سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

گزارشی از وضعیت آب در خوزستان


واکنش مدیرعامل شرکت مدیریت منایع آب ایران به اظهارات نماینده اهواز؛
مدیرعامل شرکت مدیریت منایع آب ایران در پاسخ به مطلب «آزادسازی آب پشت سدها برای جلوگیری از قطع برق در زمان پخش مسابقات جام جهانی فوتبال»، اعلام کرد: این مطلب، درست نیست و خروجی آب از سدها، دقیقا" مطابق با برنامه بوده است
خوزنیوز: مدیرعامل شرکت مدیریت منایع آب ایران به اظهارات شکرخدا موسوی، نماینده اهواز واکنش نشان داد.

به گزارش خوزنیوز، این نماینده مجلس اوایل هفته خطاب به مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفته بود: «چرا زمانی که وزارت نیرو دستور رها سازی آب پشت سدها را برای تامین برق جهت پخش بازی های فوتبال جام جهانی را صادر کرد صدای اعتراضی از این کارشناسان دلسوز و عزیز شنیده نشد که چرا ثروت ملی را از بین بردند. مدیران ما بهتر است بجای وارد آوردن تنش به کشاورزان عزیز به دلیل افزایش سطح زمین های زیر کشت برنج در اصفهان فکر کنند در حالی که مدعی هستند در خوزستان کشت شلتوک باید متوقف شود؟»

حال محمد حاج رسولیها، در گفت و گو با رادیو به ایران به موارد مطرح شده پاسخ گفت: خروجی آب از سدهای دارای نیروگاه برقابی، دقیقا" مطابق با برنامه بوده و هیچ گونه آب اضافه ای از سدها برای تولید برق رها نشده است.

مدیرعامل شرکت مدیریت منایع آب ایران در پاسخ به مطلب «آزادسازی آب پشت سدها برای جلوگیری از قطع برق در زمان پخش مسابقات جام جهانی فوتبال»، اعلام کرد: این مطلب، درست نیست و خروجی آب از سدها، دقیقا" مطابق با برنامه بوده است.

حاج رسولیها افزود: بر اساس برنامه، قرار بوده که از ابتدای مهرماه سال گذشته تا الان، 10 میلیارد و 200 میلیون متر مکعب آب برای تأمین نیاز کشاورزی و محیط زیست از کارون بزرگ خروجی داشته باشیم که تا این لحظه، عدد خروجی آب دقیقا" به همان میزان بوده و آب اضافه ای رها نشده است.

وی سپس گفت: در استان خوزستان و در حوضه کارون بزرگ، چند سد مخزنی بزرگ وجود دارد که در صورت خروجی اضافه از یکی از آنها، آب مازاد در پشت سد بعدی ذخیره می شود. یعنی به عنوان مثال اگر در ساعت اوج مصرف، خروج آب اضافه ای برای تولید انرژی برق از کارون 3 یا کارون 4 صورت گیرد، این آب مازاد در سد شهید عباسپور ذخیره می شود و اگر از سد شهید عباسپور خروجی داشته باشیم، در سد گتوند ذخیره می شود و آبی هدر نمی رود.

مشاور وزیر نیرو در ادامه گفت: یکی از مزایای نیروگاه های برقابی این است که می توانند در کمترین زمان ممکن، وارد شبکه شده و در ساعات اوج مصرف، پاسخگوی نیاز شبکه باشند.

حاج رسولیها افزود: بنابراین و به برکت سدهای بزرگی که در حوضه کارون ساخته شده اند، تولید انرژی برق در این حوضه در چهار سال اخیر از هشت میلیون و 200 هزار مگاوات ساعت به 12 میلیون و 200 هزار مگاوات ساعت در سال گذشته رسید و امسال هم به 14 میلیون مگاوات ساعت خواهد رسید.

وی سپس گفت: اینکه اعلام شده بود «تولید انرژی برقابی سه برابر شده»، صرفا" مربوط به تولید آنها در یکی از روزهای خردادماه است که به جای تولید 33 هزار مگاوات ساعت، توانستیم به تولید همزمان 118 هزار مگاوات ساعت انرژی برقابی برسیم.

حاج رسولیها در ادامه افزود: به دنبال این افزایش تولید، آب رها شده از سد بالادست در سد پایین دست ذخیره شد و خروجی مازادی را به همراه نداشت.

مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران سپس درباره «اعلام به کشاورزان برای کشت نکردن پاییزه به خاطر کمبود آب کشاورزی»، گفت: خوشبختانه در حوضه کارون بزرگ، مشکلی برای تأمین آب کشاورزی کشت پاییزه نداریم. اما در حوضه کرخه، مشکلاتی در این زمینه وجود دارد که به علت کاهش شدید آورد رودخانه است و ربطی به تولید انرژی برقابی ندارد.

وی همچنین درباره افزایش 11 درصدی خروجی آب سدهای کارون 3 و کارون 4، گفت: این مطلب درست نیست و تولید انرژی برقابی در این سدها، 11 درصد افزایش یافته است که آن هم به خاطر وارد مدار شدن نیروگاه گتوند بوده است.

حاج رسولیها سپس افزود: هموطنان عزیز با رعایت صرفه جویی در مصرف آب در شرایط خشکسالی و گرمای شدید هوا، مطمئن باشند که خادمان آنها در بخش آب کشور، تمام توان و دقت خود را برای مدیریت منابع آب کشور به کار خواهند گرفت تا آب مورد نیاز بخش های مختلف مصرف، بدون مشکل تأمین شود.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد