سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز



المانیتور:
تصمیم آمریکا برای عدم صدور ویزا برای ابوطالبی باعث نمی شود که ایران دیپلمات دیگری را برای نمایندگی خود در سازمان ملل انتخاب کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
المانیتور نوشت:تصمیم آمریکا برای عدم صدور ویزا برای ابوطالبی باعث نمی شود که ایران دیپلمات دیگری را برای نمایندگی خود در سازمان ملل انتخاب کند. 

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، پیش از این تنش ها، تصور می شد که نماینده ایران در سازمان ملل تنها عهده دار این پست نخواهد بود بلکه سفیر ایران در واشنگتن خواهد بود.

باوجود اهمیت این مساله، مقامات ایرانی و آمریکا قصد عبور از این تنش و تمرکز بر روی مسائل حساس تر را دارند.

یک مقام ارشد ایرانی گفت که ابوطالبی انتخاب ایران است.

وی که به شرط عدم افشای نامش سخن می گفت، بیان داشت:  تهران نیازی نمی بیند که انتخاب خود را تغییر دهد. در واقع واشنگتن یکبار دیگر تمایل خود برای عدم تغییر روحیه اش را نشان داد، این یک آزمایش بود که آنها در آن شکست خوردند.

روحانی اکنون در وضعیت خوبی نیست و با فشارهای داخلی از سوی تندروها مواجه است. تصمیم آمریکا در مورد ابوطالبی به این دسته از افراد دلایل و بهانه های بیشتری برای حمله به روحانی داد.

این مقام ایرانی گفت: هیچ قصد عقب نشینی ندارد، شاید هیچ کس توان چنین کاری را ندارد بنابراین بهترین کار عبور از این مسئله است.

ماشالله شمس الواعظین می گوید که این تنش رادیکال ها در تهران و واشنگتن را تقویت می کند.

این روزنامه نگار افزود: من ابوطالبی را بخوبی می شناسم، او دیپلماتی ورزیده ای است که سال ها در اروپا فعالیت کرده است. 

وی اضافه کرد: ابوطالبی توانایی ایفای نقشی مثبت را در سیاست خارجی ایران دارد.

این روزنامه نگار اضافه کرد: امریکا در دهه 1950 دولت مصدق را برانداخت. امریکایی ها همواره از ایرانیان خواسته اند که این رویداد را فراموش کنند، چرا خودشان ماجرای گروگانگری را فراموش نمی کنند؟ این یک استاندارد دوگانه است. آنها نه می خواهند فصلی جدید در روابط دو کشور را آغاز کنند نه می خواهند که ما آغاز گر آن باشیم.




گزارش اندیشکده آمریکایی:
این گزارش، از منظر راهبردی، دو بحران متعارف محتمل در منطقه را درگیری ایران و اعراب و درگیری اعراب و رژیم صهیونیستی عنوان کرده است.

گروه جنگ نرم مشرق- مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌الملل آمریکا CSIS در گزارشی به تهدیدها و همکاری‌های راهبردی در حال شکل‌گیری در منطقه خلیج فارس پرداخته است. بخش نخست این گزارش به بررسی مسیرهای جایگزین تنگه هرمز برای انتقال انرژی پرداخته بود.

این گزارش، از منظر راهبردی، دو بحران متعارف محتمل در منطقه را درگیری ایران و اعراب و درگیری اعراب و رژیم صهیونیستی عنوان کرده است.

سایر تهدیدهای بالقوه در منطقه از نگاه این اندیشکده آمریکایی عبارتند از:

1. تنش‌های قومی و فرقه‌ای داخلی، بی‌ثباتی دولت‌ها و اقتصاد کشورها

2. جنگ در سوریه و موضوع هلال شیعی در عراق و لبنان

3. رقابت شیعه و سنی درباره آینده اسلام در منطقه و خارج از آن

4. تنش‌های ناشی از کشورهای خارج از منطقه

5. جنگ بر سر نفوذ و تهدید

6. تعمیم مناقشات نامتقارن به مناقشات متعارف

7. مهمترین مناقشات متعارف ممکن: ایران با اعراب و اعراب با اسرائیل

8. جنگ‌های اقتصادی و تحریم‌ها

9. جنگ‌های موشکی و راکت‌های دوربرد

10. اشاعه، حملات پیش دستانه، بازدارندگی، مسابقه تسلیحات اتمی و انباشت تسلیحات کشتار جمعی

در این گزارش ادعا شده که در رده‌بندی مشکلات راهبردی منطقه، برنامه هسته‌ای ایران یکی از بالاترین مشکلات محسوب می‌شود. این در حالی است که در فهرست این اندیشکده، هیچ اشاره‌ای به تسلیحات هسته‌ای اسرائیل نشده است.

مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌الملل آمریکا برای ارزیابی این تهدیدها به مقایسه توان نظامی کشورهای عربی خلیج فارس با جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.

آنچه که در این گزارش مفصل، جالب توجه است، آماری است که از هزینه‌های وحشتناک نظامی کشورهای عربی خلیج فارس حکایت دارد.

* مخارج نظامی

نمودار ذیل تفاوت فاحش مخارج نظامی ایران با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را به خوبی نشان می‌دهد. طبق این اطلاعات که توسط منابع آمریکایی منتشر شده، ادعای غربی‌ها و عرب‌ها درباره این که ایران عامل هراس و مسابقه تسلیحاتی در منطقه است، زیر سوال می‌رود.

خریدهای نظامی کشورهای عربی 80 برابر ایران است + دانلود // در حال ویرایش

نمودار ذیل نیز میزان خرید تسلیحات کشورهای خارجی توسط کشورهای منطقه را مقایسه کرده است.

خریدهای نظامی کشورهای عربی 80 برابر ایران است + دانلود // در حال ویرایش



گروه تکفیری داعش با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: حمله ای که بر ضد گروه «عصائب اهل الحق» در شمال شرقی بغداد صورت گرفت در پاسخ به اقدامات شبه نظامیان صفوی در عراق و شام در کشتار، شکنجه و اخراج سنی‌ها صورت گرفته است.
به گزارش مشرق، بر اثر وقوع سه انفجار تروریستی در یک گردهمایی انتخاباتی در ورزشگاه باشگاه الصناعه در شمال شرق بغداد، دستکم 30 تن شهید و بیش از 55 نفر زخمی شدند.

در این حمله، که تروریست‌های تکفیری گردهمایی انتخاباتی حزب اصحاب اهل الحق را هدف گرفته بود «شیخ قیس خزعلی» و «سیدعمار حکیم» در محل گردهمایی حضور نداشتند.

حکیم و خزعلی قبل از وقوع انفجار محل را ترک کرده بودند و این حمله در حالی به وقوع پیوست که کمتر از یک هفته به انتخابات پارلمانی عراق باقی مانده است.

این حملات با انفجار سه بمب و در هنگامی به وقوع پیوست که شرکت‌کنندگان تجمع در حال ترک آن بودند.

گروه تروریستی دولت اسلامی عراق و شام موسوم به "داعش" مسئولیت این حملات انتحاری را برعهده گرفت.

در بیانیه‌ای که در پایگاه‌های این گروه تروریستی از جمله «حنین» منتشر شد آمده است این حمله که بر ضد گروه «عصائب اهل الحق» در شمال شرقی بغداد صورت گرفت در پاسخ به اقدامات شبه نظامیان صفوی در عراق و شام در کشتار، شکنجه و اخراج سنی‌ها صورت گرفته است.

داعش در این بیانیه افزود: دو تن از قهرمانان بغداد کمربند انفجاری خود را در تجمع کافرانی از عصائب اهل الباطل منفجر کردند.

منبع: ابنا




بشار اسد در سفر به معلولا از کت و شلوار دست دوز صد در صد کتان استفاده کرده به دلیل آداب و رسومی است که در دین مسیحیت وجود دارد
به گزارش مشرق، بشار اسد در دو سفر خود به معلولا بنا به دلایلی از یک کت و شلوار استفاده کرد. علت یک مدل بودن لباس وی به خاطر فقر و یا تعداد اندک لباس های وی نیست زیرا بشار اسد به عنوان یک رئیس جمهور کت و شلوارهای بسیاری دارد که می تواند به راحتی در هر مناسبتی یک لباس رسمی جدیدی به تن کند. 

اما این که او در سفر به معلولا از کت و شلوار دست دوز صد در صد کتان استفاده کرده به دلیل آداب و رسومی است که در دین مسیحیت وجود دارد به این ترتیب که آنها هنگام ورود به اماکن مقدس خود این نوع لباسها را بر تن می کنند همان طور که زنان هنگام ورود به کلیسا و اماکن مقدس مربوط به مسیحیان یا مسلمانان پوششی بر سر خود قرار می دهند که نشان دهنده نوعی احترام و پایبندی به سنتی مسیحی است که مسحیان روشنفکر دینی از آن به عنوان کفن مقدس یاد می کنند و در کتابی در تورینو به آن اشاره شده است. 

آنها معتقدند این کفن نماد رنج ها و دردهایی است که خداوند به جای ما آن را متحمل شده است همان طور که نسبت به یوحنا و مریم مقدس زمانی که در کنار صلیب ایستاده بودند اتفاق افتاد. در بیان اهمیت این کفن مقدس در کتابهای دینی که به قلم کشیشهای مسیحی نوشته شده آمده است این کفن را یوسف الرامی برای مسیح(ع) خرید و وی را با آن کفن کرد. این کفن پس از آن توسط تادئوس به اودسا و پس از چند قرن به قسطنطنیه و سپس به فرانسه منتقل شد تا آن که در شهر تورینو ایتالیا مستقر شد. 

پس از آن بود که کتان به مهمترین عنصر تشکیل دهنده لباس کسانی تبدیل شد که نه تنها دارای گرایشهای دینی مسیحی هستند بلکه از روحیه دینی و معنوی برخوردارند.کسانی که تاریخ زندگی عیسی مسیح (ع) را مطالعه کرده اند نسبت به این موضوع آگاهی دارند.

منبع: عرش نیوز




روزنامه جوان -  سردار کاظمی جانشین فرماندهی حفاظت سپاه گفت: نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بازدارنده است، حضور سپاه بازدارنده است. آموزش توانمندی‌ها و اقداماتی که انجام می‌شود همگی بازدارنده است، اجازه نمی‌دهد دشمن به اهداف خود برسد.

در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران دوم اردیبهشت سالروز تشکیل سپاه است، به بهانه این مناسبت مصاحبه‌ای با سردار کاظمی جانشین محترم فرماندهی حفاظت سپاه انجام داده‌ایم که تقدیم محضر خوانندگان محترم روزنامه جوان می‌گردد.

*****      
*سردار ضمن تشکر از اینکه فرصتی فراهم آوردید تا در خصوص مأموریت‌های حفاظت سپاه با شما گپ و گفتی داشته باشیم به عنوان اولین سؤال لطفاً در رابطه با وظایف و مسئولیت‌های سپاه (فرماندهی حفاظت) توضیح بفرمایید.

ضمن عرض تبریک به مناسبت دوم اردیبهشت ماه سالروز تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی. باید عرض کنم که بعد از ترورهای سال‌های 62-58 حفاظت از شخصیت‌های گرانقدر و مؤثر انقلاب اسلامی، به عهده سپاه پاسداران واگذار گردید و از آن زمان تاکنون، پاسداران با موفقیت این وظیفه سنگین و خطیر را انجام داده و نظام اسلامی را از تداوم خدمات و مسئولان دلسوز و متعهد و کارآمد، برخوردار ساخته است. حضرت امام(ره) در فرمانی در رابطه با این وظیفه چنین مرقوم فرمودند:«پاسداران انقلاب و رؤسای آنان موظفند از این شخصیت‌های ارزنده انقلابی حفاظت کنند و رفت و آمدهای مشکوک را تحت نظر بگیرند.»همچنین انجام چند فقره هواپیماربایی در موقعیت‌های حساس با هدف ضربه زدن به حیثیت نظام و زیر سؤال‌بردن امنیت در جمهوری اسلامی و نیز باج‌خواهی، سبب شد تا حضرت امام (ره) با تیزبینی و شناخت دقیق از سپاه، مسئولیت امنیت پرواز را به عهده این نهاد قرار دهد و انصافاً تاکنون سپاه موفق به ایجاد قوی‌ترین و بهترین امنیت پرواز در سطح جهان شده و از این رهگذر ملت ایران در کمال آرامش قرار گرفته است. حضرت امام(ره) در نامه خود به فرماندهی کل سپاه به این امر اشاره و تداوم آن را خواستار شده‌اند: «با تشکر از زحمات ارزشمند سپاه پاسداران در حراست از هواپیماها و برخورد با هواپیماربایان و با ابلاغ سلام به آنان، سپاه چون گذشته مسئول حفاظت هواپیماها می‌باشد و در صورت ربوده شدن هواپیمایی، سپاه مسئول می‌باشد.»

*وضعیت حفاظت هواپیمایی کشور چه تفاوتی نسبت به آنچه قبل از انقلاب صورت می‌گرفته دارد و اساساً چقدر ضریب امنیت‌ها در این حوزه گسترده‌تر شده است؟

امنیت هوانوردی قبل از انقلاب شکل و قواره امروزی را اصلاً نداشته است. قبل از انقلاب با توجه به اطلاعاتی که در دست داریم سازمان امنیت ساواک در خیلی از مجموعه‌ها و دستگاه‌ها عناصری را داشته‌اند که از آن عناصر استفاده می‌کرده‌اند اما هیچ‌گاه گارد امنیت پرواز به این شکل که الان کشور به آن مجهز است در آن موقع وجود نداشته است. قبل از انقلاب هواپیمای وزیر نفت جمشید آموزگار را دزدیدند و بازتاب فراوان بین‌المللی هم داشت. خب این ضعف‌ها هجمه‌ای به سوی سیستم پرواز ما نبود چون رژیم هم خط و غلام حلقه به گوش استکبار جهانی بود، با رژیم اشغالگر قدس ارتباط داشت، با امریکا و انگلیس روابط حسنه داشت و هرچه آنچه آنها می‌گفتند در داخل به صورت کامل پیاده می‌شد و خب مواضع و اهداف نظام سلطه به خطر نمی‌افتاد و طبیعی بود که آنها هم به ایران آن دوره هجمه‌ای وارد کنند. قبل از انقلاب اقلام و وسایلی را در اختیار مهمانداران قرار می‌دادند تا مهمانداران در شرایط اضطراری و بحرانی به نوعی مقابله‌ای را صورت دهند اما بعد از انقلاب شرایط کاملاً تغییر کرد.

فعالیت سلطنت‌طلبان و گروه‌های تروریستی و منافقین و جریان‌های مخالف هم مزید بر علت شده بود. بعد از آنکه کودتای نوژه با درایت و هوشمندی نیروهای انقلاب در نطفه خفه شد ما می‌بینیم بعد از آن ترورها شکل جدی و گسترده‌ای به خود گرفت و همزمان با آن ما جنگ را داریم و در شهریور 1359 آغاز آن را شاهد بودیم. جنگ مهم‌ترین عامل براندازی در هر کشوری است، جنگ تحمیل اراده قدرت یک کشور خارجی به کشور مورد هدف است که بحمدالله نگذاشتیم این اتفاق صورت بگیرد و تمام طراحی‌های آنها از جمله ترور، جنگ، کودتا و خرابکاری‌های دیگر نتوانست کارساز شده و انقلاب را از مسیر اصلی خود منحرف کند. تمام هدف جریانات معاند داخلی، روی کار آمدن دوباره عوامل شاهنشاهی و دست‌نشاندگان عوامل استکبار در ایران بود. در سال 63 منافقین و جریانات وابسته به امریکا اقدام به هواپیما‌ربایی کرده و هواپیما را به خارج از کشور بردند و سرفصل جدیدی از اقدامات تروریستی را برای مقابله با نظام مقدس جمهوری اسلامی شروع کردند.

*چرا هواپیماربایی در دستور کار آنها قرار گرفت؟

قطعاً هدف‌گذاری مناسبی برای آنها در این حوزه صورت گرفته بود. بحث صنعت هوایی در کشور ما بسیار مهم است و یکی از صنعت‌هایی است که سازمان‌های بین‌المللی روی آن نظارت داشته و کنترل می‌کنند حتی روابط فی‌مابین دولت‌ها با همین‌ مراودت و جابه‌جایی مسافر و حمل و نقل بار تعیین می‌شود. شما می‌بینید که مثلاً روسیه ریل قطار خود را چند سانتی‌متر بزرگ‌تر می‌کند برای اینکه هیچ قطاری وارد کشورش نشود و قطاری نیز از کشورش خارج نشود. این به دلیل آن است که روسیه یک دولت کمونیستی است و با به کارگیری اینگونه قطارها از ورود محموله‌ها و مسافران به کشورش جلوگیری می‌کند و کنترل‌ها دقیق‌تر انجام می‌گیرد، موضوعات اینچنینی را بیشتر در جغرافیای نظامی بررسی می‌کنند اما با هواپیماها نمی‌توانند چنین عمل بکنند. با تردد هوایی انتقال فرهنگ‌ها، تجارت‌ها و بحث گردشگری مدنظر است و این صنعتی است که دنیا روی آن توجه دارد. یک هواپیما که آسیب می‌بیند یا ربوده می‌شود تمام دنیا متوجه می‌‌شود، پس صنعت هوایی در دنیا از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است، کنار این صنعت، امنیت و ایمنی حرف اصلی را می‌زند. اگر ایمنی دچار آسیب شود قطعاً آن کشور ضرر خواهد کرد. اگر امنیتی آن هم دچار آسیب شود باز هم آن کشور ضرر خواهد کرد، یعنی ما تجارت نمی‌توانیم بکنیم، صنعت گردشگری قوی نخواهیم داشت و تردد بین‌المللی مناسب نخواهیم داشت چون صنعت هواپیمایی با مشکل جدی روبه‌رو است. از کارهای بزرگ تروریستی می‌توان به بخش هواپیماربایی اشاره داشت. ما در این حیطه موفق بوده‌ایم اما خب دشمنان تصمیم داشتند کاری بکنند که ما نتوانیم در این حوزه سربلند باشیم. امام(ره) هم دقیقاً موضوع را درک نمودند و با رعایت کامل جوانب این مأموریت را به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محول کردند و عنوان کردند که این وظیفه خطیر را به این نهاد انقلابی سپرده‌ام.

در سال 63 مأموریت را ابلاغ کرده‌اند و در حکم خود مطرح می‌نمایند: جناب آقای محسن رضایی فرمانده محترم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تشکر از زحمت‌های سپاه در حراست از هواپیماها و برخورد با هواپیماربایان و با ابلاغ سلام بر آنان، سپاه پاسداران چون گذشته مسئول حفاظت از هواپیما‌ها می‌باشد و در صورت ربوده شدن هواپیما، سپاه مسئول می‌باشد. این یک سند تاریخی است که مقام معظم رهبری هم همین را ابلاغ کردند. خب بعد از انقلاب حضرت امام مأموریت را به سپاه واگذار کرد، ابتدا به ساکن بخشی از ارتش، حراست سازمان هواپیمایی و سپاه این مأموریت را پذیرفتند و به سرعت بعد از چند ماه این مسئولیت مطلقاً به سپاه واگذار شد. تقریباً بهترین نیروهای ما در آن زمان به عضویت این مجموعه درآمدند. من آن موقع در مر‌کز آموزش حفاظت بودم و برای اینکه افراد مورد نظر را انتخاب بکنند چند نفر از نیروهای خود من به امنیت پر‌واز منتقل شدند. از هر کجای سپاه افراد خاصی را گلچین کردند، یکسری از بچه‌ها از منطقه آمدند، مثلاً حتی فرمانده گردان هم داشتیم، فرمانده گردانی که در خطوط عملیاتی بود به اینجا آمد، چون یک جبهه جدیدی ایجاد شده بود، چون فر‌مانده میدان حضرت امام(ره) بود و ایشان بود که جنگ را هدایت می‌کرد، در اوج ترور‌ها و اوج ناامنی شهر‌ها چقدر کشور و مردم تحت فشار قرار داشتند، امام یک جبهه دیگری در این شرایط باز‌کردند. باید مدیریت بشود، فراخوان صورت بگیرد، بهترین بچه‌های انقلاب در این حوزه به کار گماشته شوند تا یگان امنیت پر‌واز تشکیل شود. حضور در هواپیما‌ها باعث شد امنیت در هواپیما‌ها پایدار شود.

*حدود چند هواپیماربایی طی این سال‌ها صورت گرفته است؟


26 مورد اقدام به هواپیماربایی داشتیم که پنج مورد دشمن موفق شد هواپیما را به صورت کامل ربایش کند.

*این آمار مربوط به چند سال است؟

این آمار تا سال 89 است. بخشی از آن مربوط به سال 63، 64 و 65 است، مثلاً در یک سال یک مورد داشتیم تا سال 89، 26 مورد در روی هوا ثبت کرده‌ایم، حدود 130 مورد در روی هوا و زمین خنثی شد. بعضی افراد هنگام بازرسی یا با اطلاعاتی که به دست می‌آوردیم قصد هواپیما‌ربایی داشتند. کشف این اقدامات اگر روی زمین انجام نمی‌شد در داخل هواپیما شکل می‌گرفت. ما اعتقاد داریم که داخل پر‌واز میدان جنگ نیست. ما اقدامات امنیتی‌مان را باید روی زمین تقویت بکنیم تا کمترین اتفاق در روی هوا و در داخل پرواز رخ دهد.

*نفوذ افراد منافق به چه صورتی بوده است؟

در برخی از سیستم‌ها نفوذ صورت می‌گیرد و مثلاً برای عملیاتی شدن این کار افراد مختلف را به عناوین مختلف تطمیع می‌کنند و در دستگاه‌ها و سازمان‌ها نفوذ می‌کنند، مثلاً شهید باهنر و رجایی را دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی یعنی کشمیری به شهادت می‌رساند که نفوذی منافقین بود. شما بارزترین شکل نفوذ را در این جا می‌بینید. کیف این فرد را صهیونیست‌ها برایش فراهم کرده بودند و با آن کیف بنا بر مسئولیتی که داشت از گیت‌های بازرسی عبور می‌کند و باعث انفجار ساختمان ریاست جمهوری می‌شود، چه کسی به کشمیری شک می‌کند؟ یا در خصوص ترور احمدشاه مسعود، دو تا خبر‌نگار که با احمد‌شاه مسعود دیدار می‌کنند او را به شهادت می‌رسانند. آنها در وسایل خبرنگاری خود مواد منفجره جا‌سازی می‌کنند و هنگام مصاحبه آن را منفجر می‌کنند، این شرایط را برای نفوذ به گونه‌ای مهیا می‌کنند که عادی عادی جلوه دهد.

*آیا پس از جنگ هم هواپیما‌ربایی همچنان ادامه داشته و سیر نزولی نداشته است؟


بله همچنان ادامه داشت و اصلاً سیر نزولی هم نداشته است. افت و خیز داشته‌ایم، کم نشده که زیاد هم شده است، مثلاً سال 70 ما پنج مورد هواپیما‌ربایی داشتیم. سال 72 دو مورد داشتیم، سال 74 دو مورد داشتیم، سال 81 یک مورد داشتیم، 79 و 88 و 89 هم داشته‌ایم. سال‌ 63 خطر‌ناک‌ترین موارد را داشته‌ایم.

*نیروهای امنیت پرواز آموزش‌ها را کجا دیده‌اند؟

آموزش‌ها توسط مربیان مجرب خودمان به آنها داده می‌شود. به جرئت می‌توانم بگویم بهترین‌ مربی‌ها را ما داریم، نفرات نخست تیراندازی نیروهای مسلح کشور در بین بچه‌های ما هستند. به طور مثال در تیراندازی که یکی از آموزش‌های تخصصی است، نیروهای ما می‌توانند ریزترین هدف را بگذارند و بزنند. آنقدر خوب کار می‌کنند که مربی کنار سیبل می‌ایستد، نیروها به سیبل تیراندازی می‌کنند، این یعنی اعتماد به نفس و بسیاری از مفاد آموزشی که مطرح کردن آنها ضرورتی ندارد و این آموزش‌ها روح اسلام‌خواهی و شهادت‌طلبی را در نیروها تقویت می‌کند.

نفس و دعای خیر امام و مقام معظم رهبری و امت حزب‌الله هم مزید بر علت است. با وجود تحریم‌های همه‌جانبه‌ در مورد قطعات هواپیمایی هم گروه پرواز کارهای خود را به صورت احسن انجام می‌دهند، هم بچه‌های ما کارهای خود را به صورت کامل انجام می‌دهند. بچه‌های ما دو استرس دارند؛ یکی استرسی که ذات پرواز دارد و دیگر اینکه امنیت تمام پروازها را تأمین بکنند.

اگر چه ما از نظر فنی و قطعات در برخی جاها با نقایصی روبه‌رو هستیم اما از نظر امنیتی از دنیا جلوتریم، دنیا طالب اطلاعات و آموزش‌های ماست. آنها می‌خواهند بدانند که چه چیزی باعث شده که ما توانسته‌ایم ده‌ها عملیات پیچیده را خنثی‌سازی کنیم و یکی از آنها موفقیت ‌آمیز برای غرب نبوده است. ما به لطف حق تعالی تمامی راه‌های نفوذ آنها را بسته‌ایم.

*تحریم‌های هوایی بر‌خلاف عرف بین‌المللی است. آیا تاکنون شکایتی از این گونه تحریم‌ها به مراکز و سازمان‌های بین‌المللی صورت گرفته است؟

این تحریم‌ها غیرانسانی است چراکه مسافرانی که شهروندان عادی هستند و حتی ممکن است موافق نظام جمهوری اسلامی ایران هم نباشند مورد تحریم‌ها قرار گرفته‌اند. ایران و به صورت اخص سازمان هواپیمایی کشور بارها شکایت کرده اما سازمان بین‌المللی مرتبط و شرکت‌های سازنده هواپیما اصلاً توجه نمی‌کنند چون تحت سلطه هستند.

*با شرایط بحرانی که به واسطه فتنه سال 88 برای بسیاری از حوزه‌ها اتفاق افتاد، می‌توان گفت که این شرایط روی حوزه کاری شما هم تأثیرگذار بوده است، اصلاً اتفاق افتاد که دشمن تلاش داشته باشد در شرایط فتنه اقدام به هواپیماربایی کند؟

فتنه 88 فتنه‌ای بود که برای براندازی نظام و تغییر ماهیت نظام برنامه‌ریزی شده بود، به تبع آن اگر آنها به اهداف خودشان می‌رسیدند ممکن بود دراین میان تغییراتی هم برای همه حوزه‌ها ایجاد شود، اما چون به هدف اصلی خودشان نرسیدند در این وادی هم توانستیم موفق عمل کنیم. خب اگر دشمن می‌توانست در آن سال به اهداف خودش برسد تأثیراتش برحوزه امنیت هم عمیق بود.

تاکنون اتفاق افتاده است که هواپیماربایی با هدف دستگیری و ترور برخی شخصیت‌های عالی‌رتبه نظام که ـ در هواپیما حضور داشته‌اند ـ اتفاق افتاده باشد؟

نه تاکنون به این شکل که شما می‌فرمایید اتفاق نیفتاده است. انگیزه هواپیماربایی بیشتر سیاسی بوده اما در این مسیر موردی نداشته‌ایم.

*در فیلم قلاده‌های طلا در سکانسی اشاره می‌شود هواپیمای یکی از شخصیت‌های سیاسی بمب‌گذاری شده است؟


خیر این موضوع واقعیت نداشته است و بیشتر این موارد سوژه پردازی و در فضای رسانه‌ای برای جلب مخاطب است.

*ما در طول سال‌های اخیر شاهد آن بوده‌ایم که برخی از فرمانده‌هان یا چهره‌های مشهور علمی یا نظامی نظیر شهید صیاد در معابر عمومی ترور شده‌اند، در هنگامه‌های اینچنینی انتقاداتی به حفاظت از این افراد صورت ‌گرفته، نظر شما در این باره چیست و آیا حفاظت از این افراد جزو وظایف مجموعه تحت مدیریت شما هم به حساب می‌آید؟

مسئولیت حفاظت از کل شخصیت‌های نظام با ما نیست و وظایف اینچنینی تعریف شده است. هم سپاه مسئولیت بر عهده دارد هم نیروی انتظامی هم نیروهای مسلح، به عنوان مثال نیروهای مسلح مسئولیت حفاظت از جان فرمانده‌هان خود را بر عهده دارند، مسئولیت حفاظت از فرمانده ارتش را خود ارتش بر عهده دارد و مسئولیت حفاظت از فرماندهان نیروهایشان را خود آنها بر عهده دارند.

شهید بزرگوار صیاد شیرازی هم جزو همین دایره است که حفاظت‌شان باید انجام می‌گرفت. هر کجا حفاظت از افراد کامل صورت گرفته است به هیچ عنوان عوامل دشمن نتوانسته‌اند حرکتی انجام دهند، به عنوان مثال شهید بزرگوار لاجوردی محافظ نداشته‌اند و به شهادت رسیده‌اند که البته عوامل ترور این شهید بزرگوار و والامقام هم دستگیر شدند. اما در انفجار دفتر حزب جمهوری از عامل نفوذی استفاده کردند و توانستند به هدف خود برسند و این کار توسط نزدیک‌ترین افراد به حزب جمهوری صورت گرفته است. شهید باهنر و شهید رجایی را هم عوامل نفوذی به شهادت رساندند.

*شما اشاره کردید که عوامل دشمن از راه‌های گوناگون شخصیت‌های برجسته نظام را مورد هدف قرار می‌دهد، مثل نفوذ، خب در این سال‌ها چه اقدامات و برنامه‌هایی برای به حداقل رسیدن آن یا اقداماتی از این دست توسط شما یا همکارانتان صورت گرفته است؟

کارها و برنامه‌هایی بسیار مفید صورت گرفته است. اقدامات و تلاش‌های همه جانبه صورت می‌گیرد که تمام دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی در آن دخیل هستند. یک تلاش اطلاعاتی همه جانبه است که ‌وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، سپاه، ارتش و دیگر سازمان‌ها در این حوزه فعال هستند تا از بروز مجدد آن جلوگیری کنند.

*در اعترافاتی که اخیراً از عبدالمالک ریگی رسانه‌ای شد وی به بحث ترور آقای احمدی‌نژاد طی سفر استانی به سیستان اشاره می‌کند، چقدر این موضوع صحت دارد و آیا حوادث مشابه دیگری هم اتفاق افتاده بود؟

دشمن نه برای آقای احمدی‌نژاد بلکه برای تمام شخصیت‌هایی که دستاوردهای انقلاب به حساب می‌آیند طرح ترور دارد و دستش به آنها برسد ترور می‌کند. ما با اقدامات حفاظتی مناسب دسترسی دشمن را به این افراد بسته‌ایم، یعنی میل انجام به عملیات را از آنها می‌‌گیریم. نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بازدارنده است، حضور سپاه بازدارنده است. آموزش توانمندی‌ها و اقداماتی که انجام می‌شود همگی بازدارنده است، اجازه نمی‌دهد دشمن به اهداف خود برسد.

در تمام مواقع دشمن تلاش دارد تا تحرکاتی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران انجام دهد، دشمن میل به ترور دارد در هر لباسی، یک روز در قالب عبدالمالک ریگی، یک روز در قالب گروهک فرقان یا منافقین یا.... خب با اقداماتی که انجام شده است جلوی این‌گونه اعمال گرفته شده است.

*موضوعی در ابتدای ریاست جمهوری آقای احمدی‌نژاد دهان به دهان می‌پیچید، اینکه آقای احمدی‌‌نژاد مخالف حضور محافظان در کنار خودش بوده است، چنین موضوعی صحت دارد؟

خیر این چنین نیست. دقت کنید این دغدغه همیشه برای نیروهای حفاظتی و امنیتی وجود داشته که فرد یا مکانی که حفاظت می‌کنیم مورد تعرض قرار بگیرد، چون کار بسیار پیچیده و سنگین است.

شخصیت‌های برجسته‌ نظام همیشه دوست دارند با عموم مردم رابطه گرم و بدون مانع داشته باشند و این کار را سخت می‌کند. چقدر سخت است خواسته فرد مورد حفاظت با چارچوب قانونی را جمع کردن. در یوم‌الله‌هایی مثل 22 بهمن که مسئولان در بین عموم مردم قرار می‌گیرند کار به همین شرایط دشوار است چراکه مردم ما با مردم دنیا تفاوت دارند و مسئولان‌ ما هم با مسئولان دنیا متفاوت هستند.

حقیقتاً هم حفاظت ما منحصر به فرد است هم مردم منحصر به فرد هستند و هم شخصیت‌های حکومتی ما. به هر ترتیب کار ما در بسیاری از مواقع از جمله سفرهای استانی که رئیس‌جمهور انجام می‌دهد بسیار سخت و پیچیده است.
ان‌شاء‌الله نیروهای ما در مأموریت‌های مختلف حفاظتی شامل ادعیه خاص حضرت بقیه‌الله الاعظم(عج) قرار می‌گیرند. ما به عینه دست عنایت حضرت بقیه‌الله(عج) را در مأموریت‌‌های خود می‌بینیم.

مقام معظم رهبری در خصوص اجلاس کشورهای غیرمتعهد فرمودند کسانی که در این اجلاس تلاش و خدمت کردند، عمل آنها به عنوان یک عمل صالح نزد خداوند پذیرفته شد، این برای ما بسیار پرافتخار است.

*آیا در همان اجلاس سران غیرمتعهدها تلاش‌‌های مشخصی از طریق سازمان‌‌های جاسوسی غربی برای عملیات خرابکارانه صورت گرفت که شما و همکارانتان آن را خنثی کنند؟

بله اقداماتی را در برنامه‌های خود داشتند چراکه دشمن هیچ‌گاه دست از دشمنی و عناد برنمی‌دارد اما عملکرد نیروهای نظامی و امنیتی و حفاظتی و انتظامی جمهوری اسلامی ایران باعث جلوگیری از بسیاری از طراحی‌ها و عملیات خرابکارانه آنها شد.

*سؤالی مطرح است که آیا شیوه‌های حفاظت از شخص رئیس‌جمهوری تفاوت‌هایی نسبت به ادوار قبل کرده است چراکه ماه پیش شاهد بودیم یکی از محافظان آقای روحانی چتر حفاظتی همراه داشت که همین موضوع باعث واکنش گسترده رسانه‌های داخلی وخارجی شد؟


اصول کمتر دستخوش تغییر است اما شیوه‌های ما تغییر می‌کند. متناسب با هر جا و مکان و محل ما شیوه‌های خاص خودش را به کار می‌گیریم، البته حمل کیف یا چتر یا ابزار دیگر در دنیا و استفاده از آنها متداول است و موضوع خاصی نیست.

*چند سال پیش در جریان سفر هیئت همراه رئیس‌جمهور به امریکا به آقای مهمانپرست سخنگوی وقت وزارت امور خارجه کشورمان، در خیابان‌‌های امریکا و در حضور مأموران نظامی تعرضاتی صورت گرفت، به نظر شما در بحث حفاظت از وی کم‌کاری در کدام قسمت بود؟

آن کم‌کاری پلیس امریکا بوده چون آنها موظف بودند ایشان را حفاظت کنند.

*چندی پیش سردار جعفری اعلام کردند که حفاظت هواپیمایی کشورمان 130 عملیات خرابکارانه را خنثی کرده که بسیاری از رسانه‌های خارجی آن را بلوف سیاسی نشان داده و سعی داشتند آمار ارائه شده توسط فرمانده سپاه را خلاف واقع نشان دهند، نظر شما در این باره چیست؟

بلوف نیست و فرمانده محترم کل سپاه حقیقت را گفتند، چون اگر نبود باید یک بار هم که شده یک هواپیما از ایران ربوده می‌شد، پس چون نتوانستند حکایت از قدرت سپاه دارد و به حول و قوه الهی سپاه عامل بازدارندگی است و اگر می‌توانستند اقدام می‌کردند.

*توان حفاظت هواپیمایی‌ ما در مقایسه با کشورهای دیگر چگونه است؟


ما در اوج تحریم‌ها برترین حفاظت امنیت پروازهای هواپیمایی را دارا هستیم و در بالاترین قله‌های امنیتی در دنیا قرار داریم، هم از لحاظ بومی‌‌سازی هم از جهت آموزش، تجهیزات و... البته به لطف پروردگار.

*اتفاق افتاده که کشور ثالثی از شما بخواهد نیروهایشان را در بحث حفاظت هوایی آموزش بدهید؟

بله. اتفاق افتاده است.

*سردار در خصوص حوزه کاری شما که هم از جذابیت و هم در عین حال از حساسیت بسیار زیادی برخوردار است پرسش زیاد است اما قطعاً به دلیل مأموریت‌های سپاه که بیشتر جنبه حفاظتی و امنیتی دارد ـ نه ورود به این حوزه‌ها و پرسش از آنها صحیح است و نه انتظار پاسخ گرفتن انتظار بجایی است ـ اما در پایان اگر نکته ناگفته‌ای باقی مانده که ذکر آن را لازم و ضروری می‌دانید لطفاً بفرمایید.

همانطور که شما اشاره کردید ورود به برخی از مسائل که به موضوعات امنیتی و حفاظتی گره خورده قطعاً صحیح نیست چراکه دشمن در کمین نشسته تا به هر روش ممکن به اطلاعاتی برای ضربه زدن به کشور ما دست پیدا کند اما به صورت کلی باید اشاره کنم که همکاران ما در فرماندهی حفاظت سپاه با تمام توان و با استفاده از امکانات و تجهیزات روز و توکل به خداوند متعال و بهره‌مندی از خلاقیت‌های فردی آمادگی مقابله با هر گونه توطئه و خرابکاری از سوی دشمن را داشته و با عنایت صاحب‌العصر و الزمان(عج)، مانع از دستیابی دشمنان قسم خورده این نظام مقدس به اهداف پلیدشان خواهند شد و ان‌شاء‌الله موجبات خشنودی امام عصر و نایب بر حق ایشان مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه‌ای(مدظله العالی) را فراهم خواهند آورد.

*سردار از اینکه به‌رغم مشغله کاری وقت خود را در اختیار ما قرار دادید و با صبر و حوصله و خوشرویی به پرسش‌های ما پاسخ دادید از شما صمیمانه تقدیر و تشکر می‌کنیم.

بنده هم از شما و همکاران محترمتان که در جهت اطلاع‌رسانی صحیح، شفاف و منصفانه تلاش می‌کنید تقدیر و تشکر می‌کنم و برای همه خدمتگزاران به نظام مقدس جمهوری اسلامی از درگاه خداوند متعال آرزوی توفیق روزافزون دارم.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد