سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز



رئیس سابق فرماندهی مرکزی نظامی آمریکا:
رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا گفت: اوایل کار، ملاقاتی با ژنرال ماتیس رئیس (سابق) فرماندهی مرکزی نظامی آمریکا داشتم که به من گفت سه چیز نمی گذارد که شب ها بخوابد: ایران، ایران، و ایران.
به گزارش مشرق، هاوارد مک کئون رئیس جمهوریخواه کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا روز سه شنبه در سخنانی در موسسه هریتیج، با انتقاد از سیاست دفاعی و تنظیم بودجه دولت گفت این سیاست، از توانایی آمریکا برای پیروزی در نبرد و آمادگی کافی برای نبردهای احتمالی آینده کم می کند.

مک کئون در خصوص این که مذاکره برای تهیه پیش نویس یک توافق جامع هسته ای با ایران از نظر او و همکارانش چه اهمیتی دارد به صدای آمریکا گفت: «اوایل کار، ملاقاتی با ژنرال ماتیس رئیس فرماندهی مرکزی نظامی آمریکا داشتم که به من گفت سه چیز نمی گذارد که شب ها بخوابد: ایران، ایران، و ایران. بعدها، پس از بازنشستگی هم این نگرانی را تکرار کرد. این مساله ای است که نیاز به هشیاری دایمی ما دارد.»
وی همچنین گفت کاهش توانایی دفاعی ، ضعیف شدن ما در عرصه بین الملل را به دنبال خواهد داشت.

وزیر دفاع آمریکا نیز نسبت به انزواطلبی ایالات متحده در صحنه بین الملل هشدار داده و می گوید تمایل به چنین حالتی برای پرهیز از درگیر شدن در مناقشات جهانی اشتباه خواهد بود.

چاک هیگل در نشستی در شیکاگو گفت پس از ۱۳ سال جنگ در عراق و افغانستان به رهبری ایالات متحده، آمریکایی ها روز به روز به درگیری های نظامی در جهان خارج بدبین تر می شوند، اما این «اشتباه خواهد بود که به مسئولیت های جهانی خود، به عنوان باری بر دوش، یا اقدامی خیرخواهانه نگاه کنیم.»

بر اساس گزارش صدای آمریکا، هیگل گفت، پرهیز از درگیر شدن در امور جهانی، گران تمام خواهد شد و افزود «تاریخ به ما می آموزد که درونگرا شدن، ما را از مسائل جهانی مصون نمی سازد؛ فقط ما را ناچار می کند که بعدا بیشتر درگیر شویم – با هزینه های انسانی و مالی بیشتر، و اغلب بر اساس شرایط دیگران.»

وزیر دفاع آمریکا گفت تروریست ها و یاغی ها از صفحه روزگار محو نمی شوند و این یکی از دلایلی است که ایالات متحده آمریکا باید برای تقویت نیروهای عملیاتی ویژه اش، بیشتر هزینه کند.
منبع: تسنیم
برچسب ها: هاوارد ، مک ، کئون





مرکز تحقیقات کنگره آمریکا:
مرکز تحقیقات کنگره آمریکا در گزارشی درباره میزان پایبندی ایران به تعهدات بین‌المللی درباره برنامه هسته‌ای، اعتراف کرده که نقض کردن مفاد معاهده ان.پی.تی از سوی ایران، هیچ گاه قطعی نبوده و اثبات نشده است.

گروه جنگ نرم مشرق- مرکز تحقیقات کنگره آمریکا در گزارشی درباره میزان پایبندی ایران به تعهدات بین‌المللی درباره برنامه هسته‌ای، اعتراف کرده که نقض کردن مفاد معاهده ان.پی.تی از سوی ایران، هیچ گاه قطعی نبوده و اثبات نشده است.

این گزارش که توسط پل کر تحلیلگر مسائل سلاح‌های کشتار جمعی نوشته شده و اخیرا منتشر شده، اذعان دارد که در پیمان ان.پی.تی هیچ سازوکاری برای چگونگی اثبات نقض یک عضو سازمان بین‌المللی انرژی اتمی از تعهداتش، وجود ندارد. همچنین رویه قانونی نیز برای اثبات این نقض‌ها وجود ندارد و فقط می‌توان از مصوبات کنفرانس بازنگری ان.پی.تی برای این منظور استفاده کرد.

مرکز تحقیقات کنگره آمریکا تاکید می‌کند که شورای امنیت سازمان ملل هیچ گاه اعلام نکرده‌ که ایران ان.پی.تی را نقض کرده است و اساسا نیز نه شورای امنیت و نه مجمع عمومی سازمان ملل، مسئولیت اعلام نقض یک کشور از ان.پی.تی را ندارند.

با این حال، شورای امنیت سازمان ملل صرفا با استناد به گزارش شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره عدم پایبندی ایران به موافقتنامه‌های بازرسی، اقدام به تصویب قطعنامه علیه ایران کرده است.

مرکز تحقیقات کنگره آمریکا در ادامه گزارش خود به این حقیقت هم اعتراف کرده که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز هیچ گاه گزارشی درباره تلاش ایران برای ساخت بمب هسته‌ای، ارائه نکرده است و فقط ایران را به عدم همکاری در بازرسی‌ها متهم کرده است.

این مرکز تاکید دارد که گزارش‌های نهادهای آمریکایی درباره تلاش ایران برای دستیابی به بمب هسته‌ای که طی یک دهه اخیر چندین بار منتشر شده، نیز با استناد به سوءظن به برنامه‌های مخفی ایران بوده است؛ یعنی آمریکایی‌ها با این توجیه که چون ایران برنامه هسته‌ای خود را به طور مخفیانه توسعه داده، پس حتما هدفش ساخت بمب هسته‌ای است، ایران را به ساخت بمب هسته‌ای متهم کرده‌اند؛ هرچند هیچ سندی در این باره موجود نباشد.



آیا پژو تاوان پس داده است؟
از اواخر سال 1390، شرکت پژوی فرانسه به طور ناگهانی و پیش از موعد مقرر اجرای تحریم های آمریکا و اروپا، ارسال قطعات به ایران را متوقف کرد.

گروه اقتصادی مشرق - از اواخر سال 1390، شرکت پژوی فرانسه به طور ناگهانی و پیش از موعد مقرر اجرای تحریم های آمریکا و اروپا، ارسال قطعات به ایران را متوقف کرد.

پژو اعلام کرد که تنها 1.5 درصد از درآمد جهانی این شرکت از معامله با ایران خودرو حاصل می شود و سرمایه ای در ایران ندارد و از قطع همکاری با ایران، زیان چندانی نخواهد دید.

هرچند بعدها با تعطیلی چند واحد از کارخانجات پژو در فرانسه به علت قطع صادرات به ایران، این شرکت زیان هایی را متحمل شد، اما بیشترین ضرر را شریک ایرانی پژو یعنی ایران خودرو دید که بخش اعظم تولیداتش را بر شراکت با پژو بنا نهاده بود.

فرش قرمز برای بازگشت اولین خودروسازی که ایران را تحریم کرد

پژو با این که از حضور دو دهه ای در بازار ایران میلیاردها دلار درآمد به جیب زده بود، اما با زیرکی از هرگونه سرمایه گذاری مستقیم در ایران خودداری کرده بود و  تا آنجا که می توانست به صدور قطعه به ایران اکتفا می کرد؛ به نوعی ایران خودرو در این دو دهه، خط مونتاژ خودروهای پژو بود.

به هر حال، اقدام شرکت پژو در زیر پا گذاشتن قراردادها و تعهداتش، سبب زیان بالایی برای ایران خودرو شد و در افزایش شدید قیمت خودرو در بازار ایران، نقش بسزایی داشت.

فرش قرمز برای بازگشت اولین خودروسازی که ایران را تحریم کرد

با این حال، پس از توافق هسته ای ژنو که قرار شد بخشی از تحریم های خودرویی علیه ایران تعلیق شود، شرکت پژو مجددا برای حضور در بازار ایران و به عبارت درست تر درآمدزایی از محل صادرات به ایران، اعلام آمادگی کرد.اما هم مردم و هم مسئولان کشور با دلخوری از اقدام غیردوستانه پژو تاکید داشتند که پژو نباید به راحتی و بدون جبران خساراتی که به ایران زده، بازگردد.

فرش قرمز برای بازگشت اولین خودروسازی که ایران را تحریم کرددر همین زمینه، بهمن ماه سال گذشته نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه همایش اقتصادی سرمایه‌گذاری ایران و فرانسه گفت:  به هر حال پژو باید تاوان گذشته را بدهد و به نحوی آن را جبران کند. این شرکت باید تاوان گذشته را بدهد. ما همین طوری حاضر نیستیم چراغ سبز به این شرکت نشان دهیم و باید به نحوی گذشته را جبران کند. ما تاکید داریم که بخش صادرات در همکاری با شرکت پژو فعال شود.اکنون اما شنیده می شود که مدیران شرکت پژو به تهران آمده اند و جلسه ای 10 ساعته با مسئولان ایران خودرو داشته اند و با رضایت و دست پر به پاریس بازگشته اند.هرچند مسئولان ایران خودرو، سرمایه گذاری پژو در ایران را شرط اصلی بازگشت این شرکت به بازار ایران عنوان کرده اند، اما این شرط، صرفا یک شرط برای آینده است و مسئولان ایرانی باید پاسخ دهند که پژو برای جبران تاوان گذشته، چه تعهدی داده است؟ 
آیا پژو زیانی که به ایران خودرو و مشتریان آن در سه سال اخیر زد را جبران کرده است؟ آیا اظهارات نعمت زاده که گفته بود پژو باید تاوان پس بدهد، در مرحله مذاکرات نیز مطرح شده یا صرفا یک ژست رسانه ای بوده است؟

این انتظار می رفت که برای تنبیه پژو که اولین خودروساز خارجی بود که ایران را تحریم کرد، خودروسازان داخلی فعلا از چراغ سبز و ذوق زدگی برای بازگشت آن خودداری کنند.

آیا بهتر نبود ایران خودرو به جای مذاکره با پژو، اقدام به مذاکره با شرکت های بزرگ خودروسازی در ژاپن، آلمان، کره جنوبی، ایتالیا و حتی چین می کرد تا فرانسوی ها تصور نکنند که با آن همه بی مهری ها، هنوز هم در ایران برای آنها فرش قرمز پهن می کنند؟




نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بعد از دیدار با مشاور امنیت ملی آمریکا در بیت‌المقدس اعلام کرد نگران «توافق بد» با ایران در خصوص برنامه هسته‌ای این کشور است.
به گزارش مشرق، فارس به نقل از روزنامه صهیونیستی هاآرتص نوشت: نشست روز چهارشنبه بین «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و «سوزان رایس»، مشاور امنیت ملی آمریکا که در بیت‌المقدس برگزار شد، نمایانگر میزان اختلاف نظر اسرائیل با دولت اوباما در خصوص موضوع هسته‌ای ایران است.

رایس در حین این دیدار تأکید کرده که دولت آمریکا معتقد است دیپلماسی بهترین راه برای "متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران است". دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی جزئیات اظهارات نتانیاهو به رایس را منتشر نکرد اما یک ساعت بعد از این نشست، نقل‌ قول‌هایی را از اظهارات نتانیاهو در جریان دیدار با اعضای "دوستان اسرائیل-امریکا" منتشر کرد مبنی بر آنکه اسرائیل نگران "توافق بد" با ایران است.

این گزارش می افزاید،‌ «دفتر نخست‌وزیری بر موضع خود مبنی بر اینکه ایران نباید اجازه تولید سلاح اتمی داشته باشد، تأکید کرده است.»به گفته نتانیاهو ا«یک توافق بد به ایران اجازه می‌دهد که چنین قابلیتی را حفظ کند. بهتر است که هیچ توافقی حاصل نشود تا اینکه بخواهد یک توافق بد حاصل شود.»رایس در اولین سفر خود به سرزمین‌های اشغالی از زمانیکه بعنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید منصوب شده است، به مدت دو ساعت با نتانیاهو در بیت‌المقدس دیدار کرد و سپس یک ساعت نیز با «شیمون پرز» رئیس رژیم صهیونیستی دیدار کرد.مشاور امنیت ملی آمریکا به همراه چندین نفر از مقامات دفاعی و اطلاعاتی آمریکا به سرزمین اشغالی سفر کرده است تا «رایزنی‌های استراتژیکی» را در آستانه نشست هفته آینده ایران و 1+5 در وین اتریش صورت دهد.

بر اساس این گزارش، «وندی شرمن» که ریاست تیم مذاکره کننده آمریکا در گروه 1+5 را برعهده دارد، یکی از مقاماتی است که به همراه رایس به تل‌آویو سفر کرده تا با این رژیم«هماهنگی های لازم» را انجام دهد.
در این باره کاخ سفید طی بیانیه‌ای اعلام کرد که رایس، در دیدار با نتانیاهو به این رژیم اطمینان داده توافق با ایران باید به جامعه بین‌الملل تضمین دهد برنامه هسته‌ای تهران کاملاً صلح‌ آمیز است.در ادامه بیانیه کاخ سفید آمده: «رایس تأکید کرد که آمریکا به ایران اجازه دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای را نمی‌دهد و دیپلماسی بهترین شیوه برای رفع نگرانی‌های جامعه بین‌الملل از طریق صلح‌آمیز است.»مشاور امنیت ملی کاخ سفید همچنین در خصوص موانعی که در فرایند سازش اسرائیل و فلسطینیان وجود دارد با نتانیاهو بحث و گفت‌وگو کرده است. در این نشست طرفین راجع به برخی دیگر از مسائل منطقه و جهان از جمله، بحران اوکراین و سوریه گفتگو کرده اند.


متاسفانه برای چندمین بار است که بنگاه خبرپراکنی بی بی سی بدون هیچگونه تماسی با اعضای سفارت جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان، اقدام به نشر اخبار کذب به نقل از این سفارت می کند.
به گزارش مشرق، سفارت جمهوری اسلامی در تاجیکستان روز چهارشنبه با انتشار بیانیه ای مطبوعاتی خبر منتشر شده از سوی بنگاه خبری ˈبی بی سیˈ مبنی بر حل مشکل تلویزیون مشترک کشورهای فارسی زبان را تکذیب کرد.

بنگاه خبرپراکنی ˈبی بی سیˈ 28 آوریل مصادف با هشتم اردیبهشت ماه جاری به نقل از یکی از اعضای سفارت ایران در تاجیکستان نوشته بود مشکلات مربوط به راه اندازی تلویزیون مشترک کشورهای فارسی زبان حل شده است.

در این بیانیه مطبوعاتی که رونوشت آن در اختیار دفتر ایرنا در دوشنبه قرار گرفت، آمده است: سفارت جمهوری اسلامی ایران اعلام می دارد هیچگونه تماسی از سوی خبرنگاران پایگاه خبری بی بی سی با اعضای این سفارتخانه صورت نگرفته و انتشار چنین خبری که به نقل از یک مسوول سفارت ایران در این رسانه انتشار یافته نیز کذب محض است.بیانیه می افزاید: متاسفانه برای چندمین بار است که بنگاه خبرپراکنی بی بی سی بدون هیچگونه تماسی با اعضای سفارت جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان، اقدام به نشر اخبار کذب به نقل از این سفارت می کند.یک منبع آگاه در باره وضعیت طرح راه اندازی تلویزیون مشترک کشورهای فارسی زبان به خبرنگار ایرنا گفت که تعیین تکلیف این طرح منوط به تصمیم گیری مسوولان متولی در پایتخت های سه کشور است.موضوع تاسیس تلویزیون مشترک فارسی زبان به سال 1385 باز می گردد. در آن زمان، روسای جمهوری سه کشور ایران، افغانستان و تاجیکستان از توافق خود برای تشکیل تلویزیون مشترک فارسی زبان در همان سال خبر دادند اما این طرح تاکنون به مرحله اجرا درنیامده است.


یک مشاور کابینه اسرائیل در مورد توافق نهایی به رویترز گفته است: «آیا ما با غنی‌سازی موافقت می‌کنیم؟ نه. ما از اینکه ببینیم موعد 20 جولای (29 تیر) بدون حصول توافق می‌گذرد، خوشحال خواهیم بود.»
 به گزارش مشرق، خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه به نقل از مقامات اسرائیلی از اختلاف میان تل‌آویو و واشنگتن بر سر ادامه غنی‌سازی در ایران خبر داده است.

خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه به نقل از مقامات اسرائیلی نوشته است که تل‌آویو همچنان اصرار دارد که توافق جامع هسته‌ای که به نظر قریب‌الوقوع می‌رسد، غنی‌سازی در ایران را به طور کامل متوقف کند. به نوشته رویترز، این موضوع می‌تواند منشا اختلافی تازه در روابط اسرائیل و آمریکا باشد.

بنا بر این گزارش، این موضوع یکی از موارد اصلی در سفر امروز «سوزان رایس» مشاور امنیت ملی آمریکا به تل‌آویو بوده است. رایس روز چهارشنبه به همراه «وندی شرمن» نماینده آمریکا در مذاکرات هسته‌ای به فلسطین اشغالی سفر کرد.

دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 هفته آینده در شهر وین آغاز می‌شود. طرفین اعلام کرده‌اند که بحث بر سر مفاد پیش‌نویس توافق جامع از این دور آغاز می‌شود.

یک مشاور کابینه اسرائیل در مورد توافق نهایی به رویترز گفته است: «آیا ما با غنی‌سازی موافقت می‌کنیم؟ نه. ما از اینکه ببینیم موعد 20 جولای (29 تیر) بدون حصول توافق می‌گذرد، خوشحال خواهیم بود.»




پادشاه عربستان سعودی اعلام کرد از شبکه های اجتماعی نمی ترسیم. این در حالی است که شماری از شهروندان این کشور به دلیل اعتراض از طریق شبکه های اجتماعی با مجازات روبه رو شده اند.
به گزارش مشرق، پادشاه عربستان سعودی اعلام کرد از شبکه های اجتماعی نمی ترسیم. این در حالی است که شماری از شهروندان این کشور به دلیل اعتراض از طریق شبکه های اجتماعی با مجازات روبه رو شده اند.

 ملک عبدالله پادشاه عربستان گفت: دولت سعودی به دور از شبکه های اجتماعی نیست و از شبکه های اجتماعی نمی ترسد بلکه زیرساخت های قوی را برای شبکه های اجتماعی ایجاد کرده است و همین موضوع باعث شد نسبت کاربران این شبکه ها افزایش یابد.

این مطلب را پادشاه عربستان سعودی در پیامی به نشست آسیایی رسانه ها در شهر جده مطرح کرد.

مردم عربستان سعودی به نسبت بالایی از شبکه های اجتماعی به ویژه فیس بوک، توئیتر و یوتیوپ استفاده می کنند.

همزمان در عربستان سعودی کمپین اعتراضی در تویتر و یوتیوب به نام "انقلاب کارت های ملی" به راه افتاده است.
شمار زیادی از شهروندان سعودی با انتشار پیام های ویدئویی در یوتیوب (شبکه اجتماعی اشتراک گذاری فیلم) از ملک عبدالله خواسته اند دست به اصلاحات اجتماعی سیاسی بزند.

"انقلاب کارت های ملی" با یک فیلم از جوان سعودی به نام عبدالعزیز محمد در مارس گذشته آغاز شد که او با انتشار فیلمی در یوتیوب و نشان دادن کارت ملی اش از کم بودن دستمزدش شکایت کرد.

او در این فیلم می گوید: من شهروند سعودی هستم. من تنها 1900 ریال (معادل 507 دلار ) حقوق ماهانه می گیرم. آیا مبلغ برای پرداخت به خانواده عروس برای ازدواج کفایت می کند. نه خانه ای دارم و نه خودرو. خسته شدیم. به ما از اموال مان بدهید.  

به دنبال این فیلم، افراد دیگری  هم با ضبط و انتشار فیلم هایی در یوتیوب، حمایت خود را از این اقدام جوان سعودی اعلام و خواستار افزایش حقوق ها و حل مشکل بیکاری و فراهم کردن زندگی کریمانه و افزایش آزادی ها شدند.

آنها از دیگر مردم نیز خواستند تا با تهیه فیلم های مشابهی، در این کمپین مشارکت کنند تا صدای شان به گوش پادشاه برسد.
با این حال منابع حقوقی می گویند سه نفر نخست که در این کمپین مشارکت داشتند، بازداشت شده اند.
شماری از زنان و دختران سعودی هم با تهیه فیلم های مشابهی در این کمپین مشارکت کردند اما مقامات سعودی تاکنون واکنشی نسبت به این کمپین نداشته اند
در این فیلم ها انتقاداتی نسبت به اعضای خانواده حاکم در عربستان سعودی (آل سعود) نیز مطرح شده است. 
منبع: عصر ایران



رکورد واردات خودرو خارجی به نسبت سال گذشته شکسته شد و به سه‌و‌نیم برابر رسید!
به گزارش مشرق، در حالی که به درستی از ضرورت صرفه‌جویی ارزی در شرایط تحریم سخن به میان می‌آید، در نخستین ماه سال جاری 2309 دستگاه خودروی سواری به ارزش 52 میلیون دلار وارد کشور شد.
این گزارش حاکی است واردات خودرو سواری به کشور در فروردین 93 نسبت به مدت مشابه در سال قبل از نظر تعداد و ارزش به ترتیب 348/35 و 344/79 درصد افزایش نشان می‌دهد.
خودرو سواری در فروردین امسال از نظر ارزشی سهمی معادل 2/08 درصد از کل ارزش واردات کالای کشور را به خود اختصاص داد.در صورت تداوم این روند می‌توان انتظار داشت که در پایان سال میزان ارز اختصاص یافته واردات خودرو به رقم یک میلیارد دلار نزدیک شود. منبع ایسنا



رئیس رژیم صهیونیستی در دیدار با مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا گفت غرب باید در مذاکرات هسته ای با ایران، جدیت این کشور را در عمل بیازماید.
به گزارش مشرق، جروزالم پست نوشت: "سوزان رایس" مشاور امنیت ملی "باراک اوباما" در ادامه سفر خود به سرزمین های اشغالی امروز با "شیمون پرز" رئیس رژیم صهیونیستی دیدار کرد. در این دیدار دو طرف بر روابط دوستانه تل آویو-واشنگتن از زمان روی کار آمدن دولت باراک اوباما تاکید کردند. در همین رابطه پرز گفت: مناسبات راهبردی امنیتی اسرائیل و ایالات متحده در زمان ریاست جمهوری اوباما به بالاترین سطح خود رسیده است. 
 
بر این اساس برنامه هسته ای ایران از جمله موضوعات مورد بحث در این دیدار بود. رئیس رژیم صهیونیستی در بخش دیگری از سخنان خود با تکرار ادعاهای پیشین مقامات آمریکایی گفت در خصوص مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 زمان آن رسیده که تهران مورد راستی آزمایی قرار گیرد. 
 
 وی با بیان این که دیپلماسی در مورد برنامه هسته ای ایران به "لحظه راستی آزمایی" رسیده است، مدعی شد: میزان جدیت ایرانی ها و این که آنها عمل می کنند و تنها حرف نمی زنند، باید مورد سنجش قرار گیرد. در ادامه رایس به خاطر مناسبات دوستانه آمریکا و رژیم صهیونیستی و حمایت های تل آویو از واشنگتن قدردانی کرد. رایس از قول اوباما گفت که وی به خاطر این دوستی بسیار قدردان پرز است. 
 
گفتنی است مذاکرات هسته ای جاری گروه 1+5 با ایران موضوع نشست نمایندگان آمریکا و اتحادیه اروپا بود که طی آن باراک اوباما از ادامه مذاکرات با ایران برای دستیابی به یک توافق هسته ای با ایران حمایت کرد. بنا بر اعلام کاخ سفید در این نشست آمریکا و اروپا توافق کردند که توافق هسته ای با ایران باید به جامعه جهانی درباره صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران اطمینان دهد. 


آژانس فدرال فضایی روسیه قراردادی برای همکاری با سازمان فضایی ایران امضا کرده است.
به گزارش مشرق، روزنامه اینترنتی روسی لنتا نوشت: بر اساس قرارداد همکاری بین ایران و روسیه ، موشک‌های روسی ماهواره‌های ایرانی را به فضا منتقل می‌کنند و کارشناسان روسی فضانوردان این کشور را در روسیه آموزش می‌دهند.
براساس این گزارش تهران مایل به خریداری تصاویری از کره زمین است که ماهواره‌های روسی آن را ثبت می‌کنند. کارشناسان روسی نیز در زمینه ساخت ماهواره‌های تصویربرداری به سازمان فضایی ایران کمک خواهند کرد.
این روزنامه نوشت منبعی درآژانس فدرال فضایی روسیه گفته است این قرارداد دهم آوریل در تهران به امضای آناتولی شیلف، معاون رئیس این آژانس و حمید فاضلی، معاون رییس سازمان فضایی ایران رسیده است.منبع: ایسنا




گروه تروریستی بوکوحرام با ربودن بیش از 300 دختربچه نیجریه ای در کمتر از یک ماه، یکی از عجیب ترین گروهک های تروریستی دنیاست.
به گزارش مشرق، آدم رباهای عجیب و غریب. این، شاید بهترین توصیف برای گروهی باشد که خبر آدم ربایی هایشان، حالا در دنیا پیچیده و رسما اعلام کرده اند که بیش از 300 دختر نوجوان نیجریه ای را در کمتر از یک ماه گذشته، ربوده اند و آنها را فروخته اند. اعضای گروهک «بوکوحرام»، این روزها بیش از پیش در دنیا معروف شده اند. نه فقط به خاطر این آدم ربایی گسترده، بلکه به خاطر اعتقادات و قوانین عجیب و غریب‌شان.

در روزهای اخیر اخباری مبنی بر ربایش شبانه 8 دختر توسط افراد مسلح مظنون به عضویت در گروه تروریستی بوکو حرام در نزدیکی یکی از پایگاه‎های این گروه در شمال شرقی نیجریه منتشر شد. ربودن این هشت نفر که بین 12 تا 15 سال سن دارند، در پی ربوده شدن بیش از 200 دختر دانش آموز از مدرسه ای در روستای چیبوک در شمال شرقی ایالت بورنوی نیجریه روی داد که 25 فروردین ماه ناپدید شدند و بعد خبر آمد که گروه «بوکو حرام» آنها را ربوده است.مادران کودکان ربوده شده در نیجریه این روزها نگران سرنوشت فرزندانشان هستنددر یک ماه اخیر، این گروه، آدم ربایی حدود 300 دختر 16 تا 18 ساله از مدارس استان بورنو را به سیاهه جنایات خود افزوده است. دست کم 223 نفر از این دختران هنوز گرفتارند و در ویدئویی که روز دوشنبه منتشر شد، ابوبکر شاکو -رهبر گروه- اعلام کرد که آنها را خواهد فروخت.

او در صحبت‎هایی که با استقبال گسترده رسانه‎های غربی مواجه شده است مدعی شده: «در دین مجاز به برده‎داری هستیم و می‎توانم با ربودن افراد، آنها را به بردگی خود درآورم.»

 

بوکو حرام یعنی چه؟

در زبان حوسی، بوکو حرام به معنای "حرام بودن تحصیل به روش غربی حرام" است. الگوی آنها شباهت بسیار زیادی با طالبان افغانستان داد و پیروان آنها محاسنی بلند دارند و روی سر پارچه‏ای قرمز یا سیاه می‏بندند.

بوکو حرام فعالیت خود را از سال 2003 آغاز کرد و اولین حمله را در سال 2004 انجام داد. مقر اصلی آنها در شمال شرقی نیجریه در اطراف شهر میادوگوری است.این یکی از معدود تصاویری است که از اعضای گروهک بوکوحرام منتشر شده است محمد یوسف، رهبر سابق و موسس بوکو حرام متولد شهر گیرگیر در ایالت یوبه بود. وی نام رسمی گروه را "جماعة اهل سنة لدعایاتی و الجهاد" (جامعه مردم اهل سنت که خود را موظف به انتشار آموزه‏ها و جهاد می‏دانند) برگزید. بر خلاف ظواهر، بنا به ادعای بی.بی.سی. این سلفی جنجالی دارای تحصیلات بوده، به زبان انگلیسی سلیس صحبت می ‏کرده، زندگی ثروتمندانه‏ای داشته و خودرو مرسدس بنز داشته است.

از عدم کروی بودن زمین تا وعده بلعیدن رئیس جمهور

یوسف در مصاحبه ‏ای با شبکه بی.بی.سی. به دروغ مدعی شده بود که کروی بودن زمین بر خلاف آموزه ‏های قرآن است و پذیرفتنی نیست. منشا باران بودنِ آب‏های تبخیر شده توسط خورشید را نیز قبول ندارد.آنها خواستار اجرای شریعت در تمام نیجریه هستند و تمام کسانی که پیرو آنها نیستند –اعم از مسلمان و مسیحی- را کافر می‏دانند.در ویدئویی که در یوتیوب منتشر شد، ابوبکر شاکو، فردی که خود را مدعی رهبری آنها می‏داند، گفته بود که هدفش "بلعیدن" گودلاک جاناتان (رئیس جمهور نیجریه) و ساقط کردن دولتش است.

 شغل: آدم ربایی

برای بوکوحرام و برخی از دیگر گروهک‎ها در آفریقا آدم ربایی تبدیل به شغل شده است و آنها توریست‎ها و کسانی که برای شرکت‎های غربی کار می‎کنند، را هدف قرار می‎دهند. در یکی از نمونه‎ها، گفته می‎شود بوکوحرام برای آزادی یک زن و شوهر فرانسوی که در شمال کامرون ربوده شده بودند، 3 میلیون دلار دریافت کرده است. هر بار که نیروهای نیجریه تلاش کردند عملیات نجات انجام دهند، منجر به کشته شدنِ گروگان‎ها شده است. اختلافات مذهبی، قبیله‎ای و فرقه‏ای در قاره آفریقا، مساله تازه‏ای نیست، اما با اوج گرفتن فعالیت‏های گروه‏هایی که از القاعده الهام گرفته‏اند و مدعی "اسلام‏گرایی" هستند، موج جدیدی از درگیری‏ها به راه افتاده است که در ترسیم چهره‏ای خشن و غیرواقعی از اسلام، به رسانه‏های غربی و اسلام ستیز، کمک شایانی کرده است.بوکوحرام برای آزادی این گروگان های فرانسوی خود درخواست 3 میلیون دلار کرده بود

در حالی که 50 درصد از مردم نیجریه مسلمان و 40 درصد مسیحی هستند، این گروه مسئول جنایت و کشتار فجیع هم مسلمانان و هم مسلمانان در شمال نیجریه است. آنها هم در مساجد و هم در کلیسا‎ها بمب‎گذاری می‎کنند و دست به عملیات انتحاری می‎زنند.

در یکی از حملات با خودرو بمب گذاری شده در آبوجا، ساختمان‎های سازمان ملل در سال 2011 هدف قرار گرفتند. درگیری‎های جدیدتر- به خصوص در منطقه روستایی استان بورنو در شمال شرقی نیجریه- ده‎ها کشته به جا گذاشته است.بر اساس آمار سازمان عفو بین‎الملل در سه ماه ابتدایی سال جاری میلادی، بوکو حرام مسئول مرگ 1500 نفر بوده است

منبع: مهر




مفتیان و فرماندهان تکفیری شام/1
الطرطوسی در سوم اکتبر 1959 در طرطوس به دنیا آمد و بعدها با زنی اهل فلسطین ازدواج نمود و از او دارای 4 فرزند شد. در خانواده‌ای سلفی رشد کرد و دائما هم به عقاید «جهادی» خود که از کودکی همراهش بوده است، می‌بالد. در سال 1976 (در حالی که تنها 17 سال داشت) به دلیل نوشتن برخی عبارات «جهادی» روی دیوارهای شهر طرطوس، به مدت 4 ماه زندانی شد.
ابوبصیر الطرطوسی، کسی که خود را وهابی‌تر از آل سعود می‌داند و به آن افتخار می‌کند! +تصاویرگروه بین‌الملل مشرق - «ابوبصیر الطرطوسی» از زمان آغاز آغاز بحران سوریه، نقش «مفتی انقلاب» را بازی کرده است. به رغم اینکه بسیاری از تظاهرکنندگان، اسم او را نشنیده بودند، اما در عمل در حال اجرای «فتاوا»ی او بودند. فتاوایی که طبق گفته‌ی یک منبع «جهادی»، «خواص، آن را دریافت می‌کردند و از طریق آن فتاوا به مردم عادی جهت می‌دادند.» در این نوشتار (از روزنامه‌ی الاخبار لبنان)، صهیب عنجرینی (کارشناس برجسته‌ی گروه‌های سلفی جهادی) مروری داشته است بر زندگی و راه و روش ابوبصیر الطرطوسی؛ کسی که او را «یکی از السابقونِ مجاهدین» به حساب می‌خوانند: 
 
می‌شود «شیخ ابوبصیر الطرطوسی» را حلقه‌ی ثابت و مشترک تمام مراحل بحران سوریه دانست: در اوضاعی که در محافل مخالفین (چه سیاسی و چه نظامی) شاهد صعود و افول اسامی هستیم، الطرطوسی از زمان آغاز تظاهرات‌های مسالمت‌آمیز تا رسیدن به مرحله موسوم به «جهاد»، حضوری همواره ثابت داشته است. اگرچه اسم او چندان رسانه‌ای نمی‌شود ولی فتاوایش حضوری دائمی و پررنگی دارد، تا جایی که لقب «مفتی انقلاب» برازنده‌ی اوست. 

نام اصلی ابوبصیر الطرطوسی عبدالمنعم مصطفی حلیمة است. الطرطوسی در سوم اکتوبر 1959 در طرطوس به دنیا آمد و بعدها با زنی اهل فلسطین ازدواج نمود و از او دارای 4 فرزند شد. طبق قول یک منبع جهادی «در خانواده‌ای سلفی» رشد کرد و دائما هم به عقاید «جهادی» خود که از کودکی همراهش بوده است، می‌بالد. این منبع از قول او نقل می کند: «از وقتی ادراک پیدا کردم، دو حقیقت عمیقا برایم جاافتاد: اول اینکه اسلام دین خدا است و حق مطلق است و هیچ دینی نمی‌تواند هموزن آن یا موازی آن تلقی شود. دوم اینکه این حق مطلق نمی‌تواند برپا گردد و نیرویی به دست بیاورد مگر با قدرتی که از او حمایت کند و با جهاد فی سبیل‌ الله.» 

بر همین مبنا، ابوبصیر مشارکتی فعال در جریانات موسوم به «انقلاب اخوانی» (که در دهه 80 میلادی به اوج خود رسید) داشت. 

در سال 1976 (در حالی که تنها 17 سال داشت) به دلیل نوشتن برخی عبارات «جهادی» روی دیوارهای شهر طرطوس، به مدت 4 ماه زندانی شد. او در آن زمان، در ارتباط مستقیم با فرماندهان گروه موسوم به «الطلیعة المقاتله» [پیشاهنگان مبارز] و خصوصا «عدنان عقلة» بود. 

ابوبصیر الطرطوسی، کسی که خود را وهابی‌تر از آل سعود می‌داند و به آن افتخار می‌کند! +تصاویر
با فرا رسیدن سال 1980 میلادی، ابوبصیر یکی از «مجاهدین»ی بود که فرار از سوریه به اردن را انتخاب نمودند، اردنی که در آن زمان نقشی شبیه نقش ترکیه در بحران فعلی بازی می‌کرد. 
اردن یک ایستگاه موقتی بود. الطرطوسی از آنجا راهی عراق و سپس پاکستان و از آنجا در سال 1981 راهی افغانستان گردید. گفته شده که او «از اولین مجاهدین عرب حاضر در افغانستان» بوده است. 

در پیشاور پاکستان با عبدالله عزام آشنا شد و در یکی از سفرهای «جهادی» او به افغانستان او را همراهی کرد. (در آن زمان جهادی‌ها افغانستان را در زمان‌هایی در چیزی شبیه به مرخصی ترک می‌کردند و سپس به آنجا بازمی‌گشتند). در همین سفرها بود که با «شیخ جمیل الرحمن افغانی» یکی از بارزترین «فرماندهان جهادی» آن دوره آشنا گشت. ابوبصیر خود در یکی از کتبش درباره شیخ جمیل الرحمن و آن دوره می‌نویسد: «در کنار او و در منزل شخصی‌اش ماندم و شروع به همکاری با او و گروه خاصش کردم. این همکاری پنج ماه طول کشید. کمااینکه توفیق وارد شدن به برخی جبهه‌ها که تحت فرماندهی شیخ بود را هم پیدا نمودم.» 

ابوبصیر الطرطوسی، کسی که خود را وهابی‌تر از آل سعود می‌داند و به آن افتخار می‌کند! +تصاویر
ابوبصیر الطرطوسی در اواسط دهه 80 میلادی به اردن بازگشت و در سال 1987 در محله‌ی معصوم شهر زرقاء اردن، با ابومصعب الزرقاوی همسایه شد. او خود در یکی از کتبش روایت می‌کند: «منزل ابی مصعب فقط چند ده متر با منزل من فاصله داشت. در همان اولین برخوردمان، با من و برخی کتبم انس گرفت. از آن پس در بسیاری از مسائل به من رجوع می‌کرد.» 

الطرطوسی در اردن چند کتاب منتشر کرد تا آنکه دستگاه اطلاعاتی اردن از او خواست هیچ کتابی منتشر نکند مگر آنکه قبلش آن را به گروه اخوان المسلیمن سوریه و دستگاه اطلاعاتی اردن نشان بدهد و اجازه بگیرد. ولی او بر خلاف این دستور اقدام به انتشار کتابی دیگر با عنوان «قواعدٌ فی التّکفیر» [برخی قواعد و اصول تکفیر کردن دیگران] نمود که موجب اخراجش از اردن گردید.  

در این زمان، رفتن به یمن را انتخاب کرد، جایی که حدود سه سال در آن ساکن شد تا آنکه در آنجا هم دستگیر و اخراج گردید. سپس راهی مالزی شد و چندماهی به صورت غیرقانونی در آنجا ماند و بعد از آن، راهی تایلند و از آنجا راهی بریتانیا گردید. یک منبع جهادی درباره بریتانیا و حضور او در آن جا می‌گوید: «کشور کفار که در آن آزادی دعوت به دین خدا را دید، چیزی که در بلاد مسلمین به دلیل حضور حاکمان کافر آنها، از آن محروم شده بود.» 

در نهایت در آوریل 2012، «شیخ برای جهاد به سوریه هجرت کرد.» ابوبصیر برای عملی کردن راه و روش جهادی‌اش منتظر بحران سوریه نبود، کمااینکه بسیاری از جنبش‌های [جهادی] او را مرجع خود می‌شمردند، مثل برخی از سازمان‌های جهادی‌ای که در الجزایر و سومالی فعال بودند. چنانکه او فتاوایی هم در تأیید جنبش طالبان صادر نموده بود. 

ابوبصیر الطرطوسی، کسی که خود را وهابی‌تر از آل سعود می‌داند و به آن افتخار می‌کند! +تصاویر 
«قطب‌نمای انقلاب» 

از همان روزهایی که بحران سوریه داشت آغاز می‌شد، فتاوای ابوبصیر آماده بود و باید «فضل» بسیاری از ترتیباتی که انقلابیون عملی کردند را مربوط به او دانست! او در نشر نظرات و فتاوایش از تریبون‌های مختلفی استفاده می‌نمود، از جمله سایت اینترنتی‌ای که از دوره‌ی حضورش در بریتانیا ایجاد نموده بود و همچنین صفحه «مخالفین اسلامگرای نظام سوریه» در فیسبوک که آن را در 20 مارس 2011 ایجاد نموده و خود شخصا آن را مدیریت می‌کرد، به اضافه یک حساب محدود در فیسبوک که همه اعضایش از «فعالین جنبش» بودند. 

ابوبصر اولین کسی بود که اقدام به تعمیق اشارات مذهب‌گرایانه و طائفه‌ای در این بحران نمود: او در اواخر مارس 2011 یعنی تنها چند روز پس از شروع حوادث سوریه فتوا داد که «بیشترین چیزی که وجود نظام طائفه‌ای قرمطی* سوریه را تهدید می کند، اشاره به عمق طائفه‌گرایی آن است.» او از همان وقت اعلام کرد که «انقلاب سوریه می خواهد سه ساختار را ساقط کند: نظام طائفه‌گرای سوریه، نظام رافضی ایران و نفوذش در سوریه و منطقه، و حزب‌الله رافضی لبنان.» 

برخاسته از همین پایه بود که او در آن دوره شروع کرد به بحث از این مقوله که «حزب‌‌الله رافضی لبنان در قتل تظاهرکنندگان سوری مشارکت دارد.» هرچند می‌دانیم او از سال 2003 به صورت دائم به حزب‌الله حمله می‌کرد. الطرطوسی همچنین به «وجوب امتناع سوری‌ها از پرداخت مالیات و هزینه‌های دولتی تا سقوط نظام» و به ضرورت تعطیل نظام آموزشی فتوا داد و اعلام کرد: «نه درس خواندن نه درس دادن، تا سقوط بشار اسد.» [لا ادراس و لا تدریس قبل اسقاط الرئیس] چیزی که با کمی ساده‌سازی تبدیل به یکی از شعارهای تظاهرکنندگان شد. او همچنین بر وجوب ساختن سرودهایی برای تظاهرکنندگان هم تأکید ‌می‌کرد: «کجایند آن سرایندگان تا تظاهرات‌ها را با سروده‌های خود و کلمات هدف‌دار خود همراهی کنند؟» 
 
ابوبصیر الطرطوسی، کسی که خود را وهابی‌تر از آل سعود می‌داند و به آن افتخار می‌کند! +تصاویر
پدر معنوی «اتحادیه‌ هماهنگ‌کننده انقلاب» و «ارتش آزاد» 

افراد کمی اطلاع دارند که فکر تشکیل «تنسیقیات الثورة» [اتحادیه هماهنگ‌کنندگان انقلاب] متعلق به ابوبصیر است و این او بود که پیشنهاد داد هیئت‌هایی «در سطح شهر‌ها و روستاها تشکیل شود و با استقلال عمل کنند و سرنوشتشان و تصمیماتشان مرتبط با یک شخص یا یک حزب خاص نباشد.» کمااینکه او جزو شدیدترین حامیان تشکیل یک نیروی نظامی «انقلابی» در میدان بود. 

و در همین باره گفته بود: «می خواهند [این قضایا] مسالمت آمیز و به روش گاندی باشد، ولی خدا ابا دارد از اینکه [این قضایا] چیزی جهاد در راه او باشد.» در همین راستا حتی به مجاز بودن دخالت نظامی خارجی در لیبی هم فتوا داد، چیزی که متناقض با فتوای قدیمی خود او بود که گفته بود: «هر مسلمانی که موالات مشرکین کافر را ضد اسلام و مسلمین داشته باشد، از دایره اسلام خارج است.» 

از زمان آغاز بحران سوریه، ابوبصیر شروع به فعالیت در دو مسیر نمود: اول، صور فتوا و دوم، ارتباط‌گیری با حامیان «جهاد» (و در رأسشان سلفی‌های کویت) برای جمع کردن حمایت مادی و معنوی در انتظار شروع مرحله‌ی «جهادی» انقلاب. یک منبع «جهادی» به الاخبار می‌گوید: «نقشی که او در تأمین حمایت برای مجاهدین ایفا نمود، نقشی اساسی بود.» 

در آوریل 2012 ابوبصیر احساس کرد «وقت هجرت برای جهاد فرا رسیده است.» فلذا راهی ترکیه شد و در آنجا (طبق گفته‌ی همان منبع)  چند جلسه با «بعضی دوستان حامی جهاد» برگزار نمود سپس از طریق مرزهای ترکیه راهی سوریه شد و در آنجا «جنبش اسلامی فجر» را تأسیس نمود که از ریف ادلب کارش را آغاز کرد و سپس فعالیت‌هایش تا حلب هم گسترش یافت. 

روزنامه الاخبار نوشت: ابوبصیر همچنین نقش اساسی در تشکیل «تیپ حق» در حمص ایفا نمود و این دو تشکیلات چندی بعد به دو هم‌پیمان اساسی «جنبش احرار الشام» تبدیل شد که هسته‌هایش از می 2011 به صورت سری و با اشراف «عقائدی» مستقیم خود او در حال تشکیل و آماده شدن بودند. الطرطوسی تا همین الان هم «پدر معنوی» و «مفتی» جنبش احرار الشام محسوب می‌شود و از خلال آن، یکی از مؤثرترین افراد در فعالیت‌های «جبهه‌ی اسلامی» [که جبش احرار الشام یکی از تشکیل دهندگان اصلی‌اش است] به حساب می‌آید. 

ابوبصیر الطرطوسی، کسی که خود را وهابی‌تر از آل سعود می‌داند و به آن افتخار می‌کند! +تصاویر 
وهابی‌تر از آل سعود! 

ابوبصیر از دهه 90 میلادی با فتاوایش که آل سعود را تکفیر می‌کرد معروف بود. ولی حتی این فتاوای خودش هم مانع نشد که پس از قضیه بیرون رفتن وزیر خارجه‌ی سعودی، سعود الفیل از کنفرانس دوستان سوریه در تونس برای آل سعود «درودی تشکر و تقدیرآمیز» بفرستد. گرچه بعد از آن و پس از موضع منفی آل سعود درباره رئیس  جمهور معزول مصر محمد مرسی دوباره از آنها انتقاد کرد. 

یک منبع «جهادی» به الاخبار می‌گوید: «به عقیده‌ی او آل سعود در اخلاص نسبت به راه و روش شیخ محمد بن عبدالوهاب کوتاهی کرده‌اند و فراوان شده که با راه و روش شیخ محمد بن عبدالوهاب با توجیه منافع سیاسی، مخالفت کرده باشند. اگر آل سعود راه و روش صحیح وهابی را پیشه خود می‌کردند، این هم برای خودشان بهتر بود و هم برای امت اسلامی.» این نقل، دقیقا مطابق است با سخنانی که الطرطوسی در سبتامبر گذشته مطرح کرد و وهابیت خود و افتخارش به آن را اعلام نمود، در آن زمان الطرطوسی مقاله‌ای طولانی با عنوان «بله من وهابی‌ام» نوشت که در آن آمده بود: «به رغم اینکه من از اسم‌گذاری‌های جدید که به جای وحدت‌بخشی به مسلمین در بین آنها ایجا تفرقه می‌کند گریزانم، ولی به صراحت و به وضوح اعلام می‌کنم که من وهابی‌ام و جزو کسانی هستم که توفیق حب شیخ محمد بن عبدالوهاب و حب دعوت او را دارم.» و سپس به تفصیل از «فضائل وهابیت» سخن رانده بود. 
 
ابوبصیر الطرطوسی، کسی که خود را وهابی‌تر از آل سعود می‌داند و به آن افتخار می‌کند! +تصاویر
روش تشکر و هجوم! 

روش همیشگی ابوبصیر الطرطوسی آن است که در تریبون‌های مختلف تحت اختیارش از «دوستان جهاد و حامیان آن» تشکر کند؛ از جمله ترکیه و «آزادگان و افراد شریف کویت» و شبکه‌ی الجزیرة و شبکه‌ی وصال و شیخ عدنان العرعور و صفحه «انقلاب سوریه ضد بشار اسد» در فیسبوک و مصطفی عبدالجلیل (رئیس شورای ملی انتقالی لیبی). در همین حال، الطرطوسی اصرار دارد بر حمله به برخی اشخاص و طرف‌ها از جمله شیخ سعید رمضان البوطی (از دهه 90 میلادی بارها به او حمله کرده بود و بعد از شهادت او باز هم از او بدگویی کرد)، و شیخ الازهر شیخ احمد الطیب (که الطرطوسی او را «شیخ گمراه» خوانده است) و شیخ صلاح ابوعرفة (امام مسجد الاقصی). او بارها هم به اهالی حلب حمله کرده است، کما اینکه به هر کس هم که «خواهان محدود شدن انقلاب به گزینه‌های مسالمت‌آمیز» است حمله می‌نماید. 

از دیگر هدف‌های حملات ابوبصیر الطرطوسی «خط سکولار» در مخالفین سوری است، خصوصا هیثم منّاع رئیس «هیئت هماهنگی ملی در مهاجرت» [ههیئت التنسیق]، به اضافه‌ی برهان غلیون (زمانی که رئیس شورای ملی مخالفین بود). الطرطوسی در عین حال شدیدا از هیثم المالح تمجید می‌نمود و خواستار آن بود که او در رأس ساختارهای سیاسی مخالفین قرار بگیرد. 
وی تعدادی از گفتار‌های خود را که در سال‌های 2011 و 2012 منتشر کرد، به حمله به سکولاریسم اختصاص داده بود.  

ابوبصیر الطرطوسی، کسی که خود را وهابی‌تر از آل سعود می‌داند و به آن افتخار می‌کند! +تصاویر
الطرطوسی دموکراسی را حرام [و شرک‌آمیز] میداند چرا که به قول او «هر کاری که به حد اعطای سفت مُشَرّع [قانونگذار حقیقی یا دین آورنده] به مخلوق برسد ... را نباید پذیرفت و نباید به هیچ شکلی از اشکال در آن مشارکت کرد، چرا که این کار برخاسته از شرک است.» 
 
پی‌نوشت: 
*قرمطی در ادبیات دینی و سیاسی اهل سنت در قرون میانه،‌ به بخشی از طایفه‌ی شیعیان اسماعیلی گفته می‌شد که برای آنان عقاید کفرآلود و زشتی قائل بودند و رفته رفته این اصطلاح تبدیل به یک عبارت توهین آمیز با بار شدیدا منفی مذهبی شد. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد