سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز



عربستان در حال دستیابی به سلاح هسته ای، هیچ خطری برای اسرائیل نخواهد داشت؟ آیا می توان گفت که سلاح هسته ای عربستان از انرژی هسته ای ایران نیز خطرناک تر است؟ فراموش نکنیم که عربستان کشوری است که بن لادن در آن تربیت شده است.
 نویسنده در این نوشتار به تحلیل برنامه ی هسته ای ایران وتلاش های عربستان سعودی برای دستیابی به توان هسته ای از طریق کشورهایی همچون پاکستان می پردازد.
به گزارش گروه ترجمه پایگاه خبری امید هسته ای، وی چنین می نویسد: " به گزارش شبکه ی بی بی سی، عربستان سعودی با پاکستان بر سر انتقال کلاهک هسته ای به عربستان سعودی در صورت دستیابی ایران به سلاح هسته ای به توافق رسیده است.
 "عاموس یادلین" رئیس بخش اطلاعات نظامی سابق اسرائیل اظهار داشت: سعودی ها به پاکستان رفته و به دنبال دستیابی به توان هسته ای می باشند".
وی در ادامه تصریح می کند ایران نباید به سلاح هسته ای مجهز شود ومی افزاید:"آیا می توان مطمئن بود که عربستان سعودی در حال دستیابی به سلاح هسته ای، هیچ خطری برای اسرائیل نخواهد داشت؟ آیا می توان گفت که سلاح هسته ای عربستان (در صورت دستیابی به این سلاح ویرانگر ) از انرژی هسته ای ایران نیز خطرناک تر است؟ فراموش نکنیم که عربستان سعودی کشوری است که بن لادن در آن تربیت شده است".
نگارنده در پایان این مقاله با اشاره به برنامه ی هسته ای ایران واینکه مقامات جمهوری اسلامی ایران بارها بر صلح آمیز بودن آن تأکید نموده اند، می نویسد:"حال که قدرت های بزرگ خود را متعهد می دانند مانع دستیابی ایران به سلاح هسته ای شوند و ایران خود را در برابر کشورهای جهان ملزم دانسته است که به سمت سلاح هسته ای حرکت نکند، آیا بهتر نیست که ایران را به حال خود رها کنیم تا سخنان صلح آمیز بگوید واسرائیل از ترور شخصیت های ایرانی که چهره های نظامی نیستند ( همچون معاون وزیر صنعت ایران) خودداری کند؟".

منبع:روزنامه ی هآرتص( به نقل از نشریه ی الأیام 02/05/2014)





مصر کشور محوری در منطقه و جهان عرب است و در میان کشورهای عربی و آفریقایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

امیدهسته ای:محمد حسنین هیکل در یادداشتی به روابط فرهنگی گسترده میان دو ملت ایران ومصر وضرورت نزدیکی میان دو کشور بزرگ اسلامی ایران ومصر ونیز موضوع هسته ای ایران وآینده ی مصر پرداخته است.

محمد حسنین هیکل تصریح نمود:" رابطه ی نزدیکی میان انقلاب 25 ژانویه ی مصر[که به سقوط نظام حسنی مبارک رئیس جمهور برکنار شده ی مصر انجامید] وانقلاب اسلامی ایران وجود دارد.

وی افزود:"روابط مصر با ایران از زمان حسنی مبارک تیره بوده وبا دخالت آمریکا واسرائیل - با وجود تمایل دو کشور ودو ملت ایران ومصر- این تیرگی حفظ شده وحتی افزایش یافته است وبرخی کشورهای عربی نیز خواهان عدم برقراری روابط سازنده ودوستانه میان دو ملت بوده اند".

هیکل در ادامه می نویسد:" نظام جدید مصر باید به دنبال نزدیکی بیشتری با ایران باشد. باید بدانیم که مصر کشوری محوری در منطقه وجهان عرب است و در میان کشورهای عربی وآفریقایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است".

هیکل در ادامه با اشاره به موضوع هسته ای ایران ودشمنی ایران با اسرائیل می گوید:"دشمنی با ایران همچنان ادامه دارد وآمریکا این دشمنی را مدیریت می کند؛ اما در عین حال نمی خواهد از راه حمله ی نظامی این مشکل را حل کند. از سوی دیگر ، اسرائیل نیز خواهان آن است که تنها دولتی در منطقه باشد که از فناوری هسته ای برخوردار است. به مصلحت اسرائیل نیست که کشور دیگری در منطقه ی خاور میانه( از جمله ایران) به فناوری هسته ای دست یابد".




کد خبر: ۳۹۸
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۰
صاق زیباکلام با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به مسئولان سازمان موسوم به جیش‌العدل، از آن‌ها خواست تا خشونت را کنار بگذارند و با اتخاذ تصمیمی بزرگ و بر اساس شهامت و مردانگی، پنج مرزبان ایرانی به گروگان گرفته شده را آزاد کنند.
صادق زیباکلام - پژوهشگر و استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران - در بخشی از این نامه که در وبسایت شخصی و صفحه فیسبوک وی منتشر شده، «مسئولین جیش‌العدل» را خطاب قرار داده و آورده است: «با سلام، در حالی که روزهای پایانی سال رو به اتمام است و میلیون‌ها ایرانی در تدارک عید و جشن سال جدید در کنار عزیزانشان به استقبال بهار و سال جدید می‌روند، پنج خانواده در اضطراب و نگرانی کشنده‌ای به سر می‌برند. شما نیک می‌دانید که آن پنج مرزبان هیچ گناهی مرتکب نشده‌اند و اگر صدمه‌ای به آنان وارد شود مردم ایران هرگز شما را نخواهند بخشید. صدمه به آن‌ها صرفاً بغض و کینه میان ایرانیان سنی و شیعه را افزایش خواهد داد و هیچ کمکی به بهبود شرایط هموطنان اهل سنت‌مان نخواهد کرد. درحالی‌که آزادی بدون قید و شرط آن عزیزان اتفاقاً به نفع اهل‌سنت‬ خواهد بود.»

این استاد دانشگاه در ادامه این نامه با بیان این اعتقاد که «هیچ‌کس منکر برخی تبعیضات به هموطنان سنی‌مان نیست»، به میزان حضور ایرانیان اهل سنت در پست‌ها و سمت‌های کشور، برنامه‌های صداوسیما و میزان مساجد اهل سنت و برگزاری مراسم مذهبی آ‌ن‌ها اشاره کرده و خطاب به مسئولان جیش‌العدل افزوده است: «شما برای رفع این تبعیض‌ها به راه خطا رفته‌اید. راه شما به‌جز بازتولید خشونت و خشونت و باز هم خشونت هیچ حاصل دیگری در بر نخواهد داشت. همچنان که در این چندساله هم تنها دستاورد شما ‫خشونت‬ و ناامنی بوده، بدون آنکه ذره‌ای توانسته باشید در جهت تأمین حقوق اقلیت اهل سنت پیشرفتی داشته باشید.»

این محقق و پژوهشگر همچنین به برخی مشکلات اقلیت‌ها، اقشار و اصناف مختلف از دیدگاه خود اشاره کرده و آورده است: «خطای دوم شما و سایر گروه‌های رادیکال اهل سنت آن است که خود را از جنبش بزرگ ‫دموکراسی‌خواهی‬ در ایران جدا کرده‌اید. شما به گونه‌ای به مشکلات اهل سنت می‌نگرید کأنّه سایرین از جمله سایر اقلیت‌های دیگر مشکلی ندارند و فقط ایرانیان سنی هستند که مشکل دارند. نیازی به نشان دادن اینکه چه میزان از این بابت اشتباه می‌کنید نمی‌رود. ... باور کنید مشکل سنی‌ها در ایران جدای از مشکل سایر فعالین سیاسی و مدنی نیست. درد همه ما دموکراسی و حاکمیت قانون است.»

وی تاکید کرده است: «اسلحه، بمب، نارنجک و ترور را کنار بگذارید. ما به‌جز مبارزه مسالمت‌آمیز در چهارچوب قانون هیچ آلترناتیو دیگری نداریم. آلترناتیو رادیکال و انقلابی شما ایران را تبدیل به سوریه، افغانستان، عراق و لبنان خواهد کرد. اولین قربانی خشونت، پایمال شدن همین میزان ‫آزادی‬ که بعد از یک‌صد سال مبارزه از مشروطه تا به امروز به‌دست آورده‌ایم، خواهد بود. ندیدید رادیکالیسم و خشونتی که بعد از انقلاب توسط گروه‌های انقلابی از جمله مجاهدین خلق و سایرین اتخاذ شد چگونه نهال آزادی را که بزرگ‌ترین دستاورد و ثمره انقلاب اسلامی می‌بود را لگدمال کرد؟»

زیباکلام با اشاره به اینکه «بسیاری از نسل‌های جدید از خشونت و رادیکالیسم روی‌گردان شده‌اند»، خطاب به اعضا و مسئولان جیش‌العدل افزوده است: «ای‌کاش می‌توانستید و می‌دیدید که چند ماه پیش وقتی ‫نلسون ماندلا‬ فوت شد، چه تجلیل خودجوشی از وی در دانشگاه‌ها توسط نسل جوان صورت گرفت. به نظر شما چه چیزِ ماندلا این‌همه برای نسل‌های جوان و تحصیل‌نکرده ایران جذابیت پیدا کرده؟ یک آمار بگیرید ببینید چقدر مقاله، یادداشت، تحلیل و ویژه‌نامه توسط نخبگان فکری ایران بعد از فوت ماندلا در ایران چاپ شد. هیچ تردیدی به خودتان راه ندهید که شیوه مبارزه مسالمت‌آمیز، نفی خشونت و رادیکالیسم تنها دلیل محبوبیت و جذابیت ماندلا در میان نسل جدید ایرانیان شده. من در بسیاری از دانشگاه‌های ایران سخنرانی داشته‌ام و به شما اطمینان می‌دهم که نسل جدید جوانانِ سنی هم به ندای مبارزه قهرآمیز شما پاسخ نمی‌دهند.»

زیباکلام در پایان این نامه با تاکید بر این‌که «تصمیمات بزرگ شهامت می‌خواهد»، آورده است: «کشتن آن ‫پنج مرزبان‬ اسیر و بی‌گناه و تداوم خشونت، نه جسارت می‌خواهد، نه شهامت. ضمن آنکه بغض و کینه میلیون‌ها ایرانی را برای شما در پی خواهد داشت. در عین حال آزاد نمودن آن پنج انسان بی‌گناه است که شهامت و مردانگی می‌خواهد و خدا می‌داند که این انتخاب دوم چقدر به نفع اهل سنت تمام خواهد شد.»

منبع: ایسنا

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد