باید و نبایدهای مصرف زولبیا و بامیه اجتماعی 10:35:30 1393/04/01 934-114-5 کد خبر RSS :: پرینت |
![]() سرپرست مدیریت سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: زولبیا و بامیه از جمله شیرینی های سنتی ایرانیان برای ماه مبارک رمضان است اما در استفاده از این شیرینی ها نکاتی را باید مورد توجه قرار داد تا به سلامت فرد آسیبی رسانده نشود. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) –منطقه خوزستان- مهران معلم اظهار کرد: توصیه ای که مقامات بهداشتی و علوم تغذیه دارند این است که تاجایی که ممکن است از مصرف زولبیا و بامیه در وعده سحری خودداری شود، این مواد به دلیل داشتن قند بالا، سبب افزایش سریع قند خون و به دنبال آن ایجاد گرسنگی زودرس در ساعات ابتدایی روز می شوند. بنابراین مصرف خرما و کشمش به همراه شیر یا چای کمرنگ یا آب جوش توصیه می گردد. وی افزود: این شیرینی ها را باید از فروشگاههای معتبر و شناخته شده تهیه نمود و به هیچ عنوان نباید زولبیا، بامیه، خرما و سایر مواد غذایی را از دستفروشان مواد غذایی که در معابر هستند، تهیه کرد. معلم ادامه داد: متاسفانه با شروع ماه مبارک رمضان، افراد سودجو به دلیل علاقه مردم به مصرف زولبیا و بامیه، اقدام به تولید و فروش این شیرینی ها می کنند که البته علاوه بر این که از مواد اولیه بی کیفیت استفاده می کنند، محل تولید آنها نیز در اماکن موقت کاملا غیربهداشتی است و تهیه آن توسط افراد فاقد تاییدیه بهداشت فردی انجام می شود که می تواند بسیار خطرناک باشد. سرپرست مدیریت سلامت محیط و کار مرکز بهداشت خوزستان عنوان کرد: فرد شاغل بیمار می تواند به راحتی بیماری را به این مواد غذایی منتقل کند. از مهمترین مشکلات در تولید این شیرینی ها استفاده از روغن چندبار استفاده شده است که می تواند موجب ایجاد سرطان در افراد مصرف کننده شود. وی یادآور شد: روغن مورد استفاده باید روغن مخصوص سرخ کردنی باشد و بعد از یک بار استفاده، برای مرحله بعد تعویض و دور ریخته شود زیرا روغن بعد از رسیدن به دمای بالا، ترکیبات دوقطبی آزاد می کنند که ایجاد سرطان خواهد کرد. معلم افزود: مراکز بهداشت شهرستانها پیش از شروع ماه مبارک رمضان، اقدامات لازم را باهماهنگی سایر دستگاههای اجرایی از قبیل مقامات قضایی، ادارات صنعت،معدن و تجارت و نیروی انتظامی جهت برخورد با افراد سودجو آغاز کرده اند. وی گفت: مردم عزیز در شهرها و روستاها جهت حفظ سلامت خانواده های خود حتما شیرینی های مخصوص این ماه را از فروشگاههای معتبر و بهداشتی که مورد تایید مقامات بهداشتی هستند، تهیه کنند و درصورت مشاهده تولید و فروش این شیرینی ها در منازل مسکونی و سایر اماکن غیرمجاز، مراتب را تلفنی به مراکز بهداشت و یا به سامانه 1490 اعلام کنند. |