سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی ایران و منطقه و تحلیل های روز

  

 

 

اتهامات جدید یک روزنامه ترکیه علیه اردوغان
در حالی که اردوغان علی‌رغم شایعات فراوان و اسناد منتشر شده علیه نزدیکانش موفق شد در انتخابات اخیر این کشور به پیروزی برسد ولی اتهامات جدیدی برای وی در حال مطرح شدن است. علاوه بر نقش وی در حمله شیمیایی در سوریه، اکنون نقش اوباما در دریافت رشوه عظیم دولت اردوغان از تاجر معروف ایرانی مورد توجه قرار گرفته است.
کد خبر: ۳۹۱۹۶۵
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۱:۵۰ - 11 April 2014

در حالی که اردوغان علی‌رغم شایعات فراوان و اسناد منتشر شده علیه نزدیکانش موفق شد در انتخابات اخیر این کشور به پیروزی برسد ولی اتهامات جدیدی برای وی در حال مطرح شدن است. علاوه بر نقش وی در حمله شیمیایی در سوریه، اکنون نقش اوباما در دریافت رشوه عظیم دولت اردوغان از تاجر معروف ایرانی مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش «تابناک»، روزنامه تودی زمان که در ماه‌های اخیر از اصلی‌ترین روزنامه‌های منتشر کننده اخبار فساد در دولت اردوغان بوده است، اتهامات جدیدی را متوجه وی کرده است، اگر چه این اتهامات ریشه در افشاگری‌هایی دارد که یک خبرنگار برجسته آمریکایی در مورد نقش اردوغان در حمله شیمیایی در سوریه انجام داده است.

سیمور هرش که به عنوان یک روزنامه‌نگار محقق در آمریکا شناخته می‌شود و تاکنون داستان‌های بزرگی در حوزه سیاسی و سیاست خارجی این کشور را بعد از تحقیقات مفصل افشا کرده است، اخیرا مدعی شده است که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا، نقش دولت ترکیه و گروه‌های تروریستی تحت حمایت آن در حملات شیمیایی سال گذشته در سوریه را تائید کرده‌اند.

بعد از این که نشریات اصلی آمریکایی از انتشار اطلاعات هرش خودداری کردند وی در مقاله ای که در مجله "لندن ریویو اف باکس" منتشر شده افشا کرد که ترکیه و شخص رجب طیب اردوغان در حمله شیمیایی الغوطه در ریف دمشق که در 21 آوریل سال گذشته میلادی انجام شد، دست داشته است تا با شکسته شدن خط قرمز تعیین شده توسط دولت اوباما، وی به حمله به سوریه اقدام و آرزوی اردوغان برای ساقط شدن دولت اسد را اجرایی کند.

هرش به نقل از یک منبع ناشناس گفته است: «آژانس اطلاعاتی دفاعی آمریکا به مقامات ارشد نظامی و دیگر مقامات اطلاعاتی گفتند که گاز سارین را ترکیه تامین کرده بود و این گاز تنها با حمایت ترکیه امکان انتقال به سوریه را داشت. ترکیه همچنین آموزش لازم برای تولید سلاح از سارین و کاربرد آن را نیز آموزش داده است.»

اگر چه دولت‌های آمریکا و ترکیه گزارش هرش را تکذیب کرده و آن را افتراآمیز دانسته است ولی تحلیل‌گر روزنامه تودی زمان، موارد فراوانی را بر می‌شمارد که روسای جمهور آمریکا یا نهادهای این کشور، گزارش‌های هرش را تکذیب کرده‌اند ولی بعدا روشن شده که حق با وی بوده است.

دولت جانسون گزارش هرش را در مورد استفاده نیروهای آمریکایی از سلاح‌های غیرقانونی در ویتنام رد کرد ولی بعدا روشن شد که هرش درست می‌گفته، نیکسون رئیس جمهور سابق آمریکا علنا ادعای هرش در مورد نقش نیروهای آمریکایی در کشتار مای لای در ویتنام را رد کرد ولی بعدا این موضوع تائید شد، هنری کیسینجر نقش آمریکا در کودتا در شیلی علیه آلنده را تکذیب کرد وی بعدها روشن شد که ادعاهای هرش در این مورد نیز درست بوده، در سال 1975 هرش مدعی شد که سازمان سیا نامه‌های خصوصی مردم را می‌خواند و تحقیقات بعدی کنگره، این ادعا را نیز تائید کرد.

به همین سبب است که وقتی هرش ادعایی را علیه یک دولت مطرح می‌کند، آن دولت باید نگران شود و به نظر می‌رسد هدف اصلی افشای نقش اردوغان در حمله شیمایی در سوریه، نه اردوغان بلکه شخص اوباما باشد، به خصوص با توجه به منتقدان جدی رفتار آمریکا در سوریه که در میان جمهوری‌خواهان آمریکایی وجود دارند.

در ماه می سال گذشته، اردوغان در تلاش برای ترغیب اوباما برای حمله به سوریه با وی دیدار کرد وی نهایتا نتوانست جنگ علیه سوریه را به مرحله نهایی مورد نظر خود برساند. اگر چه به نظر می‌رسد وی از دیدار با اوباما دست خالی برگشته باشد ولی تحقیقات هرش نشان می‌دهد که این گونه نیست.

وی با استناد به منبعی در سازمان سیا مدعی شده است که در این دیدار در اردیبهشت سال گذشته یعنی در ماه می 2013، اوباما به ترکیه اجازه داده است که برای مدتی، تحریم‌ها علیه ایران را نادیده بگیرد و در این دوره زمانی، تنها 13 میلیارد دلار در سال 2013 به ایران وارد شده است که 15 درصد آن به عنوان رشوه بین افرادی در ایران، ترکیه و امارات متحده عربی تقسیم شده است.

نکته عجیبی که در این میان مورد توجه روزنامه زمان قرار گرفته، این است که تحقیقات اخیر در ترکیه در جریان پرونده فساد در این کشور نشان می‌دهد که در دهم ماه می سال گذشته، نهادهای اطلاعاتی ترکیه، مکالمه‌ای بین رضا ضراب تاجر معروف ایرانی مقیم ترکیه و یک تاجر دیگر ایرانی را شنود می‌کنند که شواهدی . دلایلی از اطلاع آمریکایی‌ها از آن نیز وجود دارد، روز بعد مقامات آمریکایی، بابک زنجانی تاجر معروف ایرانی را به فهرست سیاه افراد تحت تحریم اضافه می‌کنند و چند روز بعد اوباما به دولت اردوغان اجازه می‌دهد که برای مدتی دیگر، چشم خود را بر تحریم ایران ببندد.

 

 

 

طی سال های اخیر و در جریان مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5، همواره این نکته از سوی تحلیلگران بی طرف مورد اشاره قرار گرفته که وجود عوامل تندرو در آمریکا، یکی از مواردی که است که چه در زمینه موفقیت مذاکرات و چه بهبود احتمالی روابط ایران و آمریکا اخلال ایجاد می کند. تحلیلی که امروز به قلم رئیس سابق سیا منتشر شده، نمود بارز و البته تازه ای از همین موضوع است.
کد خبر: ۳۹۱۸۶۶
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۲ - 10 April 2014
دیدگاه رئیس سابق CIA درباره «روز بعد از توافق با ایران»!طی سال های اخیر و در جریان مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5، همواره این نکته از سوی تحلیلگران بی طرف مورد اشاره قرار گرفته که وجود عوامل تندرو در آمریکا، یکی از مواردی که است که چه در زمینه موفقیت مذاکرات و چه بهبود احتمالی روابط ایران و آمریکا اخلال ایجاد می کند. تحلیلی که امروز به قلم رئیس سابق سیا منتشر شده، نمود بارز و البته تازه ای از همین موضوع است. 

به گزارش «تابناک»، دیوید پترائوس، رئیس سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در یادداشتی که امروز در روزنامه «واشنگتن پست» منتشر کرده به بیان دیدگاه خود نسبت به توافق هسته ای نهایی ایران و گروه 1+5 پرداخته و رویکردی را که آمریکا باید پس از حصول چنین توافقی در پیش بگیرد، شرح داده است. 

پترائوس معتقد است اگرچه تاکنون درباره چشم انداز حصول توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5 مباحث زیادی مطرح و درباره خطرات یک «توافق بد» نیز هشدار داده شده، اما آنچه کمتر مورد توجه قرار گرفته و درباره آن به نحو بایسته بحث نشده، تأثیراتی است که توافق هسته ای با ایران می تواند بر جایگاه و موضع آمریکا در منطقه خاورمیانه داشته باشد. 

وی ضمن تکرار ادعاهای مقامات غربی مبنی بر اینکه وضع تحریم های شدید علیه ایران، عاملی بوده که سبب شده ایران حاضر به مذاکره درباره برنامه هسته ای خود شود، می نویسد نقطه آغازین تحلیل پیامدهای توافق هسته ای با ایران نیز باید ارزیابی نتایج برداشته شدن تحریم های موجود علیه ایران باشد. 

پترائوس در ادامه با طرح این ادعا که ایران از تروریسم حمایت می کند، می نویسد این کشور حتی در شرایط وجود تحریم ها نیز به حمایت خود از «گروهای افراط گرا» در منطقه ادامه می داد و بالطبع پس از برداشته شدن تحریم ها، با قدرت بیشتری به این کار خود ادامه خواهد داد. بحث چشم انداز افزایش نفوذ ایران در منطقه پس از برداشته شدن تحریم ها، موضوع دیگری است که از سوی وی مورد اشاره قرار می گیرد. 

با این حال، رئیس سابق سیا اشاره می کند که توجه به این موضوعات، به معنای انصراف از پیگیری روند دیپلماسی در مقابل ایران نیست؛ زیرا اولویت نخست آمریکا «جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای» است و افزون بر این، گزینه بدیل دیپلماسی، یعنی اقدام نظامی، مسائل و خطرات خاص خود را دارد.

اما به اعتقاد پترائوس، چند مسئله مهم وجود دارد که در روند دیپلماسی با ایران باید مورد توجه آمریکا قرار گیرد:

نخست اینکه فارغ از نتیجه مذاکرات هسته ای، تا زمانی که ایران به «رفتار بی ثبات کننده» خود در منطقه ادامه دهد، هیچ امکانی برای بهبود واقعی روابط ایران و آمریکا وجود نخواهد داشت. به اعتقاد وی، آمریکا باید با اعلام این پیام به اشکال مختلف، نشان دهد که در پی رها کردن خاورمیانه و پذیرش هژمونی ایران در این منطقه نیست.

دوم اینکه آمریکا باید تعامل و گفت و گو با متحدان عرب و اسرائیلی خود را افزایش دهد تا به درک مشترکی با آن ها درباره نحوره مواجهه با ایرانی برسد که پس از برداشته شدن تحریم ها، از نظر اقتصادی تقویت خواهد شد. نکته سوم نیز که در همین رابطه است، توجه آمریکا به مواضع خود در قبال سوریه است که اکنون نقطه محوری رقابت ها بر سر تفوق بر منطقه به شمار می رود. 

نکته چهارم از نظر پترائوس این است که توافق هسته ای با ایران نه تنها نباید موجب کاهش حضور نظامی آمریکا در منطقه خاورمیانه شود، بلکه باید این حضور افزایش پیدا کند تا به واسطه آن، متحدان منطقه ای آمریکا بتوانند در مقابل قدرت ایران توازن برقرار کنند. تقویت کشورهای منطقه از نظر نظامی و نیز برقراری ابتکارات جدید در شورای همکاری خلیج فارس، از دیگر اقداماتی است که در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرد. 

در نهایت، موضوع پنجم مورد اشاره این مقام سابق آمریکایی آن است که ایالات متحده باید از هم اکنون کار طراحی یک رژیم تحریمی جدید علیه ایران را آغاز کند. در این چارچوب، آمریکا باید به بهانه حمایت ایران از تروریسم، بخشی از تحریم های خود را علیه ایران حفظ کرده و از سرازیر شدن پول به ایران بر اثر برداشته شدن تحریم ها جلوگیری کند. از سوی دیگر، تحریم های آمریکا باید در صورت انحراف ایران از مسیر توافق نهایی، برگشت پذیر باشند.

به هر حال، می توان گفت مقاله پترائوس در واشنگتن پست، نمود عینی و آشکار دیدگاهی است که سیاستمداران تندروی آمریکایی – به ویژه مقامات نظامی و همچنین نمایندگان کنگره این کشور – درباره ایران دارند. این گروه حاضرند به هر قیمتی، از احیای تمام عیار قدرت منطقه ای ایران بر اثر کاهش تحریم ها جلوگیری کرده و در این زمینه، از هیچ گونه بهانه تراشی فروگذار نکنند. 

همین موضوع، عاملی است که تاکنون مسائل زیادی را در روند مذاکرات هسته ای ایران ایجاد کرده و در صورت پذیرش این رویکرد افراطی از سوی دولت آمریکا و به کار بستن آن در قبال ایران، طبیعتاً در آینده نیز شاهد چالش هایی در این زمینه خواهیم بود. 

 

منابع اسرائیلی فاش کردند؛
شب گذشته، خبری در برخی رسانه‌های غربی منتشر شد که رژیم اسرائیل یک ماهواره جاسوسی را به مدار زمین فرستاده و اشاره شد که احتمالاً هدف از این کار، جاسوسی از ایران و اقدام علیه این کشور است؛ اما امروز یک سایت اسرائیلی، جزئیات بیشتری‌ از این ماجرا منتشر کرده که نشانگر برنامه‌های جدی رژیم اسرائیل برای دسیسه علیه ایران است.
کد خبر: ۳۹۱۸۵۵
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۰ - 10 April 2014
شب گذشته، خبری در برخی رسانه‌های غربی منتشر شد که رژیم اسرائیل یک ماهواره جاسوسی را به مدار زمین فرستاده و اشاره شد که احتمالاً هدف از این کار، جاسوسی از ایران و اقدام علیه این کشور است؛ اما امروز یک سایت اسرائیلی، جزئیات بیشتری‌ از این ماجرا منتشر کرده که نشانگر برنامه‌های جدی رژیم اسرائیل برای دسیسه علیه ایران است.

به گزارش «تابناک»، پایگاه اینترنتی «دبکا فایل»، وابسته به محافل اطلاعاتی و امنیتی رژیم اسرائیل در مطلبی که امروز منتشر کرده، به موضوع پرتاب یک ماهواره جاسوسی این رژیم به مدار زمین اشاره کرده و می‌نویسد، این کار در پی خودداری آمریکا از طرح درخواست نابودی کامل تأسیسات هسته‌ای ایران در جریان مذاکرات هسته‌ای است.

به نوشته این سایت، پرتاب ماهواره جاسوسی «اوفِک ۱۰» که تنها ساعاتی پس از پایان دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+ ۵ در وین انجام گرفت، در حقیقت نوعی تلاش برای فرستادن پیام هشداری به واشنگتن بوده که از طرح موضوع «برنامه تسلیحاتی ایران» در مذاکرات خودداری کرده است.
 
دبکا مدعی است، به تازگی اطلاعاتی درباره وجود چنین برنامه تسلیحاتی از سوی رژیم اسرائیل، انگلیس و هلند در اختیار آمریکا قرار گرفته؛ اما مقامات آمریکایی از پاسخ به درخواست تل‌آویو در این زمینه خودداری کرده‌اند و همین ‌سبب شده نخست‌وزیر رژیم اسرائیل، برنامه پرتاب ماهواره خود را جلو بیندازد.

با این حال و بنا بر این ادعا، مقامات آمریکایی در عمل به درستی اطلاعات دریافتی از دولت‌های مذکور باور دارند و همین امر بوده که سبب شده جان کری، وزیر خارجه آمریکا، دو روز پیش در اظهاراتی بگوید: ایران تنها دو ماه تا تهیه مواد لازم برای ساخت یک بمب هسته‌ای فاصله دارد.

البته به نوشته دبکا، عامل دیگری که در این زمینه تأثیرگذار بوده، شکل‌گیری اختلافات جدی میان واشنگتن و تل آویو بر سر موضوع مذاکرات صلح رژیم اسرائیل و فلسطین است و اکنون این موضوع به شدت به مسأله هسته‌ای ایران گره خورده است.

در این راستا، از یک سو رئیس جمهور آمریکا و برخی دیگر از مقامات این کشور، از جمله مشاور امنیت ملی این کشور، خواستار جداسازی این دو مسأله و تأکید بر مسئولیت خود رژیم اسرائیل در مذاکرات هستند و در طرف دیگر، وزیر خارجه آمریکاست که می‌خواهد همه تلاش خود را برای میانجی‌گری میان واشنگتن و تل‌آویو انجام دهد.

بنابراین، اقدام اخیر رژیم اسرائیل در پرتاب ماهواره جاسوسی به فضا و همچنین رونمایی از برخی تجهیزات و تسلیحات جدید در نیروی هوایی این کشور، کارهایی در راستای قدرت‌نمایی و فرستادن این هشدار برای آمریکایی‌ها بوده که در صورت لزوم، تل آویو می‌تواند ‌یکجانبه به علیه ایران اقدام نظامی کند؛ به عبارت دیگر، نتانیاهو تلاش دارد از طریق ‌ارتباط دادن موضوع ایران و فلسطین به یکدیگر، از آمریکا به نفع خود امتیاز بگیرد.

 

 

بمبگذاری‌ها و حملات انتحاری روزهای نزدیک به انتخابات هم نتوانست مردمی که مصمم به تعیین سرنوشت خودشان بودند را منصرف کند. طالبان کسانی را که در انتخابات شرکت کردند را تهدید به مرگ؛ و یا حتی جایزه سه دلاری برای برگه های رای قرار دادند اما هیچکدام باعث نشد که مردم افغانستان تحت تاثیر این جو سازی ها قرار بگیرند.
کد خبر: ۳۹۱۸۷۳
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۱ - 10 April 2014
برنده اصلی انتخابات افغانستان کیست؟
بیش از یک دهه از پایان حکومت طالبان بر مردم افغانستان می گذرد. از زمان ورود نیروهای خارجی به فرماندهی امریکای ها تقریبا سیزده سال می گذرد. این در حالی است که بر اساس طرح اوباما قرار است در امسال یعنی سال 2014 نیروهای امریکایی از افغانستان خارج و امنیت این کشور به خود مردم افغانستان واگذار شود.

به گزارش «تابناک»؛ دومین دور 5 ساله ریاست جمهوری کرزای در افغانستان امسال به زودی به پایان می رسد. در همین راستا سومین دور انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان آغاز شده است. با پایان رای گیری، هم اکنون شمارش آرا در حوزه‌های انتخاباتی پایان یافته و شمارش در مرکز آغاز گردیده است.
از میان 27 کاندید ثبت نام کرده، صلاحیت 11 کاندید مورد تایید نهایی قرار گرفته است. بر اساس قانون اساسی افغانستان هر کاندید در هنگام ثبت نام ، نام دو تن از معاونان اول و دوم خود را هم اعلام می کند که بر این اساس ، رای دهندگان در حقیقت به تیم او رای می دهند.

 در این انتخابات از میان 11 کاندیدی که برگ سبز نهایی را دریافت کرده اند 10 نفر از قوم پشتون و تنها عبدالله عبدالله از تاجیک ها است. در این انتخابات زلمی رسول، دکتر عبدالله عبدالله و اشرف غنی سه کاندید اصلی در جریان مبارزه های انتخاباتی افغانستان به حساب می آمدند. 

منابع خبری افغانی اعلام می کنند که نزدیک به 56 درصد از واجدین شرایط یعنی نزدیک به 7 میلیون نفر در این انتخابات شرکت کرده اند. نکته جالب این که در گذشته  مرد خانواده به جای همسر خود رای می داد اما این بار زنان در انتخابات شرکت کرده، چنانچه 36 درصد از شرکت کنندگان زنان بودند.

براساس نتایج اولیه، هیچ یک از  کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان نتوانسته اند بیش از 50 درصد کل آرا را کسب کنند، بنابراین انتخابات در مرحله دوم ادامه خواهد یافت. بر اساس نتایج اولیه "اشرف غنی" و "عبدالله عبدالله" دو کاندیدای انتخابات بودند که توانستند بیشترین میزان از آرا را کسب کنند و به احتمال زیاد به مرحله دوم انتخابات راه خواهند یافت.

 بر اساس برنامه زمانی انتخابات سال ۱۳۹۳، در صورتی که نتیجه انتخابات در دور اول مشخص شود، در اول ماه (خرداد)، قدرت از کرزای به برنده انتخابات ریاست جمهوری انتقال می‌یابد.

این دو نامزد انتخابات که منابع غیررسمی بیشترین شانس را برای پیشتازی آنها قائل هستند، گفته‌اند در صورتی‌ که به دور دوم انتخابات بروند، با رقیب احتمالی خود ائتلاف نخواهند کرد. عبدالله عبدالله، نامزد پیشروی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در گفتگو با خبرگزاری «رویترز» احتمال تشکیل یک تیم با رقیب خود را منتفی ندانسته اما تشکیل هرگونه دولت ائتلافی برای اجتناب از کشیده شدن انتخابات به دور دوم را رد کرد.

در واقع باید خروج نیروهای امریکایی در سال 2014 و انتخابات اخیر در افغانستان را  مهمترین تحول سده های اخیر در این کشور محسوب نمود. البته هنوز مشخص نیست که امریکایی ها چه تعداد از نیروهای خود را برای استقرار در پایگاه های نظامی از پیش تعیین شده در خاک افغانستان نگهداری خواهند کرد.

بدون تردید پیروز بزرگ انتخابات اخیر افغانستان مردم این کشور هستند. از سوی دیگر بازنده اصلی این انتخابات نیز افراطیون و طالبان افغانستان بودند. بمبگذاری‌ها و حملات انتحاری روزهای نزدیک به انتخابات هم نتوانست مردمی که مصمم به تعیین سرنوشت خودشان بودند را منصرف کند. طالبان کسانی را که در انتخابات شرکت کردند را تهدید به مرگ و یا حتی جایزه سه دلاری برای برگه های رای قرار دادند اما هیچکدام باعث نشد که مردم افغانستان تحت تاثیر این جو سازی ها قرار بگیرند.

برای اولین بار قدرت سیاسی بعد از سقوط طالبان از فردی منتخب به فردی دیگر بصورت مسالمت آمیز و بر مبنای مراجعه به آرای عمومی در حال انتقال است.البته در زمان های گذشته نیز انتخابات برگزار می شد، اما میزان شرکت کنندگان کم و تخلفات انتخاباتی در انتخابات به حدی بود که مثلا در انتخابات قبل عبدالله عبدالله رقیب کرزای اعلام کرد در انتخابات شرکت نمی کند. البته در همین انتخابات نیز عبدالله عبدالله اعلام کرده بود که مهمترین رقیب انتخاباتی خود را تقلب می داند.

به هر حال می توان در مجموع برگزاری این انتخابات را با توجه به وضعیت کلی افغانستان و استانداردهای این کشور اقدامی موفقیت آمیز و گامی به جلو محسوب نمود. البته این انتخابات به معنای پایان مشکلات افغانستان نخواهد بود. مشکلات امنیتی و اقتصادی افغانستان همچنان پابرجاست. از سوی دیگر حامد کرزی با عدم امضای پیمان نامه امنیتی با امریکا در حقیقت توپ را به زمین رئیس جمهور آتی فرستاده است و قطعا یکی از چالش های اصلی افغانستان در آینده نزدیک امضای این قرار داد خواهد بود.

 

بعد از سنای آمریکا، مجلس نمایندگان آمریکا نیز طرحی را از تصویب گذرانده است که مانع از ورود حمید ابوطالبی نامزد نمایندگی ایران در سازمان ملل به خاک آمریکا خواهد شد. نهایی شدن این اقدام تنها به امضای رئیس جمهور آمریکا نیاز دارد. مخالفت با نامزد یک کشور در سازمان ملل موضوعی بسیار نادر است و ممکن است مخالفت با ابوطالبی رویه‌ای را ایجاد کند که نمادی از تسلط آمریکا بر این سازمان جهانی باشد.
کد خبر: ۳۹۱۹۵۵
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۸ - 10 April 2014
بعد از سنای آمریکا، مجلس نمایندگان آمریکا نیز طرحی را از تصویب گذرانده است که مانع از ورود حمید ابوطالبی نامزد نمایندگی ایران در سازمان ملل به خاک آمریکا خواهد شد. نهایی شدن این اقدام تنها به امضای رئیس جمهور آمریکا نیاز دارد.

به گزارش «تابناک»، همه نمایندگان به این طرح رای مثبت دادند تا سه روز بعد از مصوبه سنا، انها نیز با ورود ابوطالبی به آمریکا مخالفت کنند. طبق این مصوبه، هر فردی که در اقدامی تروریستی علیه ایالات متحده دخالت داشته است، حق ورود به ایالات متحده به عنوان نماینده یک کشور در سازمان ملل را نخواهد داشت.

اگر چه کاخ سفید تاکنون اعلام نکرده است که آیا اوباما این قانون را تصویب خواهد کرد یا خیر، دو مقام آمریکایی روز چهارشنبه به رویترز گفته‌اند که تصمیم دولت در این باره به زودی اعلام خواهد شد.

جی کارنی سخنگوی کاخ سفید نیز در هواپیمای رئیس جمهور آمریکا به خبرنگاران گفته است که ما در ارتباطات خود با طرف ایرانی روشن کرده‌ایم که گزینه آنها پذیرفتنی نیست.

نقش ابوطالبی در حادثه تسخیر سفارت آمریکا در روزهای اخیر به بهانه محافل تندرو برای ایجاد چالشی جدی بر سر دریافت ویزای وی تبدیل شده است و دوگ لامبورن نماینده جمهوریخواه ایالت کلرادو که از بانیان طرح فوق است، وی را تروریست نامیده است. در سنای آمریکا نیز تد کروز بانی اصلی این طرح بود. این سناتور جمهوری‌خواه محافظه‌کار اصلی‌ترین چهره در به تعطیلی کشیدن دولت آمریکا در سال گذشته نیز بود.

مخالفت با نامزد یک کشور در سازمان ملل موضوعی بسیار نادر است و ممکن است مخالفت با ابوطالبی رویه‌ای را ایجاد کند که نمادی از تسلط آمریکا بر این سازمان جهانی باشد.

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران هم دیروز در وین از انتصاب حمید ابوطالبی برای تصدی نمایندگی ایران در سازمان ملل دفاع کرد و گفت: اجازه نمی‌دهیم گروهی تندرو دستور کار حضور ایران در سازمان ملل را تعیین کنند.

وی در پاسخ به سوالی درباره مخالفت برخی محافل در امریکا با سفیر جدید ایران در سازمان ملل گفت: امریکایی‌ها می‌دانند که این رفتار برای ما قابل قبول نخواهد بود.

ظریف گفت: سازوکارهای بین‌المللی برای پیگیری چنین موردی مشخص است و ما حسب مورد تصمیم می‌گیریم از چه روشی در این زمینه استفاده کنیم. دولت امریکا هم به خوبی اطلاع دارد این رفتار از نظر جمهوری اسلامی ایران به هیچ‌وجه قابل قبول نیست.

وزیر امور خارجه که خود پیش از این به مدت هشت سال نماینده دایم ایران در سازمان ملل بود، از ابوطالبی به عنوان «یکی از مجرب‌ترین، منطقی‌ترین و با سابقه‌ترین دیپلمات‌های ایران» و مناسب برای نمایندگی دایم ایران در سازمان ملل نام برد و گفت: او سابقه سفارت در ایتالیا، بلژیک و استرالیا را دارد و پیش از این‌بار‌ها به عنوان دیپلمات جمهوری اسلامی ایران به نیویورک سفر کرده و در جلسات سازمان ملل حضور داشته است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد