چرا روستاییان خوزستان مهاجرت میکنند؟ معاون استاندار تاکید کرد: لزوم تدوین طرح جامع توسعه روستاهای خوزستان اجتماعی 14:23:54 1393/04/23 934-12114-5 کد خبر RSS :: پرینت |
![]() معاون عمرانی استانداری خوزستان گفت: از قابلیتهای موجود در شهرها، روستاها و استان آگاه هستیم. از سوی دیگر با مشکلات نیز آشنایی داریم بنابراین ضروری است راهکارهای عملی برای جلوگیری از این امر اندیشیده شود. اگر عملکردها در شهر و روستا خوب و مناسب باشد، نباید نگران مساله مهاجرت بود ولی مساله نگرانکننده در خصوص مهاجرت، مهاجرت نخبگان از استان خوزستان است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) -منطقه خوزستان- احمد سیاحی در جلسهای که امروز(دوشنبه) به منظور بررسی راهکارهای جلوگیری از مهاجرت بیرویه روستاییان در معاونت عمرانی استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: ماندگاری فرد در یک جا بستگی به نوع رضایتمندی خود فرد و خانواده او در شهر، روستا و استان دارد. زمانی روستا رونق پیدا میکند که کشاورزی آن رونق یابد و زمانی کشاورزی رونق پیدا میکند که آب شیرین برای کشاورزی در اختیار کشاورزان وجود داشته باشد و به دنبال آن، محصولاتی با کیفیت خواهیم داشت.
وی با بیان این که از رونق صنایع دستی در روستاها بسیار غافل بودهایم، افزود: لازم است در روستاییان که به روستای خود وابستگی اقتصادی دارند، انگیزه ایجاد شود. یکی از راهها، رونق و توسعه جاذبههای گردشگری و به دنبال آن ایجاد اشتغال است.
سیاحی اظهار کرد: اگر اعتبارات به اندازه فراوان وجود داشت، نیازی به حضور من و شما در این جلسه نبود. اما با توجه به وضعیت کنونی کشور و شعار امسال که مدیریت جهادی را مطرح میکند، باید از حداقل امکانات و اعتبارات در جهت توسعه روستاها استفاده کنیم و با توجه به این محدودیتها، بستهای پیشنهادی جهت جلوگیری از مهاجرت بیرویه روستاییان ارایه شود.
معاون عمرانی استانداری خوزستان به دغدغه بخشداران در خصوص تامین امنیت روستاها اشاره کرد و گفت: وظیفه اولیه دولت این است که امنیت را در همه جا برقرار کند و یکی از اولویتهای اصلی در این بسته پیشنهادی، تامین امنیت به نحو مناسب است.
سیاحی افزود: آب نیز یکی دیگر از بحثهای جدی و اساسی است که هم کمبود آب و هم نوع کیفیت آن در استان مورد بحث است. در روستاها و شهرهای استان خوزستان با کمبود آب و پایین بودن کیفیت آب مواجه هستیم.
وی با تاکید بر این که تا زمانی که رونق اقتصادی در روستا به وجود نیاید، نباید رونق فرهنگ شهروندی مورد انتظار باشد، تصریح کرد: باید توجه داشت که روستاییان برای استفاده از امکانات بیشتر شهری، روستاها را ترک میکنند. با این شرایط؛ برای یافتن راه چاره مشکلات و جلوگیری از مهاجرت روستاییان خوزستان لازم است از بین بخشداران 10 نفر به منظور تشکیل کارگروه در این زمینه انتخاب شوند و مشکلات پیش روی روستاییان خوزستان اولویتبندی شود.
معاون استانداری خوزستان تاکید کرد: ضروری است برای عمران و آبادانی روستاهای استان، طرح جامع توسعه روستاها تدوین شود.
سیاحی گفت: در خوزستان یاد نگرفتهایم از اعتباراتی که در اختیار ما قرار داده میشود به درستی استفاده کنیم. مشکلی که در این زمینه وجود دارد این است که کیفیت کار انجام شده با اعتباراتی که وجود دارد، پایین است و باید تلاش شود که اثربخشی اعتبارات هزینه شده افزایش یابد.
وی ادامه داد: 71 درصد جمعیت استان خوزستان در 76 شهر و 29 درصد آن در حدود 4 هزار و 300 روستا سکن هستند، بنابراین مشکلات و معضلات جدی که در روستاها وجود دارد، و موجب مهاجرت روستاییان میشود، در نهایت متوجه 71 درصد جمعیت شهری نیز خواهد شد. چرا که روستاییان به واسطه مشکلات موجود به شهرها و بعضا به حاشیه شهرها سکونت میکنند که این امر مشکلات جدی برای شهرها ایجاد کرده است.
معاون عمرانی استانداری خوزستان اظهار کرد: خلاقیت ما نباید این باشد که چند روستا را تجمیع و به شهر تبدیل کنیم و در نهایت چند شهر را به شهرستان. هم اکنون میبینیم که بعضی از مناطق که به تازگی به شهر تبدیل شدهاند از حداقل امکاناتی که باید یک شهر داشته باشد، برخوردار نیستند، در روستاها و شهرستانها نیز به همین گونه است.
سیاحی گفت: بیانضباطیهایی در استان خوزستان و به ویژه پس از پایان جنگ شاهد بودیم که نتیجه مهاجرت بیرویه به شهرها بوده است و آن ساخت و سازهای غیرمجاز در حاشیه شهرها است. بنابراین لازم است یک راهکار عملی برای جلوگیری از این گونه مهاجرتها اندیشید.
وی عنوان کرد: در خصوص استفاده از فرصتهایی که منطقه آزاد اروند در اختیار ما میگذارد، بسیار خوشبینم. میتوان از این ظرفیت در جهت خریداری ماشینآلات مورد نیاز بخشداریها به منظور عمران روستاها و همچنین رفع بسیاری از نیازمندیهای روستاها و بخشداریها استفاده کرد. در خصوص طرح کشاورزی 55 هزار هکتاری نیز باید تحولی عظیم انجام شود زیرا عمدهترین کار در روستاها کشاورزی است.
معاون عمرانی استانداری خوزستان اظهار کرد: لازم است هماهنگی جدی و اساسی بین بخشداران و فرمانداران ایجاد و نظارت جدی بر عملکرد شوراهای روستایی انجام شود و مطابقت دستور استاندار لازم است خریدها، انتخاب مشاور و پیمانکار پروژههای عمرانی در روستاها، بومی استان خوزستان باشند.
سیاحی به سفر آینده رییس دفتر مناطق محروم وزارت کشور به استان خوزستان اشاره کرد و گفت: لازم است پیش از این سفر، مشکلات و معضلات جدی در روستاها به ویژه مناطق محروم برای ارایه، اولویتبندی شوند.
به گزارش خبرنگار ایسنا؛ در این جلسه بخشداران به بیان مشکلات خود در زمینه زیرساختهایی چون آب و برق، گاز، مشکلات کشاورزی، آسفالت خیابانها، آموزش و پرورش و اشتغال پرداختند. |