سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز


هاشمی رفسنجانی در ضیافت افطار یکشنبه شب روحانیون:
در مصر کار به دست اخوان المسلمین افتاد و با این که این گروه افراطی نبود اما با سلفی ها متحد شدند و همین موجب شد که مردم از انقلاب خود پشیمان شوند و حالا همان ها به قفس افتادند
عصر ایران - آیت الله هاشمی رفسنجانی شامگاه یکشنبه 22 تیرماه و در سالروز ولادت امام حسن مجتبی(ع) میزبان گروهی از روحانیون و دیگر اقشار مردم روزه دار بود که نماز مغرب و عشا را به امامت او به جا آوردند و همراه رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، روزه خود را افطار کردند.
به گزارش عصر ایران، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این دیدار از تشدید اختلافات میان فرقه های اسلامی به شدت ابراز تاسف کرد و به روحانیون شیعه توصیه کرد از طرح مباحث اختلاف انگیز خودداری کنند زیرا جامعه اسلامی بیش از هر زمان دیگری به وحدت نیاز دارد.
وی یادآور شد: افراط ها با گفتار ها شروع می شوند و به مرور کار به جایی می رسد که گروهی مانند داعش سر بر می آورد که دست به رفتارهای عجیب و غریب می زند.
هاشمی رفسنجانی گفت: محور اختلافات بر دو موضوع خلافت و حجیت بوده اما اکنون موضوع اول را باید پیوسته به تاریخ دانست و بر سر آن مناقشه نکرد. موضوع حجیت را نیز با گفت و گو می توان مورد بحث قرار داد.
او گفت: باید بررسی کنیم که چه اتفاقی افتاده که در کشوری مانند مالزی هم این قدر علیه تشیع تبلیغ می شود در حالی که تا چندی پیش به شیعیان بسیار علاقه داشتند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: هر انقلابی در فردای پیروزی خود گرفتار تند روها و افراطی ها و هیجانات می شود که اگر مهار نشوند چه بسا اصل انقلاب را تهدید کند.
وی گفت: ما نیز در ابتدای انقلاب گرفتار همین جریانات شدیم که اگر مهار نشده بودند نقشه های تجزیه خواهانه و تفرقه افکنانه بسیاری   در سر داشتند اما با درایت امام و یاری همراهان خوب ایشان و همکاری مردم اوضاع عادی شد و به نیروهای افراطی مجال داده نشد.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به سرنوشت بهار عربی در منطقه گفت: بهار عربی در اصطلاح خودشان یا بیداری اسلامی - آن گونه که ما نام گذاشتیم - نیز به همین بلیه مبتلا شد. در مصر کار به دست اخوان المسلمین افتاد و با این که این گروه افراطی نبود اما با سلفی ها متحد شدند و همین موجب شد که مردم از انقلاب خود پشیمان شوند و حالا همان ها به قفس افتادند.
وی درباره گروه داعش در عراق نیز یادآور شد: افراطی گری اینها واقعا عجیب و غریب است و تنها تهدید شیعیان نیستند و همین حالا زندگی را برای سنی ها هم جهنم کرده اند و مثلا می گویند اگر در نماز جمعه شرکت نکنید 50 ضربه شلاق می زنیم یا فروش لباس زنانه ممنوع است. اما اگر دل مردم عراق با حکومت بود اینها نمی توانستند این موفقیت ها را کسب کنند و شهری مثل موصل را با آن جمعیت و قدمت زیاد به تصرف خود درآورند یا تکریت را در اختیار بگیرند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی تقسیم قدرت میان سه طیف مذهبی و سیاسی در قانون اساسی عراق را  lمنصفانه توصیف کرد و گفت هم ایران همکاری کرد و هم آمریکایی ها و این قانون اساسی تدوین شد که به موجب آن ریاست جمهوری به کردها می رسد و رییس مجلس سنی و نخست وزیر شیعه است و در دولت عراق هم به  هر یک سهم دادند اما حالا این داعش است که در عراق بازی را به هم زده است چون افراط اگر مهار نشود همه دستاوردها را بر باد می دهد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: افراط به نفع هرج و مرج طلبان است و نباید اجازه داد در میان شیعیان نیز افراطی گری رواج پیدا کند. وی توصیه کرد یک بار قرآن را با نگاه اعتدالی بخوانید تا دریابید تا چه اندازه از افراط گری برحذر داشته است.
به گزارش عصر ایران در این دیدار روحانیون مختلف، اعم از واجد مقام سیاسی یا صرفا شاغل در امور مذهبی حضور داشتند که در میان آنان حضور علی یونسی دستیار ویژه رییس جمهور که محل مراجعه حاضران بود و کنار هاشمی نشسته بود، بیش از دیگران جلب توجه می کرد.  از نکات حاشیه ای قابل ذکر در پایان این ضیافت این که از میهمانان خواسته شد سه جلد کتاب مربوط به دیدگاه های آیت الله درباره آزاد اندیشی، ویژه نامه جشن پیروزی در انتخابات 24 خرداد 92 و روزشمار مربوط به وقایع سال 88 را دریافت کنند ولی کتاب آخر عملا در اختیار اکثریت حاضران قرار نگرفت.

الدوری همچنین اشغال مناطقی در شمال و غرب عراق به دست داعش را آزادسازی توصیف کرده و گفت: هم اکنون نصف کشور آزاد شد و آزاد سازی بغداد هم نزدیک است.
معاون صدام: بغداد را می گیریم/ حمایت از داعش/ در حال جنگ با ایران هستیممعاون صدام در پیام صوتی ضمن حمایت از داعش وعده اشغال بغداد را مطرح کرد.
به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، عزت ابراهیم الدوری معاون صدام حسین رئیس جمهور پیشین عراق در پیام صوتی که ادعا می شود مربوط به وی است خواستار یکپارچگی تلاش گروه های مسلح برای سرنگونی حکومت عراق شد.
او همچنین از گروه های مسلحی که در هفته های اخیر با حمله به مراکز دولتی و نظامی عراق توانستند مناطقی در شمال و غرب این کشور را اشغال کنند؛ تقدیر کرد. 
گروه افراط گرای اسلامی داعش نزدیک به القاعده هم اکنون مناطقی در شمال و غرب عراق را در اشغال خود دارد.
عزت ابراهیم الدوری در دوره حکمرانی صدام رئیس جمهور وقت عراق، به عنوان معاون رئیس جمهور و نفر دوم حکومت شناخته می شود. 
از دوره سقوط حکومت صدام در سال 2003 تاکنون، او بارها با انتشار پیام های صوتی و تصویری، وعده سرنگونی دولت عراق و بازگشت دوباره به قدرت را مطرح کرده است.
گفته شده است این پیام صوتی جدید در یکی از سایت های حامی حزب بعث منتشر شده و متعلق به عزت الدوری معاون صدام است.الدوری پس از سقوط حکومت صدام در سال 2003 تاکنون همچنان مخفی است و از محل استقرار یا سرنوشت وی خبری در دست نیست.
این در حالی است که تمامی مقامات سابق حکومت صدام دستگیر و محاکمه یا کشته شدند.
با وجود اینکه الدوری هم اکنون سن بالایی دارد و گزارش های غیررسمی از بیماری سخت وی خبر می دهند اما اعتقاد بر این است که او رهبری گروه بعثی تندرو با عنوان "ارتش نقشبندی" را برعهده دارد. این گروه قبل از این، داعش و حملات آن به استان های شمالی و غربی عراق را تایید کرده بود.
معاون صدام در این پیام صوتی می گوید: ای فرزندان ملت، کشورمان به ویژه پس از فرار ارتش آمریکا، با اشغالگری نابودگر ایران صفوی روبه رو شد. آمریکا، عراق را به عنوان لقمه سهل و آسان در اختیار ایران صفوی قرار داد. کشورها ما با استعمار ایران صفوی روبه رو است. الدوری همچنین اشغال مناطقی در شمال و غرب عراق به دست داعش را آزادسازی توصیف کرده و گفت: هم اکنون نصف کشور آزاد شده و آزاد سازی بغداد هم نزدیک است.در این پیام صوتی عزت ابراهیم الدوری از اعضای القاعده و داعش تقدیر کرد چرا که به اعتقاد وی "با استعمارگران صفوی ایران در حال مبارزه" هستند.



دلیل آمدن وزرای خارجه 1+5 به استثنای روسیه و چین،مخالفت اوباما با احتمال تمدید زمان گفت و گو ها پس از 29 تیر است و اوباما تاکید داشته است مذاکرات هسته ای در همین تاریخ به نتیجه نهایی برسد.
همزمان با ورود جان کری وزیر خارجه آمریکا به وین برای شرکت در مذاکرات هسته ای وین 6 بین ایران و اعضای گروه 1+5 ، یک مقام آمریکایی درباره موضع ایران در جریان این دور از مذاکرات هشدار داد.
به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه نیویورک تایمز یک مقام آمریکایی حاضر در وین در حاشیه مذاکرات به شرط فاش نشدن نامش در گفت و گو با جمعی از خبرنگاران ضمن بیان این که  موضع ایران در گفت و گوهای وین 6 "ناکافی" و "غیر عملی " است  به مذاکره کنندگان ایرانی هشدار داد برای رسیدن به تفاهم نهایی ایران باید برای ده سال آینده و یا بیشتر محدودیت های گسترده ای را روی موضوع تولید سوخت هسته ای خود بپذیرد.
نیویورک تایمز  می نویسد دلیل آمدن وزرای خارجه 1+5 به استثنای روسیه و چین ، مخالفت اوباما با احتمال تمدید زمان گفت و گو ها پس از 29 تیر(20 ژوئیه ) است و اوباما تاکید داشته است مذاکرات هسته ای در همین تاریخ به نتیجه نهایی برسد، اما روس ها معتقد بودند این دور از مذاکرات به دلیل عمق اختلافات به نتیجه نخواهد رسید  و می بایست برای مدت زمان دیگری تمدید شود، از همین رو وزیرخارجه روسیه و چین به همراه 4 وزیر خارجه دیگر گروه 1+5 به وین نرفتند.
این مقام آمریکایی  تاکید کرده است که تواففاتی در برخی زمینه ها حاصل شده است اما همچنان اختلافات جدی بین دو طرف مذاکراه کننده وجود دارد.
دیپلمات های نزدیک به مذاکرات می گویند اختلافات عمیقی بین ایران و گروه 1+5 درباره آینده برنامه هسته ای ایران و چرخه سوخت بومی ایران وجود دارد. همچنین ایران و کشورهای 1+5 درباره فعالیت سایت های هسته ای اراک و فردو نیز اختلافات عمیقی دارند.

چرا رژیم صهیونیستی دوباره به غزه حمله کرد؟ از ابوخضیر تا ایران

بررسی رخدادهای موازی با این عملیات، روشن می‌کند که چرا نتانیاهو حالا تصمیم به آغاز تهاجمی همه‌جانبه به نوار غزه گرفته‌ است. وقایعی که دامنه آن از قتل «محمد ابوخضیر» تا مذاکرات هسته‌ای ایران را در بر می‌گیرد.

خبرگزاری فارس: چرا رژیم صهیونیستی دوباره به غزه حمله کرد؟ از ابوخضیر تا ایران

بامداد سه‌شنبه بود که سخنگوی ارتش اسرائیل از آغاز عملیات تازه‌ای علیه باریکه غزه خبر داد. عملیاتی که این بار هم مثل دو عملیات قبلی (2009 و 2012) هدف اعلام شده آن «ریشه‌کن کردن حماس» بود.

اسرائیلی‌ها این عملیات را به عبری «صخره سخت» (تصوک ایتان) نام گذاشتند و مثل عملیات سال 2012 آن را با نامی دفاعی به جهان معرفی کردند: «عملیات لبه محافظ».*

اما چرا تل‌آویو باید در این برهه که با مشکلات عدیده مالی مواجه است، چنین عملیاتی را آغاز کند که به اذعان رسانه‌های اسرائیلی میلیاردها دلار هزینه مستقیم و جانبی برای اقتصاد اسرائیل دارد. تبادل آتش در شهرک‌های نزدیک به غزه و حملات شبانه جنگنده‌های اسرائیلی به غزه که امری متداول و هر روزه است و ارتباط حماس با مرگ سه اسرائیلی در الخلیل هم هنوز اثبات نشده است.

شاید بررسی رخدادهای موازی با این عملیات، روشن کند که چرا «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر و «موشه یعلون» وزیر جنگ صهیونیست‌ها حالا تصمیم به آغاز تهاجمی همه‌جانبه به نوار غزه گرفته‌اند. وقایعی که دامنه آن از قتل «محمد ابوخضیر» فلسطینی تا مذاکرات هسته‌ای ایران را در بر می‌گیرد.

آشتی ملی فلسطینی‌ها

سوم اردیبهشت سال جاری کمتر از یک هفته مانده به پایان ضرب‌الاجل مذاکرات 9 ماهه سازش باقی مانده بود که سران فتح و حماس از توافقی بزرگ خبر دادند. فلسطینی‌ها برای پایان دادن به اختلافات پس از هفت سال و تشکیل دولتی فراگیر در کرانه باختری و نوار غزه به توافق رسیدند. توافقی که می‌توانست دست فلسطینی‌ها در رویارویی با اسرائیل را تقویت کرده و در کنار بازوی دیپلماتیک تشکیلات خودگردان، به بازوی نظامی حماس در دولت فلسطینی نیز رسمیت بخشد.

هیچ‌کس به اندازه نتانیاهو با این توافق مخالفت نکرد. بی‌بی صهیونیست‌ها به همین بهانه مذاکرات از پیش تعلیق‌شده سازش را رسما متوقف کرده و ادامه آن را به لغو توافق موسوم به آشتی ملی منوط کرد. اسرائیل همزمان تبلیغات گسترده‌ای را برای برجسته کردن ابعاد نظامی فعالیت‌های حماس آغاز کرد؛ از نسبت دادن حملات راکتی از غزه تا نهایتا سناریوی گم شدن سه جوان اسرائیلی در الخلیل.

آغاز عملیات در غزه شاید بیش از هر چیز اختلاف‌افکنی در میان دو جناح فلسطینی‌ و به هم زدن توافقات صورت گرفته برای تشکیل دولت وحدت ملی را دنبال می‌کند.

کاهش فشارهای داخلی

حمله گسترده  به غزه را از نگاهی دیگر می‌توان تلاش نتانیاهو برای کاهش فشارهای داخلی دانست. کشته شدن سه اسرائیلی در کرانه باختری و شکست اطلاعاتی کم‌سابقه صهیونیست‌ها در فاصله سه هفته‌ای گم شدن تا شناسایی اجساد آن‌ها، موجی از انتقادات را علیه نتانیاهو و تیم امنیتی وی به راه انداخته بود.

انتشار فایل صوتی تماس این سه نفر با پلیس اسرائیل و مشخص شدن اینکه تل‌آویو از ابتدا از مرگ آن‌ها مطلع بوده و با این حال وانمود می‌کرده که این افراد زنده هستند، فشارها بر نتانیاهو را بیشتر هم کرده بود.

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که از ابتدا حماس را به دست داشتن در این حادثه متهم کرده بود، حالا به شدت از سوی جامعه افراط‌گرای اسرائیل تحت فشار بود و آغاز عملیاتی همه‌جانبه علیه غزه تنها راه برای قدرت‌نمایی بود. صهیونیست‌ها از همان ابتدای گم شدن این سه نفر، در شبکه‌های اجتماعی کمپین‌های ضدفلسطینی متعددی راه انداخته و خواستار «انتقام» و «کشتن همه اعراب» شده بودند.

قدرت‌نمایی کابینه تحت هدایت حزب «لیکود» و راستگرایان با عملیات گسترده جست‌وجوی خانه به خانه در کرانه باختری آغاز شد، که به شهادت قریب به 10 نفر و بازداشت بیش از 500 تن که بسیاری از آن‌ها آزادشدگان در جریان مبادله «گیلعاد شالیت» بودند، منجر شد. با قتل جوانان فلسطینی از جمله «محمد ابوخضیر» ادامه یافت و حالا به کشتار بی‌رحمانه در غزه رسیده است.

منحرف کردن افکار از قتل‌‌ «محمد ابوخضیر»

چهارشنبه دو هفته قبل بود که رسانه‌های فلسطینی از پیدا شدن جسد سوخته یک نوجوان 16 ساله فلسطینی در جنگل‌های اطراف قدس اشغالی خبر دادند. «محمد ابوخضیر» تازه‌ترین قربانی شهرک‌نشین‌هایی بود که این روزها برای تماشای حملات هوایی ارتش اسرائیل، روی بلندی‌ها می‌روند و با انفجار هر خانه در غزه، هورا می‌کشند.

شهادت ابوخضیر که زنده زنده به آتش کشیده شده بود، چنان خشمی در میان فلسطینی‌های کرانه باختری و قدس شرقی برانگیخت که بسیاری از مقامات اسرائیلی و همین‌طور رسانه‌های غربی از جمله روزنامه «نیویورک‌تایمز» نسبت به آغاز انتفاضه سوم فلسطینی‌ها هشدار دادند. موج اعتراضات که پیشتر تنها به داخل فلسطین محدود بود، با انتشار فیلم ضرب و شتم وحشیانه «طارق خضیر» که دست بر قضا پسرعموی «ابوخضیر» بود و ضمنا تابعیت آمریکایی هم داشت، به افکار عمومی خارجی هم کشیده شد.

کار آنقدر بالا گرفت که وزارت خارجه آمریکا هم مجبور شد به دلیل تابعیت آمریکایی طارق نسبت به برخورد نامناسب نظامیان اسرائیلی با او، ابراز نگرانی کند. حتی «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا هم اعلام کرد که این مسئله را با نتانیاهو در میان گذاشته است.

این روزها اما کمتر کسی در مورد شهادت «ابوخضیر» و چندین فلسطینی دیگر و ضرب و شتم طارق به دست اسرائیلی‌ها صحبت می‌کند. عملیات در غزه تمام حواس‌ها را به خود جلب کرده است. هرچند این عملیات هم فشارهایی را برای صهیونیست‌ها به همراه دارد، اما صهیونیست‌ها قطعا از انتفاضه در کرانه باختری و قدس هراس بیشتری دارند.

جذب بودجه نظامی

کاهش بودجه نظامی رژیم‌صهیونیستی در یک سال اخیر تنش‌های لفظی متعددی را بین «موشه بوگی یعلون» وزیر جنگ و «یعیر لاپید» وزیر اقتصاد موجب شده است. هرچند شخص نتانیاهو هم در این تنش همواره طرف نظامیان را گرفته، اما جذب بودجه نظامی، بیش از آنکه به نتانیاهو مربوط باشد، به سران ارتش صهیونیستی مرتبط است.

مقامات وزارت جنگ رژیم‌صهیونیستی از ماه‌ها قبل تلاش برای فشار آوردن به لاپید و جذب بودجه بیشتر را آغاز کرده بودند. از سخنرانی‌های مداوم در مورد خطر رویارویی نظامی با ایران گرفته تا لغو رزمایش‌های هوایی به بهانه نبود بودجه کافی.

یعلون حتی دو ماه قبل هشدار داد که اگر بودجه وزارت جنگ افزایش نیابد، تمامی ناوگان هوایی اسرائیل زمین‌گیر می‌شود. این اظهارات هم لاپید را تحت فشار قرار داد و هم کنگره آمریکا را متقاعد کرد که بودجه کمک‌های نظامی به اسرائیل را دست نخورده نگه دارند.

مقامات وزارت اقتصاد عنوان می‌کردند که با بروز بحران در سوریه و عراق، بخش بزرگی از تهدیدات علیه اسرائیل از میان رفته و به همین جهت می‌توان بودجه وزارت جنگ را کاهش داد.

اما این روزها یعلون از لزوم تقویت «گنبد آهنین» و افزایش بودجه نظامی صحبت می‌کند، بدون آنکه از سوی افکار عمومی داخلی مورد انتقاد قرار گیرد. لاپید هم حالا سکوت اختیار کرده و احتمالا راهی جز پذیرش اظهارات نظامیان ندارد.

در واقع نظامیان اسرائیلی همان رویکردی را در پیش گرفته‌اند که زمانی مقامات سازمان سیا و پنتاگون بعد از فروپاشی شوروی برای مقاومت در برابر کاهش بودجه پیش گرفتند؛ ایجاد تهدیدهای تازه.

مانع‌تراشی در مسیر مذاکرات هسته‌ای با ایران

حمله به غزه آن هم درست هم‌زمان با آخرین دور از مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 شاید بی‌ارتباط با این مذاکرات هم نباشد. «بنیامین نتانیاهو» که به هر روی (چه به واسطه بازی پلیس خوب، پلیس بد و چه به دلایل واقعی) از منتقدان اصلی توافق با ایران بود، از هیچ اقدامی برای مانع‌تراشی در برابر پیشرفت مذاکرات، دریغ نکرده است.

نتانیاهو که پیش‌تر با سناریوی مضحک کشتی «کلوس سی» (انتقال تسلیحات از سوریه به ایران و سپس به غزه) تلاش کرده بود بحث حمایت ایران از نیروهای مقاومت را در معادله مذاکرات هسته‌ای وارد کند، این بار هم همزمان با عملیات در غزه، همین رویکرد را پیش گرفته است.

«یوال اشتاینیتز» وزیر اطلاعات و «اوفیر گندلمان» سخنگوی نتانیاهو هر دو عنوان کرده‌اند که مقاومت فلسطینی با «موشک‌های عمدتا ساخت ایران» اسرائیل را هدف قرار می‌دهد و از همین رو باید این مسئله در مذاکرات هسته‌ای مطرح شود.

مقامات آمریکایی که پیش‌تر عنوان کرده بودند که مسئله حقوق بشر و «حمایت از گروه‌های تروریستی» را بعد از به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای مطرح می‌کنند، این بار زودتر وارد عمل شده و تائید کردند که این مسئله را در مذاکرات جاری در وین، پیش خواهند کشید.

تنها یک روز پس از آنکه «اد رویس» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا خواستار مطرح شدن مسئله حمایت ایران از نیروهای مقاومت شد، یک مقام ارشد آمریکایی نیز در اظهارات روز شنبه خود عنوان کرد که «جان کری» وزیر خارجه در سفر به وین، این مسئله را با مقامات ایرانی در میان می‌گذارد.

روز یکشنبه هم زمزمه‌هایی مطرح شد مبنی بر اینکه آمریکایی‌‌ها بحث توقف حمایت از حماس و خلع سلاح این گروه را مطرح کرده‌اند. به نظر می‌رسد نتانیاهو تلاش می‌کند اگر نتوانست سانتریفیوژهای ایران را برچیند، دستکم امتیازات منطقه‌ای به‌دست آورد؛ مسیری که صهیونیست‌ها سال‌هاست که بی‌نتیجه دنبال می‌کنند.

 

----

اسرائیل عملیات سال 2012 را نیز به عبری «ستون ابر» (عمود عنان) نام نهاد و آن را به انگلیسی «ستون دفاعی» معرفی کرد. ستون ابر در ادبیات یهودی، ستون ابری است که بنی اسرائیل را در هجرت از مصر به سمت «ارض موعود» رهنمون کرد.

یادداشت از صادق قربانی

انتهای پیام/ق

- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930422001695#sthash.akfujErF.dpuf

ابوبکر البغدادی سرکرده داعش در اظهاراتی بر ویران نمودن کعبه با توجیه اینکه مسلمانان نباید سنگ را پرستش کنند، تعهد کرد.
به گزارش مشرق، چند روز پیش موضع گیری یکی از سرکردگان داعش درباره لزوم ویرانی کعبه بسیار خبرساز شده بود. اما منابع موثق امروز خبری را منتشر کرده اند که رویکرد افراط گرایانه و ضد اسلامی گروه تروریستی داعش را بیش از پیش نمایان می کند.

منابع عراقی در این باره اعلام کرد: "ابوبکر البغدادی" سرکرده داعش روز گذشته (شنبه) در اظهاراتی بر لزوم ویران نمودن کعبه تاکید کرد و افزود: اصول و عقاید اسلامی به ما اجازه پرستش سنگ را نمی دهد.

یک سایت اینترنتی نزدیک به سرکرده داعش هم در تایید این خبر، اعلام کرد: البغدادی به ویران نمودن کعبه تعهد کرده است.

به گزارش پایگاه "عین العراق نیوز" این منبع نزدیک به داعش در ادامه مدعی شده است: حجاج برای لمس کردن دیوار کعبه و پرستش سنگ به مکه می روند و آنها برای عبادت خدا به آنجا نمی روند پس باید کعبه را ویران کنیم!

خاطرنشان می شود گروه تروریستی داعش طی ماههای اخیر بسیاری از مراقد امامان، امامزداگان و صحابه پیامبر گرامی اسلام(ص) و امام علی (ع) را ویران نموده اند.

البته نکته بسیار مهم در نگرش بسته و متحجرانه گروه تروریستی داعش همین مسئله است که آنها به جای تمرکز بر روی تغییر نگرش مردم نسبت به موضوع عبادت خدا در تلاش هستند که صورت مسئله را پاک کنند و این خود بیانگر سطح بسیار پایین تفکرات این گروه تکفیری تروریستی است.

پاسخ النصره به داعش با تشکیل امارت شام

منابع نزدیک به گروههای افراطی در سوریه از انتشار فایل صوتی جدیدی از اظهارات "ابومحمد الجولانی" سرکرده جبهه النصره خبر می دهند که در آن تاسیس "امارت شام" را اعلام کرده است.

این منابع اعلام کردند که این اقدام سرکرده النصره در پاسخ به تشکیل خلافت اسلامی توسط "ابوبکر البغدادی" سردکرده داعش و اعلام لزوم بیعت با وی به عنوان خلیفه مسلمانان، اتخاذ شده است.

الجولانی در این بیانیه صوتی اعلام کرداست: "زمان آن فرا رسیده که امارت اسلامی را در سرزمین شام تشکیل دهیم که در آنها حدود و شرع الهی بدون هرگونه کم کاستی به اجرا گذاشته خواهد شد".

وی در ادامه افزود: "ای عزیزان! زمان آن فرا رسیده که امارت اسلامی را در سرزمین شام برای حفظ حقوق مسلمانان و حفاظت از حریم و مقدسات آنها تشکیل دهیم و به امر الله عز وجل به کوچکترین تا بزرگترین فرمان و دستور وی جامه عمل بپوشانیم".

سرکرده النصره تاکید کرد: " ما اجازه نمی دهیم که هیچ موجودی روی زمین ثمره جهاد شما را از بین ببرد حتی اگر یک قطره خون در رگهایمان باقی مانده باشد، ما اجازه برقراری نظامهای لائیک و پروژه های خارجی را نمی دهیم".

الجولانی در ادامه اظهاراتش در حالی که به نظر می رسد در جمع برخی اعضای النصره بوده، افزود: "ای دوستان عزیز! کلید این امارت هم اکنون در دستان شماست و می توانید از همین حالا تا 10 روز دیگر برای برقراری کامل آن تلاش کنید! کسی با شما در سرزمین شام بر سر این مسئله رقابت نمی کند و شما در این ایستگاه تاریخی که مسلمانان از 1400 سال پیش تاکنون انتظار آن را کشیده اند، از سوی خدا انتخاب شده اید".

وی درباره مرزهای امارت به اصطلاح اسلامی خود نیز مدعی شد: "این امارت با تمامی کسانی که بخواهند به مسلمانان آسیبی برسانند خط تماس دارد، مرزهای ما به طور گسترده با نظام (سوریه) و دشمنان ما نقاط اشتراک دارد و هر سرباز النصره باید برای وقایع احتمالی کاملا آماده باشد".

ایران در رسانه‌های صهیونیستی؛
محورهای اصلی اخبار روز گذشته رسانه‌های انگلیسی‌زبان صهیونیست‌ها درباره ایران شامل درخواست ایران از حامیان رژیم صهیونیستی برای پایان حملات به نوار غزه و جلوگیری از یک فاجعه انسانی، و تحلیل جروزالم‌پست از ارتباط ایران با داعش و راه تهران به سوی ساخت بمب هسته‌ای می‌شود.
گروه بین‌الملل مشرق- سرخط اخبار ایران در رسانه‌های صهیونیستی به همراه گزیده‌ای از مهمترین مطالب آن در ادامه برای استفاده کارشناسان و مخاطبان محترم آمده است:

مشرق: محورهای اصلی اخبار روز گذشته رسانه‌های انگلیسی‌زبان صهیونیست‌ها درباره ایران شامل درخواست ایران از حامیان رژیم صهیونیستی برای پایان حملات به نوار غزه و جلوگیری از یک فاجعه انسانی، و تحلیل جروزالم‌پست از ارتباط ایران با داعش و راه تهران به سوی ساخت بمب هسته‌ای می‌شود.

یدیعوت آحارانوت/ ایران خواستار پایان "فاجعه انسانی" در غزه شد

وزارت خارجه ایران روز چهارشنبه حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه را محکوم و به غرب اصرار کرد از اسرائیل بخواهد تا مانع وقوع یک "فاجعه انسانی" شود.

اسرائیل

مرضیه افخم سخنگوی وزارت خارجه ایران در این‌باره خاطرنشان کرد: "ما متاسفانه شاهد تشدید تجاوز وحشیانه توسط صهیونیست‌ها در روزهای اخیر علیه مردم بی‌گناه و بی‌دفاع فلسطین هستیم."

وی با زیر سؤال بردن "بهانه غیرواقعی ربودن سه شهرک‌نشین صهیونیستی" افزود: ایران از "کشورها و حامیان غربی رژیم صهیونیستی می‌خواهد موضع محکمی اتخاذ کنند و از وقوع یک فاجعه انسانی جلوگیری نمایند و این حملات را متوقف کنند."

جروزالم پست/ راه ایران به سوی بمب

با ادامه مذاکرات هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهانی، روز به روز روشن‌تر می‌شود که هر معامله‌ای که امضا شود از دید اسرائیل معامله بدی است. طبق اکثر گزارش‌ها، تمرکز مذاکرات به جای از بین بردن زیرساخت‌های هسته‌ای ایران، یعنی خواسته اسرائیل، روی ایجاد یک شبکه راستی‌آزمایی قرار گرفته که در شرایط ایده‌آل، منجر به اعطای دسترسی نامحدود بازرسان به سایت‌های ایران برای اطمینان از ماهیت صلح‌آمیز فعالیت‌های هسته‌ای ایران خواهد شد.

اسرائیل

اشکالات این معامله باید تا کنون آشکار شده باشد، به ویژه با توجه به عدم اعطای دسترسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تأسیسات پارچین، که دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل متحد معتقد است تهران در آن درباره ساخت سلاح اتمی پژوهش انجام داده است. این‌که نیروگاه زیرزمینی هسته‌ای فردو تا سال‌‌ها برای غرب ناشناخته باقی مانده بود نیز بیش‌تر قابل اعتماد بودن جمهوری اسلامی و توانایی نظارت‌ها در کنترل فعالیت‌های هسته‌ای ایران را زیر سؤال می‌برد. به علاوه، جان کری وزیر خارجه آمریکا به تازگی نشان داد که بازه غافلگیری ایران تنها دو ماه است. همین موضوع تنها کافی است تا هر گونه معامله‌ای با ایران بی‌معنی باشد، چرا که این مدت بیش از حد کوتاه است.

با این حال، به نظر می‌رسد راه‌حل عقب بردن پیشرفت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی با کاهش قابل توجه در تعداد سانتریفیوژهای این کشور دیگر از روی میز برداشته شده است.

از طرف دیگر به گفته محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران "مذاکرات در مورد ظرفیت هسته‌ای نیست... بلکه در مورد صداقت و شرافت و عزت ایران است." اما بزرگترین حامی دولتی تروریسم در جهان شایسته احترام نیست. این نظریه رایج که ایران حامی گروه تروریستی دولت اسلامی عراق و شام "داعش" است در بدترین شرایط فقط قابل تردید است. گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد این سازمان به احتمال قوی توسط تهران ایجاد شده است. "پینهاس اینباری" عضو مرکز امور عمومی اورشلیم اخیراً در این‌باره اشاره کرد: "هر چه زمان بیش‌تری می‌گذرد، بیش‌تر ارتباط بین داعش، سوریه و نهادهای اطلاعاتی ایران در ذهن تحلیلگران برجسته عرب ثابت می‌شود."

طرح دقیق ایران دارای دو سطح است: دامن زدن به ناآرامی‌های گسترده منطقه‌ای و در نتیجه از بین بردن تمرکز روی فعالیت‌های غیرقانونی اتمی‌اش، و در عین حال متقاعد کردن غرب، که به جای هرج و مرج به دنبال ثبات است، به این‌که تنها راه‌حل تعامل، و نه شکست، ایران است. و اتفاقاً این سیاست موفق هم بوده است.

اگرچه رئیس‌جمهور آمریکا هفته گذشته به همتای اسرائیلی خود شیمون پرز تصریح کرد که هنوز هم به ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای متعهد است، اما گفته‌های اوباما، دیگر قابل اعتماد نیست، به ویژه با توجه به تمایل وی برای برخورد با یک حکومت سرکش و متعهد به نابودی غرب، به عنوان دوست.

تغییر از پان عربیسم به وهابیت؛
نیروهای بعثی در عراق به دو شیوه وارد فعالیت مسلحانه شدند، در شیوه اول نیروهای بعثی شروع به همکاری با القاعده عراق کردند و به پست‌های اصلی این گروه رسیدند، در شیوه دوم نیروهای بعثی به صورت مستقل گروه های مسلحی را تاسیس کردند که گروه جیش الطریقه النقشبندیه مهم ترین گروه مسلح بعثی در عراق است.
نیروهای بعثی عراق از سبیل های دیروز تا ریش های انبوه امروز/ در حال تکمیل شدن
گروه بین‌الملل مشرق - حزب بعث یکی از احزاب سیاسی بر پایه تفکر ناسیونالیسم عربی است که در دهه چهل میلادی به دست میشل عفلق تاسیس شد، این حزب از سال 1968 تا سال 2003 به مدت  35 سال حکومت را در عراق در دست داشت و حزب بعث در این سال ها در تمامی بخش های دولت عراق حضور داشت، امروز بعد از گذشت ده سال از سقوط نظام صدام، با شروع ناآرامی ها در عراق، دوباره نام حزب بعث بر سر زبان ها آمده است و از این حزب به عنوان یکی از عوامل ناآرامی های اخیر عراق نام برده می شود، در این مقاله نقش حزب بعث در ناآرامی های عراق می پردازیم:

حزب بعث در عراق صرفا یک اسم نبود، حزب بعث در زمان حکمرانی صدام، به تشکیلات بزرگی مبدل شده بود که در همه مناطق عراق حضور داشت و با کار تشکیلاتی، افراد بسیاری را جذب خود کرده بود. با سقوط صدام، بسیاری از نیروهای شاخص حزب بعث، از ترس کشته شدن به دست مردم، مخفی شدند، اما پس از گذشت چند سال از سقوط صدام، بسیاری از نیروهای بعثی با فشار نیروهای اشغالگر آمریکایی بر سر پست هایشان در دولت و ارتش عراق بازگشتند، این گونه شد که نیروهای بعثی که به دنبال مخفی گاه بودند، امروز به فکر بازپس گرفتن قدرت از مردم عراق هستند.

نیروهای بعثی در عراق به دو شیوه وارد فعالیت مسلحانه شدند، در شیوه اول نیروهای بعثی شروع به همکاری با القاعده عراق کردند و به پست های اصلی این گروه رسیدند، در شیوه دوم نیروهای بعثی به صورت مستقل گروه های مسلحی را تاسیس کردند که گروه جیش الطریقه النقشبندیه مهم ترین گروه مسلح بعثی در عراق است.


نیروهای بعثی عراق از سبیل های دیروز تا ریش های انبوه امروز/ در حال تکمیل شدن

نیروهای بعثی عراق از سبیل های دیروز تا ریش های انبوه امروز/ در حال تکمیل شدن

بعثی هایی که وهابی شدند


امروز بسیاری از نیروهای رده بالای داعش بعثی هستند، سوالی که در اینجا پیش می آید این است که چگونه افرادی با عقیده پان عربیسم، به نیروهای جنگجوی وهابی مبدل شدند ؟
 برای پاسخ به این سوال باید به تاریخ نگاه دوباره ای بندازیم.

صدام در دهه پایانی حکومتش و پس از جنگ کویت و انقلاب مردم عراق (انتفاضه شعبانیه)، سیاست جدیدی را به نام حمله الایمانیه را آغاز کرد، ظاهر این سیاست اسلامی کردن برنامه های دولت عراق و گسترش برنامه های مذهبی در سطح کشور عراق بود و  در دهه نود میلادی برنامه های دینی و قرآنی در سطح کشور عراق و حتی در داخل حزب بعث گسترش پیدا کرد، اما در واقع باطن این سیاست صدام، اجازه ورود دادن به جریان وهابیت در عراق بود.

حکومت صدام که تا پیش از دهه نود با هر گونه جریان اسلام گرایی در عراق برخورد می کرد و تنها بر روی مفاهیمی همچون امت واحد عربی تاکید می کرد، پس از شروع سیاست حمله الایمانیه، برای ترویج مفاهیم اسلامی البته با قرائت وهابی کوشش کرد، در دهه آخر حکومت صدام کتاب های وهابی در عراق توزیع می شد و روزنامه های بعثی عراق شروع به نشر مقالاتی با هدف نشر اندیشه های وهابیت کردند.

نیروهای بعثی عراق از سبیل های دیروز تا ریش های انبوه امروز/ در حال تکمیل شدن
در دهه نود میلادی، پای مبلغان وهابی در کشور عراق باز شده بود و در بسیاری از مساجد اهل سنت و دانشگاه های عراق، مبلغان وهابی فعالیت می کردند، علاوه بر این در ماه های پایانی حکومت عراق و پیش از شروع جنگ، نیروهای القاعده به صورت علنی وارد عراق شدند تا مقدمات فعالیت مسلحانه را در این کشور فراهم کنند.

در ابتدای فعالیت القاعده عراق، فرماندهان این گروه عموما غیر عراقی بودند که چندان هم با وضعیت عراق آشنا نبودند، به همین دلیل نیروهای بعثی با وارد شدن در ساختار القاعده به کمک این گروه آمدند و کم کم به رده های بالا این گروه رسیدند، امروز در رده های مختلف فرماندهی القاعده عراق که امروز به داعش معروف شده است، ظاهر ماجرا این است که یک سری نیرو با عقیده وهابی در حال فرماندهی داعش هستند، اما در باطن، این افسران بعثی هستند که در حال اداره میدانی این گروه هستند.

افسران بعثی، دوره های مختلف نظامی و امنیتی را گذرانده بودند و تجربه نظامی داشتند، آنها در سرویس اطلاعاتی صدام حضور داشتند و شناخت قوی از مناطق عراق داشتند، به همین دلیل گزینه های مناسبی برای برای رهبری گروه های مسلح همچون داعش بر ضد دولت عراق بودند.

نیروهای بعثی عراق از سبیل های دیروز تا ریش های انبوه امروز/ در حال تکمیل شدن
جریان التقاطی اسلام گرای بعثی در عراق

نیروهای بعثی پس از سقوط صدام علاوه بر حضور در گروه داعش، رهبری برخی از گروه مسلح را در عراق به عهده گرفتند، گروه جیش الطریقه النقشبندیه، یکی از مهم ترین گروه هایی است که نیروهای بعثی رهبری آن را بر عهده گرفتند، این گروه که از سال ها پیش در مناطق سنی نشین عراق فعالیت دارد، امروز در کنار داعش، با نیروهای نظامی عراق در نبرد است.

رژیم صدام در دهه نود میلادی، فضا را برای فعالیت گروه های صوفی مسلک در عراق باز کرد، اما شرایطی را فراهم کرد تا اینکه نفرات شاخص حزب بعث، در راس این گروه های صوفی مسلک قرار بگیرند، از جمله این طریقت های صوفی گرا، طریقت نقشبندیه بود که ابراهیم عزت الدوری معاون اول صدام حسین، قطب این طریقت در مناطق عرب سنی نشین عراق شد.

ادبیات گروه جیش الطریقه النقشبندیه، یک ادبیات التقاطی است که آمیزه ای از مفاهیم ناسیونالیسم عربی با برخی از مفاهیم اسلامی است، این گروه عزت الدوری را رهبر جهاد در عراق می داند و دولت عراق را یک دولت صفوی می خواند.

پس از سقوط صدام، تعدادی از نظامیان بعثی که در ارتش صدام خدمت می کردند، به گروه جیش الطریقه النقشبندیه پیوستند، نیروهای این گروه با توجه آموزش‌هایی که در ارتش صدام دیدند، از دانش نظامی بالایی برخوردار هستند و عملیات های متعددی را بر ضد نیروهای عراقی انجام دادند، همچنین این گروه کارگاه های متعددی را در عراق برای تولید راکت و بمب ایجاد کرده است.



گروه جیش الطریقه النقشبندیه، در ابتدای شروع فعالیتش، سعی در ارائه چهره ای موجه از خود داشت، به همین دلیل عنوان می کرد که تنها به دنبال جنگ با نیروهای اشغالگر آمریکایی است و ریختن خون عراقی ها را حرام می داند، اما پس از خروج نیروهای آمریکایی از عراق، این گروه به فعالیت مسلحانه خود ادامه داد و با ادعای اینکه نیروهای نظامی عراقی، امتداد نیروهای اشغالگر آمریکایی هستند، به حملاتش به نیروهای نظامی عراقی و مردم عراق ادامه داد.

گروه جیش الطریقه النقشبندیه از شش ماه پیش، با شروع پیشروی داعش در عراق، این پیشروی را انقلاب مردم عراق بر ضد دولت صفوی خواند و نیروهای این گروه در کنار گروه داعش، با نیروهای نظامی عراق درگیر شدند، گروه جیش الطریقه النقشبندیه در هفته های اخیر سعی کرده است که کنترل برخی از مناطق سنی نشین عراق را از دست داعش بگیرد تا اداره این مناطق در دست فرماندهان بعثی باشد، اما با واکنش منفی داعش مواجه شده است.

نیروهای بعثی عراق از سبیل های دیروز تا ریش های انبوه امروز/ در حال تکمیل شدن
آینده اتحاد دو جریان بعث و وهابیت در عراق

گرچه هم اکنون داعش در کنار گروه های دیگر مسلح بعثی با نیروهای مسلح عراق می جنگد، اما در نهایت این اتحاد بین این گروه ها ادامه نخواهد داشت و داعش همانگونه در مناطق تحت سیطره خودش در سوریه تمام گروه ها رقیبش را از بین برد، یک روزی هم تمام گروه های مسلح را در عراق از بین خواهد برد تا داعش، قدرت مطلق در عراق باشد.

از سوی دیگر، اختلافات بین نیروهای بعثی و نیروهای وهابی در داخل گروه داعش، اختلافی دیرینه است و دو گروه به دنبال حذف گروه رقیب هستند تا تنها خودشان قدرت را در داخل گروه داعش، داشته باشند، پیش بینی می شود با تثبیت مناطق تحت سیطره داعش در عراق، نیروهای وهابی این گروه، به بهانه التقاطی بودن تفکرات نیروهای بعثی، به دنبال تصفیه این افراد باشند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد