
یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام کشور گفت: غربیها میدانند که بحث هستهای ما صلحآمیز است، پس چرا کار کردن این چند سانتریفیوژ برای آنها مهم است؟
به گزارش «تابناک»، سعید جلیلی که در گلپایگان سخن میگفت، با بیان اینکه شهرستان گلپایگان مفاخر بسیاری به جهان اسلام تقدیم کرده است، اظهار کرد: گلپایگان در راه کشور و جهان اسلام مفاخر بینظیری همچون مرحوم آیتالله سیدجمالالدین گلپایگانی، آیتالله گلپایگانی و آیتالله صافی گلپایگانی را تقدیم جهان اسلام کرده که با نگاهی جامعشناسانه به این موضوع، قطعا به اهمیت فرهنگ پی خواهیم برد و درمییابیم که فرهنگ مولد و زیربنای همه پدیدهها و عاملی برای همه پیشرفتهاست.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی بر مردمسالاری دینی بنا شده است، گفت: آن کشورهایی که رفتارشان در دموکراسی قابل تأمل است، شعار دموکراسی سر میدهند. همچنین در یک نگاه ساده میتوان دید که در منطقه ما آن دسته از افرادی که شعارهای دموکراسی سر میدهند، رفتار غیردموکراتیکانه با برخی کشورها دارند.
وی به سفر اخیر اشتون به ایران اشاره کرد و ادامه داد: به خانم اشتون گفتم که شعار دموکراسی شما گوش فلک را کر کرده؛ اما در مصر به کسی که از طریق دموکراسی برگزیده است، میگویید باید به زندان انداخته شود که البته تمام اینها از طنزهای تلخ معاصر است. همچنین کسانی که در منطقه شعار دموکراسی سر میدهند، با ناقضان حقوق بشر روابط عمیقی دارند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: غربیها میدانند که بحث هستهای ما صلحآمیز است، پس چرا کار کردن این چند سانتریفیوژ برای آنها مهم است؟ چرا با جمهوری اسلامی چنین تقابلی را تدارک دیدهاند؟ چرا تا این اندازه روی ایران تمرکز کردهاند؟ اینها پرسشهای اساسی است و اندیشه شیعی و اسلام ناب در اینجا معنا پیدا میکند.
جلیلی استقلال را از ثمرات شجره طیبه انقلاب اسلامی و مبتنی بر فرهنگ دانست و افزود: اکنون بحث چند سانتریفیوژ نیست، بلکه موضوع اصلی شجره طیبهای است که شکل گرفته و میوههایش در حال رسیدن است.
وی افزود: امروز دشمنان با ایران اسلامی مقابله میکنند؛ به دلیل اینکه در هر زمینهای شاهد موفقیتهایمان بودهاند و بیگمان اگر توان مقابله با کشورمان را داشتند، از گزینه نظامی استفاده میکردند و به همین دلیل است که اکنون دستاویز اهرمهای دیگری شدهاند.
جلیلی وجود بیش از صد شبکه ماهوارهای را عاملی برای از بین بردن فرهنگ کشور دانست و خاطرنشان کرد: هفد دشمنان در فتنه ۸۸ این بود که آرای مردم وتو شود و زمانی که موفق نشدند، وزیر خارجه آمریکا گفت، باید تحریمهای فلج کننده را علیه مردم ایران به کار ببریم.
وی یادآور شد: هنگامی که وزرای خارجه کشورهای ترکیه و برزیل برای مذاکره به ایران آمدند و نامهای از اوباما به همراه داشتند، مبتنی بر اینکه آمریکا مخالف انرژی صلحآمیز هستهای کشور ما نیست، ما نیز گفتیم اگر حقوق ملت ما رعایت شود، مشکلی نداریم، زیرا حق یک ملت معامله کردنی نیست و ما از حقوق خود دست برنخواهیم داشت.
جلیلی اضافهکرد: در پایان این مذاکره به نقطه مشترکی رسیدیم و بیانیه توسط وزرای سه کشور امضا شد؛ اما با رسیدن این بیانیه به آمریکا با مخالفتهای شدید مواجه گردید؛ آنها اعلام کردند که قطعنامه ۱۹۲۹ را به شورای امنیت خواهند فرستاد.
دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه مقام معظم رهبری که میفرمایند ما به آمریکا بدبین هستیم، حرفشان نشأت گرفته از منطق و تحلیل دقیق ایشان از رفتار آمریکاییهاست، خاطرنشان کرد: در اینجا دو ماهیت ممکن آمریکا مشخص شد و نشان میدهد اوباما استقلالی از خود ندارد و در مواقع خاص کسی است که وی را از اعلام نظرش منع میکند و یا اینکه موافقتهای آنها با انرژی صلح آمیز هستهای دروغی بیش نبوده که نتیجه هر دو بیاعتمادی ما به دولت استکباری آمریکاست.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی اضافه کرد: همه اینها نتیجه شجره طیبه انقلاب است که آزادی ملت را در پی داشته و این آزادی و استقلال را در هیچ جای دنیا حتی کشورهای اروپایی که مدعی آزادی هستند، نمیتوان دید.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: در آمریکا ۱۰۳ نیروگاه هستهای است که ۳/۱۹ برق این کشور از این نیروگاهها تأمین میشود.
دشمنان میخواهند در داشتههای ملت ایران تردید ایجاد کنند، اما مردم ما به یمن اندیشه ناب اسلامی بصیرتی پیدا کردهاند که به واسطه آن هوشمندانه پای انقلاب ایستادهاند. در هر عرصهای موفقیتهایمان را به رخ دشمنان کشیدهایم. همچنین زورگویان میخواهند دستاوردها و امکاناتی را که داریم از یاد ما ببرند و نگذارند آنها را به دیگران معرفی نماییم.
جلیلی گفت: آنهایی که نمیخواهند ایران انرژی صلحآمیز هستهای داشته باشد، خودشان چندین هزار کلاهک هستهای دارند؛ بنابراین، آنها نگرانیشان چند سانتریفیوژ نیست، بلکه با انقلاب و جمهوری اسلامی ایران مشکل دارند و با توجه به اینکه این چند کشور با یکدیگر اختلافهای متعددی دارند، پیشرفت انقلاب اسلامی به اندازهای برایشان مهم است که بر سر انرژی هستهای ایران به نقطه مشترک رسیدهاند.
دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی گفت: باید ضعفها، نقاط قوت و حرکتهای دشمن را زیر نظر داشت تا در بهترین فرصت دستاورد خوبی را از آن خود کنیم. همچنین باید در تمام نقاط کشور در کنار ظرفیتها فرهنگ شناسانده تا به یک مطالبه ملی تبدیل شود و امیدواریم کشورمان در عرصه فرهنگ و اقتصاد به گونهای عمل نماید تا قلههای موفقیت را یکی پس از دیگری فتح کند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: در کشور ما، تولیدکنندگان و فروشندگان، نباید با افزایش قیمتها و احتکار برای مردم مشکلآفرین شوند که اگر این افراد اینگونه کارهایی کنند با دشمن فرقی ندارند، چرا که راه آنان را در پیش گرفتهاند. همچنین باید با عزم ملی و مدیریت جهادی دشمنان را در همه زمینهها ناکام گذاشت و حماسه اقتصادی را رقم زد.
عربستان سعودی به عنوان نخستین کشور خاورمیانه، موشکهای قادر به حمل کلاهک هستهای خود را به نمایش عمومی درآورد. این موشکها در رژهای به نمایش درآمده که فرمانده ارتش پاکستان نیز در آنجا بود.
کد خبر: ۳۹۷۱۰۱
تاریخ انتشار:۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۴-
30 April 2014 
عربستان سعودی به عنوان نخستین کشور خاورمیانه، موشکهای قادر به حمل کلاهک هستهای خود را به نمایش عمومی درآورد.
به گزارش «تابناک»، تصاویر و ویدئوهای منتشره از رزمایشی به نام «سیف عبدالله» در پایگاهی نظامی در شهر حفر الباطن عربستان در روز سهشنبه، موشکهای دوربرد با سوخت مایع DF-۳ را نشان میدهد که عربستان سعودی ۲۷ سال پیش از چین خریداری کرده است. حفرالباطن در نقطه تلاقی مرزهای عربستان سعودی، کویت و عراق قرار دارد.
موشک دنگفنگ ۳ که به زبان چینی به معنای باد شرق است و در عربی صاروخ ریاح الشرق نام گرفته، ۲۶۵۰ کیلومتر برد دارد و قادر به حمل کلاهکی به وزن ۲۱۵۰ کیلوگرم است. نسخه چینی این موشک میتواند کلاهکی با قدرت یک تا سه مگاتن را حمل کند.
این رژه در پایان رزمایش گستردهای به نام «شمشیر عبدالله» برگزار و علاوه بر جمعی از مقامات عربستانی و خارجی، شاهزاده سلمان بن عبدالعزیز ولیعهد عربستان نیز بر آن نظارت داشته است.
پایگاه اسرائیلی دبکا نکته مهم در این مراسم را حضور ژنرال راحیل شریف فرمانده ارتش پاکستان دانسته است؛ افزون بر وی، حمد بن خلیفه شاه بحرین و شیخ محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی نیز در مراسم بودهاند.
این سایت اسرائیلی به نقل از منابع ناشناس خود مدعی شده است، این نمایش میتواند پیشنمایش یک مسابقه تسلیحات هستهای در خاورمیانه باشد.
از نظر دبکا این نمایش عمومی به معنای اعلام عمومی این مسأله است که عربستان سعودی موشکی قادر به حمل کلاهک هستهای دارد و آماده است، آن را علیه ایران به کار گیرد؛
این کار مخالفت عربستان با توافق هستهای ایران و ۱+ ۵ را نیز نشان میدهد، زیرا پیامدهای آن برای خود را سنگین فرض میکند.
دبکا مدعی شده که نمایش این موشک به نسبت قدیمی، این پیام را نیز در بر دارد که عربستان نسخه جدیدتر آن را به دست آورده است. منابع اطلاعاتی مدعی شدهاند که هیأتی عربستانی در بازدید اخیر از پکن، موضوع خرید موشک DF-۲۱ را مورد مذاکره قرار دادهاند که هرچند ۱۷۰۰ کیلومتر برد دارد، به مراتب دقیقتر است.
حضور مقامات پاکستانی با توجه به خبرهای منتشره در ماههای اخیر در مورد همکاری اتمی آنها قابل توجه دانسته شده است.
تصاویر ماهوارهای که در تیرماه سال گذشته از عربستان سعودی منتشر شد، بیانگر آن بود که سکوهای پرتاب موشک در یک پایگاه موشکی تازه راهاندازی شده این کشور، به سوی ایران و نیز سرزمینهای اشغالی جهتگیری شده است.
با تحریم افراد و مؤسسات جدیدی در ارتباط با ایران؛
آمریکا همچنین سعید العقیلی، سهامدار و مدیر گروه العقیلی را در ارتباط با معاملات نفتی فریبکارانه با ایران هدف تحریم خود قرار داده است. انور کمال نظامی، «رابط و تسهیل کننده مالی» پاکستانی که در دوبی فعالیت میکند، از دیگر افرادی است که وزارت خزانه داری آمریکا، وی را به دلیل همکاری با شبکههای فعال در زمینه دور زدن تحریمهای نفتی ایران در فهرست جدید خود قرار داده است.
کد خبر: ۳۹۶۹۰۶
تاریخ انتشار:۰۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۵-
29 April 2014 روز سه شنبه، نهم اردیبهشت، وزارت خزانه داری آمریکا افراد و مؤسسات جدیدی را به دلیل کمک به برنامه توسعه موشکهای بالستیک ایران و همچنین همکاری با تهران برای دور زدن تحریمهای نفتی در فهرست جدید تحریمهای خود قرار داد.
به گزارش «تابناک» به نقل از رویترز، این وزارتخانه میگوید هشت شرکت مستقر در چین مرتبط با شخصی به نام «کارل لی» که از نام «لی فَنگ وِی» نیز استفاده میکند، و به شکل صوری زیر عنوان «گروه شرکت سهامی بازرگانی و اقتصادی LIMMT» ایجاده شدهاند، به دلیل صدور قطعات موشک به ایران تحریم شدهاند.
در این بیانیه آمده است، در سال ۲۰۰۹ این بازرگان اماراتی در همین زمینه در فهرست تحریمها قرار گرفته بود.
وزارت خزانه داری آمریکا میگوید، پنج میلیون دلار جایزه برای هرگونه اطلاعات به منظور دستگیری یا محکومیت کارل لی اختصاص داده است.
دیوید کوهن، معاون امور اطلاعات مالی و تروریسم وزارت خزانه داری آمریکا در این زمینه گفته است: «وزارت خزانه داری چند سال پیش، کارل لی را به دلیل همکاری در زمینه تهیه قطعات مورد نیاز در برنامه موشکی ایران در فهرست تحریمهای خود قرار داد و اقدامات امروز شرکتهای پوششی وی را آماج گرفته است. به علاوه اینکه، ما امروز یک شرکت و چندین فرد درگیر در معاملات نفتی در سایه و فریبکارانه با ایران را تحریم کردهایم».
وی افزود: «همان گونه که به روشنی اعلام کردهایم، حتی همزمان با دنبال کردن امکان دستیابی به توافق نهایی درباره برنامه هستهای ایران، تحریمهای خود را با شدت هر چه بیشتر پیش خواهیم برد».
شرکتهای «سینوتک»، «امتیتیاو»، «ترید لیمیتد»، «ساکسس موو لیمیتد»، «دالیان ژونگچون» و «کارات» از جمله مؤسساتی است که روز سه شنبه در فهرست تحریمهای جدید آمریکا قرار گرفتند.
آمریکا همچنین سعید العقیلی، سهامدار و مدیر گروه العقیلی را در ارتباط با معاملات نفتی فریبکارانه با ایران هدف تحریم خود قرار داده است. سعید العقیلی متهم است که با استفاده از شرکتهای تحت پوشش خود در زمینه فروش نفت و فرار از تحریمها به ایران یاری رسانده است.
فروش نفت برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فریبکاری در زمینه اعلام نام کشور فروشنده نفت برای فرار از تحریمها، تجارت مداوم با تهران و معاملات مالی به نمایندگی از بانک مرکزی و بانک ملی ایران از دیگر اتهامهای سعید العقیلی است.
انور کمال نظامی، «رابط و تسهیل کننده مالی» پاکستانی که در دوبی فعالیت میکند، از دیگر افرادی است که وزارت خزانه داری آمریکا وی را به دلیل همکاری با شبکههای فعال در زمینه دور زدن تحریمهای نفتی ایران در فهرست جدید خود قرار داده است.
وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه خود، تحریمهای جدید را نشانه تعهد واشنگتن به تشدید تحریمهای کنونی علیه ایران به رغم تعدیل برخی تحریمها در همراهی با برنامه اقدام مشترک بین تهران و گروه پنج به علاوه یک، عنوان کرده است.
بر پایه این بیانیه، اقدامات جدید دولت آمریکا برای جلوگیری از دور زدنهای تحریمها در آینده و با هدف جلوگیری ایران از دستیابی به فناوریهای حساس همزمان با انجام مذاکرات برای رسیدن به یک توافق جامع و نهایی درباره پرونده هستهای تهران است. وزارت خزانه داری آمریکا هدف از مذاکرات میان ایران و گروه ۱+ ۵ را ایجاد مانع در مسیر دست یافتن ایران به بمب اتمی و اطمینان از اینکه برنامه هستهای آن تنها ماهیت صلح آمیز دارد، دانسته است.