سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

تغذیه و سلامتی




آیا تاکنون احساس بی حوصلگی کرده اید؟ آیا اخیرا کم روحیه شده اید؟ اگر این حالات را تجربه کرده اید باید بدانید که آنها می توانند به غذایی که می خورید مربوط باشند. شاید تاکنون به این موضوع واقف نبودید، اما غذاهایی را که شما میل می کنید می توانند بشدت احساساتتان را تحت الاشعاع خود قرار دهند. به همین دلیل در اینجا 4 نوع خوراکی روح افزا و نشاط آور معرفی می شود.
اکثر مردم از خوردن شکلات سیاه به خاطر طعش لذت می برند، اما تعداد اندکی از این افراد از خاصیت نشاط آور آن مطلع هستند. شکلات سیاه حاوی ماده ای به نام فنیل اتیل آمین است که تاثیر شگرفی بر حالات روانی دارد. صرف نظر از این ویژگی بارز، شکلات سیاه می تواند سطح سروتونین بدن شما را افزایش دهد و نقش مهمی را در تنظیم حالات روحی شما ایفا و به شما در رفع افسردگی کمک کند.

آجیل: آجیل یک میان وعده فوق العاده سالم و حاوی مقدار زیادی فیبر، چربی و پروتئین مفید است. آجیل نیز می تواند به حالات روحی شما نیز کمک کنند؛ زیرا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است. تحقیقات نشان داده است که خوردن غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا 3 باعث افزایش مقدار قشر خاکستری بخشی از مغز می شود که به حالات روحی مربوط است. مطالعات دیگر نیز ثابت کرده است افرادی که سطح اسیدهای چرب امگا 3 خونشان پایین است دید منفی تری نسبت به زندگی دارند.

چای: این نوشیدنی داغ پرطرفدار نیز یک راه شگفت انگیز دیگر، برای افزایش روحیه و نشاط است. نوشیدن یک فنجان چای، نه تنها امکان یک اوقات فراغت کوتاه و آرامش ذهن شما را فراهم می کند بلکه می تواند روحیه شما را نیز بهتر کند. براساس تحقیقات انجام شده ترکیبات چای می تواند به شما کمک کند که پس از مواجه با استرس و تنش، سریع تر تمدد اعصاب کنید و سطح کورتیزول خونتان (هورمون استرس زا) را کاهش دهید.

ماهی آزاد: ماهی آزاد از فواید زیادی برای سلامتی انسان برخوردار است و اکثر منابع اطلاعاتی در مورد سلامتی توصیه می کنند که حداقل هفته ای دو بار ماهی میل کنید.این در حالی است که این ماهی حاوی یک ماده نشاط آور غنی از اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین D نیز هست.
همانگونه که در بالا اشاره شد اسید های چرب امگا 3 می توانند به نوعی روحیه شما را تقویت کنند. ویتامین D نیز ضمن افزایش سطح سروتونین خونتان، شما را در کنترل حالات روانی تان یاری می کند.
همانطور که مشاهده می کنید، ترکیبات موجود در مواد غذایی مصرفی شما می توانند ثاثیر مهمی بر روحیه تان داشته باشند. هر 4 ماده غذایی مشروح فوق نه تنها برای سلامتی شما مفید هستند، بلکه می توانند در بهبود روحیه شما موثر واقع شوند . بنابراین اگر می خواهید پرنشاط و سرحال شوید همین امروز یک یا چند نوع از خوراکی های فوق الذکر را در رژیم غذایی تان بگنجانید.




آشنایی با اصول صحیح پخت مواد غذایی به قدری حائز اهمیت است که می‌توان به کمک آن از بروز بیماری‌های خطرناکی چون سرطان و ناراحتی‌های گوارشی پیشگیری کرد.
در ادامه توصیه‌هایی به منظور پخت مواد غذایی به شیوه صحیح ارائه می‌شود:

- از نمک یددار تصفیه شده در طبخ استفاده کنید.

- در صورت امکان، برنج را به صورت کته مصرف کنید تا مواد غذایی آن در اثر آبکش کردن از بین نرود.

- از سرخ کردن غذاها تا حد امکان اجتناب شود. در مواردی که نیاز به سرخ کردن مواد غذایی وجود دارد فقط از روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاده شود.

- تا حد امکان از مصرف دنبه گوسفند برای سرخ کردن مواد اولیه خودداری کنید.

- به طور کلی غذاها به طور کم چرب تهیه شوند. به طور مثال پوست و چربی مرغ یا چربی قابل رویت گوشت را پیش از طبخ جدا کنید.

- از مصرف زیاد روغن در تهیه غذاها خودداری کنید. استفاده از غذاهای آب پز و یا کبابی در این مورد بهتر است.

- درباره مرغ و انواع گوشت چه به صورت آب‌پز و چه به صورت کبابی دقت کنید که کاملا پخته شوند تا از انتقال بیماری‌های واگیر جلوگیری شود.

- در طبخ کباب ‌کوبیده دقت شود گوشت کم چرب مصرف و تمام قسمت‌های آن به طور یکنواخت مغز پخت شود.

- از آنجا که نقش مهم و موثر سبزی‌ها در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلب ‌و ‌عروق، سرطان، بیماری‌های گوارشی و غیره به اثبات رسیده است، غذاهای مختلف حاوی سبزی طبخ شود. به ‌عنوان مثال تهیه غذاهایی مثل لوبیاپلو، باقلاپلو، شویدپلو، عدس‌پلو، استامبولی و ... به منظور افزایش مصرف انواع سبزی و حبوبات توصیه می‌شود.

- با توجه به نقش نمک در افزایش فشار خون از حداقل مقدار نمک در طبخ غذاها استفاده کنید.

- سعی کنید آبگوشت را به صورت پرچرب تهیه نکنید.

- از استفاده زیاد از شکر در تهیه شله‌زرد، انواع شربت‌ها و نذری‌های شیرین خودداری کنید.

- برای طبخ سبزیجات اول آب را بجوشانید و بعد سبزی را در آن بریزید.

- مقدار کاهش عناصر معدنی و ویتامین‌های موجود در سبزی جات با افزایش مقدار آب مصرفی زیاد می شود.

- هر چه زمان جوشاندن سبزیجات بیشتر باشد ویتامین C بیشتری از دست می‌رود.

- توصیه می‌شود برای حفظ و بقاء مواد مغذی سبزی‌ها حتی‌المقدور این مواد آب پز و یا بخارپز تهیه شوند.

- پخت بیش از حد گل کلم منجر به کاهش ارزش غذایی آن بخصوص ویتامین C خواهد شد.

- سبزی‌ها را موقع طبخ خیلی خرد و له نکنید، چون در اثر خرد کردن زیاد مواد مغذی آن از بین می‌رود.

- هنگام طبخ سبزی‌ها باید در ظرف را بست و همچنین از طبخ طولانی مدت سبزی‌ها خودداری کرد.

- مقدار لازم سبزی خشک شده را در مقدار آبی که برای پخت لازم است خیس کنید و بسته به نوع سبزی مدت یک تا پنج ساعت به حال خود بگذارید تا خیس بخورد سپس سبزی را همراه با آبی که در آن خیسانده‌اید به غذا اضافه کنید تا بپزداگر آب آن دارای گل ولای بود اول آبکشی کنید بعد طبخ کنید.

- حتما قبل از مصرف هر نوع کشک مقداری آب به آن اضافه کنید و حداقل 10-5 دقیقه در حال به هم زدن بجوشانید. از انواع کشک کم نمک استفاده کنید.

- شیر خام را به محض جوش آمدن باید 10 دقیقه بجوشانید و هنگام جوشیدن مرتبا هم بزنید.

- برای طبخ تخم مرغ باید آن را قبل از طبخ بشوییم.

- تخم‌مرغ باید بعد از شکستن بوی نامطبوع ندهد و زرده و سفیده آن مخلوط نشده باشد و سفیده آن بایستی غلیظ و کشدار باشد.

- برای سرخ کردن از ظروف نچسب استفاده شود.

- بهتر است برای سرخ کردن درجه حرارت کم باشد تا روغن به نقطه دود نرسد و از روغن جامد نیز استفاده نشود.

- در روش کبابی کردن به دلیل بالا بودن حرارت، کاهش مواد مغذی زیاداست وحرارت به صورت یکنواخت به همه جای موادغذایی پخش نمی‌شود و ممکن است مغز موادغذایی به طور کامل نپزد. چربی گوشت‌ها و یا چربی که که ما به گوشت اضافه می‌کنیم درهنگام کباب کردن تولید آکرولئین می‌کند که سرطان‌زاست، بنابراین بهتر است از روش کبابی استفاده نکنیم.

- روغن زیتون به دلیل اینکه نقطه دود نسبتا پایینی دارد، برای سرخ کردن مناسب نیست.

- درهنگام سرخ کردن مواد غذایی در داخل روغن نمک اضافه نکنیم چرا که موجب کاهش نقطه دود روغن شده و سبب ایجاد مواد سمی و سرطان زا می‌شود.

- روش کباب کردن برای پیشگیری از زبانه کشیدن آتش و ایجاد دود و شعله‌های بلند تا حدامکان باید از برش‌های کوچک و متوسط و بدون چربی گوشت استفاده کنیم.

- در روش کباب کردن هر چقدر زمان ماندن گوشت‌ها برروی آتش کوتاه‌تر باشد از تولید ترکیبات سرطان‌زا کاسته می شود.

- اگر گوشت را قبل از کباب کردن به مدت یک تا دو ساعت با سبزیجاتی مانند آویشن، رزماری، پونه، ریحان و سیر مزه ‌دار کنیم، در کاهش تشکیل ترکیبات سرطان‌زا بسیار موثر است.

- تخم‌مرغ را هنگام طبخ بصورت جداگانه بشکنید تا در صورت مشاهده علائم فساد آن را مصرف نکنید.

- وجود لکه‌های خون (مویرگ‌های خونی) در داخل تخم‌مرغ علامت نطفه‌دار بودن و رشد جنین است و هم از نظر شرعی و هم از نظر بهداشتی استفاده از آن جایز نیست.

- برای سرخ کردن از ظروف نچسب استفاده شود.

- روغن مخصوص سرخ کردنی را نباید بیشتر از دو تا سه بار برای سرخ کردن استفاده نمود و حداکثر ظرف یک روز می‌توان از این نوع روغن برای سه دفعه استفاده کرد به شرط آن که پس از هر بار استفاده، مواد غذایی را از روغن خارج کرده، روغن را از صافی تمیز و خشک عبور داده و پس از سرد شدن آن را در جای خشک و تاریک و درون ظرف شیشه‌ای درب‌دار قرار داد.

- برای مصارف شیرینی‌پزی می‌توان در صورت لزوم از روغن سفت و جامد استفاده کرد ولی در برنامه غذایی سالم مصرف شیرینی‌ها نیز محدود شود.

- از مصرف ادویه‌هایی که دارای رنگ مشکوک و غیر طبیعی هستند باید خودداری کرد.

- هنگام استفاده از رب گوجه فرنگی از قاشق تمیز استفاده نمایید. 

مطالعات نشان می‌دهند که مصرف بیش از اندازه و طولانی مدت داروهایی نظیر آسپیرین، استنامیفون، داروهای غیراستروئیدی و ضد التهابی، می‌تواند خطر کاهش شنوایی و حتی ناشنوایی را افزایش دهد.
محمدصادق بهاری داروشناس گفت: یکی از مشکلات مهم بهداشتی و درمانی که در سال‌های اخیر نمود بیشتری یافته است، مصرف بیش از اندازه یا غیرمنطقی داروهای مختلف بدون در نظر گرفتن اثرات و عوارض آن‌ها است.
 
وی با اشاره به مصرف بی‌رویه آنتی بیوتیک‌ها در جوامع مختلف و از جمله در کشورمان تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر تاثیر بسیاری از آنتی بیوتیک‌ها کاهش یافته و تعداد زیادی از میکروب‌ها در برابر داروهای موجود مقاوم شده‌اند.  
 
بهاری افزود: مقاومت بیش از اندازه میکروب‌ها در برابر داروهایی نظیر آنتی بیوتیک‌های مهم و پرکاربرد، موجب افزایش دوره بیماری‌ها، افزایش مدت بستری بیماران در بیمارستان‌ها، افزایش هزینه‌های جانی و مالی و برخ دیگر از عوارض شده است.
 
وی گفت: علاوه بر آنتی بیوتیک‌ها، داروهای دیگری نظیر آسپرین و استامیفون نیز به میزان زیادی در بین مردم مصرف می‌شوند که این موضوع نیز بسیار خطر آفرین و مشکل ساز بوده است.
 
بهاری تاکید کرد: مطالعات نشان می‌دهند که مصرف بیش از اندازه و طولانی مدت داروهایی نظیر آسپرین، استامیفون، داروهای غیراستروئیدی و ضد التهابی، می‌تواند خطر کاهش شنوایی و حتی ناشنوایی را افزایش دهد.
 
وی با بیان این که متاسفانه در بسیاری از مواد داروهای بدون توجه به عوارض آن‌ها به صورت بی‌رویه استفاده می‌شوند، یادآور شد: یکی از دلایل اصلی این موضوع، عدم آگاهی و اطلاع کافی مردم از عوارض و اثرات منفی داروهای مختلف به ویژه آنتی بیوتیک‌ها و مسکن‌ها است.
 
بهاری خاطر نشان کرد: تجویز غیرمنطقی داروها از سوی برخی از پزشکان، توزیع آزادانه اغلب داروها به ویژه از سوی داروخانه‌ها و دسترسی آسان مردم به داروهای مختلف، از دلایل دیگر مصرف بی‌رویه و غیرمنطقی داروهایی نظیر آنتی بیوتیک‌ها و مسکن‌ها است. 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد