ترویستهای داعش خانه ها و هتل های بغداد پایتخت عراق را برای اقدامات تروریستی اجاره می کنند.
به گزارش «انتخاب»، منابع آگاه خبری اعلام کردند :« نیروهای داعش به اجاره کردن خانه ها و هتل های بغداد برای انجام عملیات تروریستی رو اورده اند.»
این منابع افزودند :« پیش از این دولت عراق درباره نقشه تروریستها مبنی بر تخلیه استانهای مرکزی و جنوبی از نیروهای امنیتی برای اختلال در امنیت این استانها ، هشدار داده بود.»
وی تصریح کرد :« اعزام نیروهای کمکی از استانهای مرکزی و جنوبی برای مشارکت در عملیات پاکسازی استانهای تحت کنترل داعش نگران کننده است چرا که این مناطق با کمبود نیروهای امنیتی مواجه خواهند شد و تروریستها از این فرصت به خوبی سوء استفاده می کنند .»عراق پس از حمله تروریست های داعش به استان های نینوا و صلاح الدین ناآرام است.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۴ تیر ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۵۳
بنابر گزارش رسانه های فرقه انحرافی شیرازی، صادق شیرازی سردسته این فرقه، امشب در شهر قم با افرادی که مبلغان ماه رمضان توصیف شده اند، جلسه دارد و قرار است این جلسه توسط هشت شبکه ماهواره ای وی به صورت زنده پخش شود.
به گزارش خبرنگار جهان، شبکه های فرقه شیرازی با هزینه میلیون ها دلاری اداره می شوند و گزارش های مختلفی از تامین مالی آنها از سوی برخی دولت های اروپایی منتشر شده است.
اما فارغ از این موضوع، فعالیت و ارتباط ماهواره ای آزادانه صادق شیرازی و عواملش در قم با این شبکه ها که رسما تفرقه افکنی بین شیعه و سنی و ایجاد چند دستگی را در دستور کار قرار دارند، تعجب برانگیز است.
در واقع روشن نیست که چرا هیچ نظارت قانونی بر این ارتباطات ماهواره ای تفرقه افکن که با هزینه های سنگین و به مدد دستگاه های پیشرفته صورت می گیرد - و استفاده از آنها نیازمند اخذ مجوز است-، اعمال نمی شود.
از سوی دیگر، یاسر الحبیب، داماد مجتبی شیرازی برادر آقای صادق شیرازی در یکی از همین شبکه های ماهواره ای، ملت عراق را به تجمع در مقابل بیت آیت الله سیستانی تحریک می کند به این بهانه که این مرجع تقلید با فتوای جهاد، مسلمانان را مقابل هم قرار داده است.
این رفتار در عین حال که اذعان ناخواسته به رویکرد اشتباه فرقه شیرازی در تفرقه افکنی بین شیعه و سنی است، در واقع حمایت رسمی از گروهک تروریستی داعش هم هست زیرا خلاف ادعای فرقه شیرازی و به تصریح اهل سنت و تشییع، داعشی ها نه شیعه هستند و نه سنی. این گروهک تروریستی در هفته های اخیر علیه هر دو مذهب مسلمان مرتکب جنایات متعددی شده اند.
روایت ارگان وزراتخارجه آمریکا از نفوذ حاج قاسم در خاورمیانه
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۵ تیر ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۲۱
«قاسم سلیمانی ژنرال بدون سایهای است که از افغانستان تا عراق و لبنان و غزه و سوریه نفوذ دارد».
به گزارش جهان، صدای آمریکا ضمن انتشار این تحلیل نوشت: آنچنان که میگویند، شبحی هولناک یا سرداری مخفوف نیست؛ شبکههای اینترنتی، پر است از تصاویر و ویدئوهایی از او؛ از نوجوانی تا به امروز. نام قاسم سلیمانی، فرمانده ۵۷ ساله نیروی قدس سپاهپاسداران ایران، امروز در بیشتر اخبار مربوط به خاورمیانه به چشم میخورد. یک هفته پیش داعش در اعلامیهای، سلیمانی و سپاهقدس را مانع تداوم پیروزیهایش خواند؛ پیش از آن، مخالفان بشار اسد در سوریه، او و نیروهایش را عامل موفقیت دمشق دانسته بودند. به نظر بسیاری از ناظران تحولات خاورمیانه، او تصمیمگیرنده اصلی درباره کشورهایی نظیر سوریه، عراق، لبنان و افغانستان است.
سرلشگر پاسدار اهل کرمان، فرماندهی سپاهی با حدود ۱۵ هزار نیرو را به عهده دارد. سپاهقدس، که نیروی برون مرزی سپاه پاسداران ایران محسوب میشود، با فعالیتهایی نظیر کمک به چریکهای کرد برای جنگ با صدام و کمک به جنگجویان افغانستان برای مقابله با نیروهای شوروی کار خودش را آغاز کرد، اما به مرور دامنه فعالیتش به تمام منطقه خاورمیانه کشیده شد. این سپاه از سال ۱۹۹۷ میلادی (۱۳۷۶ خورشیدی) توسط رهبر ایران به قاسم سلیمانی سپرده شد.صدای آمریکا ادامه میدهد: سلیمانی یک نظامی عالیرتبه و با سابقه در ایران است؛ وقتی مجلسی برای درگذشت مادرش برگزار میکند، چهرههایی مانند پسر رهبر ایران، اعضای کابینه دولت حاضر و دولتهای گذشته، نمایندگان مجلس و روحانیون برجسته، فرماندهان حاضر و پیشین سپاه پاسداران و نیروهای نظامی دیگر، مقامات دستگاه قضایی و حتی بعضی از دیپلماتهای خارجی در ایران، برای تسلیت گفتن به او صف میکشند، آن هم در حالی که پسر عماد مغنیه، فرمانده کشته شده حزبالله لبنان پشت سرش ایستاده است. از این رو میتوان حدس زد که دامنه نفوذ او از ایران گرفته تا لبنان و سوریه تا چه حد وسیع است. اما در واقع فعالیتهای او در عراق بود که نام قاسم سلیمانی را برای نخستینبار بر سر زبانها انداخت.
در ادامه این گزارش آمده است: اگر چه قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران سال ۱۹۹۷ به فرماندهی این نیرو رسید، اما نام او برای نخستینبار پس از حمله آمریکا به عراق در رسانههای غربی به میان آمد. مخالفان شیعه صدام حسین و چریکهای کرد عراق، که از زمان جنگ ایران و عراق مورد حمایت سپاه پاسداران ایران بودند، با سرنگونی صدام به عراق بازگشتند تا در سرنوشت آینده آن کشور نقش داشته باشند. در این بین سلیمانی یک وجه مشترک با این گروهها داشت؛ او هم ۸ سال در جنگ ایران با عراق، با نظامیان صدام جنگیده بود. چند سال پس از سرنگونی صدام بود که به تدریج مقامهای میانی کردستان عراق و برخی مقامهای حکومت مرکزی در بغداد، از قاسم سلیمانی به عنوان تصمیمگیرنده شماره دو ایران درباره عراق پس از آیتالله علی خامنهای یاد کردند. به نوشته روزنامه «کریستین ساینس مانیتور»، سال ۲۰۰۸ که نیروهای عراقی از سرکوب شورش شبه نظامیان شیعه طرفدار مقتدی صدر در بصره ناتوان بودند، میانجیگری سلیمانی بود که به مقامهای عراقی کمک کرد تا آرامش را به این شهر برگردانند.
صدای آمریکا تأکید کرد: سلیمانی بار دیگر در ناآرامیهای خونین و طولانی شهرک صدر، منطقه شیعهنشین تحت نفوذ مقتدی صدر در بغداد وارد صحنه شد. سفر هیاتی از عراق به تهران منجر به برقراری یک آتشبس در شهرک صدر شد که نشان از نفود ایران در میان گروههای عراقی داشت. اکتبر ۲۰۱۲، در حالیکه سلیمانی به همراه چند تن از مقامهای اطلاعاتی و امنیتی ایران به دلیل دست داشتن در سرکوب مردم سوریه و طراحی ترور سفیر عربستان در آمریکا، از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا تحریم شده بود، سوژه گزارش نیویورکتایمز شد. بنابراین گزارش، ژنرال دیوید پترائوس در نامهای به رابرت گیتس وزیر دفاع وقت ایالات متحده در سال ۲۰۰۸ به میزان نفوذ سلیمانی در عراق اشاره کرد و نوشت: آنچه این هفته پیش از همهچیز ما را غافلگیر کرد، نفوذ ایران در عراق بود. رسانههای کرد به او لقب ژنرال بیسایه دادهاند. او با طیفی از سیاستمداران عراقی نظیر طالبانی، عادل عبدالمهدی، حکیم، ابراهیم جعفری و... در ارتباط است.همزمان با این تحلیل علیرضا نوریزاده به رادیو فردا گفت: آمریکا میداند ایران در عراق حرف اول را میزند و تأثیر خیلی زیادی به اعتبار نفوذش دارد.
همچنین مایکل سینک پژوهشگر اندیشکده موسسه واشنگتن با بیان اینکه ایران متحد آمریکا نیست، گفت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دشمن سرسخت آمریکا در طول حمله و اشغال عراق بوده است.
نقشه عربستان بعد از حمله داعش در عراق چیست؟
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۴ تیر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۴۴
واشنگتن از موضع عربستان مبنی بر ضرورت کودتا علیه نتایج انتخابات پارلمانی عراق، استقبال کرده است. بر اساس این گزارش، عربستان بهزودی از طریق اتحادیه عرب درخواست خواهد کرد تا کنفرانسی سیاسی با حضور همه گروههای عراقی، تشکیل شود.
گروه بین الملل جهان نیوز: طی چند روز اخیر مشخص شده است که عربستانی ها توان خود را بر حذف نیروی مالکی از مدیریت ارشد عراق گذاشته و اولین قدم را برای تشکیل دولتی جدید بدون آنکه نوری مالکی گرداننده اصلی ان باشد، برداشته اند.
در همین حال، نوری مالکی نخست وزیر عراق در دیدار با جان کری با صراحت اظهار داشت: باید تمام گروههای سیاسی عراقی به قانون اساسی و نظام این کشور احترام بگذارند، از این رو نخست وزیر باید شخصی باشد که از سوی بزرگترین گروه پیروز رقابتهای انتخاباتی نامزد شده است و اوست که میتواند کابینه تشکیل دهد.
مالکی در این دیدار خطاب به کری تأکید کرد که براساس جدول زمانبندی شدهای که قانون اساسی عراق برای سیاستمداران و دولتمردان این کشور تعیین کرده از تشکیل دولت گرفته تا انتخاب رؤسای سه قوه و همه و همه را توضیح داده است و این نامزد بزرگترین ائتلاف پیروز انتخابات پارلمانی است که براساس قانون اساسی باید مأمور تشکیل کابینه شود و نامزد تشکیل کابینه هم باید از این فهرست باشد، از این رو همه در عراق باید به این مسئله واقف و پایبند باشند.
اما از سوی دیگر نشریه فلسطینی المنار طی گزارشی نوشت: منابع دیپلماتیک فاش کردند که آمریکا و عربستان بر ضرورت کنار گذاشتن نوری المالکی نخست وزیر عراق از قدرت به توافق رسیدهاند.
این منابع میافزایند:
واشنگتن از موضع عربستان مبنی بر ضرورت کودتا علیه نتایج انتخابات پارلمانی عراق، استقبال کرده است. بر اساس این گزارش، عربستان بهزودی از طریق اتحادیه عرب درخواست خواهد کرد تا کنفرانسی سیاسی با حضور همه گروههای عراقی، تشکیل شود.
این طراحی همان نقشه راهی است که سعودی ها برای سوریه نیز پیاده کردند ولی هیچ وقت به نتایج راضی کننده ای دست نیافتند.برخی تحلیلگران معتقدند عربستان سعودی همگام با آمریکا به نقش راه ذیل عمل خواهد کرد:
الف: عربستان همانند سوریه تلاش می کنند که اقدامات گروه های تروریستی را از طریق هزینه های کلان بوسیله رسانه های منطقه ای و فرامنطقه ای به عنوان یک انقلاب معرفی کنند. همچنانکه سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان طی سخنانی اقدامات گروه داعش در عراق را انقلاب خواند.
ب: عربستان در گام دوم ظاهرا می خواهد رهبری کلیه مخالفین نوری مالکی را به عهده بگیرد، لازمه این کار این است که عربستان کلیه مخالفین – اهل سنت مخالف نوری مالکی و حتی برخی گروه های با سابقه تروریستی – را در یک کنفرانس و گردهمایی در قالبی خاص مثل اتحادیه عرب گردهم بیاورد. این موضوع درباره سوریه اتفاق افتاد ولی به دلیل مخالفت های برخی اعضای این اتحادیه مانند عراق، لبنان و الجزایر به نتیجه مطلوب ختم نشد.
ج: عربستان برای اینکه اقدامات داعش سبب بالا رفتن شدید قیمت نفت نشود و کشورهای غربی در اضطرار قرار نگیرند، مانند گذشته کاهش قیمت نفت را با بالا بردن تولید نفت خود در بازار جبران می کنند. یک مقام ارشد نفتی عربستان در گفتگو با رویترز تاکید کرد: ریاض متعهد است تا در صورت تقاضای بازار یا هرگونه اختلال در عرضه، نفت بیشتری را به بازارهای جهانی صادر کند.
یک مقام رسمی دولت عربستان تصریح کرد: ریاض هم اکنون روزانه ۹.۷ میلیون بشکه نفت خام تولید می کند و قادر است تا ظرفیت تولید نفت خود را به ۱۲.۵ میلیون بشکه در روز افزایش دهد. این مقام سعودی تاکید کرد: اگر افزایش تقاضایی وجود داشته باشد یا اختلالی در عرضه به وجود آید عربستان نفت بیشتری را عرضه خواهد کرد. عربستان نسبت به برقراری تعادل در بازار جهانی نفت اطمینان می دهد و این مساله را در گذشته انجام داده و به وظیفه خود در برقراری تعادل در بازار انرژی ادامه داده است.
د: عربستان به تقویت همه جانبه داعش کمک خواهد کرد. محاسبه آنها این است که ادامه اقدامات داعش اولا دولت مالکی را ضعیف می کند. دوم اینکه این مسئله مالکی را در برقراری امنیت ناکارآمد نشان خواهد داد. سوم نیز اینکه وزن نیروهای سیاسی همسو با عربستان را در آستانه تشکیل دولت جدید عراق بالا خواهد برد. در نتیجه عربستان در دولت و ساختار جدید عراق نفوذ بیشتری پیدا خواهد کرد.
مقتدی صدر رهبر جریان صدر در عراق شامگاه چهارشنبه مخالفت خود را با هرگونه مداخله نظامی آمریکا در کشورش اعلام کرد و گفت طرفدارانش زمین را زیر پای تروریست ها به لرزه در خواهند آورد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :فرانس پرس نوشت: مقتدی صدر رهبر جریان صدر در عراق شامگاه چهارشنبه مخالفت خود را با هرگونه مداخله نظامی آمریکا در کشورش اعلام کرد و گفت طرفدارانش زمین را زیر پای تروریست های داعش را به لرزه در خواهند آورد.
به گزارش «انتخاب»، صدر در یک مصاحبه تلویزیونی که از شهر مقدس نجف پخش می شد با اشاره به شورشیان تروریست داعش گفت : «ما زمین را زیر پای جهالت و افراطی گری به لرزه درخواهیم آورد.»
وی افزود تنها از حمایت های بین المللی کشورهای غیر اشغالگر از ارتش عراق پشتیبانی خواهد کرد.
وی افزود تنها از حمایت های بین المللی کشورهای غیر اشغالگر از ارتش عراق پشتیبانی خواهد کرد.
چند روز پیش طرفداران صدر با رژه نظامی در شهرک صدر در شمال بغداد، عزم خود را برای مقابله با تروریست ها نشان دادند.
شبه نظامیان ارتش مهدی که تحت فرمان صدر فعالیت می کردند و در زمان اشغال عراق توسط نیروهای آمریکایی با آنها می جنگیدند، مدتهاست رسما فعالیتی ندارند ولی آمادگی خود را برای مقابله با پیشروی شورشیان تروریست داعش اعلام کرده اند.
هواپیماهای باربری ایران روزانه دو بار به عراق پرواز می کنند و نیازهای نظامی نیروهای امنیتی عراق را تامین می کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :نیویورک تایمز نوشت: مقامات امریکایی ادعا کردند، ایران هواپیماهای بدون سرنشین خود را به عراق فرستاده و در حال تجهییز بغداد با ابزارهای نظامی است.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، این مقام های امریکایی افزودند: ایران همچنین یک واحد اطلاعاتی در عراق مستقر کرده تا ارتباطات را شنود کنند.
این طرح های محرمانه ایران جزئی از تلاش های این کشور در جهت کمک به دولت عراق و مبارزه با گروه تروریستی داعش است.
بنابرادعای نیویورک تایمز، ژنرال قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران تاکنون حداقل 2 بار به عراق سفر کرده تا به فرماندهان نظامی عراق در طرح ریزی یک استراتژی کمک کنند.
هواپیماهای باربری ایران روزانه دو بار به عراق پرواز می کنند و نیازهای نظامی نیروهای امنیتی عراق را تامین می کنند.
به گقته ی این مسئولان آمریکایی، نیروهای تهران و واشنگن بایکدیگر هماهنگ نیستند اما هر دو با داعش مخالف هستند.