فواد معصوم شکایت می کند.
یوسف کریمی، تحلیلگر مسایل خاورمیانه در گفت وگو با شفقنا با تاکید بر اینکه اگر آقای مالکی نرود هم کارها را در چارچوب قانون دنبال می کند، اظهار کرد: اگر بخواهد غیر از این عمل کند، کشور بیش از این دچار هرج و مرج خواهد شد. با توجه به اوضاع فعلی عراق، ادامه این کشمکش ها نه به صلاح خود او و نه به صلاح مردم عراق است. اگر خود مالکی هم از این مقاومت منصرف نشود، عوامل ذی نفوذ در ساختار سیاسی عراق در سطح بالاتر و در سطوح فراملی سعی می کنند بحث را به شکلی جمع کنند و اجازه نمی دهند موضوع بیش از این توسعه یابد.
او با اعتقاد به اینکه طبیعتا قانون در هر کشوری حرف اول را می زند و مردم علاقه مندند که حول قانون با هم متحد شوند، گفت: نوری مالکی در روند فعالیت های خود هم خدمات و هم اشکالاتی داشته است. با توجه به شرایطی که عراق داشته است، در مجموع می توان عملکرد ایشان را خوب ارزیابی کرد اما به هر حال شرایط فعلی عراق به گونه ای چرخیده است که فشارهای موجود از جناح های مختلف، فعلا ایشان را از بازی قدرت کنار گذاشته اند. این موضوع به معنای تباه شدن آینده سیاسی ایشان نیست. شرایط برای برگشت ایشان در موقعیت هایی دیگر و دستی بازتر وجود دارد و به نظر می رسد مقاومت های اولیه شکسته شود و ایشان در این زمینه با قانون همکاری کند.حال باید دید نوری مالکی برای به کرسی نشاندن حرف خود تا کجا پیش خواهد رفت؟ آیا عراق می تواند دولت وحدت ملی را تجربه کند یا قربانی منازعات جاری خواهد شد؟
برای رفتن به مناطق "دولت خلافت اسلامی"!
هواداران داعش در مرکز لندن فراخوان دادند
کد مطلب : 51258
گروه بینالملل: هواداران داعش اعلامیه های این گروه را در خیابان آکسفورد شهر لندن توزیع کردند و از مغازه داران خواستند بریتانیا را ترک کرده و به دولت جدید داعش بپیوندند. خیابان آکسفورد از مراکز اصلی کسب و کار مسلمانان مهاجر شهر لندن است.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، تندروهای اسلامگرا در حالی که در پای پوستر داعش مبنی بر "ظهور عصر جدید" ایستاده بودند از "فداکاریهایی" سخن می گفتند که به گفته آنها در خاورمیانه روی داده است. پلیس اسکاتلند یارد روز چهارشنبه اعلام کرد که در این باره که آیا قانون تروریسم در این کشور نقض شده یا خیر تحقیق خواهد کرد. به نوشته روزنامه بریتانیایی دیلی میل، یک زن مسلمان در تویتر از برخورد خود با این گروه نوشت: "آنها در خیابان آکسفورد داعش را تبلیغ می کردند. با من رفتار زشتی داشتند. آنها بویی از اسلام نبرده اند. تبلیغ کشتن مردم بیگناه، مرگ برای دین و نژاد، و توهین به من، این رفتار اسلامی نیست." به گفته دیلی میل، امروز داعش سرزمینی بزرگتر از بریتانیا را در اختیار دارد. آنها در خشونت چنان افراطی عمل کرده اند که القاعده هرگونه ارتباط خود با آنها را قطع کرده است. به گفته یک موسسه بریتانیایی مبارزه با تروریسم، هم اکنون حدود 500 بریتانیایی به سرزمینهای تحت تسلط داعش رفته اند.
هاآرتص: نه اسرائیل است و نه حماس
برنده جنگ غزه صنایع نظامی اسرائیل است
کد مطلب : 51129
گروه بینالملل: به نوشته روزنامه اسرائیلی هاآرتص، «برنده» جنگ اخیر غزه، نه ارتش اسرائیل است و نه حماس، بلکه صنایع نظامی اسرائیل را باید «برنده» این بحران دانست.
به گزارش هاآرتص، عملکرد سامانه دفاع ضد راکتی «گنبد آهنین» در جریان عملیات نظامی «صخره استوار» مورد توجه بسیار قرار گرفت، اما موشکهای «تموز» و سیستم بادشکن و منحرف کننده «گنبد آهنین»، عامل اصلی موفقیت این سامانه بود. گزارشگر اسرائیلی، «شوکی ساده» در روزنامه اقتصادی هاآرتص نوشتهاست، سه کارخانه بزرگ صنایع نظامی اسرائیل؛ «البیت»، «رافائل» و صنایع هوایی، برای فروش بالای ساز و برگ نظامی به ارتش این کشور در طول این بحران جنگی، بیشترین خیر مالی را نصیب خود کردند.
از میان بیش از سه هزار راکتی که حماس، جهاد اسلامی فلسطین و سایر تشکلهای مسلح فعال در غزه در پنج هفته اخیر به سوی اسرائیل شلیک کردند، سامانه «گنبد آهنین» بیش از ششصد راکت را که خطر اصابت آن به نقاط مسکونی میرفت، در هوا شکار و منهدم کرد. موشکهایی که در «گنبد آهنین» برای شکار «راکت دشمن» به کار میرود، از سوی صنایع نظامی اسرائیل ساخته میشود. انحراف «راکت دشمن» از مسیری که در آن پرتاب شدهاست، از سوی سامانهای بادشکن انجام میشود که آن نیز ساخت صنایع نظامی اسرائیلی است.
اسرائیل در این بحران هشت باطری «گنبد آهنین» را در نقاط مختلف نصب کرده و اعلام کرده بود که باطری نهم نیز در دست تکمیل است که در صورت نیاز، نصب خواهد شد. کنگره آمریکا در طول این بحران، اعطای ۲۲۵ میلیون دلار دیگر به اسرائیل برای تقویت «گنبد آهنین» را تصویب کرد و باراک اوباما، نیز این کمک مالی را تایید کرد. رسانههای اسرائیل گزارش داده بودند که کمک مالی آمریکا برای ساخت موشکهای مورد نیاز در این سامانه ضد راکتی است چرا که انبار موشکهای آن در حال خالی شدن بود.
به نوشته هاآرتص، یکی از بزرگ ترین صنایع نظامی اسرائیل، «تاعاس»، در ماههای اخیر دستخوش بحران شده و بخاطر به بار آوردن بدهیهای سنگین و ارتباط تنگاتنگ میان اتحادیه کارکنان آن با سیاستمداران، از «پرستیژ منفی» در رنج بود و وزارت دارایی اسرائیل سه ماه پیش، کارکنان آن را به بازخرید شدن تشویق میکرد. اما ژنرال ذخیره اودی آدام به «دمارکر»، روزنامه اقتصادی هاآرتص، گفتهاست «نظر به خشونتهای منطقهای که هر چند سال یکبار عود میکند، «تاعاس» که شریک اصلی ارتش در تولید تجهیزات نظامی است، با شکوفایی دوباره روبرو شدهاست».
به گفته ژنرال ذخیره آدام، «تاعاس» برای سالهای آینده نیز سفارشهایی به مبلغ دست کم پنج میلیارد و ششصد میلیون «شکل» در دست دارد («شکل» واحد پول اسرائیل است. حدود هر سه و نیم «شکل» یک دلار آمریکاست). به نوشته «دمارکر»، توجه جهانی به «گنبد آهنین»، پهپادهای تهاجمی و جاسوسی و برخی دیگر از تجهیزات و ساز و برگ نظامی ساخت اسرائیل که در بحران غزه به کار رفت، سفارشهای زیادی از کشورهای مختلف جهان را برای کارخانههای صنایع نظامی اسرائیل درپی آوردهاست.
کنسرسیوم «تاعاس» تایید میکند که نود درصد تجهیزات نظامی که تولید میکند، برای صادرات است. در حالی که عملکرد ارتش اسرائیل در غزه مورد انتقاد بسیاری از عوامل جهانی قرار گرفتهاست، الی گولد، مدیرکل «تاعاس» به «دمارکر» گفتهاست، «عملکرد ارتش اسرائیل (ضربات سهمگین وارده به هدفها در غزه) در موفقیت ما در قانع کردن خریداران جهانی به بستن قرارداد با ما، نقش دارد».
عامیر راپپورت، سردبیر نشریه «اسرائیل دیفنس» که سالهاست صنایع نظامی کشورش را مورد تحقیق قرار دادهاست، به «دمارکر» گفتهاست، «عملیات اخیر، اگر صرفا از منظر بازاریابی بررسی شود، یک موفقیت عالی برای صنایع امنیتی اسرائیل بودهاست». لئو گلازر، صاحب شرکت آی اس دی اس، که تولیدات صنایع امنیتی اسرائیل در جهان را بازاریابی میکند، به «دمارکر» گفتهاست، هرچند روزهای جاری نظر به انتقادهای مطرح شده از اسرائیل در جهان «حساس» است، اما «هر فرمانده ارتش در هر جانی جهان در آرزوی داشتن تسلیحات اسرائیل است». به نوشته «دمارکر» صنایع مختلف نظامی اسرائیل یکصد و پنجاه هزار مهندس و تکنیسین و کارمند دارند. حدود یک هزار شرکت اسرائیلی به عنوان «تولید کننده سلاح» در وزارت دفاع این کشور ثبت شدهاند، که از این میان، ۶۸۰ شرکت مجوز صادرات سلاح و تولیدات مرتبط با ساز و برگ نظامی یا دارای کاربرد در صنایع نظامی را دارند.
براساس گزارش «دمارکر»، آخرین آمار فروش تسلیحات ساخت اسرائیل به کشورهای جهان مربوط به سال ۲۰۱۲ است، که بر اساس آن، اسرائیل در این سال در مجموع به ۳۳ کشور اسلحه فروخته است: ۳٫۸۲ میلیارد دلار به ارتش کشورهای آسیایی، ۱٫۷۳ میلیارد دلار به ارتش کشورهای اروپایی، ۱٫۱ میلیارد دلار به ارتش آمریکا، ۶۰۴ میلیون دلار به ارتش کانادا و ۱۰۷ میلیون دلار به ارتش کشورهای آمریکای لاتین و آفریقایی.
مالزی از تجارت پالم با ایران سود سرشاری برد
چهکسانی پای«پالم» را به کشور باز کردند؟
کد مطلب : 50797
گروه اقتصادی - رسانه ها: در هفتهای که گذشت وزارت بهداشت، به صراحت از مصرف روغن «پالم» که در ماد لبنیاتی در ایران استفاده می شود اعلام نگرانی کرد.در همین خصوص روزنامه شرق در گزارشی به چگونگی واردات این روغن به ایران پرداخت و نوشت:
دامنه ابراز نگرانی به حدی بود که وزیر بهداشت از وجود روغن «پالم» در برخی صنایع لبنیاتی در کشور ابراز نگرانی کرد و به مردم هشدار داد که از مصرف شیرهای پرچرب صرف نظر کنند. اما نکته مغفولمانده در این رابطه چگونگی واردات روغن «پالم» در کشور است. روغنی که سلامت مردم را تحتالشعاع خود قرار میدهد و در سال گذشته بیش از 500 هزار تن وارد کشور شده است. روغنی که با وجود اسیدهای چرب مضراتش هماکنون در تمامی روغنهای سرخکردنی در ایران،
شیرینیپزیها، شکلاتسازیها و لبنیات استفاده میشود. بررسیها نشان میدهد، مالزی بهعنوان بزرگترین صادرکننده روغن «پالم» به ایران، سودهای میلیاردی به جیب زده و بازرگانان ایرانی نیز برای ورود هرچه بیشتر روغن «پالم» به کشور برای مالزیاییها فرش قرمز پهن کردهاند. دامنه این تجارت سودده به شکلی است که بازرگانان مالزی به همراه وزیر صنعتومعدن و کشاورزی این کشور در اسفند ماه سال 1392 در همایش و نمایشگاه «تجارت روغن «پالم» (ایران – مالزی)» در سالن همایشهای صداوسیما به میزبانی انجمن صنفی روغن نباتی ایران شرکت کردند.
همچنین بررسیها نشان میدهد نمایندگانی از وزارتخانههای بهداشتودرمان، صنعتومعدن و جهادکشاورزی نیز در این جلسه حضور داشتند و بازرگانان مالزی علاوهبر معرفی محصولات خود حول محور روغن پالم، رایزنیهایی برای افزایش میزان صادرات روغن «پالم» به ایران انجام دادهاند. گواه این ادعا خبر و گزارش تصویری است که روی سایت «انجمن صنفی روغن نباتی ایران» قرار گرفته است. در خبر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی، به شماره خبر «3536» در تاریخ 03/12/1392 ضمن اعلام «حضور گسترده بازرگانان صنعت روغن نباتی در همایش و نمایشگاه بینالمللی تجارت روغن «پالم» (ایران- مالزی)» آمده است: «این همایش به میزبانی انجمن روغن نباتی با مشارکت کشور مالزی و با حضور جمع کثیری از مسوولان، مدیران دو کشور و نیز وزیر صنعتوکشاورزی مالزی بههمراه هیات تجاری شامل مدیران عامل شرکتهای روغنی و مدیران انجمنهای دولتی و خصوصی مرتبط با روغن و نیز سفیر مالزی برگزار شد.»
همچنین در همایش بینالمللی تجارت روغن «پالم» (ایران- مالزی) رییس انجمن صنفی روغن نباتی پشت تریبون میرود و میگوید: «برگزاری این همایش ملی آغاز یک همکاری مشترک بین فعالان بخش تولید روغن دو کشور ایران و مالزی است و میتواند موجب استحکام تجارت روغن بین دو کشور شود.» در این همایش همچنین «امرباگلاس اوگا» وزیر صنعت و کشاورزی با قدردانی از انجمن صنفی صنایع روغن نباتی به منظور برگزاری این همایش، این رویداد را بستری برای آشنایی ایران با تنوع و گستردگی روغنهای مالزی اعلام کرد.
بازرگانان مالزی خطاب به انجمن صنفی روغن نباتی: پالم باعث کاهش بروز بیماریهای قلبی میشود!
ردپای بازرگانان مالزی برای افزایش میزان صادرات روغن «پالم» به ایران، در یکی از جلسات انجمن صنفی روغن نباتی نیز دیده میشود. بر اساس خبری به شماره 3566 که در تاریخ 11/12/1392 روی سایت انجمن صنفی روغن نباتی قرار گرفته است، اعلام شده «سمینار مشترک فنی- تخصصی انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران و هیات «پالم» مالزی با حضور فعالان اقتصادی، متخصصان، پژوهشگران در محل انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران برگزار شد.»
خبری با تیتر «مزیتهای روغن «پالم» به زبان مالزیاییها» که پر از اطلاعات نادرست درباره روغن «پالم» است و نکته بسیار تعجببرانگیز در این نشست این است که بازرگانان مالزی ادعا کردهاند «پالم» باعث کاهش بروز بیماریهای قلبی میشود!» بر اساس این خبر مهندس محمد قبله، دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران که ریاست جلسه را برعهده داشت، به صراحت اعلام کرده بود که: «مذاکره بر سر تجربیات فعالان صنعت روغن دو کشور و نیز ارایه تجربیات تجار مالزی در زمینه روغن پالم، میتواند به ایجاد بستری از فرصتها در صنعت کمک کند.» او در این نشست تاکید کرده بود: «برگزاری نشستهای تخصصی هدفمند با حضور تجار و بازرگانان دو کشور، زمینه مساعدی را برای معرفی و استفاده بهینه از روغن «پالم» در کشورمان فراهم میآورد.»
مدیرمنطقهای هیات بازرگانی «پالم» مالزی: وجود باورهای غلط، ایران را در مصرف «پالم» عقب انداخته!
در ادامه این جلسه اما «فایرس هیدزیر»؛ مدیرمنطقهای هیات بازرگانی «پالم» مالزی به ارایه تجربیات کشورش از بهکارگیری روغن «پالم» و مزیتهای آن پرداخت. فایرس با اشاره به اینکه مالزی دومین رتبه تولید و صادرات روغن «پالم» بعد از اندونزی را داراست، گفت: کشورهایی نظیر چین، اتحادیه اروپا، هند، پاکستان، آمریکا، ژاپن و ویتنام مصرفکنندگان اصلی روغن «پالم» هستند. وی با بیان اینکه از گیاه «پالم» روغنهای زیادی تولید میشود، افزود: وجود باورهای غلط درخصوص روغن پالم، ایران را از استفاده از این روغن عقب نگه داشته است. این در حالی است که روغن «پالم» با روغن بادامزمینی قابل مقایسه است. نکته تعجببرانگیز دیگر، اطلاعات نادرستی است که مدیر منطقهای «پالم» مالزی به تجار ایرانی داده است. به طوریکه فایرس، در این جلسه جایگزینی روغن «پالم» در رژیم غذایی را باعث کاهش بروز بیماریهای قلبی عنوان کرده و صراحتا گفته: «استفاده از «پالم» اولِیینها هیچ تاثیر منفیای بر سلامت انسان ندارد.»
پای مسوولان دولتی نیز در میان است؟
نکته حایزاهمیت در تجارت مشترک بازرگانان مالزی و انجمن صنفی روغن نباتی، ادعای این انجمن مبنی بر حضور مسوولان دولتی در جلسهای است که منجر به انعقاد تفاهمنامه با بازرگانان مالزی شده است. بر اساس خبری به شماره 3566 که در تاریخ 11/12/1392 روی سایت انجمن صنفی روغن نباتی قرار گرفته است، آمده: «هیات تجاری صنعت روغن مالزی و جمع کثیری از فعالان اقتصادی بخش خصوصی ایران و نیز نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان غذا و دارو، موسسه استاندارد، انیستیتو تحقیقات صنایع غذایی کشور و وزارت جهاد کشاورزی از جمله میهمانان حاضر در جلسه بودند.» برای شفافسازی این ادعا باید منتظر اعلام موضع دولتیها باقی ماند.
حضور فعال ایران در نمایشگاه روغن «پالم» در مالزی
دیگر مسالهای که تجارت «پالم» در ایران و سوددهی بالای آن را مشخص میکند، حضور ایران در کنگره بینالمللی «پالم» در کشور مالزی در آبانماه 1392 است. بررسیها نشان میدهد کنگره بینالمللی «پالم» با حضور هفتهزار شرکتکننده از بیش از 50 کشور جهان از جمله در مرکز همایشهای بینالمللی شهر کوالالامپور مالزی در آبانماه سال 1392 برگزار شده و چگونگی تجارت این محصول استراتژیک مورد بحث و تبادلنظر دستاندرکاران تجارت جهانی قرار گرفته بود. بر اساس خبر شماره: 80910694 (3658539) خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، مهدی محمدزاده، قائممقام گروه اقتصادی عرش از ایران در این کنگره بینالمللی شرکت داشته و در دومینروز از این کنگره سخنرانی کرده است.
سلامت مردم یا سود میلیاردی پالم؟
به نظر میرسد وزارت بهداشت پس از رسانهایکردن مصرف روغن «پالم» در ایران، قصد دارد، کار روغن «پالم» را یکسره کند. روغنی که مضرات آن برای سلامت انسان بر کسی پوشیده نیست اما نکته حایز اهمیت این است که این روغن با توجه به مستندات اشارهشده در بالا، به تجارت سوددهی میان بازرگانان ایرانی و مالزیایی، تبدیل شده است. تجارتی که به نظر میرسد پای برخی ذینفوذها نیز در میان است. شاید هشداردادن به مردم برای عدم استفاده از مواد غذایی موجود در بازار بهدلیل استفاده از روغن پالم، راهگشا نباشد و به نظر میرسد، دولت با همکاری بین بخشی باید راههای ورود این روغن مضر برای سلامتی انسان را مسدود کند.
پرفسور مریم میرزاخانی از تصادف جان سالم بدر برد تا ...
ترکیبی کمیاب از توانایی، بلندپروازی، بینش وسیع و کنجکاوی
کد مطلب : 51260
گروه علمی: "چیرهدست در گستره قابل توجهی از تکنیکها و حوزههای متفاوت ریاضی، او تجسم ترکیبی کمیاب است از توانایی تکنیکی، بلندپروازی جسورانه، بینش وسیع و کنجکاوی ژرف."
این توصیف رسمی کمیته 'مدال فیلدز' از مریم میرزاخانی است؛ ریاضیدان ایرانی و استاد دانشگاه استنفورد که این جایزه مهم، مشهور به 'نوبل ریاضیات' را برده است. مدال فیلدز بالاترین جایزهای است که یک ریاضیدان میتواند دریافت کند. اهمیت تعلق آن به مریم میرزاخانی از آنجا بیشتر میشود که او نخستین زنی است که از آغاز اهدای مدال فیلدز و تاریخ ٧٨ ساله آن، به این مدال دست یافته است. پروفسور فرانسس کروان، استاد دانشگاه آکسفورد و از اعضای کمیته انتخاب مدال فیلدز، به بیبیسی گفت: امیدوار است تعلق این مدال به مریم میرزاخانی الهامبخش دیگران شود و دختران و زنان بیشتری با باور به تواناییهای خودشان به ریاضی، که گاه 'حوزهای مردانه' قلمداد شده است، جذب شوند.
بهرنگ نوحی، استاد ریاضی دانشگاه کویین مری لندن، که وقتی مریم میرزاخانی دوم دبیرستان بود در یک دوره حل مساله المپیاد به او و چند نفر دیگر درس میداد گفت: "از همان زمان مشخص بود که مریم میرزاخانی و دوستش رویا بهشتی جزو بهترینها هستند." او میگوید: "به محض اینکه در هاروارد شروع کرد مشخص بود که کارش خوب است. مشخص بود که تز دکترایش یک تز انقلابی است."
به گفته بهرنگ نوحی، مریم میرزاخانی اولین دختری بود که به تیم المپیاد ریاضی ایران راه یافت. مریم میرزاخانی همچنین اولین دختری بود که در المپیاد ریاضی ایران طلا گرفت. اولین کسی که دو سال مدال طلا گرفت و اولین فردی بود که در آزمون المپیاد ریاضی نمره کامل گرفت. خانم میرزاخانی چند سال پیش و در مصاحبه با وبسایت انستیتوی ریاضی کلی، گفته بود که در کودکی آرزو داشت نویسنده شود. او گفت: "وقتی که بچه بودم رویایم این بود که نویسنده شوم. هیجانانگیزترین لحظاتم را به خواندن رمان میگذراندم، در واقع هر چیزی را به دستم میرسید میخواندم."
او در آن مصاحبه خود را 'خوششانس' توصیف کرد: وقتی دوره ابتدایی را تمام میکرد جنگ ایران و عراق به پایان رسید، به مدرسه فرزانگان (زیر نظر سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان) رفت و خانوادهاش از او حمایت میکرد. او در دهه 80 در تصادف مرگبار اتوبوس حامل نخبگان دانشجوییدر ایران که منجر به کشته شدن چند نفر از آنان شد، جان سالم بدر برد.

مریم میرزاخانی نفر سوم از سمت راست - در جمع نخبگان دانش آموزی ایران در دولت هاشمی رفسنجانی -عکس متعلق به سال ١٣٧٤
علاقه اولیه او به علوم از طریق برادر بزرگترش ایجاد شد و بعدتر در دبیرستان این علاقه بر ریاضیات متمرکز شد. مریم میرزاخانی در دوره المپیاد به حل مسائلی دشوارتر پرداخت اما به گفته خودش مهمتر از آن، ورودش به دانشگاه شریف و آشنایی با استادان و دانشجویان دیگر بود. میرزاخانی میگوید: "هرچه بیشتر وقت روی ریاضی میگذاشتم، بیشتر به ذوق میآمدم." او پس از پایان تحصیلاتش در دانشگاه صنعتی شریف تهران به آمریکا رفت و دکترای خود را در دانشگاه هاروارد گرفت. مریم میرزاخانی در ٣١ سالگی و در دانشگاه استنفورد به عالیترین جایگاه دانشگاهی و مقام استادی رسید.
او پیش از تدریس در دانشگاه استنفورد، مدتی نیز در دانشگاه پرینستون درس میداد. پیش از اینکه مدال فیلدز به مریم میرزاخانی تعلق بگیرد، او به چندین جایزه و افتخار دیگر در حوزه ریاضی رسیده بود. رامین تکلو، استاد ریاضی دانشگاه ایلینوی شیکاگو، به بیبیسی فارسی گفت: " مریم میرزاخانی حتی بدون گرفتن فیلدز هم در میان معروفترین ریاضیدانان جهان بوده است."
در بیانیه مطبوعاتی مدال فیلدز آمده است: "اغلب به نظر میرسد که به خاطر پیچیدگیها و ناهمگنیهای فضاهای مدولی، این غیرممکن است که بشود مستقیم روی آنها کار کرد. اما نه برای میرزاخانی. او شهود هندسی قویای دارد که به کمک آن میتواند مستقیما با هندسه فضاهای مدولی دست و پنجه نرم کند." ارتباط دادن چند حوزه مختلف ریاضی به یکدیگر به عنوان یکی از دستاوردهای علمی مریم میرزاخانی ذکر شده است.
بهرنگ نوحی، استاد دانشگاه کویین مری، درباره اهمیت کار علمی مریم میرزاخانی میگوید: "نه فقط مسائلی که حل کرده مسائل مهمی هستند، بلکه روشهایی که برای حل آنها ابداع کرده به دیگر ریاضیدانها ابزار و دیدگاههای خوبی برای حل مسائل دیگر میدهد." مریم میرزاخانی در مصاحبه خود با کلی گفته بود: "بدون علاقه داشتن به ریاضی ممکن است آن را سرد و بیهوده بیابید. اما زیبایی ریاضیات خود را تنها به شاگردان صبور نشان میدهد... پرارزشترین بخش [مطالعه ریاضی] لحظهای است که میگویی 'آها!'. ذوق کشف و لذت فهمیدن چیزی جدید. احساس ایستادن بالای یک بلندی و رسیدن به دیدی شفاف و واضح."
همزمان با تشدید بحران غرب و روسیه
زمزمههای احیای طرح خط لوله نفت ناباکو
کد مطلب : 51268
گروه اقتصادی: طرح بزرگ خط لوله نفت ˈناباکوˈ که به علت مخالفت های آمریکا و غرب از انتقال گاز ایران به اروپا، در سال گذشته از دستور کار خارج شده بود، با بروز بحران اوکراین و گفتگوهای هسته ای ایران ، دوباره مطرح شده است.
طرح 15 میلیارد یورویی ناباکو، به عنوان یکی از طرحهای بزرگ انرژی، گاز ایران و کشورهای آسیای مرکزی را از طریق خاک ایران و ترکیه به بازارهای اروپایی انتقال می دهد.این طرح که به همراه ترکیه، پنج کشور دیگر نیز در آن سهیم بودند و اقدامات گسترده بین المللی برای اجرایی کردن آن صورت گرفته بود، به دلیل مخالفت های آمریکا با تزریق گاز به خط لوله نابوکو از سوی ایران، به عنوان تنها منبع مطمئن و مقرون به صرفه و پایدار، عملا به صورت یک طرح ناموفق در انتظار تعیین سرنوشت بود.
با مطرح شدن طرح موسوم به ˈترانس آناتولیˈ ( تاناپ) که گاز منطقه ˈشاه دنیز 2ˈ در جمهوری آذربایجان را از طریق ترکیه به بازارهای جهانی انتقال خواهد داد، در اوایل سال گذشته با کناره گیری برخی از شرکای شرکت بین المللی از طرح ناباکو، این طرح عملا به حالت تعلیق درآمد.اما بروز بحران اوکراین و رودرویی غرب و روسیه ، اروپا با خطر کمبود گاز مواجه شد تا همسو با پیشرفت در مذاکرات هسته ای با جمهوری اسلامی ایران که لاجرم لغو تحریم های ناحق علیه ایران را به دنبال خواهد داشت، ایران به عنوان گزینه ای حیاتی در راه احیای دوباره طرح مهم ناباکو مطرح شد.
تحلیل گران می گویند که سیاست تعامل سازنده ˈحسن روحانیˈ ، غرب به همکاری انرژی با ایران بسیار خوشبین شده است . آنان پیش بینی می کنند با به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای و لغو تحریم ها، موضوع احیای طرحهای انتقال انرژی ایران به غرب به طور جدی در دستور کار مذاکرات ایران و کشورهای اروپایی و منطقه ای از جمله ترکیه به عنوان یکی از گذرگاههای اصلی انتقال انرژی از شرق به غرب، قرار گیرد. در این راستا با لحاظ تشکیل ˈشورای عالی همکاریهای راهبردی ایران و ترکیهˈ در ماههای اخیر و برگزاری اولین نشست آن در سفر خرداد ماه گذشته حسن روحانی ریاست جمهوری اسلامی ایران در راس هیات بلندپایه ای متشکل از وزیران کلیدی کابینه به آنکارا، مکانیزم بسیار مهم و ارزنده ای را برای گفت و گوی نزدیک و مستمر مقامات بلندپایه دو کشور به منظور توسعه و تعمیق همکاریهای دو جانبه، منطقه ای و بین المللی را فراهم کرده است.
ˈکریم اولکرˈ مفسر اقتصادی روزنامه ˈصباحˈ نزدیک به دولت آنکارا در مطلبی در این روزنامه با اشاره به مراجعه غرب به ایران برای گفت و گوی دوباره درباره همکاری انرژی با تهران، گفت: ˈعلی مجیدیˈ معاون وزیر نفت ایران در پاسخ به تقاضای غرب، موضوع احیای طرح ناباکو را مطرح کرده است.نویسنده با اشاره به گفت و گوی مجیدی با ˈایرناˈ و خبرگزاری ˈایتار تاسˈ روسیه نوشته است: ایران در دوره اخیر مذاکراتی را با هیاتهای اروپایی در این زمینه داشته است.به نوشته اولکرد، مجیدی تاکید کرده که ایران از گذرگاههای متفاوتی می تواند به اروپا گاز منتقل کند .
طرح خط لوله ناباکو در سال 2002 میلادی مطرح شد. اروپا می خواست با اجرایی کردن این خط لوله گازی ، وابستگی خود به انرژی از روسیه را کاهش دهد. قرار بود با این خط لوله، از مسیر ترکیه سالانه افزون بر 30 میلیارد متر مکعب گاز به اروپا منتقل شود، ولی به علت فشارهای آمریکا و برخی کشورهای اروپایی با هدف منع انتقال گاز از ایران و نامعلوم بودن دیگر منابع تامین گاز، این خط لوله مسکوت باقی ماند.در طرح ناباکو شش شرکت حضور داشتند که در سال گذشته با کناره گیری شرکت آلمانی، تعداد شرکای آن کاهش یافت . در واقع شرکت آلمانی سهم خود را به شرکت اتریشی که یکی از بانیان اصلی طرح ناباکو بود، فروخت.ترکیه نزدیک به 30 درصد سهم در این طرح دارد و بخش بزرگی از خط لوله ˈتاناپˈ نیز از قلمروی این کشور می گذرد.
طول خط لوله گاز ناباکو قرار است با اجرایی شدن ، گاز ایران و کشورهای آسیای مرکزی از طریق ایران، ترکیه و با عبور از بلغارستان، رومانی، مجارستان، اتریش به اروپا متصل شود. ظرفیت اسمی انتقال گاز از خط لوله ناباکو 30 میلیارد دلار برآورد شده که گفته می شود با توجه به نیاز 500 میلیارد مترمکعبی اروپا به گاز در صورت احیای دوباره این طرح، امکان تجدید نظر در افزایش ظرفیت انتقال گاز تا بیش از 42 میلیارد مترمکعب وجود دارد. شرکای شرکت بین المللی ناباکو شامل شرکت ˈبوتاشˈ ترکیه، ˈاو.ام.ویˈ اتریش، ˈام.او.الˈ مجارستان، ˈترانس گازˈ رومانی و ˈبی.ئی.اچˈ بلغارستان و ˈآر.دبیلیو.ئیˈ آلمان است. شرکت آلمانی در اوایل سال گذشته از طرح کناره گیری و سهم خود را به شرکت اتریشی واگذار کرد.
جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر پس از روسیه دومین صادر کننده بزرگ گاز به ترکیه است.گاز ایران از طریق خط لوله مستقیمی که بین دو کشور احداث شده به ترکیه منتقل می شود.در کنار طرح ناباکو، همسو با آزادسازی بازار انرژی در ترکیه، موضوع فعال سازی بخش خصوصی در انتقال گاز ایران به اروپا از طریق ترکیه نیز مطرح شده و گفته می شود یک شرکت ترکیه ای نیز توانسته در این زمینه مجوز لازم را از هیات دولت آنکارا در احداث خط لوله مستقیم بین ایران و ترکیه دریافت کند.