وی با ابراز نگرانی نسبت به استفاده از نوعی خمیر مرغ غیرمجاز در تهیه برخی از سوسیس و کالباسها گفت: اقداماتی در این زمینه در حال انجام است که این خمیرهای غیرمجاز جمع آوری شوند. ما مصرف منطقی خمیر مرغی که از منابع قابل تایید استحصال میشود را دنبال میکنیم.
رییس سازمان غذا و دارو درباره مصرف افراطی و روزانه سوسیس و کالباس هشدار داد.
دکتر رسول دیناروند در گفت وگو با ایسنا، درباره سلامت فرآوردههای پروتئینی بویژه سوسیس و کالباسها، گفت: نگرانیهای ما در زمینه سوسیس و کالباس مانند گذشته همچنان وجود دارد و این امر نیازمند نظارت بیشتری است.
وی با ابراز نگرانی نسبت به استفاده از نوعی خمیر مرغ غیرمجاز در تهیه برخی از سوسیس و کالباسها گفت: اقداماتی در این زمینه در حال انجام است که این خمیرهای غیرمجاز جمع آوری شوند. ما مصرف منطقی خمیر مرغی که از منابع قابل تایید استحصال میشود را دنبال میکنیم.
رییس سازمان غذا و دارو در عین حال گفت: مباحث بهداشتی مشکل اصلی فرآوردههای پروتئینی نیست بلکه مشکل اصلی آن است که تغذیه جامعه به ویژه کودکان و نوجوانان را برهم می زند. بر این اساس مصرف افراطی و روزانه این فرآوردهها به هیچ وجه توصیه نمیشود و از نظر تغذیهای کاری خطرناک است.
دیناروند همچنین از آماده شدن سند سلامت فرآوردههای شیر و لبنیات، روغن و نان جهت طرح در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی خبر داد و گفت: در مورد روغن به دنبال کاهش میزان روغن جامد مصرفی و همچنین کاهش اسید چرب ترانس موجود در روغن جامد هستیم. درمورد شیر نیز افزایش مصرف را دنبال می کنیم؛ چرا که سرانه مصرف شیر درایران نسبت به کشورهای دیگر بسیار پایین است. در مجموع افزایش سلامت جامعه هدف اصلی وزارت بهداشت و سازمان غذا و داروست.
میان وعده های غذایی شامل میوه های تازه و محصولات فرآوری شده از قبیل فرآورده های لبنی و اکسترود شده ، صنایع پخت، قنادی، خشکبار و نوشیدنی هستند.
برخی معتقدند که خوردن میان وعده از نظر تغذیه ای صحیح نیست و موجب افزایش وزن می شود و برخی دیگر می گویند استفاده ازمیان وعده سبب کاهش وزن می شود.
دبیر علمی نخستین همایش ملی میان وعده های غذایی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت:مصرف میان وعده های غذایی از بروز پدیده چاقی در افراد جلوگیری می کند.
دکتر ˈالناز میلانیˈ افزود:مصرف میان وعده های غذایی از گرسنگی طولانی و مصرف زیاد موادغذایی در وعده های اصلی جلوگیری می کند که عاملی در کنترل وزن و جلوگیری از افزایش آن است.
این کارشناس تغذیه اظهار کرد: مصرف میان وعده ها، تنظیم قند خون و ثبات آن در کاهش بیماری های قلبی و عروقی هم تاثیر قابل ملاحظه ای دارد.
وی ادامه داد: تولید میان وعده های سالم و فرهنگ مصرف صحیح آن از موضوعات مورد چالش در سال های اخیر بوده و با توجه به تنوع طلبی مصرف کنندگان رقابت بسیاری برای عرضه فرآورده های غذایی نوین، سالم و منحصر به فرد در بین تولید کنندگان وجود دارد.
میلانی گفت: رواج برخی میان وعده های ناسالم که از ویژگی های آن نمک و چربی زیاد می باشد به دغدغه اساسی برای متخصصان تغذیه و خانواده ها تبدیل شده است.
وی افزود: این در حالی است که میان وعده های بسیار سالم و دارای ارزش زیاد غذایی در فرهنگ و تاریخ خود داریم که از جمله آن می توان به انواع آجیل، خشکبار و برگه های میوه اشاره کرد.
وی اظهار کرد: تغذیه در حفظ سلامتی و ارتقای کیفیت زندگی افراد نقش موثری دارد و توجه به ارزش غذایی میان وعده ها و غنی سازی آن ها از جمله رویکردهای مهم علم و صنعت محسوب می شود.
به گفته وی، میان وعده های غذایی شامل میوه های تازه و محصولات فرآوری شده از قبیل فرآورده های لبنی و اکسترود شده ، صنایع پخت، قنادی، خشکبار و نوشیدنی هستند.
میلانی افزود: از گذشته در فرهنگ ما، میان وعده های سالم و با ارزش زیاد غذایی از قبیل انواع آجیل و خشکبار وجود داشته که امروز تنقلات فاقد ارزش غذایی و بی کیفیت و حتی مضر، جای آن را بویژه در میان کودکان و نوجوانان گرفته است.
وی گفت: در این راستا برای نخستین بار در کشور همایش میان وعده های غذایی روزهای دهم و یازدهم اردیبهشت ماه در مشهد برگزار می شود تا ضمن ایجاد حساسیت در جامعه نسبت به این موضوع بستر لازم برای هم افزایی بیشتر بین بخش صنعت و پژوهش فراهم شود./3