سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز



مذاکرات هسته ای وین پایان یافت؛
وزیر خارجه ایران در پایان مذاکرات وین گفت که تلاش می‌کنیم فاصله‌ها را کم کنیم و مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد که گفت‌وگوها اساسی و تفصیلی بوده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر خارجه ایران در پایان مذاکرات وین گفت که تلاش می‌کنیم فاصله‌ها را کم کنیم و مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد که گفت‌وگوها اساسی و تفصیلی بوده است.

به گزارش «انتخاب»، مهمترین محورهای سخنان ظریف در زیر می آید:

- من به همراه هیئت ها و مدیران سیاسی کشورهای 1+5 هم اکنون سومین دور گفتگوها در تلاش های خود برای یافتن یک تفاهم جامع در مورد موضوع هسته ای ایران را به پایان رساندیم.

- مایلم از وزیر خارجه اتریش و دفتر ملل متحد برای میزبانی این اجلاس قدردانی کنیم.

- بر اساس چارچوبی که در جلسه بهمن ماه داشتیم ما اکنون مذاکرات و بحث های ریزی را در موضوعات مختلف و تمام موضوعات که به نحوی در قالب توافق جامعه خواهد گنجید انجام دادیم.

- هنوز کار جدی مفصل نیاز هست تا اختلافات مورد بررسی قرار گیرد.

- ما در این مرحله وارد مرحله بعدی مذاکرات می‌شویم ودر این مرحله تلاش می‌کنیم فاصله ها را کم کنیم و یک مجموعه ای از موضوعات اساسی را که در قالب یک توافق جامعه باشد را انجام دهیم.

- روز 23 اردیبهشت دور بعدی مذاکرات است. 

کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز اظهار داشت: در این نشست با آقای وزیر و دیگر کشورها بخصوص آمریکا به دنبال چارچوب کارهای گذشته به جزیاتی پرداختیم و انها مورد بررسی قرار دادیم.  

مهمترین محورهای سخنان اشتون در زیر می آید:

- ما کارهای فشرده زیاد در پیش داریم تا اختلافاتی که در این فرایند وجود دارد پیش رویم و بر روی عناصر کلیدی یه توافق جامع کار خواهیم کرد. 

- همچنان تفاوت‌هایی برای رسیدن به توافق نهایی وجود دارد و در تلاش هستیم تا شکاف‌ها را کاهش بدهیم.

- به دنبال رسیدن به یک توافق در مسأله هسته‌ای ایران در طرح اقدام مشترک هستیم.

- در این نشست با آقای وزیر و دیگر کشورها بخصوص آمریکا به دنبال چارچوب کارهای گذشته به جزیاتی پرداختیم و انها مورد بررسی قرار دادیم.  

 ظریف: 3 ماه برای دستیابی به توافق نهایی کافی است

وزیر خارجه ایران پس از پایان کنفرانس خبری مشترک با اشتون در جمع خبرنگاران ایرانی حضور یافت.

-« محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه در واکنش به ارزیابی همتای آمریکایی خود مبنی بر طولانی تر شدن مدت زمان لازم برای دستیابی به توافق نهایی گفت: از نظر ما 3 ماه کافی ا ست ولی اگر بیشتر هم طول کشید نه فاجعه خواهد بود و نه غیرمنتظره.

وزیر امور خارجه عصر چهارشنبه پس از پایان مذاکرات وین 3 در جمع خبرنگاران ایرانی و در پاسخ به این سوال که جان کری گفته است مذاکرات تا دستیابی به توافق نهایی سه ماه بیشتر از مدت زمان لازم طول خواهد کشید، گفت: من دیدم که آقای کری در چه شرایطی و تحت چه وضعیتی در کمیته روابط خارجی سنای امریکا صحبت می کرد. ترجمه های مختلفی هم از حرف های ایشان مطرح شد.

وی تاکید کرد: ما اعتقاد داریم سه ماه برای دستیابی به توافق نهایی کافی است البته اگر همه طرف ها با حسن نیت وارد مذاکره شوند. در عین حال اگر بیشتر هم طول کشید نه فاجعه خواهد بود و نه غیرمنتظره.

ظریف گفت: احتمال همه چیز هست. شاید ناچار شویم درباره یک جمله ساعت ها بحث کنیم. به هر حال طرف مذاکره ما شش کشور هستند و همسان سازی دیدگاه های انها نیاز به زمان دارد.

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: هم اکنون شش کشور در حال گفت و گو با هم هستند تا دیدگاه های مشترک تری پیدا کنند. از الان نمی شود پیش بیبنی کرد ولی به نظر من سه ماه کافی است.

به میانه راه رسیده ایم

ظریف در این نشست خبری گفت: همانطور که پیش بینی می کردیم به میانه راه گفت و گو های مربوط به توافق جامع رسیده ایم. در سه ماه گذشته همه موضوعاتی که طرفین در نظر داشتند مورد توجه قرارگرفت. دیدگاه ها مطرح شد، گفت و گو های کارشناسی به صورت ریز و جزیی و دقیق از سوی همکاران ما و طرف های مقابلشان مورد توجه قرارگرفت.

وزیر امور خارجه افزود: اکنون هم، همکاران ما در حال برگزاری نخستین جلسه کمیسیون مشترک هستند تا نحوه اجرای مرحله اول برنامه اقدام مشترک ژنور را بررسی کنند.

وی مباحث مطرح شده در مذاکرات تا امروز را « از جهات مختلف مناسب» ارزیابی کرد و گفت: همکاران ما توانستند تصویر کاملا روشن و واقع بینانه ای از برنامه صلح امیز هسته ای ایران ارائه دهند.

رییس تیم مذاکره کننده هسته ای ایران اضافه کرد: احساس می کنیم بسیاری از نگرانی ها و سوءتفاهمات با ارائه تصویری جامع قابل حل و فصل است. البته مرحله دشوار، هنوز مقابل ما است و تصمیم گرفته ا یم با جدیت و به صورت مشترک شروع به کار نگارش متن توافق نهایی کنیم.

 دستور کار مذاکره آینده

ظریف گفت: در 23 اردیبهشت مثل همیشه با یک دیدار در پایان روز کاری شروع می کنیم و از صبح 24 درجلسه رسمی بین ما و خانم اشتون، کار نگارش را شروع خواهیم کرد.

وزیر امور خارجه افزود: در مرحله تدوین چارچوبی را مورد تفاهم قرار می دهیم و بعد، جزییات را وارد چارچوب می کنیم تا به بهترین شکل بتوانیم مراحل مختلف رسیدن به تفاهم را پیش ببریم.

وی ابراز امیدواری کرد که مرحله نگارش به ایجاد اعتماد بینجامد و گفت: احساس می کنیم در سه ماه گذشته با بحث های کارشناسی بسیاری ا ز نقاط ابهام در مورد برنامه ای هسته ا ی ایران روشن شد.

رییس تیم مذاکره کننده هسته ای ایران اظهار داشت: از الان سه ماه فرصت برای تدوین محصول نهایی است و برای این که در این مرحله حداکثر دقت راداشته باشیم یک کمیته مشورتی حقوقی ازاساتید برجسته حقوق بین الملل و فارغ التحصیلان دکترای حقوق بین المللی دانشگاه های معتبر تشکیل دادیم. دراین اجلاس برخی به ما پیوستند و در تهران این کمیته شکل نهایی خود را خواهد گرفت.

ظریف گفت: این کمیته در کنار هیات مذاکره کننده مسئولیت ارائه مشورت حقوقی را به عهده دارد تا کار دقیق تر انجام شود و وارد مرحله نهایی شویم.


** ادامه مذاکرات طبق تاکیدات رهبر انقلاب

وزیر امور خارجه در صحبت های ابتدایی خود در این نشست خبری ابرازامیدواری کرد مذاکراتی که شروع شده ، طبق تاکید رهبر معظم انقلاب با قدرت وو صلابت تا گرفتن تمامی حقوق مردم ایران و رفع کلیه موانع و فشارها از ایرانیان در آینده ای نه چندان دور به نتیجه برسد.

وی ابراز امیدواری کرد باهمدلی و همفکری و تشریک مساعی و در نظر گرفتن این واقعیت که سیاست خارجی حوزه همکاری و وحدت ملی ا ست، دستگاه سیاست خارجی بتواند با دعای خیر مردم این کار مهم و حساس را به نتیجه برساندو مردم از ان راضی باشند.

گرامیداشت یاد شهدای هسته ای

ظریف در ابتدای این نشست خبری که همزمان با روز ملی فناوری هسته ای برگزار شد، یاد و خاطره شهدای هسته ای را گرامی داشت و گفت: همانگونه که مقام معظم رهبری امروز یک بار دیگر تاکید کردند ثمره بزرگ فناوری هسته ای ، خودباوری ملی است .

وی تاکید کرد: این واقعیت که مردم ما توان پیشرفت در مهمترین حوزه های علم و فناوری را دارند ، ارزش و اهمیتی بسیار بالاتر از هر موضوع ویژه ای دارد واین ثمره پایمردی و کوشش مردم ایران و دانشمندان عزیز ما دراین حوزه است که ان را ارج می نهیم.




حاتمی کیا:
مگر خط مشی من را اسکار تعیین می‌کند؟/ امروزکسی جرات ندارد بگوید برادر من این چه فیلمی است که می سازی؟ تو مثلاً ارزشی هستی. اما شهید آوینی تعارف نداشت و همواره با شهامات تمام، فیلمساران را نقد می کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 

ابراهیم حاتمی کیا گفت: یک فیلمی ساخته می‌شود و در آن نشان داده می‌شود که ایرانی‌ها دروغگو هستند و بعد این فیلم در اسکار جایزه می‌گیرد چرا من نباید اعتراض کنم و حرف حق را بزنم مگر خط مشی من را اسکار تعیین می‌کند.

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر «انتخاب» ؛ وی که در برنامه «راز» حضور یافته بود، با انتقاد از مهاجرت هنرمندان به خارج از کشور و مواجهه با پدیده ای به نام «دوپاسپورته های فرهنگی» گفت: این بحثی که امروز مطرح شده و افراد و هنرمندان دوپاسپورته در فرهنگ وجود دارند نگران کننده است. چرا باید یک هنرمند و فیلمساز یک پایش در این ور مرز و یک پایش در آن ور مرز باشد.

وی با انتقاد از مهاجرت هنرمندان به خارج از کشور گفت: این بحثی که امروز مطرح شده و افراد و هنرمندان دوپاسپورته در فرهنگ وجود دارند نگران کننده است. چرا باید یک هنرمند و فیلمساز یک پایش در این ور مرز و یک پایش در آن ور مرز باشد.

حاتمی کیا با اشاره به ساخت فیلم های غیرارزشی توسط فیلمسازان ارزشی گفت: امروزکسی جرات ندارد بگوید برادر من این چه فیلمی است که می سازی؟ تو مثلاً ارزشی هستی. اما شهید آوینی تعارف نداشت و همواره با شهامات تمام، فیلمساران را نقد می کرد.

این کارگردان مشهور سینما در بخش دیگری از سخنانش گفت: در عرصه سینما همیشه مسئولان عقب‌تر از سینماگران بودند و آنچه سینماگران را اذیت کرده موانعی بوده که بر سر راه آن‌ها قرار گرفته است.

ابراهیم حاتمی کیا با اشاره به آخرین ساخته خود فیلم «چ» گفت: من همیشه به این فکر می‌کردم که فیلم‌هایم با انبوه مخاطب همراه باشد اما اینکه این امر تبدیل به دغدغه اصلی‌ام شود مورد توجه نبوده است.

وی ادامه داد: برای من محتوا جدی‌تر از فرم است و اینکه پیام درست سر جایش بنشیند. هرچند معتقدم که برخی فیلم‌ها در طول زمان جای خود را باز می‌کنند.

حاتمی کیاکه شب گذشته چهارشنبه 20 فروردین  در برنامه راز از شبکه چهارم سیما حاضر شده بود گفت: زمانی که فیلم «چ» را می‌ساختم متوجه بودم که دارم ریسک می‌کنم زیرا خیلی‌ها شناخت‌های متفاوتی از شخصیت چمران دارند و من باید به جنگ این سلیقه‌ها بروم و در آن‌ها نفوذ کنم ضمن اینکه اینجا دیگر دلم نمی‌خواست فکر کنم که آیا تماشاچی با من همراه است یا خیر.

وی در ادامه افزود: من همیشه دوست داشتم به دنبال سوژه‌ها و جاهایی بروم که کمتر درباره آن‌ها صحبت و بحث شده است و احساس کردم دوران اول انقلاب و پیش از آغاز جنگ دوره حلقه مفقوده‌ای است که درباره آن بسیار کم گفته شده است. این دوران دوران بسیار پرتلاطمی بود که تغییرات لحظه به لحظه بوجود می‌آمد و جنگی بود که هر کسی سهم خودش را می‌خواست.

کارگردان فیلم «چ» افزود: اینکه چرا اسم فیلم را «چ» گذاشتم و چمران نگذاشتم این بود که نمی‌شد در فیلم تمام شخصیت چمران را گفت بنابراین به مقطعی از زندگی چمران که خود وی دست نوشته‌ای درباره آن دارد پرداختم. ۴۸ ساعتی که کاملا بر اساس نوشته‌های چمران تحقیقاتی کامل داشت.

وی در ادامه افزود: این مسائل برای خیلی‌ها و به خصوص جوانان تازگی دارد و گروه بسیاری از آن‌ها وقتی که فیلم را دیدند باور نمی‌کردند که چنین اتفاقاتی در کشور افتاده است و متعجب بودند.

وی با اشاره به اینکه درباره چمران کم گفته شده است و بیشتر تصاویر محدودی از او در لباس یک چریک نشان داده شده افزود: برای ساخت این فیلم یا نشان دادن تصویر چمران نیاز به یک عقلانیتی بود که در طول فیلم باید جاری می‌شد زیرا قسمت اول فیلم مذاکره برای صلح و قسمت دیگر جنگ برای صلح است.

حاتمی کیا با اشاره به وضعیت فرهنگی کشور گفت: من زمانیکه «دیده‌بان» را می‌ساختم به وضع موجود نگاه داشتم و این نگاه به وضع موجود در فیلم «مهاجر» نیز وجود داشت. در فیلم «چ» نیز این احساس مسئولیت را داشتم و معتقدم که باید به داشته‌هایمان برگردیم.

وی ادامه داد: سکانداران سینما امروز فراموش کردند که ما باید نسبت به برخی موارد حساس باشیم. اینکه امسال از سوی رهبر انقلاب سال اقتصاد و فرهنگ نامگذاری شده است بسیار مهم است و خدا کند دوستان فقط با یک ابلاغیه و بخشنامه مسائل را تمام نکنند.

حاتمی کیا با اشاره به اینکه خودش را از مدافعین انقلاب می‌داند افزود: دنیای آرمانی و جامعه آرمانی همیشه دشمن‌های بزرگی دارد اما باید ببینیم که این واقعیت امروز در کجای سینمای ما جلوه دارد. فیلم «چ» از نظر من بازگشت به انقلاب است و اگر سینماگران سراغ این بحث‌ها نروند و سراغ این حوزه‌ها نروند معتقدم سینمای ما لطمه می‌بیند.

وی ادامه داد: سینمای ما باید این انرژی را داشته باشد که این موضوعات برایش مساله باشد.

کارگردان «ارتفاع پست» همچنین گفت: ما امروز آنقدر تشکیلات و نهادهای مختلف داریم که هر کسی هر پروژه‌ای که دارد می‌تواند بسازد. یعنی اگر ما را به فارابی راه ندهند می‌توانیم به سازمان تبلیغات یا حوزه هنری برویم. اینکه برخی‌ها می‌گویند به خاطر مشکلات و یا سخت گیری‌ها عطای کار را به لقیش بخشیدیم درست نیست.

وی در ادمه با اشاره به جشنواره فیلم فجر در سال گذشته و همچنین برنامه‌های فرهنگی در سال ۹۳ گفت: امروز باید بنشینیم و با برگزاری سمینار‌ها و نشست‌ها و تحلیل‌ها ببینیم چه اتفاقی دارد در عرصه فرهنگ می‌افتد. اتفاقی که در جشنواره فیلم فجر افتاد من را بسیار ناراحت کرد و من وظیفه داشتم آن حرف‌ها را بزنم.

حاتمی کیا با اشاره به اینکه یک فیلمساز حق دارد که با فیلم‌هایش حرف‌هایش را بزند گفت: زمانیکه من فریاد می‌کشم نشانه یک اتفاق است اما متاسفانه گروهی در پاسخ فریاد و اعتراض من می‌گویند تو چرا معترض هستی. تو که در طی این چند سال حسابی خورده‌ای و برده‌ای.

کارگردان فیلم از «کرخه تا راین» با اشاره به اینکه معتقد به سینمایی است که رابطه تنگاتنگی با مردم دارد گفت: سینمایی که با مردم است ماندگار است و انتظار دارم دوستان این حرف من را تحلیل کنند.

وی ادامه داد: مسئولین فرهنگی همیشه عقب‌تر از ما و سینماگران بودند و ما همیشه با دغدغه فیلم ساختیم و این نگرانی را داشتیم که مبادا مانع ما شوند اما مسئولان همیشه از این می‌ترسیدند که نکند یک اثر سینمایی برای آن‌ها دردسر ایجاد کند.

حاتمی کیا با اشاره به اینکه خوشحال است که مسئولان سینمایی جدید قرار است کار تازه‌ای کنند و ناگفته‌ها را بگویند افزود: امروز باید جریان سینمای انقلاب و دفاع مقدی تحلیل شود و از این امر نترسیم.

وی در ادامه افزود: من همراه چند نفر از دوستان دیگر در زمان جنگ لباس رزمنده‌ها را پوشیدیم کسانیکه بسیاری از آن‌ها شهید شدند انا امروز من فیلمساز شده‌ام و گروهی دیگر از دوستان تهیه کننده و باید مراقب باشیم که چه جوابی در آینده به شهدا باید بدهیم و نباید دچار خودباختگی شویم.

حاتمی کیا با اشاه به عملکرد خوب جواد ظریف وزیر امور خارجه و دستگاه دیپلماسی کشور در سیاست خارجی گفت: مدیریت سیاسی و حوزه دیپلماسی با مدیریت جریان فرهنگی متفاوت است زیرا یک دیپلمات می‌آموزد که حتی در یک جا لبخندی بزند و یا حرفی بزند که قلبا قبول ندارد اما در فرهنگ همیشه باید صداقت باشد و نمی‌توان با زبان دیپلماسی رفتار کرد.

کارگردان فیلم «دیده‌بان» ادامه داد: امروز فیلمسازان بسیاری هستند که دلشان می‌خواهد فیلم بسازند و دغدغه انقلاب دارند اما زمانیکه مجال به آن‌ها داده نمی‌شود فیلمساز انقلابی حس قربت می‌کند. حس قربت این نیست که به یک فیلمساز جایزه داده شود یا نه.

وی ب ا اشاره به لزون تحلیل جشنواره فیلم فجر گفت: امروز وقت آن است که جشنواره فیلم فجر را بررسی کنیم و ببینیم آیا این جشنواره برای فجر انقلاب است یا خیر و آیا تمامی فیلم‌های ساخته شده در قالب این جشنواره قرار می‌گیرند.

حاتمی کیا با اشاره به اینکه تمامی مراسم‌ها و جشنواره‌های سینمایی جوایزشان را هدفمند می‌دهند گفت: زمانیکه در اسکار فیلم ضعیفی مانند «۱۲ سال بردگی» جایزه می‌گیرد یعنی اینکه باید فیلمسازان این نگاه را داشته باشند و همچنان دراره تبعیض نژادی فیلم بسازند.

وی با اشاره به بیستم فروردین سالروز شهادت شهید آوینی گفت: امروز جای آوینی بسیار خالی است. وی فردی بود که مانند یک فانوس دریایی ما را در میان امواج متلاطم راهنمایی و هدایت می‌کرد. اوینی منشوری بود که نورهای مختلفی از خود ساطع می‌کرد. وی از مسیرهای مختلف عبور کرده بود و اهل طریقت بود.

حاتمی کیا با انتقاد از کسانیکه آوینی را قاب کرده می‌بینند گفت: آوینی از مسیرهای مختلفی گذر کرده بود و برای شناخت وی باید عقبه و مسری که وی طی کرد را ببینیم و بشناسیم اما متاسفانه فرهنگ رسمی آوینی را در قاب‌های خودش قرار می‌دهد و مسیر‌ها را نمی‌بیند.

وی با اشاره به نگاه آوینی به مساله فرهنگ و هجمه فرهنگی گفت: آوینی معتقد بود که برای مقابله با فرهنگ دیگران باید مانند یک دیده‌بان بر قله کوه اییستاد نه اینکه به درون اتاق‌ها آمد و در را بست. آوینی نگران فرهنگ بود و سال‌ها قبل از ماهواره نگران ماهواره بود.





وزیر خارجه آمریکا هشدار داد: در صورت اجرای توافقنامه صادرات نفت مقابل واردات کالا میان ایران و روسیه، امکان اعمال تحریم های اقتصادی علیه ایران وجود دارد.
جان کری وزیر خارجه آمریکا مدعی شد: ایران می تواند مواد لازم برای ساخت بمب اتمی را در مدت 2 ماه تولید کند.

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، کری این سخنان را در جلسه کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا و در پاسخ به سؤالات سناتورها درباره مذاکرات هسته ای با ایران مطرح کرد.

وزیر خارجه آمریکا گفت: معتقدم آشکار است ما هم اکنون به استناد این ایده فعالیت می کنیم که مدت زمانی لازم برای تولید مواد مورد نیاز ساخت بمب اتمی توسط ایران، 2 ماه است. اگر ایران غنی سازی در سطح بالا از سر بگیرد با تولید مواد لازم برای ساخت بمب اتمی 2 ماه فاصله خواهد داشت. این وضعیت منجر به پاسخ مستقیم آمریکا می شود.

وی ادامه داد: البته این موضوع به این معنی نیست که ایران پس از این مدت دارای کلاهک اتمی یا سیستم پرتاب بمب اتمی خواهد بود بلکه موضوع به مالکیت مواد لازم برای تولید بمب اتمی مربوط می شود.

کری در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا مذاکره کنندگان بر اساس مهلت زمانی 12 ماهه با ایران گفتگو می کنند؟ اظهار داشت: 6 تا 12 ماه. نمی گویم که این موضوع را ما پذیرفته ایم. اما این مهلت زمانی بسیار زیاد است.

ایران و گروه 1+5 هم اکنون در شهر وین اتریش مشغول مذاکرات برای دست یابی به توافق نهایی بر سر برنامه هسته ای تهران هستند. دو طرف قبل از این به توافق موقت 6 ماه دست یافته بودند و قرار بر این است که در این مدت به توافق نهایی دست یابند اما تمدید این مدت زمان بعید نیست.

محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران و کاترین اشتون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا سرپرستی دو گروه مذاکره کننده را برعهده دارند.

گروه 1+5 شامل پنج عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) به علاوه آلمان است.

وزیر خارجه آمریکا همچنین هشدار داد: در صورت اجرای توافقنامه صادرات نفت مقابل واردات کالا میان ایران و روسیه، امکان اعمال تحریم های اقتصادی علیه ایران وجود دارد.

وی ادامه داد: واشنگتن به ایران و روسیه درباره اجرای این توافقنامه هشدار داده است. این توافقنامه با توافق هسته ای ژنو میان ایران و گروه 1+5 در تعارض است.

رسانه ها در هفته های اخیر خبر داده اند ایران و روسیه به دنبال امضای قرار داد سالانه 20 میلیارد دلاری نفت در برابر کالا هستند. براساس این قرارداد ایران در مقابل صادرات 500 هزار بشکه ای نفت به روسیه، از این کشور کالا دریافت می کند.

منابع آگاه دیپلماتیک در آمریکا در این باره گفته اند: حداقل تاکنون به نظر می رسد اختلافات دو کشور ایران و آمریکا بر سر ابوطالبی در مذاکرات میان قدرت های جهانی و ایران درباره برنامه هسته ای این کشور تاثیری نگذاشته است.
شماری از مقامات آمریکایی گفته اند این کشور به زودی از ارائه ویزا به سفیر جدید ایران در سازمان ملل متحد خودداری خواهد کرد. 
 
به گزارش عصر ایران، رویترز این اتفاق را اقدام نادر توصیف می کند که سطح نفوذ آمریکا در سازمان ملل متحد را به آزمایش می گذارد. 

حمید ابوطالبی از سوی دولت ایران به عنوان سفیر جدید این کشور در سازمان ملل متحد از آمریکا درخواست ویزا کرده اما هنوز پاسخ نهایی از سوی وزارت خارجه آمریکا منتشر نشده است.

در آمریکا برخی از اعضای کنگره آمریکا ناراحتی و خشم خود را از انتخاب حمید ابوطالبی دیپلمات ایرانی به عنوان سفیر ایران در سازمان ملل متحد اعلام کرده و درخواست کرده اند به ابوطالبی ویزای ورود به آمریکا ارائه نشود. آنها مدعی اند ابوطالبی قبل از این در فعالیت های گروگانگیری سفارت آمریکا در تهران در سال 1358 مشارکت داشته است. 

با این حال ابوطالبی خود می گوید به هنگام این حادثه، در شهر اهواز بوده و روزها پس از گذشت حادثه گروگانگیری، برای ترجمه در کنفرانس مطبوعاتی آزادی بخشی از دیپلمات های  آمریکایی مشارکت کرده است. 

وزارت خارجه آمریکا تاکنون از ارائه پاسخ دقیق مثبت یا منفی به درخواست ویزا از سوی حمید ابوطالبی پاسخ نداده است. ابوطالبی به عنوان سفیر جدید ایران در سازمان ملل متحد درخواست دریافت ویزای ورود به آمریکا ارائه کرده است.

مقر سازمان ملل متحد  در شهر نیویورک آمریکا قرار دارد.
ابوطالبی قبل از این بارها به عنوان سفیر در کشورهای استرالیا و ایتالیا فعالیت کرده بود. از ابوطالبی به عنوان دیپلمات با تجربه، خوشنام و نزدیک به سیاست های اصلاح طلبانه سیدمحمد خانمی رئیس جمهور اسبق و اعتدالگرایانه حسن روحانی رئیس جمهور فعلی نام برده می شود.

رویترز اضافه می کند: مقامات و دیپلمات های فعال در مقر سازمان ملل متحد و فعالان دانشگاهی نمی توانند سابقه یا حادثه مشابه ای را ذکر کنند که آمریکا به سفیر یک کشور در سازمان ملل متحد اجازه ورود نداده است. 

برخی از دیپلمات های سازمان ملل متحد می گویند اقدام فعلی، به عنوان پیشینه ای برای وضعیت هایی در آینده قرار می گیرد. 

"جفری لورنتی" تحلیلگر با تجربه در سازمان ملل متحد و همکار سابق در موسسه "سنشری" فعال در زمینه تحقیقات سیاسی در نیویورک گفت: احساس قوی در سطح بین المللی یا حداقل در میان دیپلمات ها وجود دارد که این موضوع در سطح قدرت کشور میزبان نیست.
 
شماری از مقامات آمریکایی آگاه به این موضوع که خواستند نامشان فاش نشود گفته اند: به زودی ممنوعیت ورود سفیر جدید ایران در  سازمان ملل متحد به خاک آمریکا اعلام می شود. شماری از مقامات ارشد در دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در حال بررسی این موضوع هستند.  
 
یک مقام آمریکایی دیگر نیز گفت: با توجه به ویژه که حساسیت های مربوط به بحران گروگان گیری است، ایران احتمالا در اقدام تحریک آمیز عمدی، ابوطالبی را به عنوان سفیر جدید خود در سازمان ملل متحد انتخاب کرده است.
 
دولت اوباما قبل از این به تهران اطلاع داده بود که از انتخاب ابوطالبی به عنوان سفیر جدید خود در سازمان ملل متحد استقبال نمی کند و معتقد است انتخاب ابوطالبی مفید نیست. 
این اظهارات کاخ سفید درباره ابوطالبی با انتقاد شدید ایران روبه رو شد. 
 
منابع آگاه دیپلماتیک در آمریکا در این باره گفته اند: حداقل تاکنون به نظر می رسد اختلافات دو کشور ایران و آمریکا بر سر ابوطالبی در مذاکرات میان قدرت های جهانی و ایران درباره برنامه هسته ای این کشور تاثیری نگذاشته است. 
 
وزارت خارجه آمریکا قبل از این گفته بود قوانین آمریکا به این کشور اجازه می دهد از صدور ویزا برای دیپلمات های فعال در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک به دلایلی مربوط به "امنیت و تروریسم و سیاست خارجی" خودداری کند.  




معاون وزیر خارجه روسیه، روز چهارشنبه، اعلام کرد امکان دستیابی به توافقی جامع بین ایران و گروه ۱+۵ تا قبل از بیستم ژوئن وجود دارد.
به گزارش مشرق به نقل از «یونایتد پرس اینترنشنال»، «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه در سخنانی اظهار داشت: «دشوارترین مسئله‌ای که پیشِ‌روی مذاکرات ایران و گروه 1+5 جود دارد، غنی‌سازی اورانیوم و تأسیسات هسته‌ای اراک و نیز موضوع رفع تحریم‌هاست». 
 
ریابکوف در عین حال خاطرنشان کرد: «ایران و گروه 1+5 می‌توانند تا بیستم ژوئیه [29 تیر ماه] به توافق جامع دست پیدا کنند، اما در این باره نمی‌توان تضمین داد». 
 
این دیپلمات روسیه درخصوص غنی‌سازی اورانیوم گفت: «ما در این خصوص به برخی از قطعنامه‌های شورای امنیت و شورای اجرایی آژانس بین المللی انرژی اتمی و نیز به برنامه ژنو درباره معیارهای آینده برنامه هسته‌ای  ایران باید استناد کنیم».
منبع: تسنیم
وزارت خارجه اسرائیل می گوید که ماهواره جاسوسی جدید به فضا فرستاده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فاکس نیوز نوشت: وزارت خارجه اسرائیل می گوید که ماهواره جاسوسی جدید به فضا فرستاده است.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، اسرائیل پرتاب این ماهواره جاسوسی را که «افک 10» نام دارد را چهارشنبه اعلام کرد. 

«افک 10» یکی از اخرین ماهواره های جاسوسی اسرائیل است که توسط کمپانی «صنایع هوایی اسرائیل» ساخته شده است.

به نوشته ی فاکس نیوز، رژیم صهیونیستی احتمالا از این ماهواره برای جاسوسی، از ایران و دیگر کشورها در منطقه استفاده خواهد کرد.

اسرائیل ایران را متهم می کند که سعی در ساخت تسلیحات هسته ای دارد اما تهران آن را رد کرده و می گوید تنها به دنبال انرژی صلح امیز هسته ای است.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد