سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز


هنوز دلیل عدم حضور لاوروف و وزیر خارجه چین در مذاکرات گروه 1+5 با ایران اعلام نشده است اما لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه روز سه شنبه گذشته در نشست پارلمان فرانسه اعلام کرد بین روسیه و کشورهای عضو گروه 1+5 اختلافاتی بروز کرده است.
وزرای خارجه 4 کشور غربی عضو گروه 1+5 برای حضور در مذاکرات وین 6 اعلام آمادگی کرده اند و این در حالی است که خبرگزاری ایتارتاس روسیه روز گذشته نوشت : سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در مذاکرات وین 6 حاضر نخواهد شد.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری آسوشیتد پرس وزرای خارجه 4 کشور آمریکا، فرانسه، بریتانیا و آلمان اعلام کردند که برای شرکت در مذاکرات وین 6 راهی اتریش می شوند اما عدم حضور وزرای خارجه روسیه و چین امکان نتیجه بخش بودن این دور از مذاکرات را در هاله ای ابهام قرار داده است.

روسیه و چین دو کشور متحد ایران هستند و مواضع آنها نرم تر از مواضع کشورهای غربی طرف گفت و گوی ایران است.

جان کری وزیر خارجه آمریکا قرار است امشب (شنبه) برای شرکت در مذاکرات وارد وین شود و وزرای خارجه 3 کشور دیگر اروپایی قرار است فردا (یکشنبه) به مذاکرات بپیوندند.

همزمان عباس عراقچی معاون وزیر خارجه کشورمان امروز (شنبه) با سخت و فشرده توصیف کردن مذاکرات هسته ای از اختلافات عمیق بین ایران و 1+5 خبر داده است؛ اما این دیپلمات ارشد کشورمان نسبت به ثمر بخش بودن حضور وزرای خارجه 1+5 در مذاکرات ابراز امیدواری کرده است.

هنوز دلیل عدم حضور لاوروف و وزیر خارجه چین در مذاکرات گروه 1+5 با ایران اعلام نشده است. وزیر خارجه روسیه هم اکنون همراه پوتین در سفری به آمریکای لاتین رفته است و قرار است در نشست سران گروه بریکس که قرار است روز 15 ژوئیه (3 روز دیگر) در برزیل برگزار شود، حضور یابد. وزیر خارجه چین هم به عنوان یکی از اعضای گروه بریکس در این نشست حضور خواهد داشت.

 لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه روز سه شنبه گذشته در نشست پارلمان فرانسه اعلام کرد بین روسیه و کشورهای عضو گروه 1+5 اختلافاتی بروز کرده است.

 فابیوس به طور مشخص  به اختلافات روسیه و دیگر اعضای گروه 1+5 اشاره نکرد. 

با این حال مقام های اتحادیه اروپا پس از اظهارات فابیوس در موضع گیری هایی بر وحدت بین گروه 1+5 تاکید کرده و اعلام کردند اختلافی بین اعضاء گروه 1+5 وجود ندارد.
یک مقام در وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که از نظر واشنگتن این خلبان های ایرانی اند که مواضع داعش را در عراق بمباران می کنند، نه خلبان های روسی.
مقامات نظامی آمریکایی مدعی شدند برخی خلبان های ایرانی مواضع گروه تروریستی داعش را در عراق بمباران می کنند.

به گزارش عصر ایران به نقل از وب سایت " هیل" یک مقام در وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که از نظر واشنگتن این خلبان های ایرانی اند که مواضع داعش را در عراق بمباران می کنند، نه خلبان های روسی.

پیشتر برخی رسانه های غربی به نقل از برخی مقامات نظامی عراق  مدعی شده بودند که خلبان های ایرانی و روسی به کمک دولت عراق رفته اند و مواضع گروه داعش را بمباران می کنند.

ایران اعزام نیرو به عراق را تکذیب کرده و اعلام کرده است به دولت بغداد کمک می کند تا با شورشیان افراط گرای داعش مبارزه کند. با این حال مقامات ایران مداخله نظامی در بحران عراق را در صورت درخواست دولت بغداد از ایران رد نکرده اند.

همچنین یک مقام آمریکایی اعلام کرده است واشنگتن نیز برای کمک به دولت عراق در مبارزه با گروه داعش روزانه دهها پرواز شناسایی از طریق هواپیماهای بدون سرنشین بر فراز عراق انجام می دهد اما طبق گفته " چاک هاگل" وزیر دفاع آمریکا آمریکا عملیات های شناسایی را تنها با هماهنگی دولت عراق صورت می دهد و با ایران یا روسیه هیچ عملیات مشترکی صورت نداده است.

هاگل روز گذشته با اعلام این موضوع گفت: ما از کمک های ایران و روسیه به  دولت عراق برای مبارزه با داعش اطلاع داریم اما تا کنون در هیچ عملیات مشترکی در این زمینه شرکت نداشته ایم.

وزیر دفاع آمریکا افزود واشنگتن در حال ارزیابی گزارش های تیم های مشاوران نظامی است که در هفته های گذشته به عراق اعزام کرده است و پس از ارزیابی گزارش های آنها درباره نحوه مشارکت و کمک به دولت عراق برای مبارزه با گروه داعش تصمیم خواهد گرفت.




پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


وزیر دفاع آمریکا گفت: ایالات متحده مانورهای نظامی و یا عملیات‌هایش را برای کمک به عراق در جنگ با شبه‌نظامیان داعش با ایران و یا روسیه هماهنگ نمی‌کند.

به نقل از خبرگزاری پی.تی.آی، چاک هاگل،‌ وزیر دفاع آمریکا به خبرنگاران گفت: واشنگتن به نیروهای امنیتی عراق برای مقابله با شبه‌نظامیان گروه دولت اسلامی عراق و شام (داعش) کمک می‌کند و آگاه است که اقدامات ایران و روسیه برای کمک به دولت عراق ثمربخش است اما برای انجام هماهنگی با هیات‌های این دو کشور و اقدامات آن‌ها در مقابله با شبه‌نظامیان داعش مشارکت نمی‌کند.

وی افزود: آنچه که ما انجام می‌دهیم کمک به نیروهای عراقی است و به این کار ادامه خواهیم داد. ما به دنبال ارزیابی تیم‌های خود در عراق هستیم و توصیه‌ها و رهنمودهایی را بر مبنای این ارزیابی‌ها به این تیم‌ها ارائه می‌دهیم.

کاخ سفید نیز اعلام کرد: واشنگتن به این مساله که رهبران سیاسی عراق باید با یکدیگر باشند و متحد عمل کنند تا با تهدید داعش مقابله کنند، ادامه خواهد داد.

جاش ارنست، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید در این باره گفت: ما علنا اعلام کرده‌ایم که مذاکراتی باید برای حل بحران حضور داعش در عراق صورت گیرد.

منبع: ایسنا






تل آویو: توافق هسته‌ای با ایران را امضا نکنید

سفیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن به غرب هشدار داد که از امضای هرگونه توافق هسته‌ای با ایران خودداری کنند.

خبرگزاری فارس: تل آویو: توافق هسته‌ای با ایران را امضا نکنید

 به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از واشنگتن فری بیکن، ران درمر سفیر اسرائیل در آمریکا از کشورهای غربی و باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا خواست که توافق هسته‌ای با ایران را امضا نکنند.درمر با ادعای نقش ایران در تسلیح حماس به غرب هشدار داد که به ایران با این چارچوب هسته ای نمیتوان اعتماد کرد.وی افزود: امیدواریم که این توافقبد امضا نشود و جامعه بین المللی فشار علیه ایران را افزایش دهد و برای از بین بردن برنامه هسته ای ایران تضمین ایجاد کند.وی مدعی شد که حماس بسیاری از تسلیحات پیشرفته حماس خود را با کمک ایران به دست آورده است و یا تحت نظر ایران آموزش دیده اند.اظهارات سفیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن در حالی مطرح می‌شود که ایران و گروه ۱+۵ ششمین دور از مذاکرات خود را برای حصول توافق جامع در وین آغاز کرده‌اند.

- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930420000687#sthash.KS55Sq8D.dpuf



ایران علاقه مند به وجود یک دولت فراگیر و عراق یکپارچه است، تا زمان حاضر دولت تهران بر این باور بوده است که مالکی می تواند در راس یک دولت فراگیر قرار گیرد اما به گمان من آنها کم کم به این جمع بندی خواهند رسید که مالکی مانع اصلی تشکیل چنین دولتی است.
ایران برای نجات عراق از تجزیه و فروپاشی استراتژی دو جانبه ای در پیش گرفته است.

به گزارش عصر ایران وب سایت " نشنال" با اشاره به این موضوع می نویسد : ایران از سویی در پی جلب همکاری و رایزنی با کشورهای عربی منطقه و آمریکا برای نجات عراق از بحران داخلی است و از سوی دیگر با کمک به دولت بغداد برای مقابله با شورشیان افراط گرا در پی جلوگیری از فروپاشی دولت عراق است.

امیر مجبیان تحلیلگر مسایل سیاسی در تشریح اهمیت عراق برای ایران به نشنال می گوید:" عراق از سه جهت برای ایران حائز اهمیت است، نخست اینکه یک کشور مسلمان است و دوم اینکه کشور همسایه ماست و سوم اینکه ثبات عراق به منزله ثبات منطقه است."

روزدوشنبه حسین امیر عبدالهیان معاون عربی و آفریقایی وزارت خارجه ایران به منظور رایزنی با کشورهای عربی منطقه درباره بحران عراق راهی سه کشور امارات متحده عربی، کویت و عمان شد.

امیر عبدالهیان در دیدار روز دوشنبه خود با " انور گرگش (قرقاش) " همتای اماراتی خود با اشاره به تهدید ناشی از گروه داعش در عراق گفت : اگر جامعه بین المللی در برابر فعالیت های داعش در عراق به موقع و قوی وارد عمل نشود وضعیت عراق ممکن است به یک بحران بین المللی تبدیل شود.

این مقام ایرانی در این دیدار با تکرار مواضع کشورش در حمایت از تمامیت ارضی و حفظ یکپارچگی عراق گفت:" همه نشانه ها حاکی است که برخی عناصر خارجی از گروه داعش در عراق حمایت می کنند.

همچنین اکبرهاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام روز چهارشنبه در مصاحبه ای با روزنامه ژاپنی آساهی شیمبون بر احتمال همکاری ایران و آمریکا در صورت ضرورت، برای جلوگیری از فروپاشی و حفظ تمامیت ارضی عراق تاکید کرد.

رفسنجانی با اشاره به اینکه ایران مداخله نظامی مستقیم در بحران عراق را در نظر ندارد، گفت تهران برای کمک به دولت عراق حمایت های اطلاعاتی و تکنولوژیک و مالی را در دستور کار خود دارد.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت که ایران و عراق و آمریکا در زمینه مبارزه با تروریسم و افراط گرایی در عراق اهداف مشترکی دارند و اگر ضرورت ایجاب کند می توانند همکاری کنند.

نشنال می افزاید: ایران خواهان حفظ تمامیت ارضی عراق و جلوگیری از تجزیه این کشوراست . بیش از 250 هزار اتباع عراقی در ایران ساکن هستند و در هفته های گذشته بسیاری از آنها برای مقابله با گروه داعش ثبت نام کرده اند.

بر اساس این گزارش یکی از مهم ترین موانع همکاری ایران و آمریکا و کشورهای عربی منطقه برای نجات عراق از فروپاشی ، تمایل نوری مالکی نخست وزیر عراق برای کسب جایگاه نخست وزیری برای بار سوم است.

بسیاری از کشورهای عربی منطقه خواهان تداوم دولت مالکی نیستند و دولت او را مسبب وضعیت فعلی عراق می دانند، اما ایران هنوز به این جمع بندی نرسیده است که دولت مالکی مانع اصلی حفظ تمامیت ارضی و یکپارچگی عراق است و آمریکا هم ( بدون اعلام رسمی و در پیام های خصوصی) از مالکی خواسته است از تلاشش برای تشکیل دولت دست بردارد و کنار برود.

از نظر این گزارش موضع ایران درباره مالکی مشابه موضع این کشور برای حفظ و بقای حکومت بشار اسد در سوریه نیست.

"رندا سلیم " مدیر انستیتو مطالعات خاورمیانه در واشنگتن در این باره می گوید: ایران علاقه مند به وجود یک دولت  فراگیر و عراق یکپارچه است، تا زمان حاضر دولت تهران بر این باور بوده است که مالکی می تواند در راس یک دولت فراگیر قرار گیرد اما به گمان من آنها کم کم  به این جمع بندی خواهند رسید که مالکی مانع اصلی تشکیل چنین دولتی است."
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد