سفیرآمریکا: کار روسیه در کریمه یعنی دزدی آشکار
گستاخی روسیه: شاید از ایران به عنوان اهرم استفاده کنیم!
کد مطلب : 36105
گروه بینالملل: سفیر آمریکا در سازمان ملل روسیه را 'دزد' خطاب کرد و سفیر روسیه هم گفت تحمل شنیدن 'اهانتها' را ندارد! و معاون وزیر خارجه روسیه نیز در یک گستاخی آشکار نسبت به ایران گفت: مسکو نمیخواهد از قضیه ایران به عنوان اهرم استفاده کند ولی رفتار غرب شاید روسیه را به این سمت بکشاند!
در هشتمین جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره بحران اوکراین، ویتالی چورکین، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد و سامانتا پاور، همتای آمریکایی او در "مجادلهای لفظی" به شدت از سیاست های یکدیگر در مواجهه با بحران اوکراین انتقاد کردهاند.
در این جلسه ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل متحد گفت: "دیروز یک اتفاق تاریخی روی داد و یک بی عدالتی تاریخی برطرف شد." اما سامانتا پاور، همتای آمریکایی چورکین در پاسخی تند گفت: "آمریکا مداخله نظامی روسیه در کریمه و الحاق آن به خاک این کشور را نمی پذیرد" و چنانچه روسیه به این اقدام ادامه دهد واشنگتن آماده است که در برابر آن اقدام کند.
خانم پاور همچنین گفت: "آنچه از روسیه به ذهن متبادر میشود، بزرگی و عظمت ادبیات غنی آن است اما آنچه اکنون از سفیر روسیه شنیدیم سنخیتی با تولستوی و چخوف نداشت... یک دزد ممکن است با دزدیدن چیزی آن را در اختیار خود بگیرد اما این به معنای کسب حق مالکیت بر آن نیست".
در پاسخ به این اظهارات، ویتالی چورکین، نماینده روسیه، خطاب به نماینده آمریکا گفت: "خانم پاور با سخن از تولستوی و چخوف شروع کرد اما در آخر به لحنی چون رسانههای زرد و عامهپسند متوسل شد. شنیدن چنین اهانتهایی نسبت به کشورم کاملا غیر قابل قبول است. اگر آمریکا خواستار همکاری روسیه بر سر بحران اوکراین است، خانم پاور باید نخستین کسی باشد که این موضوع را بفهمد."
وی اضافه کرد: "ما با دقت واکنش های کشورهای غربی را زیر نظر داریم که گویی نمی توانند خودشان را از حال و هوای دوران استعمارگری برهانند و هنوز می خواهند خواسته خود را به دیگران تحمیل کنند و اکنون که قمار ژئوپلتیک آنها در اوکراین به نتیجه ای دور از انتظارشان انجامیده، مضطرب شدهاند."
رد و بدل شدن این مجادله لفظی همزمان با سفر بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد به مسکو صورت میگیرد که تلاش می کند ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری این کشور را به یافتن راه حلی دیپلماتیک بر سر بحران اوکراین متمایل کند.
در همین حال، دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا گفته است اتحادیه اروپا باید به روسیه "یک هشدار صریح اللحن" بدهد. او همچنین افزوده است کشورهای گروه 8 باید مسئله اخراج روسیه "در صورت برداشتن گامهای دیگر" را مورد بحث قرار دهند. همزمان، در پی فشارهای کشورهای غربی بر روسیه در خصوص بحران اوکراین، یک دیپلمات ارشد این کشور گفته است که تنش میان روسیه و غرب ممکن است بر روی نقش روسیه در کلیک مذاکرات هسته ای ایران تاثیر بگذارد.
خبرگزاری روسی اینترفاکس به نقل از سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه خبر داده است که مسکو نمیخواهد از قضیه ایران به عنوان اهرم استفاده کند ولی رفتار غرب شاید روسیه را به این سمت بکشاند. خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز نوشته این موضع روسیه، جدی ترین تهدید به اقدام تلافی جویانه در مقابل آمریکا و اروپاست. ریباکف نماینده روسیه در مذاکرات 1+5 با ایران است.
اظهارات این فرد روس در حالیست که او و پوتین ظاهرا تاریخ نمیخوانند که دریابند ملت و نظام ایران به این باند حاکم بر امپراطوری مضمحل شده روس که این روزها با اشغال نظامی خاک ممالک مستقلی چون اکراین رویای تزار را می بینند!؛ اجازه نخواهند داد از ایران بزرگ به عنوان اهرم برای مطامع مداخله جویانه خود استفاده نمایند و وزارت خارجه باید پاسخی قاطع به این هذیان گویی ریابکوف بدهد.
استقرار ارتش ترکیه در بخشی از سوریه
کد مطلب : 36748
گروه بینالملل: ˈعصمت یلمازˈ وزیر دفاع ترکیه گفت: نیروهای ویژه ارتش ترکیه در اطراف آرامگاه سلیمان شاه ( پدربزرگ عثمان غازی موسس دولت عثمانی ) در خاک سوریه مستقر شدند.
به گزارش ایرنا به نقل از تلویزیون دولتی ترکیه ، وزیر دفاع ترکیه در گفت وگو با خبرنگاران خبرهای منتشر شده در رسانه ها را درباره استقرار نیروهای ویژه ارتش این کشور در محوطه آرامگاه سلیمان شاه تایید کرد. یلماز ادامه داد: با استقرار نیروهای ویژه ارتش ترکیه و حضور نیروهای نظامی این کشور در اطراف آرامگاه سلیمان شاه تقویت و تدابیر امنیتی ضروری اتخاذ شده است.
وی گفت: نیروهای مسلح ترکیه برای دفاع از خاک این کشور در آماده باش هستند. همه از عزم نیروهای مسلح ترکیه برای دفاع از مرزها و خاک این کشور مطلعند و من نیازی به بیان مطالب بیشتر نمی بینم. محافظت از محوطه آرامگاه سلیمان شاه که در خاک سوریه در فاصله 30 کیلومتری مرز ترکیه قرار دارد، بر اساس معاهدات آنکارا و دمشق پس از استقلال سوریه همواره بر عهده ترکیه بوده است.
این آرامگاه نقش مهم و تعیین کننده ای در سیاست های اخیر ترکیه در قبال سوریه داشته و عناصر سوری و برخی محافل در چند روز گذشته تلاش کرده بودند که با بهره گیری از حساسیت ترکیه در این رابطه از آن برای تحریک ارتش ترکیه به مداخله در سوریه استفاده کنند.
پنجشنبه هفته گذشته صدایی منتسب به هاکان فیدان رییس سازمان اطلاعات ترکیه (میت) در یک فایل صوتی از سوی مخالفان اردوغان منتشر شد که وی می گوید: برای ورود نظامی به سوریه من می توانم با برخی اقدام ها بهانه ایجاد کنم. در این فایل صدای منتسب به فریدون سینیرلی اوغلو قایم مقام وزارت امور خارجه ترکیه می گوید که حمله به آرامگاه سلیمان شاه می تواند توجیه بین المللی برای ما داشته باشد و همه در کنار ما قرار می گیرند.
یک آمریکایی که وصیت کرد کنار زایندهرود دفن شود
ایران یکی از دوستان واقعی خود را از دست داد
کد مطلب : 36688
گروه فرهنگی: ریچارد فرای، ایرانشناس برجسته آمریکایی در سن ۹۴ سالگی درگذشت. او دارای خانهای در اصفهان بود و وصیت کرده که در کنار زایندهرود دفن شود. فرای پیش از انقلاب در دانشگاه شیراز تدریس میکرد و عضو هیات امنای این دانشگاه بود.
به گزارش دویچه وله، ریچارد نلسون فرای (Richard Nelson Frye) در خانوادهای سوئدیتبار در ایالت آلابامای ایالات متحده آمریکا زاده شد. او در دوران نوجوانی به شرق و تاریخ آن علاقه پیدا کرد و همین باعث شد که در دانشگاه ایلینوی آمریکا در کنار تحصیل در رشتهی تاریخ، به آموزش زبانهای عربی و ترکی بپردازد. فرای بعدها به زبانهای گوناگون، از جلمه آلمانی، ازبک، پشتو، روسی، فارسی و فرانسوی مسلط شد و با زبانهای اوستایی، پهلوی و سغدی نیز آشنایی کامل داشت. او فارسی را از محمد سمسار که کارشناس فرش در گمرک آمریکا بود آموخت و به کمک او کتاب "تاریخ بخارا"، اثر ابوبکر محمدبن جعفر نرشخی را ترجمه کرد که به رسالهی دکترای وی تبدیل شد. "تاریخ بخارا" مهمترین و قدیمیترین کتاب فارسیزبان در بارهی بخارا به بهشمار میرود.
عشق به ایران
فرای به مرور به ایران و فرهنگ و تاریخ این کشور علاقهی شدیدی پیدا کرد. علاقهی او به سفرهای متمادی به ایران و دیگر کشورهای فارسیزبان محدود نشد، بلکه به شناسایی ایران وایرانی در جهان کمک فراوانی نمود. دانشمند آمریکایی به رشتهی ایرانشناسی در دانشگاه هاروارد اهمیت ویژهای داد و مرکز ایرانشناسی دانشگاه کلمبیا در نیویورک را بنیان گذاشت. او همچنین از بنیانگذاران مرکز مطالعات ایرانی در تهران بود و درسازماندهی مدرسه مطالعات ایرانی در شیراز نقش فعالی داشت.

دیدار ریچارد فرای با سیدمحمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران در سال ۸۵ (۲۰۰۶)
این ایران شناس برجسته پیش از انقلاب در دانشگاه پهلوی شیراز تدریس میکرد و عضو هیات امنای این دانشگاه بود. محبوبیت فرای در میان ایرانیان مرزی نمیشناخت. او پس از انقلاب نیز مورد احترام مقامات ایران بود، تا حدی که در سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۰) دولت احمدی نژاد به ریچارد فرای یک واحد مسکونی در اصفهان اهدا کرد. محمدجواد ظریف٬ وزیر خارجه ایران روز جمعه (۸ فروردین)، یک روز پس از مرگ فرای، در صفحه توئیتر خود نوشت: «از درگذشت پروفسور ریچارد فرای٬ یک دوست واقعی و دانشمند ایرانشناس٬ به شدت غمگین شدم. میراث غنی او همواره زنده خواهد ماند. خداوند روحش را قرین رحمت کند.»
از فرای آثار فراوانی دربارهی ایران و ایرانیان به جا مانده است؛ از جمله کتابهای "ایران بزرگ: ادیسه قرن بیستم"، "تاریخ ایران باستان"، "دوران طلایی ایران" و "میراث باستانی ایران". همسر دوم ریچارد فرای٬ ایدن نبی نام دارد و از آشوریان ایران و از کارشناسان فرهنگی آسیای مرکزی و خاورمیانه است. ایرانشناس آمریکایی به احتمال زیاد در اصفهان و در کنار رودخانه زاینده رود، نزدیک آرامگاه پروفسور آرتور پوپ، شرق شناس نامدار به خاک سپرده خواهد شد.
افشای جاسوسی آمریکا از 122 رهبر جهان
کد مطلب : 36722
گروه بینالملل: بر اساس افشاگریهای جدید ادوارد اسنودن در خصوص فعالیتهای جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا، یکی از پایگاههای اطلاعاتی این آژانس حاوی اطلاعات مربوط به جاسوسی از 122 تن از رهبران جهان است.
به گزارش راشاتودی، نشریه اشپیگل آلمان اقدام به بررسی یک سند فوق محرمانه متعلق به مرکز استخراج محتوای آژانس امنیت ملی آمریکا که از سوی ادوارد اسنودن، مقاطعهکار سابق این آژانس افشا شد، کرده است. این مرکز مسؤل تحلیل اتوماتیک همه انواع اطلاعات متنی است. بر اساس این سند 122 تن از رهبران کشورهای جهان در میان اهداف رده بالای جاسوسیهای آمریکا قرار داشتهاند. با این وجود خبرنگاران این رسانه آلمانی در گزارش خود 12 مورد از اسامی این رهبران را به عنوان مثال فاش ساختهاند. بر اساس این گزارش در فهرست این پایگاه اطلاعاتی، اسامی رهبران این کشورها به ترتیب حروف الفبا بر اساس نخستین حرف نام آنها مرتب شده است.
این فهرست با حرف a و با اسم «عبدالله بداوی»، نخستوزیر سابق مالزی آغاز میشود و پس از وی نام «محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با استناد به لقب وی یعنی «ابو مازن» قرار دارد. این فهرست اسامی رهبران کشورهای پرو، سومالی، گوآتمالا و کلمبیا را در برداشته و در آن اسم «الکساندر لوکاشنکو»، رئیسجمهوری بلاروس نیز وجود دارد. در پایان این فهرست و در شماره 122 نام «یولیا تیموشنکو»، نخستوزیر سابق اوکراین قرار دارد.
همچنین در این فهرست نام «آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان بین نام «آمادو تومانی توره»، رئیسجمهور سابق مالی و همچنین «بشار اسد»، رئیسجمهوری سوریه ذکر شده است. این سند عنوان کرده که نام صدراعظم آلمان در پایگاه اطلاعاتی موسوم به «پایگاه شناخت هدف» که شامل پرونده کامل مقامات تحت نظر میباشد، قرار دارد. بر اساس این گزارش، سیستمی به نام سیستم «نیمرود» در آژانس امنیت ملی آمریکا به شناسایی اتوماتیک اسامی و تحلیل رونوشتهای مربوط به جاسوسی از ارتباطات برقرار شده از طریق فکس، صدا و کامپیوتر میپردازد.
بر اساس این سند، این سیستم نزدیک به 300 گزارش را به تنهایی درباره آنگلا مرکل تهیه کرده است. همچنین نویسندگان این سند به طور خاص بر تاثیر سیستم نگهداری اتوماتیک تاکید کرده و نگهداری دستی پایگاه اطلاعاتی اهداف بلند پایه را یک فرآیند کند و پر زحمت دانستهاند. نشریه اشپیگل همچنین یک گزارش متعلق به واحدی در آژانس امنیت ملی آمریکا به نام «واحد عملیاتهای منابع ویژه» را مشاهده کرده که ثابت میکند این آژانس برای جاسوسی از آنگلا مرکل مجوز دادگاهی داشته است.
بر اساس این سند، دادگاه نظارت بر اطلاعات خارجی آمریکا که مسؤل بررسی درخواستهای آژانسهای اطلاعاتی این کشور است، به آژانس امنیت ملی آمریکا در تاریخ 7 مارس 2013 مجوز نظارت بر مقامات آلمان را داده است.
سرکرده مزدوران "جیش العدل"+عکس
کد مطلب : 36682
گروه سیاسی: سرکرده گروه تروریستی جیش العدل، که با نام "صلاحالدین فاروقی" بیانیه میدهد.

در باره این گروه تروریستی و آدمربا، عبدالله شهبازی، نویسنده، مورخ و پژوهشگر برجسته ی کشورمان طی مطلبی در صفحه خود در فیس بوک، نوشته است:
نمیفهمم. بعضی در همان زمینی بازی میکنند که کارگردانان «جیشالعدل»ها میخواهند. «جیشالعدل» چه ربطی به مردم بلوچ دارد؟ عدهای که تا دیروز کاسبیشان راه انداختن کاروانهای تا بن دندان مسلح ترانزیت هروئین بود، و در مسیر خود هر تنابندهای را از پشت وانت تویوتا با تیربار به رگبار میبستند، حالا پولی گرفتهاند و شدهاند «جیشالعدل». «جیشالعدل» جنبش است؟ «جیشالعدل» پایگاه اجتماعی دارد؟ خیر! ...«جیشالعدل» مزدور است و نماینده یا سخنگوی مردم بلوچ نیست؛ همانطور که «داعش» نماینده مردم اهل سنت عراق و سوریه نیست...