سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز



وزیر پیشین اطلاعات عربستان سعودی با ابراز ادعاهای بی‌اساس، ایران را تهدیدی برای کشورهای حوزه خلیج‌فارس خوانده و از آنها خواست که دانش هسته‌ای خود را ارتقا بخشند تا بدین شکل بتوانند با تهدید ایران مقابله کنند.
به گزارش مشرق،  ترکی الفیصل وزیر پیشین اطلاعات عربستان سعودی در اظهاراتی خصمانه، گفت: کشورهای حوزه خلیج‌فارس نیاز دارند که به دانش هسته‌ای دست یابند تا به این شکل بتوانند در برابر تهدید ایران توازن ایجاد کنند.
وی که در کنفرانس امنیتی در منامه پایتخت بحرین صحبت می‌کرد، گفت: کشورهای حوزه خلیج‌فارس باید خود را در برابر هرگونه نتیجه احتمالی از مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ آماده کنند.
وزیر پیشین اطلاعات عربستان سعودی افزود: ما هیچ خصومتی با ایران نداشته و نمی‌خواهیم به مردم این کشور که همسایگان مسلمان‌مان هستند آسیب برسانیم.
الفیصل گفت: اما برای تامین امنیت منطقه‌ای نیاز داریم که بتوانیم یک توازن واقعی در برابر تهدیدات موجود ایجاد کنیم. در همین راستا می‌توانیم دانش هسته‌ای خود را ارتقا بخشیم و یا خود را آماده هرگونه احتمالی از مساله هسته‌ای ایران کنیم. هرگونه نقض این توازن این اجازه را خواهد داد که ایران به ما آسیب برساند.

این شاهزاده عربستانی با ابراز نگرانی از برنامه هسته‌ای ایران، آن را خطری برای کشورهای حوزه خلیج‌فارس دانست.
وی با اشاره به مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵، گفت: ما همچنان امیدوار هستیم که مذاکرات پیش‌روی ایران و شش کشور جهان به نتیجه‌ای دست یابد که بر اساس آن با ضمانت‌های واقعی برنامه هسته‌ای ایران متوقف شود تا زمان حصول این نتیجه ما باید مواظب باشیم.وزیر پیشین اطلاعات عربستان سعودی در ادامه تهران را متهم به ایجاد ناآرامی در میان جوامع شیعه در عربستان سعودی، بحرین و یمن کرد در حالی که ایران بارها این اتهامات را رد کرده است.
منبع: ایسنا

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: وقتی باور به انجام کارهای بزرگ توسط نیروی جوان و خلاق و توانمند خود نداشته باشیم نتیجه آن ثبت‌نام 73 میلیون نفری برای دریافت یارانه می‌شود.
به گزارش مشرق، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر امروز در یادواره بیست و هفتمین سالگرد شهادت سردار رشید سپاه اسلام شهید نورالله یزدان‌پناه در یاسوج اظهار کرد: در جنگ سخت نظامی ملت ایران دستاوردهای بزرگی در برابر دشمنان و بدخواهان به دست آورد و امروز همه توانمندی کشور را مدیون اقدامات آن روز جوانان انقلابی و ایثارگر هستیم که شهید نورالله یزدان‌پناه یکی از آن‌ها به شمار می‌رود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: امروز اگر موشک‌های با برد بالای هزار کیلومتر داریم و هواپیماهای بدو سرنشین ما صدها کیلومتر آن‌سوتر کار خود را انجام می‌دهند و همطراز غربی‌ها و اروپایی‌ها در تسلیحات دفاعی هستیم همه به برکت ایثارگری جوانانی مانند یزدان‌پناه در هشت سال دفاع مقدس است.رضایی که در جمع مردم شهر یاسوج در مصلای امام خمینی این شهر و به مناسبت بیست و هفتمین سالگرد شهادت سردار نورالله یزدان‌پناه سخن می‌گفت با بیان این‌که امروز در جهان کسی نمی‌تواند ایران اسلامی را تحقیر کند، تصریح کرد: اکنون یک چتر بزرگ امنیتی بالای سر ایران ایجاد کرده‌ایم و هیچ بمب اتم و موشک و هواپیمایی نمی‌تواند از آسمان امنیتی ایران عبور کند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به این که ملت ایران تهدید را در جنگ به فرصت تبدیل کرد، افزود: اکنون در ایران دکتر و مهندس و تحصیل ‌کرده طراز اول و غیرت و مردانگی کم نداریم که بعد از مردم تقاضا کنیم برای دریافت یارانه ثبت‌نام نکنند که اگر به این‌ها اعتماد کنیم همچون غنی‌سازی اورانیوم و پیشرفت هسته‌ای می‌توانند کشور را از هر تحریم و سختی عبور دهند.
وی با ابراز تأسف از این که نباید مقدار برداشت گندم کشور در هر هکتار دو تا سه تن باشد، تصریح کرد: باید به گونه‌ای شرایط را برای جوانان مستعد فراهم کنیم تا در هر هکتار 12 تن گندم برداشت کنند چرا که کشور ایران با دستیابی به فن‌آوری هسته‌ای نباید در فن‌آوری دامی و کشاورزی درمانده باشد.
وی با ابراز انتقاد از دو دسته کسانی که در برابر اقتصاد مقاومتی شعار خودشان را سر می‌دهند، تصریح کرد: یک دسته که فقط شعار اقتصاد مقاومتی را بدون عمل می‌دهند و دسته‌ای دیگر هم مدام شعار می‌دهند این اقتصاد آرمانی است و نمی‌توان به آن دست یافت در حالی که تز اقتصاد مقاومتی بر مبنای علمی و ملموس و دست یافتنی است.
وی با ابراز این مطلب که اقتصاد مقاومتی به راحتی قابل حصول است و می‌توان در آن موفق بود این نوع اقتصاد را ریاضتی ندانست و گفت: وقت مردم را نباید با این شعارها تلف کرد بلکه باید لبیک واقعی به فرمان رهبری گفته شود و همه به صحنه بیایند چرا که تحریم دشمن هدفمند است.
منبع: فارس

در بحث از اوضاع سوریه، اینک تقریباً برای همه مسلم شده که روند مذاکرات بین المللی صلح این کشور در قالب گفت‌و‌گوهای ژنو، نتوانسته راه به جایی برده و در حل و فصل درگیری ها تأثیرگذار باشد. با این حال، اکنون برخی منابع عربی، از آغاز دور جدیدی از گفت‌و‌گوهای صلح خبر می‌دهند که این بار محرمانه و بدون اعلام عمومی آغاز شده است.
کد خبر: ۳۹۵۶۷۷
تاریخ انتشار:۰۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۵-25 April 2014
جزئیاتی از مذاکرات محرمانه میان دولت سوریه و مخالفاندر بحث از اوضاع سوریه، اینک تقریباً برای همه مسلم شده که روند مذاکرات بین المللی صلح این کشور در قالب گفت‌و‌گوهای ژنو، نتوانسته راه به جایی برده و در حل و فصل درگیری ها تأثیرگذار باشد. با این حال، اکنون برخی منابع عربی، از آغاز دور جدیدی از گفت‌و‌گوهای صلح خبر می‌دهند که این بار محرمانه و بدون اعلام عمومی آغاز شده است.

به گزارش «تابناک»، روزنامه «السفیر» لبنان با انتشار مطلبی درباره روند گفت‌و‌گوهای صلح سوریه می‌نویسد، مذاکرات بین دولت این کشور و گروه‌های مخالف داخل و خارج سوریه متوقف نشده و فرایند حل و فصل سیاسی درگیری‌ها ـ هرچند آهسته ـ در حال پیگیری است. 

در این میان، هرجند چهارچوب اصلی این مذاکرات که در قالب دو دور گفت‌و‌گو در ژنو نمود پیدا کرد، نتوانسته در رسیدن به پیشرفت موفق باشد، برخی تلاش‌ها برای برقراری دیالوگ میان دو طرف همچنان ادامه دارد؛ اما دستور کار این گفت‌و‌گوهای جدید، محدود‌تر بوده و مواردی از قبیل توقف خشونت، مبارزه با تروریسم و تشکیل دولت موقت در آن مطرح نشده است. 

بر پایه اطلاعات به دست آمده، از چند هفته پیش دو طرف روند جدیدی را آغاز کرده‌اند که به «مسیر دوم مذاکرات» معروف شده و دستور کار آن با گفت‌و‌گوهای ژنو متفاوت است. در این مذاکرات، گروه «ائتلاف ملی سوریه» حضور ندارد و برخی کشورهای اروپایی، هدایت آن را بر عهده دارند. دیدار میان نمایندگان دو طرف نیز در همین کشورهای اروپایی برگزار شده است. 

قرار است دور جدیدی از گفت‌و‌گو‌ها در چهارچوب این روند، پایان هفته جاری در ژنو برگزار شود. پانزده شخصیت در این نشست خواهند بود که برخی از آن‌ها نزدک به دولت سوریه هستند. دیگر افراد، شامل مقامات سابق، رهبران مدنی و چهره‌های مخالف داخلی و خارجی است. 

در این باره باید گفت، با اینکه سازمان ملل مستقیم از این روند حمایت نکرده، اخضر ابراهیمی، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، در این زمینه با نمایندگان طرفین دیدار کرده و قرار است جلسه گفت‌و‌گو میان دو طرف شنبه یا یکشنبه برگزار شود. 

به گفته منابع سوری، چندین هیأت از گروه‌های مختلف در این مذاکرات شرکت می‌کنند. برخی از آن‌ها متعلق به گروه‌های مخالف سیاسی و مدنی در سوریه بوده و برخی دیگر از جمله گروه‌های مخالف ساکن در خارج از سوریه هستند که به دلیل حضور نداشتن در فهرست ائتلاف ملی سوریه، از شرکت در مذاکرات ژنو بازمانده بودند. 

در طرف مقابل و به نمایندگی از دولت، چهره‌های نزدیک به دولت سوریه، مقامات و وزرای سابق و برخی افسران ارتش حضور دارند. یک منبع دیپلماتیک گفته ارتباطات میان دو طرف، در حال گسترش است و انتظار می‌رود در دور جدید گفت‌و‌گو‌ها، چهره‌های نزدیک به اپوزیسیون مسلح، به ویژه «جبهه اسلامی» که رهبری آن را ظهران علوش بر عهده دارد نیز حضور داشته باشند. 

یکی از چهره‌های مخالف دولت سوریه که در ژنو حضور دارد، می‌گوید مذاکرات محرمانه کنونی در این مرحله و پس از اینکه مذاکرات علنی شکست خورده، بسیار لازم و ضروری است. به گفته وی، هنوز تلاش‌هایی برای برقراری ارتباط میان نزدیکان به دولت و مخالفان وجود دارد. 

این تلاش‌ها در عرصه عملی در قالب دو بار دیدار و گفت و گو در «کوردوبا» برگزار شده و وزارت خارجه اسپانیا بر آن نظارت داشته است. به گفته این شخصیت مخالف، چنین دیدارهای عمومی بدون برنامه ریزی قبلی و انجام گفت‌و‌گوهای محرمانه به منظور تدوین دستور کار‌ها و موضوعات مطرح، قابل برگزاری نیست. 

گفت‌و‌گوهای محرمانه کنونی، تحت نظارت روسیه یا آمریکا نیست و هنوز به مرحله مذاکرات واقعی وارد نشده است. این گفت‌و‌گو‌ها بر صرف تعامل و تلاش برای یافتن نقاط مشترکی استوار است که می‌تواند به آغاز یک روند مذاکرات واقعی و تمام عیار منجر شود. 

به گفته یک منبع سوری، گفت‌و‌گو‌ها هم اکنون در سطح مقامات درجه دوم است و هدف کنونی آن، برقراری آتش بس در سطح کشور است. تاکنون ۴۸ موافقت نامه در سطح محلی میان ارتش سوریه و گروه‌های مسلح در زمینه آتش بس منعقد شده؛ اما این موارد به سطح ملی تسری نیافته است.

فتح و حماس، دو سازمان شناخته شده فلسطینی که سال هاست بر سر طیفی از موضوعات اختلافات عمیقی دارند، روز گذشته برای تشکیل یک دولت وحدت ملی به توافق رسیدند. این در حالی است که رژیم اسرائیل و دولت آمریکا با نگرانی به این موضوع نگریسته و از توافق این دو سازمان خرسند نیستند؛ اما ریشه نگرانی‌های تل آویو و واشنگتن از روند آشتی ملی در فلسطین چیست؟
کد خبر: ۳۹۵۵۱۶
تاریخ انتشار:۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۹-24 April 2014
دلیل ناخرسندی تل‌آویو و واشنگتن از توافق فتح و حماس چیست؟فتح و حماس، دو سازمان شناخته شده فلسطینی که سال هاست بر سر طیفی از موضوعات اختلافات عمیقی دارند، روز گذشته برای تشکیل یک دولت وحدت ملی به توافق رسیدند. این در حالی است که رژیم اسرائیل و دولت آمریکا با نگرانی به این موضوع نگریسته و از توافق این دو سازمان خرسند نیستند؛ اما ریشه نگرانی‌های تل آویو و واشنگتن از روند آشتی ملی در فلسطین چیست؟

به گزارش «تابناک»، روز گذشته، دو سازمان فلسطینی فتح و حماس اعلام کرده‌اند با انعقاد توافق نامه‌ای هفت ماده‌ای، بر سر تشکیل یک دولت وحدت ملی به توافق رسیدند؛ بنابراین، قرار است انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی شش ماه پس از تشکیل این دولت برگزار شود. 

بنا بر این گزارش، در چهارچوب توافق نامه بین فتح و حماس، محمد عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی مأموریت یافته تا دولت وحدت ملی را از مجموعه‌ای از نخبگان سیاسی فلسطینی تشکیل داده و پس از آن، تاریخ برگزاری انتخابات عمومی را اعلام کند. 

اما این توافق نامه در حالی میان این دو سازمان به امضا رسیده که از مدتی پیش، روند مذاکرات صلح فلسطین و رژیم اسرائیل تحت هدایت دولت آمریکا در جریان بوده است. اکنون و با امضای این توافق نامه، چشم انداز این مذاکرات بیش از هر زمان دیگری در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته و همین، موجبات ناخرسندی واشنگتن و تل آویو را فراهم آورده است. 

در همین راستا، همزمان با آغاز گفت‌و‌گوهای اخیر آشتی ملی میان فتح و حماس، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل به محمود عباس هشدار دارد که وی «باید تصمیم بگیرد آیا آشتی با حماس را می‌خواهد یا صلح با اسرائیل را. او تنها می‌تواند یکی را برگزیند». 

مذاکرات صلح خاورمیانه آخر ماه مارس امسال متوقف شد. علت توقف مذاکرات این بود که رژیم اسرائیل حاضر نشد گروهی‌ دیگر از زندانیان فلسطینی را آزاد کند و اندکی بعد، ایجاد واحدهای مسکونی تازه‌ای را در شرق بیت المقدس به مناقصه گذاشت. آمریکا به دو طرف تا پایان آوریل برای بازگشت بر سر میز مذاکره مهلت داده؛ اما با توجه به موضع‌گیری اخیر نتانیاهو، بعید به نظر می‌رسد که مذاکرات بتواند در این مهلت کوتاه از سر گرفته شود. 

داود کتاب، تحلیلگر فلسطینی در مطلبی که در همین زمینه در سایت تحلیلی «المانیتور» منتشر کرده، استدلال می‌کند هم اکنون روند مذاکرات صلح فلسطین و رژیم اسرائیل در تقابل مستقیم با روند آشتی ملی در فلسطین قرار گرفته است. 

کتاب اشاره می‌کند که سلیم زنون، سخنگوی «شورای ملی فلسطین» نیز پیش از این ضمن ابراز بدبینی نسبت به روند مذاکرات با رژیم اسرائیل، گفته بود که از نظر وی، هیچ نتیجه مثبتی از این مذاکرات عاید مردم فلسطین نخواهد شد. در عوض، زنون اشاره کرده بود که راه حل مسأله با رژیم اسرائیل، فعال شدن در سازمان‌های بین المللی و استفاده از پتانسیل‌های منطقه‌ای و بین المللی در این زمینه است. 

بنابراین، به نظر می‌رسد در صورت موفقیت آمیز بودن نهایی روند توافق شکل گرفته میان فتح و حماس، رویکرد آشتی جویانه نسبت به تل آویو، بار دیگر در میان گروه‌های فلسطینی کمرنگ شده و تلاش برای احیای روند مقاومت ـ هرچند به اشکال متفاوت و غیرمسلحانه ـ بار دیگر در دستور کار این گروه‌ها قرار بگیرد. 

همین امر است که بیش از هر چیز، زمینه نگرانی رژیم اسرائیل را فراهم کرده، زیرا هم اکنن دولت نتانیاهو از سوی احزاب مخالف به شدت در فشار است که روند صلح با فلسطینی‌ها را به نتیجه برساند و با توجه به اقدامات اخیر دولت وی که سبب توقف در روند مذاکرات شد، احتمالاً تقصیر ناکامی این مذاکرات به پای وی نوشته خواهد شد و فشار‌ها در این زمینه افزایش پیدا خواهد کرد. 

از سوی دیگر، دولت آمریکا و به ویژه شخص جان کری، وزیر خارجه این کشور، هدایت روند مذاکرات صلح در خاورمیانه را به عنوان یکی از عناصر کلیدی در احیای پرستیژ آمریکا در منطقه پیگیری کرده و در عین حال، تلاش داشته تا آن را به سمت نتیجه‌ای هم راستا با اهداف و منافع خود سوق دهد. به این ترتیب، دلیل ناخرسندی واشنگتن از روند آشتی ملی فلسطین نیز کاملاً روشن و آشکار است. 

با وجود این، تا زمان تحقق نیافتن شرایط آمده در توافقنامه روز گذشته فتح و حماس، نمی‌توان از کلید خوردن واقعی روندی جدید در فلسطین سخن گفت و پایبندی دو گروه مذکور به تعهدات خود، تنها عاملی است که می‌تواند شرایط را در این عرصه دستخوش تغییر و تحول سازد.
محمود احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه سکوت فعلیم را نخواهم شکست، گفت: البته این سکوت به معنای انفعال نیست و قصد ندارم وارد سیاست شوم.
کد خبر: ۳۹۵۷۰۵
تاریخ انتشار:۰۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۳-25 April 2014
محمود احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه سکوت فعلیم را نخواهم شکست، گفت: البته این سکوت به معنای انفعال نیست و قصد ندارم وارد سیاست شوم.

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، محمود احمدی‌نژاد ظهر امروز در جلسه حامیان گفتمان سوم تیر در مشهد حضور یافت.

وی پیش از این در جمع برخی جوانان مشهدی با اشاره به اینکه نظام و انقلاب اسلامی، مقدمه‌ای برای انقلاب جهانی حضرت مهدی(عج) است، اظهار داشت: انقلاب اسلامی پس از پیروزی در ایران به پایگاهی قدرتمند برای مظلومان و مستضعفان تبدیل شده است.
به گفته احمدی‌نژاد، کار برای خداست که می‌ماند و تمام مشکلات دنیا به خاطر این است که کارها برای خدا انجام نمی‌شود و همین امر باعث بسیاری از مفاسد و مشکلات شده و می‌شود.
رئیس جمهور سابق کشورمان در ادامه با اشاره به اینکه سکوت فعلیم را نخواهم شکست، افزود: البته این سکوت به معنای انفعال نیست و قصد ندارم وارد سیاست شوم.
پرونده رئیس جمهور مستقیم به دادگاه کیفری آمد و تحقیقات مقدماتی هم در همین جا صورت گرفت اما در پرونده «م-ر» پرونده پس از تحقیقات مقدماتی در دادسرا و صدور کیفرخواست به دادگاه کیفری آمد.
کد خبر: ۳۹۵۷۰۷
تاریخ انتشار:۰۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۱-25 April 2014
سرپرست دادگاه‌های کیفری استان تهران آخرین وضعیت پرونده احمدی‌نژاد و «م-ر» را تشریح کرد.

محسن افتخاری در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، در خصوص آخرین وضعیت پرونده «م.ر» گفت: پرونده وی پس از صدور کیفرخواست به دادگاه کیفری آمده و همکاران ما مشغول مطالعه هستند.

وی با اشاره به اینکه این پرونده در شعبه 76 دادگاه کیفری در دست بررسی است، گفت: قاضی مدیر خراسانی رسیدگی به این پرونده را بر عهده دارد.

وی همچنین در خصوص پرونده رئیس جمهور سابق گفت: زمان رسیدگی به پرونده وی هنوز مشخص نشده است.

سرپرست دادگاه‌های کیفری استان‌های تهران با اشاره به تفاوت روند رسیدگی به پرونده این دو نفر‌، گفت: پرونده رئیس جمهور مستقیم به دادگاه کیفری آمد و تحقیقات مقدماتی هم در همین جا صورت گرفت اما در پرونده «م-ر» پرونده پس از تحقیقات مقدماتی در دادسرا و صدور کیفرخواست به دادگاه کیفری آمد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد