سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز



یک هفته‌نامه آلمانی نوشت که شواهدی در دست است که نشان می‌دهد ایران و آمریکا برای مقابله با داعش، سلاح برای کردهای عراق می فرستند.
به گزارش مشرق، هفته‌نامه آلمانی «اشپیگل» به نقل از منابع خبری خود در اقیلم کردستان عراق، از فرود چندین هواپیمای باربری در فرودگاه اربیل خبر می‌دهد که از ایران به مقصد این فرودگاه پرواز کرده بودند.
بر اساس این گزارش، مأموران اطلاعاتی کشورهای غربی از چند روز پیش شاهد فرود هواپیماهای بی‌نشانی هستند که در محدوده‌ای خارج از محوطه فرود هواپیماهای مسافربری در فرودگاه اربیل فرود می‌آیند. گفته می‌شود که محموله این هواپیماها سلاح و مهمات برای کردها بوده است.
این هفته نامه مدعی شد، به نظر می‌رسد ایران و آمریکا همکاری برای حمایت از کردهای عراق را به منظور جلوگیری از پیش‌روی بیشتر تروریست‌های «دولت اسلامی» در خاک عراق آغاز کرده‌اند.
دولت آمریکا از هفته گذشته ارسال سلاح و مهمات برای کردها را آغاز کرد. ارتش این کشور همچنین با حملات هوایی به مواضع تکفیری‌ها در پی تقویت نیروی دفاعی پیشمرگه‌های کرد است.
پنتاگون در عین حال اذعان کرده است که حملات هوایی این کشور علیه تروریست‌های داعش، پیشروی آن‌ها در عراق را کند کرده اما متوقف نکرده است.منبع: فارس

این متن که نویسندۀ آن ساموئل وربرگ است نخست در 11 اوت در تارنمای وزارت امور خارجه انتشار یافته است. ساموئل وربرگ به عنوان افسر مطبوعات و دیپلماسی در دفتر امور ایران، وابسته به ادارۀ امور آسیای نزدیک وزارت امور خارجه به خدمت اشتغال دارد.

گروه جنگ نرم مشرق- بخش فارسی وزارت امور خارجه آمریکا، یادداشتی را در رابطه با دیپلماسی این روزهای ایالات متحده با ایران که همان دیپلماسی ورزشی است را منتشر کرده است: 

جسی اوِن، قهرمان مشهور دو و میدانی آمریکایی که چهار بار برندۀ مدال طلای المیپیک بود، زمانی گفت: "جوایز فرسوده می شوند ولی دوستیها گرد و غبار نمی گیرند." با این روحیۀ دوستی، تیم والیبال ایالات متحده با پشتیبانی وزارت امور خارجه از 9 تا 16 اوت از تیم ملی والیبال مردان ایران برای برگزاری چهار رشته مسابقات دوستانه در جنوب کالیفرنیا میزبانی می کند. در حالی که برخی با شنیدن خبر این رشته از مسابقات ممکن است دچار شگفتی شوند، وزارت امور خارجۀ ایالات متحده از دیرباز پشتیبان دیپلماسی ورزش‌ها، حتی در چالش انگیزترین مناسبات بوده است و دیپلماسی ورزشها را به عنوان راهی برای ارتقاء تفاهم و حسن نیت تلقی می کند.

تیم ایران در 7 اوت وارد ایالات متحده شد و در فرودگاه لس آنجلس به وسیلۀ کارکنان وزارت امور خارجه، مقامات محلی و نمایندگان والیبال ایالات متحده مورد استقبال قرار گرفت. کمی پس از رسیدگی به نرسیدن بعضی از چمدانها و رفع خستگی ناشی از تفاوت ساعت، تیم برای نخستین تمرین همزمان به تیم ایالات متحده پیوست.

این نخستین بار در سال های اخیر است که تیم والیبال ایران از ایالات متحده دیدن کرده است، ولی نخستین باری نیست که تیم ها با یکدیگر ملاقات می کنند. دو تیم نخستین بار در 2006 در مسابقات قهرمانی والیبال جهان در ژاپن با هم دیدار داشتند و تیم ایالات متحده سه بر هیچ برندۀ مسابقه شد. تیم ایالات متحده این عملکرد را ماه گذشته در مسابقات نهایی لیگ جهانی فدراسیون بین المللی والیبال (FIVB) در فلورانس، ایتالیا، تکرار کرد و باردیگر با نتیجۀ سه بر هیچ بر تیم ایران پیروز شد. ولی در نوامبر 2013، در مسابقات جام جهانی قهرمانان بزرگ در توکیو، ایران به یک مسابقه هیجان انگیز در پنج سِت به یک پیروزی بر ایالات متحده توفیق یافت و این نخستین و تنها بازی بوده که ایران تیم ایالات متحده را در رقابتهای (FIVB) شکست داده است. تیم مردان ایالات متحده در ردۀ چهارم و تیم ایران در ردۀ یازدهم جهانی درجه‌بندی شده‌اند، ولی تیم ایران در حال حاضر در مقام قهرمانی آسیا قرار دارد و هر دو تیم مشتاق به دست آوردن فرصتی هستند تا به عنوان آمادگی برای مسابقات قهرمانی جهان که در 30 اوت در لهستان آغاز خواهد شد مهارت خود را در برابر یکدیگر بیازمایند.

نخسین بازی از چهار رشته مسابقات دوستانه در 9 اوت در مرکز گالن در دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس انجام گرفت و کار دو تیم سرسخت را که در برابر شمار انبوهی از هوادارنشان با یکدیگر زور آزمایی کردند به معرض نمایش گذاشت. تیم ایالات متحده در دو بازی اولیه با نتایج 27-25 و 25-21 برنده شد. ولی تیم ایران در بازی سوم با تشویق جمع کثیری از ایرانیان برون مرزی و آمریکاییان ایرانی تبار با نتیجۀ 29-27 پیروزی را از آن خود ساخت. با این همه، تیم ایالات متحده در بازی چهارم توانست به نتیجۀ 25-17 دست یابد و برندۀ مسابقه شود. مَت اندرسون (وست سنکا، نیویورک) و مورفی تروی (سنت لوئیس، میسوری) به عنوان آبشار زن های تیم ایالات متحده در کسب امتیازها پیشگام بودند و امیر غفور در طرف ایران کسی بود که پیشگامی کسب امتیاز را برای تیم خود به عهده داشت.

این نخستین فعالیت درمحدودۀ دیپلماسی ورزشها بین ایالات متحده و ایران نیست. تیم کشتی ایالات متحده در فوریۀ 2013 در مسابقات جام جهانی کشتی آزاد در تهران شرکت جست و برندۀ مدال برنز شد. تیم کشتی آزاد ایران نیز در ماه مه 2013 درنیویورک و در فوریۀ 2014 در مسابقاتی در لس آنجلس شرکت کرد. وزارت امور خارجه از مبادلات در زمینۀ هنر، فرهنگ، ورزش‌ها و آموزش میان مردم آمریکا و ایران پشتیبانی می کند.

سه مسابقۀ نهایی در 13 اوت در مرکز کنوانسیون آناهایم، 15 اوت در دانشگاه ایالاتی سن دیه گو و 16 اوت در دانشگاه کالیفرنیا در ارواین برگزار خواهند شد. همۀ بازی ها به صورت زنده از بخش فارسی صدای آمریکا پخش خواهند شد و می توان آنها را از طریق تارنمای فارسی صدای آمریکا و همچنین تارنمای تیم ایالات متحده آمریکا نیز تماشا کرد. و یادتان نرود که موضوع را از طریق توئیتر با هشتگ #جام والیبال ایالات متحده (#usavcup) دنبال کنید. ما برای تیم ایران یک دیدار موفقیت آمیز و شادی آور آرزو می کنیم و چشم انتظار مبادلات آینده میان مردم آمریکا و مردم ایران هستیم.





یک اندیشکده آمریکایی از ایجاد تحولی گسترده در روابط ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس در آینده خبر داد.
به گزارش مشرق، «سلمان شیخ»، سرپرست «اندیشکده بروکینز» شعبه در قطر درباره چشم انداز آینده روابط ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس گفت: «البته در این مورد عربستان سعودی نقش کلیدی را دارد . ما در آستانه تحول عظیم در روابط ایران و کشورهای عربی قرار داریم اما این مسئله نیاز به فعالیت بیشتری دارد.»
وی در ادامه افزود:«سفر اخیر امیر کویت به ایران موردی مناسب بود تا تفاهم و ارتباط بیشتری بین دو طرف ایجاد شود.»
سلمان شیخ ادامه داد:« ما می‌دانیم که عمان در این مسئله و رابطه با ایران نقش تاریخی داشته و عامل بسیار مهمی است . در این بین موضوع انرژی ایران زمینه‌ای خوب برای همکاری‌های بزرگتر در این حوزه  و امور امنیتی است.»
وی در خاتمه گفت:« موضوع رابطه با ایران ضرورت دارد تا به خوبی مدیریت شود در این بین کشورهای حاشیه خلیج فارس، ایران و قدرت‌های غربی چون آمریکا و انگلیس نیز نقش مهمی را بر عهده دارند.»منبع: فارس



چاک هیگل وزیر دفاع امریکا از اعزام حدود 130 پرسنل نظامی دیگر به عراق در راستای تلاش واشنگتن برای کمک به بغداد در مهار تهدید شبه نظامیان تندروی داعش خبر داد.
کد خبر: ۴۲۵۱۷۱
تاریخ انتشار:۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۳-13 August 2014
چاک هیگل وزیر دفاع امریکا از اعزام حدود 130 پرسنل نظامی دیگر به عراق در راستای تلاش واشنگتن برای کمک به بغداد در مهار تهدید شبه نظامیان تندروی داعش خبر داد.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، هیگل دریک سخنرانی خطاب به نیروهای مستقر درکالیفرنیا گفت: این سربازان پیشتر طی روزسه شنبه وارد اربیل مرکز کردستان عراق شده اند.
یک مقام دفاعی امریکا همزمان با این سخنرانی با صدور بیانیه ای گفت: سربازان اعزام شده به شمال عراق ˈ چشم انداز ماموریت بشردوستانه وتوسعه گزینه های ارائه کمک های بشردوستانه فراتر ازاقدام جاری فرو ریختن مواد غذایی وآب از هوا برای حمایت ازغیر نظامیان عراقی گرفتار شده درارتفاعات سنجار توسط گروه داعش را مورد ارزبابی قرار خواهند داد ˈ
از سوی دیگر هم داستانی تهران و ریاض در عراق می تواند در حل دیگر مشکلات و بحران های منطقه ای از جمله بن بست سیاسی در انتخاب رییس جمهور جدید لبنان نیز راهگشا باشد.
عصر ایران - ایران و عربستان از انتخاب حیدر عبادی به عنوان نخست وزیر جدید عراق استقبال کرده اند.
روز گذشته سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان سعودی با استقبال از انتخاب حیدر عبادی به عنوان نخست وزیر جدید عراق، اعلام کرد که این اتفاق یکی از بهترین خبرهایی بوده که در روزهای اخیر شنیده است.
وزارت خارجه ایران نیز روز گذشته از انتخاب عبادی به عنوان نخست وزیر جدید عراق استقبال کرد.
این نخستین بار است که پس از سقوط دولت صدام در عراق، ایران و عربستان از یک نخست وزیر حمایت می کنند.
عربستان در سال های گذشته و پس از سقوط دولت صدام موضع منفی نسبت به دولت بغداد داشت و در حالی که ایران از دولت های عراق حمایت می کرد، سعودی ها حتی حاضر نشدند سفارت خانه خود در بغداد را بازگشایی کنند.
اما پیام حمایت ایران و عربستان درکنار حمایت آمریکا از دولت جدید بغداد ، می تواند نشانه ای مثبت برای بازگشت آرامش به کشور بی ثبات عراق باشد.
در هفته های گذشته گروه تروریستی داعش با استفاده از خلاء قدرت در بغداد مناطقی را در شمال این کشور تحت تصرف خود گرفت و هم اینک در این مناطق اعلام خلافت اسلامی کرده است.
حمایت  مشترک ایران ، عربستان و آمریکا از دولت جدید عراق می تواند موضع دولت مرکزی بغداد را در مقابله با گروه تروریستی داعش تقویت کند.از سوی دیگر هم داستانی تهران و ریاض در عراق می تواند در حل دیگر مشکلات و بحران های منطقه ای از جمله بن بست سیاسی در انتخاب رییس جمهور جدید لبنان نیز راهگشا باشد.

المالکی با ابراز تعجب از اقدام برخی کشورها و نهادها مانند دولت آمریکا و اتحادیه عرب و دیگر کشورها در استقبال از معرفی العبادی به عنوان نخست‌وزیر عراق و مامور تشکیل کابینه، تاکید کرد که اتفاقی که افتاده است، نقض صریح قانون اساسی عراق است.
نخست وزیر عراق در سخنانی اعلام کرد که رئیس جمهور این کشور با معرفی «حیدر العبادی» برای نخست‌وزیری عراق، مرتکب نقض قانون شده و تا دادگاه قانون اساسی حکم خود را صادر نکند، دولت فعلی به کار خود ادامه می‌دهد.
به گزارش فارس، نوری المالکی در سخنانی که به صورت مستقیم از تلویزیون دولتی عراق پخش شد، از اقدام «فؤاد معصوم» رئیس جمهوری این کشور در معرفی حیدر العبادی به عنوان نخست‌وزیر عراق انتقاد کرد.
المالکی با ابراز تعجب از اقدام برخی کشورها و نهادها مانند دولت آمریکا و اتحادیه عرب و دیگر کشورها در استقبال از معرفی العبادی به عنوان نخست‌وزیر عراق و مامور تشکیل کابینه، تاکید کرد که اتفاقی که افتاده است، نقض صریح قانون اساسی عراق است.
مالکی نقض قانون اساسی را کمتر از ناکامی در مسئله نینوا و ورود گروه‌های تروریستی ندانست و گفت: نقض قانون اساسی از خطرناک‌ترین درگیری‌های پیش‌ روی ماست و ضروری است که مردم به مخالفت و ابراز عقیده خود درباره نقض قانون ادامه بدهند تا همه نظر آنان را بشوند.
نخست وزیر فعلی عراق با بیان اینکه «ما به کار خود در دولت ادامه می‌دهیم و متوقف نخواهیم شد»، تصریح کرد که کاری که تروریسم در عراق نتوانست انجام دهد، این نقض قانون می‌تواند انجام بدهد و روند سیاسی و دموکراسی را در عراق متوقف کند.
مالکی همچنین از مردم خواست که از کشیده شدن به اموری که کار را به جاهای خطرناک می‌رساند، بر حذر باشند.
نخست وزیر فعلی عراق تصریح کرد که نقض قانون اساسی، جبهه داخلی عراق را مقابل تروریست‌ها و مخالفان ضعیف می‌کند و از طرفی دیگر، باب تجاوزات امنیتی، سیاسی و اقتصادی را باز می‌کند.
مالکی به دادگاه قانون اساسی و اهمیت آن اشاره کرد و گفت: دولت به کار خود ادامه می‌دهد و فقط پس از رأی دادگاه تغییر خواهد کرد... همه باید به رأی دادگاه احترام بگذارند و عدم احترام به قانون اساسی امر تصمیم و سنتی خطرناک خواهد بود.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد