به گزارش خبرگزاری تسنیم، بعد از حدود چهار سال از حضور شرکت س.ان.پی.سی در میدان آزداگان جنوبی، این شرکت به دلیل تعلل در توسعه این میدان مشترک با عراق خلع ید شد.
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد: به دستور وزیر نفت، پیمانکار چینی طرح توسعه میدان آزادگان جنوبی، خلع ید و حکم برکناری آن ابلاغ می شود.
به گزارش سایت خبری وابسته به وزارت نفت، نفت رکن الدین جوادی گفت: پس از تذکرهای مکرر کتبی و شفاهی و در نهایت ابلاغ اخطار کتبی به پیمانکار چینی این طرح در اوایل زمستان سال گذشته، شرکت سی.ان.پی.سی. برای پیشبرد پروژه، قول مساعد داد و با وجود اینکه حدود یک ماه پس از اخطار ٩٠ روزه نیز به این شرکت برای تجدیدنظر در روند پروژه فرصت داده شد، از سوی پیمانکار اقدام موثری انجام نشد و به دلیل عدم پایبندی این شرکت به تعهدهای خود در این مدت زمانی، حکم خاتمه قرارداد این شرکت در طرح توسعه میدان آزادگان جنوبی صادر می شود.
جوادی یادآور شد: اگرچه در مجموع، حتی الامکان به دنبال تضعیف و کنار گذاشتن پیمانکاران نیستیم اما این در صورتی است که پیمانکار عزمی برای انجام به موقع تعهدهای قراردادی به ویژه در میدانهای مشترک داشته باشد.
وی تصریح کرد: نه تنها در طرح توسعه میدان آزادگان جنوبی، بلکه در دیگر میدانهای نفت و گاز نیز تحرک بیشتر و پایبندی به زمانبندی های قراردادی را از سایر پیمانکاران انتظار داریم تا مجبور به استفاده از حقوق قراردادی برای نجات پروژه نشویم.
در تماس مجدد خبرنگار تسنیم با دفتر شرکت سی.ان.پی.سی در ایران برای اطلاع از نظر آنها از تصمیم وزارت نفت مبنی بر خلع ید این شرکت از توسعه یکی از بزرگترین میدانهای نفتی کشور مشخص شد که مدیران چینی این شرکت بعد از گذشت بیش از دو ماه به ایران مراجعت نکردهاند.
به گزارش تسنیم، بعد از هفت سال تعلل ژاپنیها برای توسعه میدان مشترک آزادگان جنوبی، در مهر 1389، توسعه این میدان به شرکت سی.ان.پی.سی چین واگذار شد. طبق این قرارداد باید طی 52 ماه حجم تولید از میدان باید به روزانه 320 هزار بشکه برای مدت سه سال افزایش مییافت که بعد از گذشت حدود چهار سال این طرح کمترین پیشرفتی نداشته است.
در حالی 11 سال از انعقاد اولین قرارداد برای توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی میگذرد که نه تنها برنامه توسعهای ایران برای این میدان مشخص نیست، بلکه تاکنون طرح جامع توسعه میدان نیز نهایی نشده است. این شرایط در حالیست که توسعه میدان آزادگان در بخش عربی که به میدان "مجنون" معروف است توسط شرکت آمریکایی "رویال داچ شل" با سرعت در حال انجام است.
پایگاه خبری تحلیلی بی باک ـ مهمترین عناوین:
به گزارش ایسنا ابوبکر القربی در یک گفتوگوی تلویزیونی مدعی شد که با وجود قطعنامههای روشن شورای امنیت سازمان ملل درخصوص مجازات کسانی که در جهت بیثباتی یمن چه در داخل و چه در خارج آن تلاش کنند، تهران هنوز مواضعش را در قبال دخالت در امور داخلی صنعاء تغییر نداده است.
بنابر گزارش روزنامهی الوطن، القربی پیش از این نیز ادعا کرد که تهران تسلیحاتی را در اختیار حوثیها قرار میدهد و در درگیریهای داخلی در یمن دست دارد.
وی گفته بود که آنچه از ایران میخواهیم این است که در توقف برنامههای تلویزیونی که علیه یمن در این کشور برگزار میشود، به ایفای نقش بپردازد.
حاشیه های برپایی جشن همسر رئیس جمهور آنچنان نگران کننده بود که دفتر رئیس جمهور را وادار کرد که در این زمینه به افکار عمومی پاسخگو باشد.
به گزارش بی باک، روز شنبه با حضور همسر روحانی و همسران مسئولان دولت تدبیر و امید و همچنین زنان دولت و تعدادی دیگر از فعالان زن در کاخ سعدآباد مراسم جشنی برگزار شد که به نوشته برخی رسانه ها در آن نوع خاصی از رقص با عنوان رقص لزگی توسط 6 دختر اجرا شده است.
بدنبال این مراسم که بنابر گزارشات برخی رسانهها میهمانان مراسم حجاب خود را برداشتهاند و شش دختر نیز به رقص پرداخته و به هر کدام از میهمانان نیز پنج سکه هدیه داده شده است، اعتراضات گسترده ای را به همراه داشته است و کار بجایی کشیده شد که روابط عمومی نهاد ریاست جمهوری مجبور گردید تا در خصوص آن جشن اطلاعیهای صادر کرد.
در این اطلاعیه ضمن رد ادعاهای رسانهای پیرامون آن جشن، به هیچ یک از مصادیق مدنظر رسانهها اشاره نشده و تنها از موضوع رقص دخترها سخن به میان آمده که از آن هم به ابراز شادمانی تعبیر گردیده است که تنها قصدشان نمایش پوشش و حجاب زنان ادوار گذشته بوده است.
در بخشی از این اطلاعیه آمده است: در این جلسه با رعایت تمام جنبه های شرع مقدس و شوونی که مجالسی از این دست دارد، تعدادی از دختران خردسال به شادمانی پرداختند و نمونه های از پوشش و حجاب زنان اقوام ایرانی در ادوار و مناطق مختلف به نمایش درآمد.
متن کامل اطلاعیه روابط عمومی نهاد ریاست جمهوری در خصوص این جشن به شرح زیر است.
بسمه تعالی
پاسداشت فرهنگ غنی اسلامی – ایرانی در سالی که توجه به اقتصاد و فرهنگ از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان راهبرد کلان نظام جمهوری اسلامی ایران اعلام شده است؛ نیازمند معرفی و تبیین شعائر و نمادهای والای فرهنگ ناب محمدی (ص) است. در این میان؛ تبیین شخصت سرور بانوان دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س) که مهمترین الگو برای زیست مومنانۀ زنان در ایران اسلامی است، از یکسو جایگاه رفیع زن در عرصه فعالیتهای اجتماعی نظام مقدس اسلامی را به تصویر می کشد و از سوی دیگر مهر بطلانی بر سیاه نمایی ها و ادعاهای دروغین نظام فرهنگی و حقوق بشر غربی، در خصوص بانوان ایران عزیز خواهد بود. چنانچه رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با جمعی از بانوان فرمودند: «برخورداری ایران اسلامی از انبوه زنان فرزانه، تحصیل کرده، خوشفکر و ممتاز؛ از نعمات الهی و جزو بزرگترین افتخارات جمهوری اسلامی است.»
امسال نیز به همین مناسبت و در امتداد سنتی هر ساله مراسم جشن ولادت زهرای اطهر (س) و روز زن؛ جشنی به میزبانی همسر رئیس جمهوری با حضور همسران سفرای کشورهای خارجی و مدیرانِ نظام اسلامی و همچنین جمع کثیری از بانوان فرهیخته ایران اسلامی برگزار شد. بویژه میهمانان خارجی فرصتی یافتند تا ضمن آشنایی با ابعاد شخصیت و زندگانی دخت گرامی پیامبر اسلام (ص)، با گوشه هایی از فرهنگ و سبک زندگی اسلامی و ایرانی آشنا شوند. چنانچه ویژگی مجالس مولودیِ مختص بانوان است؛ در این جلسه با رعایت تمام جنبه های شرع مقدس و شوونی که مجالسی از این دست دارد، تعدادی از دختران خردسال به شادمانی پرداختند و نمونه های از پوشش و حجاب زنان اقوام ایرانی در ادوار و مناطق مختلف به نمایش درآمد.
در کمال تعجب و تاسف، جشنی که معطر به نام صدیقه طاهره (س) و مربوط به پاسداشت شخصیت آن حضرت بود، از آسیبِ نگاههای ابزاری و سیاسی در امان نماند. و بر خلاف موازین اسلام عزیز، اخلاق محمدی (ص) و حتی اصول حرفه اطلاع رسانی؛ موجی از شایعات، افترا، اکاذیب و پیامک هایی به صورتی هماهنگ در فضای رسانه ای کشور منتشر شد. این در حالی بود که هیچیک از مطالب منتشره مستند نبود و متاسفانه افرادی نیز که به تریبونهای عمومی کشور دسترسی دارند بدون اینکه از حقیقت ماجرا مطلع باشند، و بدون تحقیق، آن را دستمایه ای برای متهم نمودن دولت به بی توجهی به فرهنگ والای دینی کردند. حال آنکه با دروغ و افترا نمی توان به بام سعادت رسید. و همچنین نمی توان خدمتگزاران مردم را از مسیر فرهنگ راستی، راستگویی، اعتدال و رونق و تعالی کشور بازداشت.
دفتر نهاد ریاست جمهوری که رعایت حرمتِ خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام را اوجب واجبات و مهمترین مصالح نظام اسلامی می داند از ذکر افتراها و مطالب کذبی که متاسفانه و به دروغ به این مراسم منتسب گردید، خودداری می کند. امیدواریم همه اهالی رسانه و عزیزانی که تریبونهای مختلف را به عنوان امانتی الهی در اختیار دارند؛ ضمن توجه بازدارنده در قبال اینگونه رفتارها تلاش خود را معطوف به حراست از مقدسات دینی و باورهای مردم مومن و عزیزمان نمایند و راه را برسوء استفاده های سیاسی و ابزاری سد نمایند.
ان شاءالله در سال فرهنگ؛ اخلاق اسلامی که مهمترین آموزه پیامبر اعظم (ص) برای جهان بشریت است، سرلوحه رفتارها قرار گیرد و چراغ راه سعادت در حیات فردی و اجتماعی گردد.
روابط عمومی نهاد ریاست جمهوری
عصر روز شنبه برنامه مناظره با موضوع خودداری آمریکا از صدور روادید برای حمید ابوطالبی نماینده معرفی شده ایران در سارمان ملل با حضور دکتر صادق زیبا کلام، استاد دانشگاه و حجت لاسلام و المسلمین حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در رادیو گفت وگو برگزار شد.
سرویس اندیشه بی باک؛ بخش دانشگاه: عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: اخوان المسلمین هم با وجود آنکه به آنها گفته شد به آمریکا اعتماد نکنید، به این کشور اعتماد کردند و با اینکه از آنها خواسته شده بود درباره فلسطین کوتاه نیایید، به جای قطع رابطه با اسرائیل و ابطال کمپ دیوید، رابطه خود را با سوریه قطع کرد، مرسی به عربستان رفت تا بگوید ما با شما هستیم اما همین عربستان زمینه اتفاقات اخیر را در این کشور مهیا کرد.
به گزارش بی باک، محمدحسن رحیم پور ازغدی استاد حوزه و دانشگاه و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم تقدیر از شیخ عیسی قاسم که در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد شهدای مظلوم انتفاضه بحرین و سایر شهدای شیعه و سنی کشورهای مسلمان اظهار داشت: انقلابیون بحرین و مردمی که در خیابانهای بحرین به میدان آمدند، نسبت به جمعیت چند هزار نفری این کشور تعداد قابل توجهی هستند و جمعیتی که تاکنون شهید شدند، به نسبت جمعیت چند هزار نفری این کشور زیادند.
وی با بیان اینکه از نظر درصد، هیچ ملتی در کشورهای اسلامی به اندازه مردم بحرین برای مبارزه و انتفاضه شرکت نکردهاند و تقریبا کل آنها به میدان آمدهاند، تصریح کرد: مدتی قبل مردم بحرین که در پاسخ به ندای علمای شیعه به میدان آمدند، چیزی نزدیک به نیم میلیون جمعیت بودند و این بیانگر حضور 60 درصد کل بحرین در این اجتماعات بود و این درحالی بود که نیمی از جمعیت این کشور بحرینی نیستند و برای تغییر بافت مذهبی این کشور از خارج به بحرین آمدهاند.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه بحرین از اولین مراکز اسلام و اهل بیت است، یاد آور شد: بسیاری از علمای بزرگ شیعه در این منطقه که از نظر جغرافیایی از بصره تا عمان بوده است، متولد شدند و مردم بحرین نیز عمدتا شیعه هستند. به همین دلیل این اتهامی که دولتمردان بحرین اعلام میکنند که ایران میخواهد شیعهگری را وارد بحرین کند، هیچ ریشه علمی و تاریخی ندارد و قبل از انقلاب اسلامی مردم بحرین شیعه بودند و شیعه بودن آنها مربوط به انقلاب اسلامی نیست و این ادعا، خلاف واقعیت است زیرا تشیع در بحرین ربطی به انقلاب اسلامی ایران ندارد.
رحیم پور ازغدی با تأکید بر اینکه مردم و مبارزان بحرینی در مبارزات خود حتی یک بار نیز از مذهب حرف نزدند، بلکه آنها خواستار حقوق حقه خود به عنوان یک انسان هستند، اضافه کرد: مسئله شیعه و سنی و اختلافات شیعه و سنی در این مبارزات مسائلی است که از طرف حکومت بحرین مطرح میشود و این مسئله هرگز از طرف انقلابیون بحرین و مردم مطرح نشده است، بلکه آنها با شعار لا شیعه و لا سنی به میدان میآیند.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اتهامات حکومت بحرین به شیعیان و انقلابیون بحرین تصریح کرد: آنها اعلام میکنند این مبارزات و انقلاب حاضر در بحرین به دلیل اختلاف بین شیعه و سنی است و هدف آن براندازی است و همچنین دخالتهای ایران و تلاش این کشور برای ورود شیعهگری به بحرین زمینه این تحرکات را مهیا کرده و این درحالی است که با وجود ظلم های فراوانی که از طرف کشورهای دیگر از جمله عربستان به مردم بحرین صورت میگیرد، این ظلمها خلاف شریعت اسلام و هرگونه حقوق یک انسان مسلمان است.
وی با تأکید بر اینکه حاکمان بحرین حتی سلفی هم نیستند، گفت: این افراد لاییک هستند و دلارهای نفتی را هزینه میکنند تا برخی از سلفیها با ایجاد جنگهایی مردم و افکار عمومی را سرگرم کنند و آنها مثل شاه ایران به دنبال خوشگذرانی خود هستند.
این استاد حوزه و دانشگاه با تأکید براینکه اختلاف بین شیعه و سنی به عنوان تاکتیکی برای سرکوب بیداری اسلامی در منطقه مورد استفاده مخالفان بیداری اسلامی است، اظهار داشت: حاکمان بحرین اگر چنین اتهاماتی را به انقلابیون وارد میکنند، پاسخ دهند چرا اقلیتی باید 200 سال به اکثریت حکومت کنند و هیچ حق و حقوقی حتی براساس اصول دموکراتیک حکومت خود به آنها قائل نشود و مدام این افراد را تحت شکنجه قرار دهند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به شخصیت شیخ عیسی قاسم گفت: شیخ عیسی قاسم از سال 50 و چند سال قبل از وقوع انقلاب اسلامی ایران و وقتی کشور بحرین اعلام استقلال صوری کرد، مشغول فعالیتهای مذهبی در بحرین بود و قبل از سفر به ایران، مشاور دینی مجلس بحرین و از سال 50 قبل، رئیس مجلس بحرین در دور اول بود و پس از سفر به ایران به عنوان خطیب مسجد امام صادق(ع) بحرین منصوب شد و اینکه ادعا میکنند او از طرف ایران مأمور است تا شیعهگری را در بحرین رواج دهد و یا اینکه امام (ره) او را به بحرین فرستاده است، دروغ های تاریخی هستند که ریشه تاریخی ندارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به دیدگاههای رهبر مبارزان بحرینی اضافه کرد: شیخ عیسی قاسم حتی مانند برخی علمای دیگر اجازه جنگ مسلحانه علیه حاکمان بحرین را نداده و نگفته که ما نمیخواهیم حکومت اسلامی در بحرین تشکیل دهیم بلکه از حاکمان این کشور میخواهیم به قوانین عمل کنند و حداقل قوانین سازمان ملل را در مورد مردم خود رعایت کنند و در این مسیر تنها راه اصلاحات کلی و سیاسی کشور را از طریق مسالمت آمیز خواستار شده است.
رحیمپور ازغدی با اشاره به اینکه او معتقد است هر نفر که در بحرین زندگی میکند، باید حق یک رأی داشته باشد، گفت: این شعار انقلاب اسلامی هم هست چیزی که مردم در لیبی، بحرین، مصر، تونس، فلسطین، عراق، پاکستان خواستار آن هستند، داشتن حق رأی برای همه افراد است و شعار همه دولتهای اسلامی همین مسئله است.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه اقلیت نیز در همه کشورهای اسلامی دارای حق و حقوقی هستند که باید به آن احترام گذاشت، گفت: اقلیت در مسائل شخصی و در مسائل اجتماعی تابع شرایط کشور خود هستند به عنوان مثال برادران شافعی و حنفی ما در ایران در امور شخصی خود در دادگاههای خودشان و طبق حکم شافعی و حنفی محاکمه می شود اما در مسائل اجتماعی تابع قوانین کشورند زیرا این قوانین در مجلسی که همه گروهها در آن نماینده دارند، تصویب میشود. اما بدخواهان اسلام نگذاشتند این اتفاق در سوریه رخ دهد و در بحرین اجازه همچنین کاری را نمیدهند و در سوریه به جای برگزاری انتخابات مسابقه بریدن سر مسلمانان راه انداختند، در عراق نیز با انجام ترورها و بمبگذاریهای مختلف این مسئله را نپذیرفتند حتی در مسیر نیز این مسئله را قبول نکردند در حالی که اخوان المسلمین سنی بود و شیعه نبود.
وی با تأکید براینکه دشمنان مسلمانان و بویژه آمریکا همپیمانانش و اسرائیل به هیچ قانونی حتی به قوانین و اصول دموکراسی خودشان احترام نمیگذارند، تأکید کرد: دولتمردان بحرینی نیمه شب به خانه شیخ عیسی قاسم حمله میکنند به خانوادهاش بیاحترامی و او را پس از کتک زدن به زندان میبرند، در حالی که او بارها اعلام کرده که قصد براندازی ندارد و تنها مبارزه مسالمت آمیز برای احقاق حقوق مردم را دنبال میکند.
*** همکاری تکفیریها و صهیونیسم در کشورهای مسلمان
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه در حوادث اخیری که در کشورهای اسلامی رخ میدهد، تکفیریها و صهیونیسم در کنار هم فعالیت میکنند، گفت: آنها در حالی ادعای اسلام جهادی دارند که عملیات انتحاریشان علیه مردم عادی است، نه رژیم صهیونیستی و حتی مجروحان آنها در بیمارستانهای رژیم صهیونیستی به سر میبرند.
وی با تاکید براینکه بیداری اسلامی تمام نخواهد شد و سرکوب مسلمانان آتشی زیر خاکستر است، گفت: رژیم شاه در سال 1342 فکر میکرد با تبعید امام و کشتار و زندانی کردن مردم، انقلاب اسلامی ایران را خاموش کرده اما همانطور که دیدید انقلاب تمام نشده و چند سال بعد به وقوع پیوست آنها نیز فکر میکنند بیداری اسلامی تمام شده است اما بیداری اسلامی تمام نشدنی است.
رحیمپور ازغدی با اشاره به اینکه برخی از علمای سنی اگر قوی و محکم پای کار بیایند و مرزبندیشان بین سنی و تکفیریها مشخص کنند، این حربه از دست آنها خارج میشود، گفت: آمریکا، اسرائیل و عربستان میخواهد طوری وانمود کند که سنی با تکفیری برابر است و همینها در سوریه، بحرین و یمن جنگ مذهبی راه انداختند. انقلابهای مردم ابتدا بیداری اسلامی بود اما این دولتها با تزریق پول خود و استفاده از تکفیریها تلاش میکنند با استفاده از آنها این مسئله را طولانی مدت کرده تا ملتها نسبت به آن تردید کنند.
*** بهار عربی به زمستان عربی تبدیل شد اما بیداری اسلامی ادامه خواهد داشت
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: امروز بهار عربی به زمستان و خزان عربی تبدیل شد اما بیداری اسلامی در بین سنی و شیعه خود ادامه خواهد داشت.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به مطالبات مردم بحرین از حکمرانان این کشور خاطر نشان کرد: مردم بحرین مخالف دیکتاتوری عقب مانده خانوادگی حاضر در بحرین است. زیرا آنها نه به دنبال احقاق دموکراسی و نه حقوق شرعی مردم بحرین هستند و همه مردم نیز به دیکتاتوری آنها و ظلم ستیزی آنها اعتقاد دارند.
وی با بیان اینکه چرا نسبت به نبود دموکراسی در عربستان اعتراضی نمیشود در حالی که این کشور حقوق مسلم مردم خود را نمیپردازد، ادامه داد: بحرین اولین کشوری است که نفت در آن کشف شده است، زمانی که کشور بحرین حاکمیت خود را از ایران جدا کرد، اولین کشوری که آن را به رسمیت شناخت ایران بود زیرا حاکم این دو کشور، هر دو انگلیسی بودند. بحرین اولین پایگاه ناوگان آمریکاست و حتی آمریکا هنگامی که تظاهرات مردمی بحرین شدت گرفت، صریحا علیه مردم بحرین موضع نگرفت و این به دلیل ترس از مردم بحرین بود زیرا پایگاه نظامیاش نیز مورد حمله قرار میگرفت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: اخوان المسلمین هم با وجود آنکه به آنها گفته شد به آمریکا اعتماد نکنید، به این کشور اعتماد کردند و با اینکه از آنها خواسته شده بود درباره فلسطین کوتاه نیایید، به جای قطع رابطه با اسرائیل و ابطال کمپ دیوید، رابطه خود را با سوریه قطع کرد، مرسی به عربستان رفت تا بگوید ما با شما هستیم اما همین عربستان زمینه اتفاقات اخیر را در این کشور مهیا کرد.
*** بحرین مستقیم دست انگلیسیها، آمریکاییها و عربستان است
وی افزود: حکومت بحرین امروز مستقیم دست انگلیسیها، آمریکاییها و عربستان است و حتی بالاسر بازجویان بحرینی سربازان انگلیسی حضور دارند.
رحیمپور ازغدی با تأکید براینکه در بحرین مسئله اختلاف سنی و شیعه نیست بلکه مسئله وجود تکفیریها و قرائت خاص آنها از مذهب است، گفت: تکفیریها قرائت خاصی از یکی از مذاهب سنی دارند که حتی سایر مذاهب اسلامی را مسلمان نمیدانند حتی همه حنبلیها و حنابله را هم قبول ندارند.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: امروزه بحرین تحت اشغال ارتش عربستان است، نیروهایی از پاکستان، امارات، اردن، در این کشور وجود دارد و حاکمان بحرین آنها را به این کشور آوردهاند و به بهانه دادن پول و زمین، آنها را در این کشور ساکن کردند.
وی، تغییر تاریخ بحرین را یکی از اهداف موجود حاکمان بحرین در این حوادث اعلام کرد و گفت: اگر عربستان، اردن، قطر و امارات نباشند، اسرائیل حتی شش ماه نیز نمیتواند دوام بیاورد.
رحیمپور ازغدی با اشاره به تهمتهایی که به مبارزان بحرینی و ایران درباره حوادث بحرین زده میشود، گفت: ملتهای مسلمان جهان از مدل انقلاب اسلامی برای حاکمیت عدالت در جهان الگو گرفتند، بنابراین ملتهای مسلمان جهان با اعتقاد به الگوی انقلاب اسلامی ایران و مبارزه آن در برابر رژیم ستمشاهی و استکبار قیام میکنند زیرا متوجه شده اند میتوان در برابر زور گوها قیام کرد.
بی شک مردم ایران به درخواست و خواهشهای مکرر رئیس جمهور برای انصراف از دریافت یارانهها پاسخ منفی و صدالبته معناداری دادند و تنها دلیل آنرا برخی کارشناسان در بیاعتمادی مردم به دولت و وعده و وعیدهای آن می دانند.
به گزارش بی باک، ثبت نام نزدیک به تمامی مردم ایران برای دریافت یارانه برخی دولتمردان را حسابی عصبانی کرده است تا جایی که عدهای باب توهین به منتقدان دولت را باز کردند و برخی نیز رسانه ملی را در این زمینه مقصر دانستند!
اما عمده دلیل شکست دولت یازدهم در طرح و برنامههایش را جدای از عدم نشاط و بیبرنامگی برخی وزرای مسن این دولت، پارادوکس رفتاری طرفداران و حامیان دولت می توان ارزیابی کرد.
کسانی که روزگاری خرید سیب زمینی از کشاورزان ایرانی به منظور حمایت از کار و سرمایه ایرانی را دستمایه بازیهای سیاسی خود قرار می دادند و با طعنه و زخم زبان از دولت سیب زمینی سخن به میان می آوردند این روزها زبانشان در قبال سبد هندی دولت بریده شده و کمترین نقدی را نه تنها ضرورت نمیبینند بلکه از دیگران نیز بر نمیتابند و این همان راز اصلی شکست دولت برنج هندی از دولت سیب زمینی ایرانی است.
دولت نهم که حامیان دولت فعلی آنرا دولت سیبزمینی مینامیدند، بخاطر حمایت از کشاورزان زحمتکش داخلی و محرومان جامعه توانست با 25 میلیون رای به پاستور راه یابد و اعتماد مردم را بخود جلب نماید اما دولت برنج هندی با پاسخ منفی بیش از هفتاد میلیون ایرانی در ماجرای انصراف از دریافت یارانهها مواجه می شود و این یعنی مردم ایران هیچگاه حامی بداخلاقی و سیاسی بازی نبوده و نیستند و قرار نیست همیشه و به هر شکل ممکن از منتخبان خود حمایت کنند.
در همین راستا حجتالاسلام و المسلمین روانبخش عضو هئیت علمی موسسه امام خمینی(ره) نکاتی را متذکر شده اند که در ادامه تقدیم می شود.
1. در جهان سیاست در کشور ما که همه چیز از نگاه سیاسی مورد ارزیابی قرار می گیرد ممکن است یک پدیده در یک زمان مثبت و در زمان دیگر منفی دانسته شود مثلا پرداخت سهام عدالت و طرح پرداخت یارانه به مردم و توزیع سیب زمینی اضافی به صورت رایگان به مردم پوپولیستی و عوام فریبی دانسته شود و آن را اقتصادی تورم زا و از نوع کمیته امدادی و گداپروری ارزیابی گردد ولی همین عمل در زمان دیگر حرکتی علمی در جهت مهار تورم و اقتصادی علمی تبلیغ شود. زمانی توزیع سیب زمینی در جهت حمایت از تولید کننده که از کشاورزان خریداری می شد و رایگان در میان طبقات کم درآمد توزیع می شد را طرحی غیر علمی و در جهت عوام فریبی معرفی می شد و بهانه ای برای استهزا دولت به عنوان دولت سیب زمینی! مورد تمسخر قرار می گرفت ولی توزیع برنج هندی و مرغ ترکیه ای با عنوان زیبای "سبد کالا" که در جهت حمایت تولید خارجیها بود کاری علمی و فنی تلقی می شود!
در باب یارانه ها نیز موضوع از همین قرار است طرح هدفمندی یارانه ها که در ابتدا موفق اجرا شد رییس دولت کارگزاران آن را طرح خودشان دانسته و آن را مورد تایید قرار می داند و این گونه وانمود می کردند که این طرح همان طرح آنهاست که به اجرا در آمده است ولی زمانی که بنا به دلایلی با مشکلاتی روبرو گردید طرحی غیر علمی دانسته شد! در زمان دولت نهم و دهم که سخن از حذف یارانه ثروتمندان به میان می آمد سلسله مقالاتی در روزنامه های مدعیان اصلاحات درج می شد که این پول اختصاص به نیازمندان ندارد و مربوط به همه مردم است و دولت باید به همه ملت پرداخت کند ولی اکنون از ضرورت حذف ثروتمندان سخن به میان می آورند و پس از آن که آنها به صورت داوطلبانه انصراف نمی دهند مقرر می شود که 10 میلیون از آن ها را به اجبار حذف کنند. براستی اگر این اتفاق در دولت قبلی می افتاد الآن تیتر روزنامه های آنان چه بود؟
2. متاسفانه مردم در این فراخوان دولت که با این حجم از تبلیغات در رسانه ملی و با این همه تهدید که سه برابر جریمه خواهند شد پاسخ مثبتی به درخواست رییس جمهور ندادهاند و تقریبا همه یارانه بگیران به جز ایرانیان مقیم خارج از کشور که توان ثبت نام نداشتند یعنی بیش از 70 میلیون نفر ثبت نام کرده اند. ظاهرا از قرار معلوم دولت نتوانسته است حتی هزینه تبلیغات صدا و سیما در این مدت اگر بخواهد پرداخت کند از طریق انصرافیها به دست آورد. از این رو شایسته است آقای رییس جمهور با یک تحقیق و کار علمی به واکاوی این شکست بپردازد تا بار دیگر دچار شکست مشابه نشود. باید محققان در این زمینه به تحقیق بپردازند که چرا مردم به ندای رییس جمهور خود لبیک نگفته اند و چرا به رغم این همه تهدید و تطمیع باز هم برای دریافت یارانه ثبت نام کرده اند؟ آیا واقعا 90 در صد مردم ایران که ثبت نام کرده اند به این یارانه نیازمندند؟ یا مشکل در جای دیگری است؟ به نظر می رسد یکی از عوامل ذیل در عدم اجابت مردم به فراخوان رییس جمهور موثر بوده است.
الف. تخلف نسبت به وعده های انتخاباتی در مدت 8 ماهه گذشته. مردم در 100 روز اول که قرار بود تحولی مشاهده کنند جز حمله به دولت قبل و زیر سوال بردن فعالیت های آن چیز دیگری مشاهده نکردند. از شعار تدبیر و امید نیز جز یک بار توزیع سبد کالا آن هم به آن نحو که رییس جمهور مجبور به عذرخواهی شد چیز دیگری مشاهده نکردند. از شعار نقد پذیری و تحمل مخالف نیز جز توهین به منتقدان با برچسب های بیسواد و کم سواد و بستن نشریات منتقد چیز دیگری مشاهده نشد. در سیاست خارجی نیز از هفتتیرکشی محافظ اشتون به خبرنگار صدا و سیما در اصفهان و دست رد گذاشتن به سینه سفیر ایران در سازمان ملل و مصادره میلیاردها دلار اموال بنیاد علوی در امریکا و شاخ و شانه کشیدن های امریکایی ها و اروپایی ها در برابر ملت بزرگ ایران و تحقیر کردن های آنان در سایه سکوت برخی مسوولانشان چیزی مشاهده نکرده اند. در عرصه فرهنگ نیز اتفاقاتی در حال وقوع است که یاد آور دوره تلخ حاکمیت اصلاح طلبان بر کشور است. از این رو طبیعی است که مردم باز هم به این وعدهها که اگر از یارانه انصراف بدهید مبلغ به دست آمده صرف تولید خواهد شد اعتماد نکنند.
ب. عدم هماهنگی دعوت از انصراف یارانه با برخی اتفاقاتی که در دولت می افتد. مثلا وقتی مردم متوجه می شوند که با افزایش نرخ برق و آب، مبلغ 9 میلیارد تومان آن را به مجموعه تحت امر وزارت نیرو برای هدیه روز زن داده می شود و زمانی که مردم از جشن زنانه همسر رییس جمهور در سالن حافظیه کاخ سعد آباد و پرداخت هدیه 5 سکه طلا به مهمانان مطلع می شوند و زمانی که خبرها از هزینه مبلغ کلانی برای استخر پاستور می شنوند و زمانی که خبر سفر خانوادگی رییس جمهور و رییس مجمع تشخیص مملکت به شمال و کیش را از رسانه ها می شنوند طبیعی است که به چنین درخواستی پاسخ مثبتی ندهند. ای کاش دولت در زمان اجرای چنین عملیات مهمی با مردم هماهنگ می شد و خودش در جلوگیری از حیف و میل بیت المال اقدام در خوری انجام می داد تا مردم نیز در این امر مهم با دولت همکاری کنند.
ج . درخواست دیگر دولت از مردم این بود که اطلاعات مربوط به درآمدهای خود و همسر و فرزندانشان به صورت صحیح و شفاف بیان کنند و گرنه سه برابر یارانه دریافتی قبلی جریمه خواهند شد. پرسش اساسی این است که چرا مردم از دادن اطلاعات دقیق در این زمینه روی خوش نشان نمی دهند؟ روشن است که وقتی وزرای میلیاردی کابینه پس از گذشت 8 ماه از وزارتشان حاضر به ارایه اطلاعات سرمایه و درآمدشان نیستند چگونه می توان از مردم ارایه اطلاعات شفاف داشته باشیم؟ ضرب المثل معروف "خرماخورده منع رطب کی کند؟"
د. به نظر می رسد چنانچه دولت همین تبلیغات سنگین که غالبا گزارش های کلیشه ای و دور از واقع بود به نحو دیگری برنامه ریزی می کرد موثرتر میافتاد به عنوان نمونه اگر به جای فرم اعلام نیازمندی یارانه فرمی با عنوان عدم نیاز یارانه تهیه می شد و دولت نیز با تبلیغات واقعی که صداقتش را قبلا آزموده باشند وارد می شد و از مردم می خواست متمکنین انصراف دهند بی تردید رقم انصرافی ها بیش از این می شد که اتفاق افتاد.
3. بیم آن می رود که دولت باز هم در موضوع اجرای هدفمندی یارانه ها دچار مشکلاتی شود که برای آن تدبیری نیاندیشیده باشد. خوب است دولت محترم از تدابیر دولت قبل که دایما از سوی دولت یازدهم به بی تدبیری متهم می شود! در این باره استفاده کند و سعی کند ضعف های آن را برطرف کند نه این که راه رفته را بخواهد بار دیگر به دون استفاده از تجربه گذشته بپیماید.
سیدپرویز فتاح مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفتوگو با خبرگزاریها، در خصوص اخباری مبنی بر تمایل دولت بهسمت شرکتهای غربی در حوزههای نفتی و استفاده نکردن از توانمندیهای داخلی همچون توانمندی سپاه و بسیج در عرصه سازندگی، گفت: ظرفیت سازندگی که در سپاه ایجاد شده، همواره در خدمت تمام دولتها بوده است.
به گزارش «تابناک» وی ادامه داد: بنده خودم از بنیانگذاران قرارگاه سازندگی هستم و از ابتدا حضور داشتم. قرارداد سد کرخه را نیز خودم امضا کردم و زمین آن را نیز در سال ۷۰ تحویل گرفتم.