بر اساس مصوبه شورای عالی کار، حداقل دستمزد سال آینده مشمولان قانون کار از ۴۸۷ هزار و ۱۲۵ تومان سال ۹۲ به ۶۰۸ هزار و۹۰۰ تومان در سال ۹۳ افزایش خواهد یافت.
یکی از رزمندگان حزب الله گفت که این گروه در عملیات های خود از تانک و سلاح های پیشرفته استفاده می کند که نشانگر پیچیدگی فزاینده عملیات های جنبش مقاومت اسلامی لبنان است.
در ماههای اخیر بهطورقابلملاحظهای از نرخ تورم ماهانه کاسته شده و در نتیجه، تورم سالانه نیز در مسیر کنترلی و کاهشی قابل ملاحظهای قرار گرفته است. در ادبیات ژورنالیستی، میتوان نرخ «تورم تولیدکننده» را نرخ «تورم دوم» نیز نامید؛ چراکه این شاخص، نشان میدهد قیمت اقلام مربوط به تولید چه تغییری کرده است و این تغییرات، قیمت اقلام مصرفی را در آینده چگونه تحتتاثیر قرار میدهد.
نرخ دوم تورم (تولید کننده) کمتر از نیم درصد رشد کرد
علامت بهبود در نرخ تورم آینده
گروه بازار پول- جدیدترین گزارش بانک مرکزی نشان میدهد که تورم ماهانه «کالا و خدمات تولیدی» در بهمنماه به ۴/۰ درصد رسیده است. پیشتر بانک مرکزی تورم ماهانه «کالا و خدمات مصرفی» را نیز ۴/۰ درصد عنوان کرده بود. هماهنگی در تغییرات شاخص بهای تولیدی و مصرفی، در حالی است که معمولا تورم تولیدکننده، با یک وقفه زمانی در رشد شاخص بهای مصرفی منعکس میشود. زیرا سنجش شاخص بهای تولیدکننده بر اساس قیمت تمامشده در مبدا تولید صورت میگیرد، حال آنکه شاخص بهای کالاهای مصرفی بر اساس قیمت عرضه آن در بازار، محاسبه میشود.
همچنین بررسی گزارش بانک مرکزی حاکی از آن است که تورم ماهانه کالاها و خدمات تولیدی نسبت به بهمنماه سال قبل، به میزان قابلتوجهی کاهش یافته است. بر اساس آمار منتشر شده، تغییرات ماهانه هزینههای تولید در بهمنماه سال قبل، حدود ۹/۵ درصد گزارش شده بود.
رشد محدود شاخص تولیدکننده
گزارشهای بانک مرکزی از شاخص بهای تولیدکننده نشان میدهد که رقم این شاخص در ماه بهمن به سطح ۹/۵۰۵ رسید. در نتیجه تورم در کالاها و خدمات تولیدی در این ماه معادل ۴/۰ درصد بوده است. حال آنکه رشد ماهانه شاخص بهای تولیدی در بهمنماه سال قبل ۹/۵ درصد عنوان شده بود. علاوهبر این تورم ماهانه در شاخص بهای کالاها و خدمات تولیدی در دیماه، به میزان صفر درصد گزارش شده بود.
با نگاهی به تغییر قیمت شاخص ماهانه در کالاها و خدمات تولیدی از ابتدای سال درمییابیم که از فروردین تا تیرماه سالجاری، شاخص ماهانه در حال رشد بوده است. در تیر ماه تورم تولیدکننده به نرخ ماهانه ۶/۳ درصد رسید که این بیشترین مقدار، در یازده ماه نخست سالجاری بوده است، اما با تغییر و تحولات در اوضاع اقتصادی و سیاسی کشور، تورم ماهانه تولید نیز روند کاهشی را پشت سر گذاشت، به نحوی که تورم ماهانه آذر به زیر صفر(منفی ۷/۰ درصد) رسید. مطابق آخرین گزارش، این شاخص پس از ثابت ماندن در دیماه سالجاری، با اندکی افزایش به سطح ۴/۰ درصد در ماه بهمن رسید.
افت تورم نقطهبهنقطه تولیدکننده
آمار منتشرشده از شاخص بهای کالاها و خدمات تولیدی حاکی از آن است که نسبت به بهمنماه سال گذشته، حدود ۱/۱۸ درصد به قیمت اقلام تولیدی افزوده شده است. حال آنکه میزان تغییرات شاخص بهای کالا و خدمات تولیدی در دیماه سالجاری نسبت به دیماه سال گذشته، ۷/۲۴ درصد گزارش شده بود. این موضوع گویای این مطلب است که تورم نقطهبهنقطه در شاخص تولیدکننده در بهمنماه حدود ۶/۶ واحد درصد کاهش یافته است.
بررسی آمارهای قبلی نشان میدهد که تورم نقطهبهنقطه تولیدکننده در مهرماه نیز ۱/۸ واحد درصد کاهش یافته بود؛ بنابراین پس از مهرماه، رکورد بیشترین کاهش تورم نقطهبهنقطه از آن بهمنماه بوده است. همچنین در بهمنماه تورم نقطهبهنقطه کالاهای تولیدی به کمترین میزان خود از ابتدای سالجاری رسیده است. تورم نقطهبهنقطه در کالاها و خدمات تولیدی در تیرماه به میزان ۴۳ درصد گزارش شده بود؛ بنابراین این شاخص طی ۸ ماه اخیر حدود ۲۵ واحد درصد، کاهش است.
علاوهبر تورم نقطهبهنقطه، تورم میانگین کالاها و خدمات تولیدی نیز در ماههای اخیر کاهش یافته است. میزان تورم میانگین در بهمنماه ۳۴ درصد گزارش شده است، حال آنکه این شاخص در دیماه حدود ۳/۳۶ درصد بوده است. تورم میانگین بهمنماه در کالاها و خدمات تولیدی، تغییرات قیمتی در دوازده ماه منتهی به بهمنماه سالجاری را نسبت به دوازده ماه منتهی به بهمنماه سال قبل در نظر میگیرد.
دیگر آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد که در یازده ماه اول سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۵/۳۳ درصد به میزان شاخص بهای کالا وخدمات تولیدی افزوده شده است. این در حالی است که در ۱۰ ماه نخست سالجاری نسبت به دوره مشابه سال قبل این شاخص ۳/۳۵ درصد رشد کرده بود. این موضوع، کاهشی بودن روند قیمتی در کالا و خدمات تولیدی را از یک زاویه دیگر نمایان میکند.
ارزش خدمات تولیدی افزایش یافت
در گزارش بانک مرکزی، کالاها و خدمات تولیدی در سه گروه اختصاصی «کشاورزی، شکار، جنگلداری و ماهیگیری»، «ساخت (صنعت)» و «خدمات» با وزنهای متفاوت از هم قرار گرفتهاند. در این گزارش گروه صنعت، با ضریب ۰۶/۴۸ درصدی، حدود نیمی از وزن شاخص کالاها وخدمات تولید را تشکیل داده است و تاثیری زیادی در نوسانات این شاخص دارد. گروه خدمات نیز ۹۶/۲۹ درصد از وزن کل شاخص کالاها وخدمات تولیدی را تشکیل داده و سهم گروه کشاورزی ۹۸/۲۱ درصد عنوان شده است.
جدیدترین آمار بانک مرکزی حاکی از آن است که در ماه بهمن گروه خدمات ۳/۱ درصد رشد داشته است. همچنین در این ماه قیمتها در گروه کشاورزی تغییری نداشته است و تغییر قیمتی ماهانه در این گروه عدد صفر را نشان میدهد. در گروه صنعت نیز افزایش قیمت در ماه بهمن ۱/۰ درصد گزارش شده است؛ بنابراین از این اعداد و ارقام میتوان برداشت کرد که افزایش در بهای کالا و خدمات تولیدی در ماه بهمن بیشتر بهدلیل رشد ۳/۱ درصدی قیمتها در بخش خدمات بوده است. همچنین نسبت به بهمنماه سال گذشته، سطح قیمتها در گروه کشاورزی ۵/۳۶ درصد افزایش یافته است که نسبت به دو گروه ساخت و خدمات، در مقیاس سالانه از رشد قابلتوجهی برخوردار بوده است. این آمار میگوید که رشد سالانه قیمتها در دو گروه ساخت و خدمات به ترتیب ۲/۹ و ۵/۲۲ درصد بوده است.
با نگاهی به روند تغییرات قیمتی این سه گروه از ابتدای سال تاکنون میتوان دریافت که نوسانات قیمتی در اقلام تولیدی که در انتهای فصل بهار و طی تابستان به بیشترین مقدار خود رسیده بود، به مرور زمان کاهش یافته و تغییرات قیمتی ماهانه در جهت همگرایی به رقمهای زیر ۲ درصد در حال حرکت است. این موضوع نشان میدهد که نوسانات قیمتی ماهانه در کالاها و خدمات تولیدی در طول سال کنترل شده است.
تورم بالای حملونقل هوایی
همچنین جدیدترین گزارش بانک مرکزی عنوان میکند که در این ماه قیمت برخی خدمات افزایش قابلتوجهی داشته است. به عنوان مثال در گروه حملونقل، مقدار افزایش بها در گروه حملونقل هوایی در یک ماه ۸/۲۳ درصد بوده است. این افزایش بیشترین رشد ماهانه در بین کالاها و خدمات تولیدی بوده و به نظر میرسد این رشد قیمتی براساس تغییرات تقاضای نزدیک بهار صورت گرفته است.
این در حالی است که قیمت حملونقل زمینی در بهمنماه حدود ۱/۰ درصد افزایش یافته است. این موضوع باعث شده که شاخص قیمت گروه حملونقل، انبارداری و ارتباطات که حدود ۲۱ درصد از وزن کل شاخص بهای کالاها و خدمات تولیدی را دارد، ۷/۱ درصد در ماه بهمن افزایش یابد. در این ماه ارزش شاخص گروه هتل و رستوران نیز ۱/۱ درصد افزایش یافته است. با نگاهی به این گزارش میتوان دریافت که نوسانات افزایشی در بخش خدمات از بخش کالاها بیشتر بوده است.
دایان فاینستین، رئیس کمیته اطلاعات مجلس سنا،در این روز رئیس سازمان سیا را متهم به از بین بردن مدارک و همچنین بازرسیهای پنهانی از کامپیوترهای نمایندگان مجلس سنا کرد و بیان کرد رئیس سازمان سیا، تلاش برای ارعاب بازرسان کنگره داشته که سعی داشتهاند از FBI تحقیقات انجام دهند.
فاینستین، این چالش بین کنگره و سازمان سیا را به عنوان لحظهای تعیینکننده برای نقش کنگره در نظارت بر سازمانهای اطلاعاتی این کشور توصیف و اشاره کرد: نگرانی عمیقی از این مسئله وجود دارد که سازمان سیا بهدنبال «نقش استقلال قوا در آمریکا بوده باشد.»
برنان هم در یک سخنرانی از پیش تعیین شده در واشنگتن به صراحت به صحبتهای این نماینده مجلس سنا اعتراض کرده و بیان کرد که «زمانی که حقیقت دراین باره روشن شود، مشخص خواهد شد که بسیاری از کسانی که در این باره صحبت کرده و ما را به جاسوسی متهم کرده بودند، حقیقت را نمیگفتند.»
این ادعا که توسط نمایندگان مجلس سنا منعکس شده نشاندهنده بیاعتمادی وسیعی است که میان ارکان مختلف دولتی و غیر دولتی وجود دارد و گزارش 6 هزار صفحهای نمایندگان سنا نشان میدهد که آژانس اطلاعاتی آمریکا رکوردی تاریخی در انجام شکنجه حین بازجویی یا روشهای مختلف بازجویی خشن برای خود رقم زده است. همچنین در این گزارش به زندانهای مخفی سیا در خارج از کشور آمریکا که بعد از حادثه 11 سپتامبر تاسیس شدهاند نیز اشاره دارد.
این مسئله که خشم نمایندگان سنا را برانگیخته تنها مربوط به مسائل امنیت ملی نیست و امنیت اطلاعاتی نمایندگان را نیز زیر سوال برده و به همین دلیل نمایندگان قرار است این گزارش را به صورت طبقهبندی نشده و غیرمحرمانه به کاخ سفید رجوع دهند و در گزارش خود بیان کنند که وحشت عمیقی از برنامههای سیا در آمریکا وجود دارد که هرگز، هرگز و هرگز نباید ادامه پیدا کند. مسئله آخری که در گزارش نمایندگان سنا درباره جاسوسی سازمان سیا از نمایندگان دیده شده در واقع مسئلهای حاشیهای بر این گزارش طولانی و مفصل است و باعث شده رابطه کنگره، سنا و نمایندگان با این سازمان اطلاعاتی به شدت تحت تاثیر این بیاعتمادی قرار گیرد.
گزارشی که رئیس کمیته اطلاعات سنا ارائه داده شامل جزئیاتی درباره اقدامات نا متعارف سیا نیز بوده و نشان میدهد که چگونه این سازمان در ایالت ویرجینیای شمالی، مرکز مخفی کامپیوتریای تاسیس کرده که از طریق آن و از طریق راههای ارتباطی ساده دسترسی نامحدودی به اطلاعات میلیونها نفر کاربر کامپیوتر در سراسر ایالات متحده داشته است. این اطلاعات همچنین مربوط به یادداشتهای ماموران اجرایی درباره نحوه بازجویی متهمان و شکنجهها در این سازمان است.
اختلافات از کجا آغاز شد؟
اختلافات رئیس کمیته اطلاعات سنا و برنان رئیس سازمان سیا از جایی آغاز شد که ماموران مجلس سنا متوجه شدند کارکنان این سازمان یا گروهی از این کارمندان یا هر دو طیف، از دسترسی خود به اطلاعات مشترک سوءاستفاده کرده و از این دسترسی برای اعمال قدرت بیشتر و سوءاستفادههای بعدی استفاده میکنند.
فاینستین مطرح کرده است که سازمان سیا تلاش داشته تا اطلاعات سنا را دستکاری کند و به همین دلیل حجم عظیمی از اطلاعات و دادههای بیمنبع و جعلی را در دسترس کارمندان تحقیقاتی سنا قرار داده بود تا کامپیوترهای آنها را نیز دستکاری کرده و اسناد مورد نظرشان را از بین ببرد. به گفته این نماینده برجسته مجلس سنا،محققان و کارشناسان مجلس نمایندگان آمریکا، در طول یک دوره یکساله، به بیش از 6.2میلیون پرونده طبقهبندی شده در این سازمان دسترسی پیدا کرده و همه آنها را بررسی کردهاند و برای استفاده کردن از این اسناد از نرمافزار موتور جستوجویی استفاده کردهاند که استفاده از آن مورد توافق هر دو طرف بوده است. با این حال ماموران سیا بیان کردهاند که نمایندگان سنا به اطلاعاتی دست پیدا کردهاند که اصلا نباید به آن دسترسی پیدا میکردند و قرار نبود به صورت عمومی در اختیار آنها قرار گیرد.
همین مسئله باعث خشم نمایندگان شده و اختلافات بسیاری را میان نمایندگان سنا و این سازمان اطلاعاتی به وجود آورد. سازمان سیا معتقد است یکی از اسنادی که نباید در اختیار اعضای مجلس سنا قرار میگرفت،اسناد و مدارک مربوط به روسای سابق این سازمان از جمله لئون پانه تا رئیس سابق این دستگاه اطلاعاتی بوده که به دلیل نصب شدن برخی برنامههای جاسوسی از طرف اعضای سنا،دسترسی به این اطلاعات نیز هموار شده است. نمایندگان مجلس سنا براین عقیدهاند که لئون پانه تا اطلاعات وسیعی راجع به بازجوییهای خشن از متهمان داشته و گزارشی با جزئیات دقیق در این مورد در اختیار او قرار میگرفته اما رئیس دفتر سابق پانه تا رئیس سابق سیا در این مورد به نمایندگان گفته است که پانه تا هرگز به صورت رسمی در جریان این مسائل قرار نداشته و هیچ بررسی عملکردی در مورد این اقدامات داخلی صورت نداده است. براساس اسنادی که نمایندگان مجلس سنا بهدست آوردهاند رئیس سابق سیا بهطور مستقیم در جریان تمام شکنجههایی که بر روی متهمان امنیتی بعد از حادثه 11سپتامبر انجام میشده قرار داشته است. با این حال مسئولان سیا بر این عقیدهاند که نمایندگان نباید به فایلهای مربوط به این اسناد دسترسی پیدا میکردند و این مسئله جاسوسی رسمی سنا از اسناد سازمان «سیا» است.
اعتراض دوباره فیسبوک به جاسوسیها
سنا و سازمان سیا در حالی یکدیگر را به جاسوسی اطلاعاتی متهم میکنند که طی روزهای گذشته مسئولان سایتهای اینترنتی بزرگ در آمریکا از جمله فیسبوک به شدت به مسئله جاسوسی این کشور از اطلاعات کاربرانشان اعتراض کرده و بیان کردهاند که ازاین میزان حجم اطلاعاتی که این سازمانها درخواست میکنند و ابزارهای جاسوسی که روی اینترنت وجود دارد خسته شدهاند و نمیتوانند به مانند سابق اعتماد کاربرانشان را بهدست بیاورند. بنیانگذار فیسبوک خطاب به باراک اوباما گفته از آنچه «جاسوسی دولتی از شهروندان» خوانده شده «خسته و درمانده» شده است.
بدافزارها در راه فیسبوک
مارک زوکربرگ در فیسبوک نوشته: «دولت (آمریکا) باید طلایهدار اینترنت باشد نه تهدیدی برای آن.» اظهارنظر بنیانگذار بزرگترین شبکه اجتماعی جهان یک روز پس از آن منتشر میشود که گزارشی تازه نشان داده سازمان امنیت ملی آمریکا (ان.اس.ای) از فیسبوکنماها در ساخت بدافزارهای اینترنتی سود برده است. او در یادداشت اخیرخود آورده: «وقتی مهندسان ما سخت تلاش میکنند تا امنیت (فیسبوک) را بالا ببرند، تصور ما این است که داریم از کاربران در برابر تبهکاران حفاظت میکنیم نه دولت. آنها (دولت آمریکا) باید شفافتر عمل کنند وگرنه، مردم بدترین حدس و گمانها را در این باره متصور خواهند شد.» اطلاعات مربوط به برنامههای گسترده سازمان امنیت ملی آمریکا برای جاسوسی از شهروندان آمریکا و جهان، نخستین بار با افشاگریهای ادوارد اسنودن، کارمند سابق نهادهای اطلاعاتی آمریکا، برملا شد. در میان هزاران مدرک و سند افشا شده توسط اسنودن، آمده بود ان.اس.ای به طریقی به حسابهای کاربران ۹ شبکه بزرگ اجتماعی و ارتباطی در اینترنت دسترسی دارد. شرکتهایی که در این اسناد نام آنها ذکر شده بود عبارتند از: گوگل، فیسبوک، یاهو، اسکایپ، ای.او.ال، اپل، یوتیوب، پلتاک و مایکروسافت.
پس از انتشار این مدارک، فیسبوک، یاهو، لینکدین، گوگل، اپل، مایکروسافت، توییتر و ای.او.ال به اتفاق گروهی تشکیل دادند که ماموریت آن «اصلاحات در نظارت دولتی» تعریف شده است.
این گروه خواستار تغییرات گسترده و ساختاری در برنامههای نظارتی و اطلاعاتی دولت آمریکا شده است.
گروه سیاسی- رجانیوز: با گذشت یک هفته از حضور کاترین اشتون در تهران و دیدار جنجالی او با تعدادی از فتنه گران در سفارت اتریش، روز به روز ابعاد جدیدی از این ماجرا روشن می شود و علیرغم آنکه چند روز قبل سخنگوی وزارت خارجه این اقدام اشتون را محکوم کرده و آن را «هماهنگ نشده» توضیف کرده بود، امروز مسئولان اطلاعات در جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس با تکذیب این مساله اعلام کردند که وزارت خارجه در جریان این دیدار بوده است.
موسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) تاکنون در موارد بسیاری از جمله فتنه 88، از سوی منتقدان به عملکرد جانبدارانه به نفع یک جریان سیاسی خاص به دلیل ارتباطات خانوادگی و همچنین عدم تلاش جدی برای حفظ خط و مشی اصیل امام(ره) متهم شده است.
این موسسه در جریان فتنه 88 و در موضوع به آتش کشیده شدن عکس امام خمینی(ره) در تجمع فتنهگران، هیچ واکنشی علیه این اقدام از خود بروز نداد.
همچنین در جریان خاطرهگوییهای هاشمی رفسنجانی از امام خمینی(ره) درباره مسائل مختلفی از جمله رابطه با آمریکا نیز این موسسه واکنش مشخص و شفافی نشان نداده است.
برای پیگیری موضوع تحریف نامه حاج سید احمد خمینی به آیتالله پسندیده و حذف بخشهایی از این نامه، با موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) تماس گرفت، که یکی از مسئولان این موسسه که تاکید داشت از ذکر نام وی در این خبر خودداری شود، خاطرنشان کرد: بعضی از بخشهای نامه به دلایل مسائل امنیتی و مصلحت کشور با صلاحدید مسؤلین فعلی مؤسسه حفظ و نشر آثار امام خمینی (ره) حذف میشود و به جای آن «سه نقطه» میگذارند. این مورد نیز به دلیل اینکه مربوط به نهضت آزادی است، شاید اینگونه باشد. البته به دلیل همین مباحث هنوز نامههایی را از امام (ره) داریم که منتشر نشده است!
* ماجرای نامه حاج احمد خمینی به آیتالله پسندیده چه بود؟
ماجرای نامه حاج احمد خمینی به آیتالله پسندیده از این قرار است که، سید علیاکبر محتشمیپور وزیر وقت کشور در 30 بهمن 1366 نامهای را به امام خمینی (ره) نوشت و در این نامه برای نحوه برخورد با نهضت آزادی از امام (ره) کسب تکلیف کرد. محتشمیپور وضعیت کشور را در آستانه انتخابات دور سوم مجلس شورای اسلامی حساس میدانست و معتقد بود «نهضت آزادیها که اکنون تریبونی در دستشان نیست و در مجلس نیستند، اینگونه با آرمان مردم میستیزند، اگر به مجلس راه یابند، چه خواهند کرد.»
امام خمینی نیز در پاسخ به نامه وزیر وقت کشور به صراحت میگوید: «نهضت به اصطلاح آزادی صلاحیت برای هیچ امری از امور دولتی یا قانونگذاری یا قضایی را ندارند». پس از انتشار این نامه، نهضت آزادی مدعی شد که نامه امام خمینی جعلی است و دستخط امام نیست. اعضای نهضت آزادی تلویحاً حاج احمد خمینی را متهم کردند و از یادگار امام (ره) در قوه قضائیه شکایت کردند.
یادگار امام نیز تصمیم به پیگیری این موضوع در دستگاه قضایی گرفت و با ارئه اصل نامه به دستگاه قضایی، به طور جدی شکایت خود را پیگیری کرد تا اینکه کارشناسان دادگستری پس از بررسی دستخط، نظر کارشناسی خود را اعلام کردند و مشخص شد این نامه توسط شخص حضرت امام (ره) نوشته شده است.
*** نامه یادگار امام (ره) به آیتالله پسندیده
بار دیگر در سال 69 آیتالله پسندیده برای درخواست آزادی یکی از اعضای ملیگراها خطاب به حاج سیداحمد خمینی نامهای نوشت و یادگار امام نامهای را با موضوع «نهضت آزادی و ملیگراها» خطاب به آیتالله پسندیده نوشت و در این نامه حاج احمد خمینی علاوه بر اینکه بر صحت نامه مذکور تأکید میکند، بار دیگر نظر امام خمینی (ره) را در رابطه با نهضت آزادی مطرح میکند.
اما این نامه یادگار امام خمینی (ره) در صفحه 632 جلد اول «مجموعه آثار یادگار امام (ره)" که توسط موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) منتشر شده، درج شده است که در بعضی از قسمتهای نامه «سه نقطه»هایی مشاهده میشود. اولین چاپ این کتاب اسفندماه سال 74، یعنی یک سال بعد از درگذشت مرحوم سیداحمدخمینی منتشر شده است.
البته با توجه به اسناد نهضت آزادی اولین بار نامه یادگار امام (ره) به آیتالله پسندیده در نشریه هنگام منتشر شده است، زیرا در یکی از اطلاعیههای نهضت آزادی در تاریخ 7 بهمنماه سال 78 با عنوان " پاسخ به اظهارات آقای محتشمیپور در خصوص نامه منسوب به رهبر فقید انقلاب اسلامی"، آمده است: «در اسفند سال 74 نشریه هنگام با مسؤلیت آقای ریشهری نامهای از حاج احمدآقا به آیتالله پسندیده، برادر رهبر فقید انقلاب منتشر ساخته است.»
با این حال، در اولین چاپ کتاب مجموعه آثار یادگار امام (ره) مشاهده میشود قسمتهایی از نامه حاج سیداحمد خمینی به آیتالله پسندیده «سه نقطه» گذاشته شده است و این رویه در جدیدترین چاپهای انتشار کتاب «مجموعه آثار یادگار امام (ره)» همچنان ادامه دارد.
*** متن اصلی نامه یادگار امام خمینی (ره) به آیتالله پسندیده
نامه مرحوم حاج سیداحمد خمینی خطاب به آیتالله پسندیده در شماره 27 ماهنامه بصائر، زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی، منتشر شده است ولی در همان دوران نیز مؤسسه حفظ و نشر امام خمینی (ره) واکنشی نسبت به انتشار کامل این نامه نداشتند. بخشهایی از این نامه که توسط مؤسسه حفظ و نشر آثار امام خمینی (ره) حذف شده است، به شرح زیر است:
«سه نقطه» اول: «و امیدوارم فرد مذکور آزاد گردد تا به وظیفهای که بر گردنم نهادید».
«سه نقطه» دوم: «از شما تقاضا دارم برای دفاع از امام و آرمانهای پاک او و برای خاطر دفاع او از اسلام عزیز و بهخاطر تحمل رنج و زحمت و مرارتهای بسیاری که از آخوندهای درباری و متحجرین و مقدسنماها و ملیگراها و چپها و منافقین کشید، حضرتعالی طی نامهای آنان را محکوم کرده و صحت خط امام و پیشوای ملی و دینیمان را اعلام فرمایید و روح بزرگ امام را از خودتان شاد کنید و مطمئن باشید که با این کار اجر بزرگی را خواهید داشت و نامه را من منتشر نمیکنم ولی برای ثبت در تاریخ نگه میدارم».
«سه نقطه» سوم: «که بعد از ارتحال ملکوتی برادر عزیزتان امام بزرگ فرمودید: آنها که میگفتند امام محبوب نیست تشییع جنازه امام را دیدند و فهمیدند اشتباه میکنند».
«سه نقطه» چهارم: «مقصودم از دین، دین امام است نه دین مخالفان امام که یزید و معاویه هم داشتند اما دینِ مقابل دینِ امام حسین علیه السلام.تقاضایم این است که شما در مقابل آنان بایستید و از آرمانهای امام دفاع کنید و از تمامی مصدقیها که امام آنان را مسلمان نمیدانست، تبری جویید و دل امام را شاد فرمایید».
«سه نقطه» پنجم: «بار دیگر از شما تقاضامندم که اگر این نامه یعنی نامه امام به آقای محتشمی خط امام است که هست، مرقوم فرمایید و کسانی که به دروغ چنین نسبتی را به من دادهاند، خائن بدانید».
سعی داشت در این رابطه با حمید انصاری، قائم مقام مؤسسه حفظ و نشر آثار امام خمینی (ره) نیز گفتوگو کند ولی موفق به برقراری ارتباط با وی نشدیم. بر این اساس، آمادگی دارد هر گونه توضیح مؤسسه حفظ و نشر آثار امام خمینی (ره) را منتشر کند و خبرنگار تسنیم بتواند گفتوگویی با قائم مقام مؤسسه حفظ و نشر آثار امام خمینی (ره) داشته باشد.